Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Bawią mnie te krzyki o usunięcie swojego konta. Skoro nie zamierzasz więcej wchodzić, to co ci za różnica, czy na forum będzie istniało to konto i 8 napisanych z niego postów, czy ono sobie zniknie? Każdy normalny jak postanawia olać to lub inne forum, to po prostu przestaje się logować i pisać, a niektórzy ostentacyjnie beczą c*** wie po co.
-
esyfloresy
Jedna Karta Kibica - jeden bilet. Jak Twój kolega ma Kartę Kibica to jaki problem żeby zamówić z jego konta drugi bilet?tuwimianin. pisze: 17.02.2018, 12:59 Mam pytanie, posiadam kartę kibica Reprezentacji ( niestety musiałem wyrobić ) i czy mogę zamówić 2 bilety ( dla siebie i dla kumpla, który też ma kartę kk ) ?
-
tuwimianin.
Tak żeby się udało mieć miejsca koło siebie, bo pewnie na mecz Koreą ludzie się rzucą po bilety na nowy SŚ.
IGLOOPOL DĘBICA
-
krzycho_ASR
Będzie mały historyczny offtop przy niedzieli. Kto nie chce, niech nie czyta.Jeżeli chodzi o Polskę to sowieccy socjaliści międzynarodowi ufundowali bardziej krwawą okupację niż szwabscy narodowi.
Okupacje sowieckie i niemieckie w latach 39-41 (do Barbarossy) były pod względem terroru i represji rzeczywiście podobne. Jeśli jednak porównamy okupację niemiecką '39-'45 do sowieckiej '44-'56 to ta druga była dla przeciętnego polskiego obywatela bez porównania lżejsza. Też jestem antykomunistą, ale nie zakłamujmy historii.
Nie chcę rozwijać tego OT. Krótko więc w dwóch punktach.
1. Nasze doświadczenia z bolszewią rozpoczęły się jeszcze przed wybuchem II WŚ, dość wspomnieć np. "Operację Polską" NKWD.
2. Z oceną okupacji do 1956 zupełnie się nie zgadzam. Mogę tylko napisać, że na pewno wiele zależało od lokalnych kacyków/władz. tzn. precyzując - nie wiem jak definiować "przeciętnego obywatela", pozostaje kwestia skali bestialstwa o której wspomniałem przytaczając cytat z Pileckiego. Np. z urzędującym w Jaworznie Morelem w pakiecie.
1. Nasze doświadczenia z bolszewią rozpoczęły się jeszcze przed wybuchem II WŚ, dość wspomnieć np. "Operację Polską" NKWD.
2. Z oceną okupacji do 1956 zupełnie się nie zgadzam. Mogę tylko napisać, że na pewno wiele zależało od lokalnych kacyków/władz. tzn. precyzując - nie wiem jak definiować "przeciętnego obywatela", pozostaje kwestia skali bestialstwa o której wspomniałem przytaczając cytat z Pileckiego. Np. z urzędującym w Jaworznie Morelem w pakiecie.
A co tam w komentarzach na Onecie?
Otóż to. Ale to wołanie o usunięcie konta to takie odejście z przytupem,niech wszyscy widzą,że delikwent ma już dosyć tego chujowego towarzystwa. tylko,że jak sam wspomniał,rejestrował się tu już trzeci raz ...Ardian pisze: 17.02.2018, 17:47 Bawią mnie te krzyki o usunięcie swojego konta. Skoro nie zamierzasz więcej wchodzić, to co ci za różnica, czy na forum będzie istniało to konto i 8 napisanych z niego postów, czy ono sobie zniknie? Każdy normalny jak postanawia olać to lub inne forum, to po prostu przestaje się logować i pisać, a niektórzy ostentacyjnie beczą c*** wie po co.
tuwimianin. pisze: 17.02.2018, 12:59 Mam pytanie, posiadam kartę kibica Reprezentacji ( niestety musiałem wyrobić ) i czy mogę zamówić 2 bilety ( dla siebie i dla kumpla, który też ma kartę kk ) ?
Możesz kupić 6 lub 8 biletów o ile dobrze pamiętam. Po zarezerwowaniu miejsc podajesz nr KK swoich kolegów.
-
krzycho_ASR
Jak coś to można przenieść do odpowiedniego działu.
Za okupacji niemieckiej samo bycie Polakiem było zbrodnią*. Każdy, kto wychodził z domu, nigdy nie mógł być pewien, czy do niego wróci. Po wkroczeniu Armii Czerwonej to się zmieniło. Co by o sowietach nie mówić, nikt po '44 roku łapanek na ulicach polskich miast nie urządzał.
*Szczególnie na terenach bezpośrednio przyłączonych do Rzeszy - o Katyniu wie każdy, za to o mordowaniu polskiej inteligencji w Poznańskiem i na Pomorzu (przykładowo Piaśnica jest praktycznie zapomniana) mówi się zdecydowanie mniej.
Dobrze wiesz, o co mi chodziło, więc bez sofistyki proszę :-)nie wiem jak definiować "przeciętnego obywatela"
Za okupacji niemieckiej samo bycie Polakiem było zbrodnią*. Każdy, kto wychodził z domu, nigdy nie mógł być pewien, czy do niego wróci. Po wkroczeniu Armii Czerwonej to się zmieniło. Co by o sowietach nie mówić, nikt po '44 roku łapanek na ulicach polskich miast nie urządzał.
Nie uważam, aby bydlaki z Gestapo szczególnie odstawali w tej kwestii i jako Warszawiak możesz coś o tym wiedzieć.pozostaje kwestia skali bestialstwa
*Szczególnie na terenach bezpośrednio przyłączonych do Rzeszy - o Katyniu wie każdy, za to o mordowaniu polskiej inteligencji w Poznańskiem i na Pomorzu (przykładowo Piaśnica jest praktycznie zapomniana) mówi się zdecydowanie mniej.
-
tuwimianin.
Dzięki za odpowiedź, poprawiłeś mi humor na niedzielę.ANTYpzpn pisze: 18.02.2018, 14:05tuwimianin. pisze: 17.02.2018, 12:59 Mam pytanie, posiadam kartę kibica Reprezentacji ( niestety musiałem wyrobić ) i czy mogę zamówić 2 bilety ( dla siebie i dla kumpla, który też ma kartę kk ) ?
Możesz kupić 6 lub 8 biletów o ile dobrze pamiętam. Po zarezerwowaniu miejsc podajesz nr KK swoich kolegów.
IGLOOPOL DĘBICA
Racja.Foxx pisze: 18.02.2018, 11:552. Z oceną okupacji do 1956 zupełnie się nie zgadzam. Mogę tylko napisać, że na pewno wiele zależało od lokalnych kacyków/władz. tzn. precyzując - nie wiem jak definiować "przeciętnego obywatela", pozostaje kwestia skali bestialstwa o której wspomniałem przytaczając cytat z Pileckiego. Np. z urzędującym w Jaworznie Morelem w pakiecie.
Święty spokój mieli jedynie ci którzy popierali władzę ludową i nie mieli nic wspólnego z podziemiem niepodległościowym.Ci co popierali stalinowskie władze to taki odpowiednik folksdojczy za okupacji niemieckiej.Oni też mieli święty spokój.
Byłeś w ZOMO byłeś w ORMO teraz jesteś za Platformą...
Łapanek nie, bo mieli konkretne dane kto jest zagrożeniem. Setki tysięcy obywateli zostało wywiezionychkrzycho_ASR pisze: 18.02.2018, 14:22 Jak coś to można przenieść do odpowiedniego działu.Dobrze wiesz, o co mi chodziło, więc bez sofistyki proszę :-)nie wiem jak definiować "przeciętnego obywatela"
Nie uważam, aby bydlaki z Gestapo szczególnie odstawali w tej kwestii i jako Warszawiak możesz coś o tym wiedzieć.pozostaje kwestia skali bestialstwa
-
Aspirant_Wojtek
Czy kibice Lechii z materiału pod napięciem byli na prawdę kibicami Lechii?
Już nieaktywny.
A czy ekipka od nazi torcika naprawdę była nazistami?? Oczywiście, ze nie. Prowokacja tvnu. Wtedy tez było prowo.Aspirant_Wojtek pisze: 18.02.2018, 19:32 Czy kibice Lechii z materiału pod napięciem byli na prawdę kibicami Lechii?
Ja natomiast slyszalem ze to byla ekipa Lechii...udzielajacego wywiadu zjadla trema i wyszlo to dosc kiepsko
Zostaw go, młody jest. Poza tym nie rozbawiło Cię to co napisał?:)ACABeczek1488 pisze: 18.02.2018, 20:41Ty sam jesteś prowokacja ananasku. To osoby decyzyjne na Lechii, niektóre do dziś aktywne wiec nikt tu nie bedzie ci rzucał ksywami ale sam fakt zadania takiego pytania nienajlepiej o tobie świadczy, to osoby powszechnie znane w środowisku.Pazdzierz pisze: 18.02.2018, 20:25A czy ekipka od nazi torcika naprawdę była nazistami?? Oczywiście, ze nie. Prowokacja tvnu. Wtedy tez było prowo.Aspirant_Wojtek pisze: 18.02.2018, 19:32 Czy kibice Lechii z materiału pod napięciem byli na prawdę kibicami Lechii?
-
Aspirant_Wojtek
Ad Pazdzierz : pytanie było skierowane do osób znających odpowiedź.
Ad ACABcostam: Jeżdżę na mecze od sezonu 2007, interesuje mnie moje podwórko, nie czuje potrzeby znać Lechistów z imienia i nazwiska, mimo nadkumatej odpowiedzi dziękuję za nią
Ad Żyrardów: no zgredem nie jestem, a forma zdania taka miala być. ;)
Ad ACABcostam: Jeżdżę na mecze od sezonu 2007, interesuje mnie moje podwórko, nie czuje potrzeby znać Lechistów z imienia i nazwiska, mimo nadkumatej odpowiedzi dziękuję za nią
Ad Żyrardów: no zgredem nie jestem, a forma zdania taka miala być. ;)
Już nieaktywny.
Co na tą przyśpiewkę Motoru jego zgoda z Chełmianki Chełm czy układowicz z Łęcznej?
https://www.youtube.com/watch?v=SgltgpHtoH4
Motorowcy w tej przyśpiewce sugerują ze ich na wschodzie nie ma
https://www.youtube.com/watch?v=SgltgpHtoH4
Motorowcy w tej przyśpiewce sugerują ze ich na wschodzie nie ma
odpowiem ci jak powiesz z jakiej ekipy jestes
mahomet to pedofil. AVE BMH
Kurza wagina jest chyba kibicem wszystkich klubów, bo wypisywał te swoje pierdolenia w wielu miejscach. Kiedy na tym forum pruł d*** do Legii równocześnie na naszym forum brylował jako Klamot1916 udając legionistę. Internetowy szczur, który myśli, że jest jakimś mentorem i będzie mówił co wolno, a czego nie wolno.
Nurtuje mnie jedno pytanie. W jaki sposób rozliczane są tranzakcje narkotykowe na dużą skalę? Bo na filmach jest zawsze że walizka z pieniędzmi, a zastanawiam się czy też przelewy wchodzą w gre? Urabura może ty wiesz? Podobno znasz kilku gangsterów. Ja w tej kwestii można powiedzieć że jestem jaroszem, i brzydzę się narkotykami i ich handlem, no ale kibice w ten sposób zarabiają więc chce wiedzieć.
M. od dłuższego czasu siedzi. Chłopak ze starego chełmu też chyba siedzi? Miał bodajże 2 braci o podobnych gabarytach. I nie były to chyba osoby decyzyjne. Zresztą nie ważne. Jakie to ma znaczenie? Komentujcie kolejke a nie jakieś pierdoły sprzed 15 latACABeczek1488 pisze: 18.02.2018, 20:41Ty sam jesteś prowokacja ananasku. To osoby decyzyjne na Lechii, niektóre do dziś aktywne wiec nikt tu nie bedzie ci rzucał ksywami ale sam fakt zadania takiego pytania nienajlepiej o tobie świadczy, to osoby powszechnie znane w środowisku.Pazdzierz pisze: 18.02.2018, 20:25A czy ekipka od nazi torcika naprawdę była nazistami?? Oczywiście, ze nie. Prowokacja tvnu. Wtedy tez było prowo.Aspirant_Wojtek pisze: 18.02.2018, 19:32 Czy kibice Lechii z materiału pod napięciem byli na prawdę kibicami Lechii?
Jestem ciekaw jak zachowają się kibice Hutnika, Jak wiadomo zgoda z Magdeburgiem. Jak każdy zauważył trwa akcja German Death Camps, Jestem ciekaw czy też taki transparent zawiśnie na wyjazdach i meczach na Suchych Stawach.
Tera to bitcoinami sie płaci. Chociaż ci starsi gangsterzy preferują gotówkę. Wyłapali ostatnio kilku i sporo gotówki w mieszkaniach znaleźli.mmm1 pisze: 24.02.2018, 13:13 Nurtuje mnie jedno pytanie. W jaki sposób rozliczane są tranzakcje narkotykowe na dużą skalę? Bo na filmach jest zawsze że walizka z pieniędzmi, a zastanawiam się czy też przelewy wchodzą w gre? Urabura może ty wiesz? Podobno znasz kilku gangsterów. Ja w tej kwestii można powiedzieć że jestem jaroszem, i brzydzę się narkotykami i ich handlem, no ale kibice w ten sposób zarabiają więc chce wiedzieć.
Myślę, że zanim wystartuję liga w której gra Hutnik (chyba 4) to już na stadionach będzie po tej akcji transparentowej o Niemieckich obozach, więc powinni zgrabnie obejść tą niezręczną dla nich sytuacje :DPierre89 pisze: 24.02.2018, 14:28 Jestem ciekaw jak zachowają się kibice Hutnika, Jak wiadomo zgoda z Magdeburgiem. Jak każdy zauważył trwa akcja German Death Camps, Jestem ciekaw czy też taki transparent zawiśnie na wyjazdach i meczach na Suchych Stawach.
Gdyby Ruch miał takie jaja jakie posiadał do roku ok. 2005 to pewnie zobaczyliyście tam transy z nazwami polskich obozów śmierci. Po dzisiejszych gangstacipach wchodzących w d*** połowie tego kraiku dla kasy, nie ma się co tego spodziewać...
Kibice jakich klubów mieli sprawy za trzymanie sektorówki (pod kątem art. 57a ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych)? Raków? Kto jeszcze?
https://imprezymasowe.eu - blog o prawnych aspektach imprez masowych
-
storczyk88
Przypadkiem nie Chrobry? Niech ktoś mnie poprawi jeśli się mylę, ale wiele spraw za bzdury mieli z pewnością.
-
walka__o_przetrwanie
Akurat teraz RAŚ odwołuje się do Polskich obozów koncentracyjnych po 1945 roku. To chyba dobrze, że Ruch z tym nie sympatyzuje i się pod tym nie podpisuje. Czy dla ciebie to jest dramat zgaszony pecie ?BLUEMAN pisze: 24.02.2018, 22:08 Gdyby Ruch miał takie jaja jakie posiadał do roku ok. 2005 to pewnie zobaczyliyście tam transy z nazwami polskich obozów śmierci. Po dzisiejszych gangstacipach wchodzących w d*** połowie tego kraiku dla kasy, nie ma się co tego spodziewać...
-
walka__o_przetrwanie
Polskich w cudzysłowie oczywiście bo Polskie one nie były.
http://youtube.com/watch?v=1oXlCiT9f3o
http://youtube.com/watch?v=1oXlCiT9f3o
-
krzycho_ASR
W tych "polskich" obozach ginęli również Polacy walczący z sowieckim ścierwem, które zalało Polskę po '44 roku. Ślązakowski szowinizm prezentowany przez RAŚ woli o tym nie pamiętać.BLUEMAN pisze: 24.02.2018, 22:08 Gdyby Ruch miał takie jaja jakie posiadał do roku ok. 2005 to pewnie zobaczyliyście tam transy z nazwami polskich obozów śmierci. Po dzisiejszych gangstacipach wchodzących w d*** połowie tego kraiku dla kasy, nie ma się co tego spodziewać...
Nasze sprawy cały czas sie toczą na dzień dzisiejszy ok 80 spraw w tokustorczyk88 pisze: 25.02.2018, 07:58 Przypadkiem nie Chrobry? Niech ktoś mnie poprawi jeśli się mylę, ale wiele spraw za bzdury mieli z pewnością.
CHROBRY GŁOGÓW!
-
walka__o_przetrwanie
Wydaje mi sie , że jemu chodziło o to, że by chciał jakąś akcje Ruchu typu Oświęcim, Treblinka, Stutthof itp to były POLSKIE OBOZY ŚMIERCI. Z tymi Polskimi obozami koncentracyjnymi po 45 roku to ode mnie wstawka bo RAŚ i ich lider Jorg Gorzelik mocno to ostatni lansują. A tak offtopic to co do ich lidera, Jorga Gorzelika:jeden z jego dziadków był powstańcem śląskim, drugi natomiast komisarzem plebiscytowym. Obaj w czasie plebiscytu opowiadali się za przyłączeniem tych ziem do państwa polskiego. Dziadek (ze strony ojca) był oficerem w Wojsku Polskim, członkiem Związku Walki Zbrojnej, więźniem Auschwitz i Dachau. Po II wojnie światowej został osadzony w zakładzie karnym na 2 lata za szkalowanie władz PRL.krzycho_ASR pisze: 25.02.2018, 10:11W tych "polskich" obozach ginęli również Polacy walczący z sowieckim ścierwem, które zalało Polskę po '44 roku. Ślązakowski szowinizm prezentowany przez RAŚ woli o tym nie pamiętać.BLUEMAN pisze: 24.02.2018, 22:08 Gdyby Ruch miał takie jaja jakie posiadał do roku ok. 2005 to pewnie zobaczyliyście tam transy z nazwami polskich obozów śmierci. Po dzisiejszych gangstacipach wchodzących w d*** połowie tego kraiku dla kasy, nie ma się co tego spodziewać...
-
bez-napinki
Nie ostatnio i nie polskie obozy, tylko głównie chodzi o polski obóz koncentracyjny Zgoda w Świętochłowicach.
-
walka__o_przetrwanie
No nie do końca bo te świry lansują tezę o polskich obozach koncentracyjnych w Świętochłowicach,Jaworznie, czy w Mysłowicach oraz dziesiątki pomniejszych obozów, lokalizowanych, na ogół, w pobliżu dużych zakładów przemysłowych. Jeśli dodamy do tego Oświęcim, Majdanek itp. To tylko trzeba się zarumienić ze wstydu i przeprosić ofiary. Ci Polacy to pierwsi ludobójcy Europy, teraz rozumiem ten żal i pretensje do Ruchu Bluemana. Czemu oni tego nie chcą pokazać !
-
PędzącaParówa
Avia? w niedawnym numerze TMK można chyba było przeczytać w relacji jeśli dobrze pamiętampijzemna pisze: 24.02.2018, 23:45 Kibice jakich klubów mieli sprawy za trzymanie sektorówki (pod kątem art. 57a ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych)? Raków? Kto jeszcze?
-
brunobannani
koncentracyjny a zagłady to cos innego, polskim obozem koncentracyjnym była Bereza Kartuskabez-napinki pisze: 25.02.2018, 11:11 Nie ostatnio i nie polskie obozy, tylko głównie chodzi o polski obóz koncentracyjny Zgoda w Świętochłowicach.
s
nawiązując do nazwy tematu (gdyby ktoś nie zrozumiał nazwy tematu i się spinał)
Mnie trapi od dawna, dlaczego przy odpalaniu rac 90 % osób macha nimi jak na tratwie ratunkowej na morzu podczas wypadku. O wiele lepszy efekt daje raca która jest trzymana w miejscu niż machana od górdy do dołu - to tylko moje zdanie, ale nie wiem skąd pojawiła się ta moda w latach 90 race od zawsze każdy trzymał w miejscu i dawało to o wiele lepszy efekt niż machanie
Mnie trapi od dawna, dlaczego przy odpalaniu rac 90 % osób macha nimi jak na tratwie ratunkowej na morzu podczas wypadku. O wiele lepszy efekt daje raca która jest trzymana w miejscu niż machana od górdy do dołu - to tylko moje zdanie, ale nie wiem skąd pojawiła się ta moda w latach 90 race od zawsze każdy trzymał w miejscu i dawało to o wiele lepszy efekt niż machanie
post wyżej to w pół żart - TOLL - łykacie, ale przynajmniej podzieli się to na ekipy i coś rozrusza
:
-
Zupełnie Zielony.
Pozwolę nie zgodzić się z tobą. W latach 90tych ilośc rac na stadionach była bardzo znikoma, wręcz jednostkowa więc taka strategia się sprawdzała i była bardzo efektowna dla oka. Blask światła który ogarniał odpalającego i okolice + komin dymu. Teraz gdy race pali się w dużych ilościach i przede wszystkim blisko siebie, wszystko się zlewa a po chwili widac już tylko zadymienie i malutkie punkciki światła (u otworu). W tym wypadku znacznie lepiej to wygląda jeśli manewruje sie racą ponieważ światło jest bardziej widoczne i jest w ruchu, co skutkuje jego znacznie większą widocznością. Tak więc, takie działanie znacznie zyskuje na pirotechnicznym widowisku.
Za stary już jestem na internetowych bajarzy tworzących alternatywną rzeczywistość!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!
-
Noga z Familoka
Czy Damian Janikowski (zawodnik mma) jest związany ze Śląskiem Wrocław,?
Janikowski to zapaśnik Śląska. Gdzieś śmigało jego zdjęcie w bluzie Śląska i z bejzbolem, okraszone jakimś artykułem(chyba wybiórcza). Nigdy aktywnym kibicem nie był, pare razy pojawił się na Oporowskiej, nie wiem jak na nowym stadionie.