Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

pr1982

Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko

Post autor: pr1982 »

Hollatyaboy1948 pisze: 13.02.2018, 16:06
trolo pisze: 13.02.2018, 15:59 "Tylko 496 biletów otrzymali kibice @GornikZabrzeSSA na mecz z @PiastGliwiceSA "
czy ktoś może wie dlaczego tylko tylee ?
Ponieważ jest to REGULAMINOWE 5% ???
iparts.pl
krystalicznieczysta2

Post autor: krystalicznieczysta2 »

Jak porównać koalicję GKS/Banik w konfrontacji Góral/Żylina? Dlaczego Trnawa kiedyś układ Gieksy nie jest już nim? ?(okoliczności)?

Jak wygląda sprawa w temacie Banika. Ostrawa to miasto, gdzie jest granica Śląsk Cieszyński i Morawy. Jak to ma się do tożsamości kibicowania i ludzi jeśli chodzi o Banik? Uważają się za Ślązaków czy Morawian?
Emigrancik spoRtowy

Post autor: Emigrancik spoRtowy »

Znalazłem w necie info o dzisiejszej walce Dynamo Kijów kontra Banik i GKS . Wygrana Ukraińców . Po 17 osób ? Ktoś z Gieksy potwierdzi info !
KKS1

Post autor: KKS1 »

Na FB byl taki opis :

Przy okazji meczu Dynama Kijów w LE zostaje rzucona rękawica naszej zgodzie przez grupę Terror Family, bez kalkulacji przystajemy na propozycje 20x20 i udajemy się do stolicy Węgier. Wystawiamy ponownie młody skład CHzB&mPNG (do 93). Ostatecznie bijemy się po 17 (problem z wizami Ukraińców). Po półtora minuty twardej walki z pojedynku zwycięsko wychodzi Dynamo Kijów.
Do następnego!
GieKSa&BANIK!
bez-napinki

Post autor: bez-napinki »

Ja natomiast nie spotkałem się z żadną niechęcią w naszą stronę - od Czechów.
Hollatyaboy1948

Post autor: Hollatyaboy1948 »

pr1982 pisze: 14.02.2018, 10:54
trolo pisze: 13.02.2018, 15:59 "Tylko 496 biletów otrzymali kibice @GornikZabrzeSSA na mecz z @PiastGliwiceSA "
czy ktoś może wie dlaczego tylko tylee ?
Ponieważ jest to REGULAMINOWE 5% ???
to że jest to regulaminowe 5 % to ja doskonale wiem , tylko chce wiedzieć co dokładnie koleżankom nie leży że akurat na mecz "derbowy" przyznali Górnikowi tylko tyle biletów , sami nie wykorzystali pełnej puli w Zabrzu , a tu robią jakieś ograniczenia i przyznają tylko 500 biletów bez 4
Emigrujacy

Post autor: Emigrujacy »

jo tam juz robia 2lata na Czechach i powiym Wom ze jest to przyjazny Narod...Nie dostrzeglech niecheci do Polokow...nie lubią fest WIETNAMCÓW
obiektywnyFAN

Post autor: obiektywnyFAN »

To bzdura, ze Czesi nie lubia Polakow ...
blakuś

Post autor: blakuś »

to że jest to regulaminowe 5 % to ja doskonale wiem , tylko chce wiedzieć co dokładnie koleżankom nie leży że akurat na mecz "derbowy" przyznali Górnikowi tylko tyle biletów , sami nie wykorzystali pełnej puli w Zabrzu , a tu robią jakieś ograniczenia i przyznają tylko 500 biletów bez 4
Bo sektor u nich ma 980 ileś miejsc, po stracie flag wiadome było że będa robić wszystko aby nam utrudnić wejście, a jak nie wejscie to oglądanie meczu. Bo wiesz jak to wygląda: na meczu domowym wroga było więcej od Ciebie w młynie albo by wieszali Twoje barwy.
UraBuraSzefPodwura

Post autor: UraBuraSzefPodwura »

A lubia nas w Hiszpanii,Portugalii i Wloszech bo zamierzam sie wybrac na wakacje do tych krajow?
wezstoperan

Post autor: wezstoperan »

Trza się cieszyć, że jest chociaż te 500 biletów, a nie kolejny "remont" w okolicach sektora gości, zaplanowany akurat na dzień meczu z Górnikiem.
Hollatyaboy1948

Post autor: Hollatyaboy1948 »

UraBuraSzefPodwura pisze: 15.02.2018, 14:36 A lubia nas w Hiszpanii,Portugalii i Wloszech bo zamierzam sie wybrac na wakacje do tych krajow?
podbijam pytanie wybieram sie na wakacje Grecja , Chorwacja albo Czarnogóra , myślałem też o Albanii czy tam nas lubią i jakim stosunkiem pałają do nas ?
Glivitzky1945

Post autor: Glivitzky1945 »

blakuś pisze: 15.02.2018, 14:22
Bo sektor u nich ma 980 ileś miejsc, po stracie flag wiadome było że będa robić wszystko aby nam utrudnić wejście, a jak nie wejscie to oglądanie meczu. Bo wiesz jak to wygląda: na meczu domowym wroga było więcej od Ciebie w młynie albo by wieszali Twoje barwy.
Taa, bo prezesikow obchodza takie rzeczy, ze ktos komus flagi skroil to w odwecie wpuszcza was mniej haha pewnie poszlo pismo od jakiegos wojewody czy innego komendanta, ze albo tyle i tyle biletow albo wymysla jakis powod zeby wogole nie wpuscic a wy teraz bedziecie teorie siac, ze to nasi decyzyjni zarzad blagali o zmniejszenie wam puli.
_Southern_Poland_

Post autor: _Southern_Poland_ »

bez-napinki pisze: 15.02.2018, 09:44 Ja natomiast nie spotkałem się z żadną niechęcią w naszą stronę - od Czechów.
Ja też nie. CO więcej, kiedyś, pewien młody pepik wyszedł z bardzo długiej kolejki ( czekał na poczcie) aby pokazać nam drogę, potem musiał stac z kolejce od nowa.
Kato_wice

Post autor: Kato_wice »

_Southern_Poland_ pisze: 16.02.2018, 07:40
bez-napinki pisze: 15.02.2018, 09:44 Ja natomiast nie spotkałem się z żadną niechęcią w naszą stronę - od Czechów.
Ja też nie. CO więcej, kiedyś, pewien młody pepik wyszedł z bardzo długiej kolejki ( czekał na poczcie) aby pokazać nam drogę, potem musiał stac z kolejce od nowa.
Niesamowita opowiesc, chyba sie poplaczemy.
_Piast1945

Post autor: _Piast1945 »

Kato_wice pisze: 16.02.2018, 07:51
_Southern_Poland_ pisze: 16.02.2018, 07:40
Niesamowita opowiesc, chyba sie poplaczemy.
To trzeba gdzies zapisac opowiesc roku hahaha
Celownik

Post autor: Celownik »

PGliwice pisze: 16.02.2018, 15:00
Czeskie Wojsko liczyło wtedy około 100 000 zołnierzy, z naszej strony było ich około 400 000. Stalin zakazał obu stronom konfliktu zbrojnej interwencji. Naszej wojsko było pod czeską granicą, wjechalibyśmy w nich jak w masło. Nieprawdą jest też że zabili wielu polaków. Poczytaj najpierw co się działo w 38.
To może Ty poczytaj co działo się w 1919-20 ?
nopain

Post autor: nopain »

Jak to jest że uszol konfident co tydzień bawi się w klubie ocean w tarnowskich górach razem z torcidą piekary śląskie i tarnowskie góry? Może glwtrcd odpowiesz bo widzę że jesteś aktywny na forum, albo inni kumaci z górnika?
Stary Wyjazdowicz

Post autor: Stary Wyjazdowicz »

astar pisze: 16.02.2018, 17:43
glwtrcd pisze: 16.02.2018, 16:08
Gladiators1964 pisze: 16.02.2018, 15:25 k******* z gliwic wypierdalac z tymi bzdurami na pudelka albo inne gowno, cwele rozjebaly cały temat swoim historycznym bełkotem.

Lepiej odpowiedzieć czemu dalej ogarnia wasza bande k**** oficjalny konfident rozjebany Kolan a nie k**** o jakichs Czechach no żebyście zdechli
Bo niema Kolana tam pogonic z Makota im wyszlo znim im niewyjdzie.
Zreszta dlanich on jest dalej charakterny c*** tam ze sie rozjebal.
A co do kometarzy to serio ku*** historycy tu dupni znalezli
Przynajmniej maja cos w glowach, niedouki jebane z Katowic i Zabrza.
Ty taki wykształcony ?? z Gliwic....pewnie pochodzisz gdzieś z kresów dojebany uczony się znalazł..
(.)(.)

Post autor: (.)(.) »

Przytoczona historia Zaolzia i Śląska Cieszyńskiego jest wynikiem ostatniego popisu Katowic i Banika oraz podejścia tym samym Czechów do Polaków zamieszkałych na terenach przygranicznych.
Jakież to żale sprawiły, że hanysy zaczynają wyzywać od uczonych nie mając argumentów na konstruktywną polemikę?
Można by rzec, iż układy z Czechami to jak wąchanie się z ruskimi.
Gogglebox

Post autor: Gogglebox »

Gladiators1964 pisze: 17.02.2018, 11:45 ku*** to jest jakiś kabaret, jebane konfidenty z gliwic sie licytuja ktory bardziej wyksztalcony. Wy k**** jebane wypierdalac do szkoly z takimi gadkami tu każdego bardziej interesuje czemu KOLAN oficjalna ku*** dalej was ogarnia??

Kondony z Jastrzębia takie charakterne a nie przeszkadza im ze szef Piasta to rozjebany frajer którego nie ma kto pogonić?

Radzionków w parę chwil był wyklęty w całej Polsce, te k**** z Piasta trzymają gorszych frajerów u steru oficjalnych rozjebusow i co cala charakterna Polska ma wyjebane, wszyscy ich gonili az znalezli Jastrzębie gdzie konfidenci są mile widziani patrz Indian.

Obie te kurewskie ekipy powinny być jebane sprzetem za to swoje kurestwo a ci co to tolerują to takie same k****
Każda ekipa ma swoje "grzechy" za uszami a zauważyłem że ostatnimi czasy dana ekipa jest tym bardziej "frajerska" czym bardziej lokalny rywal chce to udowodnić przez internet.
neutralnyoldboj

Post autor: neutralnyoldboj »

Rów w końcu usprawiedliwienie na sprzęt znalazł bo ktoś się w Jastrzębiu rozjebał 11 lat temu. Brawo fan clubiku :)
Gogglebox

Post autor: Gogglebox »

Akurat bym się kłócil z Tobą czy tak rzeczywiście jest ze w tych ekipach co padły w moim poście tak jest a wymieniłem je przypadkowo nie zastanawiając się wiele . Czy w takiej Cracovia nie ma ludzi co są delikatnie mówiąc wątpliwi a widywane są na meczach w Gdyni i czy na Polonia też tak rzeczywiście jest do końca cacy. I tak jak pisałem w każdej ekipie znajdą się jakieś kwiatki.
Karolek79

Post autor: Karolek79 »

ryskar pisze: 17.02.2018, 18:00 Gladiator k**** bita wymień jednego rozjebusa który się pojawia na GKSie Jastrzębie. Indian dawno został pogoniony. W jednym się z Tobą zgadzam, na Nas możecie ustawić się tylko ze sprzętem bo strach wam inaczej nie pozwala.
Jak ROW przyjechal do was bez sprzetu to ze strachu tratowaliscie sie na wzajem przy ucieczce...
A ucieczke z ustawki pamietasz ? Tylko wasza zgoda zostala pogadac ha ha
KomisGier

Post autor: KomisGier »

Bedzie afera na dniach: przyszła rakieta z kryminału. KMWTW.
Pozdro dla kumatych.
ATM1920

Post autor: ATM1920 »

Ile Gornik dostal biletow na Slask?
Skazitelny

Post autor: Skazitelny »

ATM1920 pisze: 19.02.2018, 12:58 Ile Gornik dostal biletow na Slask?
Zapewne tyle ile klatka ma, czyli coś ~3200.
andi

Post autor: andi »

Hallo! Mam pytanie do kogos z Gornika .Chodzi o flage Mloda Torca jest ona zwiazana z konkretna dzielnica ?
19sebus48

Post autor: 19sebus48 »

Górnik dostal 2400 biletów
Flaga młoda Torca należała do młodszych (wtedy) roczników na Górniku,ta jest reedycję, ponieważ stara była zniszczona
lordfisher

Post autor: lordfisher »

Dzięki staraniom fanów 14-krotnych mistrzów Polski już niebawem dojdzie do meczu dwóch zaprzyjaźnionych klubów.

Nie ulega wątpliwości, że będzie to jedno z ważniejszych wydarzeń związanych z 70. urodzinami Górnika Zabrze. 24 marca o godzinie 19.48 - jest to oczywiście związane z datą powstania naszego klubu - zostanie rozegrany mecz między 14-krotnym mistrzem Polski i Hajdukiem Split. Data ogłoszenia tej informacji też nie jest przypadkowa, bowiem dokładnie dziś mijają dwa lata od dnia, w którym Górnik i Hajduk połączyła oficjalna zgoda. Zorganizowanie takiego meczu od dawna było marzeniem fanów. Dziś mamy już pewność, że dzięki ich staraniom zostanie ono zrealizowane.

Bilety będą dostępne w sprzedaży od środy 21 lutego. Cennik poniżej.

Zapowiada się więc wspaniałe święto kibiców obu klubów, tym bardziej, że spodziewamy się przyjazdu do Zabrza ponad 1000 fanów z Chorwacji. Pełny stadion im. Ernesta Pohla? Jesteśmy przekonani, że tak właśnie będzie.

Tym bardziej, że Hajduk to firma licząca się na piłkarskiej mapie Europy i jeden z najbardziej zasłużonych klubów byłej Jugosławii. Siedem mistrzostw tego nieistniejącego już kraju robi wrażenie. Podobnie jak 11 tytułów wicemistrzowskich i 9 wywalczonych pucharów kraju. W niepodległej Chorwacji Hajduk osiem razy wywalczył mistrzostwo, po sześć razy Puchar i Superpuchar Chorwacji.

Historia klubu sięga 13 lutego 1911 roku, a nazwa wywodzi się od hajduków, którzy walczyli z imperium osmańskim. Hajduk dwa razy grał w półfinałach europejskich pucharów – z Leeds i Tottenhamem. Dwa razy występował też w ćwierćfinale Pucharu Mistrzów. Jesienią ubiegłego roku walczył z Evertonem o prawo gry w Lidze Europy, a w trwającym sezonie zajmuje drugie miejsce w ligowej tabeli. Nie trzeba naszym kibicom przypominać, że kibice Hajduka jednoczą się pod nazwą TORCIDY.

https://www.gornikzabrze.pl/aktualnosci ... esta-pohla
lordfisher

old[Z] pisze: 20.02.2018, 17:45 Pytanie do kogoś z Górnika. To prawda, że będziecie grali, jakoś niedługo z Hajdukiem? Mecz u Was, czy gdzueś indziej? Jeżeli u Was, to można bez problemu kupić bilet?
po[Z]dro od starej zgody
Patrz post powyżej...
1.3.1.2. 100%

Post autor: 1.3.1.2. 100% »

old[Z] pisze: 20.02.2018, 17:45 Pytanie do kogoś z Górnika. To prawda, że będziecie grali, jakoś niedługo z Hajdukiem? Mecz u Was, czy gdzueś indziej? Jeżeli u Was, to można bez problemu kupić bilet?
po[Z]dro od starej zgody
Witaj!Oldi jestem starej daty i bilet zawsze zakupuję w kasie,ale na kup bilet czy jakoś tak na pewno dasz radę zakupić.I najważniejsze jeżelibyś się wybierał na to spotkanie to się radzę pospieszyć.Pozdro z Zabrza!
lordfisher

sprzedaż biletów będzie na pewno przez tę stronę:
https://bilety.arenazabrze.pl/

trzeba się tam zarejestrować i można wygodnie kupować bilety przez neta.
whiskey

Post autor: whiskey »

nikt z nich
czeRwionkaCzuchów

Post autor: czeRwionkaCzuchów »

WitamWitam chcialem sie przywitac.Na forum zagladam od 2007 roku a dopiero teraz sie postanowilem zarejestrowac

Ruch Chorzów gmina Czerwionka-Leszczyny Hooligans
Gerrarrd

Post autor: Gerrarrd »

czeRwionkaCzuchów pisze: 21.02.2018, 23:14 WitamWitam chcialem sie przywitac.Na forum zagladam od 2007 roku a dopiero teraz sie postanowilem zarejestrowac

Zejdź na ziemię.
czeRwionkaCzuchów

Post autor: czeRwionkaCzuchów »

Z czym mam zejść?
Unigrunt

Post autor: Unigrunt »

http://zzyciafanatyka.pl/index.php/2018 ... ti-gieksy/ PATOLOGII CIĄG DALSZY MENEL FANS K.S RUCH
tradizione

Post autor: tradizione »

Przecież to żadna nowość niemcy już od dawna atakują polskie grafy. Najpierw macają się ze Slovanem, póżniej go odpulają teraz znów się macają, pojawiają się na meczu Brno(ekipy ktora ma Polaków za "żydów"), a teraz malują swasty czy też zaczynają macać dupe z lewackim BVB, przecież oni to gorsze ścierwo od antify. Przecież chorzów to najbrzydsze miasto na Śląsku, więc frustracja się wylewa.
Fakoff

Post autor: Fakoff »

czeRwionkaCzuchów pisze: 21.02.2018, 23:14 WitamWitam chcialem sie przywitac.Na forum zagladam od 2007 roku a dopiero teraz sie postanowilem zarejestrowac

Rozumiem, że jesteś jednoosobową bandą chuligańską?
ODPOWIEDZ