Tarnów - konfidenci, krzywe akcje itp.

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

JohnyBravo

Re: Tarnów - konfidenci, krzywe akcje itp.

Post autor: JohnyBravo » 01.03.2018, 18:11

Wy jesteście tam ostro przestrzeleni. Hahaha

iparts.pl
Carcassonne

Post autor: Carcassonne » 01.03.2018, 18:33

Kondzio podobno trzymał ochronę w warzywniaku kiedyś, pidobno są papiery, no i wiadomo że zaczynał na Tarnowii a teraz wielki Unista,

to samo Dziadyguś, niech opisze swoje początki na Mościcach, i dalej cieciuje na nocki w szalecie miejskim??
Miasto moje a w nim..

bernard

Post autor: bernard » 01.03.2018, 18:52

Niech ktoś z Tovii i Unii zrobi małe podsumowanie (nazwisko ,ksywka i najlepiej zdjęcie konfidenta albo ochraniarki) bo to juz 3 strona i już trochę mozna się pogubić w tej ilości ochroniarek ,konfidentow itp.

TT09

Post autor: TT09 » 01.03.2018, 19:03

Konrad.D do tego piłem u nas tego osobnika nie ma,u Was Sz. Jest cały czas w ekipie więc ponawiam pytanie czy frajer Sz z klasy policyjnej jest pogoniony ? I także czekam aż podasz tą oficjalną informacje od Wisłoki fermenciarzu.

Zbedny_balast

Post autor: Zbedny_balast » 01.03.2018, 19:44

Ot co, wiesz co jest zabawne? Rzucasz tu na prawo i lewo tymi ksywkami,łatwo ci przychodzi wyzywanie kogoś od frajerów a prawda jest taka że większość tych osób,które wymieniłeś (notabene nie udzielające się od dekady) zneutralizowało was. Zniszczyło, ośmieszyło i wielokrotnie upokarzało.Czemu wtedy nie działaliście i nie jebaliście ich na ulicy tak jak dzisiaj w internecie? Zapytaj się może kolegów,którzy próbowali coś działać w tych czasach jak byli gnębieni.Już nawet nie było kogo bić. Nie wiem po co ich tutaj wrzucasz (robiąc im dodatkowo niepotrzebny przypał) skoro oni skończyli swoją działalność zanim wy się "odrodziliście". Nie będę cie obrażał bo to jest internet i każdy może tu napisać wszystko ale wiadomo jak to się ma do rzeczywistości. Zastanów się jednak jak piszesz te głupoty czy twoi ziomale z "ekipy" są tacy krystaliczni. Jak się spotkacie na meczu to popatrz po ludziach i sobie zadaj w głowie pytanie czy ten gościu,który stoi obok ze mną teraz ramię w ramię kilka lat wcześniej się nie wypierał, nie jebał swojej ukochanej drużyny tylko po to aby mieć spokój. Żałuję,że w tych czasach nie było takiej technologii jak dzisiaj tj. telefonów z dobrymi kamerami bo mogłoby się okazać,że na znaczną większość waszej "ekipy" były by takie video,że chyba by się sami posrali ze wstydu. I nie mówię tu o dzieciakach 16-20 lat tylko o tych starszych. Przekrzykiwanie się o jakiś ochroniarzy z jednej i drugiej strony ze sklepów jest dla mnie patologią i nie wiem czy wy serio mówicie czy sobie żartujecie. Macie jakieś dowody,że ktokolwiek zagonił kogoś na psy na takiej ochronie czy jedynie sobie dorabiał i miał wyjebane czy ktoś kradnie czy nie. A praca jak praca myślę,że dla kibola to jedna z niewielu dróg w celu zarobku. Nie wiem jak można to porównywać do pracy w policji. Przerzuty są były i będą z jednej i drugiej strony chluby im to nie przynosi i każdy wie kto jak się zachował. Konfidentów powinno się piętnować i j**** i tu nie mam nic przeciwko ale wrzucanie wszystkich do jednego worka tak jak to ty zrobiłeś to jest czyste skur*******o. Nie spodziewam się,że wyciągniesz z tego jakieś refleksje i wnioski ale przemyśl następnym razem jak będziesz pisał takie posty zanim klikniesz wyślij.

Gladiators1964

Post autor: Gladiators1964 » 01.03.2018, 20:37

konrad.D pisze:
01.03.2018, 18:03

Przypierdalacie sie o szkole policyjna, a jak Dominik Gut w niej byl to bylo wszystko w porzadku. Bola was osoby ktore was napierdalaja i wymieniacie kogos co stoi na ochronie w rosmanie, piszac ze jest konfidentem, daj papier albo sklej ware
Czy ty wlasnie przyznales na ogolnopolskim forum ze jest u was ktos ze szkoly policyjnej i ochrony w rossmanie i nie widzicie w tym nic zlego? Co za banda h***, jakim cudem ktokolwiek z wami trzyma frajery bez zasad?

JohnyBravo

Post autor: JohnyBravo » 01.03.2018, 20:41

Nie wiem czy oni grają wariatów, ale jeżeli nie to... gratuluję każdemu kto z jednym i i drugimi stoją w jednym rzędzie. To jakas ku*** paranoja jest.

SP11

Post autor: SP11 » 01.03.2018, 20:44

Gladiators1964 pisze:
01.03.2018, 20:37
konrad.D pisze:
01.03.2018, 18:03

Przypierdalacie sie o szkole policyjna, a jak Dominik Gut w niej byl to bylo wszystko w porzadku. Bola was osoby ktore was napierdalaja i wymieniacie kogos co stoi na ochronie w rosmanie, piszac ze jest konfidentem, daj papier albo sklej ware
Czy ty wlasnie przyznales na ogolnopolskim forum ze jest u was ktos ze szkoly policyjnej i ochrony w rossmanie i nie widzicie w tym nic zlego? Co za banda h***, jakim cudem ktokolwiek z wami trzyma frajery bez zasad?

Wypominacie klase policyjna w szkole sredniej a nie szkole.

SP11

Post autor: SP11 » 01.03.2018, 20:57

Czekam na odp z kim to walczyliscie w ostatnich latach poza Tarnowem. I co wy na to ze wasz nieżyjący kolega ktoremu flage zrobiliscie gral na Naszym turnieju i zaliczyl wyjazdy. Zdjecie juz jest w temacie

energyy

Post autor: energyy » 01.03.2018, 21:29

sezon 15/16 na meczu w Szczucinie przeganiamy młyn Wisły Sz, uciekając wyrzucają barwy, kilka cięzkich K.O, było tam też kilka osób od was.
Jeden z przykładów o którym było oficjalne info.

Najśmieszniejsze jest to, że wasza banda przerzutów ma czelność wytykać komuś przerzutów, dalej nie daliście odpowiedzi co z chłopakami z Dwernickiego, którzy kilka lat temu stali z nami ramie w ramie a teraz wszyscy aktywni i na mieście i na stadionie, z tego samego osiedla warto wspomnieć o przerzucie-ochroniarzu Cw..., ochroniarzy z meczów tak samo dalej trzymacie w ekipie a jeden z wami bardzo aktywny, gwiazda disco polo ktora się tu wypowiadala nie dawno, ludzie z różnych ekip wam powiedzieli co się powinno zrobić z takimi parówami ktore stoją ramie w ramie z psami na meczach ale u was to nie problem, Pij.. tez w VBH prężnie działał wcześniej stojąc z nami na stadionie, Pso...też pewnie nie przerzut i nieaktywny?

Druga sprawa, prosiłem już któryś raz o pokazanie mi tego oficjalnego infa od Wisłoki gdzie odmawiamy im na ich "propozycję" ?

SP11

Post autor: SP11 » 01.03.2018, 22:02

energyy pisze:
01.03.2018, 21:29
sezon 15/16 na meczu w Szczucinie przeganiamy młyn Wisły Sz, uciekając wyrzucają barwy, kilka cięzkich K.O, było tam też kilka osób od was.
Jeden z przykładów o którym było oficjalne info.

Najśmieszniejsze jest to, że wasza banda przerzutów ma czelność wytykać komuś przerzutów, dalej nie daliście odpowiedzi co z chłopakami z Dwernickiego, którzy kilka lat temu stali z nami ramie w ramie a teraz wszyscy aktywni i na mieście i na stadionie, z tego samego osiedla warto wspomnieć o przerzucie-ochroniarzu Cw..., ochroniarzy z meczów tak samo dalej trzymacie w ekipie a jeden z wami bardzo aktywny, gwiazda disco polo ktora się tu wypowiadala nie dawno, ludzie z różnych ekip wam powiedzieli co się powinno zrobić z takimi parówami ktore stoją ramie w ramie z psami na meczach ale u was to nie problem, Pij.. tez w VBH prężnie działał wcześniej stojąc z nami na stadionie, Pso...też pewnie nie przerzut i nieaktywny?

Druga sprawa, prosiłem już któryś raz o pokazanie mi tego oficjalnego infa od Wisłoki gdzie odmawiamy im na ich "propozycję" ?
Jeden mecz i dalej tyle tylko ???

bernard

Post autor: bernard » 01.03.2018, 22:27

SP11 możesz wymienić walki Unii ?

sebastianmors

Post autor: sebastianmors » 01.03.2018, 22:43

A co powiecie na sytuację w Dębicy gdzie po stronie Wisłoki w ekipie ŁHE biega Arab i mało tego mają też młodego aspiranta :) zdjęcie w linku:
[link]

bernard

Post autor: bernard » 01.03.2018, 22:48

Pomyliłeś tematy , w tym temacie konfidenci , ochroniarze , cygany przezuty to jest normalność

SP11

Post autor: SP11 » 01.03.2018, 22:56

bernard pisze:
01.03.2018, 22:27
SP11 możesz wymienić walki Unii ?

W ostatnich latach to 3 starcia z Wisłoka, ataki z Resovia i Stala Sanok na Stal Rzeszów i Karpaty, z wcześniejszych lat to walka banda na bande z Widzewem, awantura na meczu z Hutnikiem, na powrocie z Gorlic atakuje nas jeszcze wowczas koalicja Hutnika z Jastrzębiem gdzie jest stracie. Nie mówię że jestemy jakoś mega aktywni czy mega ekipą znamy swoje miejsce w szeregu. Z Sandecją tez niewiele kiedyś brakło na powrocie z Czchowa ale wmieszała sie psiarnia.

ot co

Post autor: ot co » 02.03.2018, 12:15

Wymieniając część frajerów tolerowanych w szeregach Unii napisałem na końcu, że kilku już nie aktywnych.Zdecydowana większość jest aktywna.Jeszcze by się z kilkunastu znalazło co mają swoje za uszami.

Chodzi o to, że jesteście od kilkunastu lat zbieraniną wszelkiej maści frajerów i nie widzicie w tym problemu.Ochroniarki - już wam ludzie z innych ekip cisną, u was nie ma tematu, ochroniarki są ok, praca jak praca.Jebiecie ciągle przerzutów - sami macie ich od zajebania, od 20 lat.Przerzuty od 2 dekad stanowią waszą czołówkę.Jedni odchodzą kolejni przychodzą,a zdecydowana większość to u was "chuligani".Teraz nagle przerzuty są i były, znowu nie ma tematu, wszystko ok.Cygany i wasze tłumaczenie od miesięcy "lepsze cygany niż konfidenci i przerzuty".Jak wam znowu ludzie zaczęli cisnąc, to wy już na potrzeby forum - według jednego typa cygan były jeden, według drugiego było ich kilku, ale od razu zostali pogonieni.

Dalej nie odpowiedzieliście dlaczego przez ostatnie lata nie pogoniliście chociaż 1 osoby o których napisałem.A sorry sam sobie odpowiedziałem - u was nie ma z tym problemu, wszystko ok.

Nie chce mi się już z wami pisać, bo albo jebiecie farmazony, albo na nie wygodne tematy spuszczacie zasłonę milczenia.

Noga z Familoka

Post autor: Noga z Familoka » 03.03.2018, 11:03

Obrazek

energyy

Post autor: energyy » 04.03.2018, 14:48

El General pisze:
25.02.2018, 20:50
Jakie są relacje na lini:

Tarnovia - Czarni Jasło
Nic nas ze sobą nie łączy ale myślę ze również nic nas nie dzieli, różne ligi więc brak możliwości napotkania na siebie, totalny neutral

rogertrn

Post autor: rogertrn » 05.03.2018, 22:46

Dla mnie, osoby, która w okresie 2006-2010 był w grupie osób, gdzie wchodziliśmy na stadion Tarnovii w trakcie trwania jej meczu i poza grupą dziadków i małolatów nie zastawali nikogo, ewentualnie słyszeli wymówki "trenuje w trampkarzach/juniorach , przyszedłem oglądać mecz" itp to brednie pisane przez udzielających się tutaj "kibiców" Tarnovii są trudne racjonalnie do wytłumaczenia. Nie wspomnę o ilości sytuacji, gdzie patrolowaliśmy okolice stadionu i napotkani kibice wypierali się klubu a dziś czytam wpis jednego z nich, który pamięta, że Ś.P Jerry rozpoczął pracę w ochronie w 2005 roku... Skoro pamiętasz taką sytuację to gdzie byłeś jak chodziłem w koszulce Unii po stadionie Twojego klubu, gdzie był Wasz młyn wtedy ??

Ogólne każdy kibic Tarnovii, który "działał" w tamtych latach obecnie nie ma żadnego moralnego prawa nawet wypowiadać się na tematy kibicowskie.

Pozwolę się odnieść do kilku spraw:
- konfidenci - nie sądzę aby jakakolwiek ekipa w Polsce mogłaby się z Tarnovia równać w tym względzie. Od 2004, kiedy to sytuacja w Tarnowie na dobre się odwróciła przez Waszych konfidentów odsiedziane zostało grube miesiące, posypało się masę wyroków. Co gorsze Ci którzy sprzedawali nie byli automatycznie eliminowani.
- przerzuty - ruch kibicowski na Tarnovii założyli przerzuty z Unii i przez długie długie lata stanowili ścisłą czołówkę Waszej ekipy. Dziś stoicie nad flagą uszytą dla przerzuta (kopałem się z nim po nogach na turnieju Unii, stałem obok na wyjeździe na Hutnik), więc jak wyglądają dzisiejsze Wasze wywody w stronę Unii ?? Osobiście na Unii pamiętam jednego przerzuta - "C" o którego było sporo spin wewnętrznych na Unii, pamiętam jak część kazała mu ściągać koszulkę bodajże po meczu w Żabnie.
- cyganie - przeglądnijcie najpierw zdjęcia Waszego młyna z roku 2004/2005 - pierwsze rzędy, stoi tam niejaki G z swoimi kompanami z baraków... Mam za sobą kilkanaście ładnych sezonów aktywnego kibicowania i do jakiegoś 2014 roku na Unii nigdy cyganów nie widziałem.
- zarzucanie Unii kibiców pracujących w ochronie. Policjanci w Waszej załodze - w tym L, gdzie będąc na służbie nie ukrywał swoich sympatii klubowych i nie jeden chłopak od Nas miał z tego tytułu problemy powinien zamknąć temat. Sławetny lider Waszej zgody z Krakowa był kanarem, czy może coś to przebić ?? Więc może sobie darujcie takie wycieczki.

Jak zrobilibyście przesiew ekip z miast wielkości Tarnowa ze względu na to gdzie kto pracuje, gdzie miał staż w szkole, czy ma w znajomych na fb pedała itd itp to te ekipy ograniczyłyby się do kilkunastu osób. Różnica jest taka, że zrobiliście sobie bagno na skalę krajową i tarnowskie podwórko stało się pośmiewiskiem.

Kibiców Unii proszę o nie wpisywanie się na temat starego Motora - nikomu nie życzę sytuacji w jakiej się znalazł i oby nikt z Nas nie musiał przekonywać się jak to jest i jakby zareagował. Zrobił na Unii bardzo dużo, potem się stało co się stało i trudno, dajcie facetowi spokój.

vector

Post autor: vector » 06.03.2018, 06:01

Czy w tym Tarnowie nie ma ogarniętych osób, które siedziały, grypsowały i znają dobrze zasady? Jak wiadomo dużo z Bajery jest poważane i w środowisku kibicowskim... Więc nie ma co rozkminiać... Ochroniarka ze sklepu nie jest konfidentem i ktoś tam krzyczał o papier... ku*** chłopie a co on robi jak kogoś złapie? To tak samo jak powiedzieć że policjant to nie konfident a jak tak twierdzisz to daj papier? ku*** krzyczycie o papiery, białka itp. a nic pojętego nie macie...

Osaka

Post autor: Osaka » 06.03.2018, 14:05

Przeciez ta Tarnovia od zawsze miala zapedy milicyjne . Wisloka w 94 na meczu Unia- Pogon Lezajsk stracila flage ktora z zawineli im milicjanci . Pozniej na meczu Tarnovia -Wisloka bodajze rok 95/96 w mlynie Tarnovi pojawila sie ta flaga. Wywiesiliscie ja k**** kolami do gory i jeszcze szczyciliscie sie ze ja skroiliscie Wisloce. Co powiecie na to jebane tarnowskie rury ?

kat.

Post autor: kat. » 06.03.2018, 17:01

Nie mierzcie tam w Tarnowie wszystkich swoją miarą, ekipy z mniejszych niz wasze miast jakoś moga trzymać zasady i jechac z frajerstwem mimo ze pogonienie 5 trenujących np w Głogowie będzie bardziej bolesne dla takiego Chrobrego niz pogonienie 15osób np u nas gdzie nikt tego nie odczuje.

Po prostu w miastach derbowych dużo więcej gówna wypływa na wierzch, bo kto ma "monitorować" taki Motor, Lecha czy Chrobrego, pomijając że tam i kwestii przerzutów nie ma. W niewielkich miastach derbowych typu Tarnów wszyscy się znają i tej wiedzy, co kto ma za uszami jest dużo więcej, no i koledzy tutaj popłynęli na publicznym forum... Tarnów ma ogólny kryzys kibicowski, ale już nie przesadzajmy, że to jakaś szczególna enklawa frajerstwa, bo w temacie wyciągane są sprawy z całej niemal historii ruchu kibicowskiego.

w miare obiektywny

Post autor: w miare obiektywny » 19.03.2018, 22:38

kat. pisze:
27.02.2018, 15:58
Zgadza się, zgoda z OKS-em padła z innych powodów,
Jak dobrze pamiętam, to chodziło o to, że dzwoniliście po eskortę jak jechaliście gdzieś na kosza, albo jeszcze w czasach II (dzisiejszej I) ligi. Kojarzy mi się Sosonowiec. Po tym OKS zerwał z Wami zgodę, choć zdaje się, że później jeszcze na chwilę kontakty wróciły.

kat.

Post autor: kat. » 20.03.2018, 10:06

Źle pamiętasz. Zgoda zerwana z inicjatywy Unii, wtedy na Unii do głosu dochodziły osoby, którym z OKS-em było nie po drodze, później był czas "ostrej kosy", później układ o nieagresji.

Coby101

Post autor: Coby101 » 30.03.2018, 08:52

Egon1983 pisze:
25.02.2018, 13:07
Co to jest ku*** Tarnów i dlaczego ta wioska ma własny temat ?
Hehe no bo ku*** ma leszczu

RodowityG

Post autor: RodowityG » 30.03.2018, 09:11

Coby101 pisze:
30.03.2018, 08:52
Egon1983 pisze:
No faktycznie,masz się czym szczycić patrząc na temat tego wątku leszczu

energyy

Post autor: energyy » 30.03.2018, 16:13

Unia dopuściła całkowicie swój sobotni mecz na rzecz wyjazdu z Resovia do Lublina?

Egon1983

Post autor: Egon1983 » 30.03.2018, 17:14

Coby101 pisze:
30.03.2018, 08:52
Egon1983 pisze:
Kim ty ściero jesteś aby się wypowiadać się w moim kierunku bez uprzedniego przedstawienia się ? Klej wary bo z ojcem nie rozmawiasz.

energyy

Post autor: energyy » 03.04.2018, 16:22

ponawiam pytanie o liczbę/zdjęcie z meczu Unia - Podhale N.T. (24.03)
i z sobotniego wyjazdu na Podlasie Biała Podlaska (31.03)

dziadyga

Post autor: dziadyga » 05.04.2018, 17:16

watpie ze doczekasz sie odpowiedzi, wszak do 2 zer w ciagu 2 tygodni (w tym mecz u siebie) ciezko jest sie przyznac

1909kondrad

Post autor: 1909kondrad » 17.04.2018, 13:36

Na Motor też robili mobilizacje 2 tygodnie i cisza po meczu he he

energyy

Post autor: energyy » 18.04.2018, 23:32

Dziś się za to postarali, z relacji wynika, że było ich 70 ale jak to mają w swoim Goebbelsowskim zwyczaju, gdy prawda nie może wyjść na jaw to albo zdjęcie od tyłu 3-4 osobom albo tak jak dziś:
[link]

Trzeba przyznać,że są kreatywni w zakłamywaniu rzeczywistości, ale i my i Wy wiemy ilu was dziś było, j***** Goebbelsi :)

ps. czekam dalej na zdjęcie z wyjazdu na Podlasie, z meczu u siebie z Podhalem i z wyjazdu na Motor, fotkę młyna z dzisiejszego meczu z Avią też Polska chętnie zobaczy :) aaa i jeszcze na to oficjalne oświadczenie Wisłoki która chciała się z nami bić na sparingu które obiecaliście mi pokazać, co z wami panowie?

Kibol007

Post autor: Kibol007 » 19.04.2018, 19:37

No i w ilu pilnowali swój FC Dębno w meczu z Brzeskiem 😂 😂 😂 no bo chyba z tego powodu na Motor nie pojechali? 😉

ODPOWIEDZ