Zigzag pisze: 23.12.2022, 10:11
Hustin Doffman pisze: 13.12.2022, 17:20
Czekam na logiczną odpowiedź kibica ŁKS.
Bo wydaje mi się że sami nie rozumieją dlaczego taką propagande uprawiają i zaprzeczają sami sobie.
Pisać o swoich wyimaginowanym walkach,rządzeniu na mieście i całej reszcie banialuków potrafią. Jedno pytanie o prawdę i d***...
W latach osiemdziesiątych i początki lat dziewięćdziesiątych siłę oraz młyn stanowili kibice nie mieszkający w łodzi. Wraz z sukcesami Widzewa coraz więcej Łodzian wolało gnać na stadion przy ul.Armi Czerwonej nr 80 to tam widniały flagi z każdej strony Polski ale nie koniecznie z samej Łodzi. Dla czego ŁKS wyzywa Widzew od wieśniaków bo trzon młyna z pod zegara Widzew zawdzięcza właśnie tym małym miejscowością w których nie było klubu lub też pomimo odległości ciągły ich wyniki sportowe
Po pierwsze, to Łódź pisze się z dużej litery. Jak czegoś nie wiesz, to po prostu nie pisz. Właśnie w latach 80-tych, w czasach powstawania ruchu kibicowskiego na Widzewie, główny trzon ekipy pod Zegarem stanowili kibice z Łodzi. Na wyjazdach za to było około 50-50%. Wszelkie zasadzki na przyjezdnych wtedy też robiła w 100% ekipa z Łodzi. Na wyjazdach, jeżeli dochodziło do jakiegoś zwarcia, to przynajmniej 70% osób po naszej stronie też było z Łodzi, bo dla nas to był "dzień powszedni", dzięki waszej wtedy przewadze w Łodzi. I piszę to jako osoba, która to przeżyła i w tym uczestniczyła, a nie jak ty, bo coś tam usłyszała od starszych. Co ciekawe, wtedy byliście bardzo dumni, że Łęczyca, Zgierz czy Pabianice były białe, dopiero jak my te miasta przejęliśmy, to pojawiło się u was słowo "wieśniaki". W innym poście podajesz przykład Potara, który zaczął pod koniec lat 80-tych jeździć, ale nie mylmy tu z założycielami ruchu kibicowskiego na Widzewie, bo to było wcześniej. Student, Muzyk, Kuba, Kaczmar, Karol, Ozzy, Strzelba, Bliźniaki, Koniu, Lewar, Wiesiu bokser, Wiesiu z Limanki, Karciarz, Rodziu, Bolo, Antał czy ja (wielu na pewno pominąłem, już nie ta pamięć), to wszystko osoby z Łodzi i to w latach 80-tych była główna grupa tworząca trzon pod Zegarem i tak samo główna grupa wyjazdowa. Na wyjazdach znaczącymi osobami z FC byli tylko Buli z Kutna, Generał też z Kutna oraz gościu ze Skierniewic, ale ksywki już nie pamiętam. Tak więc jak chcesz coś dyskredytować i się wypowiadać, to lepiej to rób pomijając lata 80-te, o których nic nie wiesz, bo na szczęście większość osób przeze mnie wymienionych nadal żyje i się na Widzewie udziela do tej pory (klasyczne dinozaury :) ).