TMK

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

plemplem81

Re: TMK

Post autor: plemplem81 »

Nawigator odnosił się do mojego utyskiwania w kwestii przedłużanych restrykcji rządowych. I tak samo daleko popłynął z wyimaginowanymi wnioskami, jak jego przyboczna - maskotka - odnośnie zakończenia mojej przygody z "TMK". Tyle wasze - popisać możecie i farmazonić zarazem.
iparts.pl
Nawigator

Post autor: Nawigator »

Nie będę cytować dlatego odpiszę w taki sposób:

pLum.PlUm18
Jak sens ma robienie mozaiki jeśli numery zahaczą o dwa lata? Nie kolekcjonuję ale jeśli ktoś zbiera to chyba układa się rocznikami a nie na jedną kupkę?

nabrzmiały 13cm:
Marcowy i kwietniowy tak ale myślałem o miesiącach wakacyjnych jak ekipy będą siedzieć w domu to co wtedy ?
plemplem81

Dzięki Jessica - zawsze można na Ciebie liczyć z pomocą. Tacy ludzie zawsze w cenie!
Drogi Urzędzie Skarbowy - złapałeś mnie na wielkiej wtopie - tego nie przewidziano :D, że tak powiem. Proszę, wybacz. Jak już cały rocznik 2021 ujrzy światło dzienne, wrzucimy tu foto 12 grzbietów (nie, to nie będzie dotyczyło dwunastu forumowych maskotek) "TMK", byś mógł zobaczyć transkrypcję.
UrzadSkarbowy

Post autor: UrzadSkarbowy »

plemplem81 pisze: 25.02.2021, 10:37 Dzięki Jessica - zawsze można na Ciebie liczyć z pomocą. Tacy ludzie zawsze w cenie!
Drogi Urzędzie Skarbowy - złapałeś mnie na wielkiej wtopie - tego nie przewidziano :D, że tak powiem. Proszę, wybacz. Jak już cały rocznik 2021 ujrzy światło dzienne, wrzucimy tu foto 12 grzbietów (nie, to nie będzie dotyczyło dwunastu forumowych maskotek) "TMK", byś mógł zobaczyć transkrypcję.
spoko :) miałbym jeszcze pomysł, odezwać się do ekip które w starych czasach wydawały swoje ziny - zrobić dział odnośnie tego, wrzucać skany - nie każdy z dzisiejszych fanatyków zna stare czasy gdzie większość ekip miało swoje własne TMK - można by tym śmiało zapełnić luki wywołane przez COVID, materiału jest sporo do zebrania ale trzeba naprawdę głęboko kopać.
plemplem81

Masz rację Wielki Pytonie. "Ale to już było i nie wróci więcej". Już dość zinowej przeszłości. Teraz jeszcze rzeźbię końcówkę "20 lat temu" i "TMK" żegna stare ziny już na zawsze.
Nawigator

Tosiek pisze: 25.02.2021, 12:58
Wtedy można by przeprowadzić wywiady z użytkownikami kibice.net...
DozoL krzyknął 20 tysięcy brutto więc musieli by zwiększyć nakład by pLum Plum18 mógł wyruszyć po wywiad.
plemplem81

Wielki Pytonie, mimo, że darzę Cię sympatią całym swoim Zielonym sercem, to nie mogę tego uczynić. Przyjmij jedynie, proszę, za pewnik, że zdecydowanie znacznie więcej ekip akceptuje moje prośby, aniżeli odrzuca. Zaznaczyć też należy, że póki co staram się przede wszystkim w wielkie bandy uderzać. Z nimi zawsze mam największe obawy czy odmówią. Jednakże, ku mojemu zaskoczeniu, z wielkich na razie odmówiły tylko trzy ekipy. Oprócz Cracovii i Widzewa w drodze są wywiady z trzema potężnymi władcami swoich regionów. Ich druk nastąpi na jesień, bo terminy wywiadów są już ustalone na okres wiosny/lata.
Tosiek

Post autor: Tosiek »

Nawigator pisze: 25.02.2021, 14:01DozoL krzyknął 20 tysięcy brutto więc musieli by zwiększyć nakład by pLum Plum18 mógł wyruszyć po wywiad.
To może zorganizujemy zbiórkę?Jestem pewien że nie jeden by wpłacił na tak szczytny cel.
factoryproject

Post autor: factoryproject »

Śmiechy, śmiechami ale jest tutaj jeszcze parę osób z którymi wywiad byłby mega ciekawy.
Jesli nawet nie piszą postów to myślę że odpisali by na Pw od Plem.
czas_na_okulary

Post autor: czas_na_okulary »

23 cm w zwisie pisze: 25.02.2021, 19:31
plemplem81 pisze: 25.02.2021, 18:20 Wielki Pytonie, mimo, że darzę Cię sympatią całym swoim Zielonym sercem, to nie mogę tego uczynić. Przyjmij jedynie, proszę, za pewnik, że zdecydowanie znacznie więcej ekip akceptuje moje prośby, aniżeli odrzuca. Zaznaczyć też należy, że póki co staram się przede wszystkim w wielkie bandy uderzać. Z nimi zawsze mam największe obawy czy odmówią. Jednakże, ku mojemu zaskoczeniu, z wielkich na razie odmówiły tylko trzy ekipy. Oprócz Cracovii i Widzewa w drodze są wywiady z trzema potężnymi władcami swoich regionów. Ich druk nastąpi na jesień, bo terminy wywiadów są już ustalone na okres wiosny/lata.
Ok, dzięki za odpowiedź :)
po chóy portale randkowe, na kibice net potrafi zrodzić się płomienne uczucie ....
Kostakurta

Post autor: Kostakurta »

Nie ciśnijcie takiej beki i szydery z dozownika bo się zamknie w sobie i kto tu będzie dostarczał darmowej rozrywki?jwsik by tego nie przeżył.
plemplem81

czas_na_okulary pisze: 25.02.2021, 19:39po chóy portale randkowe
Współczuję ogromnie budowania relacji/uczucia/związku przed ekranem. Nie wiem, jak to jest, nie znam z praktyki pojęcia "portal randkowy", ale to przypuszczalnie musi być syf kompletny, bo sama nazwa brzmi wybitnie gówniano. Uwierz w siebie. W życiu codziennym można wyhaczyć całą masę świetnych kobiet. Pozdrawiam i więcej odwagi życzę!
plemplem81

Drugi raz zadajesz pytanie i drugi raz mnie zabijasz. :) Jednakże masz prawo pytać. Na podstawie Twoich wątpliwości zaczynam dosłownie rozumieć sens powiedzenia Josepha Goebellsa: "Kłamstwo powtórzone 1000 razy staje się prawdą".
W skrócie:
Nie
W rozwinięciu:
Jedyna prośba, jaka z mojej strony poszła, dotyczyła ewentualnych kwestii, o jakie mógłbym spytać chłopaka ze Stomilu Olsztyn, bo przed oczami jak żywo miałem ich dobre relacje z ekipą Legii z końcówki lat 90. Ale nie otrzymałem żadnej pomocy. Później jeszcze poprosiłem grzecznie (oprócz próśb kierowanych tu oficjalnie na forum), by przedstawił dowody przejęcia archiwum "TMK" przez policję, z chęcia się z nimi zapoznam. Ba, upublicznię. Niestety, poza szczekaniem nic więcej nie dostałem zwrotnie w konkretach. Legia kazała na niego machnąć ręką, bo to jest walka z wiatrakami, więc też i tak robię, jak mądrzejsi ludzie mi poradzili.
Vector Art

Post autor: Vector Art »

plemplem81 pisze: 18.02.2021, 11:36 To czynię właśnie.
Pytanie mam do Czytelników "TMK". W lipcu będzie obchodzony jubileusz 20-lecia "TMK" na rynku. To szmat czasu, jaki nasz magazyn towarzyszy Wam/nam - polskim kibicom. Obiecałem "Jaworowi", że do 20-lecia "TMK" będę z pismem - dane słowo zostanie dotrzymane. Co byście chcieli, by z tej okazji w "TMK" się ukazało/zostało opowiedziane/przedstawione z zakulisowych wydarzeń pisma? Być może macie też jakieś pomysły na drobną niespodziankę wewnątrz tego jubileuszowego numeru? Piszcie.
Ostatnio na "topie" są vlepki wycinane po obrysie, w jubileuszowym numerze fajnym dodatkiem byłoby wpięcie arkuszu okazjonalnych vlepek TMK po środku, coś jak teraz jest robione w książkach dla dzieciaków.
plemplem81

Tak, te obrysowe naklejki wyglądają świetnie, jeszcze robione na folii. Temat z pewnością do przemyślenia. Dzięki!
plemplem81

Jeszcze powinieneś nieco poobracać się w świecie słowa ironia. Kobiety w tym są dobre, więc spytaj swojej. Może wtedy załapiesz to e-uczucie.
czas_na_okulary

Post autor: czas_na_okulary »

plemplem81 pisze: 26.02.2021, 13:47 Jeszcze powinieneś nieco poobracać się w świecie słowa ironia. Kobiety w tym są dobre, więc spytaj swojej. Może wtedy załapiesz to e-uczucie.
nie jesteś ,, zbyt lotny", ale w końcu zrozumiałeś... choć nie do końca jak widzę
Nawigator

2DZ pisze: 26.02.2021, 14:10 , sierpień - "ojciec dyrektor" ze "sztywnym gi7em",
Sierpień - urzędniczka,
już sobie słodzili wcześniej, że 31 lipca świętują
Potezny Warmianin

Post autor: Potezny Warmianin »

Jubileuszowy numer TMK tylko i wylacznie z maseczkami z atestem hwdp3 czy tam 4.Oczywiscie po cenie zawyzonej 7-krotnie zeby frajery z syndromem sztokholmskim mogly poczuc sie jakby jechali na wyjazd ale wrzucaly hajs na "oprawy".
A zwiazku z sexualnym napieciem w tym temacie kiedys pewien stary pedal nagral dla was piekna piosenke zebyscie sobie mogly pomruczec i popatrzec w oczy
https://www.youtube.com/watch?v=izGwDsrQ1eQ
Jakuszyn

Post autor: Jakuszyn »

plemplem81 pisze: 26.02.2021, 12:07Legia kazała na niego machnąć ręką, bo to jest walka z wiatrakami, więc też i tak robię, jak mądrzejsi ludzie mi poradzili.
No to wiele wyjaśnia.Ja się tylko zastanawiam dlaczego do tej pory nikt z Legii mu ręcznie pewnych rzeczy nie wytłumaczył, choć nie jestem pewny czy przyniosło by to jakieś rezultaty bo to przecież niemożliwe żeby nagle zmądrzał ktoś kto ma dziedzicznie syf zamiast mózgu.
Tosiek

Post autor: Tosiek »

A ja tam nawet lubię tego psychopatę dozo bo daje mi swiadomosc ze ze mna nie jest tak zle.A druga rzecz dzieki niemu to forum jeszcze zyje.
plemplem81

Jessica B. pisze: 02.03.2021, 17:15Prosta, ale fajna okładka nowego numeru. Kto na nie jest ? Hutnik Kraków ?
Tak, zgadza się. Uważam, że dawno tak dobrej okładki nie było. W prostocie siła. Świetne ujęcie fotografa.
Witalski pisze: 02.03.2021, 20:10Gdyby były jakieś dowody na współpracę tmk z psami to myślę że kibicowska Polska już by się tym tematem zajęła
Myślisz? :) Ja jestem przekonany...
Nawigator

Było pisane, że sprzedaż tego numeru ze względu na jednego czytaka ruszy od pn 8 marca.

Jak do poniedziałku nie wytrzymasz to łap wstępniaczek
Obrazek
rvdv

Post autor: rvdv »

Normalnie dzisiaj tmk dostałem
plemplem81

Obrazek
Kkrawczyk

Post autor: Kkrawczyk »

Kudłaty obsraniec z tęczowej wioski trzaskowskiego znowu w natarciu..
obserwatorr88

Post autor: obserwatorr88 »

Brakuje mi pytania o wspólny atak/czekanie KSC i Wisły na Legie
Polish Power

Post autor: Polish Power »

Kiedy niby taka akcja miała miejsce ??
profan

Post autor: profan »

Polish Power pisze: 07.03.2021, 06:26 Kiedy niby taka akcja miała miejsce ??
Nie miała.
profan

Dozol... Wywiad jak wywiad. Beznapinkowy moim zdaniem, wspomnieniowy. Nie ma w nim wielu hardcorowych tematów, które pamiętam, a dodałyby smaczku. Między innymi z Legią w roli głównej hahaha. A co do raka toczącego dzisiejsze gangbandy? Czego oczekiwałeś?
Nawigator

2DZ pisze: 06.03.2021, 21:50 tak najśmieszniejszym przykładem, że ta gazetka schodzi na psy, jest nostalgia nacze7nej za "lawatywą" z woj. maz.. :)
a dziwisz się? Teraz cały dział toi OFF napojowo to sprostowanie bimbrowniczej, wymarłej ekipy
Obrazek

Najciekawszą informacją marcowego numeru jest to, że naczelnikowi nie odpaliło auto i do Cracova musiał wojażować transportem publicznym.
Nawigator

Nie wiesz, że nie cytuje się posta pod którym bezpośrednio odpowiadasz, tym bardziej ze zdjęciem? Nie dziwię się ze Dozo(L)e uczy Cię nieco obycia.
Coś strasznie pobudzony jesteś przed poniedziałkiem. Już za niespełna 24h dostaniesz swojego świerszczyka z empika i powróci dobre samopoczucie...
plemplem81

Nawigator pisze: 07.03.2021, 11:08Najciekawszą informacją marcowego numeru jest to, że naczelnikowi nie odpaliło auto i do Cracova musiał wojażować transportem publicznym.
Wierzyłem, że stwierdzisz, iż jest nią posiadane przez Cracovię zdjęcie leżącego oklepanego ówczesnego lidera Legii - "Bosmana". No, ale cóż. Pozostaje mi tylko radość, że czytasz od deski do deski, jak przystało na wiernego nabywcę "świerszczyka". Nieporównywalnie ważniejsze od twoich i twojego przybocznego pachoła smutów są dla mnie słowa odpowiednich person z Wisły Kraków, które oceniły wywiad (mimo niektórych miejsc, z którymi można byłoby polemizować) jako... bardzo dobry. Tak więc... Do następnego. Za miesiąc Gwardia Koszalin!
Nawigator

plemplem81 pisze: 07.03.2021, 12:51 Pozostaje mi tylko radość, że czytasz od deski do deski, jak przystało na wiernego nabywcę "świerszczyka".
Jeśli poświęcasz na to tyle czasu, to chcę byś miał poczucie że nie robisz tego tylko dla siebie i staram się być zainteresowany.
Nie odpowiada Ci?
plemplem81

Owszem, tylko powiedz mi, po co tyle uszczypliwości i wbijanych szpil? Uważasz, że to zdrowy tryb prowadzenia rozmowy/dialogu? Osobiście dla mnie urągające, ale niech będzie i tak, skoro przybierasz taki front działania.
Dużo więcej wniosłaby konstruktywna krytyka (być może połączona nawet z polemiką) na zasadzie - to słabe (i dlaczego), tu błąd, tam wydarzenia wyglądały inaczej (z subiektywnej perspektywy)... To kwestia tylko i wyłącznie chęci - niczego poza nimi. Rozumiem, że nasz kibicowski świat karmi się pociskami i szyderą, tyle, że czy nawet w takim aspekcie jak pismo od kibiców dla kibiców to musi być "grane"? Ręce opadają.
profan

Gdybym chciał o czymś napisać to bym książkę napisał.
ogien

Post autor: ogien »

plemplem81 - tak informacyjnie od co najmniej kilku numerów pismo sie rozlatuje, wypadają strony ten klej z oprawy (grzbietu?) jakis taki chujowszy.
dee facto

Post autor: dee facto »

Masz na 34 podstronie tego tematu mapkę z odpowiedzią na twoje pytanie-wpis plemplema z 23 stycznia-następny kwietniowy numer czyli 233 to woj.kujawsko-pomorskie.
plemplem81

ogien pisze: 07.03.2021, 19:22plemplem81 - tak informacyjnie od co najmniej kilku numerów pismo sie rozlatuje, wypadają strony ten klej z oprawy (grzbietu?) jakis taki chujowszy.
Spytam u źródła w czym rzecz, bo nie jesteś pierwszą osobą, która mi o tym napomknęła.
Jessica B. pisze: 09.03.2021, 22:06No tak, ale on gdzieś tam napisał, że ta mapka jest taka poglądowa, że te województwa mogą się pozmieniać co do kolejności.
Użytkownik dee facto wyjaśnił sprawę. Rzeczywiście, takie są plany, by cykl "Wymarłych" zrealizować wedle założeń. Czyli w półtora roku drukując zestawienie co miesiąc. Następne województwo to kujawsko-pomorskie, później wielkopolskie (podzielone na dwa numery "TMK"), lubuskie, dolnośląskie (znów podzielone na dwa numery pisma) itd. wedle rozpiski, którą wrzuciłem na stronie 34 tego tematu.
Nawigator

Masz na myśli to? bo z odnośnika coś się nie wyświetla

Obrazek
ODPOWIEDZ