Jedno zaprzecza drugiemu tu piszesz ze są charakterni ale robią wszystko by dobrze wylizac rowa konfidentom z chorzowa gdyby byli charakterni to by nie robili cichego układu z wami , tak tak zaraz ktos napisze ze to farmazony i żaden chorzowski nie trenował z pb i odwrotnie , nikt nie jezdzil razym na akcje i nikt z Bytomia nie jezdzil na mecze do Chorzowa i jeszcze p********* o psie w Górniku a tu juz ci nie przeszkadza pies w ekipie Polonii który nawet waszych wystawial Bytomskim w latach 90 jak opuszczali komende po awanturze
Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
-
ahahahha ku*** jaki tu wysyp gamonistreetlife pisze: ↑06.01.2020, 16:16Chłopie Ty się serio jarasz szmatami,które potem grzecznie oddaliście psom jak o nie poprosili ?
Za niedługo powiedzą, że to nie były flagi, a transparenty, malowane przez ciotkę na ósme urodziny Romka po powrocie z Raichu przy zbiorach fasoli i szparagów.
Patrz gamoniu jak się pali coś co jest największym honorem każdego kibola.
[link]
Honor nie pozwalał by mi wrócić na stadion po takiej akcji, a co dopiero śpiewać o 60tkach i obracać wszystko do góry nogami żeby tylko uciszyć ten największy blamaż i poniżenie w historii kibiców tego klubiku.
-
Twoj 'honor' musi być za to zajebisty skoro dalej stoisz za flaga pf...kokacola pisze: ↑09.01.2020, 16:28ahahahha ku*** jaki tu wysyp gamonistreetlife pisze: ↑06.01.2020, 16:16Chłopie Ty się serio jarasz szmatami,które potem grzecznie oddaliście psom jak o nie poprosili ?
Za niedługo powiedzą, że to nie były flagi, a transparenty, malowane przez ciotkę na ósme urodziny Romka po powrocie z Raichu przy zbiorach fasoli i szparagów.
Patrz gamoniu jak się pali coś co jest największym honorem każdego kibola.
[link]
Honor nie pozwalał by mi wrócić na stadion po takiej akcji, a co dopiero śpiewać o 60tkach i obracać wszystko do góry nogami żeby tylko uciszyć ten największy blamaż i poniżenie w historii kibiców tego klubiku.
-
A cos miedzy zwyklymi kibicami Polonii i Ruchu sie dzieje w Bytomiu ? Sa tam jakies walki o Lagiewniki ? Chocby na murach ? Czy teren oddany ?
Gůrny Ślůnzek, rostomjyuy Hajmatland!
-
Nic się tam teraz nie dzieje. Już nawet Łagole mają cichy układ. Tam już nawet w nowych grafach na Bytomiu na murach nie ma eRek do góry nogami i napisów anty PB. Wzajemny szacunek. Nie oceniam, ale sam pisałem jeszcze kilka lat temu na tym forum, że to jak wygląda sytuacja w Bytomiu i Chorzowie (poza Łagiewnikami oraz okolicznymi osiedlami Bytomia) wygląda jak cichy układ, to dostałem odpowiedź, że jest kosa. Zamiast jebnąć układ anty KSGKS( to wcale nie jest nic złego wbrew temu co często piszecie, nienawiść do wspólnego wroga to bardzo dobre podwaliny to układu,zgody w kibicowskim świecie) to składacie se życzenia z okazji 100 lat przez fejsbuki i na transach hehe
-
Nie musi być układu,by był wzajemny szacunek,ot co
Z klubu prekursorów polskiego ruchu kibicowskiego
-
Nie musi być, ale w tym przypadku układ jest i nawet nie aż taki znowu cichy
-
no tak,jest głośny,skoro tyle tu na kibice.net o nim jest...
Z klubu prekursorów polskiego ruchu kibicowskiego
-
Jeden z lepszych postow na tym forumMilik pisze: ↑08.01.2020, 20:32Słuchaj mistrzu, nie jeden wariat oddany pracuje za 2500zl i ma się dobrze, po pracy jest trening, nie zapierdala na solarium, nie ma czasu na inst story i fb,problemy z prawem ma za bójki i akcje nie za dragi i lewiznę, nie sprzedaje i jeździ na wyjazdy,szanuje kolegów po szalu a podrabiane ciuchy i torebki EA7 nie są elementem jego szafy. Tak więc j**** konfidentow, płaczków przed prorokiem, pseudo gangsterke stadionów.
Pozdro
-
Nie wiem na co wy liczycie.. Przecież połowa, jak nie więcej tych rozjebusów po wyjściu będzie twardo współpracować.
Dostaną krótsze wyroki, wrócą do ekipa(bo jak wiadomo, w Chorzowie raz czy dwa razy można przykonfidencić) i codziennie wieczorem poleci sprawozdanie do komisarza.
Dostaną krótsze wyroki, wrócą do ekipa(bo jak wiadomo, w Chorzowie raz czy dwa razy można przykonfidencić) i codziennie wieczorem poleci sprawozdanie do komisarza.
-
Jak już tak przepowiadasz przyszłość to znasz może numery w lotka na najbliższe losowanie?wezstoperan pisze: ↑10.01.2020, 10:37Nie wiem na co wy liczycie.. Przecież połowa, jak nie więcej tych rozjebusów po wyjściu będzie twardo współpracować.
-
Krótszy wyrok to jak na razie dostał Z...r z ''git bandy'' za dpk.wezstoperan pisze: ↑10.01.2020, 10:37Nie wiem na co wy liczycie.. Przecież połowa, jak nie więcej tych rozjebusów po wyjściu będzie twardo współpracować.
Bandycki Batory
-
A koledzy z Wisly? :)Königshütte pisze: ↑10.01.2020, 11:31Krótszy wyrok to jak na razie dostał Z...r z ''git bandy'' za dpk.wezstoperan pisze: ↑10.01.2020, 10:37Nie wiem na co wy liczycie.. Przecież połowa, jak nie więcej tych rozjebusów po wyjściu będzie twardo współpracować.
-
Stwierdzam jedynie fakt, bo debil coś pisze o krótszych wyrokach i pomawia tych co siedzą sztywno.
Bandycki Batory
-
Jesli nie wiesz o co chodzi w sprawie Z to sie ie sie udzielaj bo robisz z siebie błazna...Königshütte pisze: ↑10.01.2020, 11:31Krótszy wyrok to jak na razie dostał Z...r z ''git bandy'' za dpk.wezstoperan pisze: ↑10.01.2020, 10:37Nie wiem na co wy liczycie.. Przecież połowa, jak nie więcej tych rozjebusów po wyjściu będzie twardo współpracować.
-
NMNKNZ pisze: ↑10.01.2020, 16:20Jesli nie wiesz o co chodzi w sprawie Z to sie ie sie udzielaj bo robisz z siebie błazna...Königshütte pisze: ↑10.01.2020, 11:31Krótszy wyrok to jak na razie dostał Z...r z ''git bandy'' za dpk.wezstoperan pisze: ↑10.01.2020, 10:37Nie wiem na co wy liczycie.. Przecież połowa, jak nie więcej tych rozjebusów po wyjściu będzie twardo współpracować.
o krótszy wyrok hahah
-
Konfident z Radzionkowa poucza innych... Mam nadzieję że Polonia cię znajdzie i skończysz jak kolega z trybun, tego ci życzę w nowym roku.Noga z Familoka pisze: ↑09.01.2020, 10:07Jedno zaprzecza drugiemu tu piszesz ze są charakterni ale robią wszystko by dobrze wylizac rowa konfidentom z chorzowa gdyby byli charakterni to by nie robili cichego układu z wami , tak tak zaraz ktos napisze ze to farmazony i żaden chorzowski nie trenował z pb i odwrotnie , nikt nie jezdzil razym na akcje i nikt z Bytomia nie jezdzil na mecze do Chorzowa i jeszcze p********* o psie w Górniku a tu juz ci nie przeszkadza pies w ekipie Polonii który nawet waszych wystawial Bytomskim w latach 90 jak opuszczali komende po awanturze
-
Radzionków hehe ciekawa ekipa, wąchają sie z kim popadnie, już ciezko sie polapac z kim obecnie trzymaja
Mors certa, hora incerta
-
Pomyliłeś osoby.DennisWise pisze: ↑06.01.2020, 16:53Mistrz z K-1 biega z maczetą? I to Anglicy są śmieszni bijąc się na kufle i barowe stołki?fonobar pisze: ↑06.01.2020, 14:46[link]
Następna sprawa to zabranie flag z użyciem niebezpiecznych narzędzi z budynku klubu GKS "GieKSa" Katowice. Psycho Fans, w tym Dawid T., razem z pseudokibicami Wisły Kraków wpadli do budynku z pałkami i maczetami. Obezwładnili stróża, uderzyli też kobietę, która pracowała w ochronie. - Ktoś jej strzelił w buzię - mówił Dawid T. - Udało nam się zabrać te flagi, ale było ich bardzo dużo. Oni krzyczeli, więc ktoś zawołał, żeby nie krzyczeć, bo będzie przypał z policją - dodawał. Finalnie skradzione flagi katowickiej "Gieksy" wywieziono do Krakowa.
Chuligani na jakichś świat nie zasłużył.
-
-
-
Nie ma nic oficjalengo z PB , obie ekipy od dłuższego czasu maja swoje problemy i na tym teraz trzeba sie skupić a nie na walkach miedzy sobą.. tyle.. procz drobnych incydentów i pojedyńczych spięć nie wchodzimy sobie w droge (chocby akcja z bebnem, co nie oznacza ze nie ma kosy miedzy nami, tak ciezko to zrozumieć? )Oberschlesien14 pisze: ↑09.01.2020, 18:43Nic się tam teraz nie dzieje. Już nawet Łagole mają cichy układ. Tam już nawet w nowych grafach na Bytomiu na murach nie ma eRek do góry nogami i napisów anty PB. Wzajemny szacunek. Nie oceniam, ale sam pisałem jeszcze kilka lat temu na tym forum, że to jak wygląda sytuacja w Bytomiu i Chorzowie (poza Łagiewnikami oraz okolicznymi osiedlami Bytomia) wygląda jak cichy układ, to dostałem odpowiedź, że jest kosa. Zamiast jebnąć układ anty KSGKS( to wcale nie jest nic złego wbrew temu co często piszecie, nienawiść do wspólnego wroga to bardzo dobre podwaliny to układu,zgody w kibicowskim świecie) to składacie se życzenia z okazji 100 lat przez fejsbuki i na transach hehe
Nie robimy zadnych wspolnych akcji to chyba jasne, o wspolnych treningach sie nie wypowiadam bo jak wiadomo czasem trenują ze sobą wspolnie takie mieszanki kibicowskie ze by sie niektórym włosy wyprostowały wiec poprostu "bez komentarza" - pamietaj jeden z drugim ze dla niektórych to SPORT.
WIele zmieniło sie w głowach zwykłych ludzi ze stadionu (nie o ekipie mowa) podczas tej akcji ze stadionem. Nie mieli gdzie grać, inne kluby na Śląsku (po konsultacjach ze swoimi kibicami) nie chciały im udostepnić obiektu a Ruch "pożyczył" stadion.
Tak sie złożyło ze jednym z meczy podczas których PB grała jako gospodarz w Chorzowie były NDŚ , kuriozum - siedzielibyśmy na Cichej w sektorze gości. Oczywiscie nie doszło do tego, Polonia oficjalnie bedąc gospodarzem meczu siedziała w klatce (pojedyncze osoby takze na trybunie miedzy kibicami Ruchu, starsze pokolenia kibiców itd..)
Pózniej oprawa Polonii z transem "Śląski charakter macie, wroga w potrzebie nie zostawiacie"
Do tego wszystkiego dochodzą zgody, z którymi nie zawsze nam po drodze.. ze tak to ujmę..
Koniec końców jest miedzy nami szacunek ale oficjalnie kosa - któś tu kiedyś pisał żartobliwie o tępej kosie..
Mam nadzieje ze temat PB i HKSu wyczerpałem.
ps. jak bym siedział w knajpie u siebie w miescie, wszedłby koleszka w szalu PB i nie szukałby guza to bym sie z nim
napił bez wahania, tyle. Gdyby wszedł w szalu Gieksy , KSG, Tyskim to by mu mogło nie smakować..
-
Dawid.T to pała Dudi, Dawid Tró, niema nic wspólnego z Ruchem już.
-
Twoja matka to konfident. Wstydzicie się kolegi z trybun jebane konfidentki?
-
Ta gala Wotore organizowana jest z rąk Chorzowian?
-
Nie
I od bajtla pamiyntom eR niybieskie na bieli.
Bydziesz kochoł ta drużyna tak mi pedzieli
-
-
To się pajacu pomyliłem tylko z trybunami. Weźcie sobie ten Radzionków do rodziny, wam przestarzały przecież nie przeszkadzają. Konfidendtko bronią konfidentki.
-
-
Dobra, z tym, że Gieksa nie istniała troszkę przesadziłem. Jednak do 1998 włącznie ( wtedy dostaliście chyba największe lanie w 1998 )byliście poniżani non stop. Czasami stawialiście opór... a raz pamiętam pod dworcem w Katowicach przegoniliście grupkę z FC Katowice na która się zaczailiście pod schodami. Górnik był wtedy z nami i Górnik uciekł od razu, wyskoczyliście na estakadzie. Oczywiście na osiedlach zdarzały się czasami dobre wyrównane bitki. Do całej ekipy nie mieliście podjazdu.
Teraz z innej beczki i pytanie do chłopaków z Batorego. Na początku lat 2000, przystanek przed dworcem PKP Chorzów Batory, byłą taka knajpka o nazwie 'Spoko' Zgrabna ekipa tam siedziała stara gwardia z Ruchu. 'Zmieniłem' kiedyś kilka słów z K, taki niski 160 parę centymetrów, bo się spinał do ziomka. Stare dzieje, ale tych dwóch K i K to jak sobie przypomnę, nie przepadałem za nimi. Nie wszyscy się lubimy wiadomo :D Tam już raczej urazy mam. Raz nawet za mną jechali do centrum Katowic :D Co się stało z tą knajpą ? zmieniła nazwę, została przeniesiona ? Taka mnie myśl po latach naszła...
Teraz z innej beczki i pytanie do chłopaków z Batorego. Na początku lat 2000, przystanek przed dworcem PKP Chorzów Batory, byłą taka knajpka o nazwie 'Spoko' Zgrabna ekipa tam siedziała stara gwardia z Ruchu. 'Zmieniłem' kiedyś kilka słów z K, taki niski 160 parę centymetrów, bo się spinał do ziomka. Stare dzieje, ale tych dwóch K i K to jak sobie przypomnę, nie przepadałem za nimi. Nie wszyscy się lubimy wiadomo :D Tam już raczej urazy mam. Raz nawet za mną jechali do centrum Katowic :D Co się stało z tą knajpą ? zmieniła nazwę, została przeniesiona ? Taka mnie myśl po latach naszła...
-
To odpowiedz na pytanie jak zdobyli znaczną część Katowic?Slenderman pisze: ↑12.01.2020, 11:35Dobra, z tym, że Gieksa nie istniała troszkę przesadziłem. Jednak do 1998 włącznie ( wtedy dostaliście chyba największe lanie w 1998 )byliście poniżani non stop. Czasami stawialiście opór... a raz pamiętam pod dworcem w Katowicach przegoniliście grupkę z FC Katowice na która się zaczailiście pod schodami. Górnik był wtedy z nami i Górnik uciekł od razu, wyskoczyliście na estakadzie. Oczywiście na osiedlach zdarzały się czasami dobre wyrównane bitki. Do całej ekipy nie mieliście podjazdu.
-
Nie przesadzałbym, że aż tyle się zmieniło od lat 90tych. Oczywiście dzisiaj nie przejdę się po całych Katowicach w szaliku Ruchu, jak to robiłem w latach 90tych. Z jednego końca Katowic na drugi śmigałem w barwach Ruchu. Co zdobyli od lat 90tych ? Giszowiec, Podlesie, Brynów przejęła Gieksa. Janów, Panewniki są niebieskie. Ligota, Piotrowice pół na pół. Nikisz, Szopy od zawsze niebieskie i nic się nie zmieniło. To tak dużo ? Przejęli 3 dzielnice a stracili 2 dzielnice. Jakoś tak.
-
ja p*******...Slenderman pisze: ↑12.01.2020, 12:23Nie przesadzałbym, że aż tyle się zmieniło od lat 90tych. Oczywiście dzisiaj nie przejdę się po całych Katowicach w szaliku Ruchu, jak to robiłem w latach 90tych. Z jednego końca Katowic na drugi śmigałem w barwach Ruchu. Co zdobyli od lat 90tych ? Giszowiec, Podlesie, Brynów przejęła Gieksa. Janów, Panewniki są niebieskie. Ligota, Piotrowice pół na pół. Nikisz, Szopy od zawsze niebieskie i nic się nie zmieniło. To tak dużo ? Przejęli 3 dzielnice a stracili 2 dzielnice. Jakoś tak.
-
Slenderman akurat jeśli chodzi o Katowice to niestety zostało sporo terenów straconych. Owszem są chopcy od Nas na Ligocie czy Piotrowicach ale czy jest pół na pół? Poza tym co wymieniłeś to jeszcze na Załężu była ekipa i na Tauzenie(jak trzymał to F.),
Bandycki Batory
-
Nie będę cię tu cisnął, bo nie o to chodzi, ale fest cię poniosło z tym pół na pół. Panewniki nie są całkowicie niebieskie a Szopki straciły swój blask.Slenderman pisze: ↑12.01.2020, 12:23Nie przesadzałbym, że aż tyle się zmieniło od lat 90tych. Oczywiście dzisiaj nie przejdę się po całych Katowicach w szaliku Ruchu, jak to robiłem w latach 90tych. Z jednego końca Katowic na drugi śmigałem w barwach Ruchu. Co zdobyli od lat 90tych ? Giszowiec, Podlesie, Brynów przejęła Gieksa. Janów, Panewniki są niebieskie. Ligota, Piotrowice pół na pół. Nikisz, Szopy od zawsze niebieskie i nic się nie zmieniło. To tak dużo ? Przejęli 3 dzielnice a stracili 2 dzielnice. Jakoś tak.
-
Slenderman pisze: ↑12.01.2020, 12:23Nie przesadzałbym, że aż tyle się zmieniło od lat 90tych. Oczywiście dzisiaj nie przejdę się po całych Katowicach w szaliku Ruchu, jak to robiłem w latach 90tych. Z jednego końca Katowic na drugi śmigałem w barwach Ruchu. Co zdobyli od lat 90tych ? Giszowiec, Podlesie, Brynów przejęła Gieksa. Janów, Panewniki są niebieskie. Ligota, Piotrowice pół na pół. Nikisz, Szopy od zawsze niebieskie i nic się nie zmieniło. To tak dużo ? Przejęli 3 dzielnice a stracili 2 dzielnice. Jakoś tak.
Właśnie przez takie myślenie u nas na R jest jak jest. Z południowych dzielnic zbierze się zgrabna ekipka ale liczbowo nie ma podjazdu. Może i Gks nie zrobił tam sportowego progresu ale jest ich o wiele więcej i jakoś tam działają. Jasne, że Szopy i Nikisz to inna sprawa ale jednak w dzisiejszych czasach ludzie,którzy kibicują zmieniają swoje wartości i pokolenia się zmieniają na mniej zaangażowane/fanatyczne. Mogę Ci jeszcze kolego powiedzieć tyle, że zmiany w Katowicach czy innych miastach często nie są powodem czyjejś siły lecz brakiem reakcji drugiej ekipy przez wygórowane ego.
I od bajtla pamiyntom eR niybieskie na bieli.
-
A mógłbyś wymienić te dzielnice które GieKSa straciła ?.Jakoś tak. Kolega po szalu powyżej już cię podsumował.Slenderman pisze: ↑12.01.2020, 12:23Nie przesadzałbym, że aż tyle się zmieniło od lat 90tych. Oczywiście dzisiaj nie przejdę się po całych Katowicach w szaliku Ruchu, jak to robiłem w latach 90tych. Z jednego końca Katowic na drugi śmigałem w barwach Ruchu. Co zdobyli od lat 90tych ? Giszowiec, Podlesie, Brynów przejęła Gieksa. Janów, Panewniki są niebieskie. Ligota, Piotrowice pół na pół. Nikisz, Szopy od zawsze niebieskie i nic się nie zmieniło. To tak dużo ? Przejęli 3 dzielnice a stracili 2 dzielnice. Jakoś tak.
Pycha kroczy przed upadkiem,wy się już nie zmienicie,tak ślepo wierzycie w swoją wielkość.Może i dobrze.
-
Pogratulować obiektywizmu!KAT200 pisze: ↑12.01.2020, 16:16Slenderman pisze: ↑12.01.2020, 12:23Nie przesadzałbym, że aż tyle się zmieniło od lat 90tych. Oczywiście dzisiaj nie przejdę się po całych Katowicach w szaliku Ruchu, jak to robiłem w latach 90tych. Z jednego końca Katowic na drugi śmigałem w barwach Ruchu. Co zdobyli od lat 90tych ? Giszowiec, Podlesie, Brynów przejęła Gieksa. Janów, Panewniki są niebieskie. Ligota, Piotrowice pół na pół. Nikisz, Szopy od zawsze niebieskie i nic się nie zmieniło. To tak dużo ? Przejęli 3 dzielnice a stracili 2 dzielnice. Jakoś tak.
Właśnie przez takie myślenie u nas na R jest jak jest. Z południowych dzielnic zbierze się zgrabna ekipka ale liczbowo nie ma podjazdu. Może i Gks nie zrobił tam sportowego progresu ale jest ich o wiele więcej i jakoś tam działają. Jasne, że Szopy i Nikisz to inna sprawa ale jednak w dzisiejszych czasach ludzie,którzy kibicują zmieniają swoje wartości i pokolenia się zmieniają na mniej zaangażowane/fanatyczne. Mogę Ci jeszcze kolego powiedzieć tyle, że zmiany w Katowicach czy innych miastach często nie są powodem czyjejś siły lecz brakiem reakcji drugiej ekipy przez wygórowane ego.
-
_Southern_Poland_ pisze: ↑12.01.2020, 18:16Pogratulować obiektywizmu!KAT200 pisze: ↑12.01.2020, 16:16Slenderman pisze: ↑12.01.2020, 12:23Nie przesadzałbym, że aż tyle się zmieniło od lat 90tych. Oczywiście dzisiaj nie przejdę się po całych Katowicach w szaliku Ruchu, jak to robiłem w latach 90tych. Z jednego końca Katowic na drugi śmigałem w barwach Ruchu. Co zdobyli od lat 90tych ? Giszowiec, Podlesie, Brynów przejęła Gieksa. Janów, Panewniki są niebieskie. Ligota, Piotrowice pół na pół. Nikisz, Szopy od zawsze niebieskie i nic się nie zmieniło. To tak dużo ? Przejęli 3 dzielnice a stracili 2 dzielnice. Jakoś tak.
w kazdym miescie młodzi chetniej wybieraja lokalny klub (o ile istnieje i cokolwiek tam sie dzieje) niz klub z innego miasta, nawet jesli do tego drugiego miasta jest 100m jak w przypadku Katowic i Chorzowa.. Normalna kolej rzeczy..
W Bełchatowie przykładowo jest to samo. GKS wybpiera Widzew w myśl tej samej zasady.. Zdrajcy miasta i te sprawy
-
W takim razie skąd przetasowania na FC?