Finlandia - Polska 12.IX.2007
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
szczena_uns
- Kontakt:
FINLANDIA - POLSKA
Wynajmujemy na podróż busa na trasie Kluczbork woj.opolskie - Tallin i z powrotem.Jest nas czterech średnia wieku 40 lat.Kierowcę zostawiamy w Tallinie gdzie będzie czekał na nasz powrót.Koszt takiego wyjazdu busem:400.-zł.Bus jest jednoroczny z pełnym "wypasem".Mamy 3 wolne miejsca.Przewidywana trasa w Polsce:Wieluń,Bełchatów,Warszawa i dalej do granicy z Litwą.Jeżeli jest ktoś chętny to wiadomość wraz z jakimś numerem kontaktowym proszę przesłać na pw.
Powrót z Finlandii
Może PZPN pomógł by jakoś polskim kibicom.Mecz Finlandia - Polska 12.09.2007 rozpocznie się o godz.19,00 czasu miejscowego.Ostatni prom do Tallina w Estonii wypływa z Helsinek o godz 21,00.A jest to najkrótsza droga do Polski.Wygląda na to że parę tysięcy polskich kibiców będzie musiało pozostać całą noc w Helsinkach.Wiadomo czym to się może skończyć.Wystarczyło by pogadać z Finami aby puścili dodatkowy prom lub też opóźnili ten ostatni.To by było nawet w ich interesie.Sam nie jestem w stanie przekonać o tym Finów ale myślę że nasza Federacja była by zauważalna z tą propozycją.Pozdrawiam
w brukseli chyba nie powiajali, tyl;ko podchodzili stewady i zabeurali race i wrzucali do wiadra... ale jak bedize w helsinkach to nie wiem a tez mamy zamiar wziasc pare sztukKoKs pisze:No meczyk coraz bliżej a bileciki doszły, a teraz mam takie pytanie,jak jest z racami,w Brukseli powineli tych co je odpalili czy nie powinno być szopek
? dzieki za odpowiedz i do zobaczenia w Helsinkach
Re: Powrót z Finlandii
Jest też prom o 23:55 z Helsinek, 18 E w 1 stronerolus pisze:Może PZPN pomógł by jakoś polskim kibicom.Mecz Finlandia - Polska 12.09.2007 rozpocznie się o godz.19,00 czasu miejscowego.Ostatni prom do Tallina w Estonii wypływa z Helsinek o godz 21,00.A jest to najkrótsza droga do Polski.Wygląda na to że parę tysięcy polskich kibiców będzie musiało pozostać całą noc w Helsinkach.Wiadomo czym to się może skończyć.Wystarczyło by pogadać z Finami aby puścili dodatkowy prom lub też opóźnili ten ostatni.To by było nawet w ich interesie.Sam nie jestem w stanie przekonać o tym Finów ale myślę że nasza Federacja była by zauważalna z tą propozycją.Pozdrawiam
W Brukseli zawijali za odpalenie rac poza stadionem i jesli znalezli u kogos w plecaku przy wejsciu. Takze trzeba uwazac.piter pisze:w brukseli chyba nie powiajali, tyl;ko podchodzili stewady i zabeurali race i wrzucali do wiadra... ale jak bedize w helsinkach to nie wiem a tez mamy zamiar wziasc pare sztukKoKs pisze:No meczyk coraz bliżej a bileciki doszły, a teraz mam takie pytanie,jak jest z racami,w Brukseli powineli tych co je odpalili czy nie powinno być szopek
bilety można kupić tu ( na prom oczywiście
)
SKANDYNAWSKIE BIURO PODRÓŻY Sp. z o.o.
ul. Smolna 38 / 2A czynne w godz. 9:00-17:00
00-375 WARSZAWA
tel. +48 22 331 06 52
fax +48 22 331 06 53
www.pmscan.pl
SKANDYNAWSKIE BIURO PODRÓŻY Sp. z o.o.
ul. Smolna 38 / 2A czynne w godz. 9:00-17:00
00-375 WARSZAWA
tel. +48 22 331 06 52
fax +48 22 331 06 53
www.pmscan.pl
proszę bardzo:lifciarz3 pisze:eMeSeL, masz jakieś namiary na ten prom???
http://www.eurorejsy.pl/rozklady.php?id ... ok=2007-09
tu można też bukować
http://www.eurorejsy.pl/rozklady.php?id ... ok=2007-09lifciarz3 pisze:eMeSeL, masz jakieś namiary na ten prom???
sorry tam dałem z tallinna, tu masz z helsinek rozkład
-
kluchu1926
3 miejsca wolne jeszcze. Wyjazd ze Skarżyska busem w poniedziałek ok.17. W Talinie jestesmy we wtorek i tam mamy troche czasu. W srode z rana prom do Helsinek. W Helisnkach czas az do czwartku 12:30. Potem podroz bezposrednio do Polski.
Jesli chodzi o koszty: 280 zl za busa plus bilet na prom Talin-Helsinki-Talin. Bus jest na 18 osob, klima, dvd i takie tam. Napewno bedziemy jechac przez Warszawe a potem na polnoc Polski. Jak ktos chetny to priv.
Jesli chodzi o koszty: 280 zl za busa plus bilet na prom Talin-Helsinki-Talin. Bus jest na 18 osob, klima, dvd i takie tam. Napewno bedziemy jechac przez Warszawe a potem na polnoc Polski. Jak ktos chetny to priv.
Mecz skończy się o 21, na odprawie promowej trzeba być o 23. Stadion jest 5 km od portu. Nawet jesli przetrzymają nas 0,5 h to 1,5h na przejscie 5km powinno raczej wystarczyć. Poza tym nie wiadomo jak to jest z tą odprawą, czy rzeczywiście nie wejdzie się po 23 (w końcu odpływamy o 23:55). No ale lepiej nie ryzykować i być tam o tej 23.korba44 pisze:Mam pytanie czy wraca może ktoś promem w dniu meczu o 23:55Chodzi mi o to czy wystarczy czasu po meczu aby dotrzeć na prom, bo z tego co wiem to nas pewnie z 30 min. przetrzymają na stadionie. I jeszcze jedno jak daleko jest stadion od portu
![]()
Z góry dzięki za odpowiedź.
-
kluchu1926
a orientujecie sie jakiego rzedu kary fiansnowe moga byc za odpalenie racy?eMeSeL pisze:W Brukseli zawijali za odpalenie rac poza stadionem i jesli znalezli u kogos w plecaku przy wejsciu. Takze trzeba uwazac.piter pisze:w brukseli chyba nie powiajali, tyl;ko podchodzili stewady i zabeurali race i wrzucali do wiadra... ale jak bedize w helsinkach to nie wiem a tez mamy zamiar wziasc pare sztukKoKs pisze:No meczyk coraz bliżej a bileciki doszły, a teraz mam takie pytanie,jak jest z racami,w Brukseli powineli tych co je odpalili czy nie powinno być szopek
Tak, mecz zaczyna się o 19.korba44 pisze:Dzięki eMeSel. Czyli mecz zaczyna się o 19
http://www.uefa.com/competitions/euro/f ... index.html
Finlandia - Polska 12.09.2007
My wyjeżdżamy z Kluczborka we wtorek 11.09. około 10,00 przez Litwę,Łotwę do Tallina.Stamtąd/12.09/ mamy prom 8.15 do Helsinek w których będziemy o 11,15.Jest więc trochę czasu na zwiedzanie stolicy Finów.Po meczu wracamy promem z Helsinek o 23,55.W Talinnie jesteśmy o 2,00 i z powrotem do Polski.Czyli nie jest źle.Bez żadnych kłopotów wyjazd zajmnie nam 3 dni.
W busie mamy wolne 3 miejsca jeżeli ich nie wykorzystamy bo nie będzie chętnych - to jedziemy prywatnym autem.
W busie mamy wolne 3 miejsca jeżeli ich nie wykorzystamy bo nie będzie chętnych - to jedziemy prywatnym autem.
już tylko tydzień
jest w Helsinkach jakiś plac, rynek coś takiego gdzie można się zgromadzić tak jak w Brukseli przed meczem?
I jak jest z cenami połączeń komórkowych?
W Finlandii z polskiego numeru na polski również znajdujący się w Finlandi ile płacę? Ile za odbierane?
Jak ktoś rozeznany niech napisze:)
jest w Helsinkach jakiś plac, rynek coś takiego gdzie można się zgromadzić tak jak w Brukseli przed meczem?
I jak jest z cenami połączeń komórkowych?
W Finlandii z polskiego numeru na polski również znajdujący się w Finlandi ile płacę? Ile za odbierane?
Jak ktoś rozeznany niech napisze:)
-
kaczmarOKS
bylem tam miesiac temu i zadnego wiekszego placu w centrum nie widzialem jednak jest troche trawki no i co najwazniejsze mozna na legalu pic - przynajmniej Finowie tak robilimurdock pisze:już tylko tydzień![]()
)
Co do kosztów połączen, to obowiązują Eurotaryfy i tak na przykład w Orange koszt wykonanego połączenia na numer w unii europejskiej (dzwonisz do kumpla siedzącego na przykład dwie trybuny dalej na stadionie w Helsinkach, albo do kobiety w kraju)płacisz 2,20 za minutę. Co gorsza, jeśli ktoś do Ciebie dzwoni z komóry w kraju też płacisz-1,10. Sms-1,50. Tak to wygląda w Orange'u.
Co do tanich noclegów Helsinkach to zapomnijcie. Chyba że śpiwór i ławka. A ja zarezerwowałem sobie hotel w Tallinie, jest dużo taniej a prom płynie 2 godziny więc baza wypadowa w tańszym mieście.
Co do tanich noclegów Helsinkach to zapomnijcie. Chyba że śpiwór i ławka. A ja zarezerwowałem sobie hotel w Tallinie, jest dużo taniej a prom płynie 2 godziny więc baza wypadowa w tańszym mieście.
-
kaczmarOKS
-
szczena_uns
- Kontakt:
Co do miejsca zbiórki: wydaje mi się, że dobrym miejscem byłby Plac Senacki, znajduje się blisko portu po drodze na stadion. Od Placu do Stadionu jest 3,5 km. Można byłoby się tam spotkać, na przykład około 16.
Plac wygląda tak:
http://en.wikipedia.org/wiki/Helsinki_Senate_Square
Drogę z portu na plac i z placu na stadion można rozkminić na http://maps.google.com wpisując odpowiednio 'helsinki port', 'Senaatintori' i 'olympiastadion helsinki'.
Pozdro
Plac wygląda tak:
http://en.wikipedia.org/wiki/Helsinki_Senate_Square
Drogę z portu na plac i z placu na stadion można rozkminić na http://maps.google.com wpisując odpowiednio 'helsinki port', 'Senaatintori' i 'olympiastadion helsinki'.
Pozdro