Kibicowska Warszawa
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
Inter Krostoszowice
Re: Kibicowska Warszawa
Mógłby ktoś napisać o kibicach Marymontu Warszawa? Kiedy działali, jakie mieli zgody oraz czy kiedykolwiek znaczyli coś w okolicy?
https://web.archive.org/web/20060127101 ... /marymont/Inter Krostoszowice pisze: 05.08.2021, 10:38 Mógłby ktoś napisać o kibicach Marymontu Warszawa? Kiedy działali, jakie mieli zgody oraz czy kiedykolwiek znaczyli coś w okolicy?
-
patriota85
Zgoda na linii Marymont-Drukarz przeszła do historii po tym jak na mecz Drukarza wpadła Polonia i skroiła im 4 flagi (w tym 1 właśnie Marymontu i 1 Legii).Lari pisze: 05.08.2021, 12:18https://web.archive.org/web/20060127101 ... /marymont/Inter Krostoszowice pisze: 05.08.2021, 10:38 Mógłby ktoś napisać o kibicach Marymontu Warszawa? Kiedy działali, jakie mieli zgody oraz czy kiedykolwiek znaczyli coś w okolicy?
Pytanie do kibiców Legii ( bez napinki ):
W jaki sposób oprócz wywieszania flagi z przekreśloną strzałką w lewo walczycie z lewactwem w Warszawie ??
Bo tak sobie myślę... taki Kramek chodzi sobie bezpiecznie po Warszawie, taka Lempartowa tak samo, byli ZOMO-wcy robili strajki gdy im zabierali emerytury, nie nękani przez nikogo, taki Zandberg pije sobie kawkę w restauracji na spokojnie...
W jaki sposób wygląda ta wasza walka z lewactwem.. hmm ??
W jaki sposób oprócz wywieszania flagi z przekreśloną strzałką w lewo walczycie z lewactwem w Warszawie ??
Bo tak sobie myślę... taki Kramek chodzi sobie bezpiecznie po Warszawie, taka Lempartowa tak samo, byli ZOMO-wcy robili strajki gdy im zabierali emerytury, nie nękani przez nikogo, taki Zandberg pije sobie kawkę w restauracji na spokojnie...
W jaki sposób wygląda ta wasza walka z lewactwem.. hmm ??
No to niezle, jestem ciekawy czy reszta legionistow rowniez ma takie samo zdanie co ty :)ślepowidzenie pisze: 27.08.2021, 17:32Barbaro Basiu - rozumiem twoją frustrację , ale pragnę zauważyć , iż nie każdy Legionista jest dozolem tak samo jak nie każdy kibol jest aktywnie działającym narodowcem itd. więc nie oczekuj , że nagle otrzymasz wysyp odpowiedzi na pytania zadane o sprawy związane z "walką" z jakimś lewactwem itd. wielu ma na to wypiedolone bo są kibolami bez podziałów na lewo , prawo . kato czy patoBarbara Basia pisze: 27.08.2021, 17:07No racja, przecież porządku w Wawie nie zrobi największa prujdupa i strzelec z ucha DOZOL :)ślepowidzenie pisze: 27.08.2021, 16:36
Basieńko to spakuj torebkę i zapraszam do W-wy - zrób wreszcie porządek bo kto jak nie Ty.
Mam nadzieję, że bezpiecznie wrócili do domów. Pewnie nie zrozumiesz, ale 1 sierpnia to dla Warszawiaków nie jest dzień ganiania się po mieście.Kostakurta pisze: 30.08.2021, 15:31 1 sierpnia tęczowe cioty składały wieniec pod pomnikiem Powstańców.Zostali trafieni przez Legię po obchodach czy bezpiecznie wrócili do domów?
No tak jedyny dzień w roku gdzie was Legia nie gania :D :DKaeSPe pisze: 31.08.2021, 15:52Mam nadzieję, że bezpiecznie wrócili do domów. Pewnie nie zrozumiesz, ale 1 sierpnia to dla Warszawiaków nie jest dzień ganiania się po mieście.Kostakurta pisze: 30.08.2021, 15:31 1 sierpnia tęczowe cioty składały wieniec pod pomnikiem Powstańców.Zostali trafieni przez Legię po obchodach czy bezpiecznie wrócili do domów?
Foxx ma jakieś problemy ze zdrowiem?-odnoszę się do transu Legii.
-
ratujmy trzmiele
"Foxx" ma jakieś problemy ze zdrowiem? Onoszę się do transparentu Legii.
[/quote]
Nigdy nie był okazem zdrowia.
[/quote]
Myślisz ,że takie informacje powinny tu wypływać? Niewiele to forum różni się od Pudelka,ale chyba wypada czasem ugryźć się w ozor.
Zdrówka Foxx
[/quote]
Nigdy nie był okazem zdrowia.
[/quote]
Myślisz ,że takie informacje powinny tu wypływać? Niewiele to forum różni się od Pudelka,ale chyba wypada czasem ugryźć się w ozor.
Zdrówka Foxx
-
plemplem81
Czy Polonia Warszawa obchodów 110-lecia klubu nie wyznaczyła sobie przypadkiem na listopad br.?
Foto z wczoraj w centrum stolicy:

To część obchodów czy jakaś inna akcja?

-
UrzadSkarbowy
coś tam zrobili skoro wszyscy Legioniści okrzyknęli powyższa fotkę jako fotomontaż - oj ale ich boli ta Poloniaplemplem81 pisze: 19.09.2021, 09:33 Czy Polonia Warszawa obchodów 110-lecia klubu nie wyznaczyła sobie przypadkiem na listopad br.?
Rozpoczęcie obchodów, ciąg dalszy nastąpi :)plemplem81 pisze: 19.09.2021, 09:33 Czy Polonia Warszawa obchodów 110-lecia klubu nie wyznaczyła sobie przypadkiem na listopad br.?
-
1908wisla1908
Hej . Pytanie do kumatych z Legii.
Czy nazwa grupy ,,Teddy Boys'' ma jakieś pochodzenie i związek z Tadeuszem ,,Teddym'' Pietrzykowskim ?
Czy nazwa grupy ,,Teddy Boys'' ma jakieś pochodzenie i związek z Tadeuszem ,,Teddym'' Pietrzykowskim ?
Nie jestem ani kumaty, ani z Legii, ale nie
-
1908wisla1908
To , że trenował w Legii to wiem.
Pytałem czy od Teddiego Pietrzykowskiego wzięła nazwę grupa Teddy Boys.
Pytałem czy od Teddiego Pietrzykowskiego wzięła nazwę grupa Teddy Boys.
szkoda, że tyle ważnych person z Widzewa nie ma w zwyczaju "wypierania się".Jessica B. pisze: 28.09.2021, 13:18 Grupa wyparła się nazwy TB95 i kilka miesięcy temu przyjęła nazwę Lady Boys 95 :)
-
Kostakurta
W końcu ktos z Legii pocisnął z dozoliną.
-
Prawo i pięść
Dario jak ty DZ nie kojarzysz będąc kibicem Legii i to z dłuższym stażem, to kim ty tam jesteś na tej Legii, he he.
Tylko w teorii. Praktyka pokazuje, że jak się jest w pozycji szczura, honor i zasady przeszkadzają.
-
ratujmy trzmiele
Wracając do tematu oraz abstrahując od lewackich zapędów chłopaków z Konwiktorskiej , trzeba mieć jednak jakiś honor i zasady żeby nie kibicować modnej Legii w modnym mieście odwiedzanym przez modne ekipy...
[/quote]
Zakładam ,że jesteś z Wrocławia - pewnie nie odmówiłbyś podobnych zalet chłopakom z Polaru ,czy innej Ślęzy,będąc w NATURALNY sposób kibicem Śląska?
Nie przeginajmy - a z tym "podziwem",bo to już odlot zupełny
[/quote]
Zakładam ,że jesteś z Wrocławia - pewnie nie odmówiłbyś podobnych zalet chłopakom z Polaru ,czy innej Ślęzy,będąc w NATURALNY sposób kibicem Śląska?
Nie przeginajmy - a z tym "podziwem",bo to już odlot zupełny
Dozol już po przysiędze.
https://www.facebook.com/dzienniksledcz ... 8498219560
https://www.facebook.com/dzienniksledcz ... 8498219560
Na Legii dostrzec można było jeszcze niedawno szale Gostynin&Żyrardów. To dość oddalone od siebie miata. Jaki był powód tej zażyłości? Do głowy przychodzi mi obecność Widzewa w obu miastach, ale nie wiem czy w dobrą stronę kombinuję.
To jak już się tak mocno czujecie to dzwońce do Legionistów,ew do zgód i pokażcie co potraficie w ustronnym miejscu.cichociemny pisze: 20.10.2021, 18:02No i zebrali się w większej liczbie na wyjazd do Radomia, wcześniej odpalali piro w centrum Warszawy. A Legia co? Legia nic ;-)Dario1916 pisze: 20.10.2021, 12:27Uwierz mi że wiele osób u nas bardzo by chciało żeby oni zebrali się w większej liczbie gdzieś :)Jessica B. pisze: 20.10.2021, 11:42 Tobie się zapowiedzieli, żebyś mógł z kolegami na nich zasadzkę zrobić :)
Ale z zasadzki nic nie wyszło, bo jak Polonistów jest już więcej niż 50 osób, to wtedy już kupa w majtkach.
I W********** do swojego koszernego tematu.
chyba mylisz mnie z kimścichociemny pisze: 20.10.2021, 19:14Przed chwilą pisaliście, że chcielibyście, żeby poloniści zebrali się w większej liczbie.Inny pisze: 20.10.2021, 18:33To jak już się tak mocno czujecie to dzwońce do Legionistów,ew do zgód i pokażcie co potraficie w ustronnym miejscu.cichociemny pisze: 20.10.2021, 18:02
No i zebrali się w większej liczbie na wyjazd do Radomia, wcześniej odpalali piro w centrum Warszawy. A Legia co? Legia nic ;-)
Wydaje mi się, że na przestrzeni ostatnich lat to wam powinno zależeć na pokazaniu się i coś udowodnieniu. Tym bardziej pal licho sytuację w stolicy ale na krajowym podwórku też cisza.
A jechaliście bez ochrony milicji? :D No właśnie :Dcichociemny pisze: 20.10.2021, 19:14Przed chwilą pisaliście, że chcielibyście, żeby poloniści zebrali się w większej liczbie.Inny pisze: 20.10.2021, 18:33To jak już się tak mocno czujecie to dzwońce do Legionistów,ew do zgód i pokażcie co potraficie w ustronnym miejscu.cichociemny pisze: 20.10.2021, 18:02
No i zebrali się w większej liczbie na wyjazd do Radomia, wcześniej odpalali piro w centrum Warszawy. A Legia co? Legia nic ;-)
-
Kostakurta
Kto wogóle jeszcze wierzy w to co piszą legioniści?Przecież oni wszystko przekręcą tak żeby wyszlo na ich.
Chciałaś zabłysnąć, ale coś ci nie wyszło. Jak nie masz co robić na komendzie to sobie rozkmiń co ci się pomieszało :)cichociemny pisze: 21.10.2021, 23:52 Tak oglądając dzisiejszy mecz, od razu przypomniało mi się spotkanie sprzed kilku lat. Też z Napoli. Legioniści, pamiętacie który to był rok? To był ten mecz, co mieliście wsparcie ze Szczecina i Sosnowca. A propos, dlaczego wtedy Zagłębie obiło Pogoń? Chyba musiał być konkretny powód, skoro staliście i przyglądaliście się ;-)
Tak, tak. Wstawaj, zesrałaś się. A jak nie chcesz przypomnieć, to ja przypomnę jak zgody traktuje dvpa stolicy.
Wysłany: Sob Sie 14, 2004 11:00 Temat postu: Arka Gdynia w Warszawie
Nie wiem czy powinienem o tym pisac bo nagle w sobote wszyscy powyjezdzaja lub beda mieli imieniny u cioci
Na meczu Polonii z Leczna bedzie wstepnie pieciu Arkowcow. Ci, ktorzy byli goszczeni w Gdyni, a takze inni wolontariusze proszeni sa o pomoc w przyjeciu tych smierdzacych sledzi
Moze ktos z Was ma darmowe spanie, a jesli nie to przy Miedzyparkowej jest schronisko zlozone z barakow. Ale jest w pozadku i noc kosztuje, a przynajmniej kosztowala albo 25 albo 35 zl. Jezeli ktos sie czuje na silach to prosze o zrzutke.
Browary mozna zakupic w Makro lub moze jeszcze gdzie indziej tansze Oni nie sa jakimis wiekszymi smakoszami, a nas tez Guinesem nie czestuja Tani wodka tez mile widziana Tutaj tez potrzebna jest zrzutka.
No i jedzenie. Najtaniej wyjdzie ejsli kazdy z nas przyniesie cos z domu kanapki, obiad itp. Problem bedzie z odgrzaniem.
No i w niedziele potrzebne sa dwa samochody, zeby ich odwiesc poza Warszawe.
Mam nadzieje, ze bedzie duzy odzew i wiele checi do ugoszczenia naszej zgody.
Trochę tak lipa, jak pozwala się we własnym młynie, podczas derbów, żeby jedna ekipa pluła i obijała druga, która była mniej liczna.cichociemny pisze: 23.10.2021, 21:26 Trochę tak lipa, jak pozwala się na własnym wyjeździe, żeby jedna zgoda pluła i obijała drugą zgodę, która była mniej liczna. Rozumiem, że po meczu było wszystko, jak gdyby nigdy nic i piwkowaliście sobie z Pogonią? :-)
Rozumiem, że po tym jak, jak Arka poczytała sobie wpisy z forum KSP, to jak gdyby nic piwkowaliście sobie dalej z Areczką? :)
Nie dorabiaj na siłę heroizmu tam gdzie go niema. Bo naprawdę znam gości z ekipy którzy są trzecią siłą w mieście a swoje zgody gościli w knajpach, spanie mieli (ich goście) w hostelach lub domach a nie barakach i kanapek też nie jedli. Ludzką naturą jest kibicować słabszemu ale dla uczciwości i zdrowego rozsądku tych słabszych niemożna gloryfikować i im wszystko wybaczać tylko dlatego że są słabsi.Za niedługo albo już doszliśmy do tego że się wszystko wybaczy mniejszej ekipie. Ja na przykład sympatyzuję z GKS Bełchatów kontra FC Widzew z tego miasta jednak gdyby GKS (bez urazy panowie to tylko przykład) przyjmował zgodę w śmietniku to też bym się z nich śmiał. Nie jestem sympatykiem Legii ale odrobina obiektywizmu by się przydała.Witalski pisze: 23.10.2021, 22:11 Ciekawi mnie czy jakby te chojraki z Legii co się tu wpisują byli na miejscu Polonii to też byliby tacy do przodu.Przecież ta ekipa Polonii czy jak kto woli ekipka ma więcej charakteru niż 90% legionistów.Fajnie i lekko kibicuje się drużynie która ma 99% miasta pod sobą.
Strasznie łatwe jest bycie kibicem Legii. Takie wyjazdy jak Neapol, Kijów, Zagrzeb to leciutkie życie. A bycie kibicem Lecha to już w ogóle, same miłe chwile. Np. w Sarajewie. W ogóle to charakterni są tylko kibole Polonii, Warty Poznań i nie wiem, Wybrzeża Gdańsk. Lechiści, Lechici, Legioniści - lajcik totalny, zero stresów na kibicowskim szlaku :))Witalski pisze: 23.10.2021, 22:11 Ciekawi mnie czy jakby te chojraki z Legii co się tu wpisują byli na miejscu Polonii to też byliby tacy do przodu.Przecież ta ekipa Polonii czy jak kto woli ekipka ma więcej charakteru niż 90% legionistów.Fajnie i lekko kibicuje się drużynie która ma 99% miasta pod sobą.
zdezelowany dozo, czy to ty "zrobiłes" babę jednego z chłopaków ze Szczecnia jak byliście zaproszeni za czasów zgody na pomorze?
Czy nie wiesz nic nt temat:)
Czy nie wiesz nic nt temat:)
120 osób FCUM wczoraj w Warszawie, na meczu z aks zły
-
Wnuk Edwarda
Ale że Manchester United?
-
bez-napinki
FC United of Manchester, klub założony przez kibiców Man United w opozycji do Glazerów (żydowskich właścicieli klubu).
-
Master2000
Czyli dokładnie tak jak DoZo ;-)Lari pisze: 03.11.2021, 12:13 Kowal prowokuje kogo się da i leci z wyzwiskami w social media, chyba taka taktyka na modne i popularne "zasięgi" czy jak to się nazywa.
-
korniszonek
trafiłem niedawno w internetach na film gdzie Mięśniak (kmwtw) mowi że to jego ludzie zakładali TB, jest w tym choc częsc prawdy? bo jak cisnie farmazonami to szkoda czasu na sluchanie jego kolejnych wypocin
Wytłumacz mi ktoś zdziwienie na fanpagach kibicowskich dzisiejsza porażkę Legii z Polonia ?? przecież to nie pierwszy raz Legioniści musza się ratować ucieczka przed lokalnym rywalem.
Polonia wykorzystała moment, kiedy warszawiacy wyjechali do domów na długi weekend, ale w poniedziałek spokojnie odbiją miasto.
To jest przypadek, kiedy Legii przydaje się nie komentowanie akcji.
To jest przypadek, kiedy Legii przydaje się nie komentowanie akcji.
Obstawa nie zmieściła się w kadrze rozumiem ?Barbara Basia pisze: 13.11.2021, 16:12
Polonia robi dzisiaj na mieście co chce. Chodzą i bawią się w lokalach.
Czy to prawda, że Dozo zesrał się w majtki jak dostał zaproszenie na solo od chłopaka z KSP ? :-)