TVP3 - mecze

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Napoleon

Post autor: Napoleon »

No to za tydzień Arka Gdynia-Wisła Płock. Zbieramy informacje o planowanych konwencjach żeby wiedziec wczesniej. Bo po co sie łudzić bez sensu.
iparts.pl
plockier

Post autor: plockier »

TVP3 odwolala transmisje z meczu Arka Gdynia-Wisła Płock.
generalnie to j**** ta tv.
Napoleon

Post autor: Napoleon »

A ja sie wściekałem że Canal + ciągle ma licenje na mecze ekstraklasy. Ale jeśli tak miałyby wyglądać transmisje godnej pożałowania telewizji publicznej to dziękuję.
OUTSIDER
Kontakt:

Post autor: OUTSIDER »

Drugoligowe mecze piłkarskie nie będą transmitowane na żywo w paśmie ogólnopolskim TVP3 aż do 28 października, czyli zakończenia wyborów parlamentarnych.

Lechia Gdańsk gra z Wartą Poznań. Mecz można zobaczyć zarówno na stadionie, jak i na antenie ogólnopolskiego pasma TVP3. Widzowie, którzy rozsiedli się przed telewizorami, zakończyli oglądanie meczu w 35 minucie. Na szklanych ekranach ukazała się prezenterka, zapowiadając przenosiny na konwencję partii PiS do Lublina.

- Szlag mnie trafił! - nie kryje Józef Drabicki. Prezes Piłkarskiej Ligi Polskiej, a zarazem dyrektor Piasta Gliwice był jeszcze bardziej wściekły w ostatnią niedzielę. Przed południem odebrał telefon z informacją, że mecz z Arką Gdynia nie będzie transmitowany w TVP3. Dlaczego? Bo kiedy piłkarze obu drużyn o godzinie 14.40 rozpoczynali walkę o fotel lidera, na antenie TVP3 kończył swą przemowę polityk PSL, ustępując miejsca Donaldowi Tuskowi z PO.

- Nasze straty można oszacować na kilkadziesiąt złotych, a w dodatku niezadowoleni są sponsorzy. Gdybym wiedział szybciej, że spotkanie nie zostanie pokazane „na żywo” w TVP3, to bylibyśmy w stanie uprzedzić ich. Przecież oni wyłożyli pieniądze licząc, że ich reklamy zostaną pokazane w ogólnopolskim paśmie. Po za tym zmienilibyśmy termin meczu na późniejszą porę. Poszliśmy na rękę telewizji i straciliśmy - wścieka się Drabicki.

Jako sternik Piłkarskiej Ligi Polskiej, czyli organizacji odpowiadająca za interesy klubów II ligi, interweniował on już wielokrotnie na Woronicza. - Rozmawiałem z Robertem Korzeniowskim, a także Jarosławem Idzi. Obiecali oni, że problemy i zakłócenia, które miały miejsce wiosną, już się nie powtórzą. Wydawało się, że „szafa gra”... - wzdycha Drabicki.

- Nasza umowa z PZPN przewiduje takie sytuacje, wynikające ze zmian w programie, które są efektem niezwykle ważnych wydarzeń. A takim są wybory parlamentarne. Ubolewam, że mecze II ligi na tym cierpią, ale trzeba zachować hierarchię wartości - uważa Jarosław Idzi.

Dyrektor programowy TVP Sport zapewnia, że telewizja wywiąże się z warunków umowy, która zakłada co najmniej dwie transmisje drugoligowe na miesiąc w paśmie ogólnopolskim TVP3. Czy tak się stanie? O tym, że politycy zajmą czas antenowy kosztem piłkarzy zadecydowano na najwyższych szczeblach telewizji publicznej. Ludzie z TVP Sport i ośrodków regionalnych, odpowiadający za tworzenie materiału, nie mieli nic do powiedzenia, a to najczęściej na nich swoje żale wylewają kibice.

„Protestujemy przeciwko lekceważeniu milionów kibiców i upolitycznieniu telewizji publicznej utrzymywanej przez abonentów reprezentujących różne opcje polityczne i ideologiczne” - napisali w swoim oświadczeniu sympatycy Lechii Gdańsk. - Do nas też docierają głosy rozżalonych sympatyków - przyznaje ze smutkiem Jarosław Idzi, bezradnie rozkładając ręce.

Józef Drabicki próbował skontaktować się z szefami gmachu przy Woronicza. Na razie bez powodzenia. - Nie otrzymałem sygnału. TVP łamie postanowienia, więc trzeba będzie się zastanowić co dalej. Czy wchodzi w grę zerwanie umowy i zmiana stacji? Musimy się zastanowić nad różnymi wariantami - stwierdza Józef Drabicki.

Nam udało się ustalić, że telewizja publiczna chcąc uniknąć nieporozumień z dwóch ostatnich weekendów, do zakończenia wyborów zaniechała pokazywanie na żywo drugoligowej piłki na antenie TVP3. - Mając na uwadze szacunek do kibiców i z drugiej strony nie mając pewności, że inne ważne z punktu widzenia państwa wydarzenie nie przerwie zapowiadanej transmisji, TVP Sport w porozumieniu z Biurem Programowym TVP, podjęło decyzje o nie planowaniu na antenie TVP3 transmisji II ligi, przypadających na okres do 28 października - ogłasza Jarosław Idzi. I tak zaplanowany na 30 września mecz Arki Gdynia z Wisłą Płock będzie retransmitowany w niedzielę wieczorem w TVP3, a następne starcie Motoru Lublin ze Zniczem Pruszków zostanie pokazane „na żywo”, ale tylko w kanale TVP Sport. - Uważam, że współpraca na linii TVP-PLP układa się co najmniej poprawnie - kończy Jarosław Idzi. Piłkarscy działacze są nieco odmiennego zdania...

Krzysztof Kubicki / "Sport"

źródło http://sport.wp.pl/
Sonny

Post autor: Sonny »

S.J.

Post autor: S.J. »

Dzisiaj o godzinie 0:00 ma być retransmisja meczu Arka Gdynia - Wisła Płock (o ile znowu na coś nie zmienią) :roll:Obecnie leci na antenie mecz hokeja TKH Toruń-Stoczniowiec Gdańsk .
konik81

Post autor: konik81 »

Gdzie moge obejrzec Legia -Borussia?
NajwiększyHooliganWPolsce

Post autor: NajwiększyHooliganWPolsce »

na sportklubie

www.sportklub.pl
S.J.

Post autor: S.J. »

Właśnie na TVP1 leci program o przekrętach piłkarskich,potem ma być coś o kibicach .
ELEMELEK

Post autor: ELEMELEK »

S.J. pisze:Właśnie na TVP1 leci program o przekrętach piłkarskich,potem ma być coś o kibicach .
Ten program to ,,misja specjalna'"niezłe szopki
Wypowiedź fryzjera na pytanie - dobry działacz?
odp. ,, to skuteczny działacz"

Ps
Nie wie ktoś skąd to można ściągnąć
albo obejrzeć
OBIEKTYWNY

Post autor: OBIEKTYWNY »

felix

Post autor: felix »

TVP dalej sobie w c**** leci w telewizji naziemnej DVB-T, Dyckobolia gra już od 20 minut a ci dopiero się obudzili i puszczają od 1 minuty :roll:
kawa1984

Post autor: kawa1984 »

nie wiedziałem gdzie to napisać ale to temat o TV więc tu zapytam.

Wczoraj leciał na Discovery Channel jakiś program o polskich kibicach..pokazywali Wisłę i Craxę..wiem, że ponoć była obszerna relacja z derbów obu drużyn

ma ktoś to gdzieś i czy może zapodać??
K. :)

Post autor: K. :) »

kawa1984 pisze:nie wiedziałem gdzie to napisać ale to temat o TV więc tu zapytam.

Wczoraj leciał na Discovery Channel jakiś program o polskich kibicach..pokazywali Wisłę i Craxę..wiem, że ponoć była obszerna relacja z derbów obu drużyn

Real Footbal Factories - Poland, jest na youtubie. Ale trochę był zmieniony w stosunku do tego co wcześniej na internecie oglądałem (m.in. wycięte fragmenty jak popijał wódkę a dodany np. wywiad z ultrasem Wisły).
kawa1984

dzięki
ilenesz
Kontakt:

Post autor: ilenesz »

nie orientuje sie ktos czy planowana jest transmisja niedzielnego spotkania miedzy Lechia a GKS'em ??
Madball

Post autor: Madball »

W niedziele o 14:35 na TVP Sport ma byc transmisja z meczu Motor Lublin - Znicz Pruszków
jokers

Post autor: jokers »

kawa1984 pisze:nie wiedziałem gdzie to napisać ale to temat o TV więc tu zapytam.

1 http://pl.youtube.com/watch?v=42plidAWb ... ed&search=

2 http://pl.youtube.com/watch?v=8aWXkoHxD ... ed&search=

3 http://pl.youtube.com/watch?v=WSud1hg7W ... ed&search=

4 http://pl.youtube.com/watch?v=BCPEpcBKk ... ed&search=

5 http://pl.youtube.com/watch?v=i-pExZCu- ... ed&search=
NajwiększyHooliganWPolsce

Post autor: NajwiększyHooliganWPolsce »

na serwer jakis nie da rady?
baxi_plock

Post autor: baxi_plock »

www.getvideo.pl << w odpowiednie miejsce wklej link do filmiku a potem sciagnij
zarowka

Post autor: zarowka »

TVP straci prawa do transmisji 2. ligi?!
FAKT 06:22

Polski Związek Piłki Nożnej zaczyna działać. Piłkarska centrala stanęła po stronie kibiców i zastanawia się, czy nie odebrać telewizji publicznej praw do pokazywania meczów drugiej ligi. Ich przejęciem zainteresowany jest Polsat - pisze "Fakt".

Stało się tak po tym, jak w czwartek "Fakt" opisał skandaliczne działanie telewizji publicznej, która przerywała bądź nie pokazywała transmisji spotkań II ligi na antenie TVP 3. A obliguje ją do tego umowa z PZPN.
kalashnikov

Post autor: kalashnikov »

Może gdyby przejął to Polsat to pojawiłby się jakiś magazyn z brameczkami, którego mi brakuje...
RHP

Post autor: RHP »

Ktoś się orientuje czy mecz Lechia - Arka będzie można obejrzec w necie na iTVP?? Chociaż tyle niech zrobią dla kibiców...
maciejka

Lechia - Arka

Post autor: maciejka »

derby trójmiasta na żywo w TVP Sport !!!

www.tvp.pl
RHP

Re: Lechia - Arka

Post autor: RHP »

maciejka pisze:derby trójmiasta na żywo w TVP Sport !!!

www.tvp.pl
Ale zajebiście, wielka łaska TVP, transmitują w najbardziej "dostępnym" kanale :lol: :lol: :lol:
Lukasz80

Post autor: Lukasz80 »

Przez wybory,bo jeszcze kilka tygodni temu miał byc na TVP3,ale ze wzgledu na wybory przeniesli na TVP Sport,ale chociaz mogli by dac retransmisje wieczorem.
drazen

Post autor: drazen »

TVP Sport :?: Nie no zajebiscie :roll:
Biały__

Post autor: Biały__ »

Lepiej już, że pokazują tam niż by nigdzie nie mieli dawać... Dobrze, że posiadam TVP Sport :) Na necie nie ma żadnej stronki żebyście mogli obejrzeć na żywo?
KYLIMANDŻARO

Post autor: KYLIMANDŻARO »

zarowka pisze:TVP straci prawa do transmisji 2. ligi?!
FAKT 06:22

Polski Związek Piłki Nożnej zaczyna działać. Piłkarska centrala stanęła po stronie kibiców i zastanawia się, czy nie odebrać telewizji publicznej praw do pokazywania meczów drugiej ligi. Ich przejęciem zainteresowany jest Polsat - pisze "Fakt".

Stało się tak po tym, jak w czwartek "Fakt" opisał skandaliczne działanie telewizji publicznej, która przerywała bądź nie pokazywała transmisji spotkań II ligi na antenie TVP 3. A obliguje ją do tego umowa z PZPN.
Tak sie pewnie dogadaja, ze i TVP bedzie zadowolona, i PZPN.
Tylko kibice nie.
Pronto
Kontakt:

Post autor: Pronto »

Biały__ pisze:Lepiej już, że pokazują tam niż by nigdzie nie mieli dawać... Dobrze, że posiadam TVP Sport :) Na necie nie ma żadnej stronki żebyście mogli obejrzeć na żywo?
Na iTVP.
Lukasz80

Post autor: Lukasz80 »

Mam pytanie do Białego,na kablówce masz TVPSport czy musiałes cos dokupic(jakis dekoder)??
Olsztynianin
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Olsztynianin »

na iTVP normalnie na zywo da sie w internecie sledzic?? Jakie lacze trzeba miec zeby dalo sie normalnie ogladac ?
K. :)

Post autor: K. :) »

TVP Sport jest dostępne w telewizji N. OPrócz tego sporo kanałów sportowych - polecam.

Dzięki temu mam możliwość nagrania sobie tego meczu, bo oczywiście 10.X będę na T29 już od 13:30. 8)
__DarkLG__

Post autor: __DarkLG__ »

Retransmisja ma być na TVP INFO o godz. 23.05
Tylko niewiem czy na całą Polske czy tylko w Gdańskim TVP
Sztygar

Post autor: Sztygar »

Lukasz80 pisze:Mam pytanie do Białego,na kablówce masz TVPSport czy musiałes cos dokupic(jakis dekoder)??
może ja ci odpowiem :) mam taką kablówke gdzie za 49 kanałów w tym TVP SPORT , POLSAT SPORT , EURO SPORT płace jedyne 38 zł ... Nie potrzebuje żadnego dokodera czy coś ...
poprostu na Śląsku jest spora konkurencja między tymi firmami i dlatego za taką cene można tu mieć tyle kanałów :wink: pozdrawiam
kawa1984

Nie wiedziałem gdzie napisać..więc napiszę tutaj..otóż siedzę u laski..i właśnie na Discovery była zapowiedź programu pt. "wojny na stadionach" ..będzie to wyemitowane w środe (24.10) o 23..ma ktoś możliwość nagrania tego i potem udostępnienia na forum?
Tytuł chyba podobny do tego co ziomek z FF program robił..ale nie wiem czy to bedzie powtórka czy coś nowego..niestety nie pokazali żadnych urywków programu
H.F.K

Post autor: H.F.K »

dzisiaj na zywo w TVP3 mecz Znicz Pruszków-Podbeskidzie Bielsko-Biała.Chyba juz bez zadnych atrakcji ze strony TVP :D :D
bfLG

Post autor: bfLG »

Jakie na żywo chłopie?
Zaczęli o 12.00 a teraz jest 70 min. i jest 0:0 :lol:
Zimny

Post autor: Zimny »

TVP3 Regionalna - 14:40 Arka Gdynia - Lechia Gdańsk - piłka nożna

Wreszcie sie doczekalismy.
mr_who

Post autor: mr_who »

tvp się wysilliła i nareszcie jakiś konkretny mecz puścili
ODPOWIEDZ