Kibicowskie Podkarpacie

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

szwadron97

Re: Kibicowskie Podkarpacie

Post autor: szwadron97 »

Tak z ciekawości czemu Stal Rzeszów nie wspomagała Pogoni Leżajsk na meczu z UNS bo Resovii dobra liczba?
iparts.pl
camillo

Post autor: camillo »

pkaras pisze: 10.11.2018, 15:47 Stalówka wybiera się do Rzeszowa na mecz z Resovia czy mają jakiś zakaz? Nic nie słychać o specjalnej mobilizacji co jest dziwne, stąd to pytanie.
Mamy zakaz
pkaras

Post autor: pkaras »

camillo pisze: 10.11.2018, 18:29
pkaras pisze: 10.11.2018, 15:47 Stalówka wybiera się do Rzeszowa na mecz z Resovia czy mają jakiś zakaz? Nic nie słychać o specjalnej mobilizacji co jest dziwne, stąd to pytanie.
Mamy zakaz
Dzięki za odpowiedź.
Sztygar

Post autor: Sztygar »

Ostoja Kołaczyce - Czarni Jasło
https://youtu.be/Mqb9hmeF4ls
S.J.

Post autor: S.J. »

Ze strony Pzemyskie Bractwo :

17 LISTOPADA (SOBOTA), ZBIÓRKA NA MANHATTANIE - GODZ. 9:00 !!! PRZYCHODZIMY BEZ SPÓŹNIEŃ, PONIEWAŻ BĘDĄ ROZDAWANE BILETY NA PRZEJAZD POCIĄGIEM 🚆 I BILETY NA MECZ 🏟!!! NIKT NIE KUPUJE BILETÓW W KASACH NA DWORCU, ZA TO ODPOWIEDZIALNI SĄ ULTRASI !!! ZYSK Z WYJAZDU DO JAROSŁAWA ZOSTAJE PRZEZNACZONY NA DOFINANSOWANIE WYJAZDU DO ŁODZI !!!

Zysk z wyjazdu ?
subagazi

Post autor: subagazi »

ceny wyzsze niz w kasie dworca.
Polish Power

Post autor: Polish Power »

Jaki Polonia ma wyjazd do Łodzi ??
S.J.

Polish Power pisze: 15.11.2018, 17:42 Jaki Polonia ma wyjazd do Łodzi ??
Widzew-Stalówka ,z tego co widać na stronach cała "rodzina" się mobilizuje na ten wyjazd ..
subagazi

Ptaszki cwierkaja ze mog dostac 1000 wejsciowek
S.J.

No trochę dziwna "polityka wyjazdowa " ktoś kto ma zamiar jechać np. tylko do Jarosławia musi płacić więcej za bilet ,żeby dofinansować następny wyjazd ,a co jak ktoś z Polonii nie przepada za Stalówką ? w każdym klubie zdarzają kibice którzy z jakiś tam powodów nie darzą sympatią wszystkich zgód jakie dany klub posiada (w tym przypadku nie ma nawet zgody ).Co innego jak by wydali jakiś gadżet i z niego były by te zyski . No ale w sumie to już ich problem/sprawa jaką mają "politykę " ..
kibol32

Post autor: kibol32 »

Gdy zacząłem kibicować, Czarni Jasło mieli grupę o nazwie "McGregor's". Zawsze mnie zastanawiało, co było inspiracją dla nazwy? Mieli jakąś flagę? Była to licząca się grupa na południowym Podkarpaciu?
El General

Post autor: El General »

McGregors to była grupa Karpat a nie Czarnych. Być może kierowali się nazwa lewnego serialu wyświetlanego na początku lat 90 w Polsce bo serial o takiej nazwie był.
Cuchulainn

Post autor: Cuchulainn »

Ja bym obstawiał raczej klan MacGregor ze Szkocji ale niech ktoś od nich się wypowie.
kibol32

Post autor: kibol32 »

El General pisze: 16.11.2018, 14:10 McGregors to była grupa Karpat a nie Czarnych. Być może kierowali się nazwa lewnego serialu wyświetlanego na początku lat 90 w Polsce bo serial o takiej nazwie był.
Aaa czyli Czarni mieli wtedy chyba grupę Dino Boys?
berserkergang

Post autor: berserkergang »

W Dębicy Resovia przegania Igloopol z sektora.
19dudek28

Post autor: 19dudek28 »

Resovia i Unia :)
Maraton uśmiechu

Post autor: Maraton uśmiechu »

Tyle, że ta garść osób z Polonii się postawiła. A Igloopol? Ze zdjęć wnioskuję, że Resovia jest na sektorze gosodarzy, ale mogę się mylić.
Kalafior18p

Post autor: Kalafior18p »

To co się stało z ekipami Igloopolu i Czarnych w ostatnich latach to dramat
pseudofan

Post autor: pseudofan »

Źle wnioskujesz. Resovia próbuje kroić flagę potem wyskakuje z klatki, my skupiamy się na obronie przed duże liczniejszą grupą gosci, nie opuszczamy stadionu. Kilka pojedyńczych wymian głównie przez ogrodzenie i zaraz pojawiają się kaski. Nie potrzebnie użyty przez Resovie gaz. Po całej sytuacji jeden z gości musi pozostać chwilę na naszych sektorach.
Polish Power

Post autor: Polish Power »

Czyli Igloopol obronił flagę/flagi ??
subagazi

Polish Power pisze: 17.11.2018, 20:20 Czyli Igloopol obronił flagę/flagi ??
tak
Kalafior18p

Post autor: Kalafior18p »

Ma ktoś może relacje z meczu Igloopol -( Chyba jakieś fc Wisłoki) Gdzie Wisłoka zajmuje sektor? Może być pw z ta relacja żeby tu nie zaśmiecać
Zupełnie Zielony.

Post autor: Zupełnie Zielony. »

Igloopol Dębica - Błękitni Ropczyce (środa, OPP )
Na mecz pucharowy naszego FC z rywalem zza miedzy nie organizujemy oficjalnego wyjścia. Udaje nam się po cichu w 47 osób dostać na stadion Igloopolu na 10 minut przed meczem , od strony budynku klubowego ,gdzie odrazu wpadamy i przeganiamy kilkunasto osobową grupe Morsów czekającą na mecz, która uciekając gubi pare zabawek. Po wszystkim przejmujemy sektor z którego na codzien dopingują, sami kręcac kilku minutowy doping dla piłkarzy Błękitnych, oraz zaznaczając często kto rządzi w mieście. Fani morsów w tym czasie stoją przy swych blokach bezradnie przygladając sie wszystkiemu z bezpiecznej odległości, a my po chwili zwijamy się pieszo w strone PKP, żeby uniknąć mundurowych. Powrót nie zakłócony przez nikogo
ps. Niewielu pewno juz o tym pamięta, ale to nie był pierwszy raz jak zajęlismy stadion Igloopolu podczas meczu z naszym fc Błękitni Ropczyce. Niestety opisu na ten moment nie moge znaleźć.
Zamazany

Post autor: Zamazany »

Jeśli ktoś ma czas i ochotę niech wypisze wszystkie podkarpackie ekipy (te większe i mniejsze, byleby aktywne) i ich obecne zgody/układy, kosy. Chodzi mi o wszystkie, nie tylko te między sobą na podkarpaciu. Pogubiłem się już tam trochę.
srututu

Post autor: srututu »

Z tych co mi do głowy przychodzą:

Stalówka - Polonia Przemyśl, Łada Biłgoraj, Stal Rzeszów, GKS Jastrzębie, Karpaty Krosno i dobrze działający FC Nisko, które jeździ na niektóre wyjazdy+wystawia młyn u siebie.
Stal Rzeszów - Stalówka, Polonia, Łada, Karpaty, Pogoń Leżajsk, Elana Toruń
Resovia - JKS, Stal Sanok, Siarka, Unia Tarnów, Unia Nowa Sarzyna
JKS - koalicja Resovii (w której w skład wchodzą w/w ekipy) + GKS Katowice.
Siarka - Wisłoka, Wisła Sandomierz, koalicja Resovii (wyżej wymienione)
Polonia Przemyśl - Stalówka, Polonia, Łada, Stal Rzeszów, Wisła Kraków, Orzeł Przeworsk, Karpaty Krosno
Karpaty - Stalówka, Polonia, Łada, Stal Rzeszów, Glinik Gorlice
Wisłoka - Siarka, Górnik, ROW Rybnik
Igloopol - Hejnał, Unia Oświęcim
Czuwaj Przemyśl - Zagłębie Sosnowiec, MKS Radymno
Pogoń Leżajsk - wcześniej wymieniłem jako układ/zgoda Stali Rzeszów, choć szczerze przyznam nie wiem jakie są dokładne relacje obu ekip. Ale raczej działają z koalicją STALI Rzeszów.
Czarni Jasło - Sandecja, Stal Mielec (nieaktywna)
Stal Mielec - zawiesili działalność
Stal Sanok - koalicja Resovii (wyżej wymienieni) + Unia Tarnów

Mogłem o kimś zapomnieć, wszystko napisane na szybko, bez sprawdzania. Jak coś popierdoliłem, o kimś zapomniałem to niech mnie poprawi.
pkaras

srututu pisze: 19.11.2018, 00:10 Z tych co mi do głowy przychodzą:

Stalówka - Polonia Przemyśl, Łada Biłgoraj, Stal Rzeszów, GKS Jastrzębie, Karpaty Krosno i dobrze działający FC Nisko, które jeździ na niektóre wyjazdy+wystawia młyn u siebie.
Polonia Przemyśl - Stalówka, Polonia, Łada, Stal Rzeszów, Wisła Kraków, Orzeł Przeworsk, Karpaty Krosno
Pogoń Leżajsk - wcześniej wymieniłem jako układ/zgoda Stali Rzeszów, choć szczerze przyznam nie wiem jakie są dokładne relacje obu ekip. Ale raczej działają z koalicją STALI Rzeszów.

Mogłem o kimś zapomnieć, wszystko napisane na szybko, bez sprawdzania. Jak coś popierdoliłem, o kimś zapomniałem to niech mnie poprawi.
Do Stalówki trzeba dodać pozytywne ostatnio relacje z Korona Kielce może coś z tego będzie.
Stal Rzeszów to wiadomo, że trzeba dodać Widzew i Staszów pomimo iż nie ma żadnej zgody czy układu.
Pisząc o Karpatach nie można zapomnieć o nowych kolegach z Igloopolu ;)
Igloopol z kolei wspomaga się z Ruchem, choć bardziej nadają się na FC.
Czuwaj nie ma układu ale pucują się do BKS, zresztą BKS był już u nich.
Maraton uśmiechu

To, że ktoś nieoficjalnie się u kogoś pojawił niczego nie przesądza ani niczego nie wróży.

Pytanie z innej beczki, Igloopol ma układ chuligański z Hejnałem i Unią, ale czy te ekipy poza walką z Zagłębiem i BKSem mają w ogóle jakieś wspólne akcje?

Pytanie numer dwa, czy Stal Nowa Dęba ma nadal zorganizowany ruch kibicowski? Oni chyba jeszcze nie tak dawno wspomagali się z Sokołem Nisko (chyba, że coś pomyliłem)?
pkaras

Akurat Igloopol i Ruch i Czuwaj i BKS to wróży. Ekipy się wspomagają ale oficjalny układ nie jest im potrzebny. Kontakty i wspieranie się tych 1 trwa już dość długo. Można to niestety w dzisiejszych dziwnych czasach bycie w "rodzinie".
srututu

Post autor: srututu »

Maraton uśmiechu pisze: 19.11.2018, 20:56 To, że ktoś nieoficjalnie się u kogoś pojawił niczego nie przesądza ani niczego nie wróży.

Pytanie z innej beczki, Igloopol ma układ chuligański z Hejnałem i Unią, ale czy te ekipy poza walką z Zagłębiem i BKSem mają w ogóle jakieś wspólne akcje?

Pytanie numer dwa, czy Stal Nowa Dęba ma nadal zorganizowany ruch kibicowski? Oni chyba jeszcze nie tak dawno wspomagali się z Sokołem Nisko (chyba, że coś pomyliłem)?
1 - To dosyć świeży układ, nie wszystko jest w internecie pisane.
2 - Nowa Dęba zawiesiła działalność i chyba skupiła się na wspomaganiu Stalówki.
SP11

Post autor: SP11 »

srututu pisze: 19.11.2018, 00:10 Z tych co mi do głowy przychodzą:

W tych przypadkach jest bez Unii Tarnów.
pkaras

Orzeł Przeworsk- Polonia Przemyśl, Sokół Nisko
obserwatorr88

Post autor: obserwatorr88 »

Opisze tu ktoś Dębice, albo wklei mapkę jak tam sytuacja wygląda ? Igloopol ma większość na osiedlu przy swoim stadionie ? czy są rozsiani po całym mieści, maja jakies fc ?
jms

Post autor: jms »

Bylo opisywane 100 razy. Igloopol dzielnica po 2 stronie pkp o nazwie Zatorze. Reszta miasta pod kontrolą Wisłoki ilościowo jak i jakościowo.
szwadron97

Post autor: szwadron97 »

jms pisze: 21.11.2018, 02:34 Bylo opisywane 100 razy. Igloopol dzielnica po 2 stronie pkp o nazwie Zatorze. Reszta miasta pod kontrolą Wisłoki ilościowo jak i jakościowo.
To Igloopol dobrze trzyma się jeśli miasto ma 47 tysięcy a oni mają jedną dzielnice
Holtras

Post autor: Holtras »

A jak wyglądają teraz okolice ulic Cmentarna, Rzeszowska, Tysiąclecia. Kiedyś tam były Morsy, czy coś się zmieniło przez te ostatnie lata ?
Zupełnie Zielony.

ps. Z tym Tysiąclecia coś sie pomieszało.
Było juz wiele razy opisywane i to nawet nie dawno. W prawym górnym rogu jest opcja "szukaj". Użyj jej i mózgu.
Co do odpowiedzi pobocznych: Zatorze to bardzo duża dzielnica jak na realia tego dosyc małego miasta. Na ich terenach (na PD) od torów bez zmian.
Zupełnie Zielony.

Mapa poglądowa:
Obrazek
WkładDoUbrań

Post autor: WkładDoUbrań »

Iglopol, jako morsy trzymają się terenów północnych, gdyż jest to ich naturalne środowisko, w którym czują się najlepiej
Wisłoka, z racji swojego zamiłowania do koloru zielonego trzyma się terenów z klimatem umiarkowanym oraz południowym gdzie znajdują się obszerne połacie terenu pokrytego właśnie tym kolorem
Mam nadzieję że pomogłam
kierowca_pks

Post autor: kierowca_pks »

Z tego wynika że Igloopol ma we władaniu połowę Dębicy choć jest ich mniej.
Maraton uśmiechu

Ale spominał ktoś że "Cmentarna Osiedle" to tereny wymarłe kibicowsko. Chyba nawet w tym temacie.
ODPOWIEDZ