Pozwólcie, że się do tego odniosę bo sprawa dotyczy naszego hymnu, a jest sporo osób, które go kaleczą.stopislamizacjieurop pisze:słowo póki a kiedy w zasadzie w hymnie ma to samo znaczenie ,mnie na przykład w szkole zawsze uczyli póki,i przez lata tak śpiewaliśmy więc niema co sie przypierdalać ja uważam jedno i drugie za poprawne.
Za wikipedią:"Wiele osób przeinacza drugi wers i zamiast ...kiedy my żyjemy... śpiewa ...póki my żyjemy... W oryginalnym tekście Wybickiego i obowiązującym tekście Hymnu jest forma kiedy i tylko ona jest poprawna.
Niepoprawne jest użycie wyrazu póki w znaczeniu zanim, w tym czasie, kiedy, gdyż ogranicza on czas trwania czynności lub stanu wymienionych w zdaniu nadrzędnym do czasu trwania czynności lub stanu, o którym mowa w zdaniu podrzędnym.''
Nie wiem gdzie chodziłeś do szkoły, ale powinieneś wiedzieć, że wśród nauczycieli też zdarzają się idioci.Internet nie kończy się na pejsie, kibiconetowni czy redtubie i można z niego korzystać również w pożyteczny sposób.Tym bardziej, że na naukę nigdy nie jest za późno.

(kochaj mame i Spartak)
Norwegia, SK Brann nowy sektor dla kibiców