Psiak pisze: ↑08.09.2018, 14:47
MENTOL1 pisze: ↑09.08.2018, 11:47
grubymarek pisze: ↑09.08.2018, 06:33
Pytanie historyczne do zgredów z lat 90-tych. Czy w czasach nazwijmy to "złotej ery" Cracovii kiedy byli oni postrachem całej Polski - wiadomo Jude Gang, ostry sprzęt i te sprawy, doszło kiedykolwiek do bezpośredniego starcia Cracovia-Legia a jeśli tak to jaki miało ono przebieg i jak się skończyło???
Postrachem całej Polski to oni nigdy nie byli jedynie w Krakowie rzadzili przez jakis czas. Duzo robili z Triadą Lech,Arka,Cracovia i z tej bandy na początku lat 90 do okolo 99r Arka miała najlepsza ekipe w Polsce Lech tez mial dobra bande w tych latach ale to Arka byla bardziej widoczna pozniej juz tylko Lech rządził a A i C spuścili totalnie z tonu czemu tak im sie ekipy posypaly to nie wiem.
Jesli chodzi o starcia C-L to raczej w tamtych latach zawsze akcje z Triadą spora ilosc starc na minus dla Legii ale tez i sporo zadym na plus. Większego starcia miedzy L vs C bez zgód raczej nie bylo chyba ze na trasie Krakow Gdynia i na meczu reprezentacji ale to juz z cala koalicją byla Legia.
Arka była mocna, może i najlepsza w Polsce, ale nie od początku, a od połowy lat 90 tych.
Mogę troszkę pomylić fakty ( nie chce mi się sprawdzać) - Craxa zaliczyła smary na Hutniku Warszawa ( wygonieni ze stadionu wtedy zostali - ówczesna II liga, 95 czy 96 rok) - ale to mogłem coś pokręcić.
Druga mocna awantura na Poznań Główny, gdy ekipa hoolies Legii pojechała incognito pociągiem rejsowym z dala od głównej wycieczki - tam wpadli w ekipę Lecha odbierającą Craxę właśnie. W użyciu był sprzęty z pobliskiej budowy
Generalnie "złote lata" Arki i Craxy z mej subiektywnej oceny - to troszkę taki fejm.
Arka grała głownie w III lidze, gdzie połowa tabeli to były drużyny warszawskie i podwarszawskie i praktycznie same 0 wyjazdowe.
Raz Legia pojechała na Arki wyjazd , chyba do Kętrzyna - ale tych Arkowców co złapali, to nawet nie bili.
Faktem jest, że numer na rezerwach Legii zrobili dobry, podobnie jak w Ursusie.
Ze starego układu kadry pamiętam jeszcze fakt, że większość ekip w Polsce na hasło Arka miała pełne gacie.
Tyle, że to były takie legendy - nawet Miedź Legnica kiedyś zlała ekipę Arki gdzieś pod Lubinem, manto dostali także kiedyś w Szczecinie wyczajeni na meczu (Rybaka przed TVNem znało wielu z kadry i turnieju w Gdyni)
W mej opinni mega reklamę zrobły im akcje w Świnoujściu oraz Kaliszu.