Mistrzostwa Świata 2018 w Rosji (kibicowsko)
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Mistrzostwa Świata 2018 w Rosji (kibicowsko)
Dodam tylko że sędzia słabo panował nad tym co się działo na boisku...
Szkoda, że Chorwaci mają bojkot, bo możliwe, że byłby to najlepszy mecz pod względem kibicowskim na tym mundialu. Argentyńczycy konkret doping, takie mecze chce się oglądać!
-
Ojciec dyrektor
Jutro chyba wszystko co mam spieniężę i postawię że Brazylia wygra minimum 2 bramkami.
http://weszlo.com/2018/06/07/cios-chorw ... -wyrokiem/ wydaje mi się, że głównie chodzi o postać Zdravko Mamicia i zachowanie co niektórych piłkarzy (Modrić, Lovren) przy sprawie sądowej. Na Weszlo swojego czasu było w kilku artykułach wszystko odnośnie afery elegancko opisane.
Jak nasi kopacze dostaną w d*** z Kolumbią to poziom adrenaliny Polskich Januszy wzrośnie
może wtedy coś się będzie działo 
Podczas meczu z Senegalem tracimy na rzecz FIFA/Nigdy Więcej flagę Zator:
https://www.facebook.com/PatriaeFidelis ... 20/?type=3
W zwiazku z wydarzeniem, ktore zaszlo podczas meczu reprezentacji Polski, publikujemy oswiadczenie kibica, ktoremu odebrano flagę. SKANDAL NA MECZU POLSKA vs SENEGAL.
W dniu 19.06.2018 roku, w 42 minucie meczu Mistrzostw Świata pomiędzy Polską i Senegalem w Moskwie doszło do szokującej sytuacji. Przedstawiciel FIFA, na żądanie polskiego obserwatora z ramienia tej organizacji, zerwał oraz skonfiskował flagę Zator Polska, która debiutowała na tym meczu. Powodem tej decyzji było stwierdzenie na niej "symbolu ekstremistycznego" w postaci Mieczyka Chrobrego.
Według obserwatora jest to symbol zakazany przez FIFA. Obserwator w otoczeniu ochrony stwierdził, że flaga będzie do odbioru po meczu. Jak się później okazało żaden z przedstawicieli FIFA nie był dostępny, a dalszy los flagi był nieznany. W związku z tym została wezwana policja a mieszkaniec Zatora, właściciel flagi poinformował jej anglojęzycznego przedstawiciela o dokonaniu kradzieży swojej własności przez przedstawiciela FIFA.
Podczas konfrontacji z przedstawicielem menadżera stadionu Spartak Moskwa, panią Darią U., która poinformowała, że w przypadku złożenia pisemnego zawiadomienia dokonania kradzieży ta bazując na podstawie przepisów FIFA wystąpi z oficjalnym zarzutem "propagowania idei ekstremistycznych" przez zgłaszającego, co jak twierdziła jest w Rosji nielegalne.
Ostatecznie stwierdziła jednak, że ochrona stadionu nie jest w posiadaniu tej flagi i że została ona zabrana przez przedstawicieli FIFA.
Warto dodać, że flaga, o której mowa została wcześniej zatwierdzona przez przedstawicieli FIFA przy wejściu na stadion (co widać na zdjęciu).
Kibice reprezentacji Polski z Zatora oraz działający jako grupa Wislacki Zator zapowiadają, że tak tej sprawy nie zostawią. Będą domagać się zwrotu flagi oraz wpłacenia €10 000 dobrowolnej wpłaty przez FIFA na rzecz Związku Żołnierzy Narodowych Sił Zbrojnych - organizacji kombatanckiej zrzeszającej byłych żołnierzy NSZ, NOW oraz innych oddziałów związanych z narodowym podziemiem z czasów okupacji niemieckiej a później sowieckiej.
Miasto Zator leżące w Malopolsce jest bardzo silnie związane z Ideą Narodową. To tam urodził się min. Roman Rybarski - wybitny ekonomista polski, związany z Narodową Demokracją, poseł II i III kadencji, profesor Uniwersytetu Jagiellońskiego, Politeczniki Warszawskiej i Uniwersytetu Warszawskiego.
W 1924 r. redagował ostateczny projekt ustawy o Banku Polskim i po jego powołaniu wszedł w skład pierwszej Rady Banku. Zamordowany w niemieckim obozie zagłady Auschwitz-Birkenau.
W latach powojennych na terenie Zatorszczyzny działała konspiracja antykomunistyczna związana z oddziałem NOW "Burza" pod dowództwem porucznika Mieczysława Wadolnego ps. Granit, Mściciel.
Wasze opinie?
https://www.facebook.com/PatriaeFidelis ... 20/?type=3
W zwiazku z wydarzeniem, ktore zaszlo podczas meczu reprezentacji Polski, publikujemy oswiadczenie kibica, ktoremu odebrano flagę. SKANDAL NA MECZU POLSKA vs SENEGAL.
W dniu 19.06.2018 roku, w 42 minucie meczu Mistrzostw Świata pomiędzy Polską i Senegalem w Moskwie doszło do szokującej sytuacji. Przedstawiciel FIFA, na żądanie polskiego obserwatora z ramienia tej organizacji, zerwał oraz skonfiskował flagę Zator Polska, która debiutowała na tym meczu. Powodem tej decyzji było stwierdzenie na niej "symbolu ekstremistycznego" w postaci Mieczyka Chrobrego.
Według obserwatora jest to symbol zakazany przez FIFA. Obserwator w otoczeniu ochrony stwierdził, że flaga będzie do odbioru po meczu. Jak się później okazało żaden z przedstawicieli FIFA nie był dostępny, a dalszy los flagi był nieznany. W związku z tym została wezwana policja a mieszkaniec Zatora, właściciel flagi poinformował jej anglojęzycznego przedstawiciela o dokonaniu kradzieży swojej własności przez przedstawiciela FIFA.
Podczas konfrontacji z przedstawicielem menadżera stadionu Spartak Moskwa, panią Darią U., która poinformowała, że w przypadku złożenia pisemnego zawiadomienia dokonania kradzieży ta bazując na podstawie przepisów FIFA wystąpi z oficjalnym zarzutem "propagowania idei ekstremistycznych" przez zgłaszającego, co jak twierdziła jest w Rosji nielegalne.
Ostatecznie stwierdziła jednak, że ochrona stadionu nie jest w posiadaniu tej flagi i że została ona zabrana przez przedstawicieli FIFA.
Warto dodać, że flaga, o której mowa została wcześniej zatwierdzona przez przedstawicieli FIFA przy wejściu na stadion (co widać na zdjęciu).
Kibice reprezentacji Polski z Zatora oraz działający jako grupa Wislacki Zator zapowiadają, że tak tej sprawy nie zostawią. Będą domagać się zwrotu flagi oraz wpłacenia €10 000 dobrowolnej wpłaty przez FIFA na rzecz Związku Żołnierzy Narodowych Sił Zbrojnych - organizacji kombatanckiej zrzeszającej byłych żołnierzy NSZ, NOW oraz innych oddziałów związanych z narodowym podziemiem z czasów okupacji niemieckiej a później sowieckiej.
Miasto Zator leżące w Malopolsce jest bardzo silnie związane z Ideą Narodową. To tam urodził się min. Roman Rybarski - wybitny ekonomista polski, związany z Narodową Demokracją, poseł II i III kadencji, profesor Uniwersytetu Jagiellońskiego, Politeczniki Warszawskiej i Uniwersytetu Warszawskiego.
W 1924 r. redagował ostateczny projekt ustawy o Banku Polskim i po jego powołaniu wszedł w skład pierwszej Rady Banku. Zamordowany w niemieckim obozie zagłady Auschwitz-Birkenau.
W latach powojennych na terenie Zatorszczyzny działała konspiracja antykomunistyczna związana z oddziałem NOW "Burza" pod dowództwem porucznika Mieczysława Wadolnego ps. Granit, Mściciel.
Wasze opinie?
argentynczycy poturbowali kilku chorwatow ktory probowali dostac sie do nich na sektor. taki ze tak powiem, mocny przekop.
-
CzłowiekHonoru
Ktoś wzywa psy a inny wrzuca na forum czyjeś zdjęcie jak zwykły społeczniak.
https://www.youtube.com/watch?v=ufdqPVk2IxAFOSHAN pisze: 22.06.2018, 16:19 argentynczycy poturbowali kilku chorwatow ktory probowali dostac sie do nich na sektor. taki ze tak powiem, mocny przekop.
-
JohnyBravo
Niestety ale moje normalne posty o konfodenctwie zostały usunięte. Nie wiem kto tutaj to kasuje, ale współczuję Wam skoro uważacie że należy chowa. Takie frajerskie zachowania jak dzwonienie na policję.
-
ApokaLipsa
10 min do konca...Srbija!!!
Pamieta ktoś Serba ktory był tu na forum na początku lat 2000?
-
berserkergang
co fifa na prowokacje albańców ze Szwajcarii?
-
mateusznow
Najśmieszniejsze jest to szczekanie o konfidenctwie tutaj, a jeden z drugim pierwszy poleciałby na komendę gdyby np. mieszkanie mu ojebali. Zrozumcie jedno, że z pewnymi organizacjami można wygrać tylko w sposób prawny tak jak oni to robią. Leją na jakiekolwiek zasady itp. nie wiem domagacie się aby ustawili się po 10 w tym przypadku ?
tego co biegal z Wisla ? bo bylo kilku innych tezApokaLipsa pisze: 22.06.2018, 21:43 10 min do konca...Srbija!!!
-
ApokaLipsa
Ja kojarzę jednego który (chyba?) był z Warszawy...q-side pisze: 22.06.2018, 22:17tego co biegal z Wisla ? bo bylo kilku innych tezApokaLipsa pisze: 22.06.2018, 21:43 10 min do konca...Srbija!!!
Może ktoś potrafi wkleić jakiś link z archiwum forum kibice...
-
R.E. Bells
Zox mieszkał i handlował w Warszawie ale faktycznie coś go łączyło z Wisłą.
-
LunaticFringe
-
Ojciec dyrektor
Zox nie handlował smyrami w Warszawie.W sumie mało ważne czym ale nie wprowadzajcie ludzi w błąd.
Szkoda Serbii w dodatku ich pogrązyli dwaj Albańce a sędzia oszwabił ich z karnego.Oglądałem mecz z sąsiadem panem Zbyszkiem i naprawdę wiele niecenzuralnych słów poleciało.Jego żona zareagowała gdy rzucił kuflem w telewizor,dobrze że jeszcze stary model ze szklanym ekranem.
Szkoda Serbii w dodatku ich pogrązyli dwaj Albańce a sędzia oszwabił ich z karnego.Oglądałem mecz z sąsiadem panem Zbyszkiem i naprawdę wiele niecenzuralnych słów poleciało.Jego żona zareagowała gdy rzucił kuflem w telewizor,dobrze że jeszcze stary model ze szklanym ekranem.
-
ApokaLipsa
Nic oprócz ku*** nie mam do dodania....
Kulturowo są nam bliżsi niż Serbowie.
-
krzycho_ASR
Mam wrażenie, że my Polacy generalnie lubimy bałkańskie klimaty (albańskich i bośniackich muslimów rzecz jasna nie liczę), stąd sympatia czy to do Chorwatów (katolicyzm), czy Serbów (Słowianie).
Osobiście bliżej mi do Chorwatów, ale Serbów też darzę sympatią i oczywiście wspieram ich w walce o Kosowo.
Osobiście bliżej mi do Chorwatów, ale Serbów też darzę sympatią i oczywiście wspieram ich w walce o Kosowo.
Trafna uwaga krzycho. Ogólnie tez nie rozumiem takich spiętych chuliganów w ortalionach co narzucają innym kogo ma darzyć sympatią, Polakom tez mozna wiele zarzucić a to ze nim jestem nie znaczy ze nie moge spojrzeć krytycznie (o czym pisal nawet Dmowski) tak samo jak darzyć sympatią Chorwatów za to ze lubie ich kraj i naród gdzie jako Polak kilka lat temu spotkalem sie z konkretną gościnnością, Serbów niestety mniej ale z ciekawościa można przyglądac sie ich klimatom.
Moj szef jest Serbem i lubie z nim pogadac a raczej posluchac jego, gdy opowiada o wojnie balkanskiej i klimatach serbsko-chorwackich. Wojna balkanska byla wysmienitym poligonem doswiadczalnym dla amerykancow i wojsk nato. Do dzis na wsiach w domach pochowana jest bron, na wszelki wypadek. Oczywiscie jest to jedna strona medalu, tzn. serbska. Ale juz od nie jednego serba slyszalem, ze w Chorwacji mozesz jako Serb miec spore problemy mowiac swoim jezykiem. Tyczy sie to tez sluchania glosno muzyki serbskiej. Mimo to na obczyznie jedna jak i druga nacja jakos sie dogaduja :)
To chcialem wnieść tym cytatem abyś nie wytykal komuś ze jego naród był kiedyś w roli kata bo jak dostaniesz odpowiedź czy Polska i Polacy są krystalicznie czyści czyści tej kwestii to co wtedy odpowiesz ??
Miedzy chorwatami i serbami jest tez ciekawa kosc niezgody... Nikola Tesla. Serb urodzony w Chorwacji. I jedni i drudzy sa z niego dumni jak i twierdza, ze jest ich "dobrem narodowym".
Było o jajecznicy, relacjach na bałkanach to moze skrobnie ktoś o Korei Płn. i o ruchu kibicowskich w tych terenach zeby podtrzymać poziom tego tematu.
Jest dobrze..tym bardziej ze jedni i drudzy plus muzulmanie bosniaccy uzywaja tego samego jezyka: serbsko-chorwackiego......Psoriasis pisze: 23.06.2018, 10:30 Moj szef jest Serbem i lubie z nim pogadac a raczej posluchac jego, gdy opowiada o wojnie balkanskiej i klimatach serbsko-chorwackich. Wojna balkanska byla wysmienitym poligonem doswiadczalnym dla amerykancow i wojsk nato. Do dzis na wsiach w domach pochowana jest bron, na wszelki wypadek. Oczywiscie jest to jedna strona medalu, tzn. serbska. Ale juz od nie jednego serba slyszalem, ze w Chorwacji mozesz jako Serb miec spore problemy mowiac swoim jezykiem. Tyczy sie to tez sluchania glosno muzyki serbskiej. Mimo to na obczyznie jedna jak i druga nacja jakos sie dogaduja :)
A tak na koniec żeby nie odbiegac od tematu. Jakieś piro było już na stadionie ?? A jeżeli nie to pytanie czy to będzie jedno z nielicznych imprez tej rangi na którym nie zostanie odpalone cokolwiek :)
Nie mialem na mysli kwestii językowych.
-
arkadiomorelas
latał filmik jak ktoś świecę dymną odpalił na mieście chwila moment i pacyfikacja więc nie sądzę żeby coś się na stadionie wydarzyłojuni123 pisze: 23.06.2018, 12:25 A tak na koniec żeby nie odbiegac od tematu. Jakieś piro było już na stadionie ?? A jeżeli nie to pytanie czy to będzie jedno z nielicznych imprez tej rangi na którym nie zostanie odpalone cokolwiek :)
Tak w ogóle ilu było polskich kibiców w Moskwie na meczu z Senegalem, bo mi gdzieś chyba umknęło to info?
-
bez-napinki
Miałem styczność i z Chorwatami i z Serbami, o obu nacjach nie powiem złego słowa. Oczywiście zależy na kogo trafisz.
Najbardziej bawią mnie teoretycy którzy byli na wczasach w Chorwacji lub poczytali trochę o Bałkanach i uznają że wiedzą co to "kocioł bałkański" ... byłeś na Slavie ? wiesz co to jeden z drugim ? tak się sklada ze miałem przyjemność poznać Chorwatów , Bośniaków i Serbów ( szczególnie ) z "niekomercyjnej" strony i złego słowa nie powiem o nich - jak wszędzie - wśród ludzi ku*** wszedzie sie znajdzie ale goscinnosc i otwarte serca to wyjatkowa cecha wśród Serbów z którymi wypiłem hektolitry rakiji (dzisiaj tylko litr ) - živeli , pozdrav.
Ok. 15 tysięcy. Jutro 8 tys., a w czwartek 4 tys.amf0508 pisze: 23.06.2018, 18:46 Tak w ogóle ilu było polskich kibiców w Moskwie na meczu z Senegalem, bo mi gdzieś chyba umknęło to info?
Polecam książke "Jakby nikogo nie było" Marco Magini.
-
obiektyw100
https://youtu.be/T7QdGDIFqAc cycate kibicki Peru
-
Kokinonero
On został pogoniony na Śląsku ?cpcom pisze: 24.06.2018, 10:24 Haha, padłem :) Celebryta ze Śląska Wrocław. Myślałem, że on puche grzeje a tutaj kręci młyn na strefie kibica, ta baba obok to chyba żonka z Ruchu. Zaczyna się od 5:30
https://www.youtube.com/watch?v=70etFYdUy8U
10 tysięcy franków kary dla pzpn za flagę
Panowie skorzystam z tego że i tak jest bajzel i zadam „Januszowe” pytanko: gdzie obejrzeć w necie mecz Polski z Kolumbią?