Stare Zgody ...
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Re: Stare Zgody ...
Wiec dla Ciebie napisze to inaczej.
Mimo specjalnych jednostek policji, inwigilacji społeczeństwa, większych kar niż kiedyś, podsłuchów, zmiany pokoleniowej nadal są akcję bez kalkulacji, akcję które się wyróżniają na naszej scenie kibicowskiej
AZS wychodzi do Wisloki w przewadze (gdzie mogli zostać w autach , uciekać, itp)
Widzew jedzie na teren stadionu jednej z lepszych ekip w Polsce i kroi im flagi ( To zajebista akcja w "paszczy lwa" gdyby nie to że ktoś tam spierdolił i ocalił flagę ultrasów powiedziałbym że pefekcyjnie zaplanowana)
Jedna z większych ustawek ostatnich lat Legia + pojedyncze os z Olimpii bije się z Śląskiem, Miedzią, BKS + pojedyncze os Promień Żary ( awantura w dniu meczu, praktycznie trzy bandy na jedną, liczby uczestników jakie nie trafiają się często)
Śląsk rozkręca awanturę na Widzewie ( to może na wyrost ale faktem jest że szybko ich spacyfikowali)
Zagłębie i BKS obijaja mających ostatnio dobra passę ukraincow ( Nie kalkulowali wyszli na bandę "w gazie")
Lechia wygrywa z zawsze mocnym Spartakiem ( Jedna z lepszych ekip)
Mniej lub więcej pali się piro na stadionach (to zawsze plus)
Co weekend kilka ekip jeździ i stara się pokazać swoją wyższość (czesto nie dochodzi do niczego przez obstawy "tych co zawsze")
Znowu coś się dzieje na kadrze (to pozostawię bez komentarza;) )
Nie porównywałem dawnych czasów do obecnych bo wiem kiedy działo się więcej.
Tylko przy dzisiejszych ograniczeniach (które wypisałem wyżej) nadal się dzieję. Jak napisałem wcześniej nie ma co porównywać ale jak do "tamtych czasów" dodałbyś dzisiejsze ograniczenia to też ta różnica nie byłaby ogromna...
A co do pierdolenia ( nie piję tutaj do Ciebie!) to mam wrażenie że często najbardziej marudzą osoby które już na mecze nie chodzą albo ekipy nieaktywne...
Żeby nie zaśmiecać tego tematu zapytam od razu:
Ktoś może wypisać stare zgody, układy Kotwicy i Floty ?
Mimo specjalnych jednostek policji, inwigilacji społeczeństwa, większych kar niż kiedyś, podsłuchów, zmiany pokoleniowej nadal są akcję bez kalkulacji, akcję które się wyróżniają na naszej scenie kibicowskiej
AZS wychodzi do Wisloki w przewadze (gdzie mogli zostać w autach , uciekać, itp)
Widzew jedzie na teren stadionu jednej z lepszych ekip w Polsce i kroi im flagi ( To zajebista akcja w "paszczy lwa" gdyby nie to że ktoś tam spierdolił i ocalił flagę ultrasów powiedziałbym że pefekcyjnie zaplanowana)
Jedna z większych ustawek ostatnich lat Legia + pojedyncze os z Olimpii bije się z Śląskiem, Miedzią, BKS + pojedyncze os Promień Żary ( awantura w dniu meczu, praktycznie trzy bandy na jedną, liczby uczestników jakie nie trafiają się często)
Śląsk rozkręca awanturę na Widzewie ( to może na wyrost ale faktem jest że szybko ich spacyfikowali)
Zagłębie i BKS obijaja mających ostatnio dobra passę ukraincow ( Nie kalkulowali wyszli na bandę "w gazie")
Lechia wygrywa z zawsze mocnym Spartakiem ( Jedna z lepszych ekip)
Mniej lub więcej pali się piro na stadionach (to zawsze plus)
Co weekend kilka ekip jeździ i stara się pokazać swoją wyższość (czesto nie dochodzi do niczego przez obstawy "tych co zawsze")
Znowu coś się dzieje na kadrze (to pozostawię bez komentarza;) )
Nie porównywałem dawnych czasów do obecnych bo wiem kiedy działo się więcej.
Tylko przy dzisiejszych ograniczeniach (które wypisałem wyżej) nadal się dzieję. Jak napisałem wcześniej nie ma co porównywać ale jak do "tamtych czasów" dodałbyś dzisiejsze ograniczenia to też ta różnica nie byłaby ogromna...
A co do pierdolenia ( nie piję tutaj do Ciebie!) to mam wrażenie że często najbardziej marudzą osoby które już na mecze nie chodzą albo ekipy nieaktywne...
Żeby nie zaśmiecać tego tematu zapytam od razu:
Ktoś może wypisać stare zgody, układy Kotwicy i Floty ?
-
W 89 ekipa Wisły nie była neutralnie nastawiona do Zawiszy. Nie twierdze, że ktoś tam nie chodził i nie pytał o zgodę, ale raczej nikt z ekipy. Zresztą doszło do małego dymu na koronie stadionu a później o wiele większego na dworcu, po meczu (pisałem już o tym).P.R.O.S.T.O pisze: ↑26.10.2019, 04:05Cześć Jarek. Masz całkowitą rację. Nie mogło być inaczej. Niestety trochę lat minęło i faktycznie w tym rozdziale są pewne nieścisłości datowo - sytuacyjne.
Jak chociażby wklejony przez Ciebie fragment gdzie pytałem do kiedy trwała zgoda z Wisłą, a Brzydal odpowiedział, że do 1984 albo ciut dłużej. A faktem jest (o tym też dowiedziałem się później), że na jesień 1989 (a właściwie było to jeszcze latem) kiedy graliśmy z Wisłą w Bydgoszczy po awansie do ekstraklasy, to przed meczem Wiślacy jeszcze chodzili i pytali czy dalej jest zgoda. Więc to trwało dużo dłużej niż do 1984, skoro w 1989 sytuacja była niejasna. Wtedy Wisła zajechała w 98 osób bardzo dobrej załogi. Ja z tego meczu pamiętam jedynie miażdżącą frekwencję i to że wygraliśmy 2:0.
Na Hutniku nigdy nie było takiej sytuacji o której dyskutowaliście wyżej. Mogła być na Cracovii, ponieważ przełom 70/80 to zgoda z miedzy oboma krakowskimi klubami.
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"
Ja Wisła, Ja Wisła!"
-
Ja nie twierdze, że ktoś tam z kimś nie gadał, ale twierdze, że ekipa nie brała w tym udziału. Ze względu na nabity stadion, oraz akcje okołomeczowe pamiętam dokładnie ten wyjazd. Podałem Ci nawet dokładną liczbę Wiślaków.
Niestety, ale raczej nie znajdziesz żadnych oficjalnych informacji na temat tych lat, oprócz krótkiej ze strony historiawisly.pl
Pozdra(W)iam
Niestety, ale raczej nie znajdziesz żadnych oficjalnych informacji na temat tych lat, oprócz krótkiej ze strony historiawisly.pl
Pozdra(W)iam
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"
Ja Wisła, Ja Wisła!"
-
-
Mecz Wisła - Zawisza w strugach deszczu to ten 2ligowy mecz z maja 1995: [link]
Natomiast rok wcześnie też był mecz Wisła - Zawisza, tuż przed spadkiem obu drużyn do 2 ligi: [link]
Ile Zawiszy na tym meczu w 1994 ??
Natomiast rok wcześnie też był mecz Wisła - Zawisza, tuż przed spadkiem obu drużyn do 2 ligi: [link]
Ile Zawiszy na tym meczu w 1994 ??
-
Czy Lech mial zgode z GKS Tychy?
Bo oglądajac mecz Lecha z Barceloną widzialem chyba flage tyszan za bramką.
Bo oglądajac mecz Lecha z Barceloną widzialem chyba flage tyszan za bramką.
-
Stare zgody Chrobrego Głogów
-Śląsk Wrocław
-Bałtyk Gdynia (bardziej epizod)
-Moto-Jelcz Oława
-Petrochemia Płock
-Widzew Łódź
-KKS Kalisz
-Stilon Gorzów (odnowiona)
-Śląsk Wrocław
-Bałtyk Gdynia (bardziej epizod)
-Moto-Jelcz Oława
-Petrochemia Płock
-Widzew Łódź
-KKS Kalisz
-Stilon Gorzów (odnowiona)
CHROBRY GŁOGÓW!
-
-
Jadąc przez Wrocław na jednym na wiaduktów widziałem wyblakły, malowany jeszcze farbą olejną napis - STAL. To musiały być chyba bardzo, bardzo stare czasy, jeśli to w ogóle była zgoda.
-
Jeśli miałyby to być ślady po dawnych zgodach WKS-to albo Stal SW,albo ekipa koszykarska Stali Brzeg (bardziej prawdopodobne).Obie zgody to przełom lat 80 i 90Jadąc przez Wrocław na jednym na wiaduktów widziałem wyblakły, malowany jeszcze farbą olejną napis - STAL. To musiały być chyba bardzo, bardzo stare czasy, jeśli to w ogóle była zgoda.
-
Też obstawiałbym Stal Brzeg, tym bardziej że swego czasu takowe widziałem we Wrocku.Bączyński pisze: ↑31.05.2020, 17:26Jeśli miałyby to być ślady po dawnych zgodach WKS-to albo Stal SW,albo ekipa koszykarska Stali Brzeg (bardziej prawdopodobne).Obie zgody to przełom lat 80 i 90Jadąc przez Wrocław na jednym na wiaduktów widziałem wyblakły, malowany jeszcze farbą olejną napis - STAL. To musiały być chyba bardzo, bardzo stare czasy, jeśli to w ogóle była zgoda.
hip hop hańbą BIAŁEJ RASY!
www.facebook.com/WISŁOKA-historia-bez-końca-2165481040201535

-
Stał Brzeg ...jak się nie mylę mieli lub mają barwy żółto biało niebieskie...Stalowa wola nic nie znaczyla w tamtych czasach..Zupełnie Zielony. pisze: ↑28.06.2020, 18:44Też obstawiałbym Stal Brzeg, tym bardziej że swego czasu takowe widziałem we Wrocku.Bączyński pisze: ↑31.05.2020, 17:26Jeśli miałyby to być ślady po dawnych zgodach WKS-to albo Stal SW,albo ekipa koszykarska Stali Brzeg (bardziej prawdopodobne).Obie zgody to przełom lat 80 i 90Jadąc przez Wrocław na jednym na wiaduktów widziałem wyblakły, malowany jeszcze farbą olejną napis - STAL. To musiały być chyba bardzo, bardzo stare czasy, jeśli to w ogóle była zgoda.
-
Kolego pisze o latach 80tych....nie o 90tych...P.R.O.S.T.O pisze: ↑01.07.2020, 07:46Czy ja wiem czy Stalowa Wola nic nie znaczyła w tamtych czasach...fan fantik pisze: ↑01.07.2020, 01:37Stał Brzeg ...jak się nie mylę mieli lub mają barwy żółto biało niebieskie...Stalowa wola nic nie znaczyla w tamtych czasach..Zupełnie Zielony. pisze: ↑28.06.2020, 18:44
Też obstawiałbym Stal Brzeg, tym bardziej że swego czasu takowe widziałem we Wrocku.
Jeździli na wyjazdy, nawet te bardzo dalekie. Pamiętam ich w Bydgoszczy wiosną 1994 roku. I byli to jak na tamten czas bardzo konkretnie wyglądający goście.
-
Pamiętam że początkiem lat 90tych te napisy już były i bynajmniej nie świeże, a wiem bo czasem bywałem we Wrocławiu czy jezdziłem do Stargardu przez Wrocław.fan fantik pisze: ↑01.07.2020, 09:46Kolego pisze o latach 80tych....nie o 90tych...P.R.O.S.T.O pisze: ↑01.07.2020, 07:46Czy ja wiem czy Stalowa Wola nic nie znaczyła w tamtych czasach...fan fantik pisze: ↑01.07.2020, 01:37
Stał Brzeg ...jak się nie mylę mieli lub mają barwy żółto biało niebieskie...Stalowa wola nic nie znaczyla w tamtych czasach..
Jeździli na wyjazdy, nawet te bardzo dalekie. Pamiętam ich w Bydgoszczy wiosną 1994 roku. I byli to jak na tamten czas bardzo konkretnie wyglądający goście.
Co do wymienionej Stalowej Woli to zdaje się Zawisza wtedy miała z nimi zgodę więc wyjazd jako tako na lajcie ;)
hip hop hańbą BIAŁEJ RASY!
www.facebook.com/WISŁOKA-historia-bez-końca-2165481040201535

-
[quote="Zupełnie Zielony." post_id=1357542 time=1593613923
Co do wymienionej Stalowej Woli to zdaje się Zawisza wtedy miała z nimi zgodę więc wyjazd jako tako na lajcie ;)
[/quote]
Zawisza MIAŁ
[/quote]
Zawisza MIAŁ
-
z calym szacunkiem do Stali Stalowa Wola,ale jak robili awans i byli w Bytomiu ,to zjawili sie w sile 15 kibiców aż..
Z klubu prekursorów polskiego ruchu kibicowskiego
-
No spoko, a w którym roku to było ?
-
No 15 osób to jak na tamte czasy całkiem niezła wyjazdowa liczba. I bez porównania ekipa SSW w latach 90tych a obecnie. Mocno się wyrobili.