Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
prowadzisz jakas lige chuliganów z postów z fejsbuka?
-
Entlicheck
Nie smieszku , po prostu gość kontynuuje pewną wyliczanke wymyślona hmmm no zgadnij przez kogo ? :D
Jak chcesz wiedzieć ocb to spytaj swoich kumpli po szalu rozwalajacych nasze pracki jak się sfajdali na Teo i uciekli pod kamery , i sypnij może monetą ich kierowcy na remont autka.
Jak chcesz wiedzieć ocb to spytaj swoich kumpli po szalu rozwalajacych nasze pracki jak się sfajdali na Teo i uciekli pod kamery , i sypnij może monetą ich kierowcy na remont autka.
-
Socjologiabywa
'nikodem'ie bez skrajności w skrajność. To, że każdy ogarnięty Widzewiak uznał waszą bardzo dobrą liczbę, nie oznacza, że trzeba odlecieć. Było jak napisaliście, widząc liczbę autokarów, busów keezy itd. Liczba, dla przeciętnie ogarniętego Kowalskiego jest oczywista. Nie róbcie tylko nagle z tego 999 osób, bo ''nabite autokary''tak, że nie było w nich jak usiąść można sprzedać komuś, kto was nie widział na trasie.
Dobry wasz wyjazd, cieszy zamiłowanie do sportu w Mieście Łodzi, cieszy nagły powrót na forum, na którym się oficjalnie nie wpisujecie i nie komentujecie. ''jedna jaskółka wiosny nie czyni(...)''
Dobry wasz wyjazd, cieszy zamiłowanie do sportu w Mieście Łodzi, cieszy nagły powrót na forum, na którym się oficjalnie nie wpisujecie i nie komentujecie. ''jedna jaskółka wiosny nie czyni(...)''
-
masturbator12cm
Low kick - na pietrynie dwa autokary roziebały się na jednym Widzewskim...gdzie tu logika :)
sorry ale musiałem....proszę bez spiny :)
sorry ale musiałem....proszę bez spiny :)
-
benyRBHOpoczno
obiecuje, że w najbliższym czasie cos naskrobię, ale niestety dorosłe życie dopadło, czas ograniczony a nie chciałbym na szybcika i po łebkach. Napiszę, napisze i z chęcią sam poczytam wersje z drugiej strony barykady.
to jak już będziesz tak wszystko pisał .... to nie zapomnij opisać wyjazdu Cery na stary stadion Piotrcovii :)
bede zobowiazany !
bede zobowiazany !
Łeb masz na karku więc i ja chętnie poczytam.Wiadomo że nas też ciekawi Wasze spojrzenie na różne sytuacje.Jest nadzieja ze doczekamy się poważnego głosu z drogiej strony i będzie coś ciekawego do czytanią.Nie ma opcji żeby we wszystkim się zgadzać ale zdrowa polemika jest jak najbardziej wskazanabenyRBHOpoczno pisze:obiecuje, że w najbliższym czasie cos naskrobię, ale niestety dorosłe życie dopadło, czas ograniczony a nie chciałbym na szybcika i po łebkach. Napiszę, napisze i z chęcią sam poczytam wersje z drugiej strony barykady.
Dawaj, nawet na szybcika i po łebkach.benyRBHOpoczno pisze:obiecuje, że w najbliższym czasie cos naskrobię, ale niestety dorosłe życie dopadło, czas ograniczony a nie chciałbym na szybcika i po łebkach. Napiszę, napisze i z chęcią sam poczytam wersje z drugiej strony barykady.
-
serce miasta
Patus ale poszedłes z tematem,idealnie opisałeś postawe jaka na dzień dzisiejszy prezentują kibice Łodzkiego KS.Z tymi narko to tez wg.mnie odlatujesz ty i Imperator.Ja absolutnie nie zauwazam narkomanii na stadionach,przynajmniej na Widzewie.Propaganda rodem z TVN.Uwazam tez ze w obecnych czasach jest duzo wiecej ogarnietych i kumatych chłopakow na meczach,wiecej osob prowadzi spotrowy tryb życia itp.Sprzet w Łodzi był od zawsze przynajmniej ja to tak pamietam.Był czas ze bylo w Łodzi honorowo tak jak ktos pisał ale w ogólnym rozrachunku zawsze był sprzet.Nie odnosze równiez wrazenia ze obojane sa w Łodzi postronne osoby,zdarza sie oczywiscie ze ktos dostanie w pape bo znalazł sie w nieodpowiednim czasie itd.w zdecydowanej wiekszości kto ma dostac becki to dostaje.Entlicheck pisze:No bez wątpienia wóda w naszym kibicowskim światku zakończyła najwięcej karier, i sporo osob zeszło z tego świata za jej sprawką..
Z narkotykami jest pozornie podobnie, ale tutaj widze , że jest jakieś potepienie i jak ktoś przesadza to jest ciśnięty przez tych bardziej rozgarniętych - natomiast z alko wydaje mi się że było takie przyzwolenie i było to jakby coś normalnego , szczególnie kiedyś. Zresztą wg mnie z alkoholizmu dużo trudniej jest wyjść na prostą, niż z narkomanii..
Jeszcze co do róznic , i mało honorowych zagrywek w obecnych czasach , to takie coś mi sie zawsze rzucało w oczy co dotyczy wszystkich derbowych regionów i miast, a kiedyś tak nie było.
Mianowicie podczas wjazdów ekipy X na rejon gdzie wiadomo że panują kibice Y , najczęsciej obrywają zupełnie przypadkowe osoby.
Wynika to z tego że aż tylu kibiców teraz się nie udziela co kiedyś, i tak jak kiedyś można było być pewnym żę jadąc w jakieś miejsce spotka się aktywnych kibiców danej drużyny, tak teraz wszyscy są ostrzożni, nie wystawiają się i trzymają orient. Dlatego najczescej obrywają postronni ludzie...
Każdy aktywny kibic wie, że jesli widzi kilka nabitych aut jadących powoli w jego strone to powinien szukać już ''drogi ewakuacyjnej'', natomiast zwykli ludzie nie są na to wyczuleni, nie obcinają podejrzanych aut - tak jak to kibice w derbowych miastach mają w zwyczaju i po prostu są bardzo łatwym łupem, bo do konca nawet nie wiedzą co i jak.
A pozniej strona atakująca cieszy się, że kogoś tam trafili na ulicy zdominowaniej przez wroga, gdzie zęby wybili jakiemuś studenciakowi, albo osobie która jest za Polską, bo w kluby ma głeboko wyjebane... nie mówie oczywiscie o przypadkach gdzie tafiane są konkretne osoby albo ktoś w barwach , ale to raczej rzadkość jeśli jedzie się ''byle kogoś trafić'' ...
Jest jeszcze jedna przyczyna takiego stanu rzeczy... kiedyś mozna było juz na 1 rzut oka rozkminić czy ktoś kibicuje , czy nie. Natomiast teraz kibole poszli troche bardziej w casual, już sie tak nie wyrózniają, z kolei dużo zwykłych ludzi stylizuje się na ''kibolski styl'', groźnie sie ubierają, chodzą na silownie, strzygą się krótko, noszą patriotyczne ciuchy itp itd, ale nie mają z kibicowaniem absolutnie nic wspolnego...
także wg mnie też jest to specyfika naszych obecnych czasów..
-
Widzewski GóRniak
Patus ale poszedłes z tematem,idealnie opisałeś postawe jaka na dzień dzisiejszy prezentują kibice Łodzkiego KS.
Jest spokojna dyskusja co nie zdarza się niestety często w tym temacie, wiec po co ta napinka???
Nie odnosze równiez wrazenia ze obojane sa w Łodzi postronne osoby,zdarza sie oczywiscie ze ktos dostanie w pape bo znalazł sie w nieodpowiednim czasie itd.w zdecydowanej wiekszości kto ma dostac becki to dostaje.[/quote]
To odnosisz złe wrażenie. Na moim osiedlu kilku krotnie w lampe dostały zupełnie przypadkowe osoby i znam dużo takich historii.
Jest spokojna dyskusja co nie zdarza się niestety często w tym temacie, wiec po co ta napinka???
Nie odnosze równiez wrazenia ze obojane sa w Łodzi postronne osoby,zdarza sie oczywiscie ze ktos dostanie w pape bo znalazł sie w nieodpowiednim czasie itd.w zdecydowanej wiekszości kto ma dostac becki to dostaje.[/quote]
To odnosisz złe wrażenie. Na moim osiedlu kilku krotnie w lampe dostały zupełnie przypadkowe osoby i znam dużo takich historii.
serce miasta, wyjątkowo się z Tobą nie zgodzę. Wielokrotnie w tubę dostają osoby postronne. Po obu stronach. Czasy, jakie opisuje beny się skończyły bezpowrotnie.
-
whitepride08
serce miasta-pokazałeś kolejny raz,że pojęcie to Ty masz znikome.A swoja wiedzą idealnie wpisujesz się w to forum,byle się wpisać i nie ważne jak tylko żeby coś klepnąć w klawiaturę. I jeszcze innych pouczasz...dobre.serce miasta pisze:Patus ale poszedłes z tematem,idealnie opisałeś postawe jaka na dzień dzisiejszy prezentują kibice Łodzkiego KS.Z tymi narko to tez wg.mnie odlatujesz ty i Imperator.Ja absolutnie nie zauwazam narkomanii na stadionach,przynajmniej na Widzewie.Propaganda rodem z TVN.Uwazam tez ze w obecnych czasach jest duzo wiecej ogarnietych i kumatych chłopakow na meczach,wiecej osob prowadzi spotrowy tryb życia itp.Sprzet w Łodzi był od zawsze przynajmniej ja to tak pamietam.Był czas ze bylo w Łodzi honorowo tak jak ktos pisał ale w ogólnym rozrachunku zawsze był sprzet.Nie odnosze równiez wrazenia ze obojane sa w Łodzi postronne osoby,zdarza sie oczywiscie ze ktos dostanie w pape bo znalazł sie w nieodpowiednim czasie itd.w zdecydowanej wiekszości kto ma dostac becki to dostaje.Entlicheck pisze:No bez wątpienia wóda w naszym kibicowskim światku zakończyła najwięcej karier, i sporo osob zeszło z tego świata za jej sprawką..
Z narkotykami jest pozornie podobnie, ale tutaj widze , że jest jakieś potepienie i jak ktoś przesadza to jest ciśnięty przez tych bardziej rozgarniętych - natomiast z alko wydaje mi się że było takie przyzwolenie i było to jakby coś normalnego , szczególnie kiedyś. Zresztą wg mnie z alkoholizmu dużo trudniej jest wyjść na prostą, niż z narkomanii..
Jeszcze co do róznic , i mało honorowych zagrywek w obecnych czasach , to takie coś mi sie zawsze rzucało w oczy co dotyczy wszystkich derbowych regionów i miast, a kiedyś tak nie było.
Mianowicie podczas wjazdów ekipy X na rejon gdzie wiadomo że panują kibice Y , najczęsciej obrywają zupełnie przypadkowe osoby.
Wynika to z tego że aż tylu kibiców teraz się nie udziela co kiedyś, i tak jak kiedyś można było być pewnym żę jadąc w jakieś miejsce spotka się aktywnych kibiców danej drużyny, tak teraz wszyscy są ostrzożni, nie wystawiają się i trzymają orient. Dlatego najczescej obrywają postronni ludzie...
Każdy aktywny kibic wie, że jesli widzi kilka nabitych aut jadących powoli w jego strone to powinien szukać już ''drogi ewakuacyjnej'', natomiast zwykli ludzie nie są na to wyczuleni, nie obcinają podejrzanych aut - tak jak to kibice w derbowych miastach mają w zwyczaju i po prostu są bardzo łatwym łupem, bo do konca nawet nie wiedzą co i jak.
A pozniej strona atakująca cieszy się, że kogoś tam trafili na ulicy zdominowaniej przez wroga, gdzie zęby wybili jakiemuś studenciakowi, albo osobie która jest za Polską, bo w kluby ma głeboko wyjebane... nie mówie oczywiscie o przypadkach gdzie tafiane są konkretne osoby albo ktoś w barwach , ale to raczej rzadkość jeśli jedzie się ''byle kogoś trafić'' ...
Jest jeszcze jedna przyczyna takiego stanu rzeczy... kiedyś mozna było juz na 1 rzut oka rozkminić czy ktoś kibicuje , czy nie. Natomiast teraz kibole poszli troche bardziej w casual, już sie tak nie wyrózniają, z kolei dużo zwykłych ludzi stylizuje się na ''kibolski styl'', groźnie sie ubierają, chodzą na silownie, strzygą się krótko, noszą patriotyczne ciuchy itp itd, ale nie mają z kibicowaniem absolutnie nic wspolnego...
także wg mnie też jest to specyfika naszych obecnych czasów..
-
ImperatorMistrz
Nie chodzi o narkomanie wśród kibiców czy ćpanie/zakup na stadionie tylko świat kibicowski (nie mówię oczywiście o piknikach i przypadkowych osobach) przenika się z narkobiznesem. Kiedyś tego nie było a dzisiaj trzepie się na tym siano i chyba nie jest to tajemnica.
Prośba do napinających się dzieci z obu stron. Nie odzywajcie się chwilę w tym temacie. Dajcie porozmawiać dorosłym... w normalny sposób
-
White1910Pride
Zadyma na Starcie pomiędzy Ceramiką a ŁKS była dosyć specyficzna - obie ekipy przez całą pierwszą połowę meczu dopingowały, a na okrzyki ŁKS o klubie Łodzi Cera odpowiadała "Łódzki Widzew". Policji praktycznie nie było co też samo w sobie było dziwne. Ceramika walczyła wtedy o awans i przyjechała całkiem liczną ekipą. Jakoś po przerwie ŁKS pod przywództwem jakiś 2 starych zgredów rozmontował sporo ławek i wybrał się w kierunku Ceramiki. Tak wyszło, że mimo konkretnych brech w rękach ŁKS mocno się przeliczył
-
old school CRBB
Honorowe zachowanie. Była końcówka lat 90-tych uczyłem się wtedy w technikum na Skrzydlatej, a że miałem migawkę na wszystkie linie ,wracałem czasem z kaliskiego do domu. Byłem już kibicem ,,zaangażowanym,, z kumplami z Kuraka zaliczyłem nawet wyjazd na Bełchatów(12 osób na pace busa do spożywki), gość który go załatwił prosił by nie jarać fajek-wiadomo ,ale jak staneliśmy na małą potrzebę przed Tuszynem to ledwo oddychałem. Że na barwy trzeba uważać to już dobrze wiedziałem ,bo zaliczyłem niezły sprint na Dołach kilka tygodni wcześniej więc wymyśliłem sobie że kupię sobie jak będę u rodzinki pod Kielcami szal Korony i w nim będę miał spokój(w tamtym czasie Korona była w ,,czarnej d****,, byłem pare razy na ich meczu na starym stadionie a kolegom z osiedla tłumaczyłem że są w innym świecie- nie rozumieli. Dobra. Idę zadowolony z siebie w szalu owej Korony na dworzec a tu ni z tego ni z owego 3 gości pyta mnie co to za szalik? Mówię prawdę że mam tam rodzinę kupiłem szali na pamiątkę i po schowaniu go do plecaka wracam do domu. Dziś niedopomyślenia.
p.s
Ciekawi mnie czy dziś by to przeszło, np z szlem dajmy na to Naprzodu Jędrzejów?
p.s
Ciekawi mnie czy dziś by to przeszło, np z szlem dajmy na to Naprzodu Jędrzejów?
2002 albo 2003 mieli taki wyjazd w ok 200 osób. I jak mnie pamięć nie myli, to wtedy czekaliśmy na nich na trasie. Trafiliśmy jakieś auta i chyba busa, ale co i jak dokładnie to już nie pamiętam :-)benyRBHOpoczno pisze:Nie zapomnę do tej pory jakie wrażenie na nas zrobił wyjazd Rodowitych do Myszkowa w 200 szala.
W chwili gdy zjezdzaliscie z E75 na Gadke ( przy cment. Niemieckim ) My jechalismy od strony Rudy i wjezdzalismy na wiadukt. W chwili gdy zaczelismy Was mijac typ od Was wybiegl z pierwszego auta i zaczal biec za busem walac w maski waszych aut byscie wysiadali. Driver w busie mega zesrany ale jakos nam sie udalo spierdolic. Pozniej widzielismy tylko jak jedno nasze auto tez wjechalo na most i pozbylo sie szyb. Byla to nauczka na przyszlosc zeby jechac w jednej grupie a nie kazdy sobie ( banda was wtedy na Chojnach szukala )hWŁ pisze:2002 albo 2003 mieli taki wyjazd w ok 200 osób. I jak mnie pamięć nie myli, to wtedy czekaliśmy na nich na trasie. Trafiliśmy jakieś auta i chyba busa, ale co i jak dokładnie to już nie pamiętam :-)benyRBHOpoczno pisze:Nie zapomnę do tej pory jakie wrażenie na nas zrobił wyjazd Rodowitych do Myszkowa w 200 szala.
My farta mielismy wtedy zajebistego ..... bo gdyby ta sytuacja miala miejsce minute pozniej to by Widzew dostal mega prezenty tego dnia.
Mieliśmy wyjazd do Myszkowa przed którym Widzew polował na mieście w pieć dyszek miej więcej.Wiem bo wyłapałem w******* przed Tym meczem na własnej ulicy.Czekaliśmy sobie spokojnie na busa a tu lipa.Nie jestem pewien czy rozmawiamy o ty samym meczu ale dałbym sobie rękę uciąć że jechałem wtedy do Myszkowa.Lata i liczba wydają się ok ale mogę się mylić.Na pewno byli z nami Tyscy wtedy na tym wyjeździe.Wieczorem tego samego dnia Widzew miał swój mecz w Łodzi.Pamiętam bo szukaliśmy rewanżu wieczorem
Mysle ze piszesz wla
Tychole przyjechali w 2 autobusy :)
Sasiedzi grali wtedy z Kszo .... pamietam bo wtedy w busie poszlo info ze zerwali oni zgode z Karpatami
Ps. Ich akcja o ktorej piszesz byla na Tyłach ??
Abr1908 pisze:Mieliśmy wyjazd do Myszkowa przed którym Widzew polował na mieście w pieć dyszek miej więcej.Wiem bo wyłapałem w******* przed Tym meczem na własnej ulicy.Czekaliśmy sobie spokojnie na busa a tu lipa.Nie jestem pewien czy rozmawiamy o ty samym meczu ale dałbym sobie rękę uciąć że jechałem wtedy do Myszkowa.Lata i liczba wydają się ok ale mogę się mylić.Na pewno byli z nami Tyscy wtedy na tym wyjeździe.Wieczorem tego samego dnia Widzew miał swój mecz w Łodzi.Pamiętam bo szukaliśmy rewanżu wieczorem
Tychole przyjechali w 2 autobusy :)
Sasiedzi grali wtedy z Kszo .... pamietam bo wtedy w busie poszlo info ze zerwali oni zgode z Karpatami
Ps. Ich akcja o ktorej piszesz byla na Tyłach ??
Blisko ale nie na Tyłach.Ulica Żwirki(boisko szkolne)
-
Fanatycy Widzewa
- Kontakt:
ćwierćfinał PP w Kwiatkowicach koło Lutomierska

Zawsze gdy byliśmy w tym rejonie to odwiedzaliśmy to boisko, bo chłopaki ze Żwirki tam przesiadywali. Mieli tam jakieś grafy i zrobili sobie grupę ŻAŻ :)Abr1908 pisze:Blisko ale nie na Tyłach.Ulica Żwirki(boisko szkolne)
1925 wtedy to chyba 2 albo 3 wasze auta pozbyły się szyb.
Były to raczej osoby ze Żwirki i Wólczańskiej.Grafy tak ale skrót nazwy rzekomej grupy to jakaś pomyłka.Dlatego że żadnej grupy nigdy nie było.Kumple z sąsiednich ulic plus ewentualnie ktoś z bliskiej okolicy.Nic poza tym.Może błędnie ktoś zasugerował się jakims napisem sprayem na murze.
Akurat napisów ŻAŻ było trochę na Żwirki i w okolicach i coś mi się kojarzy, że na jakiejś osiedlowej akcji chłopaki ze Żwirki wylecieli z tym okrzykiem. Ale ręki nie dam sobie uciąć, bo to dawne czasy i nie moje rejony :) Zresztą w tamtych czasach to chyba wasza młoda banda miała nazwę AŻ ;)
Swoją drogą czy ktoś z ŁKS-u jest w stanie podać nazwy ich bardziej liczących się grup osiedlowych itp. z lat 90-tych, początku 2000?
Przykładowo: Nygusy (Limanka),Muggers (Teofilów),RBB (Retkinia) itp. Kojarzę, że trochę ich było.
Przykładowo: Nygusy (Limanka),Muggers (Teofilów),RBB (Retkinia) itp. Kojarzę, że trochę ich było.
Przedewszystkim w tamtych czasach większość ulic czy osiedli działała na własną rękę.Więcej było wzajemnego krojenia i innych akcji na rywala.Zazwyczaj wszystko działo się bardzo spontanicznie.Napisy na murach to w większości pewnie fantazja młodych ludzi z danego rejonu miasta.Nie mówię że nie poparta jakimś działaniem ale jednak.Banda brała najważniejsze sprawy na siebie.Inne czasy i inne zwyczaje.Teraz mało kto uaktywnia się w dniu meczu wroga.Oczywiście poza głównymi ekipami.To już jednak inna bajka
-
Ukochane Miasto
takie nietypowe pytanie do starszych z Łksu
kojarzy ktoś z was C. z Sieradza??
kojarzy ktoś z was C. z Sieradza??
Crazy Cannibals (Śródmieście), Hells Boys (Stare Polesie), było tez duzo grup bez nazw. Na samej Limance były grupy, ktore potocznie sie nazywalo "Stara Limanka", "Młoda Limanka", smialismy sie, ze jest jeszcze srednia, mlodsza i najmlodsza. Tam to było od groma tych ekip. Koziny w jakis tam sposob utozsamialy sie z haslem "urodzeni mordercy" po slynnym zdjeciu bodaj w expresie, ale to nie byla jakas ich oficjalna nazwa. duza czesc dziala raczej pod szyldem osiedla czy ulicy (np. Abramka, Wróbla)SH1910 pisze:Swoją drogą czy ktoś z ŁKS-u jest w stanie podać nazwy ich bardziej liczących się grup osiedlowych itp. z lat 90-tych, początku 2000?
-
łodzianin98
Witam Panowie.
Mimo, że nie pałam sympatią do Widzewa to nie można być hipokrytą i trzeba sobie powiedzieć szczerze, że jeśli chodzi o ŁKS to tak kolorowo nie jest. Jedynym powodem do jakiegoś optymizmu jest Stare Polesie, które o lata świetlne wyprzedza inne ełkaesiackie osiedla. Niby Teofilów coś ze snu się przebudza, niby Limanka bandycka, ale nie ma tego czegoś co było jeszcze zaledwie parę lat temu. Ze sentymentem ogląda się liczne przemarsze Teofilowa, czy Kozin na ostatni mecz w 1 lidze przed awansem z Flotą. Koziny wymarły moim zdaniem, są owszem ludzie stamtąd na meczach, ale nie ma takiego powera już, ciśnienia, mobilizacji. O Retkinii to już słuch zaginął kompletnie, ostatnio w zeszłym sezonie była jakaś mobilizacja chyba na Legie i zbiórka pod Lidlem to jak na takie osiedle słabo to wyglądało. Ponadto jakieś widzewskie szaliki z Retkinii optymizmem jeśłi chodzi o przyszłość nie napawają. Bez wsparcia właśnie Retkinii ŁKS straci Konstantynów, a co za tym idzie Lutomiersk, ale jak tu pomagać skoro samemu chyba tej pomocy się potrzebuje. Fajnie że Teo coś działa na Radogoszczu, że inne ekipy "atakują" Zarzew, Olechów, Janów tylko moim zdaniem powinniśmy przede wszystkim skupić się na swoich rejonach i zrobić ekipy co w przypadku mobilizacji osiedli przychodziły by w liczbie ok. 50-100, a bastiony jak Teo, Retkinia nawet przekraczały tą liczbę.
Mimo, że nie pałam sympatią do Widzewa to nie można być hipokrytą i trzeba sobie powiedzieć szczerze, że jeśli chodzi o ŁKS to tak kolorowo nie jest. Jedynym powodem do jakiegoś optymizmu jest Stare Polesie, które o lata świetlne wyprzedza inne ełkaesiackie osiedla. Niby Teofilów coś ze snu się przebudza, niby Limanka bandycka, ale nie ma tego czegoś co było jeszcze zaledwie parę lat temu. Ze sentymentem ogląda się liczne przemarsze Teofilowa, czy Kozin na ostatni mecz w 1 lidze przed awansem z Flotą. Koziny wymarły moim zdaniem, są owszem ludzie stamtąd na meczach, ale nie ma takiego powera już, ciśnienia, mobilizacji. O Retkinii to już słuch zaginął kompletnie, ostatnio w zeszłym sezonie była jakaś mobilizacja chyba na Legie i zbiórka pod Lidlem to jak na takie osiedle słabo to wyglądało. Ponadto jakieś widzewskie szaliki z Retkinii optymizmem jeśłi chodzi o przyszłość nie napawają. Bez wsparcia właśnie Retkinii ŁKS straci Konstantynów, a co za tym idzie Lutomiersk, ale jak tu pomagać skoro samemu chyba tej pomocy się potrzebuje. Fajnie że Teo coś działa na Radogoszczu, że inne ekipy "atakują" Zarzew, Olechów, Janów tylko moim zdaniem powinniśmy przede wszystkim skupić się na swoich rejonach i zrobić ekipy co w przypadku mobilizacji osiedli przychodziły by w liczbie ok. 50-100, a bastiony jak Teo, Retkinia nawet przekraczały tą liczbę.
Ty kolego chyba na ostatnim wyjeździe nie byłeś.łodzianin98 pisze:Witam Panowie.
-
Entlicheck
Nie wiem czy byłeś na ostatnim wyjeździe , ale z Retkini było koło 8 dyszek... więc aż tak słabo tam nie jest.
Oczywiscie w porównaniu z tym co było kiedyś jest gorzej , pozostali po prostu najwierniejsi i trochę młodzieży...
Tyle że wg mnie to dotyczy raczej całości a nie konkretnych osiedli , wystarczy porównać frekwencję kiedyś i teraz, właśnie pochody na różne mecze , zbiórki itd.
Jeszcze co do szalików czerwonych z Retkini wygląda to tak że zawsze je robili , tak jak często wisiała na Widzewie ich flaga , tylko kompletnie nic z tego nie wynikało i nie wynika nadal. Zresztą mówisz o jakiś nowych produkcjach ? Chyba takich nie ma , przynajmniej nic mi nie wiadomo.
Co do Kozin mam nadzieję że najgorsze mają za sobą , i teraz już będzie tylko lepiej . Byl czas gdzie faktycznie "zniknęli z horyzontu" i na meczach widać było z Kozin jakieś pojedyncze osoby ale w tej rundzie można powiedzieć że wreszcie się przebudzili...
W Nowym Mieście byli na moje oko w jakieś 3 dyszki , więc jak na tak małe osiedle nie jest to powód do wstydu... jednak wiadomo , ze tutaj też porównanie z tym co było kiedyś wypada blado.
Oczywiscie w porównaniu z tym co było kiedyś jest gorzej , pozostali po prostu najwierniejsi i trochę młodzieży...
Tyle że wg mnie to dotyczy raczej całości a nie konkretnych osiedli , wystarczy porównać frekwencję kiedyś i teraz, właśnie pochody na różne mecze , zbiórki itd.
Jeszcze co do szalików czerwonych z Retkini wygląda to tak że zawsze je robili , tak jak często wisiała na Widzewie ich flaga , tylko kompletnie nic z tego nie wynikało i nie wynika nadal. Zresztą mówisz o jakiś nowych produkcjach ? Chyba takich nie ma , przynajmniej nic mi nie wiadomo.
Co do Kozin mam nadzieję że najgorsze mają za sobą , i teraz już będzie tylko lepiej . Byl czas gdzie faktycznie "zniknęli z horyzontu" i na meczach widać było z Kozin jakieś pojedyncze osoby ale w tej rundzie można powiedzieć że wreszcie się przebudzili...
W Nowym Mieście byli na moje oko w jakieś 3 dyszki , więc jak na tak małe osiedle nie jest to powód do wstydu... jednak wiadomo , ze tutaj też porównanie z tym co było kiedyś wypada blado.
-
łodzianin98
A to w takim razie dziękuję za poprawienie z tą Retkinią i rzetelną informacją.
-
Młodociany
witam, czy mógłby mi ktoś napisać jak to było z Bełchatowem wiem że była jakaś walka między młodą bandą GKS-u a FCB która zadecydowała o zmianie układu w mieście i tym kto rządzi na GKS to interesuje mnie ta sytuacja oraz lata wcześniejsze jak to wyglądało.
a ja mam pytanko odnośnie Częstochowy,
Gdy Widzew coś znaczył w tym mieście trzymał z AZSem i Włókniarzem ??
Najlepiej jak by ktoś był w temacie i napisał kiedy i dlaczego skończyła sie przygoda Częstochowy z Widzewem.
Gdy Widzew coś znaczył w tym mieście trzymał z AZSem i Włókniarzem ??
Najlepiej jak by ktoś był w temacie i napisał kiedy i dlaczego skończyła sie przygoda Częstochowy z Widzewem.
Mówiąc o Częstochowie warto też wspomnieć o fc ŁKS-u. Dla mnie mega egzotyczny, jestem rocznikiem ktory kojarzy tyylko schylek. Może ktoś cos więcej o nich napisać? Skąd sie tam wziął ŁKS, czy mieliśmy jakiś kawałek osiedla który był biały?
Odpowiedzi na pytania o Częstochowę znajdziesz w książce „Z pamiętnika Galernika – Magia lat 90-tych” Lektura obowiązkowa dla każdego ełkaesiaka :)
Leży na półce ale dzieciaki nie pozwalają e końcu po nią sięgnąć:)
Czy teraz sa jakies egzaminy gimnazjalne ?? Bo temat az sie milo czyta, napinki brak i mozna merytorycznie popisac
Ps. Wiosna k****, gdzie jestes ?
Ps. Wiosna k****, gdzie jestes ?
Co do Widzewskiego FC Czestochowa, to pamietam z relacji telewizyjnych mecze AZS, gdzie prawie zawsze wisiala nasza duza "komputerowa" fana z nazwa miasta....Wsrod bialo zielonych szali nie dalo sie nie zauwazyc tych widzewskich. Pamietam, ze na naszych meczach zdazalo sie spotkac kogos w szalu AZS-u, czy tez Wlokniarza.
Fajnie gdyby opisal to ktos kompetentny...
Fajnie gdyby opisal to ktos kompetentny...