BYDGOSZCZ i kujawsko-pomorskie

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

patrinhotrn

Re: BYDGOSZCZ i kujawsko-pomorskie

Post autor: patrinhotrn »

oRt pisze: 10.02.2019, 21:48 Wiadomo, Wasze województwo to przede wszystkim Zawisza, Elana, Apator i Polonia, ale opiszcie mi miasta w jakich są kibice innych klubów niż w/w kluby, tak obiektywnie, bez spiny. (Wiem, że jest Legia,Lech, czy Widzew)
Postaram się koledze w miarę to jakoś opisać
Bydgoszcz- Miasto w rękach Zawiszy i to się raczej bardzo długo nie zmieni, Polonia ukryta.
Toruń- Dominacja Elany, 2 dzielnice należące do Apatora.
Grudziądz- Ciężko mi powiedzieć czyja jest przewaga ale działają GKM, Widzew i Olimpia.
Włocławek- FC ŁKS
Główne miasta są w miarę jasne to teraz opisze jak to wygląda w powiatach i jeśli gdzieś popełniłem błąd niech poprawi
Powiat Tucholski- Dominacja Zawiszy aczkolwiek kiedyś widziałem vlepkę GKM z Tucholi ale czy tam kiedyś był aktywny GKM może niech się ktoś wypowie z samej Tucholi
Powiat Świecki- Świecie jak i cały powiat dominacja Zawiszy z resztą Świecie to pewnie jeden z lepszych FC Zawiszy. Nie wiem jak wygląda sytuacja w Dragaczu który jest bardzo blisko Grudziądza
Powiat Chełmiński- Samo Chełmno obecnie pro Zawisza chociaż kiedyś ktoś jeździł na Arkę, Legię, coś słyszałem że nawet Apator sie przewinął ale to stare czasy. W Unisławiu FC Zawiszy. Nie wiem jak dokładnie wygląda Stolno ze względu na bliskość Grudziądza i Papowo Biskupie na bliskość Chełmży.
Powiat Grudziądzki- Grudziądz był opisywany natomiast sam powiat wydaje mi się iść w stronę GKM.
Powiat Wąbrzeski- Samo Wąbrzeźno to FC Elany i okolice na południe też. Ale ogólnie same wsie.
Powiat Brodnicki- Sama Brodnica jak i okolice to Legia
Rypiński- Legia
Golubsko Dobrzyński- FC Elany w Golubiu Dobrzyniu i Kowalewie Pomorskim. Kiedyś ktoś jeździł z Golubia Dobrzynia na Apator ale ogolnie nikt sie nie wychyla i cały region dominacja Elany.
Rypiński- Legia
Lipnowski- Legia i Fc Dobrzyń nad Wisłą Wisły Płock
Włocławski- Tu niech się ktoś z tych okolic wypowie bo bardzo długo nie byłem w tych stronach.
Radziejowski- Mieszanka Legia, Lech, ktoś też się z Zawiszy znajdzie
Inowrocławski- Sam Inowrocław Zawisza/Lech, Kruszwica, Janikowo i zachodnie tereny powiatu Zawisza chociaż w Pakości kiedyś coś działała Polonia Bydgoszcz a jak jest obecnie nie mam pojęcia. Gniewkowo to już Fc Elany.
Aleksandrowski- Dominacja Elany. Główne FC to Aleksandrów Kujawski i Ciechocinek.
Mogileński- Północ napewno Zawisza im na Południe od Mogilna zaczyna się pojawiać Lech.
Żniński- Sam Żnin w większości Lech. Północ to Zawisza szczególnie FC Barcin i Łabiszyn.
Nakielski- Nakło jak i cały powiat Zawisza.
Sępoleński- To samo
Bydgoski- Praktycznie sam Zawisza. Wyjątkiem jest jedynie Solec Kujawski gdzie Bydgoscy Poloniści są. Nie wiem czy nadal aktywni ale są.
Toruński- Tu już mogę bardziej szczegółowo opisać. Chełmża Legia. Łubianka, Pigża - Apator. Łysomice też ale już Ostaszewo przy Łysomicach to już Elana. Lubicz- Dolny głownie Elana, Górny to kiedyś głównie Apator teraz sie to chyba zmienia na korzyść Elany ale zobaczymy jak to dalej będzie. Grębocin i wszystko w stronę Kowalewa dominacja Elany. Obrowo, Czernikowo i te strony to ogólnie jeżdżą i na Elane i Apator ale od obrowa w stroną Golubia dominacja Elany natomiast na północ od Obrowa szczególnie Osiek to Apator. Wielka Nieszawska i Zławieś Wielka to nic szczególnego.
Podsumowując to całe województwo jest nudne. W Grudziądzu jedynie się coś dzieje a reszta nic specjalnego. Czasem coś zrobi Legia z Chełmży ale do konfrontacji miedzy ekipami w wojewodztwie nie dochodzi. Zawisza pilnuje swojego podwórka Elana się skupia bójce w kraju bo w Toruniu na chwile obecną jest nie zagrożona także pod wzgledem H nic sie w kuj pom nie dzieje
iparts.pl
imperium311

Post autor: imperium311 »

patrinhotrn pisze: 17.02.2019, 18:13Kiedyś ktoś jeździł z Golubia Dobrzynia na Apator ale ogolnie nikt sie nie wychyla i cały region dominacja Elany.
Policjant.
Powróci stare prawo - Narodowy Socjalizm odrodzi się...
19ZKS68

Post autor: 19ZKS68 »

Ja tylko dodam ze chełmno swojego czasu mocno pro legijne bylo -chełminianka... teraz praktycznie to po trochu legia po trochu zawisza po trochu uj wie... poza tym opis w miare obiektywny
LegiaChełmża

Post autor: LegiaChełmża »

19ZKS68 pisze: 17.02.2019, 21:48 Ja tylko dodam ze chełmno swojego czasu mocno pro legijne bylo -chełminianka... teraz praktycznie to po trochu legia po trochu zawisza po trochu uj wie... poza tym opis w miare obiektywny
Ładnych parę lat temu była nawet zgoda Legii Chełmża z Chełminianką, ale Zawisza całkowicie przejęła Chełmno, no może kilka przypadków dalej jeździ na Legìę , ale tą warszawską
Młode pokolenie z Legijnego miasta, życie kibicowskie to jest nasza pasja.
ts1998

Post autor: ts1998 »

W Chełmnie, tamtejsza Arka skonczyla sie w 2003/4 roku gdy ich czolowy zawodnik, udzielajacy sie kiedys i na Ircu i na tym starym forum Kibice.net (kibice.pl) poszedl pierdziec w pasiaki
yyyco

Post autor: yyyco »

Zawisza przejął, nie przejęła kolego.
Ogólnie @Patrinhotrn bardzo obiektywnie opisał sytuację w województwie.

Ja mam natomiast pytanie do Elany, czy w rundzie jesiennej był u was jakiś protest, że walcząc o awans do I ligi chodziło u was na mecze po 300 osób?
1925

Post autor: 1925 »

pkosz1 pisze: 18.02.2019, 09:51 Chelmianka to ciekawy przypadek,nie dosc ze jezdzili na swoje mecze po wojewodztwie,to jeszcze bardzo aktywnie jezdzili za Arka i wspomagali jej zgody i to wszystkie bez wyjatku.Tulali sie po calym kraju i w dodatku zrobili sobie uklad z Karolina Jaworzyna fc Gornika Wch.Pozniej im sie znudzilo,lider Przemek okazal sie konfidentem i poszedl siedziec.Czesc przeniosla swoje sympatie na Apator robiac z nimi uklad,inni trzymali z Brodnica,Kwidzynem i Chelmza i zaczelo jezdzic na Legie WWa
P. jak pamietam za cos innego odsiedzial
Był nawet temat że Arka z Chełmna to Ci sami ludzie co kilka lat wczesniej jezdzili na Legie do Wwy. ( pisali o tym w zinach typy z Brodnicy i Chełmży )
:arrow:
PanX1981

Post autor: PanX1981 »

W 1999 roku byłem w Chełmnie z kumplem, który ma tam rodzinę. Chełminianka grała z Jaworem Toruń. Baaardzo młodzi kibice odziani byli w barwy Legii. Najlepszy był najebany typ, który po strzeleniu gola przez miejscowych krzyczał: "Brawo Chełminianka! j**** Toruń!". Szkopuł w tym, że on sam miał na sobie koszulkę Apatora :-D Tak na marginesie - Chełmno ładne miasteczko, z fajnym rynkiem.
totalrozpierducha

Post autor: totalrozpierducha »

Jeśli chodzi o Chełmno to z relacji znajomego z Zawiszy na ten moment miasto zdominowane przez Zawisze. Ale niech ktoś stamtąd się wypowie.
virginsnatch

Post autor: virginsnatch »

Jaki jet liczebny rekord wyjazdowy Elany? Pytam bo ciekawi mnie czy bedą go w stanie pobic na wyjeździe na Widzew? Z góry dziękuje za odpowiedź
SZEWC_E

Post autor: SZEWC_E »

Jeżeli mnie pamięć nie myli i jeżeli mowa o naszej liczbie bez zgód/układów to do tej pory 550 w Aleksandrowie Kujawskim. Także wynik do pobicia myślę jak najbardziej.
yyyco

SZEWC_E pisze: 21.02.2019, 19:18 Jeżeli mnie pamięć nie myli i jeżeli mowa o naszej liczbie bez zgód/układów to do tej pory 550 w Aleksandrowie Kujawskim. Także wynik do pobicia myślę jak najbardziej.
a czy w rundzie jesiennej był u was jakiś protest/bojkot?
JKZS

Post autor: JKZS »

Szanowna kumaterio, Alekandrów rzut beretem od Torunia liczy sie jako wyjazd?
SZEWC_E

Post autor: SZEWC_E »

yyyco pisze: 21.02.2019, 22:27
SZEWC_E pisze: 21.02.2019, 19:18 Jeżeli mnie pamięć nie myli i jeżeli mowa o naszej liczbie bez zgód/układów to do tej pory 550 w Aleksandrowie Kujawskim. Także wynik do pobicia myślę jak najbardziej.
a czy w rundzie jesiennej był u was jakiś protest/bojkot?
Tak, po meczu z Widzewem był protest/bojkot(jedno lub dwa spotkania) +zakaz wyjazdowy.
Wiemy, że mamy często problem z frekwencją u siebie i staramy się nad tym pracować. Nie musiałeś pisać aż dwóch postów...
Co do liczb-są dostępne w internecie, każdy może sobie sprawdzać odległości i myśleć co chce.
yyyco

Jak widać musiałem pisać aż dwa posty, żeby uzyskać odpowiedź, za którą dziękuję.
KibicMKS

Post autor: KibicMKS »

Siema. Czy ta książka to może chłopaka z Zetki który się tu udziela? Znalazłem gdzieś wiadomość że właśnie wyszła i mały nakład dlatego pytam.
Tarnovia!
zgredzikBCH

Post autor: zgredzikBCH »

KibicMKS pisze: 05.04.2019, 20:55 Siema. Czy ta książka to może chłopaka z Zetki który się tu udziela? Znalazłem gdzieś wiadomość że właśnie wyszła i mały nakład dlatego pytam.
tak to jego książka
dox10

Post autor: dox10 »

Dziękuję za odpowiedzi :) znając życie prawda jest po środku...
imperium311

Post autor: imperium311 »

A to Zawisza bije się na liczby, że wypomina przewagę koalicji w swoim mieście?! Jak bili jednego to przewaga nie przeszkadzała?
Powróci stare prawo - Narodowy Socjalizm odrodzi się...
tsa

Post autor: tsa »

Mam pytanie do kogoś z Zawiszy,czy pan D. który wiódł prym to pogoniony czy nadal działa?
pantonieja1312

Post autor: pantonieja1312 »

Chyba kolega S. Cię nie doinformował,skoro myślisz że to Wy na Nas czekaliście,skoro to My Was wydzwoniliśmy!!!Miejscówka była jedna na której czekaliśmy prawie 3h za Wami! ale niestety się nie doczekaliśmy.Poza tym nie spinaj się bo nikt Tb nie ubliża.CO do O. tylko i wyłącznie on latał ze sprzętem,tym się też pewnie nie pochwalił.
Dlaczego Pan D. mialby zostać pogoniony?
tsa

Było tu kiedyś że niby ochroniarzem był
pantonieja1312

To nie ta sama osoba!!!Przeczytaj jeszcze co napisałem na temat nd akcji i sam sobie odpowiedz.
tsa

Czyli pan D.L. to nie ten co niby ochroniarzem był tak?
zwykły_janusz

Post autor: zwykły_janusz »

Ale teraz spotkaliście się z ekipami które mają wiele do powiedzenia na temat waszych krzywych akcji
pantonieja1312

Na Zawiszy nie ma żadnych ochroniarek,każdy kto stał na bramce dostał wybór albo bramki albo Zawisza.Cześć wybrała bramki i już ich nie ma.Chyba oto chodzi.Jakby kazda ekipa zrobiła taki krok to też by było wesoło.ze Stomilem były dwie walki nikt nie miał pretensji,GKM raz uciekał pod prąd co skończyło się niestety tragedią.Na temat milicyjnego klubu to nawet żal się wypowiadać
tsa

Czyli pan D był ochroniarzem i nadal działa a do tego jeździ kibicować innej drużynie.Co za sztywne zasady!
pantonieja1312

Fest bandę to masz u siebie,poza ubliżaniem pewnie nie masz zbyt wielu argumentów.Więc zbędna polemika.Ogólnie ciekawe czy większość specjalnie nie czyta ze zrozumieniem bo nie potrafi, czy czyta ale do czegoś trzeba się dojebać przecież.
DoZo(L)e...

Post autor: DoZo(L)e... »

Podzielam opinię rozróżniającą bramkarzy [chyba, że trzymają ze znajomymi (ex-)"psami"] i 'ochroniar' (które raczej nie mogą nie współpracować z milicją).

Wracając do mojego pytania, czy ta opisywana powyżej 'roZjeBunda' ("60-ka"?) z B-szczy to był jednostkowy przypadek, czy była to wieksza banda 'zaganiaR', jak wśród 'pSYCHOfAJ''?
"Połączone siły wspomnianych klubów tworzą koalicję WRWE. Złośliwi nazywają ten alians „koalicją 60-tek”, ponieważ bardzo wielu kiboli Ruchu Chorzów, Wisły Kraków, a ostatnio Widzewa poszło na współpracę z organami ścigania."

www.tvp.info
tsa

To z tego wynika że pan D ma sklep i nie był ochroniarką. Ale na mecze innej (teoretycznie wrogiej ekipy)może jeździć tak?
pantonieja1312

Znasz inicjały więc znasz pewnie jego.Idź i się zapytaj.
Progresywny68

Post autor: Progresywny68 »

Podziwiam was ze chce wam się dyskutować z festem który pisze „Cb” albo inne „hahaha” a nawet nie wie ze jego fest banda robiła hurtowo gadżety AntyWisly albo ze szefowie prosili żeby ich nie szlachtowac :-)

Ale jak się dostaje u siebie od ekipy której niby nie ma to musi bolec główka :-)
tsa

Nie muszę pytać bo był widziany we wrogim mieście na wrogim stadionie z szalikiem wrogiego klubu.sztywniak
Sportowa_2

Post autor: Sportowa_2 »

Czy ktoś może podać liczby z obu stron?
PBJK

Post autor: PBJK »

Dlaczego tniecie posty ???????
tsa

To J.L. został pogoniony?
Internauta

Post autor: Internauta »

Widać admini z Z usuwają niewygodne posty i manipulują nimi niczym tvn.
tsa

A dlaczego ten J.L. przedstawia się jako Darek?
fu(60)ck.

Post autor: fu(60)ck. »

Sportowa_2 pisze: 30.04.2019, 13:57 Czy ktoś może podać liczby z obu stron?
80 Koalicja 15 Zawisza
Zablokowany