Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Lari

Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

Post autor: Lari »

Które z ekip zaczynających w latach 90' zakończyły już swoją działalność? Banici z Lecha? Młode Orły z Lechii?
iparts.pl
ślusarz

Post autor: ślusarz »

Mógłbyś nie błaźnić się i podpytać kolegów we Włocławku kto prowadzi tą stronę a swoją drogą,chyba nie widziałeś twarzówek,które mają psy.....
extremalny_korbelis

Post autor: extremalny_korbelis »

Z tą Gorilla to niestety prawda, antifa tam ćwiczyła, obecnie przenieśli się do centrum.
[/quote]

*chyba zakładała ten klub
mortarthor

Post autor: mortarthor »

Arkan pisze: 20.03.2019, 21:12 ciekawe temat dodalbym do niego jak komus by sie chcialo inne miasta i kontekst subkulturowy .
To taka ciekawostka apropo subkulturowych kontekstów. Nisko mała mieścina a jeszcze 10 lat temu były tam ganianki Kibice&Skinheadzi kontra brudasy. Pancury oczywiście nie mieli szans bo młodzież w większości ciągnęło do jeżdżenia na Sokół i Stalówke, a nie do jeżdżenia na brudstock. Nie wiem czy gdzieś w Polsce jeszcze dzisiaj uswiadczy takich zjawisk jak wojny (mówię tu o częstych wyjazdach na osiedla/ miejscówki, walki ze sprzętem) subkuktur, a Nisko napewno jako jedne z ostatnich miejsc w Polsce mogło się poszczycić szalonymi czasami. Dzisiaj zostało coś tam pancurów ale jak łatwo się domyślić bliżej im do pacyfki niż anarchii.
Mikołajek

Post autor: Mikołajek »

mortarthor pisze: 28.03.2019, 21:42
Arkan pisze: 20.03.2019, 21:12 ciekawe temat dodalbym do niego jak komus by sie chcialo inne miasta i kontekst subkulturowy .
To taka ciekawostka apropo subkulturowych kontekstów. Nisko mała mieścina a jeszcze 10 lat temu były tam ganianki Kibice&Skinheadzi kontra brudasy. Pancury oczywiście nie mieli szans bo młodzież w większości ciągnęło do jeżdżenia na Sokół i Stalówke, a nie do jeżdżenia na brudstock. Nie wiem czy gdzieś w Polsce jeszcze dzisiaj uswiadczy takich zjawisk jak wojny (mówię tu o częstych wyjazdach na osiedla/ miejscówki, walki ze sprzętem) subkuktur, a Nisko napewno jako jedne z ostatnich miejsc w Polsce mogło się poszczycić szalonymi czasami. Dzisiaj zostało coś tam pancurów ale jak łatwo się domyślić bliżej im do pacyfki niż anarchii.
Kostrzyn nad Odrą - kibice Celulozy latali za brudasami z osiedla znajdującego się praktycznie przy polu brudstockowym (cały rok, żeby ktoś nie pomyślał, że tylko przy okazji tego spędu, sporo mieszka/mieszkało tam lewactwa). Nie wiem jak sytuacja wygląda w tej chwili, ale takie coś miało miejsce jeszcze jakiś czas temu.
Zły

Post autor: Zły »

Kawałek starych dobrych czasów "dawnej Polski" np. na Lubelszczyźnie wyglądał mniej więcej tak, tam gdzie pojawiali się kibice Motoru, np. w ówczesnej IV lidze, tam odbywało się pogonienie chłopów małorolnych, zaczynając od każdej wiochy kilometr poza miastem, a teraz całe ekipy jeżdżą po festynach i dobierają kogo się uda.Teraz może kilka ekip w klimacie dawnych prawdziwych lat zostało, w czasie, w którym liczyły się zasady, a nie dobranie kilku wiejskich festów. Niestety większość idzie śladem ekipy z dawnej stolicy Polski.
szwadron97

Post autor: szwadron97 »

Dlaczego młyny są wszędzie daleko od sektorów przyjezdnych? Myśląc kibicowsko powinno być odwrotnie gospodarze bliżej przyjezdnych
PSonTour

Post autor: PSonTour »

Czy była kiedyś sytuacja,że na meczu reprezentacji obok siebie stały ekipy,które mają kosę? Chodzi o np Lech-Legia,czy Widzew -ŁKS?
leonidas88

Post autor: leonidas88 »

Na pewno w Zabrzu nie pamiętam na jakim meczu(Słowacja? Izrael?) ekipy Lecha i Legii stały blisko siebie, a flagi wisiały obok.. Również był motyw, iż flagi Widzewa i Legii wisiały obok siebie na Lazienkowskiej na jednym z meczów Reprezentacji Polski..
PCHLG

Post autor: PCHLG »

Nie wiem czy się kwalifikuje, ale na MN pod "Źródełkiem" była swego czasu dobra "mieszanka wybuchowa"... ;-) A na reprezentacji pamiętam mecz na Widzewie, gdzie oprocz gospodarzy na jednej trybunie stały np. Lechia, Legia, Wisła, Motor, Śląsk itp. No ala to z kolei było za czasów podziału na "koalicje" I "triade".Z resztą na Łazienkowskiej w tamtych czasach było podobnie.
Foxx

Post autor: Foxx »

leonidas88 pisze: 30.03.2019, 00:05 Na pewno w Zabrzu nie pamiętam na jakim meczu(Słowacja? Izrael?) ekipy Lecha i Legii stały blisko siebie, a flagi wisiały obok.. Również był motyw, iż flagi Widzewa i Legii wisiały obok siebie na Lazienkowskiej na jednym z meczów Reprezentacji Polski..
My wtedy (POL-SŁO) staliśmy razem z Lechem :) (i pół meczu spędziliśmy na dyskusjach o różnych sytuacjach z udziałem obu ekip)

"Źródełko" i wymarsz z niego na MN to również ciekawe wspomnienie.
dell92

Post autor: dell92 »

jestesmywaszastolica pisze: 30.03.2019, 13:39 Pod Żródłem to chyba Lech był nawet przed nami, bo podbiłem dosyć wcześnie, a patrząc na liczbę niebieskich kominów to czułem się jak na łazarskim rejonie :)
Pytanie jest z d*** bo od czasów paktu to nie ma z tym problemów, z tym że teraz trudniej jest spotkać jakąkolwiek ekipę na reprezentacji (mówię o meczach u siebie) niż mieć jakieś przeboje.
https://www.youtube.com/watch?v=FckpfZO3gWs
Chodzi o bezimiennych ? Lustro?
Restless

Post autor: Restless »

Tego jeszcze by brakowało.....
oli1988

Post autor: oli1988 »

Jestem po artykule, że jakieś typy z Dynama Brześć sobie podpieprzyły nasz herb i bawią się w klub
https://niebieskatrybuna.wordpress.com/ ... u-chorzow/

Ktoś wie coś więcej o tej ekipie, jakiś znawca tematów wschodnich co to za gagatki?
peleryna

Post autor: peleryna »

Na Jagiellonii nie ma nikogo komu niechlujny sposób wywieszenia fan przeszkadza?
Abr1908

Post autor: Abr1908 »

Kawał chłopa... ale
To miasto derbowe
Dostanie szanse żeby się wykazać
ObiektywnyFANATYK

Post autor: ObiektywnyFANATYK »

A mnie to trapi od dziś.
Czy Niebieskie Południe dalej ma uklad o nieagresji z Jastrzębiem?
Tak mnie naszło po dzisiejszym meczu gdy Jastrzębie było w klatce z SSW.
Pytanie bez spiny. Wystarczy tak lub nie by nie rozmywać tematu
donhichot

Post autor: donhichot »

oli1988 pisze: 05.04.2019, 21:37 Jestem po artykule, że jakieś typy z Dynama Brześć sobie podpieprzyły nasz herb i bawią się w klub
https://niebieskatrybuna.wordpress.com/ ... u-chorzow/

Ktoś wie coś więcej o tej ekipie, jakiś znawca tematów wschodnich co to za gagatki?
to nie ekipa od nich chyba zalozyla a pikniki ale sytuacja i tak wkurwiająca.
LordNelson

Post autor: LordNelson »

Wy nie macie swojego forum?
DanieLU.

Post autor: DanieLU. »

Ktoś przybliży genezę powstania TC z Pogoń Szczecin? Tworzył ją trzon grupy Alcofans, a przynajmniej część z nich. Wiadomo mi, że grupa formowała się pod koniec lat 90, a nazwę przyjęli chyba w 2001, dlatego też więc nie przypisuje się do nazwy "TC'01". Grupa aktywna jak słyszałem do dziś, wykazywała się akcjami na przestrzeni tych lat do wpadki z Piastem, raz lepiej, raz gorzej. Ktoś, coś więcej?
DanieLU.

Post autor: DanieLU. »

I tej grupy flaga, która była bardzo sporadycznie wywieszana:

Obrazek
ślusarz

Post autor: ślusarz »

Nie trzeba pisać skrótami i szyfrować ksyw skoro ktoś się rozjebał. W tamtym czasie wszystkie większe ekipy miały ekipy H i każda musiała się jakoś nazywać a wiadomo czym groźniej tym lepiej ;) To w tamtych latach Pogoń skroiła też we Wrocławiu flagę Lechii, co mnie zawsze ciekawiło obok wisiała flaga Śląska i dziwnym trafem jej nie zerwali , co było widać nawet na filmiku we wiadomościach,że ktoś tam ją szarpał ale tak jakby nie chciał jej zerwać.
Leon_88_OR

Post autor: Leon_88_OR »

Pany to i tak nic w porównaniu z tym jak szanują się za granicą... Sytuacja życiowa zmusiła do pracy na emigracji, trochę się nasluchalem i oglądałem. Tu mają wiele ciekawych określeń na polki niestety. Tureckie materace itp...
Z jednej strony to przykre ale z drugiej co poradzisz...
Trenbolon

Post autor: Trenbolon »

"polki się puszczają" na zachodzie. Ok, ale zastanówmy się dlaczego? Pewnie wielu z Was było zagranicą w pracy i dalej dziwicie się czemu wolą innych? Może warto najpierw zadbać o siebie i mieć coś do zaoferowania bo niestety przy nich wpadamy dość słabo. A więc nie płakać tylko się brać za siebie.
Czapka

Post autor: Czapka »

BIV pisze: 15.04.2019, 20:52 Ciekawe te rozkminy kibicowskie...
Polki
Zgody:
- Hiszpanie
- Porugalczycy
- Włosi
- Arabowie
- Latynosi
Układy:
-Polacy
Kosy:
- Wszyskie nacje byłego ZSRR
- Tajowie

Polacy
Zgody:
- Białorusinki
- Ukrainki
- Rosjanki
- Tajki
Układy:
- Polki
Kosy:
- Cała Europa ( Oprócz wyżej wymienionych)
- Arabki
- Latynoski
Jan_Kowalski

Post autor: Jan_Kowalski »

Ja bym chętnie przybił z latynoskami zgodę i myślę że by to była moja najlepsza zgoda.
LordNelson

No tak. Jeżeli pracujesz w burdelu (wiadomo, klienci różnych rzeczy wymagają), to nie dziwi mnie twoja ocena. W końcu pewnie najwięcej czasu spędzasz w zakładzie pracy i tam też masz styczność z innymi nacjami. Musisz jednak wziąć pod uwagę, że pracujące tam kobiety to dość specyficzna grupa i nie odzwierciedla reszty społeczeństwa. Polecam czasem się oderwać od pracy, bo życie to więcej, niż dom publiczny w którym pracujesz.
B'n'B

Post autor: B'n'B »

w********** do Hyde Parku.
Falls

Post autor: Falls »

B'n'B
Od paru ładnych lat to całe forum to jeden wielki hyde park?
LordNelson

cainnn pisze: 16.04.2019, 21:11 Pojedź na Zachód to napewno poleczki w burdelu znajdziesz.
Zwłaszcza te, w którym ty pracujesz brzmią interesująco. Gdzie to, jeżeli można wiedzieć?
C1365O

Post autor: C1365O »

Bez przesady, kiedys do pracy w restauracji kupilem kilka koszul i wytrzymaly dosc dlugo i czeste prania w wysokiej temperaturze. Polowki tez naprawde trwale.
Teraz zamawialem na denley kilka sztuk. Bluza za dwie dyszki miala byc na treningi, a po zalozeniu szkoda mi jej tam niszcyc. Dopasowana, elastyczna nie krepujaca ruchow w sam raz na wyjazdy.
Jedna koszulka stracila na jakosci po dwoch praniach, ale druga trzyma sie świetnie, a dopasowana idealnie jak lubie. Opina sie na barkach i rekaw nie zaslania łapy.
Co prawda większość z wyglądu jest badziewna, ale jest wiele ciekawych i prostych ciuchow. Tylko trzeba naprawde sporo przejebac stron.
C1365O

Post autor: C1365O »

Szkoda mi tego kolezki. Pewnie d*** do ktorej sie brandzlowal cale zycie wyjechala do Polski za chlebem. Poznała jakiegos Polaka i wrzuca z nim zdjęcia, a on cale zycie marzył, zeby swoj pierwszy raz przeżyć z nia.
Ultra2012

Post autor: Ultra2012 »

Jaki jest rekord wsparcia zgody na wyjeździe? Pytam przy okazji, że Śląsk jedzie wesprzeć Lechię prawdopodobnie w 1500 osób
rzutkarny

Post autor: rzutkarny »

Ultra2012 pisze: 17.04.2019, 18:32 Jaki jest rekord wsparcia zgody na wyjeździe? Pytam przy okazji, że Śląsk jedzie wesprzeć Lechię prawdopodobnie w 1500 osób
Legia była w 1500 z Pogonią na finale PP w Bydgoszczy. Ale nie wiem czy to rekord.
KoziBobek

Post autor: KoziBobek »

Widzew na WDŚ chyba był w 1800 , Lech na Warcie wspomógł KSZO chyba też dobrą liczbą
Lari

Post autor: Lari »

Miliard pisze: 17.04.2019, 09:37 Fox , czy mógłbyś skrobnąć coś o stracie waszej flagi na rzecz Radomiaka ? Akcja miała miejsce na charytatywnym meczu w Radomiu, dla jakiegoś byłego piłkarza Radomiaka, dokładnie było to w święto niepodległości w 2003 roku.
Nie jestem Fox(x)em, ale Ci odpowiem. Było małe zamieszanie, ale żadna flaga nie została w Radomiu.
KoziBobek

https://pbs.twimg.com/media/D4bDUqOWkAQoHHM.jpg

Boniek z Bodnarem rozmawiali o dyskryminacji.
Kadm

Post autor: Kadm »

Pamięta ktoś lub chociaż kojarzy opis zawarcia pewnej zgody, gdzie dwie ekipy jechały tym samym pociągiem chyba na Pomorze, a że poniósł ich melanż to sobie zrobili zgodę?

Było to opisane w jakimś starym zinie lub gazecie. Możliwe że pierwszy opis pojawił się w zwykłej gazecie, a później trafił do zina jako ciekawostka lub opis? Zgoda przetrwała chyba nawet parę lat.

Jakbym miał opisać w jakich latach to było, to na 99% przed 2000 rokiem, możliwe że 96-98 bo na 100% jeszcze wtedy funkcjonowały dawne nazwy województw.
DoZo(L)e...

Post autor: DoZo(L)e... »

Miliard pisze: 19.04.2019, 09:46
Lari pisze: 18.04.2019, 10:28
Miliard pisze: 17.04.2019, 09:37 Fox , czy mógłbyś skrobnąć coś o stracie waszej flagi na rzecz Radomiaka ? Akcja miała miejsce na charytatywnym meczu w Radomiu, dla jakiegoś byłego piłkarza Radomiaka, dokładnie było to w święto niepodległości w 2003 roku.
Nie jestem Fox(x)em, ale Ci odpowiem. Było małe zamieszanie, ale żadna flaga nie została w Radomiu.

Tak masz racje.Żadna flaga nie została w Radomiu ponieważ flaga Deyny została wam zwrócona z tego co pamiętam. O to właśnie chciałem zapytać
Mógłbyś napisać, przez kogo i gdzie zwrócona została fLaga Deyny, skoro pamiętasz tyle szczegółów?
KoziBobek

Z jakiej ekipy CI pseudokibice?

https://www.youtube.com/watch?v=r9cxBCcTohc

:)
ODPOWIEDZ