Ja kiedyś gdzieś czytałem o zgodzie Legii z Wisłą Kraków, ale nie pamiętam gdzie, a nie mam teraz dostępu do swoich starych materiałów. Jakby ktoś przybliżył to z góry dzięki.
Maly Parowozik Joe pisze:A mnie interesuje dlaczego (w jakich okolicznosciach) padla zgoda Widzew - Petra.Niech ktos napisze tutaj albo na PW.
kibice Petry na meczu zgodowym nie pamietam jakim wygwizadli i podobno nawet rzucili pare kamieni w pilkarzy Widzewa poniewaz przegrali ten mecz no i tak to sie skonczylo ale nie jestem pewien jak cos to niech mne ktos poprawi
TYLKO WIDZEW RTS
Wasza nienawiść umacnia naszą wiare!!!
Ci drudzy tylko dwa razy wspomogli Apator na Unii Tarnów (i to śmieszną liczbą), a np na Stali Rzeszów wogóle (choć mają jak rzut beretem). Po za tym w Toruniu zawitali bodajże tylko raz
Jest tego więcej, ale jak Apator zechce to sam napisze.
Radomiak-GKS Katowice - zgoda czy też układ trwał przez jeden wieczór???
Radomiak-KSZO - też coś nas łączyło ale bardzo krótko
Radomiak-Legia
Jesteśmy różni, pochodzimy z różnych stron Polski, mamy różne zainteresowania, ale łączy nas jeden cel. Cel ten to Ojczyzna, dla której chcemy żyć i pracować. ROMAN DMOWSKI "POLSKA, NARÓD, OJCZYZNA"
R-P-R pisze:Radomiak-GKS Katowice - zgoda czy też układ trwał przez jeden wieczór???
Radomiak-KSZO - też coś nas łączyło ale bardzo krótko
Radomiak-Legia
Nie jestem pewien, ale oglądałem kiedyś na VHS mecz Polska-Mołdawia na stadionie GKS-u Katowice, gdzie była zadyma na trybunie (obecna trybuna pikników) i nie była to przypadkiem zadyma kibiców GKS-u i Radomiaku? Trochę temu to było, ale wydaje mi się, że powstał wtedy układ, który został rozbity na w/w meczu. Oczywiście mogę się mylić, bo było to dosyć dawno temu.
ciekawie prawisz... nie wiedzialem
od jak dawna ten uklad ??
temat jest o starych zgodach...
- Z Łodzianami zgadalismy się na Polska-Azejberdżan i sw. Wojnie '95; w 5 wspomoglismy ich na PP w Brzesku, gdzie zrobilismy układ. Dawali nam flagę "ŁKS POWER" za "TARNOVIA" (ręka z mieczem), ale nasi odmówili. Potem jechalismy w paru na Wisła-ŁKS, ale nie dojechalismy (w******* w Bochni od Wisły). Szkoda, że padła im sztama z Cracusami, wszystko wskazywało na dobra zgodę.
Rozmawiałem z kolesiem z Płocka i mówił że Ich zgoda z Widzewem padła jak Widzew chciał aby Petra została ich FC. Na meczu Petra-Widzew był dym, i nastąpiło zerwanie zgody .
You Will never walk alone - TORCIDA will be ever with you
Hammi Beer 7 pisze:Kiedy padła zgoda GKS Jastrzębie-Hutnik Kraków? Bo widać, że kontakty wróciły co pokazuje 25 osobowe wsparcie Hutnika w Jaworznie kibiców GKS-u. Chciałbym wiedzieć kiedy i jakie były przyczyny rozpadu przyjaźni.
kiedy dokladnie to ci nie powiem ale zgoda nie byla zrywana tylko przestalismy sie odwiedzac itd
87 pisze:może ktoś wymienić stare zgody Zawiszy Bydgoszcz?
Z tego co pamiętam
Arka Gdynia
Lech Poznań
Odra Opole?
Cracovia
Górnik Zabrze
więcej nie pamiętam
Również Polonia Bytom.
Do dziś wśród starszych kibiców Zetka wspominana jest bardzo ciepło.
Polonia Bytom - patologia zoorganizowana !
pisze:"nas nie interesuje, znaczy się, chodzi o to, że... bo policja w ogóle jest na stadionie, a oni będą w ogóle... ehhh... później będa rozkminiali w ogóle kto co był i... zresztą..."
klapy88 pisze:WISŁA SANDOMIERZ:
Siarka Tarnobrzeg
Stal Stalowa Wola
Nie przypominam sobie żeby Siarka miała kiedyś zgode z Wisłą Sandomierz Z tego co pamiętam to z Sandomingo przyjeżdżały pojedyncze osoby na mecze Siarki,ale nie było żadnej oficjalnej zgody.Chyba ,że w bardzo odległych czasach.Przez ostatnie kilkanaście lat dobrze wspierającym nas FC byli kibice Czarnych Połaniec,co z wiadomych względów wykluczało by dobre stosunki na lini Siarka-Wisła.S.(Kilkanaście lat temu w awanturze pomiędzy kibicami Czarnych ,a Wisły w skutek pobicia zginęła jedna os z Sandomierza.)