Po aprobacie? Nie używaj słów, których znaczenia nie rozumiesz.SErgioRamos pisze: 03.05.2019, 23:08Chelmża miała cwelowskie zaloty do apatora ale kazdy wie że to rozjebusy i po aprobacie z warszawy musieli odpuscic sobie nowych przyjaciólSportowa_2 pisze: 01.05.2019, 21:03Mi się o uszy obiło, że apator z Chełmżą pozytywnych relacji już nie ma.
Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.
1950
Kosa Wisła-Motor zaogniła chyba początek lub połowa lat 90-tych.
Wisła wtedy zerwała wszystkie? ( z Śląskiem i chyba Lechia też) zgody jakoś okolice 93, później pojawił się układ Motorem. Na meczy Śląsk-Wisła dość spora awantura Wiślacy wtedy chyba wyproszeni z sektora gości nawet, ale nie pamiętam czy przez Śląsk czy psy.
Na rewanżu w Krakowie duże ciśnienie. Motor miał zgodę z nami i układ z Wisłą czy jakoś tak. Wywiesił flagę w połowie drogi miedzy sektorem gości a X. Wisła zażądała deklaracji albo my albo oni i Motor poszedł na sektor gości.
Od tamtego czasu mimo odnowienia TKWM, Motor przy okazji niemal każdej wizyty w Krakowie na niskich ligach wypominał Wiśle tamtą krótką nienawiść do Śląska i do tak podkręcało atmosferę.
Wisła wtedy zerwała wszystkie? ( z Śląskiem i chyba Lechia też) zgody jakoś okolice 93, później pojawił się układ Motorem. Na meczy Śląsk-Wisła dość spora awantura Wiślacy wtedy chyba wyproszeni z sektora gości nawet, ale nie pamiętam czy przez Śląsk czy psy.
Na rewanżu w Krakowie duże ciśnienie. Motor miał zgodę z nami i układ z Wisłą czy jakoś tak. Wywiesił flagę w połowie drogi miedzy sektorem gości a X. Wisła zażądała deklaracji albo my albo oni i Motor poszedł na sektor gości.
Od tamtego czasu mimo odnowienia TKWM, Motor przy okazji niemal każdej wizyty w Krakowie na niskich ligach wypominał Wiśle tamtą krótką nienawiść do Śląska i do tak podkręcało atmosferę.
Przemoc pisze:c***, może masz rację. Za dużo dziś wypiłem.
93? Bzdura. Koniec zgody to jesień '89. Sezon '88/'89 zakończyliśmy na 2-gim miejscu za Zagł. Sosnowiec. Po prezencie od PZPN (czyt. reorganizacja lig) trafiła się szansa na awans - baraże. Te baraże to raczej szansa na ratunek przed spadkiem z ekstraklasy dla Pogoni i Jastrzębia, a tu niespodzianka - po barażach obaj drugoligowcy, czyli my i Zawisza, cieszyli się z awansu. Koniec sezonu to też micha dla Ruchu (a może raczej korona?) jako beniaminka, więc ostatni mecz sezonu na Cichej był niezłym cyrkiem na trybunach. Z tego powodu Ruch dostał zakaz gry na Cichej trzech pierwszych meczu kolejnego sezonu. Po inauguracji naszego sezonu w 1 lidze z Widzewem, nasz pierwszy wyjazd to właśnie Ruch, ale z racji zakazu mecz graliśmy na Olimpijskim we Wrocku. Właściwie to od tego meczu można liczyć początek naszej zgody ze Śląskiem. Nie było wtedy zgody Wisły z wrocławianami. Za to nasza ówczesna zgoda z krakusami i Jagą była już "taka sobie" z różnych względów. W i J z Wisły nigdy nie ukrywali niechęci do nas, za to T miał przyszywaną rodzinę w Lublinie i był mocno pro lubelski. U nas też podzielone zdania na temat zgody z Wisłą. Koniec tej zgody to była raczej kwestia czasu. Więc ta flaga Ślaska, która zawisła na naszym pierwszym po awansie wyjeżdzie na Reymonta, to wymarzony pretekst do zerwania tej coraz dziwniejszej zgody. Nie było nas wielu na tym meczu. Jeszcze przed meczem na dworcu w Krakowie podczas rozmów czuło się że atmosfera robi się gęstsza. Szczerze powiedziawszy, my biorąc małą flage Śląska też w jakiś sposób się nastawialiśmy na to, że może być różnie. Jak było do przewidzenia, flaga ich podkurwiła. Postawili ultimatum - oni albo Śląsk. Postawieni przed wyborem w taki sposób, nikt z naszych nie miał wątpliwości że flaga zostaje na płocie. To prawda, flaga "dostała buziaka" ale bez przesady, bez patosu. H. zrobił to, bo chciał im tylko pokazać że nie ma co się zastanawiać. Wybór był oczywisty pomimo tego, że do wrocławian też nie wszyscy byli przekonani.Bunio pisze: 15.05.2019, 22:57 Kosa Wisła-Motor zaogniła chyba początek lub połowa lat 90-tych.
-
WkładDoUbrań
Akurat GKS Jastrzębie był/jest często uważany na Śląsku za ekipę podobną do Stalówki w południowo-wschodniej Polsce - nie najliczniejszą ale charakterną. Tak jak wtedy, gdy mieli naprawdę zgrabną ekipę za czasów układu z Hutnikiem NH.Fighting Dragon Tokyo pisze: 18.05.2019, 00:23Stalówka dla mnie zawsze była charakterną ekipą. Podobała mi się Podkarpacka Ośmiornica i jak zamiatali całe województwo. Z Rakowem Częstochowa również mięli naprawdę elegancką i długą zgodę. Jak widzę, dokąd chłopaki dopłynęli i z kim trzymają "fason", to nie wiem co o tym myśleć. Mówię to na przestrzeni ponad z 20 letnim stażem i zawsze ich wyjątkowo ceniłem, ale ich obecność w jednej linii ze Stalą Rzeszów i układ chuligański z GKS-em Jastrzębie świadczy, jak zmniejszyli wymagania wobec samych siebie, z całym szacunkiem.Oldschoolfan pisze: 08.05.2019, 15:35 Śmiech na sali ze akurat Stalówka największa zgodowo-układowa prostytutka w tym kraju która zamieniła kosy na zgody i zgody na kosy w ogole zabiera głos.l na temat czyichś układów. Wstydu nie macie na tej wichurze tam? Tyle lat się napinaliscie do Motoru na różnych forach, groźby wyliczanki a jak was Motor raz zweryfikował to zostawiliście ziomka w polu i od tamtej pory was nie ma, troche pokory może
Obserwator z zawodu. Neutralny względem wszystkich i wszystkiego
Owszem GKS Jastrzębie ma zgrabną ekipę i tego nikt nie zaprzecza.WkładDoUbrań pisze: 18.05.2019, 04:45Akurat GKS Jastrzębie był/jest często uważany na Śląsku za ekipę podobną do Stalówki w południowo-wschodniej Polsce - nie najliczniejszą ale charakterną. Tak jak wtedy, gdy mieli naprawdę zgrabną ekipę za czasów układu z Hutnikiem NH.Fighting Dragon Tokyo pisze: 18.05.2019, 00:23Stalówka dla mnie zawsze była charakterną ekipą. Podobała mi się Podkarpacka Ośmiornica i jak zamiatali całe województwo. Z Rakowem Częstochowa również mięli naprawdę elegancką i długą zgodę. Jak widzę, dokąd chłopaki dopłynęli i z kim trzymają "fason", to nie wiem co o tym myśleć. Mówię to na przestrzeni ponad z 20 letnim stażem i zawsze ich wyjątkowo ceniłem, ale ich obecność w jednej linii ze Stalą Rzeszów i układ chuligański z GKS-em Jastrzębie świadczy, jak zmniejszyli wymagania wobec samych siebie, z całym szacunkiem.Oldschoolfan pisze: 08.05.2019, 15:35 Śmiech na sali ze akurat Stalówka największa zgodowo-układowa prostytutka w tym kraju która zamieniła kosy na zgody i zgody na kosy w ogole zabiera głos.l na temat czyichś układów. Wstydu nie macie na tej wichurze tam? Tyle lat się napinaliscie do Motoru na różnych forach, groźby wyliczanki a jak was Motor raz zweryfikował to zostawiliście ziomka w polu i od tamtej pory was nie ma, troche pokory może
Co do charakteru to już kwestia indywidualnej interpretacji - swego czasu Góral Żywiec podsumował ich transparentem odnośnie czego są ostatnim bastionem na Śląsku (sprawa z typem który "zagonił" swojego ziomka ze zgody nie spotkała się z odpowiednią reakcją jak dla charakternej ekipy). Wiem wiem ostatecznie go pognali ale nie zrobili tego niezwłocznie tylko po jakimś tam czasie gdy i tak była musztarda po obiedzie. Nawet Zawisza nie zerwał zgody z automatu tylko dawali im szansę na uporządkowanie sprawy a gdy nie doczekali się jedynego słusznego rozwiązania to musiało wyjść tak jak wyszło.
-
WkładDoUbrań
Takie sytuacje na pewno rzucają się cieniem na całą ekipę - to nic nie tłumaczy, ale wiadomo, że w mniejszych bandach wypadnięcie jednego czy dwóch chłopaków jest dużo bardziej bolesne niż w przypadku drużyn z wielkich miast które jeszcze posiadają liczne fc. Dlatego pewnie w wielu przypadkach takie decyzje nie zapadają od razu, albo wogóle. Jeszcze raz wspomnę, że to nie jest wytłumaczenie ale jeśli miałbym sobie pomyśleć o częstej przyczynie, to to mi przychodzi na myśl.siwy123 pisze: 18.05.2019, 07:59Owszem GKS Jastrzębie ma zgrabną ekipę i tego nikt nie zaprzecza.WkładDoUbrań pisze: 18.05.2019, 04:45Akurat GKS Jastrzębie był/jest często uważany na Śląsku za ekipę podobną do Stalówki w południowo-wschodniej Polsce - nie najliczniejszą ale charakterną. Tak jak wtedy, gdy mieli naprawdę zgrabną ekipę za czasów układu z Hutnikiem NH.Fighting Dragon Tokyo pisze: 18.05.2019, 00:23
Stalówka dla mnie zawsze była charakterną ekipą. Podobała mi się Podkarpacka Ośmiornica i jak zamiatali całe województwo. Z Rakowem Częstochowa również mięli naprawdę elegancką i długą zgodę. Jak widzę, dokąd chłopaki dopłynęli i z kim trzymają "fason", to nie wiem co o tym myśleć. Mówię to na przestrzeni ponad z 20 letnim stażem i zawsze ich wyjątkowo ceniłem, ale ich obecność w jednej linii ze Stalą Rzeszów i układ chuligański z GKS-em Jastrzębie świadczy, jak zmniejszyli wymagania wobec samych siebie, z całym szacunkiem.
Co do charakteru to już kwestia indywidualnej interpretacji - swego czasu Góral Żywiec podsumował ich transparentem odnośnie czego są ostatnim bastionem na Śląsku (sprawa z typem który "zagonił" swojego ziomka ze zgody nie spotkała się z odpowiednią reakcją jak dla charakternej ekipy). Wiem wiem ostatecznie go pognali ale nie zrobili tego niezwłocznie tylko po jakimś tam czasie gdy i tak była musztarda po obiedzie. Nawet Zawisza nie zerwał zgody z automatu tylko dawali im szansę na uporządkowanie sprawy a gdy nie doczekali się jedynego słusznego rozwiązania to musiało wyjść tak jak wyszło.
Odnośnie Zetki i Jastrzębia to jak to się ma chronologicznie do zgody z Tychami - przed, po, jednocześnie? Z góry dziękuję
Obserwator z zawodu. Neutralny względem wszystkich i wszystkiego
Zgody Zawiszy z Tyskimi i Jastrzębiem trwały jednocześnie. Z Tychami zgoda jest od I połowy lat 90tch i ma się dobrze po dziś dzień, a z Jastrzębiem trwała bodaj od 1999 do 2007 roku.WkładDoUbrań pisze: 18.05.2019, 10:00Takie sytuacje na pewno rzucają się cieniem na całą ekipę - to nic nie tłumaczy, ale wiadomo, że w mniejszych bandach wypadnięcie jednego czy dwóch chłopaków jest dużo bardziej bolesne niż w przypadku drużyn z wielkich miast które jeszcze posiadają liczne fc. Dlatego pewnie w wielu przypadkach takie decyzje nie zapadają od razu, albo wogóle. Jeszcze raz wspomnę, że to nie jest wytłumaczenie ale jeśli miałbym sobie pomyśleć o częstej przyczynie, to to mi przychodzi na myśl.siwy123 pisze: 18.05.2019, 07:59Owszem GKS Jastrzębie ma zgrabną ekipę i tego nikt nie zaprzecza.WkładDoUbrań pisze: 18.05.2019, 04:45
Akurat GKS Jastrzębie był/jest często uważany na Śląsku za ekipę podobną do Stalówki w południowo-wschodniej Polsce - nie najliczniejszą ale charakterną. Tak jak wtedy, gdy mieli naprawdę zgrabną ekipę za czasów układu z Hutnikiem NH.
Odnośnie Zetki i Jastrzębia to jak to się ma chronologicznie do zgody z Tychami - przed, po, jednocześnie? Z góry dziękuję
-
Oberschlesien14
Nie piszcie o charakterze ludzi którzy uważają się za największych Polaków na GŚ i robią sobie układ z Radlinem itp. Czyli najbardziej pro 88 ekipa Ruchu (z moich obserwacji)
Jesteś pewien że tylko przed ROWem? Chyba nie byli sami, co?
Koleżko S. został pogoniony i w Jastrzębiu i u Nas więc nie siej farmazonów.
Korona z transem "Torcida PDW". O co tutaj chodzi? Jakie relacje na tej linii?
Nie wchodzę w słowne przepychanki z forumowymi napinatorami
Subiektywne zdanie kibica Ruchu
-
QWERTYUIOPASDFGHJKL
co Ty nie wiesz dzieciaku? Za pewnie układ przez duże H nieoficjalnyMertens pisze: 18.05.2019, 17:46 Korona z transem "Torcida PDW". O co tutaj chodzi? Jakie relacje na tej linii?
Jakie relacje sa na linii:
GKS Katowice - Raków
Zagłębie Sosnowiec - Raków
GKS Katowice - Raków
Czuje się wywołany do tablicy. Jeśli już opisujesz całą sytuację to rób to rzetelnie, jak nie to się nie udzielają jeśli nie piszesz całej prawdy. Fakt że indian celowo pisze z malej litery, nie został pogoniony od razu a to z racji tego że nie zrobili tego starzy, którzy taką informację dostali. Po całej sytuacji zostali oni odsunięci od władzy przez młodych i przestali uczęszczać na mecze. Jest to czarny okres w historii naszego ruchu kibicowskiego, ale która ekipa w Polsce nie miała czarnych owiec u siebie?siwy123 pisze: 18.05.2019, 07:59Owszem GKS Jastrzębie ma zgrabną ekipę i tego nikt nie zaprzecza.WkładDoUbrań pisze: 18.05.2019, 04:45Akurat GKS Jastrzębie był/jest często uważany na Śląsku za ekipę podobną do Stalówki w południowo-wschodniej Polsce - nie najliczniejszą ale charakterną. Tak jak wtedy, gdy mieli naprawdę zgrabną ekipę za czasów układu z Hutnikiem NH.Fighting Dragon Tokyo pisze: 18.05.2019, 00:23
Stalówka dla mnie zawsze była charakterną ekipą. Podobała mi się Podkarpacka Ośmiornica i jak zamiatali całe województwo. Z Rakowem Częstochowa również mięli naprawdę elegancką i długą zgodę. Jak widzę, dokąd chłopaki dopłynęli i z kim trzymają "fason", to nie wiem co o tym myśleć. Mówię to na przestrzeni ponad z 20 letnim stażem i zawsze ich wyjątkowo ceniłem, ale ich obecność w jednej linii ze Stalą Rzeszów i układ chuligański z GKS-em Jastrzębie świadczy, jak zmniejszyli wymagania wobec samych siebie, z całym szacunkiem.
-
tomektomasz
Pociąg osobowy lini S1 dowiezie wszystkie te drużyny do swoich miast. Relacja Gliwice - Częstochowa. Nawet tam i z powrotem. Przewoźnik KOLEJE ŚLĄSKIE.czeko1 pisze: 18.05.2019, 21:21 Jakie relacje sa na linii:
GKS Katowice - Raków
bez pozdrowień
Dzięki za odpowiedź, ale tego "dzieciaka" mogłeś sobie darować Panie wszechwiedzący.nie każdy zna relacje wszystkich ekip.QWERTYUIOPASDFGHJKL pisze: 18.05.2019, 18:55co Ty nie wiesz dzieciaku? Za pewnie układ przez duże H nieoficjalnyMertens pisze: 18.05.2019, 17:46 Korona z transem "Torcida PDW". O co tutaj chodzi? Jakie relacje na tej linii?
Pozdro
Nie wchodzę w słowne przepychanki z forumowymi napinatorami
Mam pytanie do Kibiców Stalówki jak wyglądają wasze relacje z Rakowem na ta obecną chwile?
Kilka razy wspierany był GKS Bełchatów przez KSZO itd rozeszło się to po kościach definitywnie ?
Za kim jesteś ? 
Nieoficjalnie tak
Jesli dobrze pamiętam to w około 70 osób wysypujecie się z tramwaju pod samymi kasami Hutnika tak?Tytusromekiatomek pisze: 22.05.2019, 16:55Nieśmiało się wtrącę bo osobiście przypominam sobie tylko spotkanie na Suchych Stawach przy okazji meczu Hutnik-Unia Tarnów chyba jakoś w 2007, było rzeczywiście Jastrzębie z Hutnikiem i była okazja ich przywitac po krakowsku, przy czym do zadnej weryfikacji wtedy nie doszło bo jak tylko poleciały pierwsze siekiery w ich stronę a jedna przeleciała znanemu kibolowi Hutnika koło głowy to zajebali wroty i jak pamietam to wylapaly tam tylko pojedyncze osoby.
A generalnie to j***** Żabolu sobie Wisłą mordy nie wycieraj
Jeśli o tej sytuacji piszemy to nas dwa autokary około 120 osób psy woziły na około od samych bramek na Balicach bo poszło info właśnie o tym wjezdzie pod kasy. My dopiero dojechaliśmy na początek meczu kiedy Unia z Wisłą oraz Hutnik byli na stadionie.
On j**** farmazonami żeby do jego wersji pasowało żeby tylko nas obsmarować.
Co do naszej obecności w tamtym momencie, ręki nie da sobie uciąć że nie było tam kogoś kto przyjechał np. dzień wcześniej w odwiedziny, dawno temu już to było.
Co do naszej obecności w tamtym momencie, ręki nie da sobie uciąć że nie było tam kogoś kto przyjechał np. dzień wcześniej w odwiedziny, dawno temu już to było.
Tak tak przyjechaliśmy "trajką" czy było nas 70 osób? hmm chyba nikt nie liczył w każdym bądź razie cały wagon, atak pod kasami bo walką tego nazwać nie można odbył się w 90% bez sprzętu a z Hutnika postawiła sie tylko garstka która była skazana z góry na porażkę.GJ1962 pisze: 22.05.2019, 17:26Jesli dobrze pamiętam to w około 70 osób wysypujecie się z tramwaju pod samymi kasami Hutnika tak?Tytusromekiatomek pisze: 22.05.2019, 16:55Nieśmiało się wtrącę bo osobiście przypominam sobie tylko spotkanie na Suchych Stawach przy okazji meczu Hutnik-Unia Tarnów chyba jakoś w 2007, było rzeczywiście Jastrzębie z Hutnikiem i była okazja ich przywitac po krakowsku, przy czym do zadnej weryfikacji wtedy nie doszło bo jak tylko poleciały pierwsze siekiery w ich stronę a jedna przeleciała znanemu kibolowi Hutnika koło głowy to zajebali wroty i jak pamietam to wylapaly tam tylko pojedyncze osoby.
A generalnie to j***** Żabolu sobie Wisłą mordy nie wycieraj
Jeśli o tej sytuacji piszemy to nas dwa autokary około 120 osób psy woziły na około od samych bramek na Balicach bo poszło info właśnie o tym wjezdzie pod kasy. My dopiero dojechaliśmy na początek meczu kiedy Unia z Wisłą oraz Hutnik byli na stadionie.
Wy owszem weszliście jak byliśmy już na sektorze i nie powiem z odległości wyglądała banda na bardzo zgrabny skład
-
Kibicfan1987
Jakie zgody ma Raków?
Jastrzębia jeszcze wtedy nie było.Tytusromekiatomek pisze: 22.05.2019, 17:45 Chyba mówimy o tym samym meczu, z tym ze na moje pod kasami na pewno były osoby od Was, jeszcze N z Hutnika krzyczał wtedy ze „bez sprzętu, jest z nami Jastrzębie” na co pewien aktualnie już celebryta odparł „Wisła Krakow zajebiemy was”. Po paru niecelnych rzutach i chyba jednym celnym z drugiej strony nastąpił odwrot i o zadnej weryfikacji nie mogło być mowy . Nie neguje Twojej wersji a tego farmazona z Zabrza co któryś raz Wisłe wpierdala w swoje rozkminki.
Ty tak na serio??bo jak tylko poleciały pierwsze siekiery w ich stronę a jedna przeleciała znanemu kibolowi Hutnika koło głowy
-
klasa sama w sobie
Wydaje mi się, że mają neutralne relacje. W przeszłości na pewno była obustronna pomoc przy załatwianiu wejść na mecze. Kojarzę też, że ZS wpuszczało Raków na swoje sektory.info z TMK pisze: 25.05.2019, 15:11 Jakie obecnie relacje na linii Zagłębie Sosnowiec-Rakow? Pytanie w związku z grą Rakowa na stadionie w Sosnowcu w nowym sezonie.
-
mampytanie
Z kim ma kosy, z ekstraklasy, Piast Gliwice, poza Górnikiem Zabrze?
Pogoń, Legia, Arkamampytanie pisze: 29.05.2019, 20:28 Z kim ma kosy, z ekstraklasy, Piast Gliwice, poza Górnikiem Zabrze?
Czy na ostatnim meczu KKS Kalisz- Kotwica Kołobrzeg fani Kotwicy byli obecni? Nie było ani flag ani relacji, dziwne skoro mają układ.
-
Eden Hazardzista
Kibic LG mówił że ciśnienie zeszło i nie ma spiny ale nic ponad to.przypalowiec z forum pisze: 01.06.2019, 14:08 Temat lekko zgasł to może go odświeżymy..
Jakie relacje są na linii Arka - ŁKS? To nie jest żadna napinka a pytam bo wiele razy w tym sezonie się spotykali czy to w Poznaniu czy w Krakowie.
I czy Lechia ofc zakończyła konflikt z Jagiellonią?
-
WhiteFanatic
- Kontakt:
Relacje Arka-ŁKS były już w tym temacie opisywane.
Jakiekolwiek spotkania przy okazji meczy Lecha czy Cracovii nie zmieniają absolutnie naszego nastawienia.
Podczas naszego wyjazdu do Wejherowa była propozycja zakopania topora wojennego, ale raczej nie została ona przyjęta przez zainteresowane strony. Arka nie jest w Łodzi lubiana, ŁKS w Gdyni tak samo więc sprawa jest jasna.
Po awansie do Ekstraklasy będzie okazja pokazać kibicowskiej Polsce co i jak
Jakiekolwiek spotkania przy okazji meczy Lecha czy Cracovii nie zmieniają absolutnie naszego nastawienia.
Podczas naszego wyjazdu do Wejherowa była propozycja zakopania topora wojennego, ale raczej nie została ona przyjęta przez zainteresowane strony. Arka nie jest w Łodzi lubiana, ŁKS w Gdyni tak samo więc sprawa jest jasna.
Po awansie do Ekstraklasy będzie okazja pokazać kibicowskiej Polsce co i jak
-
Polish Power
Eden Hazardzista pisze: 01.06.2019, 19:57Kibic LG mówił że ciśnienie zeszło i nie ma spiny ale nic ponad to.przypalowiec z forum pisze: 01.06.2019, 14:08 Temat lekko zgasł to może go odświeżymy..
Jakie relacje są na linii Arka - ŁKS? To nie jest żadna napinka a pytam bo wiele razy w tym sezonie się spotykali czy to w Poznaniu czy w Krakowie.
Całe lata kosy, 15 lat temu kosa za czasów gdy obie strony miały zgodę z Wisłą, chwile póżniej dym na stadionie na Traugutta, niedawno (2, 3 lata temu ??) dym w Białym i co, nagle "ciśnienie zeszło" ? aż do tego stopnia że na finale PP nawet bluzgów nie było ? Tymbardziej że obie ekipy raczej nie mają "wspólnych przyjaciół", Lechia trzyma np ze Stomilem który jest odwieczną kosą Jagi.
-
Eden Hazardzista
Polish Power pisze: 01.06.2019, 21:48Przełomem był pewnie finał PP gdzie i jedni i drudzy mogli się nawzajem dojeżdżać i pewnie też takie przypadki były ale nie na dużą skalę i żadnych zorganizowanych akcji nie było. Po meczu Jaga u Lechii i na odwrót zyskała u wielu ludzi szacunek tak zwyczajnie. Można się nie lubić ale szanować jednocześnie. I tak jak napisałem nic "więcej" nie będzie ze względu na zupełnie inne sympatię historie itp.Eden Hazardzista pisze: 01.06.2019, 19:57Kibic LG mówił że ciśnienie zeszło i nie ma spiny ale nic ponad to.przypalowiec z forum pisze: 01.06.2019, 14:08 Temat lekko zgasł to może go odświeżymy..
Całe lata kosy, 15 lat temu kosa za czasów gdy obie strony miały zgodę z Wisłą, chwile póżniej dym na stadionie na Traugutta, niedawno (2, 3 lata temu ??) dym w Białym i co, nagle "ciśnienie zeszło" ? aż do tego stopnia że na finale PP nawet bluzgów nie było ? Tymbardziej że obie ekipy raczej nie mają "wspólnych przyjaciół", Lechia trzyma np ze Stomilem który jest odwieczną kosą Jagi.
-
Eden Hazardzista
Napisałem tylko to co mi powiedzieli i to co pisali na forach.jestesmywaszastolica pisze: 02.06.2019, 13:21 za co oni mieliby mieć do siebie "szacunek" po tym meczu ?
-
Eden Hazardzista
Nie mogę edytować. Kibice Jagi niby po meczu zrobili szpaler dla piłkarzy Lechii czym "zapunktowali" pewnie też nienawiść do Legii pomogła, problemy z wejściem Lechii i ogólna atmosfera "święta kibicowskiego" sprawiły że nienawiść rozlala się na kogoś innego a nie na siebie nawzajem. A poza tym tu sprawa jest jasna przyjaźni żadnej nie będzie chociaż bardziej intensywne Kosy przechodziły w zgody
-
blekitna ostryga
Jak to jest, Korona z Górnikiem, a Wisłoka z KSZO?
:)
:)
"ofc" co to za skrót?
Prawdopodobnie z ang. słowa Of course - oczywiście, aczkolwiek wtrącanie w zdanie jakieś ang skróty jest tak potrzebne jak ręcznik rybie :)
-
DoZo(L)e...
Raczej "o(lsztyński)f(an)c(lub)" Lechii, czy się mylę?
"Połączone siły wspomnianych klubów tworzą koalicję WRWE. Złośliwi nazywają ten alians „koalicją 60-tek”, ponieważ bardzo wielu kiboli Ruchu Chorzów, Wisły Kraków, a ostatnio Widzewa poszło na współpracę z organami ścigania."
www.tvp.info
www.tvp.info
-
polskipodróżnik
Swego czasu Jastrzębie miało dobre kontakty z Jagielonią jak to teraz wygląda coś cicho się zrobiło.
A no być może masz racje, sam autor chyba musi wytłumaczyć :)