Postaram się koledze w miarę to jakoś opisaćoRt pisze: 10.02.2019, 21:48 Wiadomo, Wasze województwo to przede wszystkim Zawisza, Elana, Apator i Polonia, ale opiszcie mi miasta w jakich są kibice innych klubów niż w/w kluby, tak obiektywnie, bez spiny. (Wiem, że jest Legia,Lech, czy Widzew)
Bydgoszcz- Miasto w rękach Zawiszy i to się raczej bardzo długo nie zmieni, Polonia ukryta.
Toruń- Dominacja Elany, 2 dzielnice należące do Apatora.
Grudziądz- Ciężko mi powiedzieć czyja jest przewaga ale działają GKM, Widzew i Olimpia.
Włocławek- FC ŁKS
Główne miasta są w miarę jasne to teraz opisze jak to wygląda w powiatach i jeśli gdzieś popełniłem błąd niech poprawi
Powiat Tucholski- Dominacja Zawiszy aczkolwiek kiedyś widziałem vlepkę GKM z Tucholi ale czy tam kiedyś był aktywny GKM może niech się ktoś wypowie z samej Tucholi
Powiat Świecki- Świecie jak i cały powiat dominacja Zawiszy z resztą Świecie to pewnie jeden z lepszych FC Zawiszy. Nie wiem jak wygląda sytuacja w Dragaczu który jest bardzo blisko Grudziądza
Powiat Chełmiński- Samo Chełmno obecnie pro Zawisza chociaż kiedyś ktoś jeździł na Arkę, Legię, coś słyszałem że nawet Apator sie przewinął ale to stare czasy. W Unisławiu FC Zawiszy. Nie wiem jak dokładnie wygląda Stolno ze względu na bliskość Grudziądza i Papowo Biskupie na bliskość Chełmży.
Powiat Grudziądzki- Grudziądz był opisywany natomiast sam powiat wydaje mi się iść w stronę GKM.
Powiat Wąbrzeski- Samo Wąbrzeźno to FC Elany i okolice na południe też. Ale ogólnie same wsie.
Powiat Brodnicki- Sama Brodnica jak i okolice to Legia
Rypiński- Legia
Golubsko Dobrzyński- FC Elany w Golubiu Dobrzyniu i Kowalewie Pomorskim. Kiedyś ktoś jeździł z Golubia Dobrzynia na Apator ale ogolnie nikt sie nie wychyla i cały region dominacja Elany.
Rypiński- Legia
Lipnowski- Legia i Fc Dobrzyń nad Wisłą Wisły Płock
Włocławski- Tu niech się ktoś z tych okolic wypowie bo bardzo długo nie byłem w tych stronach.
Radziejowski- Mieszanka Legia, Lech, ktoś też się z Zawiszy znajdzie
Inowrocławski- Sam Inowrocław Zawisza/Lech, Kruszwica, Janikowo i zachodnie tereny powiatu Zawisza chociaż w Pakości kiedyś coś działała Polonia Bydgoszcz a jak jest obecnie nie mam pojęcia. Gniewkowo to już Fc Elany.
Aleksandrowski- Dominacja Elany. Główne FC to Aleksandrów Kujawski i Ciechocinek.
Mogileński- Północ napewno Zawisza im na Południe od Mogilna zaczyna się pojawiać Lech.
Żniński- Sam Żnin w większości Lech. Północ to Zawisza szczególnie FC Barcin i Łabiszyn.
Nakielski- Nakło jak i cały powiat Zawisza.
Sępoleński- To samo
Bydgoski- Praktycznie sam Zawisza. Wyjątkiem jest jedynie Solec Kujawski gdzie Bydgoscy Poloniści są. Nie wiem czy nadal aktywni ale są.
Toruński- Tu już mogę bardziej szczegółowo opisać. Chełmża Legia. Łubianka, Pigża - Apator. Łysomice też ale już Ostaszewo przy Łysomicach to już Elana. Lubicz- Dolny głownie Elana, Górny to kiedyś głównie Apator teraz sie to chyba zmienia na korzyść Elany ale zobaczymy jak to dalej będzie. Grębocin i wszystko w stronę Kowalewa dominacja Elany. Obrowo, Czernikowo i te strony to ogólnie jeżdżą i na Elane i Apator ale od obrowa w stroną Golubia dominacja Elany natomiast na północ od Obrowa szczególnie Osiek to Apator. Wielka Nieszawska i Zławieś Wielka to nic szczególnego.
Podsumowując to całe województwo jest nudne. W Grudziądzu jedynie się coś dzieje a reszta nic specjalnego. Czasem coś zrobi Legia z Chełmży ale do konfrontacji miedzy ekipami w wojewodztwie nie dochodzi. Zawisza pilnuje swojego podwórka Elana się skupia bójce w kraju bo w Toruniu na chwile obecną jest nie zagrożona także pod wzgledem H nic sie w kuj pom nie dzieje