Beskid aktualnie działa z koalicją BKS-Zagłębie-Czuwaj. Wspólnie z dwoma pierwszymi ekipa wspiera się wzajemnie na większości spotkaniach. Do tego dochodzą relacje z Energie Cottbus. Kosy to głównie koalicja Unia Oświęcim-Hejnał Kęty, Glinik Gorlice czy lokalna Wisła Kraków. W ostatnich latach zrobili też porządki w Andrychowie gdzie zniknął FC Cracovii.Futbolobnazony87 pisze: 30.10.2022, 11:18 Może ktoś coś więcej o ekipie Beskid Andrychów ? Zgody układy kosy ? Umawiane walki ? (Wiem że przegrali z Wisłoka Dębica po 10 i wygrali z niemieckim Lokomotive Lipsk również po 10 obie młodym składem co jak dla mnie jest niespodzianką)
Małopolska kibolska
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Małopolska kibolska
-
Kibic_janusz
Tak ogólnie to Beskid nie zaczynał jako fanklub KSC? I czy nie mieli później neutrala z lokalnymi Pasiakami? Jest to gdzieś opisane?john22 pisze: 30.10.2022, 13:45 W ostatnich latach zrobili też porządki w Andrychowie gdzie zniknął FC Cracovii.
Z tego co wiem to Beskid nigdy nie był oficjalnyn fc Cracovii, ludzie działający jako FC Cracovii dzialali tez na lokalnym Beskidzie i byli pro Cracovia. Pozniej czesc kibicow Beskidu chciala się odciac od FC, nastapiło tąpnięcie i rozłam. Poczatkowo byl neutral z racji że to malutka mieścinka i wszyscy się znali. Konflikt zaczął sie jak mlodzi z FCA rozwalili grafy Beskidu.Kibic_janusz pisze: 30.10.2022, 14:36Tak ogólnie to Beskid nie zaczynał jako fanklub KSC? I czy nie mieli później neutrala z lokalnymi Pasiakami? Jest to gdzieś opisane?john22 pisze: 30.10.2022, 13:45 W ostatnich latach zrobili też porządki w Andrychowie gdzie zniknął FC Cracovii.
To co powiesz o tej Cracovii jak takie "leszcze" przejęły tam władzę?
Wystarczy się przejechać przez Andrychów żeby zobaczyć, że KSC nie ma tam nic do powiedzenia ;) ale wiem, że Wy zawsze patrzycie przez różowe okulary i zawsze wszyscy jest cacy, a FC Andrychów dalej działa prężnie ;)siemaszki06 pisze: 31.10.2022, 15:18Opowiedz nam jakie to porządki zrobili w tym Andrychowie bo przecież na pewno wiesz o czym mówiszjohn22 pisze: 30.10.2022, 13:45 . W ostatnich latach zrobili też porządki w Andrychowie gdzie zniknął FC Cracovii.
Popytaj kolegów z Opravców to ci przybliżą temat.siemaszki06 pisze: 31.10.2022, 15:18Opowiedz nam jakie to porządki zrobili w tym Andrychowie bo przecież na pewno wiesz o czym mówiszjohn22 pisze: 30.10.2022, 13:45 . W ostatnich latach zrobili też porządki w Andrychowie gdzie zniknął FC Cracovii.
Nie poda takich przykładów gdyż Cracovia nie zalicza porażek w całej galaktyce a co dopiero w śmiesznym Andrychowie.
-
patriota85
Trochę lat do tyłu bili się w umawianych walkach z Hejnałem Kęty i Wierną Małogoszcz.W obu przypadkach po 10, z ograniczeniem wiekowym.Obie walki wygrali.Futbolobnazony87 pisze: 30.10.2022, 11:18 Może ktoś coś więcej o ekipie Beskid Andrychów ? Zgody układy kosy ? Umawiane walki ? (Wiem że przegrali z Wisłoka Dębica po 10 i wygrali z niemieckim Lokomotive Lipsk również po 10 obie młodym składem co jak dla mnie jest niespodzianką)
-
..::1952::..
Ile Unii Tarnów na finale PP Podokręgu Tarnów rozgrywanym w Tarnowie ?
-
..::1952::..
Pytam ponieważ mecz był rozgrywany w Tarnowie.Do tego wieczorowa pora i mecz przy sztucznym oświetleniu.Małopolska kibolska pisze: 07.12.2022, 18:10tak dopytujesz o tą Unię jakby ona jeździła zawsze i wszędzie i trzymała poziom np. Wisłoki..::1952::.. pisze: 23.11.2022, 18:16 Ile Unii Tarnów na finale PP Podokręgu Tarnów rozgrywanym w Tarnowie ?
Unii oficjalnie zero ? Czy tych kilkunastu małolatów po lewej stronie to Unia https://zapodaj.net/cd75263e52267.jpg.html ?
Czy to prawda ze władze na Unii trzyma UTSC i jest go grupa głównodowodząca?
Tam ponoć jakąś większa afera jest :) połowa Unii i Brzesko nie akceptują jakieś chłopa co wyskoczył teraz i miał wyrok za majty a druga połowa i Wisła z gościem siedzi i twierdzi , że to żaden problem ;) czyli w Tarnowie bez zmian kabaret za kabaretem :) ale najlepiej niech się ktoś z Unii wypowie jak to jest ;)SKWRK pisze: 24.12.2022, 11:53 Czy to prawda ze władze na Unii trzyma UTSC i jest go grupa głównodowodząca?
Kumaty, jednak tak myślę, że tworzymy zgrany zespół na tym forum, co nie?

Wydaje mi się, że z FanCluby Wisły patrząc się na całą Wisłą i tak sobie radzą nieźle. Chrzanów, Jaworzno raczej trzymają poziom, Brzeszcze działają po cichu, może Olkusz trochę gorzej. Na razie to na samym Krakowie jest masa spraw do ogarnięcia.Małopolska kibolska pisze: 26.12.2022, 17:18a to jakieś zaskoczenie? chyba już od jakiegoś czasu młodzi to kręcą, zresztą jak w większości ekipSKWRK pisze: 24.12.2022, 11:53 Czy to prawda ze władze na Unii trzyma UTSC i jest go grupa głównodowodząca?
wisiało gdzieś to zerwali, inna sprawa że nie musieli z tym pozować jakby to skroili po heroicznej walcepatriota85 pisze: 26.12.2022, 15:07 Ja pierdolę, ale dożyliśmy czasów https://zapodaj.net/402736aa3dd15.jpg.html .Gdyby ktoś nie wiedział to "zdobycz" "chuliganów" Wisły Kraków z Chrzanowa.
inna sprawa że wiślackie FC ze wschodniej i północnej małopolski powinny się lepiej organizować i wspierać, nawet mieć pomoc z samego KRK bo koncertowo tracą tam wpływy na rzecz śląskich ekip czy lokalnych klubów
-
chudyjurek
Podsumowując trzeba przyznać że Unia to ekipa która nie wykorzystała swojego potencjału.
Natomiast nie wiem po co wraca temat D. Gdzie już wszystko było omawiane. Co więcej jaką porażką dla lokalnego rywala jest fakt ze leje ich gość który był przez wiele lat średniakiem jedynie. A intelektualnie był mocno poniżej przecietnej,więc jak jest w grupie rozkminiającej to co to o Tarnovii świadczy. Ci to dopiero dna sięgają.
Także omawiając temat Unii,może na arenie ogólnopolskiej nic nie znaczą i są czasem posmiewiskiem, lecz na lokalnym podwórku dają sobie radę i nadal są stroną dominującą w mieście.
Nie rozumiałem jak mogli sobie z "takim" Brzeskiem zrobić zgodę, układ. Po kilku latach okazało sie że nieźle się wspierają. Był to chyba dla obu stron niezły ruch.
Natomiast nie wiem po co wraca temat D. Gdzie już wszystko było omawiane. Co więcej jaką porażką dla lokalnego rywala jest fakt ze leje ich gość który był przez wiele lat średniakiem jedynie. A intelektualnie był mocno poniżej przecietnej,więc jak jest w grupie rozkminiającej to co to o Tarnovii świadczy. Ci to dopiero dna sięgają.
Także omawiając temat Unii,może na arenie ogólnopolskiej nic nie znaczą i są czasem posmiewiskiem, lecz na lokalnym podwórku dają sobie radę i nadal są stroną dominującą w mieście.
Nie rozumiałem jak mogli sobie z "takim" Brzeskiem zrobić zgodę, układ. Po kilku latach okazało sie że nieźle się wspierają. Był to chyba dla obu stron niezły ruch.
Piszesz za czasów UTH a to nie jest ekipa , która działa obecnie ? Chyba to dość młoda ekipa jeszcze .
-
Mareczek86
Ile Cracovii na hokeju?
Jako jedyna z 4 ekip olała te finały. Tym razem byli na piłce nożnej ;)
-
Mareczek86
No jak to, przecież tyle razy się napinali na nich, nocami jeżdżą przestrzelać grafy, a na mecz im się nie chce jechać? Zwłaszcza w sezonie ogórkowym gdzie od ponad miesiąca nie było żadnego wyjazdu.
Tyle wystarczy żeby zrozumieć co się dzieje na Unii.Rodowity1928 pisze: 29.12.2022, 21:15obecne pokolenia do pięt nie dorastają (…) Barbariansom, Vbh czy nawet UTH.
Do Bytomia, rok temu, też mieliście nie po drodze.
-
Kuzyn Burmistrza
Czy ktos sie spodziewał po Cracovii jakiejś extra prezentacji? Ja osobiście po tym co było w zeszłym roku przy okazji PP w Bytomiu nie miałem żadnych oczekiwań. Dlatego widok 30 typowych hokejofanów mnie nie zaskoczył ani troche. Kibicowsko Cracovia w hokeju jest 100 lat za pozostałymi ekipami, które brały udział w turnieju PP.
-
Oberschlesien14
Jakie cyfry w końcu na tym PP? GieKSa 640 więc komplet jak dobrze kojarzę bo brakło biletów, a Tychy się gdzieś określiły?
UTH już dawno nie ma.Nie wytrzymali ciśnienia.Z resztą to była "ekipa" przerzutów z Tarnovii i ochroniarek.Były tam też przypadki, że przerzuty pracowały w ochronie.
Ale jak ? Nie rozumiem :) Było Barbarians i Ventetta , które spowodowały , że Tarnovi nie było przez kilkanaście lat wcale. Po nich do głosu na Unii doszło UTH których już dawno nie ma według Ciebie a Tarnovia działa kilka lat :) to jak to były przeżuty ? Jak Tarnovi wcale nie było w okresie ich działalności
dziwne sprawy w tym Tarnowie
Ale jak ? Nie rozumiem :) Było Barbarians i Ventetta , które spowodowały , że Tarnovi nie było przez kilkanaście lat wcale. Po nich do głosu na Unii doszło UTH których już dawno nie ma według Ciebie a Tarnovia działa kilka lat :) to jak to były przeżuty ? Jak Tarnovi wcale nie było w okresie ich działalności
-
chudyjurek
Tarnovii dziś całe 20 osób z 1 flagą na treningu noworocznym. Widać sporo osób nie wymazało z pamięci zeszłorocznego...a tu taka tradycja...ponad 70 lat
Co tu dużo mówić dowódca C kryje majciarza i domowego ninje Daszka tylko ze względu na to ze nie maja tam ekipy hahaha
Ktoś ostatnio pisał odnośnie podziału Tarnowa czy nadal nic się nie zmieniło ? Najmocniejsze tereny :
Tarnovia : Os.Legionów, Głowackiego,Piaskówka ?
Unia : Mościce,os.Zielone,os.Jasna ?
Widzę że twój fan klub działa dalej
Super jesteś kotem że to rzokminiles, niewiem czy usnę dziś.
Wróćmy do tematu
Wróćmy do tematu
-
Rodowity1928
Popatrz na młyny obu klubów. O jakim panowaniu chcesz rozmawiać kiedy w skali 80 tys miasta chodzą na mecze pojedyncze sztuki ;) jedyny wyjątek to Mościce ( bardzo dobrą formą od kilku lat, liczby 2 cyfrowe na meczach). Kibicowanie w Tarnowie umiera tak samo jak umarło miasto. Kto może ten ucieka. Kraków, Rzeszów, Wiedeń, Wyspy, Skandynawia.Matias pisze: 03.01.2023, 09:17 Ktoś ostatnio pisał odnośnie podziału Tarnowa czy nadal nic się nie zmieniło ? Najmocniejsze tereny :
Doprawdy rozbawił mnie wpis o fc Widzewa w Tarnowie;) swego czasu sporo chłopaków z Unii sympatyzowało z Crveną Zvezdą. Byli kilka razy na derbach Belgragu;) może o ten fc ci. chodziło
;)
Forma tarnowskich ekip jest jaka jest, ale zadziwiające są te zera wyjazdowe Tarnovii. Tym bardziej jest to dziwne, że młyn wystawiali chyba na wszystkich meczach rundy jesiennej. Ktoś może wytłumaczyć ten "fenomen" ? Wiele solidnych ekip nie jeździ wszędzie, ale zaliczają chociaż połowę wyjazdów w niższych ligach.
Nikt nie napisał, że te FC trzęsą Zachodnią Małopolską, ale patrząc się na całą Wisłę i pozostałe FC po prostu trzymają poziom, mimo że tereny nie łatwe ;) (Chrzanów w kleszczach Gieksy po obu stronach, Jaworzno - tutaj nawet jest osobny temat na forum) oczywiście szału ilościowego nie ma w porównaniu do chociażby 10 lat wcześniej. I nie piszę tego na podstawie internetu, gdzie wszystko trzeba dzielić przez pół (inaczej by wychodziło, że np. taka Cracovia jest najlepsza w każdym aspekcie nie tylko w Krakowie, ale i w Polsce ;)vvv pisze: 03.01.2023, 07:28Na facebooku i instagramie to masz racje, ze raczej trzymaja poziom i jak widac po wpisach takich osob jak ty daje to efekt propagandowy. Z drugiej strony super, ze wymieniles te dwa fc bo to pokazuje tylko to o czym napisalem - propaganda, te dwa fc sa najaktywniejsze wlasnie na necie i niektorzy tacy jak ty lapia sie na to.john22 pisze: 29.12.2022, 16:41Wydaje mi się, że z FanCluby Wisły patrząc się na całą Wisłą i tak sobie radzą nieźle. Chrzanów, Jaworzno raczej trzymają poziom, Brzeszcze działają po cichu, może Olkusz trochę gorzej. Na razie to na samym Krakowie jest masa spraw do ogarnięcia.Małopolska kibolska pisze: 26.12.2022, 17:18
a to jakieś zaskoczenie? chyba już od jakiegoś czasu młodzi to kręcą, zresztą jak w większości ekip
wisiało gdzieś to zerwali, inna sprawa że nie musieli z tym pozować jakby to skroili po heroicznej walce
inna sprawa że wiślackie FC ze wschodniej i północnej małopolski powinny się lepiej organizować i wspierać, nawet mieć pomoc z samego KRK bo koncertowo tracą tam wpływy na rzecz śląskich ekip czy lokalnych klubów
Chociaz jezeli dla ciebie wrzucanie ciagle zdjec gadzetow/transparentow(nomen omen czesto trzymanych przez ludzi z innych miast....) to trzymanie poziomu to chyba na tym forum jest gorzej niz myslalem...
Tarnów (czyli Unia) coś kibicowsko znaczył, gdy obierał politykę "wschodnią" (podkarpacką). W opcji krakowskiej będzie tylko jakaś parodia zabawy w (słabą) dzielnicę. Na Podkarpaciu powstały rodzinki, w których dla Tarnowa nie ma w ogóle miejsca. Zgoda z Okocimskim była naturalną sprawą, ale Małopolska to jednak nie Podkarpacie. Tutaj nie ma szans na jakieś rodzinki itd.
Sprzęt zabija potencjał kibicowski obu klubów na arenie klubowej, ale japier.... ktoś sobie jaja robił i wymyślał opowieści, że każdy nosi sprzęt, każda restauracja jest przez kogoś obstawiona, każda babcia pilnuje z okna dzielnicy a Ty to łyknąłeś?Witalski pisze: 04.01.2023, 17:44
Pojedź do Krakowa i zapytaj normalnych mieszkańców miasta co sądzą na ten temat.Ktoś w temacie krakowskim pisał że sprzęt mają na wszelki wypadek nawet normalni mieszkańcy miasta tak na wszelki wypadek.
Kraków to chyba tylko na mapie widziałeś. Zapraszam do odwiedzin, zobaczysz, że nie jest aż tak źle i przez sprzętu przeżyjesz.
Żadne kilkanaście lat.Trochę Cię poniosło.Oczywiście był to kawał czasu, bo 8 lat.Całkowita lipa zrobiła się wiosną 2006, odrodzenie nastąpiło początkiem 2014.
Sorry poznaje dopiero tereny Małopolski i ekipy tutaj działające bo miększym w tych stronach od niedawna i aż tak dobrze nie znam ich historii. Chociaż szczerze dla mnie 8 a np 10 lat to bez większej różnicy
Jeżeli chodzi natomiast o tematy akceptowania przerzutów , konfidentów czy np tak jak teraz majciarza na Unii czy ludzi ich akceptujących to myślę , że jako Tarnów przebijacie nie jedno dużo większe miasto od waszego.
I szczerze to dziwi mnie najbardziej fakt , że wasze zgody zarówno Tarnovii jak i Unii to akceptują . Bo w ekipach od środka są różne zgrzyty i nieporozumienia ale ktoś z boku zawsze patrzy na to obiektywnie i powinien wyciągnąć już dawno z tego wnioski
Sorry poznaje dopiero tereny Małopolski i ekipy tutaj działające bo miększym w tych stronach od niedawna i aż tak dobrze nie znam ich historii. Chociaż szczerze dla mnie 8 a np 10 lat to bez większej różnicy
Jeżeli chodzi natomiast o tematy akceptowania przerzutów , konfidentów czy np tak jak teraz majciarza na Unii czy ludzi ich akceptujących to myślę , że jako Tarnów przebijacie nie jedno dużo większe miasto od waszego.
I szczerze to dziwi mnie najbardziej fakt , że wasze zgody zarówno Tarnovii jak i Unii to akceptują . Bo w ekipach od środka są różne zgrzyty i nieporozumienia ale ktoś z boku zawsze patrzy na to obiektywnie i powinien wyciągnąć już dawno z tego wnioski
-
Rodowity1928
Ot co i 1952 to chyba te same osoby. Już kolejny raz czytam o konfidentach i o ochroniarkach w UTH, o papierach do Brzeska ale pierwszy raz słysze że bus który goniliśmy a który spierdolił na komendę to byli ludzie z poza Tarnowa, za chwilę okaże się że to była pielgrzymka ;)
Nie wiem jakie papiery wysyłaliście, wiem że swego czasu wysłaliście papiery na osobę od kilku lat nieżyjącą ;)
Wiem zaraz będzie o C z Dwernickiego, o kimś z PWST itd serio popatrzcie u siebie bo fakty są takie że ciśniecie D od majciarza a chcieliście go przerzucić ;) poza tym przerzut z zielonego gra u was pierwsze skrzypce
Serio planujcie się bo jak ktoś obcy to czyta to mu się wydaje że w tym Tarnowie to nie wiadomo jakie wkurwienie jest.
Nie wiem jakie papiery wysyłaliście, wiem że swego czasu wysłaliście papiery na osobę od kilku lat nieżyjącą ;)
Wiem zaraz będzie o C z Dwernickiego, o kimś z PWST itd serio popatrzcie u siebie bo fakty są takie że ciśniecie D od majciarza a chcieliście go przerzucić ;) poza tym przerzut z zielonego gra u was pierwsze skrzypce
Serio planujcie się bo jak ktoś obcy to czyta to mu się wydaje że w tym Tarnowie to nie wiadomo jakie wkurwienie jest.
Tak logicznie, to po co miałbym pisać z 2 kont ? I co 1952 ma wspólnego z Tarnovią, bądź Tarnowem ?
Zapytaj starych z Brzeska, czy nic nie dostali przed przybiciem układu.Może osoba, która to otrzymała nie powiedziała nic kolegą po szalu;).
"kolego" jeśli piszemy o tym samym busie, czyli sytuacja gdzieś z lat 2007-2009, to był bus typów z Pleśnej.Wracali wtedy z derbów Krakowa, tak jak pisałeś.Ale oni nie byli kibicami Tarnovii, a "kibicami" Cracovii.Z resztą też długo się w to nie bawili.Rodowity1928 pisze: 07.01.2023, 14:42ale pierwszy raz słysze że bus który goniliśmy a który spierdolił na komendę to byli ludzie z poza Tarnowa, za chwilę okaże się że to była pielgrzymka ;)
Reszty nie komentuję.Bo raz, że było to już 100 razy pisane.A dwa, to dyskusja z wami, to jak walka z wiatrakami:).
-
tak tylko pytam
https://zapodaj.net/d5cd5ffa2b095.jpg.html
Tarnovia to chyba jedyna ekipa w Polsce, która przez "fotki w kibicowskim klimacie" chce pokazać, że u nich wszystko w jak najlepszym porządku:).Co kilka miesięcy wpis na fb, żeby im podsyłać "fotki w kibicowskim klimacie":).Nie mają co wrzucać na fb, bo nic nie działają, to się ratują takimi fotkami.
Tych co podjęli decyzję o odpuszczeniu wyjazdów, to w pierwszej kolejności powinni pogonić.No ale skoro się nie jeździ na wyjazdy, akcji się nie robi, z nikim się nie bije, flag się nie kroi , to się wrzuca "fotki w kibicowskim klimacie":).
Tarnovia to chyba jedyna ekipa w Polsce, która przez "fotki w kibicowskim klimacie" chce pokazać, że u nich wszystko w jak najlepszym porządku:).Co kilka miesięcy wpis na fb, żeby im podsyłać "fotki w kibicowskim klimacie":).Nie mają co wrzucać na fb, bo nic nie działają, to się ratują takimi fotkami.
Tych co podjęli decyzję o odpuszczeniu wyjazdów, to w pierwszej kolejności powinni pogonić.No ale skoro się nie jeździ na wyjazdy, akcji się nie robi, z nikim się nie bije, flag się nie kroi , to się wrzuca "fotki w kibicowskim klimacie":).
No ale chyba na Uni też nie lepiej ? Na jednym portalu same historyczne sprawy a na drugim ,,ekipa,, która nazywa się Sportowe Charaktery dodaje fotki pobazgrania murów i to jeszcze do spółki z Wisłą. UTSC ma w ogóle w swojej historii jakąś akcję na sportowych zasadach ? Czy w ogóle ma się czym pochwalić ? No i ponawiam pytanie co z majciarzem ? Widać , że Wisła i Brzesko to dalej akceptują......
-
tak tylko pytam
Pajace z Unii Oświęcim obecne na meczu Widzewa z Jagiellonią.