Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
ObiektywnyFANATYK
Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
To jest temat śląski panowie. Jest tu jakiś moderator ?
-
bez-napinki
Jaka liczba ROW-u w Gaci?
-
mazuryiwarmia
Przecież Ty zawsze wszystko wiesz i najlepiej, poza tym o ile sie nie myle jesteś spod herbu komunistycznego klubu Gornik Zabrze więc nie wiesz ilu Twoich braci pojechało? :)
No nie bardzo on jest z Ruchumazuryiwarmia pisze: 24.11.2019, 13:15Przecież Ty zawsze wszystko wiesz i najlepiej, poza tym o ile sie nie myle jesteś spod herbu komunistycznego klubu Gornik Zabrze więc nie wiesz ilu Twoich braci pojechało? :)
bez-napinki pisze: 23.11.2019, 21:19jak sie nazywo tyn Chorzowski z Zabrza?GT1970 pisze: 23.11.2019, 16:21Trafione w punkt..Powiem Ci tak..Przez co najmniej 17 lat na wprost starej głównej bramy na Górnik mieszkał kibic Ruchu. Nie był to żaden ostry zakapior ani też nie zwykły piknik. Mieszkał w Zabrzu bo jego starsi akurat tam się wyprowadzili za praca ...Poznałem go w 2000 roku gdy już mieszkał w Zabrzu 15 lat , mój rocznik..miał wtedy 30 lat ..Takich jak on jest wielu..Sytuacja odwrotna..proszę bardzo ..na Cwajce do dziś mieszka kumpel który całe życie od 14 roku życia jezdził, jezdzi i będzie jezdził na Górnik..Po prostu gdy masz swój klub w sercu nie ważne jest gdzie mieszkasz...Ja sam obecnie po przeprowadzce mieszkam na terenach należących teoretycznie do Polonii Bytom...ale bardzo bastionu Górnika na Orzegowie ..a równocześnie wokół znam kilku kibiców Szombierek...w mojej klatce jest dwóch Polonistów, jeden kibic Górnika, jeden GKS Katowice i jeden starszy facet który z synem do Chorzowa..To są klimaty Śląska.. Nie uciekniemy od tego... Opowiem coś młodym ...historia z życia.. Kochłowice...Niebieski bastion na Rudzie..urodziny starszej kobieciny...ciotki..wiadomo jak to jest... 95 więc okazja do spotkania rodziny.. No więc zjeżdzają się do Malinowego Dworu ..kuzyni..wujkowie ..ciotki i wnukowie .. Wiecie jaki jest fajny przegląd..Górnik Ruch GKS nawet Wisła bo z Jaworzna kuzyn przyjechał.. Tak właśnie wygląda nasz Śląsk..i wiecie co..wszyscy żyją po imprezie..Nikogo nie zabili..nikt nawet w łeb nie dostał..No dobra ujek Alojz z Batorego łeb rozdupcuł ale to nie miało nic wspólnego z sprawami kibicowskimi...Yellow_Obsession pisze: 21.11.2019, 13:09 no a nie ma w Zabrzu żadnego kibica Ruchu? na pewno są.
tak samo jak w Chorzowie znajdą się osoby kibicujące Górnikowi czy GKS, w Sosnowcu znajdą się pewnie kibice Ruchu, a w Katowicach kibice Zagłębia.
taki region, nie ma co zaklinać rzeczywistości, że w jakimś mieście na pewno nie ma nikogo z innymi sympatiami klubowymi.
Wiem że mioł ksywka Olson, na imie Adam . Fajny gościu, szło z nim i pogodać i wypić..Trzymali my kontakt przez jakieś 3 lata ..Potem się urwało. Starzy z obu ekip jakoś zawsze potrafili się dogodać.
bo znołch co najmij dwóch łod nos, co miyszkali / miyszkajom we Zabrzu.
szacunek w twoją stronę, teraz po takiej internetowej akcji możesz już oficjalnie nosić torebkę na żylecie.
ku*** pomyśleć, ze kiedyś tutaj można było coś sensownego wyczytać
ku*** pomyśleć, ze kiedyś tutaj można było coś sensownego wyczytać
-
bez-napinki
Przestańcie pisać z tym c*****.
Jeśli chodzi o kina w Zabrzu film nie będzie wyświetlany. Zdjęty z planów wyświetlania. Kino całkowicie zrezygnowało z pokazania tej produkcji. Miało być grane w kinie Roma. Nie będzie.Na_lajcie pisze: 09.11.2019, 20:05Na necie mowisz. Zatem zadzwon do kina w Zabrzu i zapytaj czy sa jeszcze wolne miejsca, a potem poczekaj do konca seansu i zobacz kto w pierwszej kolejnosci byl go obejrzecBusta pisze: 09.11.2019, 16:09Tak interesujące i ciekawe jest to ze tam konfidenci są n tym filmie.Na_lajcie pisze: 09.11.2019, 13:41
Nie sadze zeby Cezary Grzesiuk byl frajerem czy ku***. I tak to obejrzysz. Nie boj sie, kasa z tego na pewno nie pojdzie w rece kibicow czy tez klubu. Potraktuj to jako ciekawy dokument o tematyce kibicowskiej, bo ja sobie nie przypominam niczego, co by z tak bliska i w taki realistyczny ssposob pokazywalo kibicowska strone.
Niezaleznie czy by to bylo o kibicach Gks czy tez Gornika, z checia bym to obejrzal tylko dlatego, ze jest to ciekawe interesujace i nakrecone pierwszy raz w Kraju.
Wez se podejdz do tego na luzie.
A tak po za tym to wiadomo ze z ciekawosci jak bedzie na necie to kazdy obada co to za film.![]()
-
DoZo(L)e...
A jak w rejonach 'eRTeeSu', Toruniu itp., czy tam kinomani masowo zwracają w kasach bilety w związku z eksodusem pomawianych przez coraz to nowe "60-tki" z bandy 'w(q)rwe'?GT1970 pisze: 25.11.2019, 21:45Jeśli chodzi o kina w Zabrzu film nie będzie wyświetlany. Zdjęty z planów wyświetlania. Kino całkowicie zrezygnowało z pokazania tej produkcji. Miało być grane w kinie Roma. Nie będzie.Na_lajcie pisze: 09.11.2019, 20:05Na necie mowisz. Zatem zadzwon do kina w Zabrzu i zapytaj czy sa jeszcze wolne miejsca, a potem poczekaj do konca seansu i zobacz kto w pierwszej kolejnosci byl go obejrzecBusta pisze: 09.11.2019, 16:09
Tak interesujące i ciekawe jest to ze tam konfidenci są n tym filmie.
A tak po za tym to wiadomo ze z ciekawosci jak bedzie na necie to kazdy obada co to za film.![]()
-
StefanBatory
Wszystko norma7nie, jedynie Katy i Zabrze się wycofały.DoZo(L)e... pisze: 25.11.2019, 22:25A jak w rejonach 'eRTeeSu', Toruniu itp., czy tam kinomani masowo zwracają w kasach bilety w związku z eksodusem pomawianych przez coraz to nowe "60-tki" z bandy 'w(q)rwe'?GT1970 pisze: 25.11.2019, 21:45Jeśli chodzi o kina w Zabrzu film nie będzie wyświetlany. Zdjęty z planów wyświetlania. Kino całkowicie zrezygnowało z pokazania tej produkcji. Miało być grane w kinie Roma. Nie będzie.Na_lajcie pisze: 09.11.2019, 20:05
Na necie mowisz. Zatem zadzwon do kina w Zabrzu i zapytaj czy sa jeszcze wolne miejsca, a potem poczekaj do konca seansu i zobacz kto w pierwszej kolejnosci byl go obejrzec![]()
Myślę że duże znaczenie mają tu animozje i sympatie między klubami i kibicami.. Dlatego niektóre miasta wycofują się z wyświetlania filmu. Każdy ogląda co chce, mnie akurat ten film może by interesował ..w pewnym stopni..Jednak to tylko moja subiektywna ocena i nie mam zamiaru kogokolwiek przekonywać do oglądania lub nie oglądania filmu. Mimo animozji z głównym bohaterami filmu uważam że ktoś może chcieć to obejrzeć. Pomijam fakt sytuacji jakie zaistniały podczas kręcenia dokumentu i to wszystko co wydarzyło się w międzyczasie z jego głównymi postaciami to jest to jakieś udokumentowanie pewnych ważnych dla nas wszystkich sytuacji , historii .. Ja osobiście na film się nie wybieram ale nie będę się wypierał że może kiedyś go zobaczę.StefanBatory pisze: 26.11.2019, 01:52Wszystko norma7nie, jedynie Katy i Zabrze się wycofały.DoZo(L)e... pisze: 25.11.2019, 22:25A jak w rejonach 'eRTeeSu', Toruniu itp., czy tam kinomani masowo zwracają w kasach bilety w związku z eksodusem pomawianych przez coraz to nowe "60-tki" z bandy 'w(q)rwe'?GT1970 pisze: 25.11.2019, 21:45
Jeśli chodzi o kina w Zabrzu film nie będzie wyświetlany. Zdjęty z planów wyświetlania. Kino całkowicie zrezygnowało z pokazania tej produkcji. Miało być grane w kinie Roma. Nie będzie.
-
johny walkeR
Wy tam wolicie pogadać na treningu
-
streetlife
Mnie zastanawia określenie,że konfidenci i 60 zostali od razu pogonieni, czyli mam rozumieć,że po r********* się na psach chcieli dalej się udzielać?
W dzisiejszych czasach to nie problemstreetlife pisze: 07.12.2019, 19:07 Mnie zastanawia określenie,że konfidenci i 60 zostali od razu pogonieni, czyli mam rozumieć,że po r********* się na psach chcieli dalej się udzielać?
-
Jakimomnick
W Chorzowie nie ale w innych klubach.....streetlife pisze: 07.12.2019, 19:07 Mnie zastanawia określenie,że konfidenci i 60 zostali od razu pogonieni, czyli mam rozumieć,że po r********* się na psach chcieli dalej się udzielać?
Panowie z nrśl co tam się działo z wami na Orzegowie?
Jak tam turniej w niebieskich w Suszcu, powroty spokojne?
-
Na_lajcie
A co ? Chcesz sie pochwalic ze brales udzial, czy starsi koledzy ci opowiedzieli 
Oczywiście że starsi koledzy opowiedzieli, a Tobie kto?Na_lajcie pisze: 08.12.2019, 11:42 A co ? Chcesz sie pochwalic ze brales udzial, czy starsi koledzy ci opowiedzieli![]()
-
iamcriminal
mówisz o tej dzielnicy gdzie notorycznie spierdala przed NRŚL pani Krysia?
Chłopie jak to jest wtedy waszej piosence ze jak nas zlepienie to ręce plamienie. Wczoraj mieliście parę razy okazję do tego ale wyszło jak wyszło .niewykluczone wam co się staloC6chzR pisze: 08.12.2019, 12:19Chłopie twoje komentarze tak w nas trafiają jak Arkadiusz w bramkę podczas meczów reprezentacji.
Mordo trochę nie wyraźnie to napisałeś.glwtrcd pisze: 08.12.2019, 16:06Chłopie jak to jest wtedy waszej piosence ze jak nas zlepienie to ręce plamienie. Wczoraj mieliście parę razy okazję do tego ale wyszło jak wyszło .niewykluczone wam co się stalo
-
iamcriminal
no i temat przejęty przez wyjadające se z dzióbków i broniące nawzajem Torcida Girls ;)
Ty możesz to napisać jeszcze raz ale po polsku? Bo nie kojarzę piosenki o zlepianiu i plamieniu, nie myślałeś czasami o powrocie do pierwszej klasy podstawówki?glwtrcd pisze: 08.12.2019, 16:06Chłopie jak to jest wtedy waszej piosence ze jak nas zlepienie to ręce plamienie. Wczoraj mieliście parę razy okazję do tego ale wyszło jak wyszło .niewykluczone wam co się stalo
Może ma dzisiaj plamienie, zlepione ręce itd. stad taki pobudzony.
Jaaaa 215 hahahaha hahahaha
oj tam następny... po prostu stwierdził, że che być już dobrym chłopakiem i zejść na uczciwą drogę. Należy mu powiesić trans ze wsparciem i zrobić jakąś paczkę do puchy :)
Niedługo napisze książkę, albo wiślacy z chorzowskimi razem wydadzą jakąś opowieść grubszą w sumie im się należy za "zasługi"
W artykule pada konkretna ksywa więc tak krystalicznie nie jest no i wątek flag ciekawy z powodu tych ultrasów widmo
-
Naród Slonski
Nas było około 70 ich około 200,co Ci się nie zgadza,transparent Ruchu był z hasłem kończącym się na "Kiedy będziesz musiał walczyć za trzech "
-
PolowaPolski
o ku***, za rok Legii bedzie 250 albo 300 :)Naród Slonski pisze: 11.12.2019, 18:17 Nas było około 70 ich około 200,co Ci się nie zgadza,transparent Ruchu był z hasłem kończącym się na "Kiedy będziesz musiał walczyć za trzech "
-
DoZo(L)e...
Co mnie obchodzą wasze żale, że widzewiacy z elanowcami nie dotrali w potRzebie, skoro 'rucHOOLi' było (zebranych na dębiczan na początku tylko) 70-ciu, potem pRzybyWało wspaRRcie, stąd (L)egijny baner "90+40+5=70 fabRyka pRopagandy" dotyczący rzekomej kilkukrotnej przewagi w konfrontacji 135 vs. 150.Naród Slonski pisze: 11.12.2019, 18:17 Nas było około 70 ich około 200,co Ci się nie zgadza,transparent Ruchu był z hasłem kończącym się na "Kiedy będziesz musiał walczyć za trzech"
https://www.google.com/search?q=legia+r ... =616&dpr=2
ParóWoZo(L)e
Czy nie uważasz,
że Legia to stara ku***?
Legia Warszawa chciała wpłynąć na Piasta Gliwice, by klub złożył skargę na Filipa Mladenovicia za rzekome oplucie Toma Hateleya - powiedział prezes Lechii Gdańsk Adam Mandziara w rozmowie z "Przeglądem Sportowym". Takie działanie miało na celu zawieszenie obrońcy "biało-zielonych" przed hitowym meczem z mistrzem Polski.
Więcej: https://sport.radiozet.pl/Pilka-nozna/M ... -na-skarge
Czy nie uważasz,
że Legia to stara ku***?
Legia Warszawa chciała wpłynąć na Piasta Gliwice, by klub złożył skargę na Filipa Mladenovicia za rzekome oplucie Toma Hateleya - powiedział prezes Lechii Gdańsk Adam Mandziara w rozmowie z "Przeglądem Sportowym". Takie działanie miało na celu zawieszenie obrońcy "biało-zielonych" przed hitowym meczem z mistrzem Polski.
Więcej: https://sport.radiozet.pl/Pilka-nozna/M ... -na-skarge
-
Wnuk Edwarda
Gorzej Ci? Czy zabladziles?
Nie wiem co Tobie rzeknąć.
Bo nie wiem i się wacham.
Bo nie wiem i się wacham.
Przepraszam
ale Tomasz jakieś cyfry dalej to zapomniałem co możnaby napisać
ale Tomasz jakieś cyfry dalej to zapomniałem co możnaby napisać
-
mateusznow
A przypadkiem nie było tak, że RR nie dojechała wtedy przed harcami ?
-
WaldemarKKS
Kolejny celebryta.. teraz pewnie wyjda brudy