Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Analogicznie stadion Zagłębia Sosnowiec leży na terenie Szopienic. Myślę, że wiele by się znalazło takich podobnych sytuacji.
-
R.E. Bells
Nie ma tu analogii, stadion Ludowy leży w Sosnowcu. Prezydent Katowic nie musi dawać zgody na żadne imprezy itp.
To prawda! Choć leży po drugiej stronie Brynicy. Historycznej granicy GŚ.R.E. Bells pisze: 17.09.2019, 09:15 Nie ma tu analogii, stadion Ludowy leży w Sosnowcu. Prezydent Katowic nie musi dawać zgody na żadne imprezy itp.
-
maszerujlubgin
Wasz stadion lezy na Slasku . Brynica to dosyc wyrazna granica .
-
Oberschlesien14
Stadion Zagłębia leży w Katowicach, konkretniej na opisywanych tu Szopienicach.
Najlepiej sobie wbić stadion ZS w google maps i zobaczyć widok z satelity. Stadion Zagłębia stoi obok Brynicy, ale po stronie Katowic, administracyjnie na dzielnicy Szopienic(Ruch) leży przy stawie oraz "osiedlu" Borki(GKS). Tak to wygląda od południowej granicy.
Swoją drogą warto zahaczyć o ul. Borki jak ktoś będzie na google maps i zobaczyć jaki mały skansen postawiliśmy na granicy z Sosnowcem ;)
Najlepiej sobie wbić stadion ZS w google maps i zobaczyć widok z satelity. Stadion Zagłębia stoi obok Brynicy, ale po stronie Katowic, administracyjnie na dzielnicy Szopienic(Ruch) leży przy stawie oraz "osiedlu" Borki(GKS). Tak to wygląda od południowej granicy.
Swoją drogą warto zahaczyć o ul. Borki jak ktoś będzie na google maps i zobaczyć jaki mały skansen postawiliśmy na granicy z Sosnowcem ;)
bujną masz wyobraźnięOberschlesien14 pisze: 17.09.2019, 17:00 Stadion Zagłębia leży w Katowicach, konkretniej na opisywanych tu Szopienicach.
Nie, stadion Zagłębia leży w Sosnowcu, ale na terenach GŚ. Zmieniono granice administracyjne za Gierka i obiekt jest w Sosnowcu, mimo ze wybudowany historycznie w Szopienicach. jak ktos napisal, na organizacje meczow Zaglebia zgode wydaje prezydent Sosnowca. Na organizacje meczow Gksu, prezydent Chorzowa. jakies podobienstwa sa, ale sytuacja jednak jest inna.Oberschlesien14 pisze: 17.09.2019, 17:00 Stadion Zagłębia leży w Katowicach, konkretniej na opisywanych tu Szopienicach.
Racja:212 pisze: 17.09.2019, 17:39Nie, stadion Zagłębia leży w Sosnowcu, ale na terenach GŚ. Zmieniono granice administracyjne za Gierka i obiekt jest w Sosnowcu, mimo ze wybudowany historycznie w Szopienicach. jak ktos napisal, na organizacje meczow Zaglebia zgode wydaje prezydent Sosnowca. Na organizacje meczow Gksu, prezydent Chorzowa. jakies podobienstwa sa, ale sytuacja jednak jest inna.Oberschlesien14 pisze: 17.09.2019, 17:00 Stadion Zagłębia leży w Katowicach, konkretniej na opisywanych tu Szopienicach.
"Stadion Ludowy – stadion położony w Sosnowcu w dzielnicy Stary Sosnowiec, na którym swoje mecze rozgrywa zespół piłkarski Zagłębie Sosnowiec. Budowę stadionu rozpoczęto w 1954 roku na terenie ówczesnego miasta Szopienice. Uroczyste otwarcie nastąpiło 21 października 1956"
-
Oberschlesien14
Czyli część Sosnowca leży na terenach Górnego Śląska? Ja wiem, że na papierze ten kawałek na mapie to Sosnowiec, ale jako kibice to chyba jednak powinniśmy trzymać się granic i tradycyji, a ta część rzeki to już Hanysowo. Ja przecież nie neguje waszych argumentów, ale dla mnie liczy się historia danych terenów.
Tak to wygląda, że historycznie Ludowy jest na GŚ.
Z kolei Borki to chyba nie GKS, nawet nie Ruch? Pomimo bliskości Szopienic i Burowca. Taki jakby przysiółek nie wiadomo czyj. Oczywiście pomijam teraz temat, że w obecny skład Szopienic wchodzą Borki, Burowiec, Wilhelmina, Roździeń itp.
W podziale HKS/GKS to Borki są jakby takim czymś pomiędzy i nie wiadomo czyje, a może bardziej niczyje?
Z kolei Borki to chyba nie GKS, nawet nie Ruch? Pomimo bliskości Szopienic i Burowca. Taki jakby przysiółek nie wiadomo czyj. Oczywiście pomijam teraz temat, że w obecny skład Szopienic wchodzą Borki, Burowiec, Wilhelmina, Roździeń itp.
W podziale HKS/GKS to Borki są jakby takim czymś pomiędzy i nie wiadomo czyje, a może bardziej niczyje?
-
Sebastian75
Stare Borki sa juz w rozsypce malo ludzi juz tam mieszka. Na Borkach i Korczaka az do Burowca jednostki GieKSy.wawer80 pisze: 18.09.2019, 20:15 Tak to wygląda, że historycznie Ludowy jest na GŚ.
-
SzachownicaZdarzen
Jak Polonia zdobyła 2 małe flagi RR bo chyba nigdzie się nie pojawiła żadna relacja z obu stron ?
-
Polish Power
Ile GieKSa dostała biletów na Garbarnię ??
-
Oberschlesien14
Czy aż takie jednostki to nie wiem. Może nie wiele tam mieszka ludzi, ale Borki i Korczaka = GKS. Parę lat temu prawie tam zamieszkałem, więc musiałem zrobić rozeznanie okolicy :) Chyba że coś się zmieniło, ale pewnie bym o tym wiedział.
-
kusy_jest_boski
Uff przeczytałem cały ten wątek od deski do deski -- Ruch, GKS, Górnik, Sosnowiec, Piast i inne mniejsze kluby przerobione tu były na wszystkie możliwe sposoby. A prawie nic o Podbeskidziu, owszem BKS-u z Bielska jest dużo, nawet miałem okazję kilku z nich poznać będąc nad morzem (trochę nogi się człowiekowi uginają jak dosiadałem się do stolika), wiadomo zgrabna ekipa, ale totalnie nic o drugiej drużynie z Bielska, nikt tu się nie udziela, olewają kibice.net? spore miasto, fajna historia, stadion który był najpierw BKS-u, później miasta, jak tam się ma teraz układ sił, PB w ogóle działa?
Może dlatego, że temat jest o Zagłębiu Dąbrowski i Górnym Śląsku a nie o Pogórzu Śląskim.kusy_jest_boski pisze: 19.09.2019, 15:19 Uff przeczytałem cały ten wątek od deski do deski -- Ruch, GKS, Górnik, Sosnowiec, Piast i inne mniejsze kluby przerobione tu były na wszystkie możliwe sposoby. A prawie nic o Podbeskidziu, owszem BKS-u z Bielska jest dużo, nawet miałem okazję kilku z nich poznać będąc nad morzem (trochę nogi się człowiekowi uginają jak dosiadałem się do stolika), wiadomo zgrabna ekipa, ale totalnie nic o drugiej drużynie z Bielska, nikt tu się nie udziela, olewają kibice.net? spore miasto, fajna historia, stadion który był najpierw BKS-u, później miasta, jak tam się ma teraz układ sił, PB w ogóle działa?
-
warfiter001
Dzisiaj ma się odbyć ciekawa gala MMA - Silesian MMA Challenge 2 w Mysłowicach, przed pierwszą galą było dosyć gorąco za sprawą niebieskich i GKSu z Mysłowic, dziś też powinno być fajnie, jakby co to łapcie link do transmisji - https://bit.ly/2ksLFjU
Link ukryty za skrótem bit.ly wcale nie wieje lewizną i próbą naciągnięcie na kasę albo odsłony, nic a nic, klikajcie wszyscy!
tu jest link dio Wrocław Fight Championship 2 https://youtu.be/gbKL6SkyhgQ
GKS K-CE
Czy w Wojkowicach jest ktoś jeszcze z PB, czy samo Zagłębie?
Czy Zagłębie z Jaworzna, Olkusza i Zawiercia to poza flagami coś są widoczni czy nic?
Czy Zagłębie z Jaworzna, Olkusza i Zawiercia to poza flagami coś są widoczni czy nic?
-
pangrzegorz1975
W Wojkowicach była kiedys PB,ale pewne okoliczności sprawiły,że własciwie jest tam tylko Zagłębie
Z klubu prekursorów polskiego ruchu kibicowskiego
Sytuacja w ZawieRciu nie zmienna od 20 lat. Jedyny oficjalny fc Ruchu. Przeciwników brak.
-
Kuzyn Burmistrza
Tak, Czeladź za CKS-em co równa sie też ZS, inne jednostki znajdą sie wszedzie, w siasiednim Będzinie czy DG, ale skoro nic nie dzialają, to oficjalnie nie ma o czym mówić - 100% ZS.cobalt pisze: 22.09.2019, 08:34 Czeladź to 100% Zagłębie czy są jednostki Gieksy
Siemianiowice Pszczelnik to tylko Ruch?
-
Polish Power
Ile Piasta z Jastrzębiem w Sosnowcu ?
-
_Southern_Poland_
Który to fc ledwo dyszyZawieRcie pisze: 22.09.2019, 08:45 Sytuacja w ZawieRciu nie zmienna od 20 lat. Jedyny oficjalny fc Ruchu. Przeciwników brak.
Masz nasze liczby na naszym fanpage niebieskie Zawiercie. Od lat podobny poziom.
-
bez-napinki
Tak, Pszczelnik - tylko Ruch, można by napisać, że Siemianowice to tylko Ruch.cobalt pisze: 22.09.2019, 08:34 Czeladź to 100% Zagłębie czy są jednostki Gieksy
Siemianiowice Pszczelnik to tylko Ruch?
-
Naród Slonski
Jeżeli FC Zawiercie ledwo dyszy to co powiedzieć o waszym FC Siemianowice ? Odpowiedz szczerze.
-
Oberschlesien14
Sprawdzając liczby wyjazdowe to bardzo zbliżone do Siemianowic, a wy macie podobno całe Zawiercie
-
Slenderman
Te FC Gieksy z Siemianowic, to zbiórki na Siemianowicach nie robi.
-
ZdzichuWiertara
Gdzie tu w ogóle porównanie. Gieksa z Siemianowic ma za przeciwnika jeden z lepszych fc Ruchu, z kolei w Zawierciu jest właściwie sam Ruch. Liczby liczbami, ale o tym kto panuje w mieście to nie świadczy Szególnie patrząc na obecny poziom rozgrywkowy Ruchu i GKS oraz odległości jakie muszą pokonać poszczególne fancluby.
120 drugie tyle nie wchodzi.
-
Naród Slonski
Sielce maja na giełdę może 3 kilometry, nie chodzą po miescie w barwach ,niemaja ,zbiórek, nawet grafow niemaja, Zawiercie ma Chyba z 50 kilometrow do Chorzowa samych grafow w mieście chyba z 30 i chodzą w barwach nie tylko w Zawierciu ale widziałem też w Łazach, Ogrodziencu,Chruszczobrodzie,Mitredze,Rokitnie Szlacheckim,więc co to za porównywanie, ZAWIERCIE BY TE WASZE FC SIEMCE W ROWNYCH LICZBACH ROZJEBALO W PYŁ
-
Oberschlesien14
No to w takim razie macie więcej grafów i wiosek naokoło niż kibiców na wyjazdach hehe. Nie ja zacząłem bezsensowne porównywanie Siemc do Zawiercia tylko ktoś od was więc też nie wiem po co to ciągnąć
-
dumaihonor
Zobacz liczby Waszych dalszych fc.Oberschlesien14 pisze: 23.09.2019, 15:00 No to w takim razie macie więcej grafów i wiosek naokoło niż kibiców na wyjazdach hehe. Nie ja zacząłem bezsensowne porównywanie Siemc do Zawiercia tylko ktoś od was więc też nie wiem po co to ciągnąć
Jak wygląda sytuacja w Czerwionce Leszczynach? Zawsze miałem ich za dobry fc Górnika, duża aktywność, grafy na mieście, flaga też spora. W tej chwili postawili wszystko na ROW? Dziwna sytuacja.
Przejeżdżając spotkałem ludzi w barwach Gieksy, Bełk i okolice.
Na jakiej podstawie stwierdzasz, że postawili wszystko na ROW?dumaihonor pisze: 24.09.2019, 14:40Zobacz liczby Waszych dalszych fc.Oberschlesien14 pisze: 23.09.2019, 15:00 No to w takim razie macie więcej grafów i wiosek naokoło niż kibiców na wyjazdach hehe. Nie ja zacząłem bezsensowne porównywanie Siemc do Zawiercia tylko ktoś od was więc też nie wiem po co to ciągnąć
Jak wygląda sytuacja w Czerwionce Leszczynach? Zawsze miałem ich za dobry fc Górnika, duża aktywność, grafy na mieście, flaga też spora. W tej chwili postawili wszystko na ROW? Dziwna sytuacja.

Od tego sezonu podobno brak jakiejkolwiek organizacji. Szkoda takiego fc bo chlopaki 2 czy 3 sezony temu jezdzili kilkukronie liczbami 50+ na wyjazdy.Jak wygląda sytuacja w Czerwionce Leszczynach? Zawsze miałem ich za dobry fc Górnika, duża aktywność, grafy na mieście, flaga też spora. W tej chwili postawili wszystko na ROW? Dziwna sytuacja.