Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Które z ekip zaczynających w latach 90' zakończyły już swoją działalność? Banici z Lecha? Młode Orły z Lechii?
Mógłbyś nie błaźnić się i podpytać kolegów we Włocławku kto prowadzi tą stronę a swoją drogą,chyba nie widziałeś twarzówek,które mają psy.....
-
extremalny_korbelis
Z tą Gorilla to niestety prawda, antifa tam ćwiczyła, obecnie przenieśli się do centrum.
[/quote]
*chyba zakładała ten klub
[/quote]
*chyba zakładała ten klub
-
mortarthor
To taka ciekawostka apropo subkulturowych kontekstów. Nisko mała mieścina a jeszcze 10 lat temu były tam ganianki Kibice&Skinheadzi kontra brudasy. Pancury oczywiście nie mieli szans bo młodzież w większości ciągnęło do jeżdżenia na Sokół i Stalówke, a nie do jeżdżenia na brudstock. Nie wiem czy gdzieś w Polsce jeszcze dzisiaj uswiadczy takich zjawisk jak wojny (mówię tu o częstych wyjazdach na osiedla/ miejscówki, walki ze sprzętem) subkuktur, a Nisko napewno jako jedne z ostatnich miejsc w Polsce mogło się poszczycić szalonymi czasami. Dzisiaj zostało coś tam pancurów ale jak łatwo się domyślić bliżej im do pacyfki niż anarchii.Arkan pisze: 20.03.2019, 21:12 ciekawe temat dodalbym do niego jak komus by sie chcialo inne miasta i kontekst subkulturowy .
Kostrzyn nad Odrą - kibice Celulozy latali za brudasami z osiedla znajdującego się praktycznie przy polu brudstockowym (cały rok, żeby ktoś nie pomyślał, że tylko przy okazji tego spędu, sporo mieszka/mieszkało tam lewactwa). Nie wiem jak sytuacja wygląda w tej chwili, ale takie coś miało miejsce jeszcze jakiś czas temu.mortarthor pisze: 28.03.2019, 21:42To taka ciekawostka apropo subkulturowych kontekstów. Nisko mała mieścina a jeszcze 10 lat temu były tam ganianki Kibice&Skinheadzi kontra brudasy. Pancury oczywiście nie mieli szans bo młodzież w większości ciągnęło do jeżdżenia na Sokół i Stalówke, a nie do jeżdżenia na brudstock. Nie wiem czy gdzieś w Polsce jeszcze dzisiaj uswiadczy takich zjawisk jak wojny (mówię tu o częstych wyjazdach na osiedla/ miejscówki, walki ze sprzętem) subkuktur, a Nisko napewno jako jedne z ostatnich miejsc w Polsce mogło się poszczycić szalonymi czasami. Dzisiaj zostało coś tam pancurów ale jak łatwo się domyślić bliżej im do pacyfki niż anarchii.Arkan pisze: 20.03.2019, 21:12 ciekawe temat dodalbym do niego jak komus by sie chcialo inne miasta i kontekst subkulturowy .
Kawałek starych dobrych czasów "dawnej Polski" np. na Lubelszczyźnie wyglądał mniej więcej tak, tam gdzie pojawiali się kibice Motoru, np. w ówczesnej IV lidze, tam odbywało się pogonienie chłopów małorolnych, zaczynając od każdej wiochy kilometr poza miastem, a teraz całe ekipy jeżdżą po festynach i dobierają kogo się uda.Teraz może kilka ekip w klimacie dawnych prawdziwych lat zostało, w czasie, w którym liczyły się zasady, a nie dobranie kilku wiejskich festów. Niestety większość idzie śladem ekipy z dawnej stolicy Polski.
-
szwadron97
Dlaczego młyny są wszędzie daleko od sektorów przyjezdnych? Myśląc kibicowsko powinno być odwrotnie gospodarze bliżej przyjezdnych
Czy była kiedyś sytuacja,że na meczu reprezentacji obok siebie stały ekipy,które mają kosę? Chodzi o np Lech-Legia,czy Widzew -ŁKS?
-
leonidas88
Na pewno w Zabrzu nie pamiętam na jakim meczu(Słowacja? Izrael?) ekipy Lecha i Legii stały blisko siebie, a flagi wisiały obok.. Również był motyw, iż flagi Widzewa i Legii wisiały obok siebie na Lazienkowskiej na jednym z meczów Reprezentacji Polski..
Nie wiem czy się kwalifikuje, ale na MN pod "Źródełkiem" była swego czasu dobra "mieszanka wybuchowa"... ;-) A na reprezentacji pamiętam mecz na Widzewie, gdzie oprocz gospodarzy na jednej trybunie stały np. Lechia, Legia, Wisła, Motor, Śląsk itp. No ala to z kolei było za czasów podziału na "koalicje" I "triade".Z resztą na Łazienkowskiej w tamtych czasach było podobnie.
My wtedy (POL-SŁO) staliśmy razem z Lechem :) (i pół meczu spędziliśmy na dyskusjach o różnych sytuacjach z udziałem obu ekip)leonidas88 pisze: 30.03.2019, 00:05 Na pewno w Zabrzu nie pamiętam na jakim meczu(Słowacja? Izrael?) ekipy Lecha i Legii stały blisko siebie, a flagi wisiały obok.. Również był motyw, iż flagi Widzewa i Legii wisiały obok siebie na Lazienkowskiej na jednym z meczów Reprezentacji Polski..
"Źródełko" i wymarsz z niego na MN to również ciekawe wspomnienie.
https://www.youtube.com/watch?v=FckpfZO3gWsjestesmywaszastolica pisze: 30.03.2019, 13:39 Pod Żródłem to chyba Lech był nawet przed nami, bo podbiłem dosyć wcześnie, a patrząc na liczbę niebieskich kominów to czułem się jak na łazarskim rejonie :)
Pytanie jest z d*** bo od czasów paktu to nie ma z tym problemów, z tym że teraz trudniej jest spotkać jakąkolwiek ekipę na reprezentacji (mówię o meczach u siebie) niż mieć jakieś przeboje.
Chodzi o bezimiennych ? Lustro?
Tego jeszcze by brakowało.....
Jestem po artykule, że jakieś typy z Dynama Brześć sobie podpieprzyły nasz herb i bawią się w klub
https://niebieskatrybuna.wordpress.com/ ... u-chorzow/
Ktoś wie coś więcej o tej ekipie, jakiś znawca tematów wschodnich co to za gagatki?
Ktoś wie coś więcej o tej ekipie, jakiś znawca tematów wschodnich co to za gagatki?
Na Jagiellonii nie ma nikogo komu niechlujny sposób wywieszenia fan przeszkadza?
Kawał chłopa... ale
To miasto derbowe
Dostanie szanse żeby się wykazać
To miasto derbowe
Dostanie szanse żeby się wykazać
-
ObiektywnyFANATYK
A mnie to trapi od dziś.
Czy Niebieskie Południe dalej ma uklad o nieagresji z Jastrzębiem?
Tak mnie naszło po dzisiejszym meczu gdy Jastrzębie było w klatce z SSW.
Pytanie bez spiny. Wystarczy tak lub nie by nie rozmywać tematu
Czy Niebieskie Południe dalej ma uklad o nieagresji z Jastrzębiem?
Tak mnie naszło po dzisiejszym meczu gdy Jastrzębie było w klatce z SSW.
Pytanie bez spiny. Wystarczy tak lub nie by nie rozmywać tematu
to nie ekipa od nich chyba zalozyla a pikniki ale sytuacja i tak wkurwiająca.oli1988 pisze: 05.04.2019, 21:37 Jestem po artykule, że jakieś typy z Dynama Brześć sobie podpieprzyły nasz herb i bawią się w klub
-
LordNelson
Wy nie macie swojego forum?
Ktoś przybliży genezę powstania TC z Pogoń Szczecin? Tworzył ją trzon grupy Alcofans, a przynajmniej część z nich. Wiadomo mi, że grupa formowała się pod koniec lat 90, a nazwę przyjęli chyba w 2001, dlatego też więc nie przypisuje się do nazwy "TC'01". Grupa aktywna jak słyszałem do dziś, wykazywała się akcjami na przestrzeni tych lat do wpadki z Piastem, raz lepiej, raz gorzej. Ktoś, coś więcej?
I tej grupy flaga, która była bardzo sporadycznie wywieszana:

Nie trzeba pisać skrótami i szyfrować ksyw skoro ktoś się rozjebał. W tamtym czasie wszystkie większe ekipy miały ekipy H i każda musiała się jakoś nazywać a wiadomo czym groźniej tym lepiej ;) To w tamtych latach Pogoń skroiła też we Wrocławiu flagę Lechii, co mnie zawsze ciekawiło obok wisiała flaga Śląska i dziwnym trafem jej nie zerwali , co było widać nawet na filmiku we wiadomościach,że ktoś tam ją szarpał ale tak jakby nie chciał jej zerwać.
-
Leon_88_OR
Pany to i tak nic w porównaniu z tym jak szanują się za granicą... Sytuacja życiowa zmusiła do pracy na emigracji, trochę się nasluchalem i oglądałem. Tu mają wiele ciekawych określeń na polki niestety. Tureckie materace itp...
Z jednej strony to przykre ale z drugiej co poradzisz...
Z jednej strony to przykre ale z drugiej co poradzisz...
"polki się puszczają" na zachodzie. Ok, ale zastanówmy się dlaczego? Pewnie wielu z Was było zagranicą w pracy i dalej dziwicie się czemu wolą innych? Może warto najpierw zadbać o siebie i mieć coś do zaoferowania bo niestety przy nich wpadamy dość słabo. A więc nie płakać tylko się brać za siebie.
Polki
Zgody:
- Hiszpanie
- Porugalczycy
- Włosi
- Arabowie
- Latynosi
Układy:
-Polacy
Kosy:
- Wszyskie nacje byłego ZSRR
- Tajowie
Polacy
Zgody:
- Białorusinki
- Ukrainki
- Rosjanki
- Tajki
Układy:
- Polki
Kosy:
- Cała Europa ( Oprócz wyżej wymienionych)
- Arabki
- Latynoski
-
Jan_Kowalski
Ja bym chętnie przybił z latynoskami zgodę i myślę że by to była moja najlepsza zgoda.
-
LordNelson
No tak. Jeżeli pracujesz w burdelu (wiadomo, klienci różnych rzeczy wymagają), to nie dziwi mnie twoja ocena. W końcu pewnie najwięcej czasu spędzasz w zakładzie pracy i tam też masz styczność z innymi nacjami. Musisz jednak wziąć pod uwagę, że pracujące tam kobiety to dość specyficzna grupa i nie odzwierciedla reszty społeczeństwa. Polecam czasem się oderwać od pracy, bo życie to więcej, niż dom publiczny w którym pracujesz.
w********** do Hyde Parku.
B'n'B
Od paru ładnych lat to całe forum to jeden wielki hyde park?
Od paru ładnych lat to całe forum to jeden wielki hyde park?
-
LordNelson
Zwłaszcza te, w którym ty pracujesz brzmią interesująco. Gdzie to, jeżeli można wiedzieć?
Bez przesady, kiedys do pracy w restauracji kupilem kilka koszul i wytrzymaly dosc dlugo i czeste prania w wysokiej temperaturze. Polowki tez naprawde trwale.
Teraz zamawialem na denley kilka sztuk. Bluza za dwie dyszki miala byc na treningi, a po zalozeniu szkoda mi jej tam niszcyc. Dopasowana, elastyczna nie krepujaca ruchow w sam raz na wyjazdy.
Jedna koszulka stracila na jakosci po dwoch praniach, ale druga trzyma sie świetnie, a dopasowana idealnie jak lubie. Opina sie na barkach i rekaw nie zaslania łapy.
Co prawda większość z wyglądu jest badziewna, ale jest wiele ciekawych i prostych ciuchow. Tylko trzeba naprawde sporo przejebac stron.
Teraz zamawialem na denley kilka sztuk. Bluza za dwie dyszki miala byc na treningi, a po zalozeniu szkoda mi jej tam niszcyc. Dopasowana, elastyczna nie krepujaca ruchow w sam raz na wyjazdy.
Jedna koszulka stracila na jakosci po dwoch praniach, ale druga trzyma sie świetnie, a dopasowana idealnie jak lubie. Opina sie na barkach i rekaw nie zaslania łapy.
Co prawda większość z wyglądu jest badziewna, ale jest wiele ciekawych i prostych ciuchow. Tylko trzeba naprawde sporo przejebac stron.
Szkoda mi tego kolezki. Pewnie d*** do ktorej sie brandzlowal cale zycie wyjechala do Polski za chlebem. Poznała jakiegos Polaka i wrzuca z nim zdjęcia, a on cale zycie marzył, zeby swoj pierwszy raz przeżyć z nia.
Jaki jest rekord wsparcia zgody na wyjeździe? Pytam przy okazji, że Śląsk jedzie wesprzeć Lechię prawdopodobnie w 1500 osób
Legia była w 1500 z Pogonią na finale PP w Bydgoszczy. Ale nie wiem czy to rekord.Ultra2012 pisze: 17.04.2019, 18:32 Jaki jest rekord wsparcia zgody na wyjeździe? Pytam przy okazji, że Śląsk jedzie wesprzeć Lechię prawdopodobnie w 1500 osób
Widzew na WDŚ chyba był w 1800 , Lech na Warcie wspomógł KSZO chyba też dobrą liczbą
Nie jestem Fox(x)em, ale Ci odpowiem. Było małe zamieszanie, ale żadna flaga nie została w Radomiu.Miliard pisze: 17.04.2019, 09:37 Fox , czy mógłbyś skrobnąć coś o stracie waszej flagi na rzecz Radomiaka ? Akcja miała miejsce na charytatywnym meczu w Radomiu, dla jakiegoś byłego piłkarza Radomiaka, dokładnie było to w święto niepodległości w 2003 roku.
Pamięta ktoś lub chociaż kojarzy opis zawarcia pewnej zgody, gdzie dwie ekipy jechały tym samym pociągiem chyba na Pomorze, a że poniósł ich melanż to sobie zrobili zgodę?
Było to opisane w jakimś starym zinie lub gazecie. Możliwe że pierwszy opis pojawił się w zwykłej gazecie, a później trafił do zina jako ciekawostka lub opis? Zgoda przetrwała chyba nawet parę lat.
Jakbym miał opisać w jakich latach to było, to na 99% przed 2000 rokiem, możliwe że 96-98 bo na 100% jeszcze wtedy funkcjonowały dawne nazwy województw.
Było to opisane w jakimś starym zinie lub gazecie. Możliwe że pierwszy opis pojawił się w zwykłej gazecie, a później trafił do zina jako ciekawostka lub opis? Zgoda przetrwała chyba nawet parę lat.
Jakbym miał opisać w jakich latach to było, to na 99% przed 2000 rokiem, możliwe że 96-98 bo na 100% jeszcze wtedy funkcjonowały dawne nazwy województw.
-
DoZo(L)e...
Mógłbyś napisać, przez kogo i gdzie zwrócona została fLaga Deyny, skoro pamiętasz tyle szczegółów?Miliard pisze: 19.04.2019, 09:46Lari pisze: 18.04.2019, 10:28Nie jestem Fox(x)em, ale Ci odpowiem. Było małe zamieszanie, ale żadna flaga nie została w Radomiu.Miliard pisze: 17.04.2019, 09:37 Fox , czy mógłbyś skrobnąć coś o stracie waszej flagi na rzecz Radomiaka ? Akcja miała miejsce na charytatywnym meczu w Radomiu, dla jakiegoś byłego piłkarza Radomiaka, dokładnie było to w święto niepodległości w 2003 roku.
Tak masz racje.Żadna flaga nie została w Radomiu ponieważ flaga Deyny została wam zwrócona z tego co pamiętam. O to właśnie chciałem zapytać