Kibicowska Warszawa
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
Towariszcz Komandir
Re: Kibicowska Warszawa
Pytanie do DoZo. Kiedyś w bunkrze u Lisiewicza pojawił się Legionista z grupy Zjednoczony Ursynów, Grzegorz ''Sobiepan'' Fedorowicz. Czy on faktycznie był założycielem grupy Turyści'97?(sam tak się określił na początku wywiadu)
Ogólnie słuchając go można odnieść wrażenie, że lubi koloryzować stąd moje pytanie.
Ogólnie słuchając go można odnieść wrażenie, że lubi koloryzować stąd moje pytanie.
DoZo - jeżeli będziesz chciał odpowiedzieć, chodzi oczywiście o "Dżam......." ze ZU ;) (dla ew. niezorientowanych - to skład HH, a nie grupa na Legii)
-
leonidas88
Dżambodżet był WSPÓŁZAŁOŻYCIELEM grupy T97.. Tzn. był w grupie pierwszych Turystów, tych którzy ją utworzyli.. Więc jego wypowiedź nie była do końca ścisła.
-
Towariszcz Komandir
Czyli dobre wrażenie odniosłem, że ma skłonności do koloryzowania.
-
rozpierdol
Mowa o tym Dż. który miał na pieńku z ''miastowymi'' z Mokotowa?
-
DoZo(L)e...
Znam dŻAMBIego (zmienił sobie "wabik" na "groźniejszy" - dŻAMBODŻET, a następnie na sOBIEpAN) dość dobrze i moja opinia o nim jest zbliżona do tej o hANCE (podobno inny założyciel "turystów '97"), a różnica pomiędzy nimi jest taka, że ten pierwszy w związku z pognaniem z Ł3 znalazł sobie pomysł na życie, rapując, w druga - pomawiając. Wiem, że fedorovitz "zakręcił się w puszce", ale pomimo tego że "B" chciał go "wziąć na bary" i kazał mu w grypsie "się wybijać z haremu", dŻAMBI odpowiedział, że u frajerów mu dobrze! Potem wyszły i inne "kwiatki", ale nie jestem upoważniony, żeby o tym pisać. Ogólnie to osoba, która unika miejsc, gdzie może spotkać dobrze zorientowanych (L)egionistów, a jak jest na jego koncertach, nie wiem, bo nie jestem melomanem.Towariszcz Komandir pisze: 30.04.2019, 22:24 Pytanie do DoZo. Kiedyś w bunkrze u Lisiewicza pojawił się Legionista z grupy Zjednoczony Ursynów, Grzegorz ''Sobiepan'' Fedorowicz. Czy on faktycznie był założycielem grupy Turyści'97?(sam tak się określił na początku wywiadu)
"t'97 nie zostali oficjalnie rozwiązani chyba wyłącznie przez słabość na Legii do ich "herszta", wspomnianego powyżej "B" (kiedyś po informacji, że jak nie zrobi porządku z "czarnulkami", to nie będzie zapraszany do innego "sprzątania"), który wymyślił akcję z "J'23", który z kolei tak zakręcił naiwniaków z K6, że np. działacze ksP pomogli mu wynieść do taksówki główne flagi '(s)p(A)lonii' (rzekomo do prania ;).stasiol pisze: 30.04.2019, 19:13 Tak wlasciwie to co dokladnie sie stalo z Turystami? I byli kiedy tez Zoliborscy Wojownicy? Foxx moglbys opisac..
Historia "ŻW" jest prawdopodobnie analogiczna do tej o ... "Warsaw Tigers".
Czy chciałbyś coś jeszcze dodać od siebie w ww. tematach, FOXXie? :)
Dziekuje Dozo.
O Warsaw Tigers pierwsze slysze i owej flagi z Totenkopf nie moge na goglach znalesc, ale jak podobna sytuacjach do ŻW, czyli jakichs pare chlopakow, to dlaczego mogli miec oficjalna flage z czarno-bialym rogiem co wiadomo co na Legii znaczy?
O Warsaw Tigers pierwsze slysze i owej flagi z Totenkopf nie moge na goglach znalesc, ale jak podobna sytuacjach do ŻW, czyli jakichs pare chlopakow, to dlaczego mogli miec oficjalna flage z czarno-bialym rogiem co wiadomo co na Legii znaczy?
Oczywiście, gdy to nie było potrzebne, trafiałem na materiały z nią w niezłej jakości. Teraz nie widzę.stasiol pisze: 01.05.2019, 12:53 O Warsaw Tigers pierwsze slysze i owej flagi z Totenkopf nie moge na goglach znalesc
Tu z finału PP z ŁKS '94 (na pewno jest więc na fotkach z tamtego meczu) - czas 2:00, po lewej fragment "Tigers":
https://www.youtube.com/watch?v=ItwMDjrOG7s
Tu - 38:43 po środku, ale jakość jest jaka jest...
https://www.youtube.com/watch?v=i3_Qq2nc9WE
Nie chciałem już rozwijać tematu. Sytuacja nie jest podobna, dotyczy ekipy, więc... nie jest na forum ;)stasiol pisze: 01.05.2019, 12:53 ale jak podobna sytuacjach do ŻW, czyli jakichs pare chlopakow, to dlaczego mogli miec oficjalna flage z czarno-bialym rogiem co wiadomo co na Legii znaczy?
-
DoZo(L)e...
Jak obejrzę dokładnie tę fLagę, to może wpadnę na jakiś pomysł, ale wcześniej wyjaśnij, "co wiadomo".stasiol pisze: 01.05.2019, 12:53 Dziekuje Dozo.
I "edyta" - pomyłkowo przypisałem opinie m.in. o "kmwtwpdk" (anka dynia? ;) z tematu dot. UM w 'krakau' tutejszego pINIA innemu 'eRTeeSiakowi', mI7IARDowi, który podobnie do pierwszego z wymienionych imputuje mi zdanie/cytat autorstwa kryptowidzewiaka, "chomik(A)666".
i43.tinypic.com/fc4ppv.jpg
Tu jest flaga Warsaw Tigers
Tu jest flaga Warsaw Tigers
-
DoZo(L)e...
Konsekwentnie wpisujesz się we wskazany powyżej obraz (ze str. 7 i 8 tematu pt. "Wisła Kraków nigdy nie zginie! Wszyscy pod Urząd Miasta!"), więc twoje trolling-i "się nie liczą", co musi skutkować zakończeniem dyskusji.kmwtwpdk pisze: 02.05.2019, 00:09(...)DoZo(L)e... pisze: 01.05.2019, 14:06
I "edyta" - pomyłkowo przypisałem opinie m.in. o "kmwtwpdk" (anka dynia? ;) z tematu dot. UM w 'krakau' tutejszego pINIA innemu 'eRTeeSiakowi', mI7IARDowi, który podobnie do pierwszego z wymienionych imputuje mi zdanie/cytat autorstwa kryptowidzewiaka, "chomik(A)666".
-
rozpierdol
''Rozjebało'' pod kątem jego obecnej działalności.Co najmniej dziwnie i zarazem śmiesznie brzmią takie słowa z ust człowieka kreującego się na wielkiego patriotę i wzór dla młodzieży,robiącego patriotyczną muzę.Już pomijam jego wcześniejszą działalność(również poza kibicowską).
Czyli wychodzi na to że PsychoFaje i DacHoWcy nie byli pionierami,VARszowioki sekcja gimnastyczna 88,89,95,97 end the Winner is.......voLareeee oooo!!!!
Lolek: mnie oszukasz,brata boLka też oszukasz ale historii nie oszukasz.
Lolek: mnie oszukasz,brata boLka też oszukasz ale historii nie oszukasz.
-
Widzewski Charakter
Przecież Dozo jest znany z tego że wszystko widzi u innych a na Legii wszystko cacy od zawsze. Ł. wyciął czarnuchów no bo przecież jakby to wyglądało na DL.
-
ProudOfPoland
Pojedź do Wrocławia, tam to dopiero zobaczysz ilu jest Ukraińców.
-
DoZo(L)e...
Uprasza się o niedokarmianie trolli.
Hm, może jakieś karyny dzieciate latają z ukrami ale żeby jakieś na prawdę na poziomie polki z nimi biegały to się jeszcze nie spotkałem na szczęście.
Nie mierz Polek swojej matki miarą mieszancu
-
DoZo(L)e...
-
WkładDoUbrań
WRACAJĄC DO TEGO W JAKIM CELU TEN j***** TEMAT ZOSTAŁ ZAŁOŻONY MAM PYTANIE ...
Słyszałem o Warsaw Red Bulls ale czy w stolicy były kiedykolwiek liczące się fan cluby innych zespołów niż Widzew? (choć wiem, że nawet sami zainteresowani z Widzewa w wywiadzie nie nazywali się mega poważną ekipą)
Pewnie to pytanie było, ale chociaż spróbuję wrócić do tematów choć trochę kibicowskich ...
Słyszałem o Warsaw Red Bulls ale czy w stolicy były kiedykolwiek liczące się fan cluby innych zespołów niż Widzew? (choć wiem, że nawet sami zainteresowani z Widzewa w wywiadzie nie nazywali się mega poważną ekipą)
Pewnie to pytanie było, ale chociaż spróbuję wrócić do tematów choć trochę kibicowskich ...
-
Aaabbb2323
W tych czasach każdy może sobie uszyć flagę z nazwą danego miasta. Z tych bardziej znanych przychodzi mi do głowy fc Bałtyku, Wisły Krk i bodajże Crveny Zvezdy. Co nie zmienia faktu, że żadnej siły nie stanowili poza tym, że byli ;) pozdroWkładDoUbrań pisze: 08.05.2019, 15:48 WRACAJĄC DO TEGO W JAKIM CELU TEN j***** TEMAT ZOSTAŁ ZAŁOŻONY MAM PYTANIE ...
-
kapitan_swir_planeta
Fajnie ale pisz o tym tutaj
viewtopic.php?f=3&t=5809&start=19320
A protip ode mnie- nigdzie, bo aż skręca z zażenowania jak chłop tak narzeka
viewtopic.php?f=3&t=5809&start=19320
A protip ode mnie- nigdzie, bo aż skręca z zażenowania jak chłop tak narzeka
-
DoZo(L)e...
Zaraz multikontowy troll zmieni płytę na umizgi band z PL z ich ruskimi odpowiednikami. Tylko co to ma wspólnego z kibicowską Warszawą?
W Bravo był artykuł o DHW już chyba w 97r. :)
-
rozpierdol
Żyjesz tym forum,siedzisz i piszesz tu całe dnie i noce,więc chyba nie będziesz miał problemów ze znalezieniem tych wpisów.Ja mam ważniejsze rzeczy do roboty.
ale co Wy walczycie Widzewiacy,na innym forum 3 razy pytalem Was czy lata u Was w ekipie jakis mieszaniec kalmucko-mongolski ktorego widzialem na zdjeciach z awantury u nas na stadionie.pozniej pojawil sie temat siwaka z Zaglebia czy innej malpy i znowu zapytalem o tego mieszanca,dalej nic.wiec jak tu jestescie tacy aktywni to moze opiszecie swojego wojownika.dalej lata?
-
Wnuk Edwarda
DoZo Twoja sygnatura pochodzi z transparentu riposty do Lecha?
-
ABC1935
Z meczu Legia - Lech 21.05.2003
https://legionisci.com/galeria/f03lech2a.php
https://legionisci.com/galeria/f03lech2.php
https://legionisci.com/galeria/f03lech2a.php
https://legionisci.com/galeria/f03lech2.php
c****** akcja ze strony Lecha w ruch poszły nawet gaśnice z autokarów ,nie jeden stracił zeby.
Nie wiem czy było pytane.. Łączy coś Broń Radom i Polonie Warszawa?
-
PanTuNieStał
Mam pytanie do legionistów. Trochę czytałem o tym kozackim ośrodku treningowym, szykuje się unikat na skalę kraju. Mam pytanie w związku z tym, czy wiecie jak będzie finansowany ów projekt, jakaś rządowa dotacja + Legia ,czy sama Legia będzie finansowała projekt? Bo to poważny krok naprzód, który może wam dać niesłychaną przewagę sportową.
-
PanTuNieStał
Dzięki. Czyli Legia praktycznie sama będzie finansować tą inwestycję, nieźle, pozazdrościć ludzi patrzących dalej niż jeden sezon."Wartość inwestycji to ponad 80 milionów złotych. Klub otrzymał 11 milionów dotacji z Ministerstwa Sportu i Turystyki oraz 1,2 miliona z Ministerstwa Inwestycji i Rozwoju. Kredytowanie zapewnił natomiast Bank Gospodarstwa Krajowego."
Skoro w temacie Polonii, jak jeszcze grali z Widzewem w jednej lidze potrafili pojechać w dobrej liczbie, a gdzie są potem? jezdzą w kilkadziesiąt osób albo wcale, jednorazowy wyskok oglądaczy na wycieczkę do Łodzi?:)
Dużo było takich jednorazowych wystrzałów w historii światka kibicowskiego - Groclin/Dyskobolia w Poznaniu, Błękitni w Poznaniu, Podbeskidzie (Tychy?), długo by wymieniać. Zebrać się po giga mobilizacja raz na rok naprawdę może wiele ekipek, które normalnie jeżdżą po 20-30 osób albo zostawiają puste sektory gości.Kkrawczyk pisze: 13.05.2019, 12:28 Skoro w temacie Polonii, jak jeszcze grali z Widzewem w jednej lidze potrafili pojechać w dobrej liczbie, a gdzie są potem? jezdzą w kilkadziesiąt osób albo wcale, jednorazowy wyskok oglądaczy na wycieczkę do Łodzi?:)
Tak koledzo racja, ale Błękitni wtedy chyba grali o finał pp? Wiec dlatego festyn pojechał, a co do Polonii to mnie zdziwilo ze tak to potrafili sie zebrac, a tak to juz w sumie mizeria.
Oni zawsze liczbowo byli ciency, zarówno u siebie jak i na wyjazdach, działają na zasadzie mobilizacji raz na "ruski rok" i tyle.Kkrawczyk pisze: 13.05.2019, 18:02 Tak koledzo racja, ale Błękitni wtedy chyba grali o finał pp? Wiec dlatego festyn pojechał, a co do Polonii to mnie zdziwilo ze tak to potrafili sie zebrac, a tak to juz w sumie mizeria.
-
BekaZKiboli
Powaznie Kibole z K6 maja dostac stadion za 150 mln ? to jakis chyba żart. Tam wystarczy trybuna na 1000 osób i całej nie zapełnia. Ile tam chodzi ludzi ostatnio ? widziałem zdjecie w meczu z Bronia Radom to młyn może z 50 osób miał.
jak ktoś ma liczby wyjazdowe też fajnie by było ale na bank 100 osób to oni nie przekroczyli ( pomijam wycieczke i zwiedzanie stadionu swoich kolegów z Widzewa )
150 mln ja pier.... szok jak kase sie marnuje...
jak ktoś ma liczby wyjazdowe też fajnie by było ale na bank 100 osób to oni nie przekroczyli ( pomijam wycieczke i zwiedzanie stadionu swoich kolegów z Widzewa )
150 mln ja pier.... szok jak kase sie marnuje...
-
Stanisław_Anioł
Bogate miasto z Warszawy ,skoro sponsoruje stadion klubowi z innego województwa.
Dobrze, że jest na 15 tysięcy ludzi. Pomieścicie się wszyscy ;))cichociemny pisze: 16.05.2019, 21:25 Super informacja. Wreszcie można będzie obejrzeć mecz w podobnych warunkach co na Legii.
Nie zapomnijcie wsadzić szalików w majtki po meczu
ksp zostało fc Piasta i coś robi?