Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
hdg

Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko

Post autor: hdg » 27.04.2021, 13:45

xxx97 pisze:
27.04.2021, 12:25
Kuzyn Burmistrza pisze:
27.04.2021, 10:13
pytanie do ZS, jaki jest los słynnej fany Czerwone Zagłebie? i jaka geneza była wogóle jej powstania? (bo to że rejon Zagłębia Dąbrowskiego to bastion lewactwa w województwie to nie podlega dyskusji)
Poszła z dymem
A jaka wgl była geneza jej powstania ?

iparts.pl
fonobar

Post autor: fonobar » 27.04.2021, 14:05

Kuzyn Burmistrza pisze:
27.04.2021, 10:13
pytanie do ZS, jaki jest los słynnej fany Czerwone Zagłebie? i jaka geneza była wogóle jej powstania? (bo to że rejon Zagłębia Dąbrowskiego to bastion lewactwa w województwie to nie podlega dyskusji)
Bastion czego ? Ty sobie pojedź do Poznania albo Warszawy a potem wróć do Sosnowca, Czeladzi czy Dąbrowy. Co za debil.

Kostakurta

Post autor: Kostakurta » 27.04.2021, 14:19

Napisał że bastion lewactwa w województwie,czytaj ze zrozumieniem.Ale oczywiście masz rację jeśli chodzi o Poznań i Warszawę.Największe skupiska lewactwa w Polsce.A Warszawie jeszcze dodatkowo murzyński i ciapacki rap wypełznął na ulice.

kokacola

Post autor: kokacola » 27.04.2021, 16:37

23 cm w zwisie pisze:
27.04.2021, 15:43
A jeśli chodzi Ci stricte o politykę, to już wiele lat temu minęły czasy, gdy starsi/dorośli ludzie w wyborach głosowali na lewicę.
Teraz takie SLD leży i kwiczy.
...a ziemia jest płaska i podtrzymują ją krokodyle.

Wybory samorządowe Sosnowiec 2018.
https://zapodaj.net/images/8239275f780ca.jpg

14Bojo88

Post autor: 14Bojo88 » 27.04.2021, 17:28

Kostakurta pisze:
27.04.2021, 14:19
Napisał że bastion lewactwa w województwie,czytaj ze zrozumieniem.Ale oczywiście masz rację jeśli chodzi o Poznań i Warszawę.Największe skupiska lewactwa w Polsce.A Warszawie jeszcze dodatkowo murzyński i ciapacki rap wypełznął na ulice.
4:22 to Aryjczyk czystej krwi?
[link]

bez-napinki

Post autor: bez-napinki » 27.04.2021, 21:10

tyś wcale nie jest lepszy zjebie, bo rozpierdalasz każdy temat na tym forum, W**********.

SztywnyGit

Post autor: SztywnyGit » 27.04.2021, 23:40

Ktośtamkurvva pisze:
27.04.2021, 14:19
Napisał że bastion 7ewactwa w 'moim' województwie, 'wyświetl' ze zrozumieniem.Ale oczywiście masz rację jeśli chodzi o pYRY i 0bciąGARĘ Największe skupiska 7ewactwa w Polsce.A na wIDZEwIE jeszcze dodatkowo kongijski i ciapacki rap/fap wypełznął na ulice.
Ochłoń bo kręcisz sie jak żyd po pustym sklepie.

maystero

Post autor: maystero » 28.04.2021, 00:14

Te warszawskie cwelisko ma tu więcej kont niż wam sie wydaje.

Trzeba być z leksza niepełnosprytnym żeby tego nie zauważyć oraz dlaczego w ogóle taka sytuacja ma miejsce.

Kuzyn Burmistrza

Post autor: Kuzyn Burmistrza » 28.04.2021, 09:39

Widze oburzenie z mojego stwierdzenia że Zag Dąbr. to bastion lewactwa w wojewodztwie, ale przejezdzając np po DG mozna naliczyć kilka pomników ku chwale armi czerwonej, wiem ze jeden z nich byl/jest regularnie bazgrany, ale po czasie jest odmalowywany, wiec jest jakaś mięta do zeszlego systemu, kumpel mi mowił że był plan usuniecia pomnika czerwonych sztandarow w centrum Dąbrowy, to bylo wielkie oburzenie spoleczne (rownież młodzieży) i pomik ostatecznie zostal nietkniety. Wiec gadka że młodzi nie mają ciągotek do lewej strony to takie troche naciagane moim zdaniem. Dodając do tego stare (już chyba nieistniejace) napisy w okolicach dworca Będzin Miasto "Potomkowiec Gierka , To My Komuchy" okraszone herbem ZS, dziwny obraz sie rysuje, wspomniany napis zniknał nie w wyniku zabazgrania, a w wyniku odnawiania elewacji.

Żeby była jasność, nie insynuuje ze na ulicach Zagłębia Dąbrowskiego kreci sie lewactwo, chodzi mi racze o takie lewactwo uśpione, które z sentymentem wspomina tamte czasy, bo wtedy region "miał sie dobrze" tak to nazwijmy (Gierek był rodowitym Sosnowiczaninem)

ok to ustalone że fana Czerwone Zagłębie poszła z dymem, a jaka była geneza jej powstania? i czy osoby które ją wywieszały dalej sie udzielają na Zagłębiu?

kokacola

Post autor: kokacola » 28.04.2021, 16:35

23 cm w zwisie pisze:
27.04.2021, 18:02
w najbliższych 10-15 latach zmieni się już całkowicie.
I popatrz sobie na inne miasta w których partie lewicowe mają wysokie poparcie i potem porównuj.
Zmieni się tak, że cały ten gnój, który chodził na strajki kobiet...szmat, będzie teraz nowym elektoratem SLD.
Pokaż mi wśród młodych ducha patriotyzmu ... Cała młodzież jest przesiąknięta gównem z zachodu.

hdg

Post autor: hdg » 28.04.2021, 17:44

Kuzyn Burmistrza pisze:
28.04.2021, 09:39
Widze oburzenie z mojego stwierdzenia że Zag Dąbr. to bastion lewactwa w wojewodztwie, ale przejezdzając np po DG mozna naliczyć kilka pomników ku chwale armi czerwonej, wiem ze jeden z nich byl/jest regularnie bazgrany, ale po czasie jest odmalowywany, wiec jest jakaś mięta do zeszlego systemu, kumpel mi mowił że był plan usuniecia pomnika czerwonych sztandarow w centrum Dąbrowy, to bylo wielkie oburzenie spoleczne (rownież młodzieży) i pomik ostatecznie zostal nietkniety. Wiec gadka że młodzi nie mają ciągotek do lewej strony to takie troche naciagane moim zdaniem. Dodając do tego stare (już chyba nieistniejace) napisy w okolicach dworca Będzin Miasto "Potomkowiec Gierka , To My Komuchy" okraszone herbem ZS, dziwny obraz sie rysuje, wspomniany napis zniknał nie w wyniku zabazgrania, a w wyniku odnawiania elewacji.

Żeby była jasność, nie insynuuje ze na ulicach Zagłębia Dąbrowskiego kreci sie lewactwo, chodzi mi racze o takie lewactwo uśpione, które z sentymentem wspomina tamte czasy, bo wtedy region "miał sie dobrze" tak to nazwijmy (Gierek był rodowitym Sosnowiczaninem)

Coś w tym jest,kilka lat wstecz poznałem panne(we wczesnej młodości fankę ZS,Ogólnie rzecz biorąc miła dziewczyna ale jedno co mnie rozpierdalało to właśnie nostalgia za panowaniem Gierka i rozdawanymi w owych czasach mieszkaniami

kokacola

Post autor: kokacola » 30.04.2021, 23:52

Nie zmienia to faktu, że jesteście kibolską bandą pedałów ! Bandą kalkulatorów i krzykaczy.
j**** was współcześni chuligani ! Torebunia, maseczka i dawaj !!!

Kkrawczyk

Post autor: Kkrawczyk » 01.05.2021, 12:10

kokacola pisze:
30.04.2021, 23:52
Nie zmienia to faktu, że jesteście kibolską bandą pedałów ! Bandą kalkulatorów i krzykaczy.
j**** was współcześni chuligani ! Torebunia, maseczka i dawaj !!!
Dobra prowokatorko W********** na Onet z tymi swoimi mądrościami , pierdolony krypto lewak
j**** urkaine

Kuzyn Burmistrza

Post autor: Kuzyn Burmistrza » 01.05.2021, 16:05

ok wiec wytlumacz teraz co stało za tym aby na trybunach wywieszać fane Czerwone Zagłębie?
Fana poszła z dymem tak jak pisaliście, wiec teraz odpowiedzcie jaka była geneza jej powstania i wieszania jej? oraz czy osoby które były za wieszanie tej fany odpowiedzialne dalej uczęszczają na ZS?

Nie zbywajcie pytania odpowiedzia że temat był juz Xrazy wałkowany, bo nie każdy może to wałkowanie wyłapał, a lepiej toczyć takie dyskusje niż czytać pierdolenie niektórych spamiarzy

M.O.W.

Post autor: M.O.W. » 01.05.2021, 18:10

Górnicy dostawali darmowe mieszkania (ba, domy dostawali !), obecnie istnieją hutnicze osiedla/dzielnice, gdzie ludzie pracujący w hutach dostawali przeważnie za darmo mieszkania. Kolejarze też dostawali mieszkania. Milicja też miała się całkiem dobrze i kto miał dostać mieszkanie to dostał. A jak ktoś należał do "partii" to już w ogóle miał od cholery przywilejów.
Typowo lewackie pieprzenie. Ludzie, zrozumcie prostą zasadę - nic, co rzekomo państwo komuś "daje" nie jest za darmo! Z nieba spadło? Nie! Darmowe mieszkania, domy, leki, nauka itp to typowo lewacki slogan, mający przykryć notoryczne podnoszenie podatków - bezpośrednich (PiT) i przede wszystkim pośrednich (VAT, akcyza, cło) przez większość rządów na świecie. Sprawdź sobie jeden z drugim, kiedy w Polsce przypada dzień wolności podatkowej, czyli czas, kiedy przestajemy pracować na podatki a zaczynamy na siebie...

Wszystko co ma w nazwie darmowe jest zwykłym oszustwem, za który ktoś płaci podatkami (często ci sami, którzy to później dostają.

ban82

Post autor: ban82 » 01.05.2021, 22:22

Ale mowa jest o latach 50-60 lat do tyłu gdzie niemal wszystko było państwowe.

hdg

Post autor: hdg » 02.05.2021, 01:30

23 cm w zwisie pisze:
01.05.2021, 13:42
hdg pisze:
28.04.2021, 17:44
Kuzyn Burmistrza pisze:
28.04.2021, 09:39

Coś w tym jest,kilka lat wstecz poznałem panne(we wczesnej młodości fankę ZS,Ogólnie rzecz biorąc miła dziewczyna ale jedno co mnie rozpierdalało to właśnie nostalgia za panowaniem Gierka i rozdawanymi w owych czasach mieszkaniami
Ale dyrdymał wypisujesz...
To ile ta Twoja dziewczyna ma lat, skoro pamięta czasy jak Gierek mieszkania rozdawał ? 70 ? ;)
Ja tam jakiejś szczególnej mięty do Gierka nie czuję, ale spójrzcie obietywnie jak to za Gierka wygladało na całym Górnym Śląsku (i nie tylko).
Górnicy dostawali darmowe mieszkania (ba, domy dostawali !), obecnie istnieją hutnicze osiedla/dzielnice, gdzie ludzie pracujący w hutach dostawali przeważnie za darmo mieszkania. Kolejarze też dostawali mieszkania. Milicja też miała się całkiem dobrze i kto miał dostać mieszkanie to dostał. A jak ktoś należał do "partii" to już w ogóle miał od cholery przywilejów. Nie musiał kilka lat na samochód czekać, lodówkę, pralkę dostał od ręki. Leki za darmo, najróżniejsze mundurówki. No naprawdę można by wymieniać i wymieniać. Ludzie z calutkiej Polski zjeżdżali na Śląsk za pracą. I dostawali tutaj pracę, mieszkanie. Czego chcieć więcej ?
Ja tutaj nie gloryfikuję Gierka ani komunizmu, ale na Śląsku żyło się ludziom lepiej, niż w innych częściach polski.
Co do Sosnowca - to miasto było i jest typowym przeciętnym polskim miastem. Nigdy nie opływało złotem. Ani za Gierka ani teraz.
Zwróćcie uwagę na taki fakt - Gierek był kibicem Zagłębia Sosnowiec. I Zagłębie przez cały okres urzędowania Gierka i później nigdy nie zdobyło Mistrzostwa Polski (!) Cały czas na przemian mistrza w tamtym okresie zdobywał Górnik Zabrze albo Ruch Chorzów (albo jeszcze ktoś). Zagłębie otarło się o mistrza, ale go nie zdobyło. Jeżeli by było tak jak twierdzicie, że Gierek to wystarczy że tylko machnął ręką i Sosnowiec wszystko miał, to się zastanówcie dlaczego Gierek nigdy nie uderzył pięścią w stół i Zagłębie nie miało np. 5 mistrzów Polski z rzędu ;)
Przecież gdyby w dzisiejszych czasach panował taki ustró,a Tusk by rządził Polską twardą pięścią, to taka Lechia Gdańsk by zdobywała mistrza za mistrzem :)
I Gierek był osobą która generalnie szanowała wszystkich ludzi, wszystkich Polaków. On lubił ludzi i z Katowic, Bytomia, Rudy Śląskiej jak i z Sosnowca czy Warszawy.
To były zupełnie inne czasy. Byś może jacyś ludzie czują nostalgię za tymi odległymi latami. Ja niczego nie czuję, bo Gierek to nie moja epoka.
"moja dziewczyna" jak ją nazwales jest krótko przed czterdziestką,nie pamieta pewnie czasów ŚP Gierka ale w jej wywodach dało się wyczuć 'Gierkowskie ciągoty"(mimo tego ją nadal lubię i szanuję pomijając już odmienne strony rzeki po których sie wychowaliśmy) Tak czy siak m.in dzięki tej znajomości sądzę iż flaga "CZZ" nie wzięła sie "z luftu"

hdg

Post autor: hdg » 02.05.2021, 01:44

I żeby nie było że przypierdalam sie do Sosnowca,mam znajomych rodowitych Ślązaków wśród których także nie brakuję tęsknoty za "dobrodziejstwami" które tu wypisałeś.Tyle o ile mogę staram się wybić im z głowy te "mądrości" Ale powiedzmy sobie szczerze,po drugiej stronie Brynicy sympatie ku lewej stronie zawsze były procentowo większe i "oddech starych czasów" czasem czuć tam do dziś

Psoriasis

Post autor: Psoriasis » 02.05.2021, 15:24

Jessica B. pisze:
02.05.2021, 13:51
M.O.W. pisze:
01.05.2021, 18:10
Górnicy dostawali darmowe mieszkania (ba, domy dostawali !), obecnie istnieją hutnicze osiedla/dzielnice, gdzie ludzie pracujący w hutach dostawali przeważnie za darmo mieszkania. Kolejarze też dostawali mieszkania. Milicja też miała się całkiem dobrze i kto miał dostać mieszkanie to dostał. A jak ktoś należał do "partii" to już w ogóle miał od cholery przywilejów.
Typowo lewackie pieprzenie. Ludzie, zrozumcie prostą zasadę - nic, co rzekomo państwo komuś "daje" nie jest za darmo! Z nieba spadło? Nie! Darmowe mieszkania, domy, leki, nauka itp to typowo lewacki slogan, mający przykryć notoryczne podnoszenie podatków - bezpośrednich (PiT) i przede wszystkim pośrednich (VAT, akcyza, cło) przez większość rządów na świecie. Sprawdź sobie jeden z drugim, kiedy w Polsce przypada dzień wolności podatkowej, czyli czas, kiedy przestajemy pracować na podatki a zaczynamy na siebie...

Wszystko co ma w nazwie darmowe jest zwykłym oszustwem, za który ktoś płaci podatkami (często ci sami, którzy to później dostają.
Ostro cię poniosło teraz człowieczku.
Jakie Ty w latach 60-70 miałeś podatki ? Odczuwałeś ówczesne podatki ? Bardzo wątpię, bo były nikłe. Miałeś lekarzy za darmo, lekarstwa za darmo, finalnie dostawałeś nowe mieszkania w blokach za darmo. Minusem było to, że w sklepach nie było prawie nic.
W czasach obecnych w porównaniu do tamtych lat, masz kilkanaście (albo i kilkadziesiąt) nowych podatków których wtedy nie było, a obecne podatki są tak skonstruowane, że musisz 1/4 swojej wypłaty oddać państwu i złodziejom w krawatach na Wiejskiej w Warszawie. I w teraźniejszych czasach też nikt Ci nie da mieszkania za darmo, działki rekreacyjnej, na zabieg u lekarza czekaj sobie kilka miesięcy, moja sąsiadka po 70-tce na lekarstwa wydaje całą swoją marną emeryturkę i gdyby nie ludzie dobrego serca to by z głodu zeszła.
Podsumowując - kiedyś państwo na pewno bardziej dbało o swojego obywatela niż teraz. Teraz albo ktoś zarabia 10 tysięcy albo 3 tysiące. Jest pewna luka, brakuje klasy średniej.
Ile masz lat, tak zapytam z ciekawości.....? Chyba rzeczywistość PRLowska znasz z opowieści.

Psoriasis

Post autor: Psoriasis » 02.05.2021, 16:24

Jessica B. pisze:
02.05.2021, 15:55
Zapewne więcej niż Ty masz lat :) No chyba, że masz więcej niż 47, to wtedy ok ;)
Skoro już zacząłeś temat to słucham, no dawaj te argumenty. Wszyscy sobie poczytamy "nowinki" Psiorasisia z epoki PRL-u :D
W przeciwieństwie do ciebie nie szczekam bez sensu. Tak się składa, że pamiętam kolejki za wszystkim, kartki, godzinę milicyjna. Sztuczne etaty, wszystko wysyłane na wschód lub do krajów RWPG. Zakłamanie. No na prawdę były to świetne czasy...

Psoriasis

Post autor: Psoriasis » 02.05.2021, 18:33

Jessica B. pisze:
02.05.2021, 18:24
Psoriasis pisze:
02.05.2021, 16:24
Jessica B. pisze:
02.05.2021, 15:55
Zapewne więcej niż Ty masz lat :) No chyba, że masz więcej niż 47, to wtedy ok ;)
Skoro już zacząłeś temat to słucham, no dawaj te argumenty. Wszyscy sobie poczytamy "nowinki" Psiorasisia z epoki PRL-u :D
W przeciwieństwie do ciebie nie szczekam bez sensu. Tak się składa, że pamiętam kolejki za wszystkim, kartki, godzinę milicyjna. Sztuczne etaty, wszystko wysyłane na wschód lub do krajów RWPG. Zakłamanie. No na prawdę były to świetne czasy...
Tak, bo teraz nie masz zakłamania w Polsce :D W społeczeństwie, w polityce, w gospodarce nie masz zakłamania.. To świetnie skoro tak twierdzisz. I wcale polskie pieniądze nie wypływają z kraju wraz z zachodnim handlem, zbrojeniami, pomocą itp
Dyskusja zaczęła się od podatków i o to tutaj chodziło, a Ty wyjeżdżasz, że na Wschód były dobra wysyłane. No pewnie że były. I mi też się to nie podoba. Jak dziecko pamiętam kolejki do sklepów i pamiętam nawet czołgi które jeździły w tą i z powrotem po osiedlu w '81. I czytaj ze zrozumieniem co piszę, bo nigdzie nie gloryfikuję tamtego ustroju. Subtelne różnice były takie, że jak nie miałeś pracy, to państwo ci tą pracę znajdowało. Jak się zwolniłeś z jednej pracy to szedłeś do drugiej gdzie lepszy pieniądz dostałeś. A jak ci nie pasowało to szedłeś do kolejnej pracy. I tak w kółko.
Zresztą ta dyskusja nie ma większego sensu, bo zaraz wypalisz, że lepiej by ci się żyło w kraju Tuska albo innych oszołomów.
Przestań brać dopalacze bo ci nie służą. Dyskusja z tobą nie ma sensu. Pisz dalej z dozolem. Macie ten sam poziom. Nie odpisuj.

Psoriasis

Post autor: Psoriasis » 02.05.2021, 18:52

Jessica B. pisze:
02.05.2021, 18:47
W życiu na oczy nie widziałem dopalaczy.
To po co podejmujesz dyskusję, skoro nie masz żadnych argumentów. Postawa typowego ciemnego obskuranta.
I sam nie odpisuj. Nie wypowiadaj się na tematy na które nie masz zielonego pojęcia.
Koniec dyskusji. EOT.
Na c*** pisać z ameba której się wydaje, że wie wszystko. Jak czytam twoje posty, to widać wyraźnie, że lubisz gówno burze i wcale się nie dziwię, że ten cały dozol jedzie z tobą jak z gównem. Szkoda prądu i czasu na ciebie.

Kuzyn Burmistrza

Post autor: Kuzyn Burmistrza » 03.05.2021, 03:54

Kuzyn Burmistrza pisze:
01.05.2021, 16:05

Fana poszła z dymem tak jak pisaliście, wiec teraz odpowiedzcie jaka była geneza jej powstania i wieszania jej? oraz czy osoby które były za wieszanie tej fany odpowiedzialne dalej uczęszczają na ZS?
podwieszam moje pytanie, aby nie zanikło w natłoku dyskusji.

bez-napinki

Post autor: bez-napinki » 03.05.2021, 17:14

47 lat to on ma chyba do 65-ciu lat. :)

Slavia_ZSC

Post autor: Slavia_ZSC » 05.05.2021, 02:40

W moim subiektywnym rankingu lewactwa w ZD wygrywa Czeladź, potem Będzin, Dąbrowa i na końcu Sosnowiec. Kiedyś myślałem, że Dąbrowa jest bastionem lewactwa w Zagłębiu, jednak z biegiem czasu zmieniłem zdanie. Na szczęście na trybunach jest o niebo lepiej niż na "mieście". Ostatnie powitanie tęczowych na patelnii może być przykładem dla reszty kraju. Z tego miejsca pozdrawiam Lublin i Białystok.
Boli mnie, gdy wyrzucam dodatki z gAZETY, widząc oczami myśli padające lasy. „Dom” wyrzucam – dąb pada. „Turystykę” – lipa. „Komunikaty” – świerki jak zimowe kwiaty. „Auto-moto” – jak maszty upadają sosny. „Supermarket” – to modrzew, klon – „Nieruchomości”. „Mój Komputer” – i buk się korzeniem nakrywa. A z każdym precz dodatkiem ich żywicą krwawię.

"NOCNA ZMIANA", "OSZOŁOM"

Kkrawczyk

Post autor: Kkrawczyk » 05.05.2021, 17:31

Witalski pisze:
05.05.2021, 11:13
2DZ pisze:
05.05.2021, 06:55
PS Ten 40-latek z(spod) Raciborza, który "odpalił psa", to kibic? :)
ciebie takie rzeczy cieszą?

I oby to nie był kibic bo znowu środowisko kibicowskie mogą dopaść spore restrykcje ze strony pisowskiego i policyjnego reżimu.

Po wydarzeniach w Knurowie te kilka lat temu to odpalenie jakiegokolwiek psa to radość.
j**** urkaine

ABC1935

Post autor: ABC1935 » 05.05.2021, 20:48

Witalski pisze:
05.05.2021, 11:13
2DZ pisze:
05.05.2021, 06:55
PS Ten 40-latek z(spod) Raciborza, który "odpalił psa", to kibic? :)
ciebie takie rzeczy cieszą?

I oby to nie był kibic bo znowu środowisko kibicowskie mogą dopaść spore restrykcje ze strony pisowskiego i policyjnego reżimu.
Co :D?

Tosiek

Post autor: Tosiek » 05.05.2021, 23:24

No i pewnie mu dojebią ćwiarę albo nawet karuzelę.W tym policyjnym państwie jest wszystko możliwe.
upa upa k u r e w kupa

strazaksam

Post autor: strazaksam » 06.05.2021, 07:16

Tosiek pisze:
05.05.2021, 23:24
No i pewnie mu dojebią ćwiarę albo nawet karuzelę.W tym policyjnym państwie jest wszystko możliwe.
E nie dostanie trójkę w zawiasach

fonobar

Post autor: fonobar » 08.05.2021, 15:54

O 19 na kanale Yt Gromdy będzie można zobaczyć walkę chłopaka z Zabrza. Puścili za free bo im wywaliło transmisję

kumaty?

Post autor: kumaty? » 09.05.2021, 16:59

2DZ pisze:
09.05.2021, 14:20
fanoBar pisze:
08.05.2021, 15:54
O godz. 19 na kanale 'yt' "Gromdy" będzie można zobaczyć walkę chłopaKa z Zabrza. Puścili za 'free', bo im "wywaliło" transmisję.
Gdzie można zapoznać się z regulaminem tej imprezy, bo odnoszę wrażenie, że ciosy na korpus są tam wyżej punktowane od 'knock down-ów', a Kapeć wygrał, bo ... był mniej od Górskiego zakrwawiony na twarzy?
Tam jest jakakolwiek punktacja? Raczej nie. Walka została przerwana, bo lekarz nie dopuścił Górskiego do dalszej walki przez te rozcięcia i tyle.

ZW1957

Post autor: ZW1957 » 09.05.2021, 20:25

Hej Torrida Zabrze, dobrą reklamę Wam zrobił Murański. Jak dobrze rozumiem, ludzie, którzy bujali się z konfidentem, był ich ochroniarzem na jakichś galach, wspólne foteczki na internet, wyzywają innego chłopaka od frajerów, bo zrobił z nim jakiś program na youtube?
Obrazek

ZW1957

Post autor: ZW1957 » 10.05.2021, 11:25

2DZ pisze:
10.05.2021, 09:00
kumaty? pisze:
09.05.2021, 16:59
2DZ pisze:

Gdzie można zapoznać się z regulaminem tej imprezy, bo odnoszę wrażenie, że ciosy na korpus są tam wyżej punktowane od 'knock down-ów', a Kapeć wygrał, bo ... był mniej od Górskiego zakrwawiony na twarzy?
Tam jest jakakolwiek punktacja? Raczej nie. Walka została przerwana, bo lekarz nie dopuścił Górskiego do dalszej walki przez te rozcięcia i tyle.
Dziwne, że jakiś lekarz wskazuje zwycięzcę, rozstrzyga, kto ma wygrać (choć Górski mógł i chciał bić się dalej), a jaka walka ma zakończyć się werdyktem 'no contest' (jak u Kubiszyna).

zw1957 pisze:
09.05.2021, 20:25
Hej Torrida Zabrze, dobrą reklamę Wam zrobił Murański. Jak dobrze rozumiem, ludzie, którzy bujali się z konfidentem, był ich ochroniarzem na jakichś galach, wspólne foteczki na internet, wyzywają innego chłopaka od frajerów, bo zrobił z nim jakiś program na youtube?
Co to w ogóle za łeb, który uważa, że zabrzańska 'corrida' musi go szanować, a dodatkowo powołuje się publiczne na kibiców z w-wskiej "ŻY(L)ETY"?!
Chłop ewidentnie odklejony myli Torcide z Torridą, Zabrze z Wałczem. Przy ponad 100 tysięcznej oglądalności powołuje się szacunek w TB i Żylecie, czy spotkają go za to jakieś "konsekwencję"? :)
Obrazek

kokacola

Post autor: kokacola » 10.05.2021, 23:03

Przepraszam chłopaki, że wam przerwę.
Nie łapię się w tym... czemu on ma rozdarte kolanka, oba w dodatku? U mnie tak laski śmigają hmmmm
Bez urazy, bo w sumie nawet nie wiem kto to jest, ale że aż tak metroseksualni są współcześni gangsterzy ?
https://zapodaj.net/images/422b9aac7137c.jpg

Oden2

Post autor: Oden2 » 10.05.2021, 23:57

2DZ pisze:
fanoBar pisze:
08.05.2021, 15:54
O godz. 19 na kanale 'yt' "Gromdy" będzie można zobaczyć walkę chłopaKa z Zabrza. Puścili za 'free', bo im "wywaliło" transmisję.
Gdy nie mozna zatamowac krwawienia, walka zostaje przerwana na koszt tego “mniej krwawiacego”. Goral dobrze kontrolowal walke ale widac bylo ze Niedzwiedz powoli wychodzi na prowadzenie najprawdopodobniej przez zmeczenie rywala. W tym wypadku Goral moze czuc niedosyt ale co pan zrobisz jak nic pan nie zrobisz, rewanz bylby dobra opcja. Obaj zawodnicy pokazali charakter, jak dla mnie jedna z najlepszych walk na tej gali.

Fakt dziwi mnie ten no contest w walce Kubiszyna, powinno byc raczej jego wygrana ale tam zasady pewnie sa ustalane na biegu, kiedy dochodzi do “nie typowych” sytuacji.

Radykał

Post autor: Radykał » 14.05.2021, 20:13

Te forum, przez tego starego pederastę z legii (ku*** wstyd dla was, ze na jego debilne wypociny tu pozwalacie charakterniaki) upadnie. Nie przez psy, tylko przez waszą pazerność, przez którą ktoś tu myśli, że odwiedziny wzrosną, ale tym klaunem się już żygać chce.
Bawcie się dzieci dalej. Do dwóch lat i wszyscy o tym głupim adresie zapomną.
A jak legii nienawidziłem, tak teraz sie z was tylko śmieje, ze pozwalacie takiemu staremu dziadowi, wszyscy wiedzą kto to, z was pośmiewisko robić.
Arrivederci Roma ostatnia aktywność tutaj.
Bym już nigdy nie zaufał żadnej fałszywej dziwce....

Nill

Post autor: Nill » 14.05.2021, 20:37

PDW PSYCHO FANS !
Człowiek się łudził że dostana mniejsze wyroki ale poszło z grubej rury... Maślak 15-staka, Laki 14 itp ..
j**** Konfidentów!

ratujmy trzmiele

Post autor: ratujmy trzmiele » 14.05.2021, 21:38

Nie łapię się w tym... czemu on ma rozdarte kolanka, oba w dodatku? U mnie tak laski śmigają hmmmm
Bez urazy, bo w sumie nawet nie wiem kto to jest, ale że aż tak metroseksualni są współcześni gangsterzy ?
https://zapodaj.net/images/422b9aac7137c.jpg
[/quote]

Jazda konna cwałem dla Jacka ,samca renesansu ,to przysłowiowa pestka
Gorzej jak po pijaku , wtedy powłóczy pługiem za najprawdopodobniej głuchą szkapą
inne czasy ,inne człowieki
w każymbądźrazie szacun

Carcassonne

Post autor: Carcassonne » 14.05.2021, 21:43

Nill pisze:
14.05.2021, 20:37
PDW PSYCHO FANS !
Człowiek się łudził że dostana mniejsze wyroki ale poszło z grubej rury... Maślak 15-staka, Laki 14 itp ..
j**** Konfidentów!
A nie mogli legalnie na życie zarabiać? W ogóle pomyśleli że te całe rozboje nie dają składek emerytalnych?
Miasto moje a w nim..

ratujmy trzmiele

Post autor: ratujmy trzmiele » 14.05.2021, 21:47

Nill pisze:
14.05.2021, 20:37
PDW PSYCHO FANS !
j**** Konfidentów!
Każdy czas ma swoich bohaterów
Podobnież jeden z nich znany jest/był ze swoich niespotykanych ewolucji w niektórych kręgach, nie tylko prawniczych.
Srogo

ODPOWIEDZ