Nie mówiać już o tym że coraz więcej ludzi w dżinsach.

Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
-
O żesz kuurła buahahahahha dobre. Rozumiem, że piszesz o swoim klubie.R1908 pisze: ↑24.11.2019, 16:55Nie jest to ciężki pytanie, a kilka czynników widać gołym okiem. Świat kibicowski w którym wpajano wartości honor i zasady zszedł na psy (Spójrz, kolejki do proroków - 60 tki) Patrioci np. w Bastionie Polsiej prawicy z wytatuowanymi inicjałami hitlera i trzeciej rzeszy, to tego haj misiu hajs!TypowyJanekKibic pisze: ↑24.11.2019, 16:41A mnie trapi to , dlaczego ludzie przestają chodzić na mecze...
Przysłowiową wisienką na torcie jest niezmienny od lat poziom polskiej piłki, wszechobecna inwigilacja. Co raz to mniej opraw na stadionach, klimat z roku na rok co raz to bardziej podupada.
Chciałem coś pogrubić i się odnieść ale po chwili obczaiłem, że musiałbym całość zaznaczyć tego postu.
Nie wiem co mają jakieś 60tki i tatuaże(które raczej widoczne zimą nie są) do frekwencji na stadionach wszystkich.
Jak dla mnie po prostu brak wyników i znudzenie, doczekaliśmy czasów, gdzie po prostu ludzie liczą pieniądz i się dwa razy zastanowią jak spędzić czas za tę samą kasę.
Prędzej bym zgonił na pogodę niż na jakieś kuurwa tatuaże u kogoś. Nie mogę przestać się śmiać, wygrałeś hehe
-
Ale gość ma rację. Po prostu coraz więcej ludzi zaczyna dostrzegać hipokryzję wśród ekip chuligańskich. Honor, patriotyzm, brat za brata, zasady, jp 100% a potem niehonorowe akcje z katowaniem przeciwnika, patrioci handlujący towarem, walenie braci z trybun na kasę, jp a potem wychodzi że jeden z drugim na układzie z policją, tam gdzie duża kasa tam kończą się zasady.
Sporo normalnych myślących osób już dawno odbiło od kibicowania.
-
-
Przecież to relacja z derbow z 2009 roku...
upa upa k u r e w kupa
-
To co piszesz może mieć jedynie wpływ na ilość i jakość w młynie, liczbach wyjazdowych a nie ogólnej stadionowej frekwencji(bo o niej mówimy), liczbach zwykłych ludzi na stadionie, kibiców piłki, zwykłych oglądaczy itd. Oni patrzą inaczej, po prostu im się nie chce mając wybór. W zimny wieczór zwykli ludzie wolą pójść w miasto albo zostać w domu i zamówić pizzę zamiast oglądać tę żenadę na żywo po nietanich biletach. Nie powiesz mi, że jakiś Zdzisiek przestał chodzić na mecze ze względu na jakieś "60tki czy tatuaże" w Młynie(to już tak przykładowo) bo o tym nie ma zielonego pojęcia. Prawdopodobnie wolą obejrzeć skoki narciarskie w cieple przy piwku w tym samym czasie sprawdzajac co jakiś czas wynik na FlashScorze swojej "ukochanej" drużyny.Raiden pisze: ↑24.11.2019, 21:20Ale gość ma rację. Po prostu coraz więcej ludzi zaczyna dostrzegać hipokryzję wśród ekip chuligańskich. Honor, patriotyzm, brat za brata, zasady, jp 100% a potem niehonorowe akcje z katowaniem przeciwnika, patrioci handlujący towarem, walenie braci z trybun na kasę, jp a potem wychodzi że jeden z drugim na układzie z policją, tam gdzie duża kasa tam kończą się zasady.
-
W c*** ludzi zobaczyło jak ostatnimi laty zrobiło się z tego dno w ogólnym tego słowa znaczeniu, i nie ma co pierdolić, że to miało znaczenie, a tamto nie miało. Wszystko miało znaczenie. Zarówno postawa i poziom kopaczy który spada totalnie na mordę z roku na rok, że nie da się tego gówna oglądać, jak i gówno które się dzieje wśród samych kiboli.. Człowiek który ceni sobie jakieś wartości w życiu nie będzie w tym gównie siedział.
-
Ogólnie cała relacja w klimacie "przyjechała wielka Torcida" i wszyscy stają na baczność albo wchodzą im do d***. Laski to nawet się napierdalają o ich towarzystwo. Dopiero na meczu opadają im kopary, że "jacyś tam zapatrzeni w nich Polacy" robią takie piekło.krzycho_ASR pisze: ↑24.11.2019, 22:01Ogarniasz ten język może, przybliżysz co oni tam piszą? Bo z tego co translator tłumaczy rzeczywiście może być "gruba" relacja.
Dobry jest motyw, jak po wyjściu z klubu są jakieś pyskówki z psem, wzywa posiłki, a oni stwierdzają, że ci Polacy są dla nich zbyt szaleni i trzeba się zmywać.
-
W którym mieście jest najwięcej fan clubów posiadających swoją flagę, na myśl przychodzą mi Jaworzno i Żory.
Hitler, Stalin, Che Guevara jeden c*** a wiele twarzy.
-
Ogolnie jak przeczytalem ta relacje to pierwsze co mi przyszlo do glowy to to ze ci Chorwaci to jakies kałmuki.Nie wiedzieli nic na temat polskiej sceny ultras bo im google nie pokazalo nic ciekawego.Pojechali do Bratysławy zdziwieni że Slovan skrajnie prawicowe poglądy i nie lubia obcych.Potem w Polsce mieli dosyc melanżu i zdziwko ze ich chlopaki wzieli do klubu go go.Tez mnie rozbawil tekst ze podeszlo dwoch Polakow wygladajacych jak figury woskowe czyli mozna przypuszczac ze byli spieci i mieli grozne miny.
mozna odniesc wrazenie ze sie bali na poczatku,chyba nie wiedzieli co ich moze spotkac ze strony tych szalonych Polakow.
mozna odniesc wrazenie ze sie bali na poczatku,chyba nie wiedzieli co ich moze spotkac ze strony tych szalonych Polakow.
upa upa k u r e w kupa
-
Tak, przeraża ich Śląsk i "bandziorskie" towarzystwo. Ale z "figurami woskowymi" chodziło o to, że wszyscy wobec nich byli tacy sztywni, bo tak bardzo się ich ekipą jarają i ich szanują.
Na Słowacji dziwią ich nie poglądy, ale to, że w biały dzień cygan sprzedaje komuś w lokalu liścia, a ten jak gdyby nigdy nic dalej je i nikt nie reaguje. W sensie - niby Słowacy nie lubią obcych, ale smoluchy i tak robią tam co chcą.
Na Słowacji dziwią ich nie poglądy, ale to, że w biały dzień cygan sprzedaje komuś w lokalu liścia, a ten jak gdyby nigdy nic dalej je i nikt nie reaguje. W sensie - niby Słowacy nie lubią obcych, ale smoluchy i tak robią tam co chcą.
-
;)
"Połączone siły wspomnianych klubów tworzą koalicję WRWE. Złośliwi nazywają ten alians „koalicją 60-tek”, ponieważ bardzo wielu kiboli Ruchu Chorzów, Wisły Kraków, a ostatnio Widzewa poszło na współpracę z organami ścigania."
www.tvp.info
www.tvp.info
-
podbijam.
Daj_na_tace pisze: ↑13.11.2019, 18:02Swego czasu na meczu All Boys w mlynie mozna bylo zobaczyc flage Legii Warszawa... mozna sie cos wiecej dowiedzec w jakich okolicznosciach do tego doszlo, bo kierunek bardzo ciekawy.
-
Rzekomo kiLku się tam "zwichnęło" z W-wy, jak hANKA zaczęła fałszywie pomawiać (L)udzi (w Argentynie nie działa 'ena' :), ale jak cHAchm(ę/eNN)tkA się zaczęła motać w zeznaniach i wycofywać ze swoich/milicyjnych bajek (gdzieś uznano, że sprawa jest zbyt "dęta" i nie dla łowców cieni"), to akurat 'pisiory' doszły w PL do władzy i zapobiegLiwi postanowili profilaktycznie przeczekać trochę w ciepłych krajach. ;)Daj_na_tace pisze: ↑27.11.2019, 18:07podbijam.
Daj_na_tace pisze: ↑13.11.2019, 18:02Swego czasu na meczu All Boys w mlynie mozna bylo zobaczyc flage Legii Warszawa... mozna sie cos wiecej dowiedzec w jakich okolicznosciach do tego doszlo, bo kierunek bardzo ciekawy.
"Połączone siły wspomnianych klubów tworzą koalicję WRWE. Złośliwi nazywają ten alians „koalicją 60-tek”, ponieważ bardzo wielu kiboli Ruchu Chorzów, Wisły Kraków, a ostatnio Widzewa poszło na współpracę z organami ścigania."
www.tvp.info
www.tvp.info
-
Artykuł. o BAL czyli ekipie komuchów z Livorno.
[link]
[link]
-
-
Na Legii wisiała już dawno i teraz widziałem też na meczu przeciwko Koronie flaga Kołobrzescy Legioniści.
Pytanie czy to jakaś niezależna grupa? Mają coś wspólnego z Kotwicą czy się nie utożsamiają z nimi, bo wiadomo Kotwica & Pogoń.
Pytanie czy to jakaś niezależna grupa? Mają coś wspólnego z Kotwicą czy się nie utożsamiają z nimi, bo wiadomo Kotwica & Pogoń.
-
Z Kołobrzegu jeżdżą chyba ze 3 osoby jak gdzieś się zbiorą to leci jeszcze ktoś z Białogardu, Koszalina, Połczyna itp. więc tacy bardziej wielomiastowi niż kołobrzescy, ale fakt flagi się dorobili choć FC nie są.
-
Ostatnio Kotwica sparowała się z Legią Chełmża więc stosunki na pewno nie neutralne hehe ; )
-
Z Karlina też? Chyba pewien A. ma dalej fote jak pokazuje L ;-)
Swoją drogą MKS to wasz fan club czy zgoda/układ?

-
Z Karlina ktos tam jeździ, ale z tego co wiem to raczej nie z kołobrzeskimi, jeżeli już to ze Szczecinkiem bardziej. Jak znasz " pewnego A" to powinieneś wiedzieć gdzie jeździ ;)
-
Czy żeby określoną grupę móc nazywać FC, musi ona uzbierać np. dwucyfrową liczbę, czy są jakieś inne kryteria na "kibice.net"?
www.tvp.info
www.tvp.info
-
Podejdź do Kolegów na trybunie i zapytaj co trzeba żeby być FC.. Jak cie nie wysmieja to ci odpowiedzą
Z toba akurat nie będę dyskutował bo widać cię w każdym temacie i już nie raz się zbłazniles.
Z toba akurat nie będę dyskutował bo widać cię w każdym temacie i już nie raz się zbłazniles.
-
To ty masz kolegów, ekspercie od błaznowania?
www.tvp.info
www.tvp.info
-
synek ...fto Cie tak skrzywdziol w dziecinstwie ze kozdy twoj post to napinka?
cała żyleta ciągnie policji fleta
-
Kotwica to przeszła drogę od "rodziny Pogoni", poprzez kosę z Pogonią (wrzucanie na siebie od najgorszych) aż po zgodę. W międzyczasie jeszcze kontakty z Ruchem. I w tym wszystkim jeszcze Legioniści z Kołobrzegu, aktywni zarówno na Legii jak i Kotwicy. Temat ciężki do ogarnięcia, wydaje się że co pokolenie na Kotwicy to inny pogląd na relacje z innymi ekipami, każde z innym pomysłem. Relacje Kołobrzeskich Legionistów z Kotwicą to by trzeba jakoś historycznie rozpisać.ObiektywnyFANATYK pisze: ↑01.12.2019, 15:30Na Legii wisiała już dawno i teraz widziałem też na meczu przeciwko Koronie flaga Kołobrzescy Legioniści.
exitus acta probat.
-
jedna poprawka i bardzo istotna,zbłaźnił się w każdym temacie w którym zabierał głos...
-
Pomyliłeś mnie ze swoim synem, a twoje pytanie było retoryczne?Emigrujacy pisze: ↑02.12.2019, 14:26synek ...fto Cie tak skrzywdziol w dziecinstwie ze kozdy twoj post to napinka?
Nawet nie odpowiadaj ... i pozostań lepiej na emigracji.
www.tvp.info
www.tvp.info
-
co do Nas i Pogoni masz rację, że kiedyś była kosa dziś jest zgoda, ale z Legionistami aktywnie działającymi na Kotwicy to nie do końca,bo przyjście na mecz u siebie i najczęściej stanie dwa sektory obok to nie aktywne działanie. Temat długi i nie chce mi się teraz dokładnie wszystkiego rozpisywać aczkolwiek nie mówię że nie masz w jakimś stopniu racji, bo zmiany z pokolenia na pokolenie w Kotwicy jednak zachodziły spore różnie patrzylo się na różne sprawy ale koniec końców wyszło jak wyszło.Lari pisze: ↑02.12.2019, 15:39Kotwica to przeszła drogę od "rodziny Pogoni", poprzez kosę z Pogonią (wrzucanie na siebie od najgorszych) aż po zgodę. W międzyczasie jeszcze kontakty z Ruchem. I w tym wszystkim jeszcze Legioniści z Kołobrzegu, aktywni zarówno na Legii jak i Kotwicy. Temat ciężki do ogarnięcia, wydaje się że co pokolenie na Kotwicy to inny pogląd na relacje z innymi ekipami, każde z innym pomysłem. Relacje Kołobrzeskich Legionistów z Kotwicą to by trzeba jakoś historycznie rozpisać.ObiektywnyFANATYK pisze: ↑01.12.2019, 15:30Na Legii wisiała już dawno i teraz widziałem też na meczu przeciwko Koronie flaga Kołobrzescy Legioniści.
Szukam teledysku rapowego, rosyjskiego gdzie fabuła opiera się na grupie kibiców, którzy melanżują lecz podpatrując chuliganów od siebie sami postanawiają trenować co początkowo średnio im wychodzi. Na pewno był trening w lesie i główny wykonawca miał ciuszki Manto. Koło 3-4 lat temu to wyszło.
-
Po swojemu, ale w punktDoZo(L)e... pisze: ↑02.12.2019, 16:07Pomyliłeś mnie ze swoim synem, a twoje pytanie było retoryczne?Emigrujacy pisze: ↑02.12.2019, 14:26synek ...fto Cie tak skrzywdziol w dziecinstwie ze kozdy twoj post to napinka?
Nawet nie odpowiadaj ... i pozostań lepiej na emigracji.
Nie wchodzę w słowne przepychanki z forumowymi napinatorami
Subiektywne zdanie kibica Ruchu
Subiektywne zdanie kibica Ruchu
-
Myślę, że (celowo lub nie) umniejszasz nieco rolę Legionistów na Kotwicy. Przynajmniej do czasu nowego stadionu na Śliwińskiego, wielu z "KL"/"El Zgredos" aktywnie uczestniczyło czy to w wyjazdach czy w życiu młyna podczas domowych spotkań.hfK pisze: co do Nas i Pogoni masz rację, że kiedyś była kosa dziś jest zgoda, ale z Legionistami aktywnie działającymi na Kotwicy to nie do końca,bo przyjście na mecz u siebie i najczęściej stanie dwa sektory obok to nie aktywne działanie. Temat długi i nie chce mi się teraz dokładnie wszystkiego rozpisywać aczkolwiek nie mówię że nie masz w jakimś stopniu racji, bo zmiany z pokolenia na pokolenie w Kotwicy jednak zachodziły spore różnie patrzylo się na różne sprawy ale koniec końców wyszło jak wyszło.
exitus acta probat.
-
może nie od dawna mnie to nurtuje ale spytam kogoś ze Stali Mielec
oglądałem wasz mecz z Podbeskidziem i pytanie.
ilość ludzi w młynie to u Was standard? Czy po prostu taki mecz akurat się zdarzył? Pytam bez złośliwości .
wyglądało to słabiutko. Pamiętam was ze starych lat 80-tych i jako starą zasłużoną piłkarską firmę darzę szacunkiem.
Po latach niebytu teraz walka o ekstraklasę a na stadionie lipa straszna. Młyn to ze 150 osób ??
oglądałem wasz mecz z Podbeskidziem i pytanie.
ilość ludzi w młynie to u Was standard? Czy po prostu taki mecz akurat się zdarzył? Pytam bez złośliwości .
wyglądało to słabiutko. Pamiętam was ze starych lat 80-tych i jako starą zasłużoną piłkarską firmę darzę szacunkiem.
Po latach niebytu teraz walka o ekstraklasę a na stadionie lipa straszna. Młyn to ze 150 osób ??
-
Ogolny kryzys dotyka wiele ekip . Oczywiscie jak chca to sie zmobilizuja na jakis mecz czy to u siebie czy w ekstraklasie ale jesli jakis czas temu zawieszali dzialalnosc grajac w takiej lidze to sam sie mozesz domyslic co tam sie dzieje.swoja droga to chyba ewenement
-
Chciałbym podjąć temat o którym tu jeszcze chyba nie pisano.
Zastanawiam się dlaczego ojcowie swoich dzieci mają tak mało wyobraźni np ostatnio w Maku na A4 przy Gliwicach widziałem małego chłopaczka lat +/- 7 w czapeczce zimowej Zagłębia Sosnowiec...
To waszym zdaniem dobrze, że dzieciaczki noszą czapki w miejscach w których niekoniecznie powinny czy świadczy o nieodpowiedzialności taty?
Zastanawiam się dlaczego ojcowie swoich dzieci mają tak mało wyobraźni np ostatnio w Maku na A4 przy Gliwicach widziałem małego chłopaczka lat +/- 7 w czapeczce zimowej Zagłębia Sosnowiec...
To waszym zdaniem dobrze, że dzieciaczki noszą czapki w miejscach w których niekoniecznie powinny czy świadczy o nieodpowiedzialności taty?
-
Skroiłeś albo chociaż próbowałeś skroić tę czapkę??
-
A Ty kroiłbyś 7 latka? To niezły musisz być bohater...
-
mnie trapi od jakiegoś czasu jakim trzeba być dzbanem zeby w młynie Wisły robić sobie zdjecia z cyber marianem. Po co to komu w ogóle i jakie tam pazie chodza na mecze. Pytam poważnie bo ktoś pisał że sobie robili zdjecia z jednym z właścicieli w młynie Wisły. Możę mnie coś omineło/przeskoczyło ale ja nie mam zdjeć z ostatnich moich wakacji które spędziłem z żoną.
-
A jakim dzbanem trzeba być, żeby wiedzieć kto to jest ten cały cybermarian? bo ja np. nie wiem, czyli co... też jesteś dzban?
-