Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, LechiaCHWM, Zorientowany

adamtw89

Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

Post autor: adamtw89 »

[*]
szwadron97 pisze: 05.04.2019, 11:10
Daan pisze: 05.04.2019, 06:55 Wchodzę w ten temat raz na jakies 2 miesiące i zawsze jest to samo: mianowicie kibicom ŁKSu się wydaje, że zarówno ich klub jak i oni się mogą równać z Wudzewem:):)
I stąd tu zawsze te kłótnie:)
Jako klub to raczej Widzew musi równać teraz do ŁKS-u :-)
jakie równać do ŁKSu ? pora zejść na ziemię...
dlaczego? ponieważ przeczytałem ostatni list kibiców ŁKSu do Prezydent Łodzi. Wyszukiwanie na siłę sukcesów. Ja pytam jakich?
2 x Mistrz Polski? założyciel ligi? 65 sezonów? to nie wiem na jakim jest poziomie Wisła? Legia? Ruch? Górnik? Lech? Widzew?
czym się chwalić? że byłem, że widziałem, że uczestniczyłem a g*wno wygrałem?
iparts.pl
Pique

Post autor: Pique »

Co do konfidentów forumowych to coś z waszego forum łks fans:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

To tylko kilka najciekawszych postów z waszego forum, bo jest tego więcej. Nawet jest opelek z tego forum hehe
I na koniec pochwalny post dla redaktora Bińczyka z gazety wyborczej :)
Weteran1946

Post autor: Weteran1946 »

Nie to tylko Ruch wasza zgoda
Abr1908

Post autor: Abr1908 »

Pique pisze: 06.04.2019, 22:48 Co do konfidentów forumowych to coś z waszego forum łks fans:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

To tylko kilka najciekawszych postów z waszego forum, bo jest tego więcej. Nawet jest opelek z tego forum hehe
Ja p*******.. serio chcesz się licytować na Janusza sezou? Chcesz kilka ciekawych postów" przy okazji derbów? Albo "rog,róg,róg gol,gol,gol?"
Weteran1946

Jeden koszerny dobrze to napisał wy "jesteście specyficznym klubem "
Radicaal

Post autor: Radicaal »

Ja pier....
Jaka żenada.
https://www.google.com/search?q=%C5%82% ... 8ra7UJCifM:
i
https://zapodaj.net/18c5e51df52bc.jpg.html

Z drugiej strony, który to już raz, jesteśmy dla Was wzorem?
Pique

Post autor: Pique »

Weteran ty jesteś takim kwiatkiem :---))
PolowaPolski

Post autor: PolowaPolski »

pytanie do widzewiaków, co wasi zawodnicy odpierdalaja ostatnio? Jak oceniacie wasze szanse na awans? Pozdro
C1365O

Post autor: C1365O »

1925 pisze: 07.04.2019, 13:39
PanTuNieStał pisze: 07.04.2019, 08:43
Honorowo to byś zamknął ryj.U was tydzień w tydzień żal społeczniakow o pato na trybunach
Mecz zdaje się o 1908? jakie to oryginalne w "sportowym sercu" no tak ktoś śpiewał piosenkę a teraz nam się spodobała ,jeszcze zróbcie zapowiedź przystanku w autobusie żeby dopełnić oryginalności waszych świetnych pomysłów. Życzę wam "kompletu" samych fanatyków i wizyty tęczowej hani która w końcu przyniesie wam radość i spełnienie. Tak w ogóle nie ma nas w Łodzi i już się rozpadamy. Nara trujbajdurzy teraz od pól roku bardzo ugrzecznieni wręcz ulizani, dobry PR trzeba podtrzymać, przynajmniej do wtorku.
Tak... Mecz jest o 19:08 i masz rację jest to oryginalne.
Tak jak zrobiła to Bytovia w sezonie 15/16 że grali o 19:46, robił tak Stomil sezon później (19:45) a następnie zrobiliście to Wy.
O Sportowym Sercu Łodzi się nie wypowiadaj bo sam widziałeś co było napisane w przedwojennych Przeglądzie Sportowym.
Tyle...
Co do Serca Łodzi to czemu nagle zaczeliscie tego używać zaraz po wprowadzeniu tego określenia na Widzewie i szukacie użycia tego słowa wcześniej wszędzie?
Dopóki Widzew nie zaczął używać określenia na codzień to jakoś nie utozsamialiscie się z haslem, w ogóle go nie uzywaliscie.
Kiedyś zostaliście nazwani przez dziennikarzy Rycerzami Wiosny, hasło na dobre zagościło u Was. A co jakby w jakimś starym numerze jakiejś gazety odnaleźć użycia tego hasla w stosunku do innej druzyny?
Trochę takie dziecinne zachowanie, jakbyscie dostali zabawke i nią się nigdy nie bawili, ale jak po jakims czasie ktos inny zacznie się nią bawić to płacz, ze to moje i udawanie zainteresowania nia.

19:10 funkcjonuje na stale w lodzi od niedawna, teraz czytam że za miedzą gracie o 19:08.
Gdy stadion na Widzewie pekal w szwach, Wy pisaliscie o piknikach i że macie swoja stylowke. Teraz dumnie mówicie o komplecie i ile to osób odbilo się od kas.
Wrzucaliscie szydercze screeny z forum Widzewa, a jak pojawił się z Waszego to oburzenie. Najciekawszy w tym wszystkim jest opel.

Trochę to takie wszystko dziwne.
1925

Post autor: 1925 »

357. pisze: 07.04.2019, 13:54
PanTuNieStał pisze: 07.04.2019, 08:43

Mecz zdaje się o 1908? jakie to oryginalne w "sportowym sercu" no tak ktoś śpiewał piosenkę a teraz nam się spodobała ,jeszcze zróbcie zapowiedź przystanku w autobusie żeby dopełnić oryginalności waszych świetnych pomysłów. Życzę wam "kompletu" samych fanatyków i wizyty tęczowej hani która w końcu przyniesie wam radość i spełnienie. Tak w ogóle nie ma nas w Łodzi i już się rozpadamy. Nara trujbajdurzy teraz od pól roku bardzo ugrzecznieni wręcz ulizani, dobry PR trzeba podtrzymać, przynajmniej do wtorku.
Tak jak zrobiła to Bytovia w sezonie 15/16 że grali o 19:46, robił tak Stomil sezon później (19:45) a następnie zrobiliście to Wy.
O Sportowym Sercu Łodzi się nie wypowiadaj bo sam widziałeś co było napisane w przedwojennych Przeglądzie Sportowym.
Tyle...
To na temat godziny rozpoczęcia meczów też się nie wypowiadaj. O 19.10 graliśmy jeszcze na starym stadionie.
Zgadza sie :) 2/3 sezony nim zaczeliscie grac o 19:10 .... o 19:29 grala Arka
Winkler

Post autor: Winkler »

Abr1908 pisze: 07.04.2019, 01:02
Pique pisze: 06.04.2019, 22:48 Co do konfidentów forumowych to coś z waszego forum łks fans:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ja p*******.. serio chcesz się licytować na Janusza sezou? Chcesz kilka ciekawych postów" przy okazji derbów? Albo "rog,róg,róg gol,gol,gol?"
Najciekawsze w tej walce o konfidenckie zamiary jest to,że na 72 stronie w temacie o niższych ligach na macafans do tej pory są podane moje pełne namiary,a jest to w związku z RODO cholernie karalne...Nie wiem,czy to jakiś dobry chłopak od was to napisał,czy totalny piknik,tak samo ci,co później to cytowali,ale moderatorzy tego forum też jakoś nie za bardzo są bystrzy,bo powinni was chronić i to usunąć...Ja osobiście mam to gdzieś,w dawnych czasach neta nie było,a namiary łatwo się wrogów zdobywało,lecz jak by to trafiło na jakąś szumowinę,to i piękne odszkodowanie by miał i posłał te osoby przynajmniej z torbami,bo i pod kodeks karny to niestety już podlega.Mnie do milicji bardzo daleko,więc ma chłopak spokój,ale następnym razem włączcie rozum,bo wojna wojną,ale trochę inteligencji też się przyda...A nagonka na mnie na forum w połączeniu z podaniem danych by mogła skutkować poważnymi zarzutami,prokuratura pewnie zawsze takie rzeczy lubi....Nie życzę powodzenia,ale lepszych modów już tak,bo za głupotę iść siedzieć to chyba najgorsza rzecz.
PS.Czy to usuniecie,czy nie,mam to gdzieś,na pewno z mojej strony w tym temacie nic nie grozi,ja swoich zasad nie łamię,za stary Bałuciarz na to już jestem.Ale wchodzi nowe,nowe restrykcyjne przepisy i wciąż większa inwigilacja,a do tego trzeba umieć się przystosować i takich baboli unikać....
mądrala

Post autor: mądrala »

1925 pisze: 07.04.2019, 15:02
357. pisze: 07.04.2019, 13:54

Tyle...
To na temat godziny rozpoczęcia meczów też się nie wypowiadaj. O 19.10 graliśmy jeszcze na starym stadionie.
Zgadza sie :) 2/3 sezony nim zaczeliscie grac o 19:10 .... o 19:29 grala Arka
Ale to jest argument jakiś? Legia jako pierwsza uszyła sobie kiedyś tam szaliki, to znaczy że kolejne ekipy nie mają prawa sobie barw wydziargać?
PanTuNieStał

Post autor: PanTuNieStał »

Ale to jest argument jakiś? Legia jako pierwsza uszyła sobie kiedyś tam szaliki, to znaczy że kolejne ekipy nie mają prawa sobie barw wydziargać?
W piłkę zaczęli grać Anglicy więc oni tylko mogą być mistrzami świata, ale nasze rodowite orły wymyśliły nawet koło byli już na tysiąc lat p.n.e.
MW10

Post autor: MW10 »

Na wczorajszym meczu w Sportowym Sercu Łodzi kolejny komplet z rzędu (bilety skończyły się na 2 dni przed meczem).

Obrazek
PanTuNieStał

Mam pytanie kiedy Łks odpalił ostatnio choćby racę na stadionie?
Terroor

Post autor: Terroor »

PanTuNieStał pisze: 09.04.2019, 13:49 Mam pytanie kiedy Łks odpalił ostatnio choćby racę na stadionie?
Na meczu u siebie z Lechem. Na Wjeździe w Katowicach :)
NoMatterWhat

Post autor: NoMatterWhat »

To juz ponad pol roku. 9 meczow bez piro na trybunie.
Nie wspominalbym o tym, gdyby nie kolejna hipokryzja, kiedy to tutejsi elkeasiacy wytykali brak piro na Widzewie.
PanTuNieStał

Ten mecz z Lechem to kiedy był?? Pytam bo przed decyzją o budowie stadion sparaliżował was chyba strach, żeby nie popsuć sobie z takim mozołem budowanego przez was i media cukierkowego image. A kiedyś czepialiście się Widzewa że przez cztery kolejki nie odpalił. Ech obejrzałem jak dziś grabarz i całe to wasze środowisko hance stopy całowało, wy to się dopiero sprzedaliście, ale za taką kasę natury nie oszukasz. Stadion Widzewa koszt około 130mln wraz z przebudową dróg, stadion Łksu ,coś koło 240 + hala+ nowoczesna Minerska + dodatkowe boisko przy wiacie, można? można!
Łksdbwa1908

Post autor: Łksdbwa1908 »

PanTuNieStał pisze: 09.04.2019, 17:53 Ten mecz z Lechem to kiedy był?? Pytam bo przed decyzją o budowie stadion sparaliżował was chyba strach, żeby nie popsuć sobie z takim mozołem budowanego przez was i media cukierkowego image. A kiedyś czepialiście się Widzewa że przez cztery kolejki nie odpalił. Ech obejrzałem jak dziś grabarz i całe to wasze środowisko hance stopy całowało, wy to się dopiero sprzedaliście, ale za taką kasę natury nie oszukasz. Stadion Widzewa koszt około 130mln wraz z przebudową dróg, stadion Łksu ,coś koło 240 + hala+ nowoczesna Minerska + dodatkowe boisko przy wiacie, można? można!
Nie zapomnij wysłać odpowiedniego donosu :)
Terroor

PanTuNieStał pisze: 09.04.2019, 17:53 Ten mecz z Lechem to kiedy był?? Pytam bo przed decyzją o budowie stadion sparaliżował was chyba strach, żeby nie popsuć sobie z takim mozołem budowanego przez was i media cukierkowego image. A kiedyś czepialiście się Widzewa że przez cztery kolejki nie odpalił. Ech obejrzałem jak dziś grabarz i całe to wasze środowisko hance stopy całowało, wy to się dopiero sprzedaliście, ale za taką kasę natury nie oszukasz. Stadion Widzewa koszt około 130mln wraz z przebudową dróg, stadion Łksu ,coś koło 240 + hala+ nowoczesna Minerska + dodatkowe boisko przy wiacie, można? można!
Życie rucha słabszych.
Radicaal

Post autor: Radicaal »

Słychać wycie.
Z N A K O M I C I E !!
Michu_Łódź

Post autor: Michu_Łódź »

Terroor pisze: 24.05.2018, 23:46 Widzewiaki na waszym meczu kiedyś będą race czy nie? Hahaha bo jeśli teraz będą to już c*** 10 tysięcy ludzi nie wrzuci do puchy na oprawy. Jak to szło u Was Against Modern Ultras ?
Niecały rok temu ;)
exe

Post autor: exe »

ok fajnie wzruszyła nas twoja historia
PanTuNieStał

Jeśli wam nie przeszkadza włażenie w dupsko tęczowej hani, to mi w sumie nic do tego. Obrońcy...
Terroor

PanTuNieStał pisze: 09.04.2019, 20:03 Jeśli wam nie przeszkadza włażenie w dupsko tęczowej hani, to mi w sumie nic do tego. Obrońcy...
Nikt jej nie wchodzi w d***, tylko obiecała to niech spełni swoje obietnice. Nie powiem kto startował SLD. Dajdaju
NoMatterWhat

Terroor czemu udales, ze to deszcz pada?
wariat_outlaw

Post autor: wariat_outlaw »

Skąd i kiedy wziął się przydomek Widzewa ''Czerwoni'?
cbc1910

Post autor: cbc1910 »

Low kick na kolano pisze: 09.04.2019, 19:55 Tak, zwłaszcza widzewską postawą niewyprostowaną przed dwoma Ruskimi - jak podały hiszpańskie media po 14 marca 2012.
Kolejny raz prośba do Ciebie o wrzucenie jakiegokolwiek linku do tych rewelacji "medialnych" , tym bardziej że nie było to aż tak dawno temu i zazwyczaj tylko Ty o tym p*********. Chyba że , to takie zagłuszenie faktu , że tego dnia Waszą mini flagę Łks-u , na sektorze młyna Realu , wieszały osoby "bardzo mocno opalone jak na tą porę roku" , bo Wasza 5-tka nie weszła na mecz.
konmetkol

Post autor: konmetkol »

wariat_outlaw pisze: 09.04.2019, 22:37 Skąd i kiedy wziął się przydomek Widzewa ''Czerwoni'?
Od Kolorów na mordach jak się zjadą z powiatu
wid08

Post autor: wid08 »

Głośno o frekwencji musiało być w tym tygodniu , gdy decydowały się losy stadionu , stąd akcja żeby wykupić bilety 2 dni przed meczem itp .
Ps. Trzeba być dzbanem żeby tego nie rozumiec :D
W Polsce od zawsze liczyła sie frekwencja w mlynie a nie stadionie , no nie licząc was , nie ważne czy przezut czy konfi czy tydzień temu jebał rts , ważne zeby miał karnet
Weteran1946

Hehe dowcipas ze z ciebie wyznawco ludwiczka R , ŚŻK
kusy_jest_boski

Post autor: kusy_jest_boski »

Pytanie do obu stron:
Jak byłyby mecze w przyszłości decydujące o mistrzostwie Polski Widzew - Legia lub ŁKS - Legia to komu kibicujecie ?
NoMatterWhat

Kusy zajmij sie malowaniem obrazow.
Daan

Post autor: Daan »

wid08 pisze: 10.04.2019, 11:40 W Polsce od zawsze liczyła sie frekwencja w mlynie a nie stadionie , no nie licząc was , nie ważne czy przezut czy konfi czy tydzień temu jebał rts , ważne zeby miał karnet
Odkąd pamiętam my (Widzew) zawsze mielismy więcej ludzi w mlynie niz wy na swoim calym stadionie. Wiec nie wiem o co Ci chodzi.
Zawsze byliscie naszymi popluczynami, czyms co jest marne i nijakie. Nie wiem po co sie oszukujecie, ze jest inaczej.
Zuma08

Post autor: Zuma08 »

Witam. Nie wypowiadam sie tu od wielu lat.Poziom tego wątku siega dna, z przykroscia stwierdzam , ze ludzie ktorzy jeszcze pare lat temu mogli polemizowac na poziomie teraz tez dobijaja do mulistego dna tego watku. Cbc, bo o Ciebie mi chodzi...rozumie ze miasto derbowe ,ale zeby az tak zaklamywac rzeczywistosc?...uzupelnij wiedze historyczna , i wtedy wklej zdjecie pucharu + rzetelny opis czemu takie a nie inne barwy sa na fladze Ł.K.S.
Zuma08

Post autor: Zuma08 »

Daan to zle pamietasz , to po pierwsze .Drugiego watku tej marnej wypowiedzi nie skomentuje , poprzez szacunek do twoich kolegow po szalu , ktorzy nie raz ucierpieli z naszego powodu (czasami skutecznie sie rewanzujac).
Weteran1946

Deen a marne to było zostawic ziomka w lesie i pod szpitalem hehe zaraz jeszcze różowa koncowko napiszesz ze niebiescy to git sztywna ekipa 😂😂😂
Spy

Post autor: Spy »

wid08 pisze: 10.04.2019, 11:40 Głośno o frekwencji musiało być w tym tygodniu , gdy decydowały się losy stadionu , stąd akcja żeby wykupić bilety 2 dni przed meczem itp .
Ps. Trzeba być dzbanem żeby tego nie rozumiec :D
W Polsce od zawsze liczyła sie frekwencja w mlynie a nie stadionie , no nie licząc was , nie ważne czy przezut czy konfi czy tydzień temu jebał rts , ważne zeby miał karnet
Frekwencja w młynie to super rzecz ale jakim trzeba byc dzbanem i nieukiem żeby nie rozumieć że z tego z ekonomicznego pkt widzenia nie utrzymasz klubu w długim terminie...
Tak ciężko dodać 2 do 2 ??
P1908C

Post autor: P1908C »

Weteran, podbij na meczu Zetki do chłopaków, albo na naszym najbliższym ze Sandecją. Do Tychów nie będę cię ciągnął, bo za słaby z ciebie kapeć, żeby tak daleko z domu się ruszać.
cbc1910

Post autor: cbc1910 »

Zuma08 pisze: 10.04.2019, 17:08 Cbc, bo o Ciebie mi chodzi...rozumie ze miasto derbowe ,ale zeby az tak zaklamywac rzeczywistosc?...uzupelnij wiedze historyczna ...

Napisz gdzie tkwi nieprawda bo nie za bardzo wiem do czego pijesz?
Wasz klub został założony w 1909 roku bez żadnych "heroicznych" wyczynów p.Lubawskiego (o czym świadczy chociażby to zdjęcie z wystawy z Waszej hali poświęconej historii Waszego klubu z 2008 roku) ,
Obrazek
ponieważ w tym czasie p.Lubawski był 19/latkiem i w świetle ówczesnego prawa był osobą nieletnią a co za tym idzie niekompetentną do załatwienia tego typu spraw w Piotrkowskim Urzędzie Gubernialnianym , gdzie został złożony wniosek o rejestrację Łks-u ,to pomimo tego że byliśmy pod zaborem rosyjskim zachowały się tam wszystkie dokumenty z tamtego okresu ,( również te o odrzuceniu składanych wniosków) , ale nie ma tam pisma mówiącego o odrzuceniu w 1908 roku wniosku o rejestrację klubu Łks i Wasz wniosek został przyjęty bez zastrzeżeń właśnie wiosną 1909 roku a Waszymi barwami były takie jak na pucharze z 1918.

Ponad to Twój kolega po szalu LksNaZawsze napisał:
Przeciez każdy o tym wie ze ŁKS miał na początku takie barwy.
czym potwierdził to czemu Ty zaprzeczasz - możesz jakoś do tego się odnieść ?

- z nadzieją na normalną dyskusję .....
ODPOWIEDZ