Województwo Pomorskie
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Województwo Pomorskie
kojot, czy ktoś tobie, kacapski sromie, dal tu głos?? Waruj sabako i czekaj na pozwolenie kłapniecia pyskiem! Coś się wam kurwie syny myli w przekazie. Piszę do penisa, odzywa się hiena/ kojot. Nadzorcy się już potłukło i nie wiem kogo ze smyczy spuścić?
Jeb... was raby!!
Jeb... was raby!!
-
Co ty piszesz za bzdury to głowa mała. Jacy wolni ludzie? W wojsku są wolni ludzie którzy mogą myśleć co chcą? Od kiedy? to ty musisz wykonywać rozkazy oficera prowadzącego na dodatek takiego który w domu może trzymać kapliczkę Bandery. Powie ci zapierdalaj tam szturmuj ruskie pozycje to robisz to bez mrugnięcia okiem. Nie dość że walczysz nie za swój kraj to jeszcze całkowicie wrogi i praktycznie za pół darmo że dorabiać wywiadami u pismaków trzeba. Rękę, nogę urwie oko wypłynie to będzie można dzieciaków pokitować że ojciec, wujek, stryjek za wolną Polskę walczył tyle że na Ukrainie za jakiś gówniany Donbas gdzie sami ruscy żyją. Wielcy wolni ludzie potomkowie ukraińskich przesiedleńców bo żaden Polak którego rodzina z kresów pochodzi by nie poszedł walczyć za Ukraińców skoro ich znał z opowieści domowych co robili na kresach i jak zakończyli życie wielu polskich rodzin. Jesteś zwykłym ścierwem polskojęzycznym. Ludzie na kresach co żyli mieli taki samo stosunek do Rosjan co do Ukraińców. Jedynie przesiedleńcy z akcji Wisła na kradzionych polskim ofiarom dokumentach czyli sympatię do Ukraińców, a komuniści i Żydzi pod zmienionymi nazwiskami do sowietów i Rosjan. Żaden prawdziwy Polak nie stanął by po stronie jednych czy drugich.
-
Minął rok.DennisWise pisze: ↑27.02.2022, 23:12
Poza tym nie wiem czy wiecie ale pan komik z Belwederu w tym momencie przesadził i ja swojej rodzinie zwłaszcza tym żyjącym po wschodniej stronie kraju zalecam jak najszybsze opuszczenie terenu Polski.
Posłuchali i spierdolili??
-
Jednemu Pawłowi z Krakowa i Maćkowi z Chorzowa sam byś do tej pory nie dał rady w realu dzieciaku nic zarzucić a co dopiero wcześniej. Kult siły i strach przed nią że kto silniejszy to zawsze ma rację spowodował u ciebie zaburzenia myślenia a media takie jak youtube, instagram czy fejsbuk że coś jest normalne. Mało tego twój mózg nie jest w stanie pojąć że akcje takie jak ta z Marianną w wojsku, najemnikiem ze świata kibolskiego opowiadającym legalnie o udziale w innej armii, bądź noszeniem maseczek w lesie mogą być kierowane i zarządzane z kręgów rządowo-resortowych poprzez email ala poufna rozmowa i parę cwaniaków którzy dorwali się do rządzenia dzięki głupocie Polaków. I to oczywiście wszystko jest rosyjska propaganda. Ruscy mają ją taką potężną prawie jak ci dwa wspomniani na początku hersztowie którzy wykreowali się dzięki niej na nieskazitelne postacie. Bo byli silni i mogli takiego głupca jak ty powalić jak otworzył tylko gębę.Dexter 1908 pisze: ↑25.02.2023, 07:22Widać chłopak nalykal się rosyjskiej propagandy
Chciał bym zobaczyć jak w realu temu typowi z Lechii czy tam że Stomilu zarzuca współpracę z psami bo był na Ukrainie![]()
-
Panowie spokojnie. Jest denazyfikacja na wUkrainie z jednej jak i drugiej strony. Jedni kult SA bandera itd drudzy dostają piany na pysku jak to widzą. A najlepsze że żółto-niebieskch finansują starsi bracia. Jak ich mało zostanie poumierają na atak serca jako bohaterowie.To ma trwać długo. Pod Rzeszowem US Army wynajęło hektary u ludzi na 5+5. Jak się banderowcy tłuką z kacapami to co może być przyjemniejszego dla nas? Trzeba pomagać
ale nie dać się zabić i w tą wojnę wpierdolić bo już nas nie- zależne haha media urabiają. Bo będziemy graniczyć z Rosją HIT. A ja wam mówię jak się U posypie to rusy dojadą do kresów i staną powiedzą że to Polskie haha taki marketing. Pozdrawiam wszystkich.
-
Czy ta grupa Malefactors Brigade (h) działa dalej na Gwardii Koszalin? Mógłby ktoś wrzucić foto tej flagi? Bo znalazłem ale tylko w jednym z zinów Polish Hools i trochę o tej ekipie na jednej ze stron ich zgody. Z góry dzięki
-
-
-
Trzy odcinki filmu ,,niedokończone powstanie" o białoruskich kibicach na froncie. Jest polski wątek kibicowski i W kontekście ostatniej akcji RDK i ich rajdzie na terytorium Rosji myślę, że warto wrócić tego filmu.
Poznacie tam losy nie tylko białoruskich ochotników ale również np. Denisa Nitkina Kapustina autora całej akcji i jednego z założycieli RDK.
Czemu Rosjanie walczą po stronie Ukrainy? Kim jest White Rex? Z kogo składa się grupa Terror i co tam robią Polacy ?
Cz.1 Że stadionu na front
[link]
Cz.2
[link]
Cz.3
[link]
Poznacie tam losy nie tylko białoruskich ochotników ale również np. Denisa Nitkina Kapustina autora całej akcji i jednego z założycieli RDK.
Czemu Rosjanie walczą po stronie Ukrainy? Kim jest White Rex? Z kogo składa się grupa Terror i co tam robią Polacy ?
Cz.1 Że stadionu na front
[link]
Cz.2
[link]
Cz.3
[link]
-
Kogo to obchodzi ta dziwna wojna ?
Dalej to łykacie jak młode pelikany.... Tak ruskie partyzanty po stronie ukraińskiej hahaha masakra
Dalej to łykacie jak młode pelikany.... Tak ruskie partyzanty po stronie ukraińskiej hahaha masakra
-
Przecież Tesak i jego ekipa jest dobrze znana w środowisku nacjonalistyczym i ns. Poczytaj trochę o ich akcjach przed wojną i jak w więzieniu pomogli Tesakowi sie przekręcić. A z tym łykaniem to nie mierz innych swoją miarą.
Make you an offer you can't refuse You've only got your soul to lose... Eternally... let yourself go!
-
serio nie obchodzi cie wojna kilkaset km od miejsca w którym mieszkasz?
A co w tym dziwnego? Gdybym ci powiedział że na Bałkanach w wojnie walczyli Irańczycy, to też byś pewnie nie uwierzyl
-
Złe to ujolem owszem walczą nawet i Azjaci. Z tym że nie wierzę w jakiś ruch oporu zorganizowany na terenie ruskich. Ty wierzysz w to nagranie szczerze ?
Kibic_janusz tak mam wyjebane bo ten konflikt jest tak sztucznie napędzany przez media i polityków że dramat. Nie ma tyg żeby jakiś celebrytka czy polityk nie odwiedzał żyda(dowiedzcie się o udziałach w branży filmowej w Rosji Żeleńskiego,posiadłość we Włoszech w "małej Moskwie") z Kijowa,prawdziwa wojna to jest u ciapatych czy w Afryce
Ruskie jakby chciały zająć cały kraj zrobiliby to zupełnie inaczej pierwsze co na początku zablokowali dostęp od zaopatrzenia (granicą z nami) i nie bronie ruskich mam tak samo wyjebane na nich jak i szoszonów.
I słuchajcie dalej Amerykanów a się przekonacie...
Za niedługo edycja "the voice od Ukraina" w TVP nie przegapcie
Kibic_janusz tak mam wyjebane bo ten konflikt jest tak sztucznie napędzany przez media i polityków że dramat. Nie ma tyg żeby jakiś celebrytka czy polityk nie odwiedzał żyda(dowiedzcie się o udziałach w branży filmowej w Rosji Żeleńskiego,posiadłość we Włoszech w "małej Moskwie") z Kijowa,prawdziwa wojna to jest u ciapatych czy w Afryce
Ruskie jakby chciały zająć cały kraj zrobiliby to zupełnie inaczej pierwsze co na początku zablokowali dostęp od zaopatrzenia (granicą z nami) i nie bronie ruskich mam tak samo wyjebane na nich jak i szoszonów.
I słuchajcie dalej Amerykanów a się przekonacie...
Za niedługo edycja "the voice od Ukraina" w TVP nie przegapcie
-
No ale masz dowody że nagranie jest fejkiem? Bo na poważnych stronach poważni eksperci takie rzeczy weryfikują w moment.
A ja, glupi Polak z tvnu, myślałem że jest napędzany przez żołnierzy, czołgi i bomby. Wyjaśnij mi jeszcze jak działa świat
-
A ty dalej o tym wchodzeniu w dupe? Nie interesują nas twoje gejowskie fanaberie, zachowaj je dla siebie.
Make you an offer you can't refuse You've only got your soul to lose... Eternally... let yourself go!
-
Byłeś tam widziałeś na żywo ?Kibic_janusz pisze: ↑04.03.2023, 14:53No ale masz dowody że nagranie jest fejkiem? Bo na poważnych stronach poważni eksperci takie rzeczy weryfikują w moment.
Hehe ci sami eksperci co od covida..A ja, glupi Polak z tvnu, myślałem że jest napędzany przez żołnierzy, czołgi i bomby. Wyjaśnij mi jeszcze jak działa świat
Ja byłem jeżdżę na tirach i tak wcale to nie wygląda jak przez media tyle w temacie. Nie będę zaśmiecać już.
Idź wrzuć do puszki pod lidlem na uchodźców z UA
-
Czy za awanturę na meczu Lechia-Akademia Pandev dużo osób jest aktualnie w areszcie i czy tym są spowodowane obecne problemy Lechii o czym wspominał od nich sam ktoś stronę wcześniej?
-
-
Znowu ta ruska gnida denis zwis w kolejnym temacie produkuje to samo a wy się dajecie wkręcać ... przecież to znany towarzysz w ruskiej trolowni ... przecież on nie ma pojęcia o niczym on nawet nie wie że w tej jego rosji zamieszkuje kilkanascie różnych narodowości i grup etnicznych ... mongołów i czeczenów już wytłukli Ukraińcy teraz giną hurtowo towarzysze radzieccy :)
-
Ale Nikitin to nie Tesak. O ile pamiętam to Tesak miał zarzuty za napady na dilerów narkotyków a nie za ich hurtową produkcję na rynek europejski.
Oczywiście że są to "ruskie partyzanty" wszyscy ludzie na filmiku są urodzeni na terenie Rosji. A ich dowódca to obywatel Niemiec który po upadku NRD został tam przesiedlony z Rosji wraz z rodziną. Wszyscy kręcili się wokół pierwszego Azowa zanim jeszcze został wojskową jednostką. Do tego należy dodać że z nich tacy partyzanci jak ze mnie, bo ci którzy naprawdę wnieśli coś w walkę to albo dawno zostali zabici (jak ten taxi driver z Azowa) ranni albo wzięci do niewoli w Azowstalu. Ci są dla propagandy oraz jakiejś bliżej nieokreślonej działalności jak ta akcja. Nikitin to znany od lat organizator walk MMA nie żaden żołnierz odpowiedzialny za słynny w******* Anglików w Marsylii kiedy pozbierał chyba z całej Europy rosyjskojęzycznych zawodników MMA który poznał na organizowanych przez siebie turniejach i przejechał się po angielskich kibolach. Francuska policja była przygotowana na ruskich chuliganów na ruskich papierach a nie na paszportach niemieckich, szwajcarskich czy francuskich. Bo co z tego że on był z CSKA jak miał niemiecki paszport wydany w Koeln. Oczywiście że byli tam też ludzie z Rosji. Ale to grupa ultraprawicowych zawodników MMA zmiotła Anglików z ulicy, zresztą nikt się nie dziwił skoro ci ludzie od lat walczą po całej Europie na skrajnie prawicowych turniejach. Taki to był fortel i potęga ruskiego kibolstwa zawodowcy kontra brzuchate 40 latki z kuflami w rękach.
Jeżeli ktoś myśli że podmianka tych "partyzantów" za Putina to dobra rzecz dla Rosji to chyba jest nienormalny. Zamieniając agenta KGB i jego reżim na ludzi z kartotek Interpolu którzy mają wyzwolić naród rosyjski to jak zamiast Morawieckiego tego Brodę starego pruszkowskiego z Ukrainy wsadzić na prezesa PiS. Wyzwoli Polskę.
Nazywanie też ich partyzantami to obelga dla ludzi z NSZ, AK czy BCh. To jest grupa rekonstrukcyjna Dirlewagnera złożona dokładnie z takich samych "żołnierzy". Ten cały ruski RDK po stronie Ukrainy to nadaje się do palenia żywcem ludzi a nie do ich wyzwalania bądź zapewnienia im bezpieczeństwa przeciwko najemnikom Wagnera.
-
-
Denis Nikitin to jeden z założycieli rosyjskiego korpusu ochotniczego. Jednostki Rosjan walczących po stronie Ukrainy. W filmie niedokończone powstanie jest z nim wywiad. Dywersja na tyłach wroga i rozpoznanie. Polacy tworzą teraz polski korpus ochotniczy do zadań specjalnych na wzór Białorusinów i Rosjan.
[link]
Kanał polskiego korpusu ochotniczego na telegramie [link]
-
Milicyjne materiały [link]
-
Przecież podobno jesteśmy największe "kalkulatory"...
-
Pytanie ,co prawda nie było do mnie, ale odpowiem ,z racji wolnego czasu i tego ,że już tutaj zajrzałem.Te trzy wydarzenia,które wymieniłeś to zupełnie różny kaliber.Nie zakładam tutaj złej woli,ale te rzeczy działy się bardzo dawno temu ,i czas jaki upłynął ,mógł wypaczyć rzeczywistość.AdamKowalski77 pisze: ↑15.02.2023, 18:14Widzę że lubisz wracać do przeszłości, co było przez ostatnie 10 czy 15 lat.GNLS1 pisze: ↑15.02.2023, 13:49Ej, a gdzie byliście przez mniej więcej dekadę? Mieliście nie jedna propozycje, i co? Co wasze tuzy z witomina mówiły? Pochwal się. A jak np na obw wyłapuje cię w pizde, potem kolejny raz że waszym ziomkom pomagała potem psiarnia szukać butów i pomagać dość do karetek, a parę km dalej staliście zebrani i mieliście że 100m do nas a liczby były podobne, i co zrobiliście? Mamy wracać do każdego waszego wpierdolu przez te 10 lat? Serwer by padł. Jak się wjebaliście że sprzętem do skmki, sprzęt został wam zabrany a potem dostaliscie nim po głowach to nast dnia puszczacie info, że Lechia że sprzętem.... Jak k**** czekaliście na nasze FC a jak zobaczyliście kto wyszedł to żeście się na wzajem rozjezdzali (jeden chłop miał chyba rozjechana nogę przez "kolegę"). Nikt z każdym kolejnym laniem nie leciał do neta się nie chwalił. Teraz każdy wie jakie różne rzeczy i problemy to ku*** wyszliście z kanałow? Jeszcze transparent zróbcie z medziara.. Każdy inny klub nawet wrogi raczej nie wspiera krzywych akcji prezesów i zarządów ale nie u was. Nie macie problemu cisnąć swoich żeby nie wpuszczać gości, i pisać listy w tej sprawie?? Może jeszcze cos wspomnij o grabiszynskiej jaka ta wisla to ku*** i nożownicy, a sami ku*** chwilę wcześniej wpierdalacie komuś kose w plecy a potem r************* się na siebie na psach.Jakuszyn pisze: ↑13.02.2023, 18:59Tak jak tu ktoś niedawno napisał beton to stan umysłu ale przynajmniej dobra beka jest jak się ich czyta. htsk piszesz że z nor powychodziły cipy i się prężą? No to wyjdźcie na te liczby i zobaczycie kto jest cipa. Wam to się w tym Danzig już całkiem pojebało w tych poniemieckich łbach.
Elana was dojebała na sprzęcie to zamiast temat załatwić jak się powinno to zaczęliście płakać po internetach wrzucając zdjęcia i się odgrażaliście jak to młoda elana będzie się musiała wyprowadzać z Torunia hehe. I pisanie o celebrytach z Torunia kiedy wielki bu bryluje na instagramie i na freak fightowych galach i zaprasza na mecze tego pedała Alana i jemu podobnych łbów.
Na liczby z HFA nie wyjdziecie bo wiecie że będą plecy i runie mit niezwyciężonej Lechii jebiącej na każdym kroku Arkę. Żyjcie w tym swoim świecie i miejmy nadzieje że do zobaczenia za jakiś czas.Ciekawe co będziecie pisać potem po internetach z kolegą pchlg.
To teraz Ci przypomnę lata 95-99 wasze 2 totalne na hali Olivia,pierwsza to nara cup gdzie nie zaproszono Arki o obawie o awantury,jednak i tak przyjechaliśmy i był łomot, następnie hokej z Cracovią,przed halą znowu wypierdol i ucieczka a na hali niewielu z was się postawiło i biło.
Na kadrze tez nie byliście w tamtych czasach chętni do harców,nawet jak zajęliśmy wasz specjał Chorzowie po meczu z Włochami.
Chcesz dalej wspominać...
Ważne jaka sytuacja jest dziś.
Turniej Naty w Olivii .Nie zaproszono was po prostu ,a nie dlatego ,że ktoś was się obawiał .Równie dobrze my po upływie lat może my pisać że np.nie zaproszono nas do Spodka , ze względu na awantury ,które mogliśmy wywołać . To zdarzenie opisywał chyba Roman Zieliński .Był bodaj dwudniowy turniej w Gdańsku ,Lechia była dużym składem pierwszego dnia turnieju,wy wpadliście drugiego dnia .Od nas praktycznie sama młodzież,i kilka starszych osób.Zamietliście nami podłogę.Dla mnie osobiście z tamtych lat nasza największa porażka .Gdyby ktokolwiek spodziewał się ,że przyjedziecie ,tyle że nikt nie spodziewał się po was takiego wjazdu i takim składem :)
Mecz hokeja z ksc .Nie chcę tu pisać głupot , bo nie pamiętam ,ale czy wy wtedy nie byliście wyposażenie jak rycerze w średniowieczu? To nie był ten wasz sprzętowy wjazd?
Mecz z Włochami .Do harców to byliśmy zawsze skłonni ,tyle ,że nie zawsze byliśmy w stanie :) Absolutnie nie było tutaj niczego ,czego mielibyśmy się wstydzić .Pojechaliśmy na ten mecz faktycznie specjalem w jakieś 3 stówy ,najebaliśmy na tym meczu waszych ziomali z Polonii Bytom ,stoczyliśmy zwycięską bitwę z Tychami .To ,że psiarnia wsadziła was do naszego pociągu ,to nasza wina ?Skoro byłeś, to widziałeś , jak zareagowaliśmy ,jaka była walka z psami i ostatecznie nie pojechaliście naszym pociągiem.
Tak, ważne jaka jest sytuacja dzisiaj.
Good Night Left Side
-
Sytuacja z dzisiaj liczy się tak samo jak ta po Grabiszyńskiej, tyle że to nieproblem śledzi.
Tak czy nie?
Tak czy nie?
-
Jeśli dobrze zrozumiałem pytanie, to ..nie wiem .Można znaleźć argumenty i na tak i na nie.
Good Night Left Side
-
Jaja sobie niezłe robicie porównując Wasz ''burdel'' do Nas '' po Grabiszyńskiej''...
A co do Naty Cup to rzeczywiście pamięć już nie ta i również nie zakładam złej woli ale tam drugiego dnia to też mieliście gruby skład z Macholą czy Milanem. Chyba, że Mnie poprawisz.
A co do Naty Cup to rzeczywiście pamięć już nie ta i również nie zakładam złej woli ale tam drugiego dnia to też mieliście gruby skład z Macholą czy Milanem. Chyba, że Mnie poprawisz.
-
No tak, bo wasz "burdel" jest zawsze większy od naszego i wasze porażki zawsze można jakoś usprawiedliwić, a nasze to po prostu wasza siła przewaga itp.Gedania Gdansk pisze: ↑06.03.2023, 10:15Jaja sobie niezłe robicie porównując Wasz ''burdel'' do Nas '' po Grabiszyńskiej''...
Wy się nigdy sprzętem nie zhańbiliście za to my biegamy z nim "naokrągło".
Jak by was nie znał to może by to kupił...
-
Na turnieju Nata CUP też pamiętam starych z Lechi oraz Mlode Orły,jak dzis pamiętam jak Szczur z Francuzem coś do siebie krzyczeli na odległość bo się znali, więc nie było samej młodzieży od Was
-
A pamiętasz ile "F" miał wtedy lat?AdamKowalski77 pisze: ↑06.03.2023, 15:07Na turnieju Nata CUP też pamiętam starych z Lechi oraz Mlode Orły,jak dzis pamiętam jak Szczur z Francuzem coś do siebie krzyczeli na odległość bo się znali, więc nie było samej młodzieży od Was
"Był bodaj dwudniowy turniej w Gdańsku ,Lechia była dużym składem pierwszego dnia turnieju,wy wpadliście drugiego dnia .Od nas praktycznie sama młodzież,i kilka starszych osób.Zamietliście nami podłogę"
Czego tu nie zrozumiałeś?
-
Jena, chłopaki ale wy tu personalnie jedziecie :).Czy byli wtedy na Nacie drugiego dnia Grzesiek i Milan?Nie wiem,ja wtedy byłem młody szczyl,podobnie zresztą jak Francuz.Kurczę,pamiętam jak pierwszy raz pogadałem sobie z Grześkiem ,jadąc zresztą na jakiś wjazd do Gdyni po naszym meczu i spacer Świętojańską,to byłem wtedy dumny jak paw,że ktoś taki zamienił ze mną parę słów :)Grzesiek to był mega kocur,podobnie zresztą Milan,o czym zresztą się wielkorotnie przekonywaliście.Ja z Naty pamiętam takich samych młodzieżowców jak ja wtedy.
O Szczurze pisać nie zamierzam.Po prostu dla mnie mitoman.Gdzie mu do takiego Cezara,czy Sado.
Młode Orły wydaje mi się,że powstały w 96 roku,już po turnieju Naty.
Zresztą patrząc na komentarze w innym temacie, ludzie nawet nie wiedzieli,że Lech kiedys skroił flagę TB,i do teraz nie mogą ustalić kiedy to było,to trzeba stwierdzić,że ludzka pamięć jest zawodna.Pomijam,oczywiśćie ,że bywa też wybiórcza,co jest często widoczne w różnych wspomnieniach tutaj na forum.
O Szczurze pisać nie zamierzam.Po prostu dla mnie mitoman.Gdzie mu do takiego Cezara,czy Sado.
Młode Orły wydaje mi się,że powstały w 96 roku,już po turnieju Naty.
Zresztą patrząc na komentarze w innym temacie, ludzie nawet nie wiedzieli,że Lech kiedys skroił flagę TB,i do teraz nie mogą ustalić kiedy to było,to trzeba stwierdzić,że ludzka pamięć jest zawodna.Pomijam,oczywiśćie ,że bywa też wybiórcza,co jest często widoczne w różnych wspomnieniach tutaj na forum.
Good Night Left Side
-
Ja nikomu nie jadę, szczególnie personalnie.
Śmieszy mnie tylko ta narracja o "zawsze słabej" Lechii (przynajmniej od połowy lat 90) i "zawsze mocnej" Arce.
Przecież oni nigdy nie przyznali się do porażki bo ktoś był lepszy, tylko "trzecie garnitury, ich było wincyj, mieli sprzęt itd.)
Sami za to w kilka czy kilkanaście osób potrafili gonić tłumy...
"O Szczurze pisać nie zamierzam.Po prostu dla mnie mitoman."
To ten co jego brat mieszkający swego czasu na Przymorzu", skarżył się w internecie że mu ktoś szybę w mieszkaniu wybił, jak zaczął się zapominać i wysiadać z taxi w barwach?
Chyba lepiej szybę niż od razu zęby?
Śmieszy mnie tylko ta narracja o "zawsze słabej" Lechii (przynajmniej od połowy lat 90) i "zawsze mocnej" Arce.
Przecież oni nigdy nie przyznali się do porażki bo ktoś był lepszy, tylko "trzecie garnitury, ich było wincyj, mieli sprzęt itd.)
To ten co jego brat mieszkający swego czasu na Przymorzu", skarżył się w internecie że mu ktoś szybę w mieszkaniu wybił, jak zaczął się zapominać i wysiadać z taxi w barwach?
Chyba lepiej szybę niż od razu zęby?
-
Mitoman bardziej pasuje do waszego Grzesia który roztaczał w Gdańsku aurę niepokonanego przez Śledzi. My wiemy jak było, on wie jak było i jego koledzy tez wiedzą jak było ;)
A Szczur-widać jak do tej pory was boli…
-
Chyba brzuch ze śmiechu...Gedania Gdansk pisze: ↑07.03.2023, 20:49Mitoman bardziej pasuje do waszego Grzesia który roztaczał w Gdańsku aurę niepokonanego przez Śledzi. My wiemy jak było, on wie jak było i jego koledzy tez wiedzą jak było ;)
-
Jeżeli serio na jednej szali kładziesz Grześka i Szczura,to ja się wyłączam z dyskusji.Przecież to kabaret.Szczurek ma nas boleć.Do teraz.Serio?Gedania Gdansk pisze: ↑07.03.2023, 20:49Mitoman bardziej pasuje do waszego Grzesia który roztaczał w Gdańsku aurę niepokonanego przez Śledzi. My wiemy jak było, on wie jak było i jego koledzy tez wiedzą jak było ;)
Jeden wzbudzął autentyczny strach u wroga,a drugi co najwyżej uśmiech.Choć doskonale wiem,że w jego opowieściach to ooo panie.W Oliwie nas pokonali(było odwrotne),gdzieś tam na kadrze w w siedmiu pokonali 30 kibiców ŁKSu i tak to szło. I idzie do dzisiaj.
Chłopie mógłbyś wymienić wielu groźnych śledzi,kórzy mogliby nas boleć,a wymieniłeś Szczurka :)
Ten sam :)PCHLG pisze: ↑07.03.2023, 16:19Ja nikomu nie jadę, szczególnie personalnie.
Chyba lepiej szybę niż od razu zęby?![]()
Good Night Left Side
-
''Chłopie'' po pierwsze nigdy nie nazwałem Macholi jakimś leszczem, bo w Gdyni czuliśmy do niego respekt. Nazwałem go mitomanem bo gadał głupoty z których żartowali nawet jego koledzy.htsk4 pisze: ↑07.03.2023, 21:35Jeżeli serio na jednej szali kładziesz Grześka i Szczura,to ja się wyłączam z dyskusji.Przecież to kabaret.Szczurek ma nas boleć.Do teraz.Serio?Gedania Gdansk pisze: ↑07.03.2023, 20:49Mitoman bardziej pasuje do waszego Grzesia który roztaczał w Gdańsku aurę niepokonanego przez Śledzi. My wiemy jak było, on wie jak było i jego koledzy tez wiedzą jak było ;)
Jeden wzbudzął autentyczny strach u wroga,a drugi co najwyżej uśmiech.Choć doskonale wiem,że w jego opowieściach to ooo panie.W Oliwie nas pokonali(było odwrotne),gdzieś tam na kadrze w w siedmiu pokonali 30 kibiców ŁKSu i tak to szło. I idzie do dzisiaj.
Chłopie mógłbyś wymienić wielu groźnych śledzi,kórzy mogliby nas boleć,a wymieniłeś Szczurka :)Ten sam :)PCHLG pisze: ↑07.03.2023, 16:19Ja nikomu nie jadę, szczególnie personalnie.
Po drugie, na tego Szczura mieliście mega cisnienie swego czasu, co przyznają moi koledzy zza Sopotu. Może jesteś za młody co sam napisałeś.
Piszesz o Nim jak o jakimś herbatniku, a to on jeszcze przed erą Rugbystów napsuł wam dużo krwi, zwłaszcza w samym Gdańsku co było dla was szokiem.
Groźny czy niegroźny dla Ciebie, niech napisze stara Legia, żabole, czy np Zawisza jak go traktowali.
-
Czy dobrze pamiętam, że to on jako autor pierwszej relacji z meetingu w McDonaldzie po POL-FRA wprowadził do fan-zinowej publicystyki pojęcie "3 garnitur"? Na pewno zastosował je w kontaktach ze swoimi ówczesnymi znajomymi z Pogoni.
To żadna napinka a mojej strony. Po prostu skoro spotkały sie już w tym temacie osoby mające coś do napisania - nie dajmy się zwariować między stawianiem pomników i "odbrązowianiem" ;)
To żadna napinka a mojej strony. Po prostu skoro spotkały sie już w tym temacie osoby mające coś do napisania - nie dajmy się zwariować między stawianiem pomników i "odbrązowianiem" ;)
A co tam w komentarzach na Onecie?
-
Wydaje mi się, że pojęcie ''3 garnitur'' wprowadził ''P'', a nie Szczur.
Nie mam zamiaru nikomu stawiać pomników bo na trybunach nie ma postaci krystalicznych, ale szacunek do osób, które coś znaczyły w tamtych czasach powinien być jednak zachowany, co w przypadku Szczura potwierdzą np. Panowie z warszawskiego kręgu ABJ :)
Nie mam zamiaru nikomu stawiać pomników bo na trybunach nie ma postaci krystalicznych, ale szacunek do osób, które coś znaczyły w tamtych czasach powinien być jednak zachowany, co w przypadku Szczura potwierdzą np. Panowie z warszawskiego kręgu ABJ :)
-
Słuchaj "kibicu" Cracovii, po pierwsze to zajmij się swoim klubem i miastem bo chyba dość macie własnych problemów.crvvstaliczny pisze: ↑08.03.2023, 00:52A może porozmawiamy o teraźniejszości bo wypłynęliście zbytnio z czasem wstecz. To aktualnie to chyba całe HFA Was boli. Ale Tczew to chyba najbardziej? Tak żeby nie jechać personalnie jak to starszy kolega z Lechii zaznaczył :) Niektórzy chyba sami nie dowierzają ze w takim czasie stracic taka przewage to trzeba sie ostro postarać.htsk4 pisze: ↑07.03.2023, 21:35Jeżeli serio na jednej szali kładziesz Grześka i Szczura,to ja się wyłączam z dyskusji.Przecież to kabaret.Szczurek ma nas boleć.Do teraz.Serio?Gedania Gdansk pisze: ↑07.03.2023, 20:49Mitoman bardziej pasuje do waszego Grzesia który roztaczał w Gdańsku aurę niepokonanego przez Śledzi. My wiemy jak było, on wie jak było i jego koledzy tez wiedzą jak było ;)
Chłopie mógłbyś wymienić wielu groźnych śledzi,kórzy mogliby nas boleć,a wymieniłeś Szczurka :)Ten sam :)PCHLG pisze: ↑07.03.2023, 16:19Ja nikomu nie jadę, szczególnie personalnie.
I o jakiej przewadze ty piszesz? W Tczewie ? A kiedy to niby Lechia miała tam przewagę?
A jedynie co nas może "boleć" to nasze własne problemy (nad którymi nikt nie płacze po internetach i się nimi nie usprawiedliwia), ale nie pewno nie sąsiadka zza miedzy...