Kibicowska Warszawa

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

ślusarz

Re: Kibicowska Warszawa

Post autor: ślusarz »

Czy "raper" jongmen o ile go można tak nazwać udziela się na Legii? Nie chce mi się przeglądać jego działalności czy nawija coś o tematach kibicowskich. Widziałem na paru materiałach, że utożsamia się z (L).
iparts.pl
Januszek90

Post autor: Januszek90 »

W Warszawie i okolicach kazdy mowi ze jest za Legia. Na instagramie w kazdej sekcji sportow walki z Warszawy ludzie w barwach. Jakby kazdy sie udzielal to Legia moglaby wystawic na trawe wieksza ekipe niz wszystkie ekipy Spartaka naraz wziete. Skejt jest za Legia, ale nie lata ... Jak 99% tego towarzystwa.
Dolniety_Pierre

Post autor: Dolniety_Pierre »

Januszek90 pisze: 06.04.2020, 19:37 W Warszawie i okolicach kazdy mowi ze jest za Legia. Na instagramie w kazdej sekcji sportow walki z Warszawy ludzie w barwach. Jakby kazdy sie udzielal to Legia moglaby wystawic na trawe wieksza ekipe niz wszystkie ekipy Spartaka naraz wziete. Skejt jest za Legia, ale nie lata ... Jak 99% tego towarzystwa.
Jakby ,jakby ,a póki co to zostaje wam szukać kolegów w krzakach po spotkaniu z jedną (?) tylko ekipom Spartaka...
W każdym jednym większym mieście jakby pozbierać po bramkach ,silkach ,salkach i okolicach zawodników to byłyby kot ekipy ,tyle że nie na tym to chyba polega... wiec takie gdybanie jest bezcelowe.
Oberschlesien14

Post autor: Oberschlesien14 »

Januszek90 akurat bardzo fajnie to opisał. Podobne wnioski można wysnuć po oglądaniu Warszawskich raperów w mediach społecznościowych. Mecze, wyjazdy nie, ale chodzenie w barwach i robienie sobie fotek z ludźmi z ekip już jak najbardziej.
Dolniety_Pierre

Dario1916 pisze: 07.04.2020, 09:25
Dolniety_Pierre pisze: 06.04.2020, 23:19
Januszek90 pisze: 06.04.2020, 19:37 W Warszawie i okolicach kazdy mowi ze jest za Legia. Na instagramie w kazdej sekcji sportow walki z Warszawy ludzie w barwach. Jakby kazdy sie udzielal to Legia moglaby wystawic na trawe wieksza ekipe niz wszystkie ekipy Spartaka naraz wziete. Skejt jest za Legia, ale nie lata ... Jak 99% tego towarzystwa.
Jakby ,jakby ,a póki co to zostaje wam szukać kolegów w krzakach po spotkaniu z jedną (?) tylko ekipom Spartaka...
W każdym jednym większym mieście jakby pozbierać po bramkach ,silkach ,salkach i okolicach zawodników to byłyby kot ekipy ,tyle że nie na tym to chyba polega... wiec takie gdybanie jest bezcelowe.
A skąd Ty wiesz ile było ekip Spartaka itd? Zajmij się swoją "ekipom" mądralo.
Jesteś z Lechii ? To nie wasza banda pozbierała bramki na pierwsze spotkanie z Lechem (70x70 bodajże) ?
Wypomnieć literówkę, tyle Ci zostało.
Nie jestem z Lechii ,ale oprócz tej walki gdzie miasto pozbierali na Kolejorza to tez walczyli ze Spartakiem i dali radę.
Zbyt osobiście potraktowałeś moja wypowiedz.
Spójrz obiektywnie.
Równie dobrze możesz zarzucić Zbyszkowi R ,ze tez pozbierał chłopaków z osiedli ,kolegów i zrobił bandę wszechczasow bo jak sam mówił, czesc z tych chłopaków.to nie za bardzo kibicowała, ale.owszem bic się lubili i potrafili...
Dolniety_Pierre

A to w temacie warszawskim tylko Warszawiacy mogę swoje opinie wyrażać? I pewnie tylko Ci z Legii bo przecież innych druzyn tam nie ma. Są tylko o puste kantorki.
Śmieszne to jest właśnie to ,ze zamiast normalnej dyskusji z ewentualna nutka uszczypliwości każdy temat przeradza się w festiwal docinek, dywagacji ,podważania. Później powstają takie komiczne domysły jak ten powyżej.
Odnosząc się do tego co jeszcze napisał Oberschlesien 14:
To nie tylko problem Warszawy ,Poznania Krakowa ,Gdyni itd
Problem jest wszędzie, głównie ze względu na rozwój mediów społecznościowych, ale też łatwego dostępu do gadżetów klubowych itd w dzisiejszych czasach łatwiej się lansować bez konieczności pojscia na stadion czy pojechania na wyjazd. Ameryki nie odkryliśmy, postep ,mnogość różnych nowych opcji na spędzenie wolnego czasu tez nie pomaga w zapełnianiu klatek czy sektorów. Czas się chyba z tym pogodzić.
Dolniety_Pierre

Dario1916 pisze: 15.04.2020, 21:55
Dolniety_Pierre pisze: 08.04.2020, 16:38
Dario1916 pisze: 07.04.2020, 09:25

A skąd Ty wiesz ile było ekip Spartaka itd? Zajmij się swoją "ekipom" mądralo.
Jesteś z Lechii ? To nie wasza banda pozbierała bramki na pierwsze spotkanie z Lechem (70x70 bodajże) ?
Wypomnieć literówkę, tyle Ci zostało.
Nie jestem z Lechii ,ale oprócz tej walki gdzie miasto pozbierali na Kolejorza to tez walczyli ze Spartakiem i dali radę.
Zbyt osobiście potraktowałeś moja wypowiedz.
Spójrz obiektywnie.
Równie dobrze możesz zarzucić Zbyszkowi R ,ze tez pozbierał chłopaków z osiedli ,kolegów i zrobił bandę wszechczasow bo jak sam mówił, czesc z tych chłopaków.to nie za bardzo kibicowała, ale.owszem bic się lubili i potrafili...
Kwestią Arki jakoś mnie nie przekonałeś, każda ekipa jakoś powstała i była potem ekipą. Jestem z czasów gdy dobrze poznałem ich siłę w kilku spotkaniach, czy to Ursus, czy mecz rezerw i inne.
Lechia zanim pokonała Spartak zdążyła dość szybko przegrać rewanż z Lechem...
Lechia owszem wygrała ze Spartakiem, ale nie wiem czy wiesz, że my również pokonaliśmy Spartaka u siebie i liczby były większe...Nikt z nas nie pisał wtedy jak wyglądały kacapy i co robili w krzakach.
Jakbyś już tak chciał porównywać to musisz poczekać aż Lechia skorzysta z zaproszenia Rosjan ale w Rosji.
Nie wiem też czy wiesz, że miał być rewanż ale zamiast walki chłopaki dostali 5 lat zakazu wjazdu do Rosji...
Nie muszę Cie przekonywać skoro jak twierdzisz sami zdążyli Cie przekonać.
Lechia nie przegrała tak szybko bo chwile zajęło im odebranie i umówienie się. Chyba ze chodzi Ci o długość walki...
Co do walki Lechii z ruskimi i waszej mogę się z Toba zgodzić. Nie powiem ,że sam jestem ciekaw wyników walk rewanżowych...
ZW1957

Post autor: ZW1957 »

Odbijając w ogóle od głównego zdarzenia, bo nie mi oceniać całej akcji. Tutaj komentarze jednego z trenujących ciapatych. Ogólnie ciekawa sytuacja, w internecie biała Legia, White Legion, a w rzeczywistości ciapaci trenujący w LFC. Jeżeli to prawda, to szczyt hipokryzji. Innym zarzucać łamanie kibicowskich zasad, a samemu robić to samo.

Zabawię się we wróżbitę.

1. LFC to nie jest stricte Legia, mogą tam trenować wszyscy, więc się nie liczy.

2. Na LFC nie trenuje TB, więc się nie licz.

3. To nie jest prawda, więc się nie liczy.

Obrazek
ziemniak28

Post autor: ziemniak28 »

dozol chyba tez jest z czeczeni
UrzadSkarbowy

Post autor: UrzadSkarbowy »

Foxx krótka piłka, typek od Was czy tylko chce się lansować w imię Legii?
bon ton

Post autor: bon ton »

Przecież sami się nim chwalili na oficjalnej stronie
https://legionisci.com/news/77542_Braz_ ... a_OOM.html
ZW1957

Post autor: ZW1957 »

Marna próba wybielenia się oświadczeniami. A tak z Wisły sie śmiali...
Legia Ciapak Fight

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
DoZo(L)e...

Post autor: DoZo(L)e... »

Może po zakończeniu dzisiejszej 'cWelebry' muranowskiej ruchawki tutejsi inkwizytorzy obcych w SSA Legia 1926 z ul. Żelaznej w W-wie napiszą skargę ws. udostępniania sal treningowych innym sekcjom bezpośrednio do LFC lub do ... "Przyjaciółki", albo przeniosą się do tematów np. dot. woj. pomorskiego oraz trójmiasta w następującym wątku rzeczywiście związanym z kibicami:

https://m.trojmiasto.pl/sport/Arka-Rugby-kadra-t3954
WF.

Post autor: WF. »

ZW1957 pisze: 20.04.2020, 14:45 Ale tu nie chodzi o akcje Legii [...]
Więc o czym ku*** mowa?
Biznes to biznes, a kibicowskie działania to kibicowskie działania. Często się to wzajemnie przenika, ale nie myl pewnych kwestii. W Legii nigdy nie latali kolorowi. Kropka.
Pewnie ty masz samych kolegów, którzy żyją dla ideałów, nie mają kont na pejsbukach, nie chodzą do kina na filmy, w których grają murzyni itd.
Pewnie jakby twój kumpel miał knajpkę w centrum miasta i jako kibic nad barem wywiesił jeden szaliczek z sentymentu do swojego klubu to już nie obsługiwałby zagraniczniaków co?
Zejdzcie na ziemie ludzie... To nie są już lata 80/90. Wymiana pokoleń i setki innych czynników mają wpływ na to jak wygląda dziś środowisko kibicowskie w całej Polsce, a szczególnie w wielkich miastach.
DennisWise

Post autor: DennisWise »

DoZo(L)e... pisze: 20.04.2020, 07:42 "Co, porwali Reagana?!". ;)
A może Zoro Szembeka chodził na Polonię?
ślusarz

Post autor: ślusarz »

Winni się tłumaczą, na dodatek pogrubioną czcionką :)
DoZo(L)e...

ślusarz pisze: 21.04.2020, 20:12 Winni się tłumaczą, na dodatek pogrubioną czcionką :)
Owszem, te z mojej stopki składają obszerne wyjaśnienia. :(
DennisWise

DoZo(L)e... pisze: 21.04.2020, 19:14
Pisałeś chyba o kgb, a nie o 7WP, wieloletnim patronie C.W.K.S. Legia W-wa. Poza tym, wolisz "doCIĄGNĄĆ", czy się stąd "katapultować"?
O CIA pisałem. I o SaLam (a)Lejkum.
DoZo(L)e...

DennisWise pisze: 21.04.2020, 22:07
DoZo(L)e... pisze: 21.04.2020, 19:14
Pisałeś chyba o kgb, a nie o 7WP, wieloletnim patronie C.W.K.S. Legia W-wa. Poza tym, wolisz "doCIĄGNĄĆ", czy się stąd "katapultować"?
O CIA pisałem. I o SaLam (a)Lejkum.
viewtopic.php?f=1&t=7731&start=1440

Tu?
DennisWise

DoZo(L)e... pisze: 22.04.2020, 11:42 a ty komu się sprzedałeś?
Wesprę cię tagiem #UwolnićDoZoLa za 100 naharów jak zajdzie taka potrzeba.
DoZo(L)e...

DennisWise pisze: 22.04.2020, 17:44
DoZo(L)e... pisze: 22.04.2020, 11:42 a ty komu się sprzedałeś?
Wesprę cię tagiem #UwolnićDoZoLa za 100 naharów jak zajdzie taka potrzeba.
Miły gest, choć nie pisz nam przypadkiem, jak na to zarobiłeś, nawet jeśli nierząd jest nieopodatkowany.
Śnieżnobiały

Post autor: Śnieżnobiały »

Wy dalej nie potraficie rozróżnić spraw kibicowskich i prywatnych. Do Legii mi daleko, ale bardzo szanuję ich za to, że są naprawdę sztywną ekipą z zasadami. Od zawsze mi sie kojarzyli z konsekwentną odmową skladania zeznań,.zero jakichś kulawych dpk i innych tematow.
hfK

Post autor: hfK »

I tyle halo o podwórkową akcje nastolatków, tak patrząc na to z odległego końca kraju to niedługo jakiś rozkminiacz stwierdzi że Śląsk ma cichy układ z Legią, bo Janikowski trenuje z chłopakami w Warszawie a wcześniej we Wrocławiu był zapasnikiem w Śląsku hehe.
DoZo(L)e...

hfK pisze: 27.04.2020, 00:38 I tyle halo o podwórkową akcje nastolatków, tak patrząc na to z odległego końca kraju to niedługo jakiś rozkminiacz stwierdzi że Śląsk ma cichy układ z Legią, bo Janikowski trenuje z chłopakami w Warszawie a wcześniej we Wrocławiu był zapasnikiem w Śląsku hehe.
Biorąc pod uwagę wszystkich zawodników, którzy choćby okazjonalnie zajrzeli na trening do LFC, można pokusić się o opinię, że Legia ma zgodę z całą Polską ... i nie tylko.
WF.

A biorąc pod uwagę to ilu zawodników/kibiców z całej Polski zbije piątke i pogada z murzynem/czeczenem/itd. i jego trenerem np. po sparingu to cała Polska kibicowska "trzyma z kolorowymi" i na dodatek ze sobą nawzajem tak jak wspomnieli poprzednicy :)
WF.

W dobie panującego koronawirusa o higenę dbam jeszcze bardziej niż zwykle ;)
Kkrawczyk

Post autor: Kkrawczyk »

Czyli napierdalanie swojego kibica przez mefedronowego wojownika z pół męska torebką przy 30tyś ludziach było w granicach prawilnosci ? :)
plemplem81

Post autor: plemplem81 »

Czy leżąca w województwie mazowieckim (niedaleko styku województw łódzkiego oraz świętokrzyskiego) Przysucha i działająca tam ekipa miejscowego Oskara należała do grona szerokiego portfolio wasali warszawskiej Legii czy byli (są?) grupą niezależną? Załączone foto z meczu... wyjazdowego w Szydłowcu na Szydłowiance z 2014 roku.

Obrazek
rozpierdol

Post autor: rozpierdol »

Co do przekopanego ''brata''(jak to zwykli określać przy Ł3 swoich kumpli z trybun)na murawie to nic nie przebije tłumaczenia dozo,że go wzięli za biegnącego po flagi.Takiej propagandy to nie powstydziłby się tvpis,tvn24 i wyborcza razem wzięte.
A co do czeczenów to co tu dużo pisać,po prostu Tb95 są trochę za krótcy na nich.
Kkrawczyk

Post autor: Kkrawczyk »

Jednak kłopotliwe pytanie odnośnie bicia swoich i ciapatych nietykalnych zostaje bez odpowiedzi :)
rozpierdol

Post autor: rozpierdol »

Widzicie jaki to jest chojrak.Na forum napinka do kazdego ale jak ktos proponuje meska rozmowe to wymowki i ''trudne sprawy'' ;)
yurez

Post autor: yurez »

Zozolek dalej będzie walczył na k.net w imie dobra warszawskiej kolorowej legii.
Badales sie pod kątem choroby dwubiegunowej ? , oraz Twoja e-zona na choroby weneryczne ? :), jeśli nie przeprowadź z nia "męska " rozmowe jak spotykała sie z Panem z Grochowa jakiś czas temu pod Twoją nieobecność w domu ( lecz wciaz aktywny w tym czasie na k.net ), czy wtedy była oBszczana tak jak lubi ? :)
haban

Post autor: haban »

https://youtu.be/OYCfyNvtWko
Znany wieloletni konfident na którego można bez trudu znaleźć nagrania jak dzwoni na psy, dobre chłopaki odsiadują wyroki przez jego zeznania. Żyleta oddaje mu hołd... czy można upaść niżej?
Foxx

Post autor: Foxx »

Nie można.
Grzesiek82

Post autor: Grzesiek82 »

Pozdrawiacie chorego na głowe kolesia, który sprzedał kilka osób ale tolerancyjna i kolorowa Warszawa nie widzi w tym nic złego
barste

Post autor: barste »

Benito w jakikolwiek sposób udziela się jeszcze na Polonii?
wariat_outlaw

Post autor: wariat_outlaw »

Zamiast pierdolic o jakimś panie duże pe to lepiej byście napisali kiedy w końcu premiera filmu Skandal Ewenement Molesty.Wiem że to nie temat o rapie ale w tamtym czasie prawie każdy kibice nie tylko z Warszawy jarał się tym składem. Do teraz mam ciary jak słucham Mistic Molesty.

WŁODI, VIENIO, KACZY dożywotni props.
DoZo(L)e...

Może osoby użalające się nad losem białostockiego oszołoma przed ponownym sprawdzeniem chronologii wydarzeń (m.in. ws. lekarskich diagnoz o cukrzycy, załamaniu nerwowym czy niepoczytalności Krzysztofa K.) popracujcie nad swoim poczuciem humoru, bo choć to jest podobno względne, to Legia Warszawa pozostanie przy swoim - afiLiacyjnym lub w typie wzmacniającym "ja", a wam pozostanie narzekanie, safanduły.

Z kolei amatorowi transferowych, dużyCH pIeRÓW eMeMa lansowanego w mediach o podejrzanej poweniencji przypomnę, że jego raPEr jest aktywny muzycznie od 1996 r. (założył kilka nieudanych formacji), a w menadżerkę zaczął się bawić pięć lat później (nie w 2000 r.! ) od sprowadzania do ksP Romanowskiego "zawodników", do których sami matuszewscy musieli dopłacać, czyli przyczynił się pod "zjazdu" jego k7ubu porównywalnego do "odpłyniecia" na pewnym w-wskim koncercie e7DO po 'soundtrack'u' do filmu "to my rugbyści". Reasumując, na przyszłość lepiej posłuchać rady "w_o".
A' propos:
wariat_outlaw pisze: 04.05.2020, 23:10 Zamiast pierdolic o jakimś panie duże pe to lepiej byście napisali kiedy w końcu premiera filmu "Skandal - Ewenement Molesty". Wiem, że to nie temat o rapie, ale w tamtym czasie prawie każdy kibic nie tylko z Warszawy jarał się tym składem. Do teraz mam ciary, jak słucham Mistic Molesty.

WŁODI, VIENIO, KACZY - dożywotni 'props'.
Na dniach.
Film zadebiutuje podczas Millennium Docs Against Gravity, który odbędzie się w sześciu polskich miastach od 8 do 22 maja. Potem trafi na ekrany kin.
kokacola

Post autor: kokacola »

Zamiast siedzieć przed kompem, może kibice z Warszawy wspomogą tych ludzi, którzy teraz strajkują pod URM ?
Zapowiedzieli, że będą tam dzień i noc do skutku.
Proszą o wodę, koce do spania itd.
Jest to nie tylko strajk przedsiębiorców ale was wszystkich.

TERAZ PATRIOCI MOGĄ POKAZAĆ JAK BARDZO KOCHAJĄ SWÓJ KRAJ! ...chyba, że jedyne na co was stać to lajki na fejsie, JP na koszulce i PW na torebuni ...

https://www.facebook.com/mi.wo.581187/v ... 385526298/

Pod budynkiem Urzędu Rady Ministrów, Aleje Ujazdowskie.
kokacola

Post autor: kokacola »

Maseczkę podciągnij.
Nikt ci nie każe głosować na tego czy tamtego.
Można uczestniczyć w tym proteście z masy innych powodów.
Ty pewnie z Bosakiem, kultura na fejsie, lajki, te sprawy ...
JP dziara i owijka flagą polski.
ODPOWIEDZ