Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
A z czym im tak daleko?
-
Mam takie pytanie z czystej ciekawosci na kogo ostatnio ustawil się GKS Katowice bez wsparcia Górnika? Po za śląskiem regionem.
-
Mieli grzybobranie z Koroną ale tak poza tym to raczej ostatnio nic nie działali sami, dobre pytanie, niech ktoś z GKSu się wypowieKibic 30x pisze:Mam takie pytanie z czystej ciekawosci na kogo ostatnio ustawil się GKS Katowice bez wsparcia Górnika? Po za śląskiem regionem.
I od bajtla pamiyntom eR niybieskie na bieli.
Bydziesz kochoł ta drużyna tak mi pedzieli
Bydziesz kochoł ta drużyna tak mi pedzieli
-
Macie trochę racji z tą Gieksą jednak z drugiej strony po to są sztamy aby się wspierać
-
Twoim zdaniem jakie ekipy są top 3 jeśli GKS to dno?PeRkun pisze:Gks moze i miał dobry Ultras nawet byli nr.1 na Śląsku ale obecnie dno tylko jakies flagi spuszczane z dachu i nic nowego i ciekawego i wyjazdy maja dobre ale zobaczymy jak wejdą do ekstraklasy .Chuligansko daleko im do nas teraz to nawet nie wiadomo kto z kim sie bije bo zabole jak i Gks razem działają a jeszcze z 10-15 lat temu to wiecej działał Gks przynajmniej z nami wychodzili na walke.
1.Ruch Rządzi 2.Górnik.3 Gks tutaj raczej nic sie nie zmieni. Jak ktos porównuje innych z tymi klubami to niech napisze gdzie byli jak im nie szło w lidze a słuch o nich zaginą np. Tychy czy Piast. Polonia B. jest dobra ale jednak jest ich znacznie mniej niz reszty a na wyjazdy licząc kilkanascie lat to malo co jezdzi a i pokazywac sie nigdzie nie pokazuje są oczywiscie mobilizacje raz na rok np. wyjazd do Niemiec na halowy czy akcja z Zagłebiem L. i pewnie kilka mniejszych ale szalu nie ma.
-
Po h** dyskutujecie na tym forum z smrodami !!? Tak ciężko nie odpisywać na te pierdolenia nic nie znaczące ?
-
Tak jest Gieksa nie ma 5 zawodnikow bije nas kazdy a fur nie wystawiamy bo jezdzimy tylko tramwajami. Ale tutaj idiotow namnozylo.
-
Ważniak pisze:Gdzie jest napisane kłamstwo z mojej strony? Przecież wy się zbieracie w 300os i ciężko wystawić 5 osób na matę do Poznania?N4Y pisze:Tak jest Gieksa nie ma 5 zawodnikow bije nas kazdy a fur nie wystawiamy bo jezdzimy tylko tramwajami. Ale tutaj idiotow namnozylo.
Co do tych 5 aut miałem na myśli wasze zbiórki z Górnikiem. Przybijajac zgodę rozjebaliście cały klimat śląskich ulic , uszol konfident myślał że zdominuje Ruch , a tu lipa dwie ekipy na tak małym terenie nie dają rady jednej WSTYD jak c***. Chcieliście zrobić coś w Polsce to szybko was wypunktowała Jaga , przed akcją "sweet" focia , a później spierdalanie jak zające i od tego momentu wasze ambicje w robieniu kogoś w PL przeszły do historii. Zresztą może odpiszesz mi o waszych dokonaniach w ostatnich 10 sezonach. Żabole myśleli że ich wesprzecie , a ostro ciągnięcie w dół co głośno zresztą wyrażają na wasz temat. Co się dziwić kiedy wasz szefuncio wyparł się swojego nazwiska :" Ja nie jestem Dz... ja jestem Romek" jeżeli powie że to farmazon to odezwij się do mnie na prv - wtedy jak się zgodzi to będzie miał solowe z K.
Lecimy dalej ,dwie wasze osoby które teraz są na wakacjach spróbowały solowek z nami , do przerwy 2:0
Waszym największym problemem jest to że w DNA macie wbite "running" tylko palicie na c*** wie kogo , a nie znaczycie nic, wasze metody to wieczne kurestwo o czym przekonały się niedawno Tychy, zresztą śląskie ekipy swego czasu podsumowały was transparentami na swoich meczach ligowych.
Te kupa już jest z ciśnienia? Tychy sie przekonały no ja GKS nie odbieral telefonow od nich :] a może Odra Wodzisław i Ruch Radzionków?
Ty tu prowadzisz jakąs kampanie anty GieKSiarską że tyle farmazonów spisałeś w ten swój psiarski notes.
To co napisałes to zwykłe napinatorstwo nie mające pokrycia no ale c*** zawsze napisze wiecej o innych niz o sobie jak na konfidenta przystało.
PAMIETAJ NIKT WAS CWELE NIE PRZEBIJE Z TYM GÓWNEM CO WY ROBICIE.
-
Po co piszecie z faRmazoniarami?Przeciez oni sa naaaajlepsi i naaajwieksi we wszechświecie tak jak ich zgodowicze spod Łodzi.
-
Ale która prawda bo tak pierwsza prawda sie nie zgadza Ruch miał ciekawe życie razem z KSGKS i odwrotnie a on pisze ze ktos nie daje rady.XXXXKK pisze:Kolejny raz ktoś piszę o faktach i zdarzeniach które miały miejsce a wy na to rzucacie wyzwiskami i szyderą. Bo wiecie, że to prawda i musicie odwrócić kota ogonem.
Tak Ruch to nigdy nie zrobil podobnej akcji na Jage czy inny klub żeby jechalo 1000 chłopa zrobil to pierwszy GKSG ale po akcji KSGKS Ruch dopiero robi podobna akcje bo chcial pokazac ze tez moze z Widzewem.
GKS miał wesprzec Górnik? to jest farmazon tutaj mial byc uklad pozniej zgoda każdy sie wspiera jak to zgoda nikt nie myslal kto bedzie mial plusy czy minusy jest sztama która boli was od dawna.
Jak to jest że GieKSiarze musza bic waszych konfidentów bo nie umiecie sobie juz dac z tym rady bo i tak rządzą na silowniach i treningach.
-
Po cos jednak się. Robi takie zgody KSGKS przecież wy byliście dla siebie kosa taką jak Ruch.Ja tam nie mowie bo Górnik ma dobrą ekipe mimo że ich nie lubie.Ale nie mówcie że nie byliscie pewni że przelamiecie Ruch.Ja nie mówię że się tylko bronicie ale ile czasu już to trwa i tak na prawdę nie widzę aby Ruch był słabszy po za tym ze naza tym ze na nie których rejonach po zlaczeniu wiecej was.
-
toś pierdolnął bęcwale, wyjdź popytaj kolegów może coś ci podpowiedzą. twój zgodowicz na przykład, a zapomniałem wolał się nie zatrzymywaćskoczow pisze:.
Tak Ruch to nigdy nie zrobil podobnej akcji na Jage czy inny klub żeby jechalo 1000 chłopa zrobil to pierwszy GKSG ale po akcji KSGKS Ruch dopiero robi podobna akcje bo chcial pokazac ze tez moze z Widzewem.
-
Ważniak odnośnie Romka to się nie wypowiadaj bo ile razy na niego polowaliście w kilka osób na Bykownie jak miał tam kobiete także nie p****** Kołek :D
[link]
[link]
-
Źle sformułował pytanie i nie mogłem edytować.Pisałeś że GKS w ultrasce to obecnie dno wiec proszę napisz jakie to ekipy w Ultrasce są na śląsku w top 3 skoro Gieksa taka c******.PeRkun pisze:Napisalem 1.Ruch 2 Gornik 3.Gks K. nie widziales tego czy jak?Dex Dexter pisze:Twoim zdaniem jakie ekipy są top 3 jeśli GKS to dno?PeRkun pisze:Gks moze i miał dobry Ultras nawet byli nr.1 na Śląsku ale obecnie dno tylko jakies flagi spuszczane z dachu i nic nowego i ciekawego i wyjazdy maja dobre ale zobaczymy jak wejdą do ekstraklasy .Chuligansko daleko im do nas teraz to nawet nie wiadomo kto z kim sie bije bo zabole jak i Gks razem działają a jeszcze z 10-15 lat temu to wiecej działał Gks przynajmniej z nami wychodzili na walke.
1.Ruch Rządzi 2.Górnik.3 Gks tutaj raczej nic sie nie zmieni. Jak ktos porównuje innych z tymi klubami to niech napisze gdzie byli jak im nie szło w lidze a słuch o nich zaginą np. Tychy czy Piast. Polonia B. jest dobra ale jednak jest ich znacznie mniej niz reszty a na wyjazdy licząc kilkanascie lat to malo co jezdzi a i pokazywac sie nigdzie nie pokazuje są oczywiscie mobilizacje raz na rok np. wyjazd do Niemiec na halowy czy akcja z Zagłebiem L. i pewnie kilka mniejszych ale szalu nie ma.
-
Gieksa wiadomo, że nadal numer 1 w ultras
-
Chorzowscy jak jesteście tacy charakter i i nie skazitelni to czemu konfidentów z Jaworzna nie pogonicie? I nie pierdolcie ze cos zrobiliście bo ich kurwidolek w centrum miasta dalej tętni życiem i te same konfidenckie mordy.Nie wstyd wam ku***? Juz wam prochy z Krakowa mozg przelasowaly zróbcie sobie u siebie porządek później szukajcie afer u innych ekip.Najwieksze konfidenckie wasze FC! Wszyscy trenują z konfidentem
-
PB.w barwach grupkami spaceruje po Tychach przed hokejem!
-
dzien kobiet dzien kobiet niech kazdy sie dowie ze dzisiaj jest dzien kobiet
wszystkiego najwiekszego gieksiary
-
tsssssss pisze:dzien kobiet dzien kobiet niech kazdy sie dowie ze dzisiaj jest dzien kobiet
Już sie spełniłeś? Popłakałeś się jak ci szalik zabierali?
-
a wczoraj chyba słyszani w hali??
-
A czemu mieli nie spacerować?PB i Tychy Zadnego ciśnienia nie mają,wrecz przeciwnie,więc nie widze tu sensacjii żadnej.ABCD70 pisze:PB.w barwach grupkami spaceruje po Tychach przed hokejem!
Z klubu prekursorów polskiego ruchu kibicowskiego
-
Wyjdzie, że się napinam ale trudno, pora skonfrontować rzeczywistość z tym co przez lata opowiadali kibice gieksy tutaj.
Rzecz ma się o waszej frekwencji, przez wiele lat jak wam ktoś wypominał, że wasza frekwencja jest tragiczna i nie jako świadczy o waszym potencjale to stalym waszym tekstem była sentencja "tyle lat tulania sie po nizszych ligach zrobiło swoje" no i przyszedl w koncu sezon gdzie mozna powiedziec sprawdzam, walczycie o awans, robicie ogromną mobilizację na mecz ze Stomilem i przychodzi was 3900 (w tym kibice Stomilu). Średnia wasza frekwencja kręci się natomiast w okolicach 3000 (nie licząc topowych meczy). Dla porównania gdy Ruch awansował do ekstraklasy w 2007 r. to średnia frekwencja wynosiła 7500, a najmniej ludzi (nie licząc meczy gdzie była zamknięta część stadionu patrz Lechia, Miedź) przyszło na ŁKS Łomżę 5500. To tyle jeśli chodzi o wasze porównywanie się do nas.
Rzecz ma się o waszej frekwencji, przez wiele lat jak wam ktoś wypominał, że wasza frekwencja jest tragiczna i nie jako świadczy o waszym potencjale to stalym waszym tekstem była sentencja "tyle lat tulania sie po nizszych ligach zrobiło swoje" no i przyszedl w koncu sezon gdzie mozna powiedziec sprawdzam, walczycie o awans, robicie ogromną mobilizację na mecz ze Stomilem i przychodzi was 3900 (w tym kibice Stomilu). Średnia wasza frekwencja kręci się natomiast w okolicach 3000 (nie licząc topowych meczy). Dla porównania gdy Ruch awansował do ekstraklasy w 2007 r. to średnia frekwencja wynosiła 7500, a najmniej ludzi (nie licząc meczy gdzie była zamknięta część stadionu patrz Lechia, Miedź) przyszło na ŁKS Łomżę 5500. To tyle jeśli chodzi o wasze porównywanie się do nas.
-
Skonfrontować to się możesz z perkunem albo wełnołakiem o miano największego ciula z Ruchu na tym forum.
na dodatek podajesz dane z roku 2007 i porównujesz z dniem dzisiejszym, mając świadomość (albo raczej nie), że kryzys na stadionach jest w tym momencie w całej Polsce.
frekwencja wczoraj przyzwoita.
na dodatek podajesz dane z roku 2007 i porównujesz z dniem dzisiejszym, mając świadomość (albo raczej nie), że kryzys na stadionach jest w tym momencie w całej Polsce.
-
co jest ku***? Frekwencja z roku na rok rośnie na polskich stadionach. Kryzys to wy macie wieczny chyba.encepence pisze:Skonfrontować to się możesz z perkunem albo wełnołakiem o miano największego ciula z Ruchu na tym forum.
-
zdradź nam geniuszu na podstawie czego wnioskujesz, że mamy teraz kryzys na stadionach. Bo ja widzę wszędzie wzrost publiki na stadionach.encepence pisze:Skonfrontować to się możesz z perkunem albo wełnołakiem o miano największego ciula z Ruchu na tym forum.
-
Wzrost nastąpił w ekipach które walczą o wyższe cele. Chcesz nam powiedzieć, że wzrost frekwencji nastąpił np. Kraków, Kielce, Gliwice, Chorzów, Rzeszów, Szczecin, Sosnowiec i tak dalej ?donhichot pisze:zdradź nam geniuszu na podstawie czego wnioskujesz, że mamy teraz kryzys na stadionach. Bo ja widzę wszędzie wzrost publiki na stadionach.encepence pisze:Skonfrontować to się możesz z perkunem albo wełnołakiem o miano największego ciula z Ruchu na tym forum.
-
puder a jak to jest że najbardziej utytułowany klub w ekstraklasie,duma śląska,klub który skupia najwięcej FC na śląsku,napierdalacie wszystkich po mordach ,macie nieustraszonych wojowników na tym forum itp itd a frekwencje macie mniejszą niż Górnik który gra w 1 lidze? zapomniałem dodać że ten chujowy Górnik oczywiście.
-
Sprawdzam frekwencje Wisly sprzed 10 lat średnio 8 tyś Cracovia 3 tyś, Chorzów(pierwszy sezon w ekstraklasie to średnia 5,8 tyś nie licząc derbów z Górnikiem gdzie było ich 42 tyś, teraz 7), Gliwice kiedyś 3 tyś, teraz 5, Kielce (mniej więcej taka sama ok. 5 tyś), Sosnowiec obniżka z 4 do 3 ale jest to efekt raczej tego, że 10 lat temu bili się o awans do ekstraklapy a teraz mają jakieś tarcia i co jakiś czas odwieszają i zawieszają działalność. Szczecin 10 lat temu bił się w 3 lidze więc teraz ma zdecydowanie większą frekwencję, Lubin, Arka, Jaga, nawet Śląsk który na swoim nowym stadionie wygląda lipnie też mają wyższą frekwencję niż 10 lat temu.
-
odpowiem za niego stadion z chujową widocznością i brakiem zadaszenia. Na tym obiekcie naprawdę fatalnie ogląda się mecze i dopóki nie będzie normalnego obiektu nie będzie też skoku frekwencji, ludzie jeżdżą na wyjazdy, nauczyli się oglądać spotkania w ludzkich warunkach, naszą bolączką jest też to że każdy mecz jest transmitowany więc ludzie mają wybór. Mimo tego, nawet w poniedziałek o godzinie 18 czyli o beznadziejnej porze, z najbardziej dennym rywalem nie ma nas mniej niż 5,5 tyś czyli wynik, który koledzy z Katowic mogą osiągnąć jedynie na meczech derbowych. Ruch już nie raz pokazał, że nie ma problemu z zapełnieniem stadionu kilkunastu tysiącami a nawet kilkudziesięciu tysiącami widzów, więc o nasz potencjał się nie bój, poczekaj do września aż oddadzą SŚ.Dex Dexter pisze:puder a jak to jest że najbardziej utytułowany klub w ekstraklasie,duma śląska,klub który skupia najwięcej FC na śląsku,napierdalacie wszystkich po mordach ,macie nieustraszonych wojowników na tym forum itp itd a frekwencje macie mniejszą niż Górnik który gra w 1 lidze? zapomniałem dodać że ten chujowy Górnik oczywiście.
-
Kogo to ku...a interesuje, wasze dupczenie o frekwencji.
-
Wetna sie o liter że na Ślonskim bydziecie mieli myni widzów niż Górnik...(średnia cały sezon 2017/18)
Wet?
Wet?
http://www.youtube.com/watch?v=BsUjr1qqdVw
-
Aż z ciekawości zajrzałem na 90minut i na sezon, w którym awansował Ruch.
Najmniejsza frekwencja 5500 mówisz?
Ruch Chorzów 2-1 KSZO Ostrowiec Świętokrzyski 2 września, 18:00 (5000)
Ruch Chorzów 1-0 Miedź Legnica 15 września, 19:00 (2914)
Ruch Chorzów 1-0 Lechia Gdańsk 3 listopada, 19:00 (3500)
Ruch Chorzów 0-2 Polonia Warszawa 19 marca, 18:30 (4000)
Ruch Chorzów 3-0 Kmita Zabierzów 12 maja, 19:00 (5000)
-
Lechia i Miedź rozgrywane były przy zmniejszonej pojemności o czym pisałem, Polonii faktycznie nie zauważyłem ale z tego co pamiętam mecz odbywał się jakoś w środku tygodnia, reszta się zgadza więc faktycznie nie 5500 a 5000 więc wynik i tak dla Gieksy teraz nie do osiągnięcia. Wy z takimi ogórami przychodzicie po 2000.Ardian pisze:Aż z ciekawości zajrzałem na 90minut i na sezon, w którym awansował Ruch.
-
j**** te liczby ale zwróć też uwagę na to, że Gieksa tuła się już prawie 10 lat po wioskach,
-
no i co to ma do rzeczy? Mogłem zrozumieć ten argument gdy walczyliscie o utrzymanie lub ladowaliscie w srodku stawki ale walczac o awans zawsze notuje się wzrost zainteresowania (i u was tez on jest bo zmiast 1,5-2 tys przychodzi was 3-3,5) ale pokazuje to mniej wiecej jaki jest wasz ogólny potencjał. Nie wywlekalbym tego i nie mieszał się w to bo szczerze j**** mnie wasza frekwencja, podobnie jak Zagłębia czy Górnika ale sami porownujecie sie do Ruchu stawiajac sie w jednym rzedzie.whiskey pisze:j**** te liczby ale zwróć też uwagę na to, że Gieksa tuła się już prawie 10 lat po wioskach,
-
Ruch Chorzów, drugi najbardziej utytułowany klub w Polsce. Ekstraklasa na dzień dzisiejszy. Samozwańczy władcy Polski. Klub, który według jego kibiców posiada najwięcej FC w Polsce. Ma najwięcej kibiców na całym śląsku, Polsce, Świecie. Jest siłą o jakiej nam się nie śniło i w ogóle we wszystkim jest naj naj naj. Śmie wypowiadać się o frekwencji, gdzie średnio mają 6 tysięcy ludzi.
Patrząc na waszą megalomanię, powinniście swój stadion co mecz zapełniać w 100%.
W wypominaniu komuś frekwencji jesteście pierwsi, ale gdy wam ktoś to wypomni to znów zaczyna się tłumaczenie i mamy:
Brzydki stadion, zła pogoda, nieatrakcyjny przeciwnik, zmęczenie kibiców po wyjazdach, chore gardło młynowego i milion innych powodów. Wy myślicie, że jak wam udostępnią śląski, to frekwencje będziecie mieć na poziomie Legii? Wątpię. Przez kilka pierwszych meczów pewnie będzie te 10 tysięcy, a później powrót do stałego poziomu.
Patrząc na waszą megalomanię, powinniście swój stadion co mecz zapełniać w 100%.
W wypominaniu komuś frekwencji jesteście pierwsi, ale gdy wam ktoś to wypomni to znów zaczyna się tłumaczenie i mamy:
Brzydki stadion, zła pogoda, nieatrakcyjny przeciwnik, zmęczenie kibiców po wyjazdach, chore gardło młynowego i milion innych powodów. Wy myślicie, że jak wam udostępnią śląski, to frekwencje będziecie mieć na poziomie Legii? Wątpię. Przez kilka pierwszych meczów pewnie będzie te 10 tysięcy, a później powrót do stałego poziomu.
-
Nie chce mi się z tobą przekrzykiwac ani zbednie napinać jak ty ale nawet ta przytoczona przez ciebie Legia poza meczami top nie ma jakiejś wygórowanej frekwencji patrząc na to że są podobnie jak Lech-klubem jednego regionu.
Ps. Czy Ci się to podoba czy nie Ruch jest najbardziej utytułowanym klubem w Pl.
Ps. Czy Ci się to podoba czy nie Ruch jest najbardziej utytułowanym klubem w Pl.
-
tłumaczenie że stadion kiepski do widowiska,że bez zadaszenia to akurat słabe argumenty zobaczcie jaki był Nasz stadion przed budową tak od 2006/2007 najmniej nas było z Górnikiem Łęczna a później było tylko lepiej aż do czasu rozbiórki a kolejno budowy więc takie tłumaczenia są słabe
-
m.. pisze:Nie chce mi się z tobą przekrzykiwac ani zbednie napinać jak ty ale nawet ta przytoczona przez ciebie Legia poza meczami top nie ma jakiejś wygórowanej frekwencji patrząc na to że są podobnie jak Lech-klubem jednego regionu.
Najbardziej utytułowane kluby w Polsce
1
Górnik Zabrze – najbardziej utytułowany klub w Polsce. Górnik to jedyny polski klub, który dotarł do finału jednego z europejskich pucharów w sezonie 1969/70 – zagrał w finale Pucharu Zdobywców Pucharów.
Osiągnięcia Górnika Zabrze:
Mistrzostwo Polski (14 razy): 1957, 1959, 1961, 1962/63, 1963/64, 1964/65, 1965/66, 1966/67, 1970/71,1971/72, 1984/85, 1985/86, 1986/87, 1987/88.
Puchar Polski (6 razy): 1964/65, 1967/68, 1968/69, 1969/70, 1970/71, 1971/72.
Superpuchar Polski: 1988.
Sukcesy międzynarodowe: ćwierćfinalista Pucharu Mistrzów: 1967/68, finalista Pucharu Zdobywców Pucharów: 1969/70, ćwierćfinalista Pucharu Zdobywców Pucharów: 1970/71
.
2
Ruch Chorzów – drugi ze śląskich klubów, który ma fanów w całej Polsce.
Osiągnięcia Ruchu Chorzów:
Mistrzostwo Polski (14 razy): 1933 1934, 1935, 1936, 1938, 1951, 1952, 1953, 1960, 1967/1968, 1973/1974, 1974/1975, 1978/1979, 1988/1989
Puchar Polski (3 razy): 1950/1951, 1973/1974, 1995/1996.
Sukcesy międzynarodowe: ćwierćfinalista Pucharu UEFA: 1973/1974, ćwierćfinalista Pucharu Europy: 1974/1975.
żyj dalej w swoim NIEBIESKIM ŚWIECIE
bez pozdrowień
GÓRNIK\G/ZABRZE
-
Zmartwie cię ale biorąc pod uwagę że mówimy o najbardziej utytułowanym klubie liczą się bezpośrednio miejsca zajmowane na podium czylirojbertrsl pisze:m.. pisze:Nie chce mi się z tobą przekrzykiwac ani zbednie napinać jak ty ale nawet ta przytoczona przez ciebie Legia poza meczami top nie ma jakiejś wygórowanej frekwencji patrząc na to że są podobnie jak Lech-klubem jednego regionu.
Najbardziej utytułowane kluby w Polsce
1
Górnik Zabrze – najbardziej utytułowany klub w Polsce. Górnik to jedyny polski klub, który dotarł do finału jednego z europejskich pucharów w sezonie 1969/70 – zagrał w finale Pucharu Zdobywców Pucharów.
Osiągnięcia Górnika Zabrze:
Mistrzostwo Polski (14 razy): 1957, 1959, 1961, 1962/63, 1963/64, 1964/65, 1965/66, 1966/67, 1970/71,1971/72, 1984/85, 1985/86, 1986/87, 1987/88.
Puchar Polski (6 razy): 1964/65, 1967/68, 1968/69, 1969/70, 1970/71, 1971/72.
Superpuchar Polski: 1988.
Sukcesy międzynarodowe: ćwierćfinalista Pucharu Mistrzów: 1967/68, finalista Pucharu Zdobywców Pucharów: 1969/70, ćwierćfinalista Pucharu Zdobywców Pucharów: 1970/71
.
2
Ruch Chorzów – drugi ze śląskich klubów, który ma fanów w całej Polsce.
Osiągnięcia Ruchu Chorzów:
Mistrzostwo Polski (14 razy): 1933 1934, 1935, 1936, 1938, 1951, 1952, 1953, 1960, 1967/1968, 1973/1974, 1974/1975, 1978/1979, 1988/1989
Puchar Polski (3 razy): 1950/1951, 1973/1974, 1995/1996.
Sukcesy międzynarodowe: ćwierćfinalista Pucharu UEFA: 1973/1974, ćwierćfinalista Pucharu Europy: 1974/1975.
żyj dalej w swoim NIEBIESKIM ŚWIECIE
bez pozdrowień
1 Ruch 14 mistrzostw Górnik 14
2 Wicemistrzostwo 6-4 na korzyść Ruchu
3 III miejsce 9-7 na korzyść Ruchu
Także "żyj dalej w swoim zaklamanym świecie" dobranoc.