Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.
Moderatorzy: Automoderation, LechiaCHWM, Zorientowany
-
Doktor P(r)awica
Re: Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.
Wydaje mi się, że mimo wszystko wciąż jest wśród kibiców Czuwaju sympatia do Motoru. Kiedyś przecież również my czyli Śląsk byliśmy w Przemyślu (jego części) mile widziani i w sumie wydaje mi się, że wciąż trochę tak jest. Wprawdzie okazji do kontaktów za bardzo nie ma, ale patrząc na historie oraz na to z kim trzyma Czuwaj, a z kim trzymamy my raczej spojrzenie z obu stron jest przychylne.
A jak na Pogoń zapatruje się reszta koalicji, tj. Ruch, Wisła, Elana?sokół pisze: 07.04.2020, 13:25Pogoń w Łodzi lubiana/szanowana, jako solidna neutralna ekipa, ale żadnych innych niż prywatne kontaktów nie ma.Gero000 pisze: 07.04.2020, 12:56 Może ktoś z zainteresowanych wyjaśni relacje Pogoń Szczecin - Widzew Łódź? kiedyś słyszałem, że po zerwaniu zgody Pogoni z Legią, było blisko układu MKS - RTS..
Uklad zostal zakonczony bodajze po meczu Czuwaj-Hetman,gdzie bylo obecne kilka osob z Motoru.Hugo Boss pisze: 09.04.2020, 12:44Mieliśmy układ z Czuwajem gdzieś tak pod koniec lat 90-tych, niestety nie pamiętam kiedy został zakończony.Bączyński pisze: 08.04.2020, 16:55Pamiętam,że w 2006 Czuwaj był z wami w niezłej liczbie na wyjeździe do Hutnika Kraków.Nigdy nie mieliśmy zgody z Czuwajem, były pozytywne relacje, ale nie zgoda.
Przy relacjach Pogoń - Górnik domyśl się.lyskacz pisze: 10.04.2020, 19:32A jak na Pogoń zapatruje się reszta koalicji, tj. Ruch, Wisła, Elana?sokół pisze: 07.04.2020, 13:25Pogoń w Łodzi lubiana/szanowana, jako solidna neutralna ekipa, ale żadnych innych niż prywatne kontaktów nie ma.Gero000 pisze: 07.04.2020, 12:56 Może ktoś z zainteresowanych wyjaśni relacje Pogoń Szczecin - Widzew Łódź? kiedyś słyszałem, że po zerwaniu zgody Pogoni z Legią, było blisko układu MKS - RTS..
Dodatkowo Czuwaj na kadrze jest widoczny często w towarzystwie Miedź Legnica, Promień Żary, Śląsk. Generalnie Czuwaj fajna ekipa. Klimatyczny budynek klubowy mają na swoi stadionie. Widać go nawet z punktu widokowego na przemyskim Kopcu Tatarskim.Doktor P(r)awica pisze: 09.04.2020, 15:35 Wydaje mi się, że mimo wszystko wciąż jest wśród kibiców Czuwaju sympatia do Motoru. Kiedyś przecież również my czyli Śląsk byliśmy w Przemyślu (jego części) mile widziani i w sumie wydaje mi się, że wciąż trochę tak jest. Wprawdzie okazji do kontaktów za bardzo nie ma, ale patrząc na historie oraz na to z kim trzyma Czuwaj, a z kim trzymamy my raczej spojrzenie z obu stron jest przychylne.
W książce ''Szalone lata 90' gdzie są przedruki z zinów z tamtych czasów, jest opis wyjazdu Czuwaju do Świdnika jesień 1997 i tam jest napisane, że było wsparcie 100 kibiców Motoru i przed meczem zawarty został układ w Lublinie.Hugo Boss pisze: 09.04.2020, 12:44Mieliśmy układ z Czuwajem gdzieś tak pod koniec lat 90-tych, niestety nie pamiętam kiedy został zakończony.Bączyński pisze: 08.04.2020, 16:55Pamiętam,że w 2006 Czuwaj był z wami w niezłej liczbie na wyjeździe do Hutnika Kraków.Nigdy nie mieliśmy zgody z Czuwajem, były pozytywne relacje, ale nie zgoda.
-
Fan_Disco_Polo
Zakończony po meczu Czuwaj Przemyśl - Górnik Łęczna w 1997 r.aligator1 pisze: 10.04.2020, 19:57Uklad zostal zakonczony bodajze po meczu Czuwaj-Hetman,gdzie bylo obecne kilka osob z Motoru.
Jeszcze w Sanoku, gdzieś w okolicach 2005, Czuwaj wspierał Motor w około 50 osób, nie wiem czy oficjalnie, ale info od chłopaka z Czuwaju.
Jak w tej chwili wyglądają relacje na linii?
Pogoń Lębork - Kotwica Kołobrzeg ?
Elana Toruń - Unia Leszno ?
Górnik Konin - Zawisza Bydgoszcz ?
Ruch Radzionków - Igloopol Dębica ?
Dzięki za normalną odpowiedź.
Pogoń Lębork - Kotwica Kołobrzeg ?
Elana Toruń - Unia Leszno ?
Górnik Konin - Zawisza Bydgoszcz ?
Ruch Radzionków - Igloopol Dębica ?
Dzięki za normalną odpowiedź.
-
mampytanie
Na kogo obecnie Cracovia ma największe ciśnienie, nie licząc Wisły? Na Legię? Na Śląsk?
Po Wiśle można dodać Ruch, Widzew czy Jagiellonięmampytanie pisze: 23.04.2020, 15:19 Na kogo obecnie Cracovia ma największe ciśnienie, nie licząc Wisły? Na Legię? Na Śląsk?
-
holendrowie i beldzy
Na pewno nie mają ciśnienia na Pogoń bo tam nie jeżdżą.
Sporo kibiców Pasów nie wiedzą że lata 90 się skończyły.
a propo zgody ORZEL-ZAGLEBIE...My (Resovia) wiele,wiele lat temu (nie pamietam dokladnie) jechalismy dobrym skladem,pociagiem rejsowym do Przemysla na mecz z POLONIA.Wjezdzac i zatrzymujac sie na dworcu w PRZEWORSKU,trafilismy akurat pociag z ekipa ZAGLEBIA LUBIN,do ktorego wlasnie dosiadal sie ORZEL,a jechali oni na mecz ze stalowa..doszlo wtedy do grubej awantury,a ze byly to czasy sprzetowe,wiele glow i szyb zostalo wtedy rozbitych..uzywajac dzisiejszego jezyka,awantura na plus dla ZAGLEBIA I ORLA..Chociaz widzac na drugi dzien relacje w "sportowej niedzieli" z meczu Stal STALOWA-Zaglebie byl rzut kamery na sektor gosci i bylo widac sporo zabandazowanych glow...
-
Doktor P(r)awica
Mimo wszystko Pogoń zaliczyła fajny poprzedni rok. Na plus ich walka z FCK/HSV. Do tego też z Basel i Mannhaim. Dobre liczby na wyjazdach. Fajnie się pokazali we Włoszech na gorącym terenie.
Pisanie w ten sposób (co sobą reprezentujecie) jest śmieszne. Równie dobrze można zadać Wam to samo pytanie. Gówniane liczby w Polsce, u siebie na stadionie tak samo. Chuligańsko (nie pisze o Krakowie) od lat zbyt aktywni nie jesteście. Fajnie się pokazaliście w Atenach na gorącym terenie co przyznają miejscowi, a przy okazji wydaliście jakieś dziwne oświadczenie o Ajaxie. Naprawdę trochę pokory, bo na przykład w mojej ocenie Wasza ekipa na ten moment to pod względne aktywności itp nie umywa się do chociażby Odry Opole
Pisanie w ten sposób (co sobą reprezentujecie) jest śmieszne. Równie dobrze można zadać Wam to samo pytanie. Gówniane liczby w Polsce, u siebie na stadionie tak samo. Chuligańsko (nie pisze o Krakowie) od lat zbyt aktywni nie jesteście. Fajnie się pokazaliście w Atenach na gorącym terenie co przyznają miejscowi, a przy okazji wydaliście jakieś dziwne oświadczenie o Ajaxie. Naprawdę trochę pokory, bo na przykład w mojej ocenie Wasza ekipa na ten moment to pod względne aktywności itp nie umywa się do chociażby Odry Opole
-
Doktor P(r)awica
Proof pisze: 25.04.2020, 16:39 Co ty za brednie piszesz Cracovia w ostatnim czasie w europejskich pucharach wiecej zrobiła jeżdząc z Ajaxem niż nie jedna ekipa w Polsce przez ten czas uważana za "mocną".
No to w takim razie napisz konkretnie co Cracovia zrobiła w ostatnim czasie na europejskich wojażach przy okazji wspierając Ajax skoro tego tak dużo, że nawet więcej niż niejedna „mocna ekipa w Polsce”.
Ja kojarzę wspomniane wyżej Ateny oraz czego nie wspomniałem za pierwszym razem również awanturę w Bratysławie z Levskim.
Kojarzę też, że Craxa wspierała Ajax w walce z koalicją Mannhaim Basel. Tą samą, z która (ta słaba) Pogoń walczyła i wygrała w przeciwieństwie do składu polsko holenderskiego.
Może jest tego więcej, ale nie kojarzę więc bez złośliwości pisze abyś czymś poparł swoją tezę.
Przywołując przy okazji aktywność „mocny” ekip w Polsce możesz też wspomnieć o aktywności samej Craxy w Polsce. (bo Pogoń na przykład wyszła na przeciw Lecha). No chyba, że Cracovii do grona „mocnych” nie zaliczyłeś ;)
Tak jak wspomniał jestesmywaszastolica. Jestem ze Śląska,
nie Pogoni. I nie chce tu mówić, że Cracovia jesz słaba bądź Pogoń potężna. Po prostu uważam, że pisanie takich rzeczy o Pogoni jest bzdurą, bo Cracovia nie ma w mojej ocenie żadnych argumentów (pisze o ostatnich paru latach) by patrzeć na Pogoń z góry.
A co do Odry. Zaliczyli zajebistą awanturę z Chemikiem,
Której wideo to przykład jak powinna wyglądać awantura na ulicy. Walczyli też po 30 z GKSem Jastrzębie oraz w koalicji przeciwko Chrobremu i Stilonowi. Nie każdy ma okazje pokazać się w Europie z racji braku takich zgód itp, ale patrząc na aktywność w Polsce Cracovii i wspomnianej Odry podtrzymuje swoje wcześniejsze zdanie.
-
DoZo(L)e...
Podobno 'craxa' chodziła już głową w "chmurach" ... z 'f-side'rs' w W-wie.Doktor P(r)awica pisze: 25.04.2020, 17:21Proof pisze: 25.04.2020, 16:39 Co ty za brednie piszesz Cracovia w ostatnim czasie w europejskich pucharach wiecej zrobiła jeżdząc z Ajaxem niż nie jedna ekipa w Polsce przez ten czas uważana za "mocną".
No to w takim razie napisz konkretnie co Cracovia zrobiła w ostatnim czasie na europejskich wojażach przy okazji wspierając Ajax skoro tego tak dużo, że nawet więcej niż niejedna „mocna ekipa w Polsce”.
Ja kojarzę wspomniane wyżej Ateny oraz czego nie wspomniałem za pierwszym razem również awanturę w Bratysławie z Levskim.
Kojarzę też, że Craxa wspierała Ajax w walce z koalicją Mannhaim Basel. Tą samą, z która (ta słaba) Pogoń walczyła i wygrała w przeciwieństwie do składu polsko holenderskiego.
(...)
Tak tu smieszkują niektorzy a ja to bym chciał żeby Cracovia wyszla na gołe pięści chociaż ze wspomnianymi Wigrami.
-
Kuzyn Burmistrza
w walkach do 8/10 osób nawet teoretycznie słabski mogliby by zrobić niespodzianke, Przewaga wzrasta wraz z ustalona liczbą.LejTeCole pisze: 26.04.2020, 11:57 Tak tu smieszkują niektorzy a ja to bym chciał żeby Cracovia wyszla na gołe pięści chociaż ze wspomnianymi Wigrami.
Wiec jednoznacznie nie odważyłbym ferować wyroków w wyzej przedstawionym zestawieniu.
No dokładnie, ja też raczej nikogo nie spisywałbym na straty. Chodzi mi o to że od dłuższego czasu Pasy nie walczyły z nikim na gołe pięsci a mają czelność wyśmiewać innych.Kuzyn Burmistrza pisze: 26.04.2020, 12:15w walkach do 8/10 osób nawet teoretycznie słabski mogliby by zrobić niespodzianke, Przewaga wzrasta wraz z ustalona liczbą.LejTeCole pisze: 26.04.2020, 11:57 Tak tu smieszkują niektorzy a ja to bym chciał żeby Cracovia wyszla na gołe pięści chociaż ze wspomnianymi Wigrami.
Wiec jednoznacznie nie odważyłbym ferować wyroków w wyzej przedstawionym zestawieniu.
-
DoZo(L)e...
Zdecyduj się, czy O2 "sam sobie zaprzecza w jednym zdaniu", czy w kilku. Poza tym, zauważ, że tamten uży(wa)ł różnych czasów i prowokacji, żebyście podjęli z jego ekipą wyzwanie na honorowych zasadach.Kumatyinaczej pisze: 01.05.2020, 01:24Chodzi o to że piszę NIGDY i z NIKIM nie wyjdzie na ręce, a dwa zdania później podaje przykład że jednak się bili.DoZo(L)e... pisze: 30.04.2020, 23:24Pewnie 'cracósovi' chodzi o to, że mają od wielu lat właśnie "reputację" niepotrafiących bić się na pięści.
Na Twoje pytanie odpowiem, jak odpowiesz na moje. Tyruści robili biznesy z Czeczenami za zgodą TB czy za jej plecami? Piszę o latach około 99. Jak chcesz podam Ci ksywę turusty u którego miałem okazję poczytać o tym w Potulicach.
Wracając do tematu, nie interesuje mnie w ogóle, z kim "turyści '97" mieli zgodę ponad 20 lat temu, tak jak odpowiedzi na zdecydowaną większość zadawanych tu przeze mnie pytań ... retorycznych.
Podbnie jest w kwestii "patentu" słowackich adwokatów MadziK-a, który wcześniej nie zadziałał w sprawie akstradycji mICHALINY z Włoch.
https://realnefakty.pl/2020/04/25/probl ... o-procesu/
-
płyndonaczyń
Jaki stosunek do Widzewa mają takie ekipy jak Jaga, Pogoń/Kotwica, Piast/Jastrzębie, Bałtyk, Polonia W-wa, Olimpia Grudziądz ? Które neutralne, a które kosa?
-
płyndonaczyń
Plus Polonia Bytom, Ruch Radzionków, Stal Mielec, Avia, Unia Leszno, Glinik?
Radzionków z Kaliszem sie wącha i ogólnie idzie w strone WRWE wiec chyba pozytywne relacje z Widzewem
-
płyndonaczyń
Nie wszystkie ekipy przypuszczalnie są kosami, z niektórymi nie było dane widzieć się dłuższy okres, a jak pokazało życie blisko jest do neutralu jak z taką Polonią gdzie nie było bluzgow, mimo że trzymali z pasiakami, a Widzew z Tsw. Każdy ma troche inne spojrzenie na dany temat, a hasło Pół Polski nas nienawidzi, drugie pół to my nie wzięło się znikąd.
płyndonaczyń pisze: 03.05.2020, 12:32 Nie wszystkie ekipy przypuszczalnie są kosami, z niektórymi nie było dane widzieć się dłuższy okres, a jak pokazało życie blisko jest do neutralu jak z taką Polonią gdzie nie było bluzgow, mimo że trzymali z pasiakami, a Widzew z Tsw. Każdy ma troche inne spojrzenie na dany temat, a hasło Pół Polski nas nienawidzi, drugie pół to my nie wzięło się znikąd.
-
DoZo(L)e...
Właściwie to prawie wszystkie ww. to żadne "kosy" 'eRTeeSu', a nieoficjalne (jak ksP, która dla was rozstała się z 'craxą') lub potencjalne, widzewskie fankluby czyli ekipy nominalnie odrębne, które chcecie obok jawnie prowidzewskich zaprosić/przygarnąć/"adoptować" [wobec "armagedonu II(I)" w bandzie 'w(q)rwe'] do sWojego układu na kadrę, prawda?płyndonaczyń pisze: 03.05.2020, 12:32 Nie wszystkie ekipy przypuszczalnie są kosami, z niektórymi nie było dane widzieć się dłuższy okres, a jak pokazało życie blisko jest do neutralu jak z taką Polonią gdzie nie było bluzgow, mimo że trzymali z pasiakami, a Widzew z Tsw. Każdy ma troche inne spojrzenie na dany temat, a hasło Pół Polski nas nienawidzi, drugie pół to my nie wzięło się znikąd.
DoZo(L)e... pisze: 06.05.2020, 09:49Właściwie to prawie wszystkie ww. to żadne "kosy" 'eRTeeSu', a nieoficjalne (jak ksP, która dla was rozstała się z 'craxą') lub potencjalne, widzewskie fankluby czyli ekipy nominalnie odrębne, które chcecie obok jawnie prowidzewskich zaprosić/przygarnąć/"adoptować" [wobec "armagedonu II(I)" w bandzie 'w(q)rwe'] do sWojego układu na kadrę, prawda?płyndonaczyń pisze: 03.05.2020, 12:32 Nie wszystkie ekipy przypuszczalnie są kosami, z niektórymi nie było dane widzieć się dłuższy okres, a jak pokazało życie blisko jest do neutralu jak z taką Polonią gdzie nie było bluzgow, mimo że trzymali z pasiakami, a Widzew z Tsw. Każdy ma troche inne spojrzenie na dany temat, a hasło Pół Polski nas nienawidzi, drugie pół to my nie wzięło się znikąd.
U sasiadow padla bardzo mocna zgoda Slovan - Brno, zlosliwi mowia ze to przez Ruch i Wisłe
-
DoZo(L)e...
Oden2 pisze: 06.05.2020, 14:28 U sasiadow padla bardzo mocna zgoda Slovan - Brno, zlosliwi mowia ze to przez Ruch i Wisłe
A zorientowany napisze, że ta "bardzo mocna" banda dostała nieco wcześniej lekcję pokory przed meczem obu reprezentacji i ZSH wiedzą od kogo ... ;)
-
Wnuk Edwarda
Napisał " bardzo mocna zgoda" a nie "banda"...
-
DoZo(L)e...
Owszem, ale lanie dostała banda złożona z obu bardzo mocnych ówcześnie zgodowiczów z Brna i Bratysławy, nieprawdaż?
-
Wnuk Edwarda
pojęcia nie mam... nie ten tematDoZo(L)e... pisze: 07.05.2020, 10:07Owszem, ale lanie dostała banda złożona z obu bardzo mocnych ówcześnie zgodowiczów z Brna i Bratysławy, nieprawdaż?
-
DoZo(L)e...
Przecież piszemy o zgodowiczach m.in. Tych, którzy Bili się w trakcie tamtej konfrontacji.Wnuk Edwarda pisze: 07.05.2020, 12:30pojęcia nie mam... nie ten tematDoZo(L)e... pisze: 07.05.2020, 10:07Owszem, ale lanie dostała banda złożona z obu bardzo mocnych ówcześnie zgodowiczów z Brna i Bratysławy, nieprawdaż?
-
mateusznow
Byłoby nieco dziwne, że przez Wisłę i Ruch. Czesi sami przyjeżdżali na mecze tych drużyn.
-
holendrowie i beldzy
A przypadkiem nie było tak, że Brno dostało po czeskich cipach od Zagłębia bo Ruch miał wtedy inne plany i zaproponowali im właśnie BB?
Tam było jakoś tak że Brno się napinało że z każdym z Polski może wyjść po 40 chyba to się Zagłębie przebiegło po nichholendrowie i beldzy pisze: 07.05.2020, 22:42 A przypadkiem nie było tak, że Brno dostało po czeskich cipach od Zagłębia bo Ruch miał wtedy inne plany i zaproponowali im właśnie BB?
-
StatystykKalkulator
Skoro poruszasz temat i sugerujesz ze blednie walka „poszła na konto ZSH” to powiedz na czyje konto miała by isc? Zapewne na konto Legii?
-
DoZo(L)e...
Uważam, że prawidłowo ta walka trafiła do "CV" ZS(H), ponieważ bez Zagłębiaków pewnie by do niej w ogóle nie doszło, a moim celem jest tylko obnażanie ogóLnej niewiedzy (np. przedstawicieli której ekipy było wtedy najwięcej po polskiej stronie :).StatystykKalkulator pisze: 08.05.2020, 13:09 Skoro poruszasz temat i sugerujesz ze blednie walka „poszła na konto ZSH” to powiedz na czyje konto miała by isc? Zapewne na konto Legii?