Komentarze 17-19 marca !
Moderatorzy: Automoderation, LechiaCHWM
Re: Komentarze 17-19 marca !
Ilu kibiców ŁKS-u w Wysokim Mazowieckim? Tak pytam bo taką burde tu zrobili...
-
WidzewskaCharyzma
W kwestii kartoniad z bólem muszę stwierdzić że jest Legia a potem długo długo nic. Nasza z wczoraj jako tako wyszła ale była mało skomplikowana, wystarczyło rozłożyć kartony tak jak napisy na krzesełkach, i chyba nic lepszego przy takiej wysokości i nachyleniu trybun nie spłodzimy, a z dzisiaj kartoniada Lecha, ale co przedstawiała to chyba tylko oni wiedzą. To chyba najtrudniejsza ze sztuk ultra rzemiosła.
Czy ja wiem czy taka nieczytelna.
Na środku logo obchodów 95 lecia klubu, po prawej herb Lecha, tylko tego "O"/kółka po lewej nie potrafię zinterpretować.
Na środku logo obchodów 95 lecia klubu, po prawej herb Lecha, tylko tego "O"/kółka po lewej nie potrafię zinterpretować.
Do wszystkich spuszczających się nad stadionem i karnetami Widzewa: Póki co to WIdzew ma fajny stadion, natomiast ŁKS jego fajne reprezenatywne flagi....:-) i tyle na ten temat.
Obchody Lecha spadkobiercy Amici to też niezły kabaret :)
Obchody Lecha spadkobiercy Amici to też niezły kabaret :)
Zgadzam się z Tobą. Ale pomiędzy Legią a długo, długo nic wstawił bym jeszcze Wisłe. Chociaż i Lech pokazał https://i.ytimg.com/vi/ySi6VQbTiC8/hqdefault.jpg że potrafi, ale dzisiaj im ewidentnie nie wyszła.WidzewskaCharyzma pisze:W kwestii kartoniad z bólem muszę stwierdzić że jest Legia a potem długo długo nic. Nasza z wczoraj jako tako wyszła ale była mało skomplikowana, wystarczyło rozłożyć kartony tak jak napisy na krzesełkach, i chyba nic lepszego przy takiej wysokości i nachyleniu trybun nie spłodzimy, a z dzisiaj kartoniada Lecha, ale co przedstawiała to chyba tylko oni wiedzą. To chyba najtrudniejsza ze sztuk ultra rzemiosła.
Zdaje się, że to faktycznie Legia wiedzie prym. Inne ekipy kilka razy też się fajnie pokazały, jednak to w stolicy jakość idzie w parze z ilością. Ja bym jednak nie zapominał o Wiśle - pierwsza w PL 4-stronna kartoniada, ogarnięcie przyklejania kartek na materiał, zamiast 'czystego' na schodach, dobra oprawa z meczu właśnie z L Ave Wisła.WidzewskaCharyzma pisze:W kwestii kartoniad z bólem muszę stwierdzić że jest Legia a potem długo długo nic. Nasza z wczoraj jako tako wyszła ale była mało skomplikowana, wystarczyło rozłożyć kartony tak jak napisy na krzesełkach, i chyba nic lepszego przy takiej wysokości i nachyleniu trybun nie spłodzimy, a z dzisiaj kartoniada Lecha, ale co przedstawiała to chyba tylko oni wiedzą. To chyba najtrudniejsza ze sztuk ultra rzemiosła.
Co do dzisiejszej Lecha, to przypomniała mi nieco tą Cracovii z motywem anty (jeśli chodzi o wykonanie). Ale próba wykonania herbu bardzo odważna, biorąc pod uwagę właśnie jego trudność.
-
obiektywizm
Dzisiejsza oprawa Lecha bardzo słaba,w ogóle nieczytelna..Nie wiem czy w ogóle był sens prezentowanie czegoś co z góry było skazane na porażkę.Może za duży poziom trudności,może za dużo szczegółów...Choć na zbliżeniach widać że kartony rozjechane i gdzie nie gdzie są tam gdzie ich być nie powinno.
Jeśli chodzi o Widzew to mecz otwarcia całkiem całkiem ale jestem zdania że bardzo spuszczą z tonu..
Jednorazowa zajawka pt. otwarcie stadionu itd.
Sportowo nie ma kto ciągnąc drużyny a co za tym idzie i kibiców,na awans się nie zanosi i perspektywa spędzenia kolejnego sezonu w 3 lidze nieciekawa,tym bardziej że prawdopodobnie już bez lokalnego rywala...
Jeśli chodzi o Widzew to mecz otwarcia całkiem całkiem ale jestem zdania że bardzo spuszczą z tonu..
Jednorazowa zajawka pt. otwarcie stadionu itd.
Sportowo nie ma kto ciągnąc drużyny a co za tym idzie i kibiców,na awans się nie zanosi i perspektywa spędzenia kolejnego sezonu w 3 lidze nieciekawa,tym bardziej że prawdopodobnie już bez lokalnego rywala...
Jakies wiesci z Gdanska ?? L w calosci na sektorze ?
-
Podkarpaccy Kibice
- Kontakt:
MalinowyNos pisze:Unia - Stal Rzeszów
Jest jakaś relacja na necie?

Znów poddała się się Legia, wstyd.
-
19normals46
Nie wiem ile Legii jechało do Gdańska ale dworzec w Bydgoszczy obstawiony był tyloma psami jak by się na konkretny roz****dol szykowali.
Zapowiada się kibicowsko dobry mecz !
Zapowiada się kibicowsko dobry mecz !
-
Michal Głuś
Najprawdopodobniej herb Lutni DębiecODRAFan pisze:Czy ja wiem czy taka nieczytelna.
Oprawa Legii przekozacka!
https://www.facebook.com/Lechia.net/vid ... 757048751/ Film z oprawy Legii w Gdańsku :)
Ostatnio zmieniony 19.03.2017, 18:18 przez MŁK, łącznie zmieniany 1 raz.
-
obiektywizm
Legia niszczy...oprawa mistrzostwo
Oj tam Legia i oprawy. c*** w oprawy, doping , liczby. Liczy się tylko kto by kogo dojebał wg bandziorów z k.net
Legia znów z super oprawa, dają radę
https://www.youtube.com/watch?v=Pgilrdv ... e=youtu.be
Można ich nie lubić, ale trzeba docenić to co robią.
https://www.youtube.com/watch?v=Pgilrdv ... e=youtu.be
Można ich nie lubić, ale trzeba docenić to co robią.
Oprawa Warszawiaków na wyjeździe będzie długo nie do przebicia
klasa
klasa
Oprawa Legii MIAZGA!
Wielkie brawa dla ultrasów.
Wielkie brawa dla ultrasów.
-
stopislamizacjieurop
W brew pozorom oprawa trudna do wykonania ,pomysł przekozacki . Legia od dawna udowadnia że jest numerem 1 w ultras.
-
RUDYZWĄSEM
oprawa Legii klasa,tym bardziej,że kartoniady robione na wyjeździe,to nie taka prosta sprawa
-
Analityk zdarzeń
Pytanie do kogoś z Gdańska bez spiny - skąd taka niechęć wśród Gdańszczan do L? Odnoszę wrażenie (i to moje prywatne zdanie), że z drugiej strony większość Warszawiaków ma raczej neutralno-negatywny stosunek do Lechii niż jakąś mega kosę, a są i starsi co mają znajomych kibiców z drugiej strony pamiętających zgodę. Wydawało by się, że w obu przypadkach wspólne lokalne kosy (Arka i Polonia) obie ekipy o mocno prawicowych poglądach. Gdy pytam ludzi o przyczyny najczęściej wskazują na dawną zgodę z Pogonią i Lechii z Wisłą, ale po zmianach w ostatnich latach i przetasowaniach na scenie wydawały by się, że relacje L-L powinny się ocieplić a zdaje się, że jest zupełnie odwrotnie.
-
PolnocnaStrona
trzeba być obiektywnym i powiedzieć że L jeśli chodzi o uLTSKe jest nr 1 id wielu lat
Bardzo dobra oprawa Legii, niby prosty pomysł ale wykonanie za to bezbłędne wydaje się. Na Lechu za to przedobrzyli i im nie wyszło, tym bardziej że układali oprawe na sektorze piknikowym, gdzie kartoniki mogły zmieniać miejsca przez nie kumatość sektora czy choćby dzieci.
Legia-Lech 2003kevin123 pisze:Szacunek dla Legii za oprawę, podnieśli po raz kolejny wysoko poprzeczkę ultrasom pozostałych klubów. Ciekawe, kto jako pierwszy zaprezentuje 6-krotną kartoniadę. Co do rekordów, poprawcie mnie, jeśli się mylę:
pierwsza
- 2-stronna kartoniada: Wisła-Cracovia 2006
http://www.cyberfani.net/zdjecia/03lech2_f1.jpg
http://www.cyberfani.net/zdjecia/03lech2_f4.jpg
mi się podobało w tej oprawie to, że pokazali np takim malkontentom z kałuży że mając małą trybunkę i samych baranów na około można zrobić coś zajebistego.pomysł bardzo fajny tylko niech mi ktoś wytłumaczy bez spiny co tam było skomplikowanego?grupa ultrasów ogarnęła numerki ot to cała filozofia.kevin123 pisze:Szacunek dla Legii za oprawę, podnieśli po raz kolejny wysoko poprzeczkę ultrasom pozostałych klubów. Ciekawe, kto jako pierwszy zaprezentuje 6-krotną kartoniadę. Co do rekordów, poprawcie mnie, jeśli się mylę:
pierwsza
- 3-stronna kartoniada: Wisła-Legia 2013
- 4-stronna kartoniada: Wisła-Legia 2014
- kartoniada na 2 trybuny: ?
- kartoniada na 3 trybuny: Legia-Śląsk 2013
Jakoś mało kto potrafi tą prostą filozofię opanować :)sir. pisze:mi się podobało w tej oprawie to, że pokazali np takim malkontentom z kałuży że mając małą trybunkę i samych baranów na około można zrobić coś zajebistego.pomysł bardzo fajny tylko niech mi ktoś wytłumaczy bez spiny co tam było skomplikowanego?grupa ultrasów ogarnęła numerki ot to cała filozofia.kevin123 pisze:Szacunek dla Legii za oprawę, podnieśli po raz kolejny wysoko poprzeczkę ultrasom pozostałych klubów. Ciekawe, kto jako pierwszy zaprezentuje 6-krotną kartoniadę. Co do rekordów, poprawcie mnie, jeśli się mylę:
pierwsza Pogoń na reprezentacji
- 3-stronna kartoniada: Wisła-Legia 2013
- 4-stronna kartoniada: Wisła-Legia 2014
- kartoniada na 2 trybuny: ? Legia na meczu z Lechem, Wisła na meczu z Legią
- kartoniada na 3 trybuny: Legia-Śląsk 2013
Oprawa Legii cudeńko,ale mnie co innego martwi,w tych prezentacjach coraz mniej spontanu,a coraz więcej obrazków jak z akademii w Korei Płn. niby wszystko piękne,no ale...
-
obiektywnyFAN
Dziwnie robi to Legia...zaczynają oprawe jakieś 5 min. przed meczem i już podczas pierwszego gwizdka jest koniec oprawy.
Lech albo przedobrzył (zbyt skomplikowany wzór?), albo pikniki spartolili sprawę, w każdym razie wyszło baaardzo słabo.
-
ProudOfPoland
Większej głupoty dawno nie słyszałem.Bączyński pisze:Oprawa Legii cudeńko,ale mnie co innego martwi,w tych prezentacjach coraz mniej spontanu,a coraz więcej obrazków jak z akademii w Korei Płn. niby wszystko piękne,no ale...
-
ziolo_lecznicze
Dobrze piszesz,też jestem zawiedziony. Myślałem ze jak będze '1' to wjazd na murawę i spalenie połowy stadionu,a tu takie rozczarowanie.Bączyński pisze:Oprawa Legii cudeńko,ale mnie co innego martwi,w tych prezentacjach coraz mniej spontanu,a coraz więcej obrazków jak z akademii w Korei Płn. niby wszystko piękne,no ale...
Chlopie zastanow sie kto procz zgod / ukladów Legii ich lubi. Najbardziej znienawidzony klub w PL, a ten wyskakuje skad ta niechec ...Analityk zdarzeń pisze:Pytanie do kogoś z Gdańska bez spiny - skąd taka niechęć wśród Gdańszczan do L?
-
Śmiałojestnasmało
Chodziło ci o Koreę Płd.?Bączyński pisze:Oprawa Legii cudeńko,ale mnie co innego martwi,w tych prezentacjach coraz mniej spontanu,a coraz więcej obrazków jak z akademii w Korei Płn. niby wszystko piękne,no ale...
Jeszcze trochę im brakuje.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=n-3JJryNEm4[/youtube]
Do takich kartoniad potrzebna jest dyscyplina. W drodze do Gdańska legioniści mieli zakaz spożywania alkoholu, żeby kartoniki im się nie poplątały. Na Lechu połowa była "po dwóch drinkach" i wyszło trochę gorzej ;)
...ale do mistrzów im jeszcze trochę brakuje ;)Bączyński pisze:Oprawa Legii cudeńko,ale mnie co innego martwi,w tych prezentacjach coraz mniej spontanu,a coraz więcej obrazków jak z akademii w Korei Płn. niby wszystko piękne,no ale...
https://www.youtube.com/watch?v=1Fh8lMTulkg
Ultraska,naprawdę fajna sprawa,ale robienie wszystkiego pod linijkę,na trzy-cztery,hop-hop i każdy ubrany w barwy jak klaun to chyba jednak trochę zaprzeczenie idei"la liberta per gli ultras".
Pzdr.
-
RUDYZWĄSEM
a wiesz ty co znaczy to hasło?
-
obiektywizm
dla tych wszystkich kumatych szczególnie z Lechii wypowiadających się na temat mega nienawiści do (L) szczególnie po ostatnich wydarzeniach z Wisłą proponuje zimny kubeł wody na rozgrzane główki i przeczekanie maksymalnie do końca sezonu....wtedy się wypowiecie.
...no coś ty.Tak dla zgrywy napisałem.Zresztą,mniejsza ze mna.Ciekawe czy ci na trybunach tego stadionu w Korei Płn. wiedzą co owe hasło oznacza?RUDYZWĄSEM pisze:a wiesz ty co znaczy to hasło?
Wiadomo,co,kto lubi.
Pzdr.