Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

syntinowy

Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

Post autor: syntinowy »

Panowie ja od Januszy więc wybaczcie pytanie, ale czy mógłby ktoś napisać co czerwone końcówy i z kim zrobili we Francji?
iparts.pl
Królewska Dzielnica

Post autor: Królewska Dzielnica »

Jeździ na kadrę uwierz mi, ale nie lansuje się tak jak wy. Wiadomo, że każdy teraz jest cięty na koalicję (co wy wykorzystujecie pokazując się nad wyraz na kadrze) i nikt nie będzie wychylał się w pojedynkę na kilkanaście ekip.
Red power

Post autor: Red power »

Patologia z Lksu pręży muskuły bo obok Lech i reszta kibicowskiej Polski. Dziś nikt do Łodzi nie jedzie to na kadrę się nie wybierają choc mecz odbywa się w "ich" mieście.
1925

Post autor: 1925 »

Ukochane Miasto pisze: 06.10.2017, 10:44 a ja mam pytanie do Łksiaków ..
jak to było z waszą zgodą ze Śląskiem , bo pamiętam że to była bardzo mocna sztama i w sumie duża sensacja jak się ta zgoda skończyła..
Kto pierwszy zrobił ciach ?
Ostatnio z kumplem sobie gadaliśmy na tematy zgód i tak nam się przypomniała wspólna podróż incognito ze Śląskiem wracającym z meczu Widzewa . Wy ich wspieraliście i pamiętam tylko że w pociągu (oczywiście rejsówka) mówiłem po cichu zdrowaśki żeby nas nie z rozkminili ,takich zakazanych mord to w życiu nie widziałem :-/
był sobie mecz i teraz wybacz ale nie pamiętam czy Ślęza - RTS czy Śląsk - RTS .... był tam w każdym razie Śląsk. Ktoś odpowiedzialny na tym meczu za doping zarzucił pociski na ŁKS gdzie Wasi wyjazdowicze przekazali to Nam ( nie było wtedy jeszcze takiego hardcoru na ostro jak teraz ). Poszły ze strony ŁKS-u telefony do Wrocławia celem potwierdzenia tych informacji i na nast meczu zgoda padła. Tak to pamietam - jak cos przeoczylem to przepraszam ale to juz ponad dwie dekady temu
NoName1918

Post autor: NoName1918 »

Oj PANY ręce opadają...
A jak by tak oczywiście czysto teoretycznie u 21 grało dzisiaj na stadionie ŁKS-u to Widzew by się wybrał? Oczywiście to pytanie retoryczne..
Abr1908

Post autor: Abr1908 »

Red power pisze: 06.10.2017, 11:28 Patologia z Lksu pręży muskuły bo obok Lech i reszta kibicowskiej Polski. Dziś nikt do Łodzi nie jedzie to na kadrę się nie wybierają choc mecz odbywa się w "ich" mieście.
Patologia ze Starego Miasta,Grembacha czy innej Grabowaj najechała by ŁKS przynajmniej w 2 tys. Gdoby podobny mecz odbywał się u nas.Wiadomo.
Puki co taki mecz nam nie grozi.Wielka szkoda ze cala Polska nie zobaczy co potrafią robic na wrogim terenie najlepsi i najwięksi fani reprezentacji... młodzieżowej
ktotamwie1

Post autor: ktotamwie1 »

NoName1918 pisze: 06.10.2017, 11:49 Oj PANY ręce opadają...
A jak by tak oczywiście czysto teoretycznie u 21 grało dzisiaj na stadionie ŁKS-u to Widzew by się wybrał? Oczywiście to pytanie retoryczne..
A jak ŁKS napalał się na mecz rugby na Widzewie, pamiętasz może?

My się zebraliśmy, poszliśmy, obecność swoją zaznaczyliśmy i wyszliśmy - po Was ani śladu, chociaż tak się napinaliście, że bandą przyjdziecie..
ktotamwie1

PS. Zapomniałem, że nawet nie wiedziałeś o tym internetowy wojowniku :)
NoName1918

Post autor: NoName1918 »

ktotamwie1 pisze: 06.10.2017, 11:59
NoName1918 pisze: 06.10.2017, 11:49 Oj PANY ręce opadają...
A jak ŁKS napalał się na mecz rugby na Widzewie, pamiętasz może?

My się zebraliśmy, poszliśmy, obecność swoją zaznaczyliśmy i wyszliśmy - po Was ani śladu, chociaż tak się napinaliście, że bandą przyjdziecie..
Coś mi się obiło o uszy ale szczegółów nie znam może dlatego że jestem z innego regionu Polski, swoją drogą trochę ta dyskusja jałowa się zrobiła w ostatnim czasie w temacie Łódzkim.

Z mojej strony EOT..
ktotamwie1

Nigdy nie będzie w tym temacie dyskusji na poziomie, oba łódzkie kluby mają swoje za uszami. Śmiem twierdzić, że osoby najczęściej wypowiadające się - z obu stron - po prostu mają mało wspólnego z aktywnym kibicowaniem. Napinają się, opierając swoje zdanie na fikcyjnych informacjach z portali społecznościowych.

Dodatkowo zapewne wszyscy "kibole" którzy się tu spinali, że Widzewa na kadrze nie było, oglądali mecz z perspektywy TV - ironia losu :)
ŻYDZEWSKIE OFIARY

Post autor: ŻYDZEWSKIE OFIARY »

Królewska Dzielnica pisze: 06.10.2017, 12:41 Przyjdzie czas to zobaczymy która koalicja wyjdzie gorzej a która lepiej. Póki co cieszcie się i bawcie na meczach kadry :)

otóż to...

chodza słuchy że koalicja WRWE ma siać terror w okresie zimowym, na skokach narciarskich w Zakopcu...
piąty dan

Post autor: piąty dan »

1925,z tego co kojarzę to było na meczu Ślęża-Widzew, poleciał nie pocisk typowo na was tylko ''jude jude jude cała Łódź'.To było chyba głównym powodem zerwania między wami zgody, a stało się to niedługo po tym na jakimś meczu kadry w Zabrzu.
internet

Post autor: internet »

serdel bedzie sie wypowiadał o zgodach ŁKS...
Sztama padła na meczu Polska - Francja w Zabrzu. Tak jak pisał 1925, na meczu PP Ślęza - Widzew jeden gosc ze Slaska zarzuci "cala łódz jude jude jude" i poszlo. Typ zakonczyl kariere na Slasku, ale na meczu reprezentacji ŁKS wyjasniał temat poprzez atak na sektor Śląska. I zrobiła się kosa.
syntinowy

Post autor: syntinowy »

syntinowy pisze: 06.10.2017, 11:12 Panowie ja od Januszy więc wybaczcie pytanie, ale czy mógłby ktoś napisać co czerwone końcówy i z kim zrobili we Francji?
htsk4

Post autor: htsk4 »

kkk78 pisze: 06.10.2017, 16:03
internet pisze: 06.10.2017, 14:12 serdel bedzie sie wypowiadał o zgodach ŁKS...
Sztama padła na meczu Polska - Francja w Zabrzu. Tak jak pisał 1925, na meczu PP Ślęza - Widzew jeden gosc ze Slaska zarzuci "cala łódz jude jude jude" i poszlo. Typ zakonczyl kariere na Slasku, ale na meczu reprezentacji ŁKS wyjasniał temat poprzez atak na sektor Śląska. I zrobiła się kosa.
Na Polska-Anglia w 1993 Wisła wpadła do nas na sektor i po krótkim starciu usiedli po naszej lewej ze Śląskiem.Wtedy tez wrzucali "cała Łódź jude jude" (przy biernej postawie Śląska,albo razem) i juz wtedy było wiadomo,ze powoli robi się chujnia.
Cóż mogę czegoś nie pamiętać po tylu latach,ale ,ale kompletnie nie pamiętam wrzutów na Was i tego by Wisła wpadła Wam do sektora.Wisła ,pamiętam głownie biła się z Legią na tym meczu,a Śląsk razem z nami była zajęty walkami z policją.
kkk78

Post autor: kkk78 »

htsk4 pisze: 06.10.2017, 16:26
kkk78 pisze: 06.10.2017, 16:03
Na Polska-Anglia w 1993 Wisła wpadła do nas na sektor i po krótkim starciu usiedli po naszej lewej ze Śląskiem.Wtedy tez wrzucali "cała Łódź jude jude" (przy biernej postawie Śląska,albo razem) i juz wtedy było wiadomo,ze powoli robi się chujnia.
Cóż mogę czegoś nie pamiętać po tylu latach,ale ,ale kompletnie nie pamiętam wrzutów na Was i tego by Wisła wpadła Wam do sektora.Wisła ,pamiętam głownie biła się z Legią na tym meczu,a Śląsk razem z nami była zajęty walkami z policją.
Sytuacja,którą opisuję była przed meczem.Moze źle napisałem "wpadła"..po prostu weszli na sektor,na którym my siedzieliśmy wcześniej,krótkie starcie i przenieśli się do Śląska."Cała Łódź.." na pewno w naszą stronę poleciało
mina66

Post autor: mina66 »

Tak.Pewnie by przyszli.W 16 tys. ...
ŚWH

Post autor: ŚWH »

Tak jak ktoś już wspomniał podczas popijawy wrocławsko-łódzkiej odbywającej się w Łodzi, wpada Widzew w dużej przewadze liczebnej.ŁKS pali wrotki zostawiając walczący Śląsk z Widzewem. Po tym wydarzeniu we Wrocławiu na meczu Ślęzy leci 'jude jude jude cała Łódź' i tak już poszło.
Jako ciekawostke dodam, że po ponad 20 latach we Wrocławiu można spotkać pare napisów 'ŁKS' właśnie z tamtych czasów. Z opowiadań starej gwardii była to bardzo mocna zgoda i do dzisiaj trwają prywatne kontakty. Nawet podczas meczu, gdzie przed odbyły się zawody miedzy kibicami obu drużyn na murawie(https://www.youtube.com/watch?v=fc9UCLt28lU), starzy z obu ekip biesiadowali sobie na trybunie na przeciwko starej Galery.
showmustgoon

Post autor: showmustgoon »

TOP 3 kibolskiej Polski. Prekursorzy ruchu Ultras. Obrońcy Europy.

NIE POTRAFILI SIĘ ZEBRAĆ NA MECZ KADRY ROZGRYWANEGO KILKA PRZYSTANKÓW OD PRZYDWORCOWEJ TRYBUNY. WIELKA KLASA.
Cees

Post autor: Cees »

Jakbyś miał jakiekolwiek pojęcie jak wyglądały w danym dniu składy po obu stronach to byś znał odpowiedź
Ukochane Miasto

Post autor: Ukochane Miasto »

dzięki za normalne odpowiedzi na moje pytanie :-)
UW1908

Post autor: UW1908 »

showmustgoon pisze: 06.10.2017, 21:35 TOP 3 kibolskiej Polski. Prekursorzy ruchu Ultras. Obrońcy Europy.

NIE POTRAFILI SIĘ ZEBRAĆ NA MECZ KADRY ROZGRYWANEGO KILKA PRZYSTANKÓW OD PRZYDWORCOWEJ TRYBUNY. WIELKA KLASA.
Oczywiście wy analogicznie,już podkreślę sam,gdybyśmy mieli normalny stadion, i mecz jakiejś młodzieżówki by był u Nas byście podjechali? Na kadrę seniorów osrane gacie to tutaj byście wbili prawda? Nie odpisuj prowokatorko. Zapomniałeś spytać o Ewelinę i pocisnąć o starych. Taki to twój styl.
Thor1910

Post autor: Thor1910 »

On od kilku lat już nie jeździ na Widzew, także raczej nietrafiony strzał. Łatwo zresztą to zweryfikować.
Bez odbioru.
marvelos

Post autor: marvelos »

Thor1910-To tak apropo tego linka do youtuba co masz w pasku,to szczycisz się tym że tak przebiegła ta rozmowa?
Polish Power

Post autor: Polish Power »

Dziś w Łodzi grają tego samego dni ŁKS i RTS ????
does.not.matter
Kontakt:

Post autor: does.not.matter »

Polish Power pisze: 07.10.2017, 13:24 Dziś w Łodzi grają tego samego dni ŁKS i RTS ????
Tak.
Jatoja49

Post autor: Jatoja49 »

"Ooo Łódzki Widzew Ole" slychac przy dw kaliskim ... To musi byc wkurw na Galerze
dintre

Post autor: dintre »

Ty widziałeś Kaliski ;) na zdjęciach podczas geografii w jednej ze szkół w Zelowie .)
Jatoja49

Post autor: Jatoja49 »

Chuligany nie na meczu ?
TERROR_EUDEZET

Post autor: TERROR_EUDEZET »

Ciekawe co robił w trakcie meczu na Kaliskim... Ahh pewnie Ci jego domniemani koledzy z ŁKSu mu powiedzieli. Pomińmy w tym momencie jego fantastykę.
TERROR_EUDEZET

Post autor: TERROR_EUDEZET »

Nono trzeba przyznać, że Widzew dzisiaj fajną i zarazem dobrą oprawę zaprezentował.
StarySzramka

Post autor: StarySzramka »

Oba kluby c**** warte biznesy rzadza w lodzi
Fanatycy Widzewa
Kontakt:

Post autor: Fanatycy Widzewa »

Wierni bez kresu, głodni sukcesu

Obrazek
UW1908

Post autor: UW1908 »

Fanatycy Widzewa pisze: 08.10.2017, 02:14 Wierni bez kresu, głodni sukcesu

Obrazek
Co jak co,ale macie poziom. Cała Polska miała się zdziwić jakie to będą oprawy na nowym stadionie i jak to pokażecie poziom. Nas to nie liczę bo na tym bublu to nic sensownego nie da się zrobić. Ale mając gorsze warunki ale cały stadion to kilka mniejszych ekip robiło solidniejsze oprawy. A do Legii,Śląska,Lechii czy Lecha to z dwoma stadionami nawet nie będziecie miec podjazdu.
BBB Łódź

Post autor: BBB Łódź »

Winkler pisze: 03.10.2017, 21:54
krots65 pisze: 03.10.2017, 21:32 Jak siedzieliśmy pod zegarem to nie za zaproszeniem tylko po przegonieniu Was ,więc nie było to raz. I jak już pisałem ostatni raz w 83r. i to tylko na początku. Po tych Derbach była relacja w tv. jak to kibice zniszczyli sektor naprawdę wyglądało to dla jednych imponująco,dla drugich -no cóż.Pamiętam jak redaktor gdzieś tam wygrzebał dwie odznaki udowadniając że tu byli kibice Łks-u .Od tego czasu milicja już bardziej się przygotowywała do Derbów i już tak bezkarnie nie można było przechodzić. Były próby przedostania się ale już nie w takiej ilości co najwyżej kilku kilkunastu chłopa co oczywiście nie mogły się powieść. Zresztą byłem w takiej grupie I faktycznie doszliśmy tylko do do połowy sektora i już była bitka ,ale też za długo nie trwała szybko wpadali niebiescy. I co jedno było dobre w tamtych czasach że naprawdę rzadko dawali mandaty o jakimś tam zakazie to nikt nie wiedział Za to sporo lali i jak już wyprowadzili Cię ze stadionu to też by spałować i puszczali. Tak że można było z powrotem wrócić
Może i masz rację,ja znam inną wersję....Pewny jestem czasów od 84.roku,wcześniej z racji wieku nie na każdym meczu byłem,bo i wiek(rocznik 70.) i brak kasy na bilety....Tak jak wspomniałem wcześniej,w 83 to ja tylko bym mógł się przyglądać,za dużo bym nie wskórał....Nasza pierwsza ekipa skora do bitki to byli chłopaki w wieku 15-20 lat,w porównaniu do Was byliśmy gówniarzami i zlekceważenie Nas odniosło niespodziewany skutek.Co do milicji,pełna zgoda,trzy pały na plecy i znów można było rozrabiać....Od 84 roku pamiętam tylko jedną akcję z Wami u Nas,zapodział się kilka lat starszy od Was u Nas pod Zegarem,goniłem go prawie pod dawny sektor przyjezdnych(C/B sektor),jak go dorwałem,to i oberwałem,bo różnica wieku była spora,ale miał pecha większego,końcówka prostej się ruszyła wtedy....Oczywiście pomijam kwestię meczy z ległą,chyba do 86 roku u nas przy okazji tych meczy gościliście w ramach pomszczenia przez całą Łódź Mariusza.

Winkler jedyny normalny, Pisze za pozwoleniem pewnego gościa z grembacha(póżniej Widzew Wschód). Nie mów, że na tym forum nie ma gości w wieku 50-60 ;) Bo są i za to ręczę .Osoby które zaczynały kibolke na Widzewie nigdy nie wywodziły się z Łksu. Ta wasza propaganda jest śmieszna. Od dzieciaków się zaczynało, od Grembacha,od starych gości. Tych gości nigdy nie mógłbyś nazwać kibicami sukcesu, ponieważ gdy Widzewowi nawet się nie śniło o graniu w pucharach, to chłopaki już walczyli za ten klub.Taka jest prawda
357.

Post autor: 357. »

UW1908 pisze: 08.10.2017, 02:45 rA do Legii,Śląska,Lechii czy Lecha to z dwoma stadionami nawet nie będziecie miec podjazdu.
wystarczy że wy nie macie podjazdu do nas.
Obrazek

top 3 forever!!!
wid08

Post autor: wid08 »

Jedyne miejsce ,gdzie mogą sie pojawić na kadrze to ich stadion i nawet swoje flagi mogą wieszać :D
serce miasta

Post autor: serce miasta »

Rycerze Wiosny wy to macie tupet...oprawa ktora zrobiliscie jest ewidentnie wzorowana na motywie z bluzy Widzewskiej firmy Radical.
Wczorajsza oprawa przygotowana przez naszych Ultrasów pierwsza klasa,konkretne hasło adekwatne do obecnej sytuacji,młyn wypchany po brzegi,flagi na kijach,race i co najwazniejsze w tej całej zabawie z bardzo dobrym dopingiem.Jak był u was mozna zobaczyc na zdjęciach zreszta daliście ostatnio pokaz swojej stylówki
Cees

Post autor: Cees »

Panowie z Łksu szybko zapomnieli jak to mieli oficjalny zakaz od swoich, aby pokazywać sie w barwach na meczach reprezentacji. przypomni ktoś jaki był powód?
ImperatorMistrz

Post autor: ImperatorMistrz »

Jak to nie ma co liczyc na top3? Przeciez to kibolska trybuna to i oprawe mozecie zrobic wsrod tej kumateri. Postawi sie paru typow z flagamo po bokach, zeby nie bylo widac pustek a top3 zajmie sie konkret oprawa.
ODPOWIEDZ