Wybory 2018
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Wybory 2018
wybory samorządowe 2018
-
lordfisher
Re: Wybory 2018
Co, jak co, ale takie kluby, jak Ruch i Pogoń bez dwóch zdań zasłużyły na nowe obiekty. Oba kluby mają licznych kibiców w Polsce, dodatkowo Ruch jest XVI-krotnym mistrzem Polski.
Wszystko ładnie pięknie ale Ruch ma XIV (14) mistrzów Polski...
Wszystko ładnie pięknie ale Ruch ma XIV (14) mistrzów Polski...
PiS+PO=Jedno zło
Głosujcie mądrze... :)
Głosujcie mądrze... :)
-
patrinhotrn
Jeśli chodzi o Toruń to ja zagłosuje na Prof. Sławomira Mentzena. Nie dlatego że jest z partii wolność ale dlatego że pokazuje co zrobi dlaczego tak a nie inaczej i ile co będzie kosztować. Dlaczego Nie Zaleski obecny prezydent? Moim zdaniem już dosyć zadłużania miasta dziwne inwestycje i jak dla mnie nie ma pomysłu na rozwój miasta i kluczowe inwestycje troszkę źle zaprojektowane i zrealizowane. Dlaczego nie Lenz z Platformy? Dlatego że daje populistyczne hasła typu 500 plus na coś tam i skupia sie na tym czego to zalewski nie zrobił. Dlaczego nie Rasielewski z Pis? Dlatego że nic konkretnego nie proponuje dla mnie ani nic realnego poza tym Platforma i Pis w torunskiej radzie miasta są w koalicji z obecnym prezydentem i maja jakieś chore pomysły ze stadionem piłkarskim typu zeby rozgrywac na zuzlowym albo wybudowac nowy obok zużlowego. Do tego drażni mnie finansowanie sportu w miescie. Choć jestem fanem żużla to moim zdaniem tak duże pieniadze nie powinny być pakowane w klub ktory jest w prywatnych rekach i ma naprawde konkretny budżet i mowa to tez o innych dyscyplinach ze sponsorami. Miasto powinno wspierać kluby po przez budowę odpowiedniej infrastruktury czyli stadiony bazy treningowe itp i wspierać dyscypliny olimpijskie i wspierać imprezy sportowe.
Tyle, że w II turach w 90% będzie wybór pomiędzy kandydatem z PiS-u , a kandydatem "Koalicji UBywatelskiej".
-
bez-napinki
Tradycyjnie jak co wybory. Ruch Autonomii Śląska / obecnie Śląska Partia Regionalna.
Wiem,że chodzi o wybory samorządowe ,ale sondaż pokazuje jakie nastroje polityczne panują wśród kibiców
Szczegółowa analiza sondażu: http://narodowcy.net/sondaz-polskich-ki ... i-prawica/
Szczegółowa analiza sondażu: http://narodowcy.net/sondaz-polskich-ki ... i-prawica/
Wiem,że chodzi o wybory samorządowe ,ale sondaż pokazuje jakie nastroje polityczne panują wśród kibiców
-
bez-napinki
Bo są mi najbliżej "sercu", pomimo, że nie wszystkie "akcje" RAŚ'iu czy SPR'u mi się podobają i je popieram.robotopo pisze: 09.10.2018, 15:31Moge poznac powody twojej decyzji ? (oczywiscie bez calkowicie nierealnej autonomii)bez-napinki pisze: 08.10.2018, 22:06 Tradycyjnie jak co wybory. Ruch Autonomii Śląska / obecnie Śląska Partia Regionalna.
pis? nie ma opcji w przypadku Ślązaka, nie zagłosuję na nich choćby w "trybie - mniejsze zło", aha no i j**** socjalizm i patologię,
po? nowoczesna? (bo to, to samo) - odpada, tłumaczyć chyba nie muszę,
partia razem czy jak się tam teraz nazywają te lewicowe ugrupowania? - odpada,
kukiz? dla mnie się chłop zatracił, a poza tym - nie,
pozostaje Wolność Korwina i tu jest alternatywa dla mojego głosu,
psl? nie.
Jak to jest w Łodzi z poparciem dla Hanny Z. ? Chodzi mi o Widzew i ŁKS ?
ciężko odpowiedzieć żeby zaraz nie zrobił się burdel w tym temacie. Ale w skrócie-kibice Widzewa popieraja drugiego kandydata, z panią od fotoszopa nie ma zbyt możliwości jakiegokolwiek dialogu o równym traktowaniu wsztkich łódzkich klubów sportowych, dla Łksu mimo wielu prawicowych kibiców prezydent z PO jak i większosc w radzie miasta z PO jest jedyną szansą żeby dalej funkcjonować.
ŁKS zawsze z Platformą Obywatelską

A Widzew na listach SLD...
Kibice Widzewa starują z list PiS. U nas w Łodzi trochę inaczej wyglądają te wybory, bo poprzednim razem RTS wprowadził do rady miasta dwóch kibiców, nie polityków sympatyzujących z klubem, lecz znanych reszcie ze stadionu kibiców. Jakby nie oni to stadion bysmy widzieli w sferze marzeń.
W tym roku sąsiedzi też wystawili takich ludzi ,z tego jak opisują jak władają miastem to nie powinni mieć problemu żeby takie osoby wprowadzić do RM. Pożyjemy,zobaczymy : )
W tym roku sąsiedzi też wystawili takich ludzi ,z tego jak opisują jak władają miastem to nie powinni mieć problemu żeby takie osoby wprowadzić do RM. Pożyjemy,zobaczymy : )
-
Grzesiek1908
Jestem kibicem ŁKS a na PO głosu nie oddam!
Zdanowska w Łodzi wygra z dużą przewagą,niestety wszyscy mówią tylko o niej a plakatów na mieście platformy jest od chu...
Zdanowska w Łodzi wygra z dużą przewagą,niestety wszyscy mówią tylko o niej a plakatów na mieście platformy jest od chu...
Tylko PiS!Tak glosuje kazdy patriota w tym kraju.
ps. siemce wiesz ze masz zryty czosnek czy tego nie dostrzegasz?
ps. siemce wiesz ze masz zryty czosnek czy tego nie dostrzegasz?
-
Naród Slonski
Slonsko Partia Regionalno głosujmy na SWOICH
-
obiektywnyFAN
jest jakas stronka, gdzie mozna popatrzec jacy kandydaci startuja ?
Co do zasady ktoś kto pisze,że nie ma wyboru między PiS a po ma racje.Bo tutaj trzeba założyć to,że Polacy w przeważającej części są bezmyślna masą głosującą na podstawie tego czym karmią nas media,a te od 2005 roku mentalnie ustawiły ludzi w okopach PiS-PO.Gdyby każdy z Polaków zagłosował wg swoich poglądów,a nie tego co naogląda się w dwóch partyjnych telewizjach,to każdy by się zdziwił jak różnią się wyniki wyborów od tego co widzimy teraz w sondażach.Ale,że to jest Polska i głosowanie na PiS-PO to niejako wyraz bezsilności będzie tak jak było i na ten moment głosowanie na ruchawki narodowe i inne partyjki są tak bezsensowne,że lepiej po prostu olać te wybory.
Ja niestety na PIS (lub stety). Tak jak ktoś wyżej zauważył liczy się tylko PIS albo po/n, rozumiem idealistów chcących głosować na kogo innego, ale umówmy się każdy głos nie oddany na PIS, będzie wyrzucony w błoto i de facto będzie głosem na lewackich kandydatów po/n którzy głosują w EU za sankcjami dla swojego kraju i mają nas za idiotów co dobitnie słychać na taśmach "sowy".
PIS to też w kilku kwestiach nie moja bajka,ale raz kolejny wybór podyktowany "mniejszym złem"
PIS to też w kilku kwestiach nie moja bajka,ale raz kolejny wybór podyktowany "mniejszym złem"
Tylko zrozumcie wreszcie, że w miastach, miasteczkach w 2 turach nie będzie nikogo innego niż PiS (bądź kandydaci niezależni popierani przez nich) kontra PO/N/feministki/Zieloni itdluc pisze: 17.10.2018, 20:29 Ja niestety na PIS (lub stety). Tak jak ktoś wyżej zauważył liczy się tylko PIS albo po/n, rozumiem idealistów chcących głosować na kogo innego, ale umówmy się każdy głos nie oddany na PIS, będzie wyrzucony w błoto i de facto będzie głosem na lewackich kandydatów po/n którzy głosują w EU za sankcjami dla swojego kraju i mają nas za idiotów co dobitnie słychać na taśmach "sowy".
Zgadzam się, że Kukiz to drugi polityk, który po '89 dorwał się do jakiejś tam władzy "spoza układów" (oby nie skończył jak pierwszy). Ale jego zaplecze to głównie młodzi i nieopierzeni karierowicze, którzy przy nadarzającej się okazji zmienią barwy... Tak jak w naszym światku - przyjdzie hajs, układziki, to skończy się wszelki idealizm. Abstrahując już od "neutralizowania" wszelkich niepodległościowych zapędów przez wiadome służby.
poprzednio głosowałem na kukiz i sie zawiodłem...rozwalił Ruch Narodowy w pół, szkoda bo potencjał był...nie zmienia to faktu ze darze go dalej sympatią.
W tych wyborach głos na PIS bo żadnej sensownej perspektywy brak.
W tych wyborach głos na PIS bo żadnej sensownej perspektywy brak.
W kwestii popierania PiSu jako mniejszego zła... Polecam m.in. tę rozmowę z byłym pracownikiem Urzędu do Spraw Uchodźców.
Warto posłuchać czasem kilku zrodel, a nie łykać sieczkę polityczną.
https://youtu.be/fgGmoX3dUis
Warto posłuchać czasem kilku zrodel, a nie łykać sieczkę polityczną.
https://youtu.be/fgGmoX3dUis
-
ze stadionu
Kukiz spoza układów?? Buahahahahaha
-
mortarthor
W samorządowych wyborach często jest tak że patrzy się na Kandydata nie na partie, ja na szczęście jestem ze Stalowej Woli gdzie lewactwa ilości śladowe 
Czyli jakby był fajny, ciekawy kandydat a startował z list SLD,Razem czy PO to byś zagłosował ?mortarthor pisze: 18.10.2018, 18:25 W samorządowych wyborach często jest tak że patrzy się na Kandydata nie na partie, ja na szczęście jestem ze Stalowej Woli gdzie lewactwa ilości śladowe![]()
-
mortarthor
Nie, z prostej przyczyny. Na tego typu listach nie ma "ciekawych" kandydatów heheTyfus88 pisze: 18.10.2018, 18:34Czyli jakby był fajny, ciekawy kandydat a startował z list SLD,Razem czy PO to byś zagłosował ?mortarthor pisze: 18.10.2018, 18:25 W samorządowych wyborach często jest tak że patrzy się na Kandydata nie na partie, ja na szczęście jestem ze Stalowej Woli gdzie lewactwa ilości śladowe![]()
Wychodzi na to,że Wojtka wyrzucili z tvpis :)
czytaj mniej "Wieści z Nowogrodzkiej" i wyjdź na miasto. Wtedy faktycznie ocenisz czy ludzie nie chcą na nią zagłosować.
Wszystko okaże się jutro
Wszystko okaże się jutro
https://www.youtube.com/watch?v=ijiWcGz ... XtgBbkbG3w
Niech każdy zagłosuje na człowieka któremu ufa. Tyle.
Niech każdy zagłosuje na człowieka któremu ufa. Tyle.
W Warszawie frekwencja to 60% (wow), która sprawi nokaut w I rundzie. Młodzi, wykształcenie z dużego miasta się zebrali w kupę.
Jakieś przecieki sondażowych wyników ?
Niesamowite sa te lemingi w miastach. Warszawa, Poznań, Łódź.
A antysystemowa strona dalej będzie chciała zwojować następne wybory osobno. Ruch Narodowy, Wolność. Przecież wynik w tych wyborach ich ośmiesza. Powinny być zmiany tam i połączenie
Z tego co widać Zdanowska w Łodzi zaszalała.
strasznie smutny dzień a wynik pseudorolników z pezel to jakieś horrendum