Program:
- 10 września: ok. godz. 2 (nad ranem) wyjazd z Krakowa; przejazd przez Warszawę do Wilna; ok godz. 16-17 zakwaterowanie w 3* hotelu w Wilnie; wieczorne zwiedzanie miasta; nocleg
- 11 września: wykwaterowanie z hotelu po śniadaniu; dalsze zwiedzanie Wilna; w godzinach wieczornych wyjazd w kierunku Tallina
- 12 września: godz 8:15 - wypłynięcie do Helsinek; ok. godz 13-14 zakwaterowanie w hotelu; zwiedzanie miasta; mecz, nocleg
- 13 września: po śniadaniu wykwaterowanie z hotelu; godz. 12:30 - wypłynięcie do Tallina; powrót do Krakowa 14 września ok. godz. 16-17.
Cena 810 zł obejmuje:
Przejazd luksusowym autokarem, 2 noclegi ze śniadaniami, bilety na prom, opiekę pilota, ubezpieczenie NNW i KL.
Cena nie obejmuje biletu na mecz, wstępu do zwiedzanych obiektów i dodatkowego wyżywienia.
Dla swoich klientów pośredniczymy w nabyciu wejściówek na wymienione mecze, wszelkie informacje i zapisy pod numerami telefonów: 012 431 08 40 lub 505 510 299.
Wynajmujemy na podróż busa na trasie Kluczbork woj.opolskie - Tallin i z powrotem.Jest nas czterech średnia wieku 40 lat.Kierowcę zostawiamy w Tallinie gdzie będzie czekał na nasz powrót.Koszt takiego wyjazdu busem:400.-zł.Bus jest jednoroczny z pełnym "wypasem".Mamy 3 wolne miejsca.Przewidywana trasa w Polsce:Wieluń,Bełchatów,Warszawa i dalej do granicy z Litwą.Jeżeli jest ktoś chętny to wiadomość wraz z jakimś numerem kontaktowym proszę przesłać na pw.
No meczyk coraz bliżej a bileciki doszły , a teraz mam takie pytanie,jak jest z racami,w Brukseli powineli tych co je odpalili czy nie powinno być szopek ? dzieki za odpowiedz i do zobaczenia w Helsinkach
Może PZPN pomógł by jakoś polskim kibicom.Mecz Finlandia - Polska 12.09.2007 rozpocznie się o godz.19,00 czasu miejscowego.Ostatni prom do Tallina w Estonii wypływa z Helsinek o godz 21,00.A jest to najkrótsza droga do Polski.Wygląda na to że parę tysięcy polskich kibiców będzie musiało pozostać całą noc w Helsinkach.Wiadomo czym to się może skończyć.Wystarczyło by pogadać z Finami aby puścili dodatkowy prom lub też opóźnili ten ostatni.To by było nawet w ich interesie.Sam nie jestem w stanie przekonać o tym Finów ale myślę że nasza Federacja była by zauważalna z tą propozycją.Pozdrawiam
KoKs pisze:No meczyk coraz bliżej a bileciki doszły , a teraz mam takie pytanie,jak jest z racami,w Brukseli powineli tych co je odpalili czy nie powinno być szopek ? dzieki za odpowiedz i do zobaczenia w Helsinkach
w brukseli chyba nie powiajali, tyl;ko podchodzili stewady i zabeurali race i wrzucali do wiadra... ale jak bedize w helsinkach to nie wiem a tez mamy zamiar wziasc pare sztuk
rolus pisze:Może PZPN pomógł by jakoś polskim kibicom.Mecz Finlandia - Polska 12.09.2007 rozpocznie się o godz.19,00 czasu miejscowego.Ostatni prom do Tallina w Estonii wypływa z Helsinek o godz 21,00.A jest to najkrótsza droga do Polski.Wygląda na to że parę tysięcy polskich kibiców będzie musiało pozostać całą noc w Helsinkach.Wiadomo czym to się może skończyć.Wystarczyło by pogadać z Finami aby puścili dodatkowy prom lub też opóźnili ten ostatni.To by było nawet w ich interesie.Sam nie jestem w stanie przekonać o tym Finów ale myślę że nasza Federacja była by zauważalna z tą propozycją.Pozdrawiam
KoKs pisze:No meczyk coraz bliżej a bileciki doszły , a teraz mam takie pytanie,jak jest z racami,w Brukseli powineli tych co je odpalili czy nie powinno być szopek ? dzieki za odpowiedz i do zobaczenia w Helsinkach
w brukseli chyba nie powiajali, tyl;ko podchodzili stewady i zabeurali race i wrzucali do wiadra... ale jak bedize w helsinkach to nie wiem a tez mamy zamiar wziasc pare sztuk
W Brukseli zawijali za odpalenie rac poza stadionem i jesli znalezli u kogos w plecaku przy wejsciu. Takze trzeba uwazac.
Mamy 3-4 wolne miejsca w busie na Finlandie. Wyjezdzamy w poniedzialek ze Skarżyska. Koszt 280 zl. Powrot w piatek rano. Jak jest ktos zainteresowany to zapraszam na priv
http://www.flagidlakibicow.pl - PAMIĄTKI DLA KIBICÓW
3 miejsca wolne jeszcze. Wyjazd ze Skarżyska busem w poniedziałek ok.17. W Talinie jestesmy we wtorek i tam mamy troche czasu. W srode z rana prom do Helsinek. W Helisnkach czas az do czwartku 12:30. Potem podroz bezposrednio do Polski.
Jesli chodzi o koszty: 280 zl za busa plus bilet na prom Talin-Helsinki-Talin. Bus jest na 18 osob, klima, dvd i takie tam. Napewno bedziemy jechac przez Warszawe a potem na polnoc Polski. Jak ktos chetny to priv.
korba44 pisze:Mam pytanie czy wraca może ktoś promem w dniu meczu o 23:55 Chodzi mi o to czy wystarczy czasu po meczu aby dotrzeć na prom, bo z tego co wiem to nas pewnie z 30 min. przetrzymają na stadionie. I jeszcze jedno jak daleko jest stadion od portu
Z góry dzięki za odpowiedź.
Mecz skończy się o 21, na odprawie promowej trzeba być o 23. Stadion jest 5 km od portu. Nawet jesli przetrzymają nas 0,5 h to 1,5h na przejscie 5km powinno raczej wystarczyć. Poza tym nie wiadomo jak to jest z tą odprawą, czy rzeczywiście nie wejdzie się po 23 (w końcu odpływamy o 23:55). No ale lepiej nie ryzykować i być tam o tej 23.
W Brukseli zawijali za odpalenie rac poza stadionem i jesli znalezli u kogos w plecaku przy wejsciu. Takze trzeba uwazac.
a orientujecie sie jakiego rzedu kary fiansnowe moga byc za odpalenie racy?
http://www.flagidlakibicow.pl - PAMIĄTKI DLA KIBICÓW
My wyjeżdżamy z Kluczborka we wtorek 11.09. około 10,00 przez Litwę,Łotwę do Tallina.Stamtąd/12.09/ mamy prom 8.15 do Helsinek w których będziemy o 11,15.Jest więc trochę czasu na zwiedzanie stolicy Finów.Po meczu wracamy promem z Helsinek o 23,55.W Talinnie jesteśmy o 2,00 i z powrotem do Polski.Czyli nie jest źle.Bez żadnych kłopotów wyjazd zajmnie nam 3 dni.
W busie mamy wolne 3 miejsca jeżeli ich nie wykorzystamy bo nie będzie chętnych - to jedziemy prywatnym autem.
już tylko tydzień
jest w Helsinkach jakiś plac, rynek coś takiego gdzie można się zgromadzić tak jak w Brukseli przed meczem?
I jak jest z cenami połączeń komórkowych?
W Finlandii z polskiego numeru na polski również znajdujący się w Finlandi ile płacę? Ile za odbierane?
Jak ktoś rozeznany niech napisze:)
my tez bedziemy plynac z Estonii do Finlandii promem o 8.15 wiec mysle ze sporo rodakow bedzie jzu na promie. Macie namiary na jakies noclegi gdzie by byly wolne pokoje(tanie oczywiscie )? Gdyz w hostelu stadion niestety juz nie ma nic wolnego.
murdock pisze:już tylko tydzień
jest w Helsinkach jakiś plac, rynek coś takiego gdzie można się zgromadzić tak jak w Brukseli przed meczem?
)
bylem tam miesiac temu i zadnego wiekszego placu w centrum nie widzialem jednak jest troche trawki no i co najwazniejsze mozna na legalu pic - przynajmniej Finowie tak robili
Startuje ktoś w poniedziałek autem z Gdańska ??
Ja planuje wyjazd jakoś wieczorkiem do Tallina przez Litwę i Łotwę żeby zdążyć na prom 8:15 a w między czasie zobaczyć to i owo po drodze.Może jakiś mały peletonik się zrobi?
Co do kosztów połączen, to obowiązują Eurotaryfy i tak na przykład w Orange koszt wykonanego połączenia na numer w unii europejskiej (dzwonisz do kumpla siedzącego na przykład dwie trybuny dalej na stadionie w Helsinkach, albo do kobiety w kraju)płacisz 2,20 za minutę. Co gorsza, jeśli ktoś do Ciebie dzwoni z komóry w kraju też płacisz-1,10. Sms-1,50. Tak to wygląda w Orange'u.
Co do tanich noclegów Helsinkach to zapomnijcie. Chyba że śpiwór i ławka. A ja zarezerwowałem sobie hotel w Tallinie, jest dużo taniej a prom płynie 2 godziny więc baza wypadowa w tańszym mieście.
Nie jestem całkiem bezużyteczny, zawsze mogę służyć jako zły przykład.
Wilno jest troche nie podrodze raczej widac spooro osob plynie promem o 8.15 i co nikt nie ma namiarow na jakies wolne noclegi? w helsinkach oczywiscie