Debil...wszystkowiedzacy pisze: ↑26.10.2020, 20:30Dalej robisz z siebie pajaca i kogos kto nigdy nie mial kobiety,wyjebane mam na tych pedalow i lpg co sie podlaczaja pod ten protest,sa tez przedsiebiorcy,ludzie,ktorym zajebali lockdown,i jakies paparuchy c*** wie skad,ale nie odwracaj kota p****,tu chodzi o nasze kobiety,zony,narzeczone,siostry,kuzynki...co Ty ku*** masz w rodzinie samych facetow,nie wiem jakis rozjebany tok myslenia, a jak ktos pisze,ze nadal bedzie ok,badania plenatarne,to c**** wiecie jak to wyglada...siedzicie ku*** w czterech scianach i zycia nie znacie...a tobie dozol powtarzam,jesli ta grafika chciales zablysnal i sugerujesz,ze kobieta jest tylko od tego,zeby jej kutasa wlozyc do mordy,bo tak trzeba to odebrac,to j**** cie po raz kolejny,j**** pis,j**** lewactwo,ale chyba najwazniejsza w zyciu jest rodzina,z ukochana kobieta i zdrowymi dziecmi,zbanuj mnie lisie vel dozo bo juz wam sie w glowach od tego onru pojebalo calkiem
Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
-
Placzka,ze jej troche maczeta ktos noge przejechal,trzeba na stadionowych i youtube sie poskarzyc...i spierdalal po swoim terenie...a juz bez zlosliwosci wychowywalbys smiertelnie chore dziecko,majac swiadomosc,ze np pozyje 3-4 lata,albo cale zycie bedzie musial przy nim siedziec 24/h...masz babe w ogole?PCHLG pisze: ↑26.10.2020, 20:35Debil...wszystkowiedzacy pisze: ↑26.10.2020, 20:30Dalej robisz z siebie pajaca i kogos kto nigdy nie mial kobiety,wyjebane mam na tych pedalow i lpg co sie podlaczaja pod ten protest,sa tez przedsiebiorcy,ludzie,ktorym zajebali lockdown,i jakies paparuchy c*** wie skad,ale nie odwracaj kota p****,tu chodzi o nasze kobiety,zony,narzeczone,siostry,kuzynki...co Ty ku*** masz w rodzinie samych facetow,nie wiem jakis rozjebany tok myslenia, a jak ktos pisze,ze nadal bedzie ok,badania plenatarne,to c**** wiecie jak to wyglada...siedzicie ku*** w czterech scianach i zycia nie znacie...a tobie dozol powtarzam,jesli ta grafika chciales zablysnal i sugerujesz,ze kobieta jest tylko od tego,zeby jej kutasa wlozyc do mordy,bo tak trzeba to odebrac,to j**** cie po raz kolejny,j**** pis,j**** lewactwo,ale chyba najwazniejsza w zyciu jest rodzina,z ukochana kobieta i zdrowymi dziecmi,zbanuj mnie lisie vel dozo bo juz wam sie w glowach od tego onru pojebalo calkiem
-
Debilwszystkowiedzacy pisze: ↑26.10.2020, 20:43Placzka,ze jej troche maczeta ktos noge przejechal,trzeba na stadionowych i youtube sie poskarzyc...i spierdalal po swoim terenie...a juz bez zlosliwosci wychowywalbys smiertelnie chore dziecko,majac swiadomosc,ze np pozyje 3-4 lata,albo cale zycie bedzie musial przy nim siedziec 24/h...masz babe w ogole?PCHLG pisze: ↑26.10.2020, 20:35Debil...wszystkowiedzacy pisze: ↑26.10.2020, 20:30Dalej robisz z siebie pajaca i kogos kto nigdy nie mial kobiety,wyjebane mam na tych pedalow i lpg co sie podlaczaja pod ten protest,sa tez przedsiebiorcy,ludzie,ktorym zajebali lockdown,i jakies paparuchy c*** wie skad,ale nie odwracaj kota p****,tu chodzi o nasze kobiety,zony,narzeczone,siostry,kuzynki...co Ty ku*** masz w rodzinie samych facetow,nie wiem jakis rozjebany tok myslenia, a jak ktos pisze,ze nadal bedzie ok,badania plenatarne,to c**** wiecie jak to wyglada...siedzicie ku*** w czterech scianach i zycia nie znacie...a tobie dozol powtarzam,jesli ta grafika chciales zablysnal i sugerujesz,ze kobieta jest tylko od tego,zeby jej kutasa wlozyc do mordy,bo tak trzeba to odebrac,to j**** cie po raz kolejny,j**** pis,j**** lewactwo,ale chyba najwazniejsza w zyciu jest rodzina,z ukochana kobieta i zdrowymi dziecmi,zbanuj mnie lisie vel dozo bo juz wam sie w glowach od tego onru pojebalo calkiem
-
drugie konto??? Inaczej,bo jestescie przyjebani ciezko,porozmawiajcie ze swoim siostrami,dziewczynami,zonami...co o tym wszystkim sadza...no chyba,ze ich nie macie to mi bardzo przykro
-
W Warszawie grube dymy z Antifą. Zamknijcie te pizdy i brońcie pomników i kościołów w swoich miastach zamiast tu pierdolić kocopoły.
-
j**** antife,bardzo dobrze,pomniki tak,pedofilow z kosciola nie bardzo,chyba,ze lubisz takie klimaty,sprowadzacie wszystko do pedalskiego lewactwa,a tu ku*** chodzi o kobiety,wszystkie...
-
Zaraz przekonasz tutaj do aborcji w III przypadku - widzewiaków z wrodzonym debilizmem. ;)
"Ale wkoło jest wesoło, ooo ...". :)
"Ale wkoło jest wesoło, ooo ...". :)
https://images91.fotosik.pl/482/820b8673c74b13b6.png
-
Postaram sie kulturalnie i grzecznie...masz kobiete,jak ona odbiera ta sytuacje? Odpowiedz jesli to nie problem,bo odbieram to tak,ze zalozyles jakies smieszne konta,pobawiles sie slowami,czapki z glow,ze Ci sie chcialo...ale niestety,zawiode Cie...z Widzewem mam tyle wspolnego co Ty z zdrowym rozsadkiem...czyli ku*** nic a nic
-
Lecz się durniu, szkoda że matka ciebie nie wyskrobała.
-
Czyzbys zdezerterowa7? Czy uciekles pogadac z kobieta? Bo ku*** to jest proste jak dupcenie,wiadomo,ze kobiety nie wypierdola lewactwa,lgbt i reszty tego chujostwa z tych marszow,ale same dziewczyny maja sluszna racje,chyba,ze macie swoje kobiety za przedmiot i traktujecie je instrementualnie...
-
Najebales sie sterydami i kozaczysz w internecie,a malolat z Arki Cie wyjasnil,pomijajac fakt co Dz w krk o Tobie mowil,lecisz na legendzie a jest beka z ciebie
-
Czy te szczekające lewackie suki, też zamierzasz bronić?wszystkowiedzacy pisze: ↑26.10.2020, 21:03j**** antife,bardzo dobrze,pomniki tak,pedofilow z kosciola nie bardzo,chyba,ze lubisz takie klimaty,sprowadzacie wszystko do pedalskiego lewactwa,a tu ku*** chodzi o kobiety,wszystkie...
https://m.youtube.com/watch?v=IVlXOU6GW6A
Szkoda ze stara cię nie wyskrobała, skoro wiedziała że urodzi się kretyn, jeszcze o lewackich poglądach.
"...nie pozwól Matko, by szargał Cię semicki pies.."
-
Obecnie w Warszawie dzieje się tyle ciekawych rzeczy, że musiałbym być tobą, żeby z miasta dezerterować do internetu. Następny szturm na kościoły antifa planuje na popołudnie, więc mam trochę czasu, żeby tu z kobietami poGADać.wszystkojedzaca pisze: ↑26.10.2020, 21:27Czyzbys zdezerterowa7? Czy uciekles pogadac z kobieta? Bo ku*** to jest proste jak dupcenie,wiadomo,ze kobiety nie wypierdola lewactwa,lgbt i reszty tego chujostwa z tych marszow,ale same dziewczyny maja sluszna racje,chyba,ze macie swoje kobiety za przedmiot i traktujecie je instrementualnie...
A więc zanim 'wydupcys dupcyć' inne lesbijki napisz, któremu klubowi [poza parlamentarnym (s)7(d)] sportowemu kibicujesz?
-
Witam. Czy ktoś wie jak wygląda prawnie sytuacja, że ktoś wniósł lub rozłożył pirotechnikę na stadionie ale ostatecznie nie odpalał ?
-
Niestety słabo.
-
Może nie od dawna, ale od wczoraj. Widzę coraz więcej ekip popiera marsze kobiet i mimowolnie angażuje się w polityczną wojenkę. Kibolem nie przeszkadza już wpieranie ludzi którzy akceptują antife i walczą o mordowanie nienarodzonych dzieci? Takie mam odczucia.
90% tych głupków, którzy uczestniczą w tych marszach to ludzie zmanipulowani, którzy nawet nie przeczytali tego wyroku TK... Czas sobie uświadomić Panowie, że to nie żadna walka o prawa kobiet, tylko skrupulatnie zaplanowana akcja rządzących, którym zależy właśnie na takim obrocie sprawy. Oni grają, wszyscy dla nich tańczą...
90% tych głupków, którzy uczestniczą w tych marszach to ludzie zmanipulowani, którzy nawet nie przeczytali tego wyroku TK... Czas sobie uświadomić Panowie, że to nie żadna walka o prawa kobiet, tylko skrupulatnie zaplanowana akcja rządzących, którym zależy właśnie na takim obrocie sprawy. Oni grają, wszyscy dla nich tańczą...
-
To za mecz ze Szczakowianką (czarne świece) czy piro na Pucharze Polski z nami? Prawnie mogą wam zrobić tyle co nic, nie macie imprez masowych. Jedynie mogli wam wlepić mandaty, ale to mam nadzieję, że ich po prostu nie przyjęliście (jakie kwoty wchodzą w rachubę?). Nigdy się nie przyznawaj...

-
To ja z innej beczki (może podobna "zagadka" gdzieś już została rozwiązana ;): Kto lub jacy kibice [(z) którego klubu/miasta] i orientacyjnie kiedy, zaczął/ęli jako pierwszy/pierwsi używać określenia 'kibol(e)'?
PS. Aż mi się ciśnie ... pod paLec: "I dlaczego były to 'eRTeeSiaki'?", ale moje pierwotne pytanie padło całkiem serio i naprawdę od dawna mnie trapi powyższe zagadnienie. :)
PS. Aż mi się ciśnie ... pod paLec: "I dlaczego były to 'eRTeeSiaki'?", ale moje pierwotne pytanie padło całkiem serio i naprawdę od dawna mnie trapi powyższe zagadnienie. :)
-
Z tego co mi wiadomo,i co wynika z starozytnych ksieg pierwszy,ktory uzyl tego slowa byl twoj pra pra dziadek,on juz wtedy wiedzial,ze w ktoryms nastepnym pokoleniu Waszej rodziny,pojawi sie pierwszy w Polsce kibol...Do7ol
-
Więc jednak ...wszystkowiedzacy pisze: ↑29.10.2020, 18:09Z tego co mi wiadomo,i co wynika z starozytnych ksieg pierwszy,ktory uzyl tego slowa byl twoj pra pra dziadek,on juz wtedy wiedzial,ze w ktoryms nastepnym pokoleniu Waszej rodziny,pojawi sie pierwszy w Polsce kibol...Do7ol
-
No niestety...jednak tak2DZ pisze: ↑29.10.2020, 18:18Więc jednak ...wszystkowiedzacy pisze: ↑29.10.2020, 18:09Z tego co mi wiadomo,i co wynika z starozytnych ksieg pierwszy,ktory uzyl tego slowa byl twoj pra pra dziadek,on juz wtedy wiedzial,ze w ktoryms nastepnym pokoleniu Waszej rodziny,pojawi sie pierwszy w Polsce kibol...Do7ol
-
Heh nawet nie wpadłem na to. No cóż to zarzut z kodeksu wykroczeń grozi Wam mandat jeśli się przyznacie a jeśli nie sprawa pójdzie do Sądu, który pewnie wyda wyrok zaocznie i będzie albo nagana albo grzywna + koszty sądowe. Jak wyżej napisano nie przyznawać się niech niezawisły i sprawiedliwy Sąd demokratycznego kraju decyduje :) a ostatnio chyba są zmęczeni błahymi sprawami bo np. za odpalanie pirotechniki bodajże rok temu dostałem naganę :).
-
źle myślisz, jego pra pra dziadek pierwszy użył słowa c*** i policyjny konfident i on już wtedy wiedział że powinni go wyskrobać w przyszłym pokoleniuwszystkowiedzacy pisze: ↑29.10.2020, 18:09Z tego co mi wiadomo,i co wynika z starozytnych ksieg pierwszy,ktory uzyl tego slowa byl twoj pra pra dziadek,on juz wtedy wiedzial,ze w ktoryms nastepnym pokoleniu Waszej rodziny,pojawi sie pierwszy w Polsce kibol...Do7ol

-
urzędniczka-skarbówki pisze: ↑03.11.2020, 10:31źle myślisz, jego pra pra dziadek pierwszy użył wobec żyda słowa cwe7 oraz policyjny konfident i on już wtedy wiedział że łodzianie powinni sie skrobać w przyszłych pokoleniachwszystkowiedzaca pisze: ↑29.10.2020, 18:09Z tego co mi wiadomo i co wynika ze starozakonnych ksieg, pierwszy, ktory uzyl tego slowa byl twoj pra pra dziadek, on juz wtedy wiedzial, ze w ktoryms nastepnym pokoleniu Waszej rodziny, pojawi sie pierwszy w Polsce chrześcijański kiboL ..., DoZo.
"Podbijam". :)2DZ pisze: ↑29.10.2020, 17:30To ja z innej beczki (może podobna "zagadka" gdzieś już została rozwiązana ;): Kto lub jacy kibice [(z) którego klubu/miasta] i orientacyjnie kiedy, zaczął/ęli jako pierwszy/pierwsi używać określenia 'kibol(e)'?
-
Nie zaczęło się przypadkiem od flagi Lecha Kibolski Klub Sportowy?2DZ pisze: ↑29.10.2020, 17:30To ja z innej beczki (może podobna "zagadka" gdzieś już została rozwiązana ;): Kto lub jacy kibice [(z) którego klubu/miasta] i orientacyjnie kiedy, zaczął/ęli jako pierwszy/pierwsi używać określenia 'kibol(e)'?
-
Nie no, proszę powiedz, że żartujesz...ze stadionu pisze: ↑03.11.2020, 12:18Nie zaczęło się przypadkiem od flagi Lecha Kibolski Klub Sportowy?

-
Kibol w gwarze poznańskiej znaczy kibic, a że tego określenia używa się ładnych parędziesiąt lat, to wniosek nasuwa się sam.
Września 100% Lech Poznań!
-
Od kiedy orientacyjnie, jeśli nie potrafisz odpowiedzieć dokładnie na moje pytanie, bo pamiętam, że ROMEK aNDERSEN z 'breSSlau' już w latach 90-tych XX w. ... też określał się 'kibolem'? :D
-
"Słownik gwary miejskiej Poznania pod redakcją Moniki Gruchmanowej i Bogdana Walczaka notuje słowo "kibol" jako wyraz neutralny, a co za tym idzie - bez wydźwięku negatywnego. Idąc dalej tym tropem poznajemy znaczenie ów słowa, a oznacza ono mniej więcej, tyle co słowo fanatyk. Opierając się na badaniach jakie powstały na jednym z seminariów licencjackich prof. Anny Piotrowicz z poznańskiego Uniwersytetu Adama Mickiewicza, słowo "kibol", choć istniejące prawie tak długo jak sam klub, w świadomości poznaniaków znaczenia nie zmieniło."
Września 100% Lech Poznań!
-
Z którego roku jest to seminarium AP oraz książka i ... czy autorzy byli/są 'kibOlami kolejOrza'? ;)WileKKS pisze: ↑03.11.2020, 13:52"Słownik gwary miejskiej Poznania pod redakcją Moniki Gruchmanowej i Bogdana Walczaka notuje słowo "kibol" jako wyraz neutralny, a co za tym idzie - bez wydźwięku negatywnego. Idąc dalej tym tropem poznajemy znaczenie ów słowa, a oznacza ono mniej więcej, tyle co słowo fanatyk. Opierając się na badaniach jakie powstały na jednym z seminariów licencjackich prof. Anny Piotrowicz z poznańskiego Uniwersytetu Adama Mickiewicza, słowo "kibol", choć istniejące prawie tak długo jak sam klub, w świadomości poznaniaków znaczenia nie zmieniło."
-
Źle się wyraziłem, chodziło mi o oficjalne użycie słowa,,kibol "przez środowisko (flaga,szalik, vlepa itd)wiadomo że w użyciu było wcześniejplemplem81 pisze: ↑03.11.2020, 12:38Nie no, proszę powiedz, że żartujesz...ze stadionu pisze: ↑03.11.2020, 12:18Nie zaczęło się przypadkiem od flagi Lecha Kibolski Klub Sportowy?
-
Chciałem jedynie ustalić, czy istnienie klubu ww.osoby datują na '57, '96 czy 2006 rok, więc ... się nie martw na zapas. :)FlorianT pisze: ↑03.11.2020, 14:04Tak Dozo, to kibole Kolejorza stworzyli gwarę poznańską. Nie masz większych zmartwień?2DZ pisze: ↑03.11.2020, 14:00Z którego roku jest to seminarium AP oraz książka i ... czy autorzy byli/są 'kibOlami kolejOrza'? ;)WileKKS pisze: ↑03.11.2020, 13:52"Słownik gwary miejskiej Poznania pod redakcją Moniki Gruchmanowej i Bogdana Walczaka notuje słowo "kibol" jako wyraz neutralny, a co za tym idzie - bez wydźwięku negatywnego. Idąc dalej tym tropem poznajemy znaczenie ów słowa, a oznacza ono mniej więcej, tyle co słowo fanatyk. Opierając się na badaniach jakie powstały na jednym z seminariów licencjackich prof. Anny Piotrowicz z poznańskiego Uniwersytetu Adama Mickiewicza, słowo "kibol", choć istniejące prawie tak długo jak sam klub, w świadomości poznaniaków znaczenia nie zmieniło."
-
Na odświeżenie tematu, dwa pytania.
1.Czy na nowym stadionie Cracovii ktoś inny oprócz Pogoni konkretnie ultrasował ?
2. Kibice jakich klubów nie utożsamiają sie z barwami klubowymi lub używają swoich.
Na myśl przychodzi mi tylko Zagłębie Sosnowiec, gdzie swego używano barw biało-czarnych?
1.Czy na nowym stadionie Cracovii ktoś inny oprócz Pogoni konkretnie ultrasował ?
2. Kibice jakich klubów nie utożsamiają sie z barwami klubowymi lub używają swoich.
Na myśl przychodzi mi tylko Zagłębie Sosnowiec, gdzie swego używano barw biało-czarnych?
-
1. Ultrasowała każda ekipa, która się tam pojawiła. Samo pojawienie się tam to już ultras. Natomiast, jeśli o oprawy Ci chodzi - z marszu przychodzą mi na myśl: Polonia Bytom - rozciągnęli tam sektorówkę oraz Legia Warszawa - oprawa z przezroczystymi foliami. Jeśli pod oprawę podciągnąć jednakowe szale dla każdego wyjazdowicza, to trzeba zaliczyć ponownie Polonię Bytom (inny mecz) - wszyscy z jednakowymi szalami "Bytomska Patologia" oraz Górnika Zabrze - wszyscy z jednakowymi szalami "Torcida".
2. Góral Żywiec - oficjalne barwy to czerwono-czarno-niebieskie, ale wszystko idzie ku lepszemu, by wcześniej czy później w końcu oficjalnie przeszły barwy używane kibiców.
2. Góral Żywiec - oficjalne barwy to czerwono-czarno-niebieskie, ale wszystko idzie ku lepszemu, by wcześniej czy później w końcu oficjalnie przeszły barwy używane kibiców.

-
Nie mędrkuj, pewnie chodzi(ło) o fajerweki.pemplA18 pisze: ↑15.12.2020, 21:341. Ultrasowała każda ekipa, która się tam pojawiła. Samo pojawienie się tam to już ultras. Natomiast, jeśli o oprawy Ci chodzi - z marszu przychodzą mi na myśl: Polonia Bytom - rozciągnęli tam sektorówkę oraz Legia Warszawa - oprawa z przezroczystymi foliami. Jeśli pod oprawę podciągnąć jednakowe szale dla każdego wyjazdowicza, to trzeba zaliczyć ponownie Polonię Bytom (inny mecz) - wszyscy z jednakowymi szalami "Bytomska Patologia" oraz Górnika Zabrze - wszyscy z jednakowymi szalami "Torcida".
-
Wydaje mi się, że ZS to zły przykład. Przecież mają flagi, szale etc. w barwach klubowych. Zgadza się, że jest kilka flag w biało-czarnych kolorach ale to raczej przez wzgląd na historię i tradycję. Gdy w połowie lat 90tych rozwiązano klub to wtedy fani z Sosnowca przyjęli sobie taką kolorystykę. Klubu nie było, a fani byli. Teraz chyba normalnie uznawane są czerwono-zielono-białe barwy. Jeśli źle mówię to niech ktoś z ZS poprawifactoryproject pisze: ↑15.12.2020, 16:38Na odświeżenie tematu, dwa pytania.
-
Kibol od wielu, wielu lat oznacza zagorzałego fana piłki nożnej - tutaj Kolejorza. Kibolami byli nasi dziadkowie, ojcowie i my również jesteśmy. Jeśli zaś chodzi o flagę - powstała ona podczas nagonki pracowników z Czerskiej przeciwko ruchowi kibicowskiemu na stadionie Lecha.
Za Lechem przemierzamy cały świat...
-
2DZ pisze: ↑29.10.2020, 17:30To ja z innej beczki (może podobna "zagadka" gdzieś już została rozwiązana ;): Kto lub jacy kibice [(z) którego klubu/miasta] i orientacyjnie kiedy, zaczął/ęli jako pierwszy/pierwsi używać określenia 'kibol(e)'?
Potrafisz przywołać nawet w przybliżeniu np. dekadę, bo wasze pierwsze "masówki" (z końca lat 70-tych?) czyli zorganizowane przez zakłady pracy z WLKP wycieczki trudno nazwać zorganizowanym ruchem kibicowskim, a na początku lat 90-tych już chyba publicznie tym określeniem operował ROMEK "Andersen"?Marceli pisze: ↑08.01.2021, 01:57Kibol od wielu, wielu lat oznacza zagorzałego fana piłki nożnej - tutaj Kolejorza. Kibolami byli nasi dziadkowie, ojcowie i my również jesteśmy. Jeśli zaś chodzi o flagę - powstała ona podczas nagonki pracowników z Czerskiej przeciwko ruchowi kibicowskiemu na stadionie Lecha.
PS.
:)esica z punktem B pisze: ↑08.01.2021, 11:20O żesz ja się pierdo7ę, jak ja nie mogę takich kocopołów czytać. Ić się chłopcze doucz, albo zapytaj mojego starszego rozjebanego kolegi jędrasa vel jędrka alias zasrańca, to ci wyjaśni, skąd się barwy czarno-białe wzięły i z jakiej sytuacji (konfliktu) wynikły i dlaczego do tej pory są szaliki, gadżety, flagi i koszulki wyjazdowe czarno-białe.klasa sama w sobie pisze: ↑08.01.2021, 01:16Wydaje mi się, że ZS to zły przykład. Przecież mają flagi, szale etc. w barwach klubowych. (...) Teraz chyba normalnie uznawane są czerwono-zielono-białe barwy. Jeśli źle mówię, to niech ktoś z ZS poprawi.factoryproject pisze: ↑15.12.2020, 16:38Na odświeżenie tematu, dwa pytania.
1.(...)
#WEfuckOURself