Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
Nikt ważny 2

Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko

Post autor: Nikt ważny 2 » 05.04.2018, 15:44

19ROW64 pisze:
05.04.2018, 14:26
polskipodróżnik pisze:
05.04.2018, 13:29
Gladiators1964 pisze:
05.04.2018, 13:20
napisal pogromca ogrodzenia z gliwic he he. Do niczego nie doszlo bo twoje ziomki od flagi hooligans zamiast wysiasc sie bic wolaly zawrocic i palic wroty, ale taki dzban jak ty ktory za sukces uwaza obalenie plotu i tak tego nie zrozumie.

po waszych ostatnich sukcesach smieszny piastolu zrobilbys lepiej gdybys zniknal tak jak wojownicy z jastrzebia wczoraj
Biedronkowy spierdalaczu prosze cie zamknij się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Miałem nie pisać nigdy na tym forum ale zrobię to tylko raz bo naprawdę śmieszne jest to ze pomimo zaliczenia z nami 3 porządnych wpadek :
- Banda na bandę uciekacie z pola twierdząc że psy są (taki sam numer odjebaliscie Unii Oświęcim)
- Przed derbami robicie zasadzkę na Nas lecz Nasza liczba Wasz przerasta i uciekacie i do rąk nam sprzęt dajecie. (ten konfidencki filmik z rozwalonych Waszych samochodów to już totalna porażka)
-uciekacie pod prąd samym sportowym składem praktycznie wyrównanych liczbach
To Wy i tak umiecie się dowartościować i stwierdzić że jesteście nad nami bo kilka lat temu wjechaliscie przed czasem na zbiórkę i w 30-40 chłopa przegoniliscie 3 dzieciaków co prawda wbiegli do biedronki ale to młodziki i nawet nikt im się nie dziwi. W tym co przyznam na miejsce zbiórki dochodziło 2 chłopaków z ekipy i też się wycofali. Szkoda że Wasza odwaga tamtego dnia nie poczekała z 20 min jak na zbiórce byliśmy już w komplecie chociaż pewnie byście nie mieli się do dnia dzisiejszego czym szczycić...
Jeszcze jedna wspominana tak głośno przez Was jak to Wasi młodziki dali w pizde Gladiatorce na elektrowni no racja Nasze plecy tylko dodajcie ze My atakujemy w sile 19 osób a Wy w sile 60 osób i początek wcale nie taki kolorowy dla Was dopiero gdy ktoś starszy od Was wydupil na tył i zachęcił miłymi słowami tą Wasza agresywna młodzież dopiero pojawiły się Nasze kłopoty gdzie się wycofalismy tylko...
Szczerze jesteście jednym wielkim wstydem do byłego Jastrzębia które kiedyś było kimś...
Jest to moj 3 i ostatni wpis na tym forum.

Pamietajcie ze kazda ekipa ma swoje 5 minut. Na tym terenie wczoraj mialo Jastrzebie, dzisiaj wy, jutro moze ekipa Odry Wodzislaw. Dlatego wielce śmieszne jest tlumaczenie tego co było. Wjechali wam na wasz teren i dostaliscie po gebach. Teraz wy jedziecie po nich i oni dostaja po gebach. Ale najbardziej rozwala mnie to ze kazda akcja koalicji z waszym udziałem przeciwko Jastrzębiu opisana jest szczegółowo przez Galadiatora ale jak macie sami gdzies wyjść to nic o was nie słychać. Po prostu Gladiatorki podpinaja sie pod akcje GKS i KSG bo wiedza ze sami nic nie znacza. Moze sie kiedys doczekam relacji ROWu ze byli sami i coś tam zwojowali.

iparts.pl
19ROW64

Post autor: 19ROW64 » 05.04.2018, 16:00

Nikt ważny 2 pisze:
05.04.2018, 15:44
19ROW64 pisze:
05.04.2018, 14:26
polskipodróżnik pisze:
05.04.2018, 13:29

Biedronkowy spierdalaczu prosze cie zamknij się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Miałem nie pisać nigdy na tym forum ale zrobię to tylko raz bo naprawdę śmieszne jest to ze pomimo zaliczenia z nami 3 porządnych wpadek :
- Banda na bandę uciekacie z pola twierdząc że psy są (taki sam numer odjebaliscie Unii Oświęcim)
- Przed derbami robicie zasadzkę na Nas lecz Nasza liczba Wasz przerasta i uciekacie i do rąk nam sprzęt dajecie. (ten konfidencki filmik z rozwalonych Waszych samochodów to już totalna porażka)
-uciekacie pod prąd samym sportowym składem praktycznie wyrównanych liczbach
To Wy i tak umiecie się dowartościować i stwierdzić że jesteście nad nami bo kilka lat temu wjechaliscie przed czasem na zbiórkę i w 30-40 chłopa przegoniliscie 3 dzieciaków co prawda wbiegli do biedronki ale to młodziki i nawet nikt im się nie dziwi. W tym co przyznam na miejsce zbiórki dochodziło 2 chłopaków z ekipy i też się wycofali. Szkoda że Wasza odwaga tamtego dnia nie poczekała z 20 min jak na zbiórce byliśmy już w komplecie chociaż pewnie byście nie mieli się do dnia dzisiejszego czym szczycić...
Jeszcze jedna wspominana tak głośno przez Was jak to Wasi młodziki dali w pizde Gladiatorce na elektrowni no racja Nasze plecy tylko dodajcie ze My atakujemy w sile 19 osób a Wy w sile 60 osób i początek wcale nie taki kolorowy dla Was dopiero gdy ktoś starszy od Was wydupil na tył i zachęcił miłymi słowami tą Wasza agresywna młodzież dopiero pojawiły się Nasze kłopoty gdzie się wycofalismy tylko...
Szczerze jesteście jednym wielkim wstydem do byłego Jastrzębia które kiedyś było kimś...
Jest to moj 3 i ostatni wpis na tym forum.

Pamietajcie ze kazda ekipa ma swoje 5 minut. Na tym terenie wczoraj mialo Jastrzebie, dzisiaj wy, jutro moze ekipa Odry Wodzislaw. Dlatego wielce śmieszne jest tlumaczenie tego co było. Wjechali wam na wasz teren i dostaliscie po gebach. Teraz wy jedziecie po nich i oni dostaja po gebach. Ale najbardziej rozwala mnie to ze kazda akcja koalicji z waszym udziałem przeciwko Jastrzębiu opisana jest szczegółowo przez Galadiatora ale jak macie sami gdzies wyjść to nic o was nie słychać. Po prostu Gladiatorki podpinaja sie pod akcje GKS i KSG bo wiedza ze sami nic nie znacza. Moze sie kiedys doczekam relacji ROWu ze byli sami i coś tam zwojowali.
twierdzisz że koalicja KSG GKS brudziła by sobie ręce jakimś na ten czas śmiesznym Jastrzebiem? Hehe akcje na Jastrzębie są z naszej inicjatywy gdzie koalicja daje nam wsparcie bo o tego są zgody i układy. Myślisz że jeśli koalicja KSG GKS robiła by akcje na Jastrzębie zebrała by się tylko w 60 osób gdzie ich potencjał jest naprawdę duży :-) jeśli Twoja myśl jest takie to naprawdę możesz nie doczekać się relacji ROWu...

Drzwi w podlodze

Post autor: Drzwi w podlodze » 05.04.2018, 16:07

Zawsze u zwolenników KSGGKS śmieszy mnie to ze jak oni się ustawiają w 3ekipy to "od tego są zgody"jak na nich się ktoś ustawi (czyt.Ruch,Wisla )to już koniec dominacji Niebieskich na Śląsku itp.i żeby nie było nie przwpierdalam się tylko takie luźne przemyślenia. Fajnie że coś się dzieje że ktoś na kogoś się ustawia.

garos85

Post autor: garos85 » 05.04.2018, 16:48

Czemu mnie to nie dziwi,że całe pierdolenie zapoczątkował kompleksiarz Gladiator (oficjalne konto rowu? ) dobrze władcy regionu tak to jest niewyjście do wroga , który jest w 3 krotnej przewadze, nawet przy psach można nazwać po prostu porażką. Pierdolcie sobie dalej,że od tego są zgody,a może kiedyś i wam urosną jaja żeby samemu wystartować tylko tego nie ma się co spodziewać jak na meczu u siebie jest was w młynie was rowu jest ok 30 i ratujecie się jako przydupasy. Gloryfikujcie się dalej, stare Jastrzębie stare Jastrzębie, znaleźli się znawcy tematu, szkoda tylko że to my idziemy do przodu, a wy stoicie w miejscu.

wezstoperan

Post autor: wezstoperan » 05.04.2018, 17:05

Drzwi w podlodze pisze:
05.04.2018, 16:07
Zawsze u zwolenników KSGGKS śmieszy mnie to ze jak oni się ustawiają w 3ekipy to "od tego są zgody"jak na nich się ktoś ustawi (czyt.Ruch,Wisla )to już koniec dominacji Niebieskich na Śląsku itp.i żeby nie było nie przwpierdalam się tylko takie luźne przemyślenia. Fajnie że coś się dzieje że ktoś na kogoś się ustawia.
Tylko, że to Ruch krzyczał "Choćbyście cały Śląsk zebrali, to byście nam rady nie dali" czy jakoś tak.

Czas pokazał, że jednak nie do końca sobie tak rade dają i potrzebowali wsparcia w regionie.

Oberschlesien14

Post autor: Oberschlesien14 » 05.04.2018, 17:06

bez-napinki pisze:
31.03.2018, 13:24
chopie, od pół roku macie zapierdoloną Silesię i od pół roku całe Załęże, Witosa z małą przerwą, Zawodze, Bogucice, Tauzen, okolice staidonu. Kogo chcesz nabrać swoją propagandą?
Wiesz do czego się nadajecie? Żeby zajebać graf na Batorym i Rudzie Śląskiej na drogach wyjazdowych / dojazdowych do miasta dzień przed meczem Polski, by ktoś pomyślał, że jeszcze w ogóle istniejecie.
Rzeczywistość "niestety" jest jaka jest. Na chwile obecną Tauzen, Witosa, Załęże, Silesia, Okolice stadionu są zapierdolone, a wy z tym nic nie robicie, tylko na szybko przyjeżdżocie maznąć nam dwa grafy.

niech żyje ultras gieksa!
chopie, od pół roku macie zapierdolone Świony i od pół roku całe Piotrowice, Szopy z małą przerwą, Rudę, Mikołów, Janów, okolice staidonu. Kogo chcesz nabrać swoją propagandą?
Wiesz do czego się nadajecie? Żeby zajebać graf na Dębie i Tauzenie na drogach wyjazdowych / dojazdowych do miasta dzień przed meczem Polski, by ktoś pomyślał, że jeszcze w ogóle istniejecie.
Rzeczywistość "niestety" jest jaka jest. Na chwile obecną Świony, Szopy, Piotrowice, Ruda, Okolice stadionu są zapierdolone, a wy z tym nic nie robicie, tylko na szybko przyjeżdżocie maznąć nam dwa grafy.

niech żyje ultras niebiescy!

Gladiators1964

Post autor: Gladiators1964 » 05.04.2018, 17:09

garos85 pisze:
05.04.2018, 16:48
Czemu mnie to nie dziwi,że całe pierdolenie zapoczątkował kompleksiarz Gladiator (oficjalne konto rowu? ) dobrze władcy regionu tak to jest niewyjście do wroga , który jest w 3 krotnej przewadze, nawet przy psach można nazwać po prostu porażką. Pierdolcie sobie dalej,że od tego są zgody,a może kiedyś i wam urosną jaja żeby samemu wystartować tylko tego nie ma się co spodziewać jak na meczu u siebie jest was w młynie was rowu jest ok 30 i ratujecie się jako przydupasy. Gloryfikujcie się dalej, stare Jastrzębie stare Jastrzębie, znaleźli się znawcy tematu, szkoda tylko że to my idziemy do przodu, a wy stoicie w miejscu.
He he czekałem cioto na ciebie, w którym aucie spierdalalas wojowniczko? Tak idziecie do przodu ze w cztery miechy uciekaliscie więcej niż przez ostatnie 10 lat
Także pogratulować progresu :-)

A na przyszłość zamiast tu się prężyć po prostu wysiądźcie z aut o****** bando h*** a nie ucieczka do domu i klepanie w klawiaturę :-)

iamcriminal

Post autor: iamcriminal » 05.04.2018, 17:10

Oberschlesien14 pisze:
05.04.2018, 17:06
bez-napinki pisze:
31.03.2018, 13:24
chopie, od pół roku macie zapierdoloną Silesię i od pół roku całe Załęże, Witosa z małą przerwą, Zawodze, Bogucice, Tauzen, okolice staidonu. Kogo chcesz nabrać swoją propagandą?
Wiesz do czego się nadajecie? Żeby zajebać graf na Batorym i Rudzie Śląskiej na drogach wyjazdowych / dojazdowych do miasta dzień przed meczem Polski, by ktoś pomyślał, że jeszcze w ogóle istniejecie.
Rzeczywistość "niestety" jest jaka jest. Na chwile obecną Tauzen, Witosa, Załęże, Silesia, Okolice stadionu są zapierdolone, a wy z tym nic nie robicie, tylko na szybko przyjeżdżocie maznąć nam dwa grafy.

niech żyje ultras gieksa!
chopie, od pół roku macie zapierdolone Świony i od pół roku całe Piotrowice, Szopy z małą przerwą, Rudę, Mikołów, Janów, okolice staidonu. Kogo chcesz nabrać swoją propagandą?
Wiesz do czego się nadajecie? Żeby zajebać graf na Dębie i Tauzenie na drogach wyjazdowych / dojazdowych do miasta dzień przed meczem Polski, by ktoś pomyślał, że jeszcze w ogóle istniejecie.
Rzeczywistość "niestety" jest jaka jest. Na chwile obecną Świony, Szopy, Piotrowice, Ruda, Okolice stadionu są zapierdolone, a wy z tym nic nie robicie, tylko na szybko przyjeżdżocie maznąć nam dwa grafy.

niech żyje ultras niebiescy!
pokaż mi tą zapierdoloną Rudę.

Oberschlesien14

Post autor: Oberschlesien14 » 05.04.2018, 17:22

Najpierw Ty mi pokaż zapierdolone od pół roku Bogucice i Zawodzie

iamcriminal

Post autor: iamcriminal » 05.04.2018, 17:38

Oberschlesien14 pisze:
05.04.2018, 17:22
to nie ja się z Tobą licytuje, także nie ciśnij farmazonów. na Rudzie wszystko co niebieskie jest na swoim miejscu, w przeciwieństwie do żaboli.

polskipodróżnik

Post autor: polskipodróżnik » 05.04.2018, 18:08

Gladiators1964 pisze:
05.04.2018, 17:09
garos85 pisze:
05.04.2018, 16:48
He he czekałem cioto na ciebie, w którym aucie spierdalalas wojowniczko? Tak idziecie do przodu ze w cztery miechy uciekaliscie więcej niż przez ostatnie 10 lat
Także pogratulować progresu :-)

A na przyszłość zamiast tu się prężyć po prostu wysiądźcie z aut o****** bando h*** a nie ucieczka do domu i klepanie w klawiaturę :-)
A tak poważnie czy ty byłeś chociaż raz na jakiejś akcji bo z tego co czytam to chyba masz jakieś 12 lat może trochę więcej i się spuszczasz na klawiaturę i wylewasz swoje wypociny a i tak nie którzy mają o was swoje zdanie.

polskipodróżnik

Post autor: polskipodróżnik » 05.04.2018, 18:20

A i nie jestem z Jastrzębia albo Gliwic tak dla twojej informacji.

Gladiators1964

Post autor: Gladiators1964 » 05.04.2018, 18:30

Byłem i pol roku temu jak te obsramce skakaly przez siebie do aut na glowke i wczoraj jak chuligany zawracaly i wypierdalaly pod prad, jeszcze jakieś pytania kmiocie? Jak bronisz "ekip chulihanskich" które zamiast się bic spierdalaja to jestes p**** nie kibol i zebys zdechl, co ty tu robisz w ogóle he he.

Od stycznia sie k**** napinaly i odgrazaly miedzy innymi tutaj te wszystkie garosy starsze i inni wojownicy z poludnia, no to wczoraj pokazali na co ich stac :-) obrazek jak spierdalacie pod prad z przerażeniem na pyskach mowi wszystko a teraz mozecie dalej nadrabiac w internecie :-)

Ps do wszystkich - nie ma co się ustawiać na te pizdy - zawsze uciekaja

garos85

Post autor: garos85 » 05.04.2018, 18:32

To jest zwykła ku*** która nawet może nie być z rowu bo to niemożliwe żeby mieć takiego idiotę w ekipie i żeby zawsze się wypowiadał w jednej kwestii tylko, sposób w jaki ten baran pisze mówi wszystko.

Gladiators1964

Post autor: Gladiators1964 » 05.04.2018, 18:55

Skoro mowisz o kurwach to muszę sprostowac - twojej mamy z nami nie bylo.

Samopoczucie po kolejnej ucieczce dopisuje? Trzeba było wysiąść to byś teraz nie poszczekala a tak atakuj dalej Internet :-) szkoda na was wachy sprinterki :-)

polskipodróżnik

Post autor: polskipodróżnik » 05.04.2018, 19:26

A powiedz mi jak od Radlina dostawałeś po głowie to ani nie pisnołeś słowem o tym tylko to Jastrzębie a o może koledzy się nie pochwalili a czym się tu chwalić co.

GKS_JAS_OFFICIAL

Post autor: GKS_JAS_OFFICIAL » 05.04.2018, 19:35

Prośba dla użytkowników z Jastrzębia o nie wypowiadanie się w tym temacie i nie dawanie pożywki internetowym trolom spod znaku ksgks
GKS Jastrzębie - oficjalny profil

MBh07

Post autor: MBh07 » 05.04.2018, 20:02

[link]
Krótko i na temat hehe
Podobno wczoraj nie ustawialiscie sie na nas tylko na Polonie Bytom wracajaca z Częstochowy więc to chyba nie wasza akcja Gladiatorsi 😉

Karolek79

Post autor: Karolek79 » 05.04.2018, 20:04

polskipodróżnik pisze:
05.04.2018, 19:26
A powiedz mi jak od Radlina dostawałeś po głowie to ani nie pisnołeś słowem o tym tylko to Jastrzębie a o może koledzy się nie pochwalili a czym się tu chwalić co.
Ostatni raz w radlinie ROW wizytowal w waszym barze i dostaliscie w******* jakich malo .... I nie raz was ganialismy po Radlinie wiec o czym ty przyglupie piszesz ?

polskipodróżnik

Post autor: polskipodróżnik » 05.04.2018, 20:39

Karolek79 pisze:
05.04.2018, 20:04
polskipodróżnik pisze:
Ostatni raz w radlinie ROW wizytowal w waszym barze i dostaliscie w******* jakich malo .... I nie raz was ganialismy po Radlinie wiec o czym ty przyglupie piszesz ?
A kto ci powiedział przygłupie że jestem z Radlina.

Kato_wice

Post autor: Kato_wice » 05.04.2018, 20:46

GKS_JAS_OFFICIAL pisze:
05.04.2018, 19:35
Prośba dla użytkowników z Jastrzębia o nie wypowiadanie się w tym temacie i nie dawanie pożywki internetowym trolom spod znaku ksgks
Ty official , palisz ciagle wrotki zamiast sie bić, pomyśl nad tym waszym "chuliganstwem" bo kiedys nie zdarzycie spierdolic przed "trolami" i co wtedy będzie ?

ChzB

Post autor: ChzB » 05.04.2018, 20:55

Panowie użytkownik Gladiators1964 nie jest to nikt poważny z koalicji KSGKSROW I proszę nie brać jego postów na powaznie. Co do wczorajszej akcji to temat się wyczerpał.

Z pozdrowieniem
Ciężary na mase ?! Na masę najlepsze są wafelki i ptasie mleczko.

HanysRSL

Post autor: HanysRSL » 05.04.2018, 22:51

iamcriminal pisze:
05.04.2018, 17:38
Oberschlesien14 pisze:
to nie ja się z Tobą licytuje, także nie ciśnij farmazonów. na Rudzie wszystko co niebieskie jest na swoim miejscu, w przeciwieństwie do żaboli.
Byłeś ostatnio na Rudzie1 lub na Orzegowie ? Fakt na Bykowinie i Kochłowicach macie odnowione grafy

iamcriminal

Post autor: iamcriminal » 06.04.2018, 00:06

HanysRSL pisze:
05.04.2018, 22:51
iamcriminal pisze:
05.04.2018, 17:38
Oberschlesien14 pisze:
Byłeś ostatnio na Rudzie1 lub na Orzegowie ? Fakt na Bykowinie i Kochłowicach macie odnowione grafy
byłem :)

polskipodróżnik

Post autor: polskipodróżnik » 06.04.2018, 07:16

Kato_wice pisze:
05.04.2018, 20:46
GKS_JAS_OFFICIAL pisze:
05.04.2018, 19:35
Ty official , palisz ciagle wrotki zamiast sie bić, pomyśl nad tym waszym "chuliganstwem" bo kiedys nie zdarzycie spierdolic przed "trolami" i co wtedy będzie ?
Ale pojechałeś trolu

All4youreyes

Post autor: All4youreyes » 06.04.2018, 15:04

Pierwszy raz tu pisze.konto mam od x lat,hasła nie pamiętam więc założyłem nowe.Jestem kibicem górnika Zabrze od ponad 27 lat a mam 40.co się teraz dzieje to masakra.same gangusy,ktore wyreczaja sie gowniarzami,kiedys solo to solo a teraz?kopanie wózków dziecięcych przez małolatow to duma i honor swojego klubu bo walczę za barwy?podejrzewam że to dotyczy wszystkich klubów,porażka.mozesz dilowac i j**** wały ale co to ma z klubem?rozpierdala mnie ponoszenie konsekwencji przez rodzine,wyjebany szyby,wjazdy,ku*** was już pojebalo?to nie żal ale przemyślenia po kilku latach.I nie jestem żadnym spoleczniakiem z którego płynie żal ale tęsknota za dawnymi latami.

polskipodróżnik

Post autor: polskipodróżnik » 06.04.2018, 15:25

All4youreyes pisze:
06.04.2018, 15:04
Pierwszy raz tu pisze.konto mam od x lat,hasła nie pamiętam więc założyłem nowe.Jestem kibicem górnika Zabrze od ponad 27 lat a mam 40.co się teraz dzieje to masakra.same gangusy,ktore wyreczaja sie gowniarzami,kiedys solo to solo a teraz?kopanie wózków dziecięcych przez małolatow to duma i honor swojego klubu bo walczę za barwy?podejrzewam że to dotyczy wszystkich klubów,porażka.mozesz dilowac i j**** wały ale co to ma z klubem?rozpierdala mnie ponoszenie konsekwencji przez rodzine,wyjebany szyby,wjazdy,ku*** was już pojebalo?to nie żal ale przemyślenia po kilku latach.I nie jestem żadnym spoleczniakiem z którego płynie żal ale tęsknota za dawnymi latami.
W pełni zgoda kolego jestem tylko młodszy od ciebie o 2 lata i powiem tak to były czasy wszystko na spontanie.

Kato_wice

Post autor: Kato_wice » 06.04.2018, 15:39

A jak miało być przyglupie inaczej niz spontan? Jak nie bylo telefonów i internetu, gołebie mieli posyłac z informacjami czy na telegazecie pisac miedzy soba? Skonczcie juz pierdolić o starych czasach, teraz jest tak a nie inczej jak ci sie nie podoba to zostaje ci tylko klikanie na k.net

All4youreyes

Post autor: All4youreyes » 06.04.2018, 15:49

Nie bylo jakiegoś pedalskiego fejsa,były komórki i zasady.wtedy były akcje jak ktoś na kogoś trafił a nie umawianie się via net a i tak ktoś pali palił wrotki

Kato_wice

Post autor: Kato_wice » 06.04.2018, 16:14

To nie zagladaj na pedalskiego fejsa i k.net , ktos cie zmusza? Jezdzi po Pl i próbuj na spontanie kogos trafic, ktos ci zabrania ? I nie zapomnij fleka dac na pomaranczowo

derb1

Post autor: derb1 » 06.04.2018, 22:13

All4youreyes pisze:
06.04.2018, 15:49
Nie bylo jakiegoś pedalskiego fejsa,były komórki i zasady.wtedy były akcje jak ktoś na kogoś trafił a nie umawianie się via net a i tak ktoś pali palił wrotki
stare dobre czasy. Wyjazdów nikt nie organizował, ci co przyszli dworzec to jechali. Biletów się nie kupowało tylko do czapki na kobucha zrzucało i jechało. Często i gęsto na szlaku różne ekipy się spotykało, flagi na w plecakach się za sobą targało, z różnymi kibicami najczęściej się winko popijało. Pałowanie, izby, komisariatu się zaliczało. Mamy, siostry i dziewczyny szale robiły. Flagi to samoróbki po piwnicach i kanciapach robione. Lało się na pięści, czasem pasy co starsi bracia z woja przytargali, czasem kosze, ławki i inne takie. Ultrasem był każdy jak i chuliganem - jedyny podział to stara i młoda gwardia - ale jak przyszło co do czego to wszyscy trzymali się razem. Na prawo do wyjazdu trzeba było sobie zasłużyć- a nie pójść i się zapisać. Takie były lata 80/90. Nie było neta, telefonów - a na szlaku miałeś info z 1 ręki. Kto na kogo bluzgał, zrobił zgodę czy kosę. Pozdro dla "wojowników z tamtych lat"

Wupper

Post autor: Wupper » 07.04.2018, 15:37

Karolek79 pisze:
05.04.2018, 20:04
polskipodróżnik pisze:
Że co???bo chyba nie piszesz o tym ze w iles tam osob dojebaliscie 1 chlopaka w koszulce bo wiecej ludzi w barze niebylo czy opisujesz sytuacje waszego wjazdu i probe oklepania kilku gosci ktorzy tam siedzieli z zonami i dziecmi- czytaj 3osoby ktorym notabene wlos z glowy niespadl.Bo wiecej waszych akcji sobie nieprzypominam.Sory jeszcze byla jedna wasza akcja gdzie podjechaliscie pod pewien lokal w 30 i 10osobom niedaliscie rady.Od śmierci SP Remika chcial sie Radlin z wami ustawic ale wtedy was jako Row niebylo nawet jako fc gornika tez niechcieliscie.PS.a do Jastrzebia jako row nie macie nawet podjazdu -za ciency.naRa.row gornik celowo z malej bo niemam do nich szacunku.

Blood&Honor

Post autor: Blood&Honor » 07.04.2018, 16:43

Do typa z Rowu, Gladiator64 czy jak Ci tam.
Pokaż ekipę, która by się zatrzymała do dwa razy liczniejszej grupy wyselekcjonowanego składu z 3 ekip. Jeszcze takiej, która lubi latać ze sprzętem. Osobiście w dzisiejszych czasach nie znam takiej ani jednej. Po drugie, jak już się tak napinasz, to czemu nie wyjdziecie do Jastrzębia sami? Nie musicie się już zasłaniać kontaktami z NP bo z tego co wiem GKS z nich zrezygnował kilka dobrych lat temu. Wyjdzcie na Jastrzębie sami, jako ROW. Wtedy będzie wszystko jasne i klarowne :)
Obrazek Bóg - Honor - Ojczyzna

Borsztajn

Post autor: Borsztajn » 08.04.2018, 11:14

Nie żebym był jakimś wielkim chuliganem czy pierwszoplanową postacią gdziekolwiek ale o pisanie o tym sprzęcie to już naprawdę się nudne robi. Dobrze wiecie że zatrzymujaca was koalicja klaskała w łapy. Nie przystaliscie na spotkanie i tyle więc nie piszcie już w tych kategoriach jakby to zawsze i wszędzie mieli oni przygotowane zabawki i zamierzali ich używać bo doskonale wiadomo, że tak nie jest a świat nie jest czarno biały. Czekali w kilka ekip to czekali po to są zgody i układy żeby się wspomagać i tyle. Nie ma co drążyc tematu bo to już naprawdę nudne. Na dworze taka pogoda a niektórzy wciąż to samo..

tygrys

Post autor: tygrys » 08.04.2018, 13:04

polskipodróżnik pisze:
06.04.2018, 15:25
All4youreyes pisze:
06.04.2018, 15:04
W pełni zgoda kolego jestem tylko młodszy od ciebie o 2 lata i powiem tak to były czasy wszystko na spontanie.
Wychowałem się na wsi i w latach 90tych to naprawdę była szkoła życia. Pod remizę gdzie były tańce chodziliśmy zawsze w grupie bo kto szedł sam to często dostawał oklep od chłopaków z innych okolicznych wsi które robiły inwazje na naszą twierdzę /remizę/ i zarywali nasze dziewczyny. Sąsiednie wsie zawierały nawet sojusze na 1-2 dni przeciwko nam. Czasem dawaliśmy im niezły wycisk bo nie pękaliśmy a i niektórzy nieźle wyglądali wizualnie bo pakowaliśmy workami z ziemniakami w stodole która robiła za siłownię.Teraz takich wojen na wsiach już nie ma bo jest dużo ludności napływowej z miast,emerytów,rodzin z dziećmi itp. Echa walnych zwycięstw i porażek mineły bezpowrotnie. Poszło to do miast ale dzisiaj młodzi nie mają żadnych zasad bo kiedyś była walka na pięści i były zasady a teraz kilkunastu ze sprzętem atakuje kilku bez sprzętu,rozwalają sobie samochody,nachodzą w domach... To jest chore. Jak kiedyś ukradli mi motor to cała wieś go szukała. Wojna trwała prawie rok ale motor się odnalazł utopiony w bajorze w sąsiedniej wsi a sprawca dostał łomot.

R.E. Bells

Post autor: R.E. Bells » 08.04.2018, 15:20

Blood&Honor pisze:
07.04.2018, 16:43
Do typa z Rowu, Gladiator64 czy jak Ci tam.
Pokaż ekipę, która by się zatrzymała do dwa razy liczniejszej grupy wyselekcjonowanego składu z 3 ekip. Jeszcze takiej, która lubi latać ze sprzętem. Osobiście w dzisiejszych czasach nie znam takiej ani jednej.
To już poznałeś, ZS vs ŁKS+Zawisza+Tychy, zatrzymaliśmy się i wyszliśmy.

Karolek79

Post autor: Karolek79 » 08.04.2018, 22:18

ACABeczek1488 pisze:
08.04.2018, 17:57
A mi sie wydaje ze jak ktoś mieni się chuliganem to wysiada zawsze wszędzie i do kazdego, albo się jest kozakiem i się szuka konfrontacji albo się pozuje

Jak ktoś leci w Polske ekipa z flaga hooligans to chyba liczy się z atrakcjami? I skąd wiedzieli że tam są trzy ekipy a nie 6 albo 2 i co to w ogole za różnicą jak ktoś jest chuliganem?

Zajebane czasy modern hooligans, co drugi szczur skarpetki z "h" a bija sie tylko w przewadze bi inaczej graja kolana, takie mocne charaktery. kiedyś nie wyjście do przeciwnika to była porażka rozliczana we własnym gronie kończąca najczęściej kariery takich chuliganów a teraz tłumaczenia wyjaśnienia i rozgrzeszenia ze to tamto i liczby nierówne.

I nie tyczy się to tylko Jastrzębia chociaz oczywiście też bo ucieczka nigdy nikomu chwały nie przynosi
AMEN !!!

polskipodróżnik

Post autor: polskipodróżnik » 09.04.2018, 16:55

PeRkun pisze:
09.04.2018, 09:29
Karolek79 pisze:
08.04.2018, 22:18
ACABeczek1488 pisze:
08.04.2018, 17:57
A mi sie wydaje ze jak ktoś mieni się chuliganem to wysiada zawsze wszędzie i do kazdego, albo się jest kozakiem i się szuka konfrontacji albo się pozuje

Jak ktoś leci w Polske ekipa z flaga hooligans to chyba liczy się z atrakcjami? I skąd wiedzieli że tam są trzy ekipy a nie 6 albo 2 i co to w ogole za różnicą jak ktoś jest chuliganem?

Zajebane czasy modern hooligans, co drugi szczur skarpetki z "h" a bija sie tylko w przewadze bi inaczej graja kolana, takie mocne charaktery. kiedyś nie wyjście do przeciwnika to była porażka rozliczana we własnym gronie kończąca najczęściej kariery takich chuliganów a teraz tłumaczenia wyjaśnienia i rozgrzeszenia ze to tamto i liczby nierówne.

I nie tyczy się to tylko Jastrzębia chociaz oczywiście też bo ucieczka nigdy nikomu chwały nie przynosi
AMEN !!!
Jak ja mialem 15-17 lat tez bylem hooligans wychudzony bez miesni itd. na swoje sily a nie na starego tytana jak to kiedys sie gadalo i byly ucieczki przed lepszym. Jak ktos jest kozak to zawsze sie przyzna do porazki zawsze znajdzie sie lepszy czy to z pistoletem, maczeta czy nozem i lepiej sie wycofac niz zostac kaleka.
A w tych czasach różnie bywa jest więcej sprzętu niż honorowych walk na gołe pięści.

Polish Power

Post autor: Polish Power » 10.04.2018, 12:15

Czemu brak PB z Odrą w Sosnowcu ??

_Piast1945

Post autor: _Piast1945 » 10.04.2018, 12:30

Zagłębie znowu atakuje

[link]

ODPOWIEDZ