Komentarze @ 5-7.10.07r.

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Robinho1920
ban

Post autor: Robinho1920 »

Naprawdę Duży szacunek dla Jagi! Słyszałem że kiedyś była sztama Wisła -Ruch- Jaga . Ale gdy Wisła z nami zerwała to automatycznie też Jaga. Choć z Jagą dalej mamy dobRe stosunki widać to było jak gościliśmy u nich (dzięki za napoje!). PozdRo dla Jagi!!
iparts.pl
qq

Post autor: qq »

Jasne_pelne pisze:Czy jest jakis kibic przyjezdny, ktory w zamian za kanapke i wode wyczysci mi mokasyny?

Czekam na powazne oferty 8)
Moze mama zapomniala Ci powiedziec ze w gosciach nie zostawia sie po sobie chlewu, ale wszystko przed Toba. Codziennie czlowiek uczy sie czegos nowego.
Oddany Drużynie

Post autor: Oddany Drużynie »

Ci kulturalni kibice Jagi ponoć rozrabiali na dworcu w Radomiu według tamtejszych gazet :wink:
net12345

Post autor: net12345 »

MKSO_ pisze:
qq pisze:
Jasne_pelne pisze:Czy jest jakis kibic przyjezdny, ktory w zamian za kanapke i wode wyczysci mi mokasyny?

Czekam na powazne oferty 8)
Moze mama zapomniala Ci powiedziec ze w gosciach nie zostawia sie po sobie chlewu, ale wszystko przed Toba. Codziennie czlowiek uczy sie czegos nowego.
Wisła daje nam jedzenie a w zamian sprzątamy im sektory tak mozna odebrać tą sytuacje na meczu Wisła -Jaga :lol:
sprzatali po sobie, nie zrobili chlewu tak jak robia wszyscy
PF

Post autor: PF »

Rozumiem sytuacje ok. Tylko powiedzcie mi wy wszyscy ktorzy bronicie tak Jagi czy kiedykolwiek jak dostaliscie wode od miejscowych czy posprzataliscie po sobie butelki??? Odpowiedz jest prosta nie!!!
Total

Post autor: Total »

kawa1984 pisze:Ja mam również podobne zdanie jak przedmówca..mecz meczem...szacunek szacunkiem..ale żeby sektor sprzątać?? Są od tego firmy porządkowe...Jaga mogła jeszcze kible ku*** umyć i liście pograbić za sektorem
Kibice Wisły zrobli miły gest. Zrobili darmowy catering na meczu na którym były m.in. goace kiełbaski, herbata, kanapki, napoje zimne. My chcieliśmy się w jakiś sposób odwdzięczyć i posprzątaliśmy to co po sobie zostawilismy.
No a jezeli Ty byś po wypierdalał po całym sektorze talerzyki pi kielbaskach i kubeczki po napojach a do tego nasral na środku sektora to Twoja sprawa.
tyskie

Post autor: tyskie »

ja p******* kibice Jagi posprzatali -źle, nazygali by na sektory Wisły- było by jeszcze gorzej, ku*** internetowi krzykacze z kibice.net :?
Mieli darmowy catering to sie odwdzieczyli w ten sposób proste, wg. mnie fajny gest...
IM
ban

Post autor: IM »

Wisła pucuje się Jadze poczęstunkiem.
Jaga pucuje się Wiśle oprawą.

Jaga jest na fali i przeżywa najlepszy okres w swojej historii i Wisełka to widzi. Wie, że Lechia Jagiellonii do pięt nie dorasta i że popełniła błąd.

Jaga natomiast za wszelką cenę próbuje pozyskać jakąś zgodę. Włażą w d*** Wiśle, włażą Widzewowi, niedługo zaczną włazić Ruchowi :lol:

Za 2 tygodnie w Wodzisławiu Jaga też wysprząta stadion Odrze? :shock:

Kocham polską scenę kibicowską :lol:
g-20

Post autor: g-20 »

Ale jaki jest sens zrywania zgody, żeby później się pucować??? Wg mnie oprawa Jagi fajna i raczej nawiązuje do historii niż do pucowania się komukolwiek. A śmiem twierdzić, że ten rycerz na sektorówce pośród zabytków Krakowa z wywieszonymi flagami Jagiellonii wygląda nieco prowokująco, więc nie rozumiem zdziwienia co poniektórych.
19kwl20

Post autor: 19kwl20 »

Jeszcze tego nie było żeby ktoś się tłumaczył z dobrego uczynku. Po za tym w Białymstoku probują zwalczyć stereotyp kibic = chuligan.
To są małe kroczki w dobrym kierunku aby na stadion nie bał się przyjść ojciec z małym dzieckiem ( już teraz jest takich osób bardzo dużo co się nie boją ). Im więcej będzie pisać o tym w gazetach, internecie itd. tym więcej ludzi będzie na stadionach ( nie mówię tylko w Białymstoku ). Bez napinki .... pomyślcie nad tym 8)
Public Enemy

Post autor: Public Enemy »

Obrazek
dolce

Post autor: dolce »

Lechia Jagiellonii do pięt nie dorasta.... dobre sobie
To że Jaga zajebiście ultrasuje i ładnie się prezentujeda to fakt
ale kolegę trochę poniosło
życie kibicowskie to nie tylko baloniki i ładne śpiewy
istnieje także kibicowanie poza stadionowe :)
P.S. ultrasowanie Jagi to naprawdę top
disnemar

Post autor: disnemar »

dolce pisze:(...)
istnieje także kibicowanie poza stadionowe :)
P.S. ultrasowanie Jagi to naprawdę top
...i o to mi chodziło w poście, a że PetykLG tego nie rozumie to trudno.
Czasami warto troszkę obiektywizmu zastosować.
kiwa jako tako

Post autor: kiwa jako tako »

A skąd wy możecie wiedzieć jak jest na Jadze ??? Ja też moge napisać, że są dobrzy w machaniu balonikami bo to taki stereotyp prosto z kibice.net, a jak jest naprawde to pewnie wiedzą tylko oni i ew. ekipy które z nimi się starły.

Co do ostatniej kolejki to jestem pełen podziwu dla Legii, która jeździ na niezorganizowane wyjazdy w bardzo dobrych liczbach. Niektórym ekipom jak się podstawi autobus czy pociąg za grosze tyle ludu nie zbiorą. Szacunek.
prawy_prosty

Post autor: prawy_prosty »

Szczerze to o sprzątaniu sektora dowiedziałem się dopiero z kibice.net pomimo że byłem na meczu... ;) dziwi mnie krytyczne podejście do tego. Uważam to za pozytywnie dziwne i nie spotykane, tak samo jak darmowy cattering od Wisły dla nas. Chciałem przy okazji podziękować za organizację ,,poczęstunku" bo obdarować tysiąc ludzików po kilkunastogodzinnej podróży to też trzeba mieć podejście i zapał.
Co do porównania Lechia- Jaga to jak tu już kilka osób wspominało zarówno jeden i drugi klub ma swoje mocne i słabe strony. Oba kluby w pewnych kwestia dzielą duże różnice, ale duże tzn. żadne z tych nie do przeskoczenia. Tak jak ,,gorsza dyspozycja" moim zdaniem, Lechii w ultrasce względem Jagi tak i sprawach mocno sportowych na korzyść Lechii. W temacie gdańszczan się nie wypowiadam bo to nie moje podwórko jednak w Jagiellonii zaszło wiele zmian, łącznie z kwestią do której nam najdalej do wspomnianego klubu ;)

Co do samego wyjazdu. Chujowo długa i męcząca podróż, miejsc siedzących brakowało dla wszystkich, stąd zapożyczenie ławek z dworców. Do tego ,,astronomiczne" prędkości rozwijane przez żółtka oraz nasza aranżacja wolnego czasu na przystankach ;)

Podoba mi się równierz postawa Legii o wczym wspomniał jeden z przedmówców. Uważam że takimi wyjazdami pomimo zakazu pokazują swój charakter i w jakimś tam stopniu krystalizują ekipe wyjazdową. Życze wytrwałości

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 07.10.2007, 19:13 przez prawy_prosty, łącznie zmieniany 1 raz.
dolce

Post autor: dolce »

[quote="kiwa jako tako"]A skąd wy możecie wiedzieć jak jest na Jadze ??? Ja też moge napisać, że są dobrzy w machaniu balonikami bo to taki stereotyp prosto z kibice.net, a jak jest naprawde to pewnie wiedzą tylko oni i ew. ekipy które z nimi się starły.

rzeczywiście jak jest na Jadze to pojęcia za dużego nie mam, brak styczności
może poza ich wjazdem na nasze sektory 2 lata temu

ale jakie ekipy się z nimi starły ?
pytam się z ciekawości bez złośliwości
Generalnie piszemy nie na temat...
co do tej kolejki to co się dzieję w Poznaniu to jakiś kosmos
zajebiste liczby w Krakowie i Zabrzu
GreenAnimals

Post autor: GreenAnimals »

I teraz będziecie robić rozkminke "kto jest lepszy" Jaga czy Lechia. Każdy neutralny i kumaty Kibic w Polsce zna na te pytanie odpowiedź, więc wszystcy Lechiści z tego forum - Nie musicie nic udowadniać na tym forum.
Pozdrawiam ;)
szalikowcypl
Major
Kontakt:

Post autor: szalikowcypl »

Moderatorzy do roboty :!:
szymekWKS

Post autor: szymekWKS »

Male pytanie
Co to za ekipa przejezdzala dzisiaj w okolicach Gniezna (wschodniej czesci) Auta, Busy i autobus?

pozdro
Ostatnio zmieniony 07.10.2007, 21:49 przez szymekWKS, łącznie zmieniany 1 raz.
szymekWKS

Post autor: szymekWKS »

Zajebalem sie, sorki.
Chodzilo mi oczywiscie o autobus.
Miki18

Post autor: Miki18 »

Ile kibiców z Grodziska w Lubinie??
drazen

Post autor: drazen »

Miki18 pisze:Ile kibiców z Grodziska w Lubinie??
Sektor gości zamknięty przecież...
Heh w sumie to już go nawet nie ma :D

Nie wiem czy ktos incognito był...
nagi

Post autor: nagi »

szymekWKS pisze:Male pytanie
Co to za ekipa przejezdzala dzisiaj w okolicach Gniezna (wschodniej czesci) Auta, Busy i autobus?

pozdro
to byli fani Unii Leszno,jechali do Torunia,pozdro
Przemek
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Przemek »

Przemek pisze:Delegat pzpn dojebał się do flagi Malborka, która zawsze wisiała i nikt się nie czepiał. Na znak protestu sciagamy wszystkie flagi, a płótno "Malborscy Lechiści" wędruje pod zegar i wisi do końca meczu.

Obrazek
el rodowitos

Post autor: el rodowitos »

czy w Bełchatowie jest jakis protest, bo na meczu z Polonia było mniej osób niz na meczach w Grodzisku??
acab

Post autor: acab »

wedlug mnie te derby srednio i mozna powiedziec na remis ze strony kibicowskiej

czekamy na kolejne , do nastepnego
nitro

Post autor: nitro »

rzaba pisze: Dodam, moim zdaniem obiektywnie, że na tych derbach zaprezentowaliście sie najlepiej w całej przeze mnie pamiętanej historii spotkani niezleżnie od stadionu gdzie sie rozgrywały
Jak juz kolega rzaba takie rzeczy pisze ....to chyba potwierdza ze derby - kibicowsko, w naszym wykonaniu wypadły elegancko .
Kibic PB

Post autor: Kibic PB »

el rodowitos pisze:czy w Bełchatowie jest jakis protest, bo na meczu z Polonia było mniej osób niz na meczach w Grodzisku??
Tak protestują i wcale im się nie dziwie. Protestują po to by człowiek w Polsce mógł normalnie wejść na mecz bo to co się dzieje to już nie jest normalne.

Pozdro i szacuneczek dla Was chopcy z GKS-u (wiecie za co).
Matpaw

Post autor: Matpaw »

rzaba to slynne kto nie skacze bylo podczas meczu odspiewane raz a po meczu pilkarze sami podbiegli i zaczeli to spiewac i skakac
Torfiorz
Kontakt:

Post autor: Torfiorz »

el rodowitos pisze:czy w Bełchatowie jest jakis protest, bo na meczu z Polonia było mniej osób niz na meczach w Grodzisku??
http://www.gks.com.pl/content/view/743/ - oświadczenie Stowarzyszenia Sympatyków w sprawie protestu
Przemek
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Przemek »

lglglglg pisze:Jak tam powrót Arki wczoraj?? 8)

ciekawie :lol: Pecha mają do Oliwy coś.
fcb

Post autor: fcb »

tak z mi bliskiego podwórka to

bardzo ładnie się zaprezentował Chrobry Głogów w Legnicy
myśle ze mozna śmiało powiedzieć ze ta ekipa zostawiła Miedź daleko w tyle jesli chodzi o zycie kibicowskie...
RedRum

Post autor: RedRum »

Z racji tego, że jest to chyba dobry temat, mam pytanie do Pana "fcb", na jakiej podstawie wysnuwa tak daleko idące wnioski? Słyszał doping obu ekip? Widział oprawy? Podziwiał fotki (w sumie tylko jednej ze stron, gdyż druga jeszcze się takich nie dorobiła)? Czytał komentarze na forach internetowych? Wizualnie porównał obie ekipy? Czy też może był obecny na tymże derbowym pojedynku? Oczekuję rzetelnej odpowiedzi.
fcb

Post autor: fcb »

porównaj sobie liczby wyjazdowe obu ekip, Chrobry lepiej jezdzi,

widzialem ze w mlynie Miedźi jest mniej wiecej tyle samo osob ile w sektorze gosci a przeciez mecz byl w Legnicy,

poza tym oprawa Chrobrego wydaje sie lepsza, no ale jesli Miedź miała lepszą to niech sie pochwalą i dadzą fotki (byc moze nie widać oprawy Miedźi na fotkach zamieszczonych przez Chrobry, a moze w ogole nie przygotowali? )

doping to nie wiem jaki był
dwie ekipy są dobre do porównywania, bo mniej więcej ta sama klasa, jednak mysle ze Chrobry ucieka troche Miedzi
takie moje zdanie
Zablokowany