Najliczniejsze wyjazdy w historii (zdjęcia, opisy)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

DoZo(L)e...

Re: Najliczniejsze wyjazdy w historii (zdjęcia, opisy)

Post autor: DoZo(L)e... »

Czy w innych polskich ekipach było/jest jakieś kryterium pozwalające mecz w sektorze gości uznać za "wyjazd"? Pamiętam, że [jak zaczynałem (L)atać ponad 30 lat temu] były trzy warunki, aby zaLiczyć sobie mecz wyjazdowy (wtedy chyba wszyscy je liczyliśmy):
1. Mecz w odległości co najmniej (100 dla 'świeżaków') 300 km od W-wy;
2. Mecz w miejscu nam nieprzychyLnym (o co nie było/jest trudno) lub w rejonie, do ktorego trzeba(było) przedostać się przez wrogie tereny;
3. Mecz w lokalizacji, gdzie (lub po drodze) istniało reaLne zagrożenie.
Radykałowie z mojego grona uznawali tyLko opcję, kiedy spełnione były wszystkie 3 punkty, a jak było/jest u Was?
iparts.pl
Najkumaty

Post autor: Najkumaty »

DoZo(L)e... pisze: 13.12.2019, 13:34 Czy w innych polskich ekipach było/jest jakieś kryterium pozwalające mecz w sektorze gości uznać za "wyjazd"? Pamiętam, że [jak zaczynałem (L)atać ponad 30 lat temu] były trzy warunki, aby zaLiczyć sobie mecz wyjazdowy (wtedy chyba wszyscy je liczyliśmy):
2. Mecz w miejscu nam nieprzychyLnym (o co nie było/jest trudno) lub w rejonie, do ktorego trzeba(było) przedostać się przez wrogie tereny;
Radykałowie z mojego grona uznawali tyLko opcję, kiedy spełnione były wszystkie 3 punkty, a jak było/jest u Was?
300 czy 30? Bo przy 300 odpada Łódź, Lublin czy Białystok
DoZo(L)e...

Post autor: DoZo(L)e... »

Najkumaty pisze: 13.12.2019, 14:57
DoZo(L)e... pisze: 13.12.2019, 13:34 Czy w innych polskich ekipach było/jest jakieś kryterium pozwalające mecz w sektorze gości uznać za "wyjazd"? Pamiętam, że [jak zaczynałem (L)atać ponad 30 lat temu] były trzy warunki, aby zaLiczyć sobie mecz wyjazdowy (wtedy chyba wszyscy je liczyliśmy):
300 czy 30? Bo przy 300 odpada Łódź, Lublin czy Białystok
Nie pomyliłem się, tego pierwszego było za dużo, w Lublinie - stare układy, a na 'podlaaasju' - patrz pkt 3. Jak było u Ciebie?
whitey

Post autor: whitey »

To już było tutaj wałkowane raz ale (przed moim czasem) ŁKS był w ponad 10 kola (mecz chyba na 10ciolecia) a już jak byłem małolatem z ojcem tak w połowie lat 70ch był najazd Lecha do Warszawy zaraz po awansie do 1szej ligi. Oczywiście to był najazd szarańczy zakładowej, taka "majówka" PKP ale było ich napewno kilka tysięcy. To były sceny z ogniem I mieczem.
Ktoś z Poznania może więcej...
ODPOWIEDZ