Tu między ZS a PF było coś na rzeczy parę lat temu,ale to nie istotne już.
Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Medokiin08
Re: Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.
Interesy to i robił Widzew z Legią...to też będzie układ?
-
Banditosdod
Wisla Płock - Polonia Bydgoszcz?
Ktoś wie od jakiego roku jest zgoda Cracovia -Lech.
Orzeł Przeworsk coś łączy z Zagłębiem Lubin prócz prywatnych kontaktów? https://www.orzelprzeworsk.com/orzel-pr ... bie-lubin/
W latach 90tych mieli zgodę lub układ. Założyciel ruchu kibicowskiego w Przeworsku jeździł na Zagłębie w owych latach. Szczegółów nie znam. Ktoś z Przeworska musiałby napisac.
Zgierscy fani dumni w wierze wychowani na GALERZE !!
-
Zupełnie Zielony.
total1908 - ani nie zgodę ani nie układ, było to coś w rodzaju fc. Z tego co mi wiadomo, raczej dwóch braci z Lubina przeprowadziło się do Przeworska gdzie nawiązał się kontakt / jeżdżono z Przeworska na Zagłebie.
Dobre kilka lat temu dokładnie to opisywałem tutaj.
Info: początkiem lat 90tych mieliśmy (Wisłoka) coś w rodzaju układu (choć teraz można by to nazwać "dobrym kontaktem") z Zagłebiem Lubin. Po za tym w niemal tych samych czasach (nieco pozniej) mieliśmy "zgodę" z Pogonią Leżajsk a oni z Orłem Przeworsk - gdzie po pewnym czasie (Pogoń) przyjeżdżali do nas na mecze (Wisłoki) wraz z Orłem. Przy czym wspomniany Orzeł był wtedy fc Zagłebia Lubin / czy jakkolwiek to nazwać. Osobiście także rozmawiałem z 3 osobami z fc Przeworsk w 1993 roku gdy graliśmy Puchar z Kamaxem Kańczuga k. Przeworska. Przyszli wtedy do nas i przedstawili sie jako fc Zagłębia (Przeworsk) aby nas wspomagać. Był to czas gdy własnie mieliśmy dobre kontakty z Zagłębiem (a naszej zgody z Pogonią Leżajsk jeszcze nie było a co za tym idzie nie mieliśmy / nie jezdzili na nasze mecze z Orła Przeworsk. (...) ps. To tak z grubsza.
Dobre kilka lat temu dokładnie to opisywałem tutaj.
Info: początkiem lat 90tych mieliśmy (Wisłoka) coś w rodzaju układu (choć teraz można by to nazwać "dobrym kontaktem") z Zagłebiem Lubin. Po za tym w niemal tych samych czasach (nieco pozniej) mieliśmy "zgodę" z Pogonią Leżajsk a oni z Orłem Przeworsk - gdzie po pewnym czasie (Pogoń) przyjeżdżali do nas na mecze (Wisłoki) wraz z Orłem. Przy czym wspomniany Orzeł był wtedy fc Zagłebia Lubin / czy jakkolwiek to nazwać. Osobiście także rozmawiałem z 3 osobami z fc Przeworsk w 1993 roku gdy graliśmy Puchar z Kamaxem Kańczuga k. Przeworska. Przyszli wtedy do nas i przedstawili sie jako fc Zagłębia (Przeworsk) aby nas wspomagać. Był to czas gdy własnie mieliśmy dobre kontakty z Zagłębiem (a naszej zgody z Pogonią Leżajsk jeszcze nie było a co za tym idzie nie mieliśmy / nie jezdzili na nasze mecze z Orła Przeworsk. (...) ps. To tak z grubsza.
Za stary już jestem na internetowych bajarzy tworzących alternatywną rzeczywistość!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!
Zupełnie Zielony - dzięki za grubsze wytłumaczenie. Posiadałem kiedyś fotki. Na sektorze Zagłębia były widać kilka szalików Orła Przeworsk.
Zgierscy fani dumni w wierze wychowani na GALERZE !!
100 lat temu obilo mi si3 o uszy że JKS Jarosław stoczył walkę(w dodatku wygraną) z ZL .Uznałem to za bujdę m.in dlatego ,że z jakiej okazji niby mieliby mieć kontakt z tą ekipą.Teraz sie dowiaduję o kontaktach z Orłem i to by trochę wyjaśniałototal1908 pisze: 21.04.2023, 00:24 Zupełnie Zielony - dzięki za grubsze wytłumaczenie. Posiadałem kiedyś fotki. Na sektorze Zagłębia były widać kilka szalików Orła Przeworsk.
w jakich latach trwała zgoda Zawiszy z Arką? zakończyła się jesienią 1994 (tak?), a kiedy się zaczęła?
Jakie relacje na linii Lech - Zawisza? Z jednej strony słyszałem, że jest neutral, a ostatnio bodajże jakiś FC Zawiszy w oświadczeniu wbił szpileczkę Lechowi. Pozdro luje
Jak tam się mają Stilon z Polonią Bytom?\
I jak Chrobry Pogoń Szcecin?
I jak Chrobry Pogoń Szcecin?
-
Pumeksiarz
Mam pytanie jakie relacje ma Górnik Wałbrzych z Mazurem Ełk i Korona Kielce z Gwardią Koszalin?
-
kapitan_swir_planeta
A propos, za czasów zgody Lech - Zawisza, pokrywające się tereny FC stały się kością niezgody?srajk69 pisze: 01.05.2023, 01:00 Jakie relacje na linii Lech - Zawisza? Z jednej strony słyszałem, że jest neutral, a ostatnio bodajże jakiś FC Zawiszy w oświadczeniu wbił szpileczkę Lechowi. Pozdro luje
Ktoś z Arki opowiadał mi, ze do lat 90 Zawisza miał FC w Pile i żyli poprawnie z Lechitami.
Takie sytuacje maja na pewno miejsce w Jaworznie i Zakopanem, gdzie rownolegle dzialaja wiślacy i niebiescy.
Banda antykomuna!
-
Wnuk Edwarda
Jeśli to miała być kpina z pytania powyżej, to niezbyt uzasadniona.Pumeksiarz pisze: 03.05.2023, 14:49 Mam pytanie jakie relacje ma Górnik Wałbrzych z Mazurem Ełk i Korona Kielce z Gwardią Koszalin?
Polonia zgoda z Zaglebiem
Stilon z Chrobrym
Stilon grał z Polonią, więc jedni i drudzy mieli okazję się określić,
Chrobry ze Stilonem.
Więc, są podstawy by za sobą nie przepadali.
A jak jest, nie wiem.
Niemiec, Moskal nie osiędzie,
gdy jąwszy pałasza,
hasłem wszystkich zgoda będzie
i ojczyzna nasza.
gdy jąwszy pałasza,
hasłem wszystkich zgoda będzie
i ojczyzna nasza.
Mecz przebiegł bez wyzwisk.Wnuk Edwarda pisze: 03.05.2023, 19:11Jeśli to miała być kpina z pytania powyżej, to niezbyt uzasadniona.Pumeksiarz pisze: 03.05.2023, 14:49 Mam pytanie jakie relacje ma Górnik Wałbrzych z Mazurem Ełk i Korona Kielce z Gwardią Koszalin?
Polonia zgoda z Zaglebiem
Stilon z Chrobrym
Stilon grał z Polonią, więc jedni i drudzy mieli okazję się określić,
Chrobry ze Stilonem.
Więc, są podstawy by za sobą nie przepadali.
A jak jest, nie wiem.
Tychy i Bytom łączyła niegdyś oficjalna zgoda, a teraz stosunki są neutralne, GKS będąc na hokeju w Bytomiu mogli swobodnie poruszać się po hali, a Polonia grająca w piłkę na jednym z boisk osiedlowych w Tychach mogli swobodnie poruszać się w barwach po mieście.kapitan_swir_planeta pisze: 09.02.2023, 08:24 Zastanawia mnie, skąd taka mała liczba zgod KSG, tego z Zabrza.
Dawniej, od lat 70 do końcówki 90, Górnik należał do obozu Triady.
Po rozpadzie nie tyle samej Triady, co szeroko rozumianego obozu (wyżej wymienieni + Polonia Warszawa, ŁKS, Górnik Wałbrzych, Zagłębie, Korona, wspólni zgodowicze Korony, Cracovii i Polonii z Podkarpacia), wszyscy poszli w swoją stronę biorąc za sobą albo Polonię Bytom albo GKS Tychy.
Arka, Odra i Zagłębie trzymają z Polonia. Wałbrzych, Cracovia, Sandecja, ŁKS i Zawisza z GKS Tychy.
Ponadto między samymi tyskimi i polonistami raczej panują pozytywne nastroje.
Skąd taka kolej rzeczy, ze nikt nie pozostał przy zabrzanach? Czy to Górnik zerwał wszystkie zgody albo obrał niezależny kierunek, czy doszło do jakiegoś spięcia z byłymi zgodowiczami?
Przy okazji, czy cos ich łączyło z Polonia Bytom i tyszanami?
-
kapitan_swir_planeta
A jak jedni i drudzy żyli z Górnikiem za lat „obozu Triady”?Hazard71 pisze: 05.05.2023, 09:57Tychy i Bytom łączyła niegdyś oficjalna zgoda, a teraz stosunki są neutralne, GKS będąc na hokeju w Bytomiu mogli swobodnie poruszać się po hali, a Polonia grająca w piłkę na jednym z boisk osiedlowych w Tychach mogli swobodnie poruszać się w barwach po mieście.kapitan_swir_planeta pisze: 09.02.2023, 08:24 Zastanawia mnie, skąd taka mała liczba zgod KSG, tego z Zabrza.
Dawniej, od lat 70 do końcówki 90, Górnik należał do obozu Triady.
Po rozpadzie nie tyle samej Triady, co szeroko rozumianego obozu (wyżej wymienieni + Polonia Warszawa, ŁKS, Górnik Wałbrzych, Zagłębie, Korona, wspólni zgodowicze Korony, Cracovii i Polonii z Podkarpacia), wszyscy poszli w swoją stronę biorąc za sobą albo Polonię Bytom albo GKS Tychy.
Arka, Odra i Zagłębie trzymają z Polonia. Wałbrzych, Cracovia, Sandecja, ŁKS i Zawisza z GKS Tychy.
Ponadto między samymi tyskimi i polonistami raczej panują pozytywne nastroje.
Skąd taka kolej rzeczy, ze nikt nie pozostał przy zabrzanach? Czy to Górnik zerwał wszystkie zgody albo obrał niezależny kierunek, czy doszło do jakiegoś spięcia z byłymi zgodowiczami?
Przy okazji, czy cos ich łączyło z Polonia Bytom i tyszanami?
Banda antykomuna!
Co łączy Wisłę i Elane, że już powstały wspólne szaliki Wisła (h) Elana ?
Wisła przepływa przez Toruń a Elana jest z Torunia. Pozdrawiam
-
gorylwemgle
Układ WRW+E.:. pisze: 13.05.2023, 20:44 Co łączy Wisłę i Elane, że już powstały wspólne szaliki Wisła (h) Elana ?
Oczy Toruńskiego klubu zwrócone ku pierwszej stolicy Polski?
-
kapitan_swir_planeta
Już od 2016, może tego nie nagłaśniano ale mogę się założyć ze odwiedzili wiślaków jakoś latem po Euro.
Banda antykomuna!
-
holendrowie i beldzy
Co wy mieliście z historii?
Nie ważne ile masz wyjazdów,ważna jest ilość postów!
Pierwsza stolica to Gniezno imbecyle.
-
kapitan_swir_planeta
Mój błąd, późno było i nie zczailem ze napisał „pierwsza” a nie „dawna”. Pewnie sam się przejęzyczył
Banda antykomuna!
Pomyłki nie było, w Toruniu jest tez inny klub niż Elanakapitan_swir_planeta pisze: 16.05.2023, 13:37Mój błąd, późno było i nie zczailem ze napisał „pierwsza” a nie „dawna”. Pewnie sam się przejęzyczył
-
TadzioNorek
Na dobra sprawę to Pogoń ma dobre kontakty z Widzewem a przy najmniej neutralne, neutralne z Elana i Kaliszem. Jedynie to to z całego WRWE to tylko z Ruchem i Wisła Portowcy mają nie najlepsze kontakty.ExtremeHKS pisze: 29.05.2023, 22:50 KKS oficjalnie z Kotwicą zgoda. Co na to Pogoń? Wiadomo ze KKS kAlisz to też kontakty z WRWE
Poogoni nie przeszkadzają ludzie z ich ''fc"' z barlinka, którzy w wiekszosci są byłymi aktywnymi kibicami Stali Gorzów, wiec pewnie i Kalisz im nie pzeszkadza. Razem trenuja, razem jezdza na wyjazdy, nawet były prowadzący doping na Stali jest mile widziany w szczecinie :))ExtremeHKS pisze: 29.05.2023, 22:50 KKS oficjalnie z Kotwicą zgoda. Co na to Pogoń? Wiadomo ze KKS kAlisz to też kontakty z WRWE
Z kimś jeszcze obecnie trzyma Beskid Andrychów oprócz koalicji ZS & BKS?
Czuwaj Przemyślhabziu pisze: 07.06.2023, 12:45 Z kimś jeszcze obecnie trzyma Beskid Andrychów oprócz koalicji ZS & BKS?
-
El General
Jak wygląda sytuacja na warszawskiej Polonii? Z tego co wiem to dobre kontakty ma z byłą zgodą czyli z Cracovią i Widzewem. Do kogo im bliżej?
Do tych co ich przygarną.El General pisze: 09.06.2023, 10:36 Jak wygląda sytuacja na warszawskiej Polonii? Z tego co wiem to dobre kontakty ma z byłą zgodą czyli z Cracovią i Widzewem. Do kogo im bliżej?
-
extremalny_korbelis
Jak wyąda sytuacja między Sandecją a ŁKSem Łódź?
Skarżyć nie wolno, kapować nie wolno, ODEGRAĆ SIĘ WOLNO!
Neutral. Sandecja ma zgodę z Tychami i Cracovią więc jak ma być ?
Dziś Zagłębie Sosnowiec oficjalnie przybija zgodę z Czuwajem Przemyśl.
https://stadionowioprawcy.net/raport-me ... 4-06-2023/
https://stadionowioprawcy.net/raport-me ... 4-06-2023/
To była kwestia czasu, śmiem twierdzić, że na południu Polski na dzień dzisiejszy nie ma mocniejszej bandy niż ZS+BKS+CP, co na to Legia, to już ich wewnętrzny klimat i nie ma co drążyć.
-
znajomydżeniferlopez
fenks za infoANTYpzpn pisze: 24.06.2023, 23:29 To była kwestia czasu, śmiem twierdzić, że na południu Polski na dzień dzisiejszy nie ma mocniejszej bandy niż ZS+BKS+CP, co na to Legia, to już ich wewnętrzny klimat i nie ma co drążyć.
Przecież w świecie kibicenet nie ma już zgody Legii z Zagłębiem, została ona zerwana przez forumowiczów po wjeździe Warszawiaków na bielską halę :)ANTYpzpn pisze: 24.06.2023, 23:29 To była kwestia czasu, śmiem twierdzić, że na południu Polski na dzień dzisiejszy nie ma mocniejszej bandy niż ZS+BKS+CP, co na to Legia, to już ich wewnętrzny klimat i nie ma co drążyć.