Nie tyle nie kontrolował,co c**** im mogli zrobić jako nieletnim,rekwirowali tylko towar.kierowca_pks pisze: ↑17.11.2018, 21:07Początek lat 90tych to był najlepszy okres dla wszelkiego typu handlarzy i kombinatorów a bazary i targowiska rządziły się swoimi prawami. Bezrobocie wtedy było duże i pamiętam jak w moim mieście na targu wiele nastolatków handlowało trefnym towarem choć najczęściej byli to pomocnicy dorosłych "bossów" bo szczyli nikt nie kontrolował ani milicjanty ani urzędasy.
Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
-
Ruch bywal z wieloma ekipami na Gorniku.Osiedlowy Wataszka pisze: ↑14.11.2018, 17:03Nie,tak samo jak nie było ich nigdy na Górniku z Widzewem ;-)
Wyklęci żołnierze, chłopcy twardzi jak stal
Ostatni patrioci wśród ruin i łgarstw
Wszystko dla Polski, dla siebie nic
Dziś dla was nasza pamięć
Dla was walecznych krzyż
Dla was walecznych krzyż
-
Oczywiście, np. z Jagiellonią w 89'Support28 pisze: ↑17.11.2018, 22:05Ruch bywal z wieloma ekipami na Gorniku.Osiedlowy Wataszka pisze: ↑14.11.2018, 17:03Nie,tak samo jak nie było ich nigdy na Górniku z Widzewem ;-)
-
ja p*******.napisalem ze nie w kazdym miescie byly gieldy typu Wolumen.Byly gieldy czy bazary ale ze wszystkim od ciuchow przez spozywke,elektronike po jakis ruski szajs.streetlife pisze: ↑17.11.2018, 21:14Hahah odpływasz coraz bardziej, mam rozumieć,że w twoim mieście nie było giełdy,ale ty byłeś takim mega kumatym małolatem,że miałeś dostęp do wszystkiego,bo przecież musiałeś z czegoś przegrywać,żeby potem to sprzedać?Hmiel pisze: ↑17.11.2018, 18:28Taka byla rzeczywistosc i jak zyles w tamtych czasach oczywiscie nie bedac chowany pod kloszem to powinienes wiedziec ze nie jeden kumaty malolat krecil jakies drobne biznesy.skoro twierdzisz ze kazdy latal na bazar to jestes w duzym bledzie zreszta nie w kazdym miescie byly gieldy typu Wolumen.
Przypomnialo mi sie jeszcze ze ogarnialem tez kartki do segregatorów przedstawiajace postacie z bajek typu krol lew czy 101 dalmatynczykow.kto zyl w tamtych czasach to wie jaki byl na to w pewnym okresie boom i jak to w szkolach schodzilo.
krazyly tez podrobki a ja i jeszcze jeden typek mielismy dostep do orginalnych nowosci.ku*** jak to schodzilo to ci co nie zyli w tamtych czasach moga sobie tylko wyobrazic.Prawie kazdy dymal po korytarzu z segregatorem w lapie.Mi to wujek zalatwial.
Jak ktos nie ogarnia to o tym mowa o tym sa te slowa:
https://www.youtube.com/watch?v=rx0ylxEy1hI
Podtrzymam tu na duchu kazdego ktory zbladzil
-
można powiedzieć, że byłeś królem lwem tamtych czasówHmiel pisze: ↑17.11.2018, 23:54ja p*******.napisalem ze nie w kazdym miescie byly gieldy typu Wolumen.Byly gieldy czy bazary ale ze wszystkim od ciuchow przez spozywke,elektronike po jakis ruski szajs.streetlife pisze: ↑17.11.2018, 21:14Hahah odpływasz coraz bardziej, mam rozumieć,że w twoim mieście nie było giełdy,ale ty byłeś takim mega kumatym małolatem,że miałeś dostęp do wszystkiego,bo przecież musiałeś z czegoś przegrywać,żeby potem to sprzedać?Hmiel pisze: ↑17.11.2018, 18:28Taka byla rzeczywistosc i jak zyles w tamtych czasach oczywiscie nie bedac chowany pod kloszem to powinienes wiedziec ze nie jeden kumaty malolat krecil jakies drobne biznesy.skoro twierdzisz ze kazdy latal na bazar to jestes w duzym bledzie zreszta nie w kazdym miescie byly gieldy typu Wolumen.
Przypomnialo mi sie jeszcze ze ogarnialem tez kartki do segregatorów przedstawiajace postacie z bajek typu krol lew czy 101 dalmatynczykow.kto zyl w tamtych czasach to wie jaki byl na to w pewnym okresie boom i jak to w szkolach schodzilo.
krazyly tez podrobki a ja i jeszcze jeden typek mielismy dostep do orginalnych nowosci.ku*** jak to schodzilo to ci co nie zyli w tamtych czasach moga sobie tylko wyobrazic.Prawie kazdy dymal po korytarzu z segregatorem w lapie.Mi to wujek zalatwial.
Jak ktos nie ogarnia to o tym mowa o tym sa te slowa:
https://www.youtube.com/watch?v=rx0ylxEy1hI
-
No nie tylko z Jagiellonią ;)
Wyklęci żołnierze, chłopcy twardzi jak stal
Dla was walecznych krzyż
Dla was walecznych krzyż
-
Widzę że dowciapny jesteś...jak pamiętasz tamte czasy to zapewne i sytuację z dwóch lat wstecz gdy przed meczem Ruch-Górnik zostajecie wygonieni ze swojego młyna który znajdował się tak jak obecnie na prostej...tak tak pamiętam petardę ( granat) z gazem łzawiącym.
http://www.youtube.com/watch?v=BsUjr1qqdVw
-
Mozesz sie smiac ale jak na 12-13 latka robilo sie na tym calkiem przyzwoity hajs oczywiscie jak na tamte czasy.
Dryg do interesow pozostal bo dzis prowadze biznesik z kumplem.milionerem nie jestem i raczej juz nie bede ale zyje na dobrym poziomie i ciesze sie zyciem.
Dryg do interesow pozostal bo dzis prowadze biznesik z kumplem.milionerem nie jestem i raczej juz nie bede ale zyje na dobrym poziomie i ciesze sie zyciem.
-
Oczywiście jak ktoś do was przyjdzie z wyborczą to wyłapie na p**** haha
-
Dlaczego dowcipny? Po prostu wiem, bo jako ośmiolatek byłem na tym meczu A jechaliśmy zaraz do Zabrza po meczu Ruchu, natomiast to o czym Ty piszesz to tego nie wiem a i nawet nikt mi o tym nie wspomniał z chłopaków którzy to pamiętają lub tam byli, i chętnie się dowiem od Ciebie o tej akcjiRoyberpakaOdrodzenie pisze: ↑18.11.2018, 09:24Widzę że dowciapny jesteś...jak pamiętasz tamte czasy to zapewne i sytuację z dwóch lat wstecz gdy przed meczem Ruch-Górnik zostajecie wygonieni ze swojego młyna który znajdował się tak jak obecnie na prostej...tak tak pamiętam petardę ( granat) z gazem łzawiącym.
-
O niektórych rzeczach się nie pamięta bo jest poprostu wstyd.nns1920 pisze: ↑18.11.2018, 16:03Dlaczego dowcipny? Po prostu wiem, bo jako ośmiolatek byłem na tym meczu A jechaliśmy zaraz do Zabrza po meczu Ruchu, natomiast to o czym Ty piszesz to tego nie wiem a i nawet nikt mi o tym nie wspomniał z chłopaków którzy to pamiętają lub tam byli, i chętnie się dowiem od Ciebie o tej akcjiRoyberpakaOdrodzenie pisze: ↑18.11.2018, 09:24Widzę że dowciapny jesteś...jak pamiętasz tamte czasy to zapewne i sytuację z dwóch lat wstecz gdy przed meczem Ruch-Górnik zostajecie wygonieni ze swojego młyna który znajdował się tak jak obecnie na prostej...tak tak pamiętam petardę ( granat) z gazem łzawiącym.
W Zabrzu 89roku byłeś z ojcem lub starszym bratem
...czy poprostu wpadłeś z kolegami z " platzu"?
http://www.youtube.com/watch?v=BsUjr1qqdVw
-
mógłby ktoś podrzucić swego czasu "słynne" zdjęcie dwóch kobiet z szalikiem Lecha i butelkami w cipie?
(do żartownisiów: Tak ku*** będę się trzepał)
(do żartownisiów: Tak ku*** będę się trzepał)
-
Byłem ze starszymi kolegami z placu, notabene jak przyjechałem to w******* od ojca był niesamowity bo połowa wsi mnie szukała, takie były czasy, a skoro był wstyd bo Górnik pogonił Ruch to nie ma się co dziwić, że nikt mi o tym nie mówiłRoyberpakaOdrodzenie pisze: ↑18.11.2018, 18:44O niektórych rzeczach się nie pamięta bo jest poprostu wstyd.nns1920 pisze: ↑18.11.2018, 16:03Dlaczego dowcipny? Po prostu wiem, bo jako ośmiolatek byłem na tym meczu A jechaliśmy zaraz do Zabrza po meczu Ruchu, natomiast to o czym Ty piszesz to tego nie wiem a i nawet nikt mi o tym nie wspomniał z chłopaków którzy to pamiętają lub tam byli, i chętnie się dowiem od Ciebie o tej akcjiRoyberpakaOdrodzenie pisze: ↑18.11.2018, 09:24
Widzę że dowciapny jesteś...jak pamiętasz tamte czasy to zapewne i sytuację z dwóch lat wstecz gdy przed meczem Ruch-Górnik zostajecie wygonieni ze swojego młyna który znajdował się tak jak obecnie na prostej...tak tak pamiętam petardę ( granat) z gazem łzawiącym.
W Zabrzu 89roku byłeś z ojcem lub starszym bratem
...czy poprostu wpadłeś z kolegami z " platzu"?
-
Ale rekwirowali towar głównie tym którzy nie dali kontrolującym "w łapę".streetlife pisze: ↑17.11.2018, 21:27Nie tyle nie kontrolował,co c**** im mogli zrobić jako nieletnim,rekwirowali tylko towar.kierowca_pks pisze: ↑17.11.2018, 21:07Początek lat 90tych to był najlepszy okres dla wszelkiego typu handlarzy i kombinatorów a bazary i targowiska rządziły się swoimi prawami. Bezrobocie wtedy było duże i pamiętam jak w moim mieście na targu wiele nastolatków handlowało trefnym towarem choć najczęściej byli to pomocnicy dorosłych "bossów" bo szczyli nikt nie kontrolował ani milicjanty ani urzędasy.
-
Lapowki to byl chleb powszedni,prawie wszyscy brali w lape.kto smarowal ten jechal i biznesy sie krecily,kwitl przemyt.Kazdy kto mial odrobine oleju w glowie i dryg do interesu zarobil siano.
-
Podsumujmy: Hmiel- w latach 90 kumaty małolat,który nieźle zarabiał na czystych płytach i karteczkach z notesików
Lata 2000 : aktywnie jeżdżący chuligan,siejący postrach u siebie w mieście i na wyjazdach
Czasy obecne : Biznesmen,patriota ze sztywnymi zasadami o czym przekonał sie niejeden lewak czytający wyborczą.
Moim skromnym zdaniem to o tobie książkę co najmniej powinni napisać.
Lata 2000 : aktywnie jeżdżący chuligan,siejący postrach u siebie w mieście i na wyjazdach
Czasy obecne : Biznesmen,patriota ze sztywnymi zasadami o czym przekonał sie niejeden lewak czytający wyborczą.
-
Zapomniałeś o rozmaitej sieci kontaktów w całej Polsce
-
I pomniki winni stawiac...
-
Dojebałeś do pieca:) hehehe dobrestreetlife pisze: ↑19.11.2018, 11:46Podsumujmy: Hmiel- w latach 90 kumaty małolat,który nieźle zarabiał na czystych płytach i karteczkach z notesików
-
r
U nas na wschodzie co drugi latał bądź lata na upalne po gaz i szlugi i łapówka to chleb powszedni
Nie dasz to kacapy dają znać na granice i auto do środki rozkręcone .
-
Czy centrum Gliwic należy jeszcze do Piasta? Drugi dzień z rzędu widzę tam poruszających się ludzi w trójkolorowych barwach, bez spiny czysta ciekawość
-
Zapomniałeś dodać, ze hmielu jako 12latek musiał starszym smarować haracz, aby legalnie pod szkoła karteczki dzieciakom gonić.streetlife pisze: ↑19.11.2018, 11:46Podsumujmy: Hmiel- w latach 90 kumaty małolat,który nieźle zarabiał na czystych płytach i karteczkach z notesików
Potem gdy podrósł to jako 14latek dxiesionowal leszczy z tych zabaweczek tamagoczi czy jak to tam sie nazywało.
-
Od najmlodszych lat kierowalem sie w zyciu sztywnymi zasadami dlatego nigdy nie zajebalem dziesiony na kims slabszym ani nikogo nigdy nie zakapowalem.Kto Chmielewskiego zna ten wie.
-
Zeby uwiarygodnić swoją historie powinieneś napisać, ze jako10latek opychales ludziki lego i matchboxy, tak jak nawinął kiedyś Wojtek Sokolnik.
-
-
Do tego jeszcze mozna dodac, ze biegle mowi po serbsku i nienawidzi polskich kobiet. Jak sam przyznal byl karany za wybicie szyby w szynobusie. Specjalista od odziezy typu casual, info ma z pierwszej reki od samych kiboli Milwall. Ogolnie to zazdroszcze ekipie, w ktorej ten pan sie obraca, po wpisach smialo mozna stwierdzic ze to jakas wazniejsza persona, a moze nawet i sam trzon bandy.streetlife pisze: ↑19.11.2018, 11:46Podsumujmy: Hmiel- w latach 90 kumaty małolat,który nieźle zarabiał na czystych płytach i karteczkach z notesików
-
Mam pytanie o taką ekipę jak Bieszczady Ustrzyki Dolne. Dawniej dosyć prężna ekipa jak na wielkość miasteczka. W dawnych latach dobra rywalizacja z Sanovią Lesko o to, kto włada Bieszczadami. Mieli dość egzotyczną zgodę z Wartą Sieradz, a później wiem że jeździli na Polonię Przemyśl. Czy na ten moment dzieje się u nich coś? Czy ekipa nieaktywna?
-
Sanovia Lesko dzialaja jeszcze?
-
Czy była już w Polsce sytuacja gdzie flagi były własnością klubu a nie kibiców, a po ich stracie szukała ich policja? Pomijając Gks.
1906&1922
-
Niestety, ale nic już nie działają, jeszcze jeździli długi czas na Polonię Przemyśl, jako oficjalny FC, ale zakończyli działalność kilka miesięcy temu także na Polonii. Jest tak kilka osób ogarniętych w sprawach kibicowskich, ale ogólnie bez aktywności, na chwilę obecną.Mały1234 pisze: ↑20.11.2018, 09:17Mam pytanie o taką ekipę jak Bieszczady Ustrzyki Dolne. Dawniej dosyć prężna ekipa jak na wielkość miasteczka. W dawnych latach dobra rywalizacja z Sanovią Lesko o to, kto włada Bieszczadami. Mieli dość egzotyczną zgodę z Wartą Sieradz, a później wiem że jeździli na Polonię Przemyśl. Czy na ten moment dzieje się u nich coś? Czy ekipa nieaktywna?
oficjalnie nie, w kuluarach mówi się, że pojawili się kilka razy w Krośnie na Karpatach. Co raczej jest prawą, po rozstaniu z Stalą Sanok w dość nieciekawej atmosferze.
-
Przeglądając starsze fotki trafiłem na zdjęcie Szombierek z oprawą Anty Wolf, czego dotyczyła ta oprawa?
Hitler, Stalin, Che Guevara jeden c*** a wiele twarzy.
-
[youtube][/youtube]
A potem dostanie taki w pizde i albo poleci na psy (kilka takich przypadkow) albo wyciągnie blachę.
-
Czy jak wypiorę swoją koszulkę to mogę ją wywiesić do góry kołami, żeby szybciej i lepiej wyschła, czy to zbeszczeszczenie barw?
Obserwator z zawodu. Neutralny względem wszystkich i wszystkiego
-
bedzie okej jak powiesisz na lewej stronie, w mysl reguly "dwa minusy daja plus"
-
Dzięki wielkie
Obserwator z zawodu. Neutralny względem wszystkich i wszystkiego
-
-
-
Centrum należy do Piasta. Wiadomo, że w tygodniu spotkasz dużo Żaboli którzy załatwiają sprawy na mieście, pracują lub się uczą na centrum, ale nikt normalny się nie wychyla w barwach. Znajdą się przypadki, że ktoś przemknie w barwach Górnika, ale osobiście jak takich widziałem to byly to osoby oderwane od rzeczywistości, tzn. jakieś dziady albo debile, których sam upominałem.
-
-
Na 99 proc. ŁKS. Rok 2000: 26.07 ŁKS - Górnik Polkowice. W drugiej połowie zlanie porządkowych. Ta dosyć mała awantura kończy się najsurowszą karą w historii PZPN-u. Stadion został zamknięty aż do wiosny 2001. Zadyma spowodowała ogólnonarodową dyskusję na temat chuligaństwa na stadionach. Za: [link]