Derby Łodzi -17.05.2017 !

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

internet

Re: Derby Łodzi -17.05.2017 !

Post autor: internet »

linead pisze:Póki co to słychać wycie tej resztki Kibiców ŁKSu. Na Widzewie zajebista oprawa, kosmiczny doping, świetna atmosfera. Jedynie co poszło nie tak, to wynik meczu i oddalająca się wizja awansu w tym roku.
Dla odmiany na Łks wszystko się sypie, ludzi garstka, jest szansa na awans a jednej trybuny nie da się nawet raz w roku wypełnić. Łódź ewidentnie opowiedziała się za klubem z Piłsudskiego.
Stąd te wzmożone hejterskie wpisy w całej sieci. Ale szczekajcie sobie ratlerki. Rzeczywistości i tak nie zakrzyczycie.
płacz, maleńka płacz...
:)
iparts.pl
Biruang

Post autor: Biruang »

Ja to nie rozumiem tego przekrzykiwania w internecie "Derby dla Widzewa, Derby dla ŁKSu". Derby na remis bo taki wynik padł wczoraj w meczu. Jedni zaprezentowali się tak jak w tym momencie chcieli czyli ładna dla oka oprawa i dobry doping, drudzy nie mieli możliwości zaprezentowania się na stadionie, więc odbili to sobie paląc flagę co na pewno boli. Derby w sumie bez historii, a tutaj przekrzykiwanie jakby działo się nie wiadomo co. I druga sprawa docinki, że ŁKS z policją, a Widzew zamiast odbijać flagę siedzi na stadionie. Czy wy nie rozumiecie albo nie chcecie zrozumieć, że w dniu derbowym policji jest od cholery wszędzie i szansę na wykręcenie czegokolwiek są minimalne?

edit
anty1908 pisze:Waszej ultrasce brakuje pomysłów i jedynie co potrafią zrobić to rozłożyc na krzeszełkach worki na śmieci na kilka godzin przed meczem
A w takim razie czy oprawa, którą pokazała wczoraj Legia Ci się podobała? A no tak przepraszam oni zamiast "worków na śmieci" rozłożyli piękne, estetyczne kartony. A tak w ogóle to patrząc na Twój nick i na to co napisałeś to nie wiem czy zapomniałeś się przelogować na inne konto czy o co chodzi
Ostatnio zmieniony 18.05.2017, 13:18 przez Biruang, łącznie zmieniany 1 raz.
zgierska

Post autor: zgierska »

Kolejna sprawa ogladanie meczu na pietrynie w Kebabie....narodowy Lks
gringocwel

Post autor: gringocwel »

Ale elkaesiaczki placza po tym jak sie Widzew ich niedoscigniony rywal zaprezentowal. Pilkarze i dzialaczyki pochwalili sie goracym przywitaniem? Zaden slowkiem sie za waszym chujstwem nie wstawil. Hehe Slychac wycie? Znakomicie :)
Michu_Łódź

Post autor: Michu_Łódź »

Łks wypomina nam,że nic nie odpalone. Wy w tym sezonie na swoim stadionie odpaliliście raz. Potem mieliście zamkniętą trybunę i od tej pory nic nie było na meczach domowych.
zgierska

Post autor: zgierska »

Jeżeli ilosc odpalonych piro świadczy o ekipie to pobyl Lks-u w Kebabie świadczy iż sprzyjają ciapatym...bądźcie poważni oby następne derby byle wreszcie z obiema ekipami
internet

Post autor: internet »

gringocwel pisze:Ale elkaesiaczki placza po tym jak sie Widzew ich niedoscigniony rywal zaprezentowal. Pilkarze i dzialaczyki pochwalili sie goracym przywitaniem? Zaden slowkiem sie za waszym chujstwem nie wstawil. Hehe Slychac wycie? Znakomicie :)
rycz, mała rycz :)
Miasto nasze

Post autor: Miasto nasze »

Entlicheck pisze:Kolejna sprawa .... mecz na ktory czekaliście pare dobrych lat, na nowym super stadionie, a wy nie odpaliliscie na nim nawet zapałki... Widzew the best ultras buahahaha .... Against Modern Football itp itd.

cacek jest z was dumny... jemu udało sie was gnoić przez pare lat i poniewierac wami jak szmatą , a teraz sami sie poniewieracie ''dla dobra reaktywacji '' hahahha
Tu sie nie zgodze,ja własnie zapomnialem ognia na mecz i typ co stał obok pozyczyl mi zapalki i odpalilem.
mądrala

Post autor: mądrala »

Czy tylko ja zauważam, że parchatki non-stop piszą o "wyciu" itp. a de facto to najwięcej oni wyją? Próbując zatuszować wczorajszy pozasportowy sukces RTSu...
podejźrzon

Post autor: podejźrzon »

internet, gościu napisz z jakiego powodu Widzew ma wyć? piszesz gościu o trudnych sprawach, a tak naprawdę to Widzew miał wczoraj swoje święto.

piłkarskiego? jak Widzew nie awansuje to wy tym bardziej nie, więc ten powód odpada.
kibicowskiego? zrobiliśmy oprawę jakiej wy nigdy nie będziecie w stanie zrobić, pokazaliśmy doping jakiego wy nigdy nie uświadczycie u siebie. sami wasi piłkarze przyznają, że w trakcie meczu mieli problemy z komunikacją bo w ogóle się nie słyszeli :).

na mieście prócz siedzenia w kebabie ze zdobytą flagą gdzie twoje ziomki stoją na bramce nic nie zrobiliście, a takie pogromy niektórzy z was tu zapowiadali :).
łodzianin98

Post autor: łodzianin98 »

Ale powiedz mi jedną rzecz.
Co Ci dają liczne fancluby i kibice rozsiani po całym kraju?
Bo mi się wydaję, że robią tylko pieniądze i frekwencje dla klubu i nic poza tym bo różnicy w Łodzi to nie robią.

Na jakiej podstawie oceniasz "szybszą perspektywę powrotu do ekstraklasy"?

Co do ilości kibiców to przecież nikt Ci nie mówi, że jest ich mniej i w ogóle, tylko nie zawsze ilość idzie w parze z jakością bo póki co to zegar nie zaprezentował tego co prezentował na starym stadionie. Lecz trzeba Wam oddać to że włączacie w doping cały stadion.

I przy oprawach wychodzi taka hipokryzja. Tutaj nie został wykorzystany potencjał stadionu, ale śmiem twierdzić, że plus dla Nas.
Zrób oprawę na dwóch sektorach trybuny głównej u siebie na Piłsudskiego jeżeli Ci wyjdzie lepiej niż na ŁKSie to zwrócę Ci honor w tym aspekcie.

Zrozum też jedno. W tym kontekście medialności, sponsorów jesteście zwykłymi pionkami i potencjalnymi klientami którzy zostawią u nich pieniądze. I tak działa marketing, że firma idzie tam gdzie może się najbardziej rozreklamować, a nie z sympatii do jakiegoś klubu bo oni w d**** to mają. Liczą się tylko pieniądze i zyski co dobitnie pokazuje ta cała koalicja WRWE bo z przyjaźni to ona nie powstała.

Tylko mi powiedz jeszcze co Wam dadzą całe rodzinki przychodzące na mecz, jak sam mówisz młodzież itd. jeśli obecni fanatycy będą odchodzić od fanatyzmu bo pozakładają swoje rodziny itd. i nie będzie miał kto ich godnie zastąpić? Możecie się śmiać, że ŁKS patologia z Polesia i Limanki tylko patologia ma w obecnych największe wpływy.
Abr1908

Post autor: Abr1908 »

podejźrzon pisze:internet, gościu napisz z jakiego powodu Widzew ma wyć? piszesz gościu o trudnych sprawach, a tak naprawdę to Widzew miał wczoraj swoje święto.

piłkarskiego? jak Widzew nie awansuje to wy tym bardziej nie, więc ten powód odpada.
kibicowskiego? zrobiliśmy oprawę jakiej wy nigdy nie będziecie w stanie zrobić, pokazaliśmy doping jakiego wy nigdy nie uświadczycie u siebie. sami wasi piłkarze przyznają, że w trakcie meczu mieli problemy z komunikacją bo w ogóle się nie słyszeli :).

na mieście prócz siedzenia w kebabie ze zdobytą flagą gdzie twoje ziomki stoją na bramce nic nie zrobiliście, a takie pogromy niektórzy z was tu zapowiadali :).

A co Widzew zrobił na mieście? Takie pogromy niektórzy zapowiadali :)
Ukochane Miasto

Post autor: Ukochane Miasto »

jest 15.19 a ja nic ciekawego tu nie przeczytałem , ciągle to samo bełkotanie jednych i drugich ..
no ale jako Widzewiak odniosę się do paru kwestii, pobełkoczę razem z wami :-)o tych "derbach"

1) c*** nie derby w kwestii kibolskiej
2) żenada w postaci pisania przez Łks o workach na śmieci i wyśmiewania naszej oprawy bo akurat była bardzo dobra ,prosta czytelna i fajnie wykonana
3) brak piro, było wiadomo że nie będzie i pod tym podpisało się całe(z wyjątkami) środowisko kibicowskie Widzewa.
4)doping u nas bardzo dobry ale według mnie już był dużo lepszy na nowym stadionie
5)chuligańsko to chyba nie ma tu o czym też za bardzo pisać , pewnie z obu stron ktoś tam w mieście dostał po mordzie i tyle, podejrzewam że w ciągu normalnego weekendu na samej Pietrynie jest więcej awantur w pubach i dyskotekach..
6)wasza obecność na Pietrynie- według mnie normalna sprawa, byliście tak jak my w czasie fety. Ani my wam nie wjechaliśmy a ni wy nam, o czym tu mówić . Macie naszą flagę którą profanujecie my też byśmy tak zrobili z waszą.
7)no i jedyne co mnie zawsze uruchamia- te wasze ujadania i żałosne szydery z tych naszych janków , fan clubów...oj ludzie ludzie, jaka to jest hipokryzja to szkoda nawet na to komentarza.Co inteligentniejsi z Łksu dobrze wiedzą że to wyśmiewanie jest słabe i ma tylko nas "podkurwić " a sami myślicie co innego i tu kropka.
8)no i na koniec akcent piłkarski- remis to nasza porażka i pewnie jeszcze rok w III lidze się pomęczymy, bardzo prawdopodobne że wy też :-). Ale muszę obiektywnie przyznać że macie solidną tą drużynę.

smacznego obiadu życzę
espana

Post autor: espana »

stachuzrdg pisze:espana - gratuluje ci oceniać doping z perspektywy tv, no ku*** brawo. Przyjdź kiedyś na mecz Widzewa, to ocenisz czy doping ok czy słaby.
Oceniałem tylko fajność przyśpiewek. Głośność może i była miażdżąca, z perspektywy TV nie wiem

Ja mam tylko żal do Widzewa za brak jakiegoś gestu dezaprobaty w kierunku władz klubu za zamknięcie klatki. Można to zrobić w formie złośliwej docinki do wroga jak np. kiedyś Wisła "derby bez pasiastych dam? takie derby w d**** mam".Fajne to było. Tam kluby wiedzą, że zamykanie klatek to nie jest dobra droga i od lat z małymi wpadkami goście wchodzą, a przecież kosa tak samo "gorąca" jak w Łodzi. Ale kluby muszą też czuć jakąś presje ze strony swojego kibolskiego zaplecza, bo inaczej to każde kolejne derby to będą jedni na "Pietrynie" a drudzy na stadionie.

Po prostu oczekiwania od derbów Łodzi są większe od derbów Rzeszowa czy Radomia. A wyszło tak, że Widzew fajnie zapełnił stadion, ale to samo zrobią sobie derby śląskie w każdej z 3 konfiguracji,krakowskie,warszawskie,trójmiejskie,dolnośląskie czyli de facto wszystkie z tych większych derbów w Polsce. A pamiętajmy, że łódzkie derby są świeże. Po 10 latach grania co pół roku wyblakną. Pamiętam 10 lat temu na Stali Rzeszów było chyba 8 tys ludzi, a ostatnie derby to młyny może po max 300 osób. Nawet derby potrafią się znudzić
stachuzrdg

Post autor: stachuzrdg »

Oceniałem tylko fajność przyśpiewek. Głośność może i była miażdżąca, z perspektywy TV nie wiem
espana jak chcesz bardziej fajowsze przyśpiewki to idź na jakieś wesele.
Puncher

Post autor: Puncher »

W dzisiejszych czasach psy i kamery sa wszedzie, wiec negowanie jakiejkolwiek zbiorki mija sie z celem.

Dzis wystarczy, ze namierza kilka telefonow w jednym czasie w jednym skupisku i juz masz psy. Niestety, ale psy poszly strasznie do przodu jesli chodzi o technologie i wykrecenie jakiejś wiekszej akcji bedzie coraz trudniejsze.
Abr1908

Post autor: Abr1908 »

My robimy z tej zbiórki mega akcje?! Bez przesady.Fajnie ze Wam się wczoraj podobało.Mnie to w ogóle nie dziwi.Smutni nie chodziliśmy ale zdecydowana większości uznała ze takie derby bez gości są jak dymanie w gumie.Nawet w tak oryginalnym miejscu jak nasz amfiteatr.U Was podebne głosy też są po wczorajszym meczu,ale bardzo po cichu.Przecież Wam się podobało.
FCNantes

Post autor: FCNantes »

Kiedys najlepsze Derby w Polsce a teraz mecz jakich wiele
rafmir

Post autor: rafmir »

espana pisze:
stachuzrdg pisze:espana - gratuluje ci oceniać doping z perspektywy tv, no ku*** brawo. Przyjdź kiedyś na mecz Widzewa, to ocenisz czy doping ok czy słaby.

Ja mam tylko żal do Widzewa za brak jakiegoś gestu dezaprobaty w kierunku władz klubu za zamknięcie klatki. Można to zrobić w formie złośliwej docinki do wroga jak np. kiedyś Wisła "derby bez pasiastych dam? takie derby w d**** mam".Fajne to było. Tam kluby wiedzą, że zamykanie klatek to nie jest dobra droga i od lat z małymi wpadkami goście wchodzą, a przecież kosa tak samo "gorąca" jak w Łodzi. Ale kluby muszą też czuć jakąś presje ze strony swojego kibolskiego zaplecza, bo inaczej to każde kolejne derby to będą jedni na "Pietrynie" a drudzy na stadionie.

Po prostu oczekiwania od derbów Łodzi są większe od derbów Rzeszowa czy Radomia. A wyszło tak, że Widzew fajnie zapełnił stadion, ale to samo zrobią sobie derby śląskie w każdej z 3 konfiguracji,krakowskie,warszawskie,trójmiejskie,dolnośląskie czyli de facto wszystkie z tych większych derbów w Polsce. A pamiętajmy, że łódzkie derby są świeże. Po 10 latach grania co pół roku wyblakną. Pamiętam 10 lat temu na Stali Rzeszów było chyba 8 tys ludzi, a ostatnie derby to młyny może po max 300 osób. Nawet derby potrafią się znudzić
Popieram i zgadzam się w 100%. Mecz bez gości to lipa , a derby bez gości to już klapa totalna.Jakaś dygresja by się przydała. Co do dopingu na stadionie to miazga. 90% kibiców stoi i włącza się w doping. Wrzawa niesamowita. W domu później oglądam skrót meczu , a tam ledwie co doping słychać.
Tylko Widzew.
Radicaal

Post autor: Radicaal »

Tutaj piękny przykład ruchu ultras.Bez względu na kary (pomimo walki o awans !!!) marsz obraną drogą.Drogą u l t r a s.
Bez kalkulacji.Na spontanie.Czy nie o to w tym wszystkim chodzi?

http://www.dzienniklodzki.pl/sport/pilk ... ,12090367/
Dainty B.

Post autor: Dainty B. »

Tak, tak...AMU i wogóle. Ale na najlepszym od lat wyjezdzie w 700 osób siedzieliscie, jak myszki i piro nie było.
Bo na ostatnim juz było wiadomo ze na Widzew nie wejdziecie. Wiec i race sie pojawiły i flage mozna było z dymem puścić...
No spontan okrutny...
Radicaal

Post autor: Radicaal »

POMIMO WALKI O AWANS I POMIMO KAR TYPU ZAKAZ WYJAZDOWY czyli BRAK DOPINGU NA WYJAZDACH.
Czy teraz jest bardziej czytelnie ? ? ? ? ?
Czy dalej będziesz szukał,przekręcał by tylko wybielić swoje środowisko ? ? ?
A może po prostu zmieszaj mnie z błotem...
19BN00

Post autor: 19BN00 »

te derby to symbol upadku polskiego ruchu kibicowskiego... 0 piro i ciszenie się,że nie wpuszczono kibicow gości sprawia,że upadliscie ludzie juz na samo dno...i to jednej i drugiej strony... kiedys nie do pomyslenia bylo,żeby sie cieszyc z tego ,że najwiekszy nawet wróg nie wejdzie na sektor...c*** nie derby.. to zaczyna sie robić naprawdę nudne..
UTYMAN

Post autor: UTYMAN »

Takie czasy jak widac bylo tez sporo ludzi przypadkowych a te ulizane pazie w waskich spodniach to kiedys nie do pomyslenia a dzis staje sie normalne I te gey tasie co goscie nosza porąbani.
popopopopo

Post autor: popopopopo »

Gościu pisał o kibolstwie a widzewiak jak zwykle: ale u nas dużo ludzi było, wszyscy na czerwno, sobie pośpiewaliśmy fajnie było, fajnie.
Czerwona Armia Widzewa

Post autor: Czerwona Armia Widzewa »

To nic że nie zrozumiałeś, nie wymagaj od siebie za dużo.

Napisz tak na szybko jakie to kibolskie rzeczy dzieją się na trybunach Łks-u, np. w tej rundzie?
dintre

Post autor: dintre »

Czerwona Armia Widzewa pisze:To nic że nie zrozumiałeś, nie wymagaj od siebie za dużo.

Napisz tak na szybko jakie to kibolskie rzeczy dzieją się na trybunach Łks-u, np. w tej rundzie?
Bardzo fajnie się dzieje, takmjak nigdy np.

Palimy Wasze flagi. Mamy jeszcze dwie. Jest przy tym naprawde dobra zabawa.Może byc?

U was dzieje się coś ciekawszego pozatym, że Roman z Brzezin i Wiesiek z Łęczycy przyjada i zrobię sobie fotke na stadionie, a potem w niedziele przed kościołem pokażą ją sąsiadom ze wsi?
popopopopo

Post autor: popopopopo »

pisałem konkretnie o tym meczu, o derbach a mogliście mieć troche kibolstwa na stadionie, wystarczyło wpuścić ŁKS
WODA GAZOWANA2

Post autor: WODA GAZOWANA2 »

Widzę napinka trwa w najlepsze :) Może to Was trochę pogodzi nie patrząc kto za kim jest ;) Szacunek dla tej Pani ,która patrzy na świat obiektywnie w odróżnieniu od niektórych wypowiadających się ;)

http://lodz.eska.pl/sport/w-kosciele-si ... dio/445446
old school CRBB

Post autor: old school CRBB »

obiektywnyFAN pisze:a gdzie temat o derbach Dolnego Śląska ?
Każdy może założyć nowy temat np. Derby Śląska.
old school CRBB

Post autor: old school CRBB »

1. Po meczu otwarcia czerwone pikniki zaczęły się pilnować
2. Rts cały czas ogłaszał wypirtalać pod telebim
3. Rozjebiemy was piłkarsko.
4. ŁKS baluje na pietrynie DHW tego nie przewidziało
5. Telebimu nie było ,ŁKS zaznacza swój udział w Derbach paleniem.
6. Mecz to była tragedia .
7. Wynik lepszy dla białych.
BSM200

Post autor: BSM200 »

WODA GAZOWANA2 pisze:Widzę napinka trwa w najlepsze :) Może to Was trochę pogodzi nie patrząc kto za kim jest ;) Szacunek dla tej Pani ,która patrzy na świat obiektywnie w odróżnieniu od niektórych wypowiadających się ;)

http://lodz.eska.pl/sport/w-kosciele-si ... dio/445446
Jeszcze tu coś znalazłem beznapinkowego:

http://www.bisior.pl/dlaczego-j****-lks-u-derbami/

http://www.juropka.pl/derby-lodzi/

Nic ciekawego, oprócz suchych informacji, nie ma w necie na temat meczu, co dobitnie świadczy o tym, że derby Łodzi 2017 były po prostu nudne. Na plus frekwencja, pogoda, czerwona kartka, na minus brak goli, brak piro, brak gości. "Derby są nasze" jednym się podobało, innym nie. Cholera wie czy to ładne, czy nieładne, na sztuce się nie znam. Dla mnie OK. Natomiast na tle kraju wypadliśmy grubo poniżej oczekiwań. Miłego weekendu.
rozpierdol

Post autor: rozpierdol »

gringocwel pisze:Ped-Licheck dostal bana na ip za temat (najbardziej obsrany kibic) i w koncu nastal tu spokoj. Takze mozna zwijac manatki. Pozdro !
Psychiczek może tego nie wytrzymać psychicznie.Gdzie teraz będzie ''jebał'' Widzew??
Janiol

Post autor: Janiol »

Pewnie jak wróci to będzie pajac pisał, że to ktoś z Widzewa go zbanował. Na razie jednak musi popłakać do poduszki i poczekać aż odblokują rejestrację.
linead

Post autor: linead »

Dostał bana i od razu 20 Łks-iaków sie nie wpisuje:)) Miał więcej kont zalozonych niz wszyscy mysleli:):):)
Łódzki Klub Sportowy

Post autor: Łódzki Klub Sportowy »

40.
NoMatterWhat

Post autor: NoMatterWhat »

Ale jak widac swoich fanow zdobyl, skoro o nim piszecie.
Temat o derbach, a polemika o gosciu, ktory niewiadomo czy jest kibicem.
Dno dnem dno przykrywa.
łodzianin98

Post autor: łodzianin98 »

Ja to bym w ogóle zamknął raz na zawsze ten temat bo i tak nic merytorycznego nie wyniknie.
Master1

Post autor: Master1 »

Abramek, chowaj się do kamienicy,bo już dawno godzina policyjna.Nie lej w bramie,klopa masz na podworku,Patole ha ha uryna Arena
ODPOWIEDZ