Kilka lat wstecz 20 osób z Banika przyjeżdża na sparing swojej drużyny do Wodzisławia dostają propozycje i początkowo do walki chetni są wszyscy z czasem liczba spada do 9 i po tyle osób z obu stron wychodzi do spotkania na plus dla Odry.fanatyk33 pisze: 06.08.2017, 20:351.Górnik Wałbrzych jadący pierwszy raz do Pragi na mecz nowych ziomali ze Slavii Praga,zostaje zaatakowany przez Sparte.Górnik ubronił pociąg,Sparta nie wchodzi do środka widząc Górnika Wałbrzych ze sprzętem w drzwiach(min.siekiera)kamil1p pisze: 28.07.2017, 00:28 Trapi mnie od dawna to Banik Ostrava i Sparta Praga - starcia z polskimi bandami.
Wiem, że Banik dostał w łeb od Ruchu i Odry Wodzisław a Sparta paliła wrotki przed Śląskiem czy były jeszcze jakieś starcia z Banikiem i Sparta?
Bo jeden pepik mi się napia, że czeskie ekipy (czyt.Banik) też napierdalaly polskie ekipy ale już nie chciał mi powiedzieć jakie.
2.Banik Ostrava jadący do Katowic zaatakowany w Radlinie przez Ruch.Banik się zwija,liczby po 6 +/-
3.Banik Ostrava wracający z Katowic pociągiem jest atakowany przez Odre Wodzisław.Banik ubronił przedział,na następnej stacji dochodzi już do starcia na peronie z Odrą (12)i Banik (9) wygrywa.Odra się zrywa po krótkim starciu
4.GKS Jastrzębie vs Banik Ostrava (ustawka po 50)-wygrana GKS Jastrzębie dość szybko
5.Banik atakuje i obija grupe Legionistów udającą się na mecz do Wiednia pociągiem przez Ostrave
6.Śląsk Wrocław czeka na Sparte Praga wracającą z Poznania z meczu el.LM z Lechem-Sparta w sile autokaru lub dwuch (tu nie wiem dokładnie)nie podejmuje wyzwania
Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Co prawda nie wiem co masz na myśli pisząc MiO ale masz prawo do swojej opinii
Moja jest taka że szwankuje Ci pamięć a do błędu nie przyznasz się nigdy.
Tak dla porządku ostatnie moje "słowo" w tej kwestii.
TMK i relacja ówczesna relacja kibica Jagi
http://historiawisly.pl/wiki/index.php? ... 2ystok.jpg
U góry sektor za bramka gdzie siedzimy my (wszyscy którzy nie byli w knajpie) i Jagiellonia
http://www.historiawisly.pl/wiki/index. ... mstoku.jpg
U góry sektor za bramka gdzie siedzimy my (wszyscy którzy nie byli w knajpie) i Jagiellonia
ma ktoś linka do tego filmu jak gdzieś we Włoszech na bierzni jest trumna ze zmarłym kibicem?
-
Obserwator UEFA
DoZo nie chce się mieszać w Waszą polemikę, ale sugerujesz , że znasz powód dla którego doszło do awantury.Możesz zatem powiedzieć wprost o co poszło?
"Następny mecz drużyny Legii z Wisłą, także był ważnym momentem w turnieju. Gdy legioniści i wiślacy sposobili się do gry, z trybun poleciały niewybredne epitety pod adresem Legii. Toteż kilku warszawskich fanów postanowiło "przywołać do porządku" wyzywających miejscowych kibiców. Traf chciał że siedział on na trybunie przeciwnej do zajmowanej przez legionistów, więc warszawiacy musieli sforsować trybunę z kilkudziesięcioma kibicami "Jagi". Zdezorientowani nagłym obrotem sprawy białostocczanie cofali się w popłochu. W końcu nieodpowiedzialnie zachowujący się dwaj kibice zostali ukarani. Sytuacja stała się jednak napięta, bowiem w całym zamieszaniu ucierpiało co nieco kilku postronnych kibiców. Groziło to poważną awanturą. Jednak zarówno spiker, organizatorzy, jak i liderzy obu stron nawoływali do spokoju. Skuteczny był zwłaszcza apel "Bosmana", który przez mikrofon w ostrych słowach przywoływał kiboli do porządku. Doszło do porozumienia i turniej został wznowiony"
Oryginalny tekst z "Naszej Legii" z 10 lutego 1999r.
Oryginalny tekst z "Naszej Legii" z 10 lutego 1999r.
Oczywiście nie komentujesz twojej pewności co do położenia sektorów w aspekcie zdjęcia które wkeliłem? :-)DoZo pisze: 07.08.2017, 15:52Przecież twoje "wklejki" dowodzą jedynie tego, że ani ty (choć poniekąd w zamieszczonym pierwotnie cytacie, przyznałeś się do posiadania "sprzętu"), ani korespondent TMK nie mieliście pojęcia, za co dostaliście wtedy po ryju. Zapytajcie "K" z Białegostoku, jaki był powód, może on pamięta.nrth pisze: 07.08.2017, 14:18 Co prawda nie wiem co masz na myśli pisząc MiO ale masz prawo do swojej opinii
Ja na koniec dodam, że chłopak od nas w tym zamieszaniu nie wyłączył kamery. :D
-
wichrowe wzgorze
Nie słoni a Skini* sorry za błąd ale to przez słownik na telefonie
-
KociaKarmaKrólów
Czy zna ktoś powody rozstania się ekip żużlowych Falubazu z Spartą & Wybrzeże?
A czy przypadkiem nie chodzi ci o koszulkę z okazji turnieju kibicowskiego Widzewa ? Zdjęcie koszulki jest w drugim poście w temacie turnieje letnie 2017.Nerva1 pisze: 09.08.2017, 13:26 Jak jest Widzew-Karpaty Krosno? W Krośnie barwy Widzewa akceptowalne ? OStatnio widziałem Koszulke gdzie były wszystkie kluby z WRWE + mniejsze i na tej koszulcy były karpaty .
-
prezesik79
opisze ktoś spotkanie Lecha Poznań i Bytomskiej Polonii bodajże w Tarnowskich Górach?
Skąd się wzięło logo chuliganki '(h)' ?
Kiedyś jak na kibicowskim rynku był dość skromny wybór ciuchów / odzieży jedną z pierwszych takich firm była firma hooligan z tym logiem "h". Napis hooligan Streetwear to był taki podstawowy ciuch obok lonsdale i everlasta. No i wiele ekip zaczęło to logo wykorzystywać na koszulkach czy flagach jako oznaczenie kierunku sportowego.
Było to mniej więcej około 2000 roku lub coś koło tego.
-
witoldpyrkosz
na Falubazie doszła do głosu młoda (wtedy) ekipa, późniejsze FhZG, które miało plan stworzenia z Falubazu konkretnej bandy, z pominięciem żużlowego folkloru. Najzwyczajniej w świecie zgoda ze Spartą i Wybrzeżem nie była im do niczego potrzebna, więc podziękowali za współpracę.KociaKarmaKrólów pisze: 09.08.2017, 10:51 Czy zna ktoś powody rozstania się ekip żużlowych Falubazu z Spartą & Wybrzeże?
Czas pokazał że słusznie wybrali
Pytanie odnośnie Dzierżoniowa - fc Ruchu Chorzów. Historia o kuzynie który zaraził miłością do Ruchu swojego krewnego oraz dalsze konsekwencje tej miłości ( są, jeżdżą ) są już znane. Moje pytanie - na jakich stadionach wcześniej można było widywać kibiców z DDZ ? Wrocław, Wałbrzych ? Przerzuty czy nowe, całkiem niezależne pokolenie ? Dzięki.
Dawnie,przed czasami fan clubowymi mieli zgodę z Karkonoszami J-G i Górnikiem Wałbrzych.
Swego czasu w Dzierżoniowie była grupa (trudno mówić o typowym FC ale o grupie na pewno) która przerzuciła się na Bielawiankę i pojawiali się także na Śląsku (może i nadal się pojawiają).Bączyński pisze: 10.08.2017, 18:36 Dawnie,przed czasami fan clubowymi mieli zgodę z Karkonoszami J-G i Górnikiem Wałbrzych.
-
Lonely Rider
Masz na myśli osoby z Dzierżoniowa z klimatu NS?
-
obiektywnyFAN
Ile flag dokładnie straciła Korona na turnieju w 2009r.?
tracą 5 fan ZłocistoKrwisci, Sadyści, Do boju Koroneczko, Fanatycy korony, Bukówka. Do tego trzeba dodać część flagi Kieleckiej Ulicy oraz Małpa, która rzecz jasna zostanie oddana
-
bez-napinki
Póki co nie ma żadnych niepokojących wieści odnośnie zamkniętego sektora gości.
Termin meczu powinien być już znany.
Termin meczu powinien być już znany.
Przyblizy ktos.powstanie i dzialalnosc fc Lechii Nowy Targ?
-
sztwny_obiektywny
jesli sie nie myle to FC powstal na bazie hokeja i meczow gdanskiego Stoczniowca z nowotarskim Podhalem gdzie to gorale nawiazali kontkaty z Lechistami
Dokładnie tak. Wcześniej były dobre kontakty z Karkami i Górnikiem Wałbrzych. Gdy przeszły one do historii to część osób zaczęła jeździć na Ruch. Tak jak wcześniej ktoś wspomniał, pewna grupa osób zaczęła jeździć też na Śląska i byli oni związani z klimatem NS. Obecnie jeżeli ktoś z nich udziela się na Śląsku to raczej z partyzanta chociaż z tego co mi wiadomo większość z nich nie jest już aktywnymi kibicami (o ile można tak mówić o przerzutach).Bączyński pisze: 10.08.2017, 18:36 Dawnie,przed czasami fan clubowymi mieli zgodę z Karkonoszami J-G i Górnikiem Wałbrzych.
Ekipa Śląska z Dzierżoniowa jezdziła na Ślask wcześniej niz S poznał Mariole :)było to kokretne chłopy i chodzili w barwach normalnie po mieście.Egon1983 pisze: 10.08.2017, 18:26 Pytanie odnośnie Dzierżoniowa - fc Ruchu Chorzów. Historia o kuzynie który zaraził miłością do Ruchu swojego krewnego oraz dalsze konsekwencje tej miłości ( są, jeżdżą ) są już znane. Moje pytanie - na jakich stadionach wcześniej można było widywać kibiców z DDZ ? Wrocław, Wałbrzych ? Przerzuty czy nowe, całkiem niezależne pokolenie ? Dzięki.
-
WileTheBest
Jak wygląda sytuacja w Radziejowie? Zawisza?
-
Po terminie
Podbijam.prezesik79 pisze: 09.08.2017, 19:20 opisze ktoś spotkanie Lecha Poznań i Bytomskiej Polonii bodajże w Tarnowskich Górach?
-
Po terminie
Spotkanie Lecha z Polonią miało miejsce parę ładnych lat temu. Z tego co słyszałem, Polonia była zmuszona do ewakuacji z pociagu, delikatnie mówiąc.Szczegółow nie znam. Jeżeli ktoś pamięta,prosiłbym o opisanie sytuacji. Pozdrawiam.
-
czajnik_widzew
to było ponad dekadę temu. Lech wracał z jakiegoś wyjazdu, myśleli, że trafili w pociągu na Ruch, a tam była Polonia Bytom.Po terminie pisze: 14.08.2017, 22:58 Spotkanie Lecha z Polonią miało miejsce parę ładnych lat temu. Z tego co słyszałem, Polonia była zmuszona do ewakuacji z pociagu, delikatnie mówiąc.Szczegółow nie znam. Jeżeli ktoś pamięta,prosiłbym o opisanie sytuacji. Pozdrawiam.
-
Po terminie
Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam.
-
Po terminie
Czy sytuacja miała miejsce za czasów waszego układu z Lechem?czajnik_widzew pisze: 14.08.2017, 23:04to było ponad dekadę temu. Lech wracał z jakiegoś wyjazdu, myśleli, że trafili w pociągu na Ruch, a tam była Polonia Bytom.Po terminie pisze: 14.08.2017, 22:58 Spotkanie Lecha z Polonią miało miejsce parę ładnych lat temu. Z tego co słyszałem, Polonia była zmuszona do ewakuacji z pociagu, delikatnie mówiąc.Szczegółow nie znam. Jeżeli ktoś pamięta,prosiłbym o opisanie sytuacji. Pozdrawiam.
Jakie jest największe miasto w Polsce w którym jest FC drużyny z innego miasta. Chodzi mi o sytuację gdzie kibicuje się TYLKO drużynie z innego miasta (bądź swojej lokalnej która jest jednocześnie FC, np. Pogoń Staszów czy Lechia Dzierżoniów) i nie chodzi mi o sytuację gdzie część kibicuje lokalnemu klubowi a cześć klubowi z innego miasta i Ci mają między sobą kose np. Gliwice, Katowice.
Ruda Śląska, Dąbrowa Górnicza.
Włocławek, Piła
-
WileTheBest
Konin, Ostrów Wlkp.
Ani Górnik ani Ostrovia nie są fanclubami Lecha kolego
-
WileTheBest
Fakt, mój błąd, nie przeczytałem dokładnie pytania. Pzdr.
A Polonia Piła? Nawet byly jakies tarcia na linii Fc Piła a Polonia
Może nie tak duże miasto jak Dąbrowa Górnicza wymieniona przez rzutkarny, ale na pewno Siedlce (prawie 80 tys. mieszkańców). FC Legii, a Pogoń Siedlce pro (L).
Przy okazji - czy są w Polsce miasta, w których działają na raz dwa fan cluby ekip, które mają ze sobą zgodę?
Przy okazji - czy są w Polsce miasta, w których działają na raz dwa fan cluby ekip, które mają ze sobą zgodę?
Teraz mozna do tego dodać Zakopane gdzie jest i Ruch i Wisła
-
patriota85
Nie zgody,a układy:Lari pisze: 18.08.2017, 22:23 Przy okazji - czy są w Polsce miasta, w których działają na raz dwa fan cluby ekip, które mają ze sobą zgodę?
Wisła i Ruch - Kęty, Zakopane, Jaworzno
Motor i Górnik Łęczna - Lubartów
Nie wiem, czy w Krasnymstawie nie ma/było Chełmianki i Górnika Łęczna.