Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Pytanie odnośnie Dzierżoniowa - fc Ruchu Chorzów. Historia o kuzynie który zaraził miłością do Ruchu swojego krewnego oraz dalsze konsekwencje tej miłości ( są, jeżdżą ) są już znane. Moje pytanie - na jakich stadionach wcześniej można było widywać kibiców z DDZ ? Wrocław, Wałbrzych ? Przerzuty czy nowe, całkiem niezależne pokolenie ? Dzięki.
-
Dawnie,przed czasami fan clubowymi mieli zgodę z Karkonoszami J-G i Górnikiem Wałbrzych.
-
Swego czasu w Dzierżoniowie była grupa (trudno mówić o typowym FC ale o grupie na pewno) która przerzuciła się na Bielawiankę i pojawiali się także na Śląsku (może i nadal się pojawiają).
-
Masz na myśli osoby z Dzierżoniowa z klimatu NS?
-
Ile flag dokładnie straciła Korona na turnieju w 2009r.?
-
Nie odpowiadajcie mu.To jest kolejny gimbus, który o niczym nie ma pojęcia.Typ zadaje takie pytania, że byle dzieciak zna odpowiedzi.
-
tracą 5 fan ZłocistoKrwisci, Sadyści, Do boju Koroneczko, Fanatycy korony, Bukówka. Do tego trzeba dodać część flagi Kieleckiej Ulicy oraz Małpa, która rzecz jasna zostanie oddana
-
Póki co nie ma żadnych niepokojących wieści odnośnie zamkniętego sektora gości.
Termin meczu powinien być już znany.
Termin meczu powinien być już znany.
-
Przyblizy ktos.powstanie i dzialalnosc fc Lechii Nowy Targ?
-
-
Dokładnie tak. Wcześniej były dobre kontakty z Karkami i Górnikiem Wałbrzych. Gdy przeszły one do historii to część osób zaczęła jeździć na Ruch. Tak jak wcześniej ktoś wspomniał, pewna grupa osób zaczęła jeździć też na Śląska i byli oni związani z klimatem NS. Obecnie jeżeli ktoś z nich udziela się na Śląsku to raczej z partyzanta chociaż z tego co mi wiadomo większość z nich nie jest już aktywnymi kibicami (o ile można tak mówić o przerzutach).
-
Mam pytanie do kibiców Arki.
Poszla juz w eter jakas oficjalna informacja na temat nowego wspolwlascicela klubu jebanego złodzieja Dubienieckiego?
Poszla juz w eter jakas oficjalna informacja na temat nowego wspolwlascicela klubu jebanego złodzieja Dubienieckiego?
-
Ekipa Śląska z Dzierżoniowa jezdziła na Ślask wcześniej niz S poznał Mariole :)było to kokretne chłopy i chodzili w barwach normalnie po mieście.Egon1983 pisze: ↑10.08.2017, 18:26Pytanie odnośnie Dzierżoniowa - fc Ruchu Chorzów. Historia o kuzynie który zaraził miłością do Ruchu swojego krewnego oraz dalsze konsekwencje tej miłości ( są, jeżdżą ) są już znane. Moje pytanie - na jakich stadionach wcześniej można było widywać kibiców z DDZ ? Wrocław, Wałbrzych ? Przerzuty czy nowe, całkiem niezależne pokolenie ? Dzięki.
-
-
Może i konkretni,szkoda tylko,że jak niemal cała ekipa "S" z Wrocławia pojebała chodzenie na Śląsk.Ekipa Śląska z Dzierżoniowa jezdziła na Ślask wcześniej niz S poznał Mariole :)było to kokretne chłopy i chodzili w barwach normalnie po mieście.
-
Jak wygląda sytuacja w Radziejowie? Zawisza?
Września 100% Lech Poznań!
-
Podbijam.prezesik79 pisze: ↑09.08.2017, 19:20opisze ktoś spotkanie Lecha Poznań i Bytomskiej Polonii bodajże w Tarnowskich Górach?
Mały Szary Człowiek!
-
Spotkanie Lecha z Polonią miało miejsce parę ładnych lat temu. Z tego co słyszałem, Polonia była zmuszona do ewakuacji z pociagu, delikatnie mówiąc.Szczegółow nie znam. Jeżeli ktoś pamięta,prosiłbym o opisanie sytuacji. Pozdrawiam.
Mały Szary Człowiek!
-
to było ponad dekadę temu. Lech wracał z jakiegoś wyjazdu, myśleli, że trafili w pociągu na Ruch, a tam była Polonia Bytom.Po terminie pisze: ↑14.08.2017, 22:58Spotkanie Lecha z Polonią miało miejsce parę ładnych lat temu. Z tego co słyszałem, Polonia była zmuszona do ewakuacji z pociagu, delikatnie mówiąc.Szczegółow nie znam. Jeżeli ktoś pamięta,prosiłbym o opisanie sytuacji. Pozdrawiam.
-
-
Czy sytuacja miała miejsce za czasów waszego układu z Lechem?czajnik_widzew pisze: ↑14.08.2017, 23:04to było ponad dekadę temu. Lech wracał z jakiegoś wyjazdu, myśleli, że trafili w pociągu na Ruch, a tam była Polonia Bytom.Po terminie pisze: ↑14.08.2017, 22:58Spotkanie Lecha z Polonią miało miejsce parę ładnych lat temu. Z tego co słyszałem, Polonia była zmuszona do ewakuacji z pociagu, delikatnie mówiąc.Szczegółow nie znam. Jeżeli ktoś pamięta,prosiłbym o opisanie sytuacji. Pozdrawiam.
Mały Szary Człowiek!
-
Jakie jest największe miasto w Polsce w którym jest FC drużyny z innego miasta. Chodzi mi o sytuację gdzie kibicuje się TYLKO drużynie z innego miasta (bądź swojej lokalnej która jest jednocześnie FC, np. Pogoń Staszów czy Lechia Dzierżoniów) i nie chodzi mi o sytuację gdzie część kibicuje lokalnemu klubowi a cześć klubowi z innego miasta i Ci mają między sobą kose np. Gliwice, Katowice.
-
Ruda Śląska, Dąbrowa Górnicza.
-
-
-
Ani Górnik ani Ostrovia nie są fanclubami Lecha kolego
-
Fakt, mój błąd, nie przeczytałem dokładnie pytania. Pzdr.
-
A Polonia Piła? Nawet byly jakies tarcia na linii Fc Piła a Polonia
Lodzermensch pisze:WTC też Hutnik rozjebał na wyjeździe.
-
Może nie tak duże miasto jak Dąbrowa Górnicza wymieniona przez rzutkarny, ale na pewno Siedlce (prawie 80 tys. mieszkańców). FC Legii, a Pogoń Siedlce pro (L).
Przy okazji - czy są w Polsce miasta, w których działają na raz dwa fan cluby ekip, które mają ze sobą zgodę?
Przy okazji - czy są w Polsce miasta, w których działają na raz dwa fan cluby ekip, które mają ze sobą zgodę?
exitus acta probat.
-
Teraz mozna do tego dodać Zakopane gdzie jest i Ruch i Wisła
Hitler, Stalin, Che Guevara jeden c*** a wiele twarzy.
-
Nie zgody,a układy:
Wisła i Ruch - Kęty, Zakopane, Jaworzno
Motor i Górnik Łęczna - Lubartów
Nie wiem, czy w Krasnymstawie nie ma/było Chełmianki i Górnika Łęczna.
-
-
Jak wyglada sytuacja w samym mieście Radzionków. Widoczna Polonia na mieście ? Przez ostatnie lata mieniła się jakoś sytuacja na mieście ?
-
Jakie relacje na linii Cracovia - Górnik Zabrze? Na ostatnim meczy bez wymiany uprzejmości, jeżeli się mylę to poprawiać.
„Twym obowiązkiem będzie walczyć z bronią w ręku.
Zwycięstwo będzie Twoją nagrodą,
zdrada karana jest śmiercią!”
Zwycięstwo będzie Twoją nagrodą,
zdrada karana jest śmiercią!”
-
Polonia jest na osiedlu Rojca.obserwatorr88 pisze: ↑19.08.2017, 23:40Jak wyglada sytuacja w samym mieście Radzionków. Widoczna Polonia na mieście ? Przez ostatnie lata mieniła się jakoś sytuacja na mieście ?
-
W Radziejowie nie lubia Zawiszy/Wloclavii.
-
Temat chyba topowy z ubiegłego roku. Chyba dzisiaj będąc mądrzejszym o fakty, może ktoś pokusi się o odpowiedzi.
Co tak naprawdę wydarzyło się na linii Lechia Gdańsk - Wisła Kraków i Śląsk Wrocław - Wisła Kraków?
Chronologia o ile pamiętam na tym forum była taka:
Wisła informuje Lechie o układzie czy zgodzie z Ruchem Chorzów i chęcią zerwania zgody ze ŚląskiemWrocław, na to Lechia z automatu zrywa zgodę z Wisłą. Pierwsze pytanie -Lechia opuszcza Wisłę za jej kierunek chorzowski, czy chęć wojny ze Śląśkiem? Dzien pózniej zgodę z Wisłą zrywa Śląsk Wrocław, argumentując o ile mnie pamięć nie myli, że nie mogą tolerować Wisły na imprezach Widzewa (co rzeczywiście miało wtedy miejsce). Wszyscy o ile pamiętam, śledzili tą rozkminkę z zapartym tchem. Pojawił się wątek w międzyczasie, że Wisła prywatnymi kanałami robiła wszystko, żeby Lechia wycofała się z zerwania, a nawet przyłączyła do nowej koalicji. Z perspektywy czasu - parawda, czy fałsz? Drugie pytanie, czy na pewno tak bardzo oddaliły się od siebie ekipy Wisły i Śląska? Argumentowano wtedy przede wszystkim role Motoru, ale o ile mnie pamięć nie myli wszelakie fan cluby lini Wisła - Śląsk, miały się ze sobą świetnie (goszczenie, grafy, wsparcia, kilka akcji (przerwanych co prawda)) i Motor jakoś nie raził Krakusów czy Gdanszczan. Może ktoś pokusić się z perspektywy wiedzy dzisiejszego czasu o co chodziło tak naprawdę,w tym zerwaniu zgód i powstaniu nowej koalicji?
Co tak naprawdę wydarzyło się na linii Lechia Gdańsk - Wisła Kraków i Śląsk Wrocław - Wisła Kraków?
Chronologia o ile pamiętam na tym forum była taka:
Wisła informuje Lechie o układzie czy zgodzie z Ruchem Chorzów i chęcią zerwania zgody ze ŚląskiemWrocław, na to Lechia z automatu zrywa zgodę z Wisłą. Pierwsze pytanie -Lechia opuszcza Wisłę za jej kierunek chorzowski, czy chęć wojny ze Śląśkiem? Dzien pózniej zgodę z Wisłą zrywa Śląsk Wrocław, argumentując o ile mnie pamięć nie myli, że nie mogą tolerować Wisły na imprezach Widzewa (co rzeczywiście miało wtedy miejsce). Wszyscy o ile pamiętam, śledzili tą rozkminkę z zapartym tchem. Pojawił się wątek w międzyczasie, że Wisła prywatnymi kanałami robiła wszystko, żeby Lechia wycofała się z zerwania, a nawet przyłączyła do nowej koalicji. Z perspektywy czasu - parawda, czy fałsz? Drugie pytanie, czy na pewno tak bardzo oddaliły się od siebie ekipy Wisły i Śląska? Argumentowano wtedy przede wszystkim role Motoru, ale o ile mnie pamięć nie myli wszelakie fan cluby lini Wisła - Śląsk, miały się ze sobą świetnie (goszczenie, grafy, wsparcia, kilka akcji (przerwanych co prawda)) i Motor jakoś nie raził Krakusów czy Gdanszczan. Może ktoś pokusić się z perspektywy wiedzy dzisiejszego czasu o co chodziło tak naprawdę,w tym zerwaniu zgód i powstaniu nowej koalicji?
-
To co sie wydarzylo, to juz sie nie odwydarzy. Sa ludzie ktorzy znaja powody takiego stanu rzeczy, wiec jesli Ty jako czytajacy go nie znasz, to znaczy ze juz go pewnie nie poznasz i powody sa dosc jasne...
Stan na dzis jest taki ze Wisla poszla w swoim kierunku, Slask i Lechia w swoim. Ci co mieli przyjaciol dalej ich maja, CI ktorzy przyjezdzali sie tylko najebac, dalej jezdza sie najebac - tyle ze juz w inne miejsca.
Mleko sie rozlalo i nie ma co sie zastanawiac dlaczego...
Stan na dzis jest taki ze Wisla poszla w swoim kierunku, Slask i Lechia w swoim. Ci co mieli przyjaciol dalej ich maja, CI ktorzy przyjezdzali sie tylko najebac, dalej jezdza sie najebac - tyle ze juz w inne miejsca.
Mleko sie rozlalo i nie ma co sie zastanawiac dlaczego...
miasto nocą..i o to mi chodziło
-
Gdyby w relacjach Slask-Wisła tak wielkim problemem był Motor,to by drugi raz się w podobne mezalianse nie pchali.Bo niby jest koalicja,a potem derby Rzeszowa i sojusznicy po dwóch stronach barykady. Dobrze,że ustalili repertuar bluzgow bo by juz po roku było śmiesznie.
-
A ja tak sobie myślę i się zastanawiam czy jest jakieś województwo w którym nie ma oficjalnego FC jakiegoś klubu z innego województwo (takiego z top). Wydaje mi się że na Podkarpaciu nie ma i nie wiem jak jest w łódzkim
Duma Hutniczego Miasta - Stal Stalowa Wola