Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
https://tinypic.pl/byoykobnogrn i takie słowa mówi były prezes stowarzyszenia Niebiescy
-
szobiszowicefanatic
Torcida to są wszyscy kibice na Górniku nad czym zawsze ubolewałem. I każdy może nosić ciuchy z napisem Torcida a że jedni dodają sobie h do herbu to już inna sprawa.KSGKSW pisze: 02.11.2019, 20:23Czyli od lat nie uczestniczysz w życiu torcidy?szobiszowicefanatic pisze: 02.11.2019, 19:50Dlaczego twierdzisz że moja osoba dopiero teraz uznaje te zasady? Zawsze tak uważałem i zdania nie zmienię.KSGKSW pisze: 02.11.2019, 19:34 [quote=szobiszowicefanatic post_id=<a href="tel:1342016">1342016</a> time=<a href="tel:1572717327">1572717327</a> user_id=45459]
Czyli wielu wielu lat waszym wodzem był gość który trenował u psa i wtedy jeszcze tej zasady nie uznawałeś ?
Szkoda, że tak ochoczo się nie tłumaczycie jak ochoczo wszystkim wypominacie każde potknięcie.
[/quote]
Szacunek, że prawdopodobnie jako jeden z nielicznych nie zamiatasz sprawy pod dywan.
Panowie zluzujcie trochę,
Wreszcie Śląsk w aspekcie H wyglada ciekawie,
Każda ekipa przewietrzyl kadre, strony jak nigdy się wyrównały, młodzi działają, oby tak dalej.
Wreszcie Śląsk w aspekcie H wyglada ciekawie,
Każda ekipa przewietrzyl kadre, strony jak nigdy się wyrównały, młodzi działają, oby tak dalej.
szobiszowicefanatic pisze: 02.11.2019, 21:30Torcida to są wszyscy kibice na Górniku nad czym zawsze ubolewałem. I każdy może nosić ciuchy z napisem Torcida a że jedni dodają sobie h do herbu to już inna sprawa.KSGKSW pisze: 02.11.2019, 20:23Czyli od lat nie uczestniczysz w życiu torcidy?szobiszowicefanatic pisze: 02.11.2019, 19:50
Dlaczego twierdzisz że moja osoba dopiero teraz uznaje te zasady? Zawsze tak uważałem i zdania nie zmienię.
Szacunek, że prawdopodobnie jako jeden z nielicznych nie zamiatasz sprawy pod dywan.
[/quote]
Nie ma co zamiatać sprawa jest prosta. Niestety dla młodszych liczy się kasa nie wartości a potem płacz że ich psy łatwo rozkminiają.
Życie pisze różne scenariusze także śmieszą mnie te całe sztywne zasady. Załóżmy, że poznacie dziewczynę, której brat jest policjantem? Zakochacie się w sobie i co? W imię zasad pogonicie dziewczynę z którą moglibyście spędzić resztę swojego życia? No jak nie to będziecie musieli sobie podawać rękę, spędzać wspólnie czas, uroczystości rodzinne, święta, może i wakacje. Na fejsbuka wrzucicie fotkę z urodzin i potem ktoś to wyciągnie, że zbijacie piątki z policjantem.
Wasz najlepszy kumpel od dzieciństwa, który był na dobre i na złe, wiele wam pomógł postanowił iść do policji. Urwiecie z nim kontakt?
Ukradną wam samochód, opierdzielą mieszkanie, które macie ubezpieczone i co? Nie zgłosicie tego na policję? Jeśli tak to przecież jesteście konfidentami, jeśli nie to przepadł wasz dorobek życia.
Przykłady można mnożyć. Pozdrawiam.
Wasz najlepszy kumpel od dzieciństwa, który był na dobre i na złe, wiele wam pomógł postanowił iść do policji. Urwiecie z nim kontakt?
Ukradną wam samochód, opierdzielą mieszkanie, które macie ubezpieczone i co? Nie zgłosicie tego na policję? Jeśli tak to przecież jesteście konfidentami, jeśli nie to przepadł wasz dorobek życia.
Przykłady można mnożyć. Pozdrawiam.
Piast wchodzi na Górnik?
Oglądam mecz Ksg i sie zastanawiam wy kibicujecie Torcidzie czy Górnikowi każda fana Torcida,Torcida Torcida,
a acab jakoś nie widać!
a acab jakoś nie widać!
-
Pan Zdzisław
Pozwoliłem sobie poczekać kilka minut aż ochłoniesz, już wszystko dobrze?Natiste pisze: 03.11.2019, 16:36 Oglądam mecz Ksg i sie zastanawiam wy kibicujecie Torcidzie czy Górnikowi każda fana Torcida,Torcida Torcida,
a acab jakoś nie widać!
Guy Fawkes mógłbym Ci jeszcze inne przykłady podać ale po co jak ty z tych sztywnych i prawilnych nawet jakby Ci żonę czy córkę porwali to byś szukał na własną rękę. Skoro wyznajecie zasadę JP na 100% to chyba trzymacie się tego na 100 % i o to właśnie mi chodzi.
Co do tych treningów to ja to widzę tak że po prostu trenowali tam gdzie chodzą wszyscy z tego miasta. Sam znam salkę w pewnym mniejszym mieście gdzie trenują ochroniarze, policjanci jak również ludzie, którzy jeżdżą na mecze. Tam się wszyscy znają i nikt nie robi z tego problemu, podobnie chyba było w tym Knurowie.
Co do tych treningów to ja to widzę tak że po prostu trenowali tam gdzie chodzą wszyscy z tego miasta. Sam znam salkę w pewnym mniejszym mieście gdzie trenują ochroniarze, policjanci jak również ludzie, którzy jeżdżą na mecze. Tam się wszyscy znają i nikt nie robi z tego problemu, podobnie chyba było w tym Knurowie.
-
NiebieskiDaf
Daj już spokójRaiden pisze: 03.11.2019, 19:47 Guy Fawkes mógłbym Ci jeszcze inne przykłady podać ale po co jak ty z tych sztywnych i prawilnych nawet jakby Ci żonę czy córkę porwali to byś szukał na własną rękę. Skoro wyznajecie zasadę JP na 100% to chyba trzymacie się tego na 100 % i o to właśnie mi chodzi.
-
szobiszowicefanatic
Podobno do nikogo twoje argumenty nie przemawiają.Raiden pisze: 03.11.2019, 19:47 Guy Fawkes mógłbym Ci jeszcze inne przykłady podać ale po co jak ty z tych sztywnych i prawilnych nawet jakby Ci żonę czy córkę porwali to byś szukał na własną rękę. Skoro wyznajecie zasadę JP na 100% to chyba trzymacie się tego na 100 % i o to właśnie mi chodzi.
To ta sama Torcida, która wywieszala niedawno transparent o "Fest Gym Gdynia"?
-
szwadron97
co ty obudziles sie niedawno ze widzisz wszedzie Torcida ? po co im acab bardziej w Chrzowie pasujeNatiste pisze: 03.11.2019, 16:36 Oglądam mecz Ksg i sie zastanawiam wy kibicujecie Torcidzie czy Górnikowi każda fana Torcida,Torcida Torcida,
a acab jakoś nie widać!
-
Łysy z Huty
No to się porobiło a odpowiednich transparentów na stadionach w kierunku torcidy(celowo z małej) nadal brak.
-
enterorokej
Z tego co wiemy To chyba jeszcze Sosnowiec, Polonia b. Czy inne BKS-y mają zaległe transparenty wywiesić w stronę ruchu apropo współpracy smieRdzieli z policja :)
-
19__kattowitz__20
fajny wywiad z rezyserem Niebieskich Chacharow Cezarym Grzesiukiem (film wchodzi do kin 15.11)
"
Kiedy zaczął pan kręcić „Niebieskie Chachary”?
Cezary GRZESIUK: W 2008 roku, na słynnych Wielkich Derbach Śląska. Padł rekord frekwencji, 42 tysiące kibiców. To było wydarzenie, które mnie oczarowało. Wychowałem się na Stadionie Śląskim, w latach 70. chodziłem tam z tatą na niemalże każdy mecz. Tam stałem się kibicem, tam piłka zawładnęła moim ciałem i umysłem. Jako 15-latek, zobaczyłem jednak „Hair” Milosza Formana. Po tym filmie postanowiłem zmienić swoje życie, wszystko poszło w drugą stronę. Mówię o sobie, że jestem starym rock’n’rollowcem. Na długo zapomniałem o piłce. Wróciłem w 2008 roku, dzięki derbom ona oczarowała mnie na nowo.
Skąd pomysł na taki film?
Cezary GRZESIUK: Wejście w ten świat nie byłoby możliwe, gdyby ktoś mi trochę nie pomógł. Pchnął mnie w to zaangażowany społecznie dawny chorzowski radny, spryciarz, wielki miglanc – Rysio Sadłoń. Powiedział: „Czarek, tyle rzeczy zrobiłeś, z tyloma ludźmi działałeś, a teraz narzekasz, że nie masz pracy. Zrobiłbyś coś dla Śląska”. Rzucane były w eter różne pomysły, okazjonalne, laurkowe, które nie budziły jednak potencjału, jaki musi w sobie twórca wywołać, by stwierdzić: „Tak, biorę to!”.
Wiele czynników musi zafunkcjonować, by człowiek w coś uwierzył. W sposób fizyczny musi w organizmie zaistnieć potrzeba wypowiedzenia się na dany temat. Nie przypuszczałem, że prace nad filmem potrwają aż 11 lat. Zakładałem, że może dwa… No, bo łatwo wyobrazić sobie energię na dwa lata. A na 11? To już dużo trudniejsze. Rysio wiercił mi dziurę w brzuchu przez dobry rok. „Byś coś zrobił, byś coś zrobił”. To on zaprosił mnie w 2008 roku na te derby. Przezornie zabrałem ze sobą jakąś kamerę. Wszystko stało się na stadionie. Gdy kibice walnęli w bębny, wiedziałem już, że to jest to. Że to temat na film.
Zajawka kinowa filmu „Niebieskie Chachary”
Na ilu wyjazdach był pan razem z kibicami Ruchu?
Cezary GRZESIUK: Uzbierało się 86 meczów. Gdy po raz pierwszy wszedłem do pociągu z kamerą, to zastanawiałem się tylko, którymi drzwiami wylecę. Było głośno, alkoholowo. Wszyscy dookoła byli wielcy, silni, a ja – mały i chudy. Jechaliśmy na Wisłę Kraków, krótki pociąg. Kolejny był już znacznie dłuższy. Do Gdańska, 17-godzinny. „Niebieskie Chachary” zaczynają się i kończą zdjęciami z meczu z Górnikiem Łęczna – przykrym, bo dla Ruchu ostatnim w ekstraklasie.
Na kibicowskich wyjazdach bywa gorąco. Miewał pan momenty, w których obawiał się pan wręcz o życie?
Cezary GRZESIUK: Wbrew pozorom – ani jednego. Jeśli się obawiałem, to chyba tylko za sprawą policji. Czy mnie zakatują, czy wypuszczą, czy może wykończą psychicznie. Czy sobie sam w radiowozie czegoś nie zrobię, by skończyć taką farsę. Bo jak na XXI wiek, niektóre działania służb mundurowych to jest farsa. Ale w filmie nie chodziło mi tylko o to, by pokazać działania policji. Zamierzałem postawić przed kibicami lustro, aby sami mogli się w nim przejrzeć. Kwestia, kto ile ma świadomości, inteligencji i ile zrozumie. "
całosc https://sportdziennik.com/rezyser-niebi ... K86uMkiBxw
w K-cach najprawdopodobniej w kinie " Kosmos"
"
Kiedy zaczął pan kręcić „Niebieskie Chachary”?
Cezary GRZESIUK: W 2008 roku, na słynnych Wielkich Derbach Śląska. Padł rekord frekwencji, 42 tysiące kibiców. To było wydarzenie, które mnie oczarowało. Wychowałem się na Stadionie Śląskim, w latach 70. chodziłem tam z tatą na niemalże każdy mecz. Tam stałem się kibicem, tam piłka zawładnęła moim ciałem i umysłem. Jako 15-latek, zobaczyłem jednak „Hair” Milosza Formana. Po tym filmie postanowiłem zmienić swoje życie, wszystko poszło w drugą stronę. Mówię o sobie, że jestem starym rock’n’rollowcem. Na długo zapomniałem o piłce. Wróciłem w 2008 roku, dzięki derbom ona oczarowała mnie na nowo.
Skąd pomysł na taki film?
Cezary GRZESIUK: Wejście w ten świat nie byłoby możliwe, gdyby ktoś mi trochę nie pomógł. Pchnął mnie w to zaangażowany społecznie dawny chorzowski radny, spryciarz, wielki miglanc – Rysio Sadłoń. Powiedział: „Czarek, tyle rzeczy zrobiłeś, z tyloma ludźmi działałeś, a teraz narzekasz, że nie masz pracy. Zrobiłbyś coś dla Śląska”. Rzucane były w eter różne pomysły, okazjonalne, laurkowe, które nie budziły jednak potencjału, jaki musi w sobie twórca wywołać, by stwierdzić: „Tak, biorę to!”.
Wiele czynników musi zafunkcjonować, by człowiek w coś uwierzył. W sposób fizyczny musi w organizmie zaistnieć potrzeba wypowiedzenia się na dany temat. Nie przypuszczałem, że prace nad filmem potrwają aż 11 lat. Zakładałem, że może dwa… No, bo łatwo wyobrazić sobie energię na dwa lata. A na 11? To już dużo trudniejsze. Rysio wiercił mi dziurę w brzuchu przez dobry rok. „Byś coś zrobił, byś coś zrobił”. To on zaprosił mnie w 2008 roku na te derby. Przezornie zabrałem ze sobą jakąś kamerę. Wszystko stało się na stadionie. Gdy kibice walnęli w bębny, wiedziałem już, że to jest to. Że to temat na film.
Zajawka kinowa filmu „Niebieskie Chachary”
Na ilu wyjazdach był pan razem z kibicami Ruchu?
Cezary GRZESIUK: Uzbierało się 86 meczów. Gdy po raz pierwszy wszedłem do pociągu z kamerą, to zastanawiałem się tylko, którymi drzwiami wylecę. Było głośno, alkoholowo. Wszyscy dookoła byli wielcy, silni, a ja – mały i chudy. Jechaliśmy na Wisłę Kraków, krótki pociąg. Kolejny był już znacznie dłuższy. Do Gdańska, 17-godzinny. „Niebieskie Chachary” zaczynają się i kończą zdjęciami z meczu z Górnikiem Łęczna – przykrym, bo dla Ruchu ostatnim w ekstraklasie.
Na kibicowskich wyjazdach bywa gorąco. Miewał pan momenty, w których obawiał się pan wręcz o życie?
Cezary GRZESIUK: Wbrew pozorom – ani jednego. Jeśli się obawiałem, to chyba tylko za sprawą policji. Czy mnie zakatują, czy wypuszczą, czy może wykończą psychicznie. Czy sobie sam w radiowozie czegoś nie zrobię, by skończyć taką farsę. Bo jak na XXI wiek, niektóre działania służb mundurowych to jest farsa. Ale w filmie nie chodziło mi tylko o to, by pokazać działania policji. Zamierzałem postawić przed kibicami lustro, aby sami mogli się w nim przejrzeć. Kwestia, kto ile ma świadomości, inteligencji i ile zrozumie. "
całosc https://sportdziennik.com/rezyser-niebi ... K86uMkiBxw
w K-cach najprawdopodobniej w kinie " Kosmos"
-
NaSpokojniee
-
Königshütte
Mara w kryminale też odbijał piłeczkę że waflowanie z psem nie jest kulawe bo na Ruchu się r********??
Czy osoby z Ruchu za kontakty z CBŚP również zostały w kryminale rozliczone? Swojego czasu padły takie oskarżenia:
Centralne Biuro Śledcze Policji rozbiło gang założony przez członków bandyckiej bojówki pseudokibiców Ruchu Chorzów, z którymi współpracowali oficerowie CBŚP z Katowic.
Centralne Biuro Śledcze Policji rozbiło gang założony przez członków bandyckiej bojówki pseudokibiców Ruchu Chorzów, z którymi współpracowali oficerowie CBŚP z Katowic.
Dobre pytanie, może ktoś z tych którzy tak ochoczo piszą o bawieniu się berłem odpowie czy swoich ziomali z Ruchu tak potraktowali??trolo pisze: 04.11.2019, 16:41 Czy osoby z Ruchu za kontakty z CBŚP również zostały w kryminale rozliczone? Swojego czasu padły takie oskarżenia:
A jak wytłumaczysz to, że w którymś z zakładów karnych policjant grypsował, bo pomagał dobrym chłopakom na wolności?? Jak to się ma do sztywnych zasad panujących w więzieniach?Anty60wrwe pisze: 04.11.2019, 14:16 Jak już cała Polska wie mARA to w kryminale odbijał inne piłeczki ku uciesze współwięźniów. Smutny koniec kariery ale żeby ku*** policyjna zdechła
Takie charakterny z was chłopaki na każdym meczu wyjazdowym rządzi ekipa żeby nie było kradzieży na stacjach bydła itd I to jest współpraca z psami robicie to co oni chcą A swoich karcicie za źle zachowanie to nie jest kibicowanie to są interesy A w interesach niema zasad niszczy się wroga na różne sposoby
Anonimowo można cisnąć każdemu, lecz jeszcze raz amebo wytłumaczę, ja nie mam zdjęć z psami, mało tego nigdy mi nie przyszło do głowy się z nimi waflować, o trenowaniu już nie wspomnę. Co ważne, w mojej bandzie ludzie zadbali o młodych, którym wpajano zasady jak należy, również w mojej bandzie decyzja została by podjęta natychmiast. Na koniec dodam że również nauczono mnie pisać. 

To jak już tak rozkminiamy to czy z gadem można trenować czy też lipa?

Albo z konfidentem Sternikiem?

Ja tez pajacyku a ze unas w ekipie tak bylo, to bylo tez juz zadbane.zadra pisze: 04.11.2019, 22:29 Anonimowo można cisnąć każdemu, lecz jeszcze raz amebo wytłumaczę, ja nie mam zdjęć z psami, mało tego nigdy mi nie przyszło do głowy się z nimi waflować, o trenowaniu już nie wspomnę. Co ważne, w mojej bandzie ludzie zadbali o młodych, którym wpajano zasady jak należy, również w mojej bandzie decyzja została by podjęta natychmiast. Na koniec dodam że również nauczono mnie pisać.![]()
A mowiles cos ze bawil sie berlem a to jest pierdolony farmazon.
C?iekawe czy jestes taki kozak i powiedzialbys mu to woczy albo wystawil swoje jak wyjdzie kiedys?
Proponuję na początek dowiedzieć się co oznacza berło na wakacjach, bo słabo u was z grypserą ;)
-
szwadron97
Myślisz że to ruszy najbardziej konfidencką ekipę w historii ruchu kibicowskiego no może Wisła może mieć więcej dobrali się:-)kontem ok pisze: 04.11.2019, 23:20 To jak już tak rozkminiamy to czy z gadem można trenować czy też lipa?
-
Abrakadabra1410
No a po prawej ma chlopek strażnika miejskiego...kontem ok pisze: 04.11.2019, 23:20 To jak już tak rozkminiamy to czy z gadem można trenować czy też lipa?
Nie moja wina że foteczki tortu wrzucają na instagramy haha. Co za pedalskie czasy a później i tak połowa się rozjebie i zostanie parzenie czaju
Oczywiście ze śledzę wariat
Do tego pędzla kontem ok. Kto i gdzie trenuje ze sternikiem od momentu gdy wyszło na jaw że to pała?
-
Noga z Familoka
Na forum to można sobie popierdolić a 1 na 1 z Marą to niewielu by wytrzymało 60. . . Sekund
Powiedz nam lepiej co spotkało osoby za współpracę z CBŚ i dlaczego ani słowem się na ten temat nie zająkniesz?
Ten mara to ma fanpage na facebooku czy to nie on ?
chyba wtedy chodzilo o inna osobe z Gornika.i obrazil sie bo bylo cisniete z jakas ku*** z roksy ktora co sie okazalo byla jego baba.
Tytus taki waleczny, to może powiedz co robi z wami pewien ogr po wpłynięciu papierów? Synek wyżej wymienionego też pokazywał palcem i zero konsekwencji.
Rozumie ze połowa ekipy Ruchu która siedzi i miała kontakty z CBŚ, bo nie możliwe ze np 2 się układało a reszta bie wiedziała powinno się zajebac do wora i być traktowanym taka jak Mara, prosta odp tak czy nie?? Czy to już inne standardy.
-
DoZo(L)e...
Cała nadzieja we wsPÓ7NIKACh ... "Tytusa...". ;)trolo pisze: 04.11.2019, 16:41 Czy osoby z Ruchu za kontakty z CBŚP również zostały w kryminale rozliczone? Swojego czasu padły takie oskarżenia:
Skąd Wy to wszystko wiecie
, idealni ludzie do współpracy .