Komentarze 17-19 marca !

Moderatorzy: Automoderation, LechiaCHWM

Bażant

Re: Komentarze 17-19 marca !

Post autor: Bażant »

Ilu kibiców ŁKS-u w Wysokim Mazowieckim? Tak pytam bo taką burde tu zrobili...
iparts.pl
WidzewskaCharyzma

Post autor: WidzewskaCharyzma »

W kwestii kartoniad z bólem muszę stwierdzić że jest Legia a potem długo długo nic. Nasza z wczoraj jako tako wyszła ale była mało skomplikowana, wystarczyło rozłożyć kartony tak jak napisy na krzesełkach, i chyba nic lepszego przy takiej wysokości i nachyleniu trybun nie spłodzimy, a z dzisiaj kartoniada Lecha, ale co przedstawiała to chyba tylko oni wiedzą. To chyba najtrudniejsza ze sztuk ultra rzemiosła.
ODRAFan

Post autor: ODRAFan »

Czy ja wiem czy taka nieczytelna.

Na środku logo obchodów 95 lecia klubu, po prawej herb Lecha, tylko tego "O"/kółka po lewej nie potrafię zinterpretować.
NowyNowy

Post autor: NowyNowy »

Do wszystkich spuszczających się nad stadionem i karnetami Widzewa: Póki co to WIdzew ma fajny stadion, natomiast ŁKS jego fajne reprezenatywne flagi....:-) i tyle na ten temat.

Obchody Lecha spadkobiercy Amici to też niezły kabaret :)
john22

Post autor: john22 »

WidzewskaCharyzma pisze:W kwestii kartoniad z bólem muszę stwierdzić że jest Legia a potem długo długo nic. Nasza z wczoraj jako tako wyszła ale była mało skomplikowana, wystarczyło rozłożyć kartony tak jak napisy na krzesełkach, i chyba nic lepszego przy takiej wysokości i nachyleniu trybun nie spłodzimy, a z dzisiaj kartoniada Lecha, ale co przedstawiała to chyba tylko oni wiedzą. To chyba najtrudniejsza ze sztuk ultra rzemiosła.
Zgadzam się z Tobą. Ale pomiędzy Legią a długo, długo nic wstawił bym jeszcze Wisłe. Chociaż i Lech pokazał https://i.ytimg.com/vi/ySi6VQbTiC8/hqdefault.jpg że potrafi, ale dzisiaj im ewidentnie nie wyszła.
zico7

Post autor: zico7 »

WidzewskaCharyzma pisze:W kwestii kartoniad z bólem muszę stwierdzić że jest Legia a potem długo długo nic. Nasza z wczoraj jako tako wyszła ale była mało skomplikowana, wystarczyło rozłożyć kartony tak jak napisy na krzesełkach, i chyba nic lepszego przy takiej wysokości i nachyleniu trybun nie spłodzimy, a z dzisiaj kartoniada Lecha, ale co przedstawiała to chyba tylko oni wiedzą. To chyba najtrudniejsza ze sztuk ultra rzemiosła.
Zdaje się, że to faktycznie Legia wiedzie prym. Inne ekipy kilka razy też się fajnie pokazały, jednak to w stolicy jakość idzie w parze z ilością. Ja bym jednak nie zapominał o Wiśle - pierwsza w PL 4-stronna kartoniada, ogarnięcie przyklejania kartek na materiał, zamiast 'czystego' na schodach, dobra oprawa z meczu właśnie z L Ave Wisła.
Co do dzisiejszej Lecha, to przypomniała mi nieco tą Cracovii z motywem anty (jeśli chodzi o wykonanie). Ale próba wykonania herbu bardzo odważna, biorąc pod uwagę właśnie jego trudność.
obiektywizm

Post autor: obiektywizm »

Dzisiejsza oprawa Lecha bardzo słaba,w ogóle nieczytelna..Nie wiem czy w ogóle był sens prezentowanie czegoś co z góry było skazane na porażkę.Może za duży poziom trudności,może za dużo szczegółów...Choć na zbliżeniach widać że kartony rozjechane i gdzie nie gdzie są tam gdzie ich być nie powinno.
Jeśli chodzi o Widzew to mecz otwarcia całkiem całkiem ale jestem zdania że bardzo spuszczą z tonu..
Jednorazowa zajawka pt. otwarcie stadionu itd.
Sportowo nie ma kto ciągnąc drużyny a co za tym idzie i kibiców,na awans się nie zanosi i perspektywa spędzenia kolejnego sezonu w 3 lidze nieciekawa,tym bardziej że prawdopodobnie już bez lokalnego rywala...
1925

Post autor: 1925 »

Jakies wiesci z Gdanska ?? L w calosci na sektorze ?
Podkarpaccy Kibice
Kontakt:

Post autor: Podkarpaccy Kibice »

MalinowyNos pisze:Unia - Stal Rzeszów
Jest jakaś relacja na necie?

Obrazek

Obrazek
Slax

Post autor: Slax »

Znów poddała się się Legia, wstyd.
19normals46

Post autor: 19normals46 »

Nie wiem ile Legii jechało do Gdańska ale dworzec w Bydgoszczy obstawiony był tyloma psami jak by się na konkretny roz****dol szykowali.

Zapowiada się kibicowsko dobry mecz !
Michal Głuś

Post autor: Michal Głuś »

ODRAFan pisze:Czy ja wiem czy taka nieczytelna.

Na środku logo obchodów 95 lecia klubu, po prawej herb Lecha, tylko tego "O"/kółka po lewej nie potrafię zinterpretować.
Najprawdopodobniej herb Lutni Dębiec
BekazWas

Post autor: BekazWas »

Oprawa Legii przekozacka!
MŁK

Post autor: MŁK »

Ostatnio zmieniony 19.03.2017, 18:18 przez MŁK, łącznie zmieniany 1 raz.
Nutsu

Post autor: Nutsu »

Obrazek

(L)
obiektywizm

Legia niszczy...oprawa mistrzostwo
Nethuls

Post autor: Nethuls »

Oj tam Legia i oprawy. c*** w oprawy, doping , liczby. Liczy się tylko kto by kogo dojebał wg bandziorów z k.net
jar_ko_w

Post autor: jar_ko_w »

Legia znów z super oprawa, dają radę
https://www.youtube.com/watch?v=Pgilrdv ... e=youtu.be

Można ich nie lubić, ale trzeba docenić to co robią.
staryfan

Post autor: staryfan »

Oprawa Warszawiaków na wyjeździe będzie długo nie do przebicia
klasa
NowyNowy

Post autor: NowyNowy »

Oprawa Legii MIAZGA!
Wielkie brawa dla ultrasów.
stopislamizacjieurop

Post autor: stopislamizacjieurop »

W brew pozorom oprawa trudna do wykonania ,pomysł przekozacki . Legia od dawna udowadnia że jest numerem 1 w ultras.
RUDYZWĄSEM

Post autor: RUDYZWĄSEM »

oprawa Legii klasa,tym bardziej,że kartoniady robione na wyjeździe,to nie taka prosta sprawa
Analityk zdarzeń

Post autor: Analityk zdarzeń »

Pytanie do kogoś z Gdańska bez spiny - skąd taka niechęć wśród Gdańszczan do L? Odnoszę wrażenie (i to moje prywatne zdanie), że z drugiej strony większość Warszawiaków ma raczej neutralno-negatywny stosunek do Lechii niż jakąś mega kosę, a są i starsi co mają znajomych kibiców z drugiej strony pamiętających zgodę. Wydawało by się, że w obu przypadkach wspólne lokalne kosy (Arka i Polonia) obie ekipy o mocno prawicowych poglądach. Gdy pytam ludzi o przyczyny najczęściej wskazują na dawną zgodę z Pogonią i Lechii z Wisłą, ale po zmianach w ostatnich latach i przetasowaniach na scenie wydawały by się, że relacje L-L powinny się ocieplić a zdaje się, że jest zupełnie odwrotnie.
PolnocnaStrona

Post autor: PolnocnaStrona »

trzeba być obiektywnym i powiedzieć że L jeśli chodzi o uLTSKe jest nr 1 id wielu lat
Szeptem

Post autor: Szeptem »

Bardzo dobra oprawa Legii, niby prosty pomysł ale wykonanie za to bezbłędne wydaje się. Na Lechu za to przedobrzyli i im nie wyszło, tym bardziej że układali oprawe na sektorze piknikowym, gdzie kartoniki mogły zmieniać miejsca przez nie kumatość sektora czy choćby dzieci.
Zig-Zig

Post autor: Zig-Zig »

kevin123 pisze:Szacunek dla Legii za oprawę, podnieśli po raz kolejny wysoko poprzeczkę ultrasom pozostałych klubów. Ciekawe, kto jako pierwszy zaprezentuje 6-krotną kartoniadę. Co do rekordów, poprawcie mnie, jeśli się mylę:

pierwsza
- 2-stronna kartoniada: Wisła-Cracovia 2006
Legia-Lech 2003
http://www.cyberfani.net/zdjecia/03lech2_f1.jpg
http://www.cyberfani.net/zdjecia/03lech2_f4.jpg
sir.

Post autor: sir. »

kevin123 pisze:Szacunek dla Legii za oprawę, podnieśli po raz kolejny wysoko poprzeczkę ultrasom pozostałych klubów. Ciekawe, kto jako pierwszy zaprezentuje 6-krotną kartoniadę. Co do rekordów, poprawcie mnie, jeśli się mylę:

pierwsza
- 3-stronna kartoniada: Wisła-Legia 2013
- 4-stronna kartoniada: Wisła-Legia 2014
- kartoniada na 2 trybuny: ?
- kartoniada na 3 trybuny: Legia-Śląsk 2013
mi się podobało w tej oprawie to, że pokazali np takim malkontentom z kałuży że mając małą trybunkę i samych baranów na około można zrobić coś zajebistego.pomysł bardzo fajny tylko niech mi ktoś wytłumaczy bez spiny co tam było skomplikowanego?grupa ultrasów ogarnęła numerki ot to cała filozofia.
Sensi_

Post autor: Sensi_ »

sir. pisze:

pierwsza Pogoń na reprezentacji
- 3-stronna kartoniada: Wisła-Legia 2013
- 4-stronna kartoniada: Wisła-Legia 2014
- kartoniada na 2 trybuny: ? Legia na meczu z Lechem, Wisła na meczu z Legią
- kartoniada na 3 trybuny: Legia-Śląsk 2013
mi się podobało w tej oprawie to, że pokazali np takim malkontentom z kałuży że mając małą trybunkę i samych baranów na około można zrobić coś zajebistego.pomysł bardzo fajny tylko niech mi ktoś wytłumaczy bez spiny co tam było skomplikowanego?grupa ultrasów ogarnęła numerki ot to cała filozofia.
Jakoś mało kto potrafi tą prostą filozofię opanować :)
Bączyński

Post autor: Bączyński »

Oprawa Legii cudeńko,ale mnie co innego martwi,w tych prezentacjach coraz mniej spontanu,a coraz więcej obrazków jak z akademii w Korei Płn. niby wszystko piękne,no ale...
obiektywnyFAN

Post autor: obiektywnyFAN »

Dziwnie robi to Legia...zaczynają oprawe jakieś 5 min. przed meczem i już podczas pierwszego gwizdka jest koniec oprawy.
Nurni F.

Post autor: Nurni F. »

Lech albo przedobrzył (zbyt skomplikowany wzór?), albo pikniki spartolili sprawę, w każdym razie wyszło baaardzo słabo.
ProudOfPoland

Post autor: ProudOfPoland »

Bączyński pisze:Oprawa Legii cudeńko,ale mnie co innego martwi,w tych prezentacjach coraz mniej spontanu,a coraz więcej obrazków jak z akademii w Korei Płn. niby wszystko piękne,no ale...
Większej głupoty dawno nie słyszałem.
ziolo_lecznicze

Post autor: ziolo_lecznicze »

Bączyński pisze:Oprawa Legii cudeńko,ale mnie co innego martwi,w tych prezentacjach coraz mniej spontanu,a coraz więcej obrazków jak z akademii w Korei Płn. niby wszystko piękne,no ale...
Dobrze piszesz,też jestem zawiedziony. Myślałem ze jak będze '1' to wjazd na murawę i spalenie połowy stadionu,a tu takie rozczarowanie.
__K__

Post autor: __K__ »

Analityk zdarzeń pisze:Pytanie do kogoś z Gdańska bez spiny - skąd taka niechęć wśród Gdańszczan do L?
Chlopie zastanow sie kto procz zgod / ukladów Legii ich lubi. Najbardziej znienawidzony klub w PL, a ten wyskakuje skad ta niechec ...
Śmiałojestnasmało

Post autor: Śmiałojestnasmało »

Chodziło ci o Koreę Płd.?
Jeszcze trochę im brakuje.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=n-3JJryNEm4[/youtube]
cwaniaKKK

Post autor: cwaniaKKK »

Do takich kartoniad potrzebna jest dyscyplina. W drodze do Gdańska legioniści mieli zakaz spożywania alkoholu, żeby kartoniki im się nie poplątały. Na Lechu połowa była "po dwóch drinkach" i wyszło trochę gorzej ;)
coci

Post autor: coci »

...ale do mistrzów im jeszcze trochę brakuje ;)

https://www.youtube.com/watch?v=1Fh8lMTulkg

Ultraska,naprawdę fajna sprawa,ale robienie wszystkiego pod linijkę,na trzy-cztery,hop-hop i każdy ubrany w barwy jak klaun to chyba jednak trochę zaprzeczenie idei"la liberta per gli ultras".
Pzdr.
RUDYZWĄSEM

Post autor: RUDYZWĄSEM »

a wiesz ty co znaczy to hasło?
obiektywizm

dla tych wszystkich kumatych szczególnie z Lechii wypowiadających się na temat mega nienawiści do (L) szczególnie po ostatnich wydarzeniach z Wisłą proponuje zimny kubeł wody na rozgrzane główki i przeczekanie maksymalnie do końca sezonu....wtedy się wypowiecie.
coci

Post autor: coci »

RUDYZWĄSEM pisze:a wiesz ty co znaczy to hasło?
...no coś ty.Tak dla zgrywy napisałem.Zresztą,mniejsza ze mna.Ciekawe czy ci na trybunach tego stadionu w Korei Płn. wiedzą co owe hasło oznacza?
Wiadomo,co,kto lubi.
Pzdr.
ODPOWIEDZ