Wejdź sobie na google maps w satelite, zmienisz zdanie.kierowca_pks pisze: 21.11.2018, 12:06 Z tego wynika że Igloopol ma we władaniu połowę Dębicy choć jest ich mniej.
Kibicowskie Podkarpacie
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
dumaihonor
Re: Kibicowskie Podkarpacie
takie pytanie szczególnie do SP11 bo pogubiłem się.Sanok ma zgodę z JKS a jak Sanok z Unią T to JKS już nie?jakie relacje na lini Tarnów-Jarosław i Tarnów-Tarnobrzeg?bo Dębica-Tarnów to kosa ma się rozumieć.W szachy już mi lepiej idzie niż teraz ogarnąć układy i relacje na Podkarpaciu a co dopiero w naszej ukochanej Polsce.
-
Zupełnie Zielony.
Nie licząc lasu to jest to "prawie połowa" obszarowo. Tyle że jakbyś sobie odpalił google map i z bliska oglądnął teren to północne połacie to jedynie domy jednorodzinne i to zabudowane w rozrzedzeniu. Głównie zakłady pracy, pola etc -> (duża dzielnica Kędzierz). Tak apropo to Dębica od XX lat nie powiększała swoich granic a niektóre miejscowości obok już dawno wrosły w nią urbanistycznie. Tak więc dzieli je jedynie tabliczka Dębica / inna miejscowośc. Gdyby włączono te tereny Debica byłaby wielkości Mielca, przy czym zaznaczam że chodzi o okoliczne zurbanizowane miejscowości a nie jakieś wioski wcielone na siłe. Przed wyborami była batalia o powiększenie, jednak wygrał znów cieć który nie myśli nic w tym temacie robić (jedynie mały teren poligonu "prawobrzeżna Dębica).kierowca_pks pisze: 21.11.2018, 12:06 Z tego wynika że Igloopol ma we władaniu połowę Dębicy choć jest ich mniej.
ps. Tereny na PD od torów "osiedle Cmentarna" Igloopolu tak wspomniałem jakiś czas temu mało aktywne jesli nie powiedzieć wcale.
Unia Tarnów ma uklad z Resovia i Stala Sanok. Do Jaroslawia neutralny stosunek, a z Siarka kosa. Z Wisolka jesli pytasz rowniez kosa.merek13 pisze: 21.11.2018, 21:45 takie pytanie szczególnie do SP11 bo pogubiłem się.Sanok ma zgodę z JKS a jak Sanok z Unią T to JKS już nie?jakie relacje na lini Tarnów-Jarosław i Tarnów-Tarnobrzeg?bo Dębica-Tarnów to kosa ma się rozumieć.W szachy już mi lepiej idzie niż teraz ogarnąć układy i relacje na Podkarpaciu a co dopiero w naszej ukochanej Polsce.
Ptaszki cwierkaja ze Polonia Przemysl rozprowadzila wiecej biletow niz SSW na wyjazd na Widzew
to niezłe ptaszki u Ciebie ćwierkają hehe
dzięki kolegokonrad.D pisze: 22.11.2018, 16:28Unia Tarnów ma uklad z Resovia i Stala Sanok. Do Jaroslawia neutralny stosunek, a z Siarka kosa. Z Wisolka jesli pytasz rowniez kosa.merek13 pisze: 21.11.2018, 21:45 takie pytanie szczególnie do SP11 bo pogubiłem się.Sanok ma zgodę z JKS a jak Sanok z Unią T to JKS już nie?jakie relacje na lini Tarnów-Jarosław i Tarnów-Tarnobrzeg?bo Dębica-Tarnów to kosa ma się rozumieć.W szachy już mi lepiej idzie niż teraz ogarnąć układy i relacje na Podkarpaciu a co dopiero w naszej ukochanej Polsce.
Karpaty dały swoim nowym kuzynom pstryczka w nos macając się z Igloopolem no chyba, że Polonia też już się dogadała z morsami.
Polonia pro Wisła, Karpaty pro Widzew, Igloopol pro Ruch, wiec jaki pstryczek? wszystko zostaje w rodzinie.pkaras pisze: 24.11.2018, 09:36Karpaty dały swoim nowym kuzynom pstryczka w nos macając się z Igloopolem no chyba, że Polonia też już się dogadała z morsami.
Użyłem czasu teraźniejszego ;)czarni pisze: 24.11.2018, 10:15Czarni Jasło to nie tylko dzień dzisiejszy ale ponad 30 lat działalności,raz lepszej raz gorszej. Obecnie leży ta sprawa z różnych względów ale to nie znaczy że możesz sobie klubem mordę wycierać.
-
Maraton uśmiechu
No i brak derbowego rywala pod nosem, który by nękał i mógł przyczynić się do takiego stanu rzeczy.
liczba Stalowki w Boguchwale na Elanie na poziomie Czarnych Jaslo
Elana obecna dziś w rynku Rzeszowskim ?
-
Stal Stalowa Wola
Psy szczekają karawana jedzie dalej.
Subagazi musiało Cię kiedyś boleć spotkanie z nami.
-
piekne lata 90-te
JKS Jarosław widzę, dziś duże strata...
-
mortarthor
Ale jakoś cisza była co?
A jak tam zdrowie koleżanek z Jarka?
Ja mam pytanie do kogoś ze Stalowej Woli ,kiedy wrócicie na swój stadion w Stalowej ? Rundę wiosenną będziecie dalej grali w Boguchwale czy już u siebie na stadionie ?
Do. Końca sezonu musimy śmigać na Boguchwale
Z wlasnej glupoty...
jak można dawać "flagunie"(zawsze śmiać mi się chce przy relacjach "jakiejś" ekipy)ludziom z ręcznej cały swój trud
-
Wnuk Edwarda
A gdzie mecze domowe rozgrywa Stal Sanok. Bo chyba też mają/mIllinois stadion w remoncie.
-
redaktor05
Grali w podsanockich Bykowcach oraz na ośrodku treningowym w Sanoku przy ul. Stróżowskiej.Wnuk Edwarda pisze: 28.11.2018, 22:47 A gdzie mecze domowe rozgrywa Stal Sanok. Bo chyba też mają/mIllinois stadion w remoncie.
Na wiosnę wracają już na Wierchy. Mecz ma być prawdopodobnie przy jupiterach.
Całkiem pomysłowy motyw i zarazem zabawny to koło fortuny La Familia. Zobaczymy w jakim stopniu się to sprawdzi ale tak czy siak będzie ciekawie. Czy druga koalicja również utworzy własne koło fortuny 
-
Spaacerowicz
Może i tak by było gdyby to koło było zaliczone chociaż w połowie i zostałoby jeszcze trochę "pól" do trafienia. Wtedy miałoby to jakiś sens a tak to wyszło śmiesznie/komicznie zamiast zabawnie.pkaras pisze: 29.11.2018, 15:03 Całkiem pomysłowy motyw i zarazem zabawny to koło fortuny La Familia. Zobaczymy w jakim stopniu się to sprawdzi ale tak czy siak będzie ciekawie. Czy druga koalicja również utworzy własne koło fortuny![]()
Nic mnie nie boli jakby co ;)
A wiesz ,że śmiesznie , komicznie i zabawnie to synonimy czyli znaczą to samo?Spaacerowicz pisze: 30.11.2018, 10:42Może i tak by było gdyby to koło było zaliczone chociaż w połowie i zostałoby jeszcze trochę "pól" do trafienia. Wtedy miałoby to jakiś sens a tak to wyszło śmiesznie/komicznie zamiast zabawnie.pkaras pisze: 29.11.2018, 15:03 Całkiem pomysłowy motyw i zarazem zabawny to koło fortuny La Familia. Zobaczymy w jakim stopniu się to sprawdzi ale tak czy siak będzie ciekawie. Czy druga koalicja również utworzy własne koło fortuny![]()
-
Spaacerowicz
Jest jeszcze coś takiego jak kontekst. Coś może być śmieszno fajne a inne śmieszno głupie ;)okospoko pisze: 30.11.2018, 10:58A wiesz ,że śmiesznie , komicznie i zabawnie to synonimy czyli znaczą to samo?Spaacerowicz pisze: 30.11.2018, 10:42Może i tak by było gdyby to koło było zaliczone chociaż w połowie i zostałoby jeszcze trochę "pól" do trafienia. Wtedy miałoby to jakiś sens a tak to wyszło śmiesznie/komicznie zamiast zabawnie.pkaras pisze: 29.11.2018, 15:03 Całkiem pomysłowy motyw i zarazem zabawny to koło fortuny La Familia. Zobaczymy w jakim stopniu się to sprawdzi ale tak czy siak będzie ciekawie. Czy druga koalicja również utworzy własne koło fortuny![]()
Pkaras odebrał to koło pozytywnie, że takie fajne i śmieszne a ja śmiesznie z politowaniem. Ciężko mi to wyrazić klawiaturą he Można do kogoś się uśmiechać ale można też z kogoś się śmiać i tu też można się z kogoś śmiać bo jest zabawny ale i też można się śmiać z typa prześmiewczo gdy robi z siebie idiotę. Dobra, kończę te wywody bo wystarczająco się zapętliłem.
To koło raczej jest zaliczone w połowie, jeśli liczyć sytuacje gdy ktoś się nie zatrzymuje. Poza tym na kole nie ma np Stali Sanok.Spaacerowicz pisze: 30.11.2018, 10:42Może i tak by było gdyby to koło było zaliczone chociaż w połowie i zostałoby jeszcze trochę "pól" do trafienia. Wtedy miałoby to jakiś sens a tak to wyszło śmiesznie/komicznie zamiast zabawnie.pkaras pisze: 29.11.2018, 15:03 Całkiem pomysłowy motyw i zarazem zabawny to koło fortuny La Familia. Zobaczymy w jakim stopniu się to sprawdzi ale tak czy siak będzie ciekawie. Czy druga koalicja również utworzy własne koło fortuny![]()
-
Bartekkibic
Myśle że na tym kole po pierwsze brak jest pola "BANKRUT".
To koło raczej jest zaliczone w połowie, jeśli liczyć sytuacje gdy ktoś się nie zatrzymuje. Poza tym na kole nie ma np Stali Sanok.
[/quote]
Stali Sanok nie ma ponieważ nie tak dawno została trafiona przez Stal&Karpaty. Jak można liczyć sytuacje gdy ktoś się nie zatrzymuje... Oczywiście jest to z jednej strony ujma nie zatrzymać się ale nie można tego traktować jako " odstrzelenia'' kogoś.
[/quote]
Stali Sanok nie ma ponieważ nie tak dawno została trafiona przez Stal&Karpaty. Jak można liczyć sytuacje gdy ktoś się nie zatrzymuje... Oczywiście jest to z jednej strony ujma nie zatrzymać się ale nie można tego traktować jako " odstrzelenia'' kogoś.
Stal Gorzyce działa,? Jak tak to z kim trzyma? Stalowa?
Oficjalnie zawiesili działalność, nieoficjalnie śmigają na Stalówkę.
-
Banditosdod
Czy Polonia Przemyśl grała kiedyś w Swinoujsciu?jak tak ile godzin trwa taki wyjazd?
-
Sylwester89
Szukam kontaktu do kogoś działającego w ekipie Bieszczad Ustrzyki D.
-
taksobiewpadlem
Polonia to sobie moze pojechac do Swinoujscia ale na wakacje incognitoBanditosdod pisze: 22.02.2019, 16:26 Czy Polonia Przemyśl grała kiedyś w Swinoujsciu?jak tak ile godzin trwa taki wyjazd?
-
szwadron97
Raczej nie to teraz policz wyjazd Pogoni do Krakowa i dolicz trasę Kraków Przemyśl i trasę Szczecin ŚwinoujścieBanditosdod pisze: 22.02.2019, 16:26 Czy Polonia Przemyśl grała kiedyś w Swinoujsciu?jak tak ile godzin trwa taki wyjazd?
Jak byś chciał jechać kursowym pociągiem to musisz na to poświęcić około 15 godzin w jedną stronę.
Zabawię się teraz w czytelnik 1979 i pokażę Ci na przykładzie :)
Przemyśl Główny odjazd 15:40 - Świnoujście przyjazd 8:00 czyli hipotetycznie czas na kąpiel w morzu lub wkurwianie starych niemców do meczu, następnie spotkanie powiedzmy o 15:00 i powrót na dworzec na bezpośredni pociąg z odjazdem ze Świnoujścia o 18:10 żeby w Przemyślu zameldować się o 8:57
Zabawię się teraz w czytelnik 1979 i pokażę Ci na przykładzie :)
Przemyśl Główny odjazd 15:40 - Świnoujście przyjazd 8:00 czyli hipotetycznie czas na kąpiel w morzu lub wkurwianie starych niemców do meczu, następnie spotkanie powiedzmy o 15:00 i powrót na dworzec na bezpośredni pociąg z odjazdem ze Świnoujścia o 18:10 żeby w Przemyślu zameldować się o 8:57
-
mateusznow
Ale do Szczecina chyba jeździli.
-
Zupełnie Zielony.
Polonia Przemyśl i Flota Świnoujście mogliby ewentualnie grac w ramach pucharu, nic więcej. Jedni i drudzy niemal zawsze w swojej historii byli w bardzo niskich ligach. Z tego co mi wiadomo (nie grali). Widze że znów jak bumerang wraca temat najdalszych wyjazdów, czy jakichkolwiek. Jesli już ktos przywołuje w miarę sensowne kluby które mogłby sie spotkac np w pucharze to kłania się wiedza z kolejnictwa. Na trasie - Kraków Gł - Przemyśl Gł jest 245 km (mam tu na myśli Polonię Przemyśl). Zaś przy najbliższym połączeniu kolejowym na trasie Kraków Gł. - Sanok jest tylko jeden km mniej 244. Jest to ekipa porównywalna z Polonią a na domiar tego nie tak dawno temu wysoko dochodziła w pucharze. W/w najbliższa trasa Sanok - Kraków Gł jest przez Stróże - Tarnów bo istnieje tez druga Sanok - Jasło - Rzeszów - Kraków Gł. i dalekobieżne połączenia tak czy owak z Zagórza (k. Sanoka). ps. W tym momencie nie bd wnikał czy istnieje ta druga bo były / są? tam rewitalizacje linii.
Jest pociąg z Zagórza do Gdańska. Więc nie trzeba jeździć na Kraków.
-
Zupełnie Zielony.
Tak wiem, ale wyżej była rozkminka na temat linii Przemyśl - Świnoujście (ja dodałem jeszcze równorzędną odległość z pd wsch PL Sanok - Świnoujście). Więc Kraków dla obu przypadków a nawet już Tarnów to już ta sama droga (zakładając tą samą trase pociągów).