Najkumaty pisze: 21.08.2017, 18:37
No i końcówką lat 80tych/początkiem 90tych był chyba "kwartet" zgodowy Widzew-Ruch-Wisła-Jaga, ale tu się mogę mylić.
kwintet Lechia Gdańsk do tego.
prośba do kibiców Lechii o opisanie starych zgód Lechia-Ruch i Lechia-Jaga.
Zajad pisze: 21.08.2017, 10:54
Ile w Polsce jest "trójkątów" zgodowych?
Chodzi o relacje takie jak w Triadzie: każdy ma ze sobą zgodę.
Do głowy tak na szybko przychodzi mi jeszcze Zawisza-ŁKS-GKS Tychy oraz Zawisza-Górnik-Tychy, jednak pewnie jest tego więcej.
Swoją droga miał miejsce kiedyś kwartet?
był kwartet Cracovia-Sandecja-Stal Mielec-Czarni Jasło i zamiennie Czarni z Koroną, lub np. Cracovia-Korona-Sandecja-Polonia W.
Kiedyś też był "kwartet zgodowy" Cracovia-Stal Mielec-Korona-Tarnovia.
W czasach pijackich zgód takich nietrwałych przyjaźni na zasadzie przyjaciele naszych przyjaciół było sporo.
Z własnego podwórka - Unia - Siarka - Jagiellonia - Wisła pod koniec lat 80.
camillo pisze: 21.08.2017, 08:22
A ja tak sobie myślę i się zastanawiam czy jest jakieś województwo w którym nie ma oficjalnego FC jakiegoś klubu z innego województwo (takiego z top). Wydaje mi się że na Podkarpaciu nie ma i nie wiem jak jest w łódzkim
w podkarpackim w Przemyślu jest FC Wisły od dawna nawet przed zgoda czy ukladem z Polonia a ja mam takie pytanie czy jak ktos ma karnet na mlyn Wisly a nie byl na derbach to tez nie moze isc na mecz z Lechia?
camillo pisze: 21.08.2017, 08:22
A ja tak sobie myślę i się zastanawiam czy jest jakieś województwo w którym nie ma oficjalnego FC jakiegoś klubu z innego województwo (takiego z top). Wydaje mi się że na Podkarpaciu nie ma i nie wiem jak jest w łódzkim
w podkarpackim w Przemyślu jest FC Wisły od dawna nawet przed zgoda czy ukladem z Polonia a ja mam takie pytanie czy jak ktos ma karnet na mlyn Wisly a nie byl na derbach to tez nie moze isc na mecz z Lechia?
Czy zdarza się Legii jeszcze to śpiewać?
"Chociaż ciężki jest czas
PZPN gnębi nas
Będą, będą kibice za Legią szli
Nie pokona nas już nikt!
Widzew to k..., j... ŁKS,
Spadnie GKS na sezonów sześć
Wisłę przejdziemy, Lecha za...
Ligę wygramy, Puchar będzie nasz
Legia Warszawa to najlepszy klub
A kto nie wierzy to ch... mu w dziób
"
Oberschlesien14 pisze: 23.08.2017, 17:14
PZPN gnębi nas
Nie pokona nas już nikt!
"
Przecież to jest zarzucane na 99% spotkań, u siebie jak i na wyjazdach.
Tak sie ostatnio zastanawiam dlaczego ze wszystkich byłych zgód Widzewa czyli Karpat, Stali Rzeszów, Chrobrego, KKS-U Kalisz i Petry, tylko Petrochemia poszła swoją drogą ?
Dlaczego pozostała reszta ekip nadal przez tyle lat nie potrafi odciąć tej "pępowiny", bo nie ma co ukrywać sa to nadal ekipy proWidzewskie
(?)
____________________________________________________ Poszerzaj swoje horyzonty - Wyburz dom z naprzeciwka
Oberschlesien14 pisze: 23.08.2017, 17:14
PZPN gnębi nas
Nie pokona nas już nikt!
"
Przecież to jest zarzucane na 99% spotkań, u siebie jak i na wyjazdach.
A jest gdzieś na youtube? Możesz poratować linkiem?
ferment pisze: 23.08.2017, 18:45
Tak sie ostatnio zastanawiam dlaczego ze wszystkich byłych zgód Widzewa czyli Karpat, Stali Rzeszów, Chrobrego, KKS-U Kalisz i Petry, tylko Petrochemia poszła swoją drogą ?
Dlaczego pozostała reszta ekip nadal przez tyle lat nie potrafi odciąć tej "pępowiny", bo nie ma co ukrywać sa to nadal ekipy proWidzewskie
(?)
Po prostu wszystkim prowidzewskim ekipom (poza PERTĄ) zabrakło charakteru, zostały zdegradowane z oficjalnych zgód 'de facto' do roli fan-klubów, poniżone, a mimo to, udają, że nic się nie stało.
Do jakich fan klubów? Wiele Ekip ma dalej kontakty z byłymi zgodami wiec nie p****** głupot że ktoś jest czyimś FC
Czy jest jakaś strona internetowa z której dowiem się podsumowania : kogo ,ile było w danej kolejce na wyjeździe?
Same podsumowanie ,bez czytania pierdół ,napinek itp.
Witam. Jak obecna sytuacja na Victorii Jaworzno ? Kiedyś ktoś pisał, że tam chodzą osoby związane z Ruchem i Wisłą. Nadal tak jest ? Wiem, że klub jakiś czas nie istniał ale został reaktywowany i ciekawi mnie jak jest na trybunach jeśli cokolwiek.
Jest na biezaco po kazdej kolejce. Kolo wtorkowego poludnia zazwyczaj jest juz na stronie. Choc czasem brakuje kilku informacji o wyjezdzie ktorejs z ekip
Na upartego mozna podpiac pod to oprawe Polonii Bytom na meczu z GKSem Katowice (bodaj rok 2013). Na upartego, gdyz sektorowka poszla bokiem (90 stopni w lewo).
w sumie to nam raz wyszła "figa z pierdolnięciem" zamiast "niebieskiego pierdolnięcia" w Bytomiu.
na dobrą sprawę tylko nieliczni wtedy pochytali to, że sektorówka poszła na opak - większość myślała, że tak mało być. :)
DoZo pisze: 31.08.2017, 21:40
A czy ktoś w PL poza widzewiakami rozłożył swoją sektorowkę do góry "kołami"?
Podbeskidzie na meczu z Legią i to dwukrotnie. Co prawda bardziej to "przymierzanie", ale brawa dostali.
I Lech w Gdańsku rozwinął sektorówkę na lewej stronie. Z tym, że to chyba było po raz drugi i służyło tylko wiadomym celom, bo na początku wszystko zostało zaprezentowane jak należy.