DobreBarczysty pisze: 08.02.2023, 12:14A czy kiedykolwiek ktoś zapytał skąd jestem ? Albo za kim ? Nie to nie wstyd ! Wręcz przeciwnie duma ! Jestem ze Śląska za Piastem ! Przeprowadziłem się w okolice Czchowa stąd moje zainteresowanie małopolskimi ekipami ! Chcesz cos jeszcze wiedzieć?Koko szaneLL pisze: 05.02.2023, 14:10DobreBarczysty pisze: 05.02.2023, 10:40
My ??? Tzn kto ?Bo jeżeli uważasz , że jestem z jakiej kolwiek ekipy z Małopolski to się grubo mylisz
![]()
ale looz
nie dziwię ci się że się wstydzisz przyznać skąd jesteś
![]()
Małopolska kibolska
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
Koko szaneLL
Re: Małopolska kibolska
Wiesz tylko , że ja mam w czterech literach skąd Ty jesteśKoko szaneLL pisze: 08.02.2023, 13:18DobreBarczysty pisze: 08.02.2023, 12:14A czy kiedykolwiek ktoś zapytał skąd jestem ? Albo za kim ? Nie to nie wstyd ! Wręcz przeciwnie duma ! Jestem ze Śląska za Piastem ! Przeprowadziłem się w okolice Czchowa stąd moje zainteresowanie małopolskimi ekipami ! Chcesz cos jeszcze wiedzieć?Koko szaneLL pisze: 05.02.2023, 14:10
Dobreale looz
nie dziwię ci się że się wstydzisz przyznać skąd jesteś
![]()
ja jestem z Chin
![]()
chyba nie pierwszy raz?
To Unia zerwała czy Okocimski ?
Ciekawie tam mają. Zamiast załatwić brudy za kulisami to piorą je na widoku całej Polski.
Dwie pro Wislackie ekipy się rozstają .... Wygląda na to , że na Wiśle dalej nie ciekawie że nie potrafią załatwić tematów w ,,ekipie,, majciarzy i teoretycznie swojego FC bo tak chyba jest Brzesko postrzegane .
Widzę Unię regularnie od czasów turnieju kibicowskiego na Wiśle, kiedy podbito zgodę a było to...? Nie wiem, z 15-17 lat temu. Tam wiecznie są jakieś pojebane przetasowania.
Kilka razy pisał tu kibic UT, którego nick mi w tym momencie wyleciał z głowy, że w Tarnowie to jest zabawa na 1-2 sezony. I zgadzam się z tym całkiem.
Teraz tych chłopaków z UTSC jest faktycznie trochę więcej, przyjeżdżają i biegają razem z MF i widać, że fajnie to działa, ale czy na długo?
Za rok się okaże, że zostało ich pięciu albo się potną ze starymi i w ogóle nikt nie zostanie.
Nie rozumiem, żeby tak totalnie nie udawało się zbudować nic trwałego przez tyle już lat. W mniejszych miastach jakoś to idzie latami, nowe pokolenia przychodzą, ostatni przykład Jarosław a w tym Tarnowie wieczna pyta.
Kilka razy pisał tu kibic UT, którego nick mi w tym momencie wyleciał z głowy, że w Tarnowie to jest zabawa na 1-2 sezony. I zgadzam się z tym całkiem.
Teraz tych chłopaków z UTSC jest faktycznie trochę więcej, przyjeżdżają i biegają razem z MF i widać, że fajnie to działa, ale czy na długo?
Za rok się okaże, że zostało ich pięciu albo się potną ze starymi i w ogóle nikt nie zostanie.
Nie rozumiem, żeby tak totalnie nie udawało się zbudować nic trwałego przez tyle już lat. W mniejszych miastach jakoś to idzie latami, nowe pokolenia przychodzą, ostatni przykład Jarosław a w tym Tarnowie wieczna pyta.
-
chudyjurek
Jakoś nie sądzę by Unia miała sie z Glinikiem poukładać i na odwrót.Małopolska kibolska pisze: teoretycznie Unii znów najbliżej do Glinika ale trzymają z Karpatami
Okocimski co prawda nie nauczył się że "nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki" ale chyba nie będzie tak naiwny że "do trzech razy sztuka" ;)
Byłby jeszcze jeden wariant. Mogła by Wisła ich wciągnąć do układanki pod wrwe , ale tutaj musieli by znacznie wiekszy poziom reprezentować. Podsumowując chyba chude lata przed nimi.
-
Mareczek86
Od pewnego czasu w relacjach Unii brak podziękowań dla Górnika, coś się zmieniło?
W Niepołomicach podczas meczów Sandecji są wpuszczani kibice gości?
Czemu Unia Tarnów nie wiesza flag?
Bo im mama zabroniła.
Ktoś gdzieś pisał , że ta druga strona skonfliktowana ma wszystkie flagi i nie chcą oddać tej która obecnie działa. Mam pytanie i serio bez napinki. Dzisiaj pojawiła się relacja z ,,szukania Tarnavii,,, tam jest cisniete jakiemuś pedofilowi to temu o którego jest cała afera na Unii ? Czy to kolejny ?
-
eldorado100
Dzis w Ketach mecz zgodowy Hejnal Kety Górnik Brzeszcze, obu ekip nie stwierdzono. Czyżby obie ekipy wymarłe?
Górnik to chyba tylko na sezon związany ze stuleciem się aktywował + trochę w odpowiedzi na zwiększona znowu aktywność Wisły w Brzeszczach. Natomiast Hejnał chyba dalej bojkotuje spotkania u siebie i jedynie na Unię lata.eldorado100 pisze: 26.03.2023, 21:04 Dzis w Ketach mecz zgodowy Hejnal Kety Górnik Brzeszcze, obu ekip nie stwierdzono. Czyżby obie ekipy wymarłe?
-
ryż z kurczakiem
W Oświęcimiu pozbyto się psiego problemu, że kibole (nareszcie) na piłke wrócili?
-
Kokinonero
Co się stało z Górnikiem Brzeszcze? W tym roku nic się u nich nie dzieje a nawet przed oficjalną reaktywacją jeździli na Unię po kilka-kilkanaście osób.
-
Mareczek86
Uaktywnili się na 100 lecie, powalczyli trochę z miejscową Wisłą i chyba znowu koniec działalności. To musiałaby się Unia wypowiedzieć dlaczego już nie mają zgody. Trochę to wyglądało na to, że Unia chciała rękami Górnika powalczyć z Wisłą.Kokinonero pisze: 07.05.2023, 13:41 Co się stało z Górnikiem Brzeszcze? W tym roku nic się u nich nie dzieje a nawet przed oficjalną reaktywacją jeździli na Unię po kilka-kilkanaście osób.
-
Kokinonero
Tak naprawdę Unia całą swoją koalicję trzymała przy życiu bo ani Górnik ani Hejnał bez Unii by się nie odrodzili w obecnych czasach.
Jeszcze w zeszłym roku wyglądało to ciekawie jakby rozkręcali się coraz bardziej - Hejnał zakończył protest, a Górnik robił co raz lepsze liczby plus działali też sporo na murach, a tu nagle 0 aktywności. Do tego Hejnał już jedynie na Unii i to w małych liczbach. Nawet swojego fp nie posiadają - wiem że to żaden wyznacznik jednak u nas to chyba każda ekipa ma swój profil.
Liczę, że ktoś z Oświęcimia da znać o co chodzi. Wiadomo czasy są jakie są ale najbardziej szkoda jak małe ekipy odchodzą w zapomnienie.
Jeszcze w zeszłym roku wyglądało to ciekawie jakby rozkręcali się coraz bardziej - Hejnał zakończył protest, a Górnik robił co raz lepsze liczby plus działali też sporo na murach, a tu nagle 0 aktywności. Do tego Hejnał już jedynie na Unii i to w małych liczbach. Nawet swojego fp nie posiadają - wiem że to żaden wyznacznik jednak u nas to chyba każda ekipa ma swój profil.
Liczę, że ktoś z Oświęcimia da znać o co chodzi. Wiadomo czasy są jakie są ale najbardziej szkoda jak małe ekipy odchodzą w zapomnienie.
Jak się ma Stepan Bandera w Krakowie ?
https://twitter.com/IsakowiczZalesk/sta ... 8134144004
-
Kibic_janusz
Trzy krakowskie ekipy już są dogadane na wjazd do sklepu, trwa ustalanie na którym stadionie będą gadżety wywieszone do góry kołami.mieczem pisze: 05.06.2023, 20:23 Jak się ma Stepan Bandera w Krakowie ?
Weź idź do Hyde parku, serio
@Kibic_janusz
pierydolisz pan ...
Jakby to było u mnie w mieście, to farba leci w tą witrynę w pierwszą noc, a że teraz na topie torebunia WP, rurki, groźna dziara i uliz na ryju, to po prostu jest jak jest.
pierydolisz pan ...
Jakby to było u mnie w mieście, to farba leci w tą witrynę w pierwszą noc, a że teraz na topie torebunia WP, rurki, groźna dziara i uliz na ryju, to po prostu jest jak jest.
-
Kibic_janusz
No to dawaj do Krakowa i zrob porządek, co cie powstrzymuje?mieczem pisze: 06.06.2023, 11:28 @Kibic_janusz
pierydolisz pan ...
@Kibic_janusz
... no chyba logiczne, że odległość.
... no chyba logiczne, że odległość.
6+ z geografii.peltasta pisze: 10.06.2023, 13:48 Kibicowska mapa Krakowa i Małopolski
https://www.google.com/maps/d/u/0/viewe ... 69422&z=10
W Łącku nie ma Wisły tak jak i w Kamienicy . W Limanowej Są także kibice Sandecji jak i Cracovii . W promieniu 25 km od Nowego Sącza to można zaznaczyć na czarno jeśli ktoś Wisłę ulokował w Łącku. Rytro ,Piwniczna Zdrój, Krynica , Korzenna, Tęgoborze, Wielogłowy , Łabowa, Gródek nad Dunajcem, Łososina Dolna, z tamtych miejscowości ludzie jeśli jeżdżą do jakiegoś młyna to tylko na Sandecję. Pozdro
Kiedyś jak dobrze pamiętam widziałem flagę Wisły z napisem "Niepołomice tam rządzą Wisły kibice". Jest tam fc Wisły jeszcze?
-
Sam Fisher
A pudło, bo jeżdżą też do młyna na Wisłę ;) jednostki oczywiście, ale nie zaprzeczyszTimador pisze: 10.06.2023, 16:53 W Łącku nie ma Wisły tak jak i w Kamienicy . W Limanowej Są także kibice Sandecji jak i Cracovii . W promieniu 25 km od Nowego Sącza to można zaznaczyć na czarno jeśli ktoś Wisłę ulokował w Łącku. Rytro ,Piwniczna Zdrój, Krynica , Korzenna, Tęgoborze, Wielogłowy , Łabowa, Gródek nad Dunajcem, Łososina Dolna, z tamtych miejscowości ludzie jeśli jeżdżą do jakiegoś młyna to tylko na Sandecję. Pozdro
O jaką miejscowość Ci chodzi ?Sam Fisher pisze: 12.06.2023, 08:43A pudło, bo jeżdżą też do młyna na Wisłę ;) jednostki oczywiście, ale nie zaprzeczyszTimador pisze: 10.06.2023, 16:53 W Łącku nie ma Wisły tak jak i w Kamienicy . W Limanowej Są także kibice Sandecji jak i Cracovii . W promieniu 25 km od Nowego Sącza to można zaznaczyć na czarno jeśli ktoś Wisłę ulokował w Łącku. Rytro ,Piwniczna Zdrój, Krynica , Korzenna, Tęgoborze, Wielogłowy , Łabowa, Gródek nad Dunajcem, Łososina Dolna, z tamtych miejscowości ludzie jeśli jeżdżą do jakiegoś młyna to tylko na Sandecję. Pozdro
-
Sam Fisher
Zarówno północne krańce powiatu (przy brzeskim) jak i południowe bliżej granicy z SK. Im dalej od NS, tym więcej przypadków. Żeby było jasne, nie mówimy o kwestiach (h) tylko jak to określiłeś "jeżdżenie do młyna". Co do mapki to jak dobrze zauważyłeś Sandecja to tak naprawde 95% powiatu nowosądeckiego i tyle powinno być zaznaczone, nie tylko Sącz.Timador pisze: 12.06.2023, 08:53O jaką miejscowość Ci chodzi ?Sam Fisher pisze: 12.06.2023, 08:43A pudło, bo jeżdżą też do młyna na Wisłę ;) jednostki oczywiście, ale nie zaprzeczyszTimador pisze: 10.06.2023, 16:53 W Łącku nie ma Wisły tak jak i w Kamienicy . W Limanowej Są także kibice Sandecji jak i Cracovii . W promieniu 25 km od Nowego Sącza to można zaznaczyć na czarno jeśli ktoś Wisłę ulokował w Łącku. Rytro ,Piwniczna Zdrój, Krynica , Korzenna, Tęgoborze, Wielogłowy , Łabowa, Gródek nad Dunajcem, Łososina Dolna, z tamtych miejscowości ludzie jeśli jeżdżą do jakiegoś młyna to tylko na Sandecję. Pozdro
Tu się zgadzamy kolego . PozdroSam Fisher pisze: 12.06.2023, 09:19Zarówno północne krańce powiatu (przy brzeskim) jak i południowe bliżej granicy z SK. Im dalej od NS, tym więcej przypadków. Żeby było jasne, nie mówimy o kwestiach (h) tylko jak to określiłeś "jeżdżenie do młyna". Co do mapki to jak dobrze zauważyłeś Sandecja to tak naprawde 95% powiatu nowosądeckiego i tyle powinno być zaznaczone, nie tylko Sącz.Timador pisze: 12.06.2023, 08:53O jaką miejscowość Ci chodzi ?Sam Fisher pisze: 12.06.2023, 08:43
A pudło, bo jeżdżą też do młyna na Wisłę ;) jednostki oczywiście, ale nie zaprzeczysz
Tarnovia oficjalnie bez zaliczonego wyjazdu w tym sezonie ? Czy udało im się coś zaliczyć ? U siebie oflagowany młyn wystawiali na każdym meczu.
Tak. Tarnovia wyjazdy w ostatnim czasie na zeroRSD pisze: 12.06.2023, 13:30 Tarnovia oficjalnie bez zaliczonego wyjazdu w tym sezonie ? Czy udało im się coś zaliczyć ? U siebie oflagowany młyn wystawiali na każdym meczu.
Okocimski też bez wyjazdu w tym sezonie ?Małopolska kibolska pisze: 13.06.2023, 19:31 coście się tak na tej 5ligowej Tarnovii uwzieli?
3ligowa Unia wszędzie jeździła jesienią? na wiosnę lepiej ale jak trzeba na gorący teren to wolą w tym czasie być na meczu Wisły - totalna żenada
4 ligowcy niech się pochwalą:
Okocimski same zera,
Glinik od święta,
Unia O. tylko w Brzesku,
Beskid większą liczbą w Gorlicach i Brzesku, reszta jakieś śmieszne liczby o których już nawet nie piszą relacji
Poda ktoś wszystkie liczby Unii Tarnów ?
-
patriota85
Jesienią byli w Kalwarii Zebrzydowskiej, Gorlicach i Andrychowie.Wiosną chyba nigdzie.
Tak sobie myślę,skoro Sandecja ma opanowany cały Nowy Sącz(80 tysięcy ludzi) i 95% powiatu nowosądeckiego (ponad 200 tysięcy ludzi) to dlaczego jest aż taka słaba? Drużyna zazwyczaj gra przynajmniej na poziomie 1 ligi ewentualnie 2 ligi czyli nie pałęta się po jakiś okręgówkach czy innych C-klasach. Tak z każdej miejscowości z powiatu jeździłoby po 5-10 osób na tą Sandecję plus potencjał Nowego Sącza czyli miasto większe niż taka Stalowa Wola,Przemyśl czy Dębica więc połączyć ten potencjał i ekipa powinna być dosyć zgrabna. A tutaj taka Stalówka, Czuwaj czy Wisłoka pomimo mniejszego potencjału są ekipami lepszymi zwłaszcza pod kątem H.Sam Fisher pisze: 12.06.2023, 09:19Zarówno północne krańce powiatu (przy brzeskim) jak i południowe bliżej granicy z SK. Im dalej od NS, tym więcej przypadków. Żeby było jasne, nie mówimy o kwestiach (h) tylko jak to określiłeś "jeżdżenie do młyna". Co do mapki to jak dobrze zauważyłeś Sandecja to tak naprawde 95% powiatu nowosądeckiego i tyle powinno być zaznaczone, nie tylko Sącz.Timador pisze: 12.06.2023, 08:53O jaką miejscowość Ci chodzi ?Sam Fisher pisze: 12.06.2023, 08:43
A pudło, bo jeżdżą też do młyna na Wisłę ;) jednostki oczywiście, ale nie zaprzeczysz
Częściowo masz rację . Tylko że to będzie kolejny rok wyjazdowy (4) . Nie będziemy grać u siebie ,teraz prawdopodobnie W Niecieczy, a jak dodasz do tego świetne wyniki i zarządzanie klubem na poziomie przedszkola to ciężko ludziom pojechać na wyjazd . Przypomnę przez ostatnie sezony mieliśmy ok 100 wyjazdów z rzędu . Nie wszystko jest w internecie ale cały czas działamy . Znamy swoje miejsce w szeregu . Mam nadzieję że skończą stadion na wiosnę i ten potencjał będzie wykorzystywany tak jaki byśmy tego chcieli w Nowym Sączu. Pozdro